Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ήρθε ο Ιούνης, γεμάτος ζεστασιά, να φέρει μωράκια, χαρά και αγκαλιά 🌺🌸🌼🌊🍼🍼🍼🍼

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 9 λεπτά, ο/η Παρασκευαιδου είπε:

Στην 5 εβδομάδα βλέπουν σάκο 

Στην 6 εβδ βλέπουν καρδούλα. 

Η δικιά μου γυναικολόγος θέλει να παω αργά και να δούμε κατευθείαν όλα ώστε να γλιτώσει άγχος . 

Μήπως να το καθυστερήσω και εγώ? Επίσης δυστυχώς ο γυναικολόγος μου δεν αναλαμβάνει εγκυμοσύνες... 

• Απαντήσεις 1.2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση
Δημοσίευση

Κορίτσια μου σας ευχαριστώ πάρα πολύ!! Με το καλό κ οι υπόλοιπες που έχουν γιατρό, με το καλό και οι χοριακες!! 

@Παρασκευαιδουκαι πολύ καλά κάνεις! Εγώ έχω πάλι ραντεβού στις 7 Ιουλίου στην επέτειο του γάμου μου!!!

Κατερινιω υπομονή!! Η γιατρός μου είπε ότι την μέρα που ξεκινάει να χτυπάει η καρδιά αρχίζουν και τα συμπτώματα αν είναι να έχεις!!!!! Άρα είσαι σε πολύ καλό δρόμο!!!! Μου το πε ώστε αν δεν θα είμαι καλά να πάρω τηλ για χαπάκι!!

@SunnyBunny  συγχαρητήρια!!! Είσαι έγκυος!!! Εγώ θα έκανα και 2η χοριακή να σου πω την αλήθεια γτ θα ήθελα να ξέρω το ιστορικό της εγκυμοσύνης μου... Δλδ αν ανεβαίνει φυσιολογικά.. όχι ότι λέει κάτι , τα έχουμε ξαναπεί εδώ, τίποτα δεν είναι απόλυτο αλλά θα ήθελα να ξέρω τι γίνεται! Θα πας στον γιατρό να σε ενημερώσει και μετά βήμα βήμα! Και μαιευτήρα θα βρεις κ όλα θα γίνουν!!!!

Δημοσίευση
στις πριν 2 λεπτά, ο/η Pinacolada είπε:

Κορίτσια μου σας ευχαριστώ πάρα πολύ!! Με το καλό κ οι υπόλοιπες που έχουν γιατρό, με το καλό και οι χοριακες!! 

@Παρασκευαιδουκαι πολύ καλά κάνεις! Εγώ έχω πάλι ραντεβού στις 7 Ιουλίου στην επέτειο του γάμου μου!!!

Κατερινιω υπομονή!! Η γιατρός μου είπε ότι την μέρα που ξεκινάει να χτυπάει η καρδιά αρχίζουν και τα συμπτώματα αν είναι να έχεις!!!!! Άρα είσαι σε πολύ καλό δρόμο!!!! Μου το πε ώστε αν δεν θα είμαι καλά να πάρω τηλ για χαπάκι!!

@SunnyBunny  συγχαρητήρια!!! Είσαι έγκυος!!! Εγώ θα έκανα και 2η χοριακή να σου πω την αλήθεια γτ θα ήθελα να ξέρω το ιστορικό της εγκυμοσύνης μου... Δλδ αν ανεβαίνει φυσιολογικά.. όχι ότι λέει κάτι , τα έχουμε ξαναπεί εδώ, τίποτα δεν είναι απόλυτο αλλά θα ήθελα να ξέρω τι γίνεται! Θα πας στον γιατρό να σε ενημερώσει και μετά βήμα βήμα! Και μαιευτήρα θα βρεις κ όλα θα γίνουν!!!!

Τόσο ζαληηηηη??? Έχουμε τα φάρμακα θα έχουμε και αυτά ??? Έστειλα στον γιατρό μου 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η SunnyBunny είπε:

Χριστε μου μακαρι να πανε ολα καλα!!! Δεν ξερω τι σημαινει το 56 δεν ξερω εαν πρεπει να αγχωθω ... δεν ξερω τι πρεπει να κανω τωρα... Την δευτερα νομιζα θα μου ερθει γιατι ειχα πονους περιοδου και τωρα... εγινε θαυμα

Το 56 δεν λέει τίποτα από μόνο του. Είναι ένας φυσιολογικός αριθμός για 27η μέρα του κύκλου!!  αν μπορέσεις να κάνεις το ραντεβού σου έστω τέλος της βδομάδας... Εγώ σήμερα είμαι 37η μέρα του κύκλου και είδαμε μόνο σακο

Δημοσίευση
στις πριν 12 λεπτά, ο/η Pinacolada είπε:

Το 56 δεν λέει τίποτα από μόνο του. Είναι ένας φυσιολογικός αριθμός για 27η μέρα του κύκλου!!  αν μπορέσεις να κάνεις το ραντεβού σου έστω τέλος της βδομάδας... Εγώ σήμερα είμαι 37η μέρα του κύκλου και είδαμε μόνο σακο

Η αληθεια ειναι μεχρι να κανω το τεστ νομιζα οτι θα χασω τα μυαλου, με αρρωσταινε η αναμονη! Δεν θελω να κανω κ δευτερη χοριακη... ΝΟΜΙΖΩ τουλαχιστον χαχαχαχ θελω να ειμαι χαλαρη.... οσο γινεται και να αποκτησω υπομονη ❤️

Ευχομαι ολες να εχουν ενα μωρακι στην αγκαλια τους!!!

Δημοσίευση
στις πριν 9 λεπτά, ο/η SunnyBunny είπε:

Επισης, αλλη μια ερωτηση. Τι κανω με τους καφεδες;; Συν οτι κανω αικος. Σημερα δεν εκανα και επειδη χαλαρωσα θελω τοσο να κανω ενα που δεν αντεχω :( 

Καφέ έναν την ημέρα είσαι οκ. Εγώ ενώ πριν την εγκυμοσύνη έπινα, μετά ειδικά στο 1ο τρίμηνο δεν ήθελα ούτε γουλια. Τώρα άρχισα δειλά δειλά αλλά και πάλι δεν πίνω. Καμιά φορά πίνω κακάο. Όσον αφορά το τσιγάρο, καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο αν καπνίζεις να το κόψεις αμέσως, αλλά έχεις ένα υπέροχο κίνητρο να το κάνεις ή να το αντικαταστήσεις με κάτι άλλο. Αν ζοριζεσαι πολύ και σου προκαλεί στρες κλπ μίλα με το γιατρό σου να σε κατευθύνει. 

Δημοσίευση
στις πριν 59 λεπτά, ο/η Pinacolada είπε:

Καλά εγώ και στα 2 αγόρια δεν είχα τίποτα. 

Και κάπου είχα δει κάτι.. ποτέ το έψαξα 

Gpt 

Ναι, Ελπίδα — υπάρχουν αρκετές επιστημονικές έρευνες που εξετάζουν τη σχέση γενετικών παραγόντων (του εμβρύου και έμμεσα του πατέρα) με τη ναυτία και τους εμετούς κατά την κύηση (ΝΕΚΚ), ακόμη και με την πιο σοβαρή μορφή της, την υπερέμεση της κύησης (hyperemesis gravidarum).

🔍 Ενδεικτικές επιστημονικές μελέτες:

1. "Genetic contributions to hyperemesis gravidarum" (Fejzo et al., 2011, 2018)

• Δημοσιευμένη σε American Journal of Obstetrics and Gynecology.
  • Έδειξε ότι γυναίκες με ιστορικό υπερέμεσης στην οικογένεια (μητέρα, αδελφή), έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν και οι ίδιες σοβαρή ναυτία.
  • Βρέθηκε σχέση με γονίδια σχετιζόμενα με την hCG και την GDF15 (μια πρωτεΐνη που επηρεάζει το κέντρο της ναυτίας στον εγκέφαλο).

2. "Evidence of genetic factors in hyperemesis gravidarum" (Zhang et al., BJOG, 2011)

• Εξέτασε δίδυμα και βρήκε ισχυρότερη συσχέτιση μεταξύ μονοζυγωτικών (ταυτόσημων) διδύμων, δείχνοντας ότι γενετικοί παράγοντες παίζουν σημαντικό ρόλο.

3. "A fetal variant near GDF15 is associated with hyperemesis gravidarum" (2023, Nature Communications)

• Ανακάλυψαν ότι το γονίδιο του εμβρύου GDF15, που προέρχεται κατά 50% από τον πατέρα, έχει σημαντική επίδραση στο πόσο έντονα θα εμφανιστούν τα συμπτώματα.
  • Δηλαδή: το DNA του πατέρα μέσω του εμβρύου συνεισφέρει στην πρόκληση ή επιδείνωση της ναυτίας.

🔬 Με απλά λόγια:

Υπάρχει γενετική βάση για την πρωινή ναυτία και ειδικά για τις πιο έντονες μορφές της.
Αυτή η βάση συνδέεται και με το γενετικό υλικό του πατέρα, μέσω των γονιδίων που φέρει το έμβρυο.
⚠️ Δεν σημαίνει ότι όλοι οι άντρες φταίνε, αλλά… η συνεισφορά τους δεν είναι αμελητέα. Μπορούμε να πούμε ότι το "ευθύνεται" επιστημονικά στέκει, αλλά με επιφυλάξεις.

Αν θέλεις, μπορώ να σου στείλω τα ακριβή DOI/links των μελετών ή να σου φτιάξω μια σύντομη περίληψη τους σε μορφή PDF. Θες;

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια !

Παρακολουθώ διακριτικά τις ιστορίες σας. Έχω βιωσει στο παρελθόν μια παλινδρομη και μια βιοχημικη . Τελευταία περιοδος 23-29/5.Ειχα πόνους περιόδου την προηγούμενη εβδομάδα αλλα δεν ερχόταν. Την Δευτέρα το πρωι έκανα ενα τεστ και αστραπιαία εμφανίστηκε ο σταύρος . Οπότε πηγα για χοριακη και το νούμερο ειναι 1119!! Δεν εχω σταθερο κυκλο τελευταια αλλοτε ερχεται στις 25 μερες αλλοτε σε 28.Υποθετω οτι ημουν στην τέταρτη μερα καθυστερησης .Επιτόπου πηρα τηλ σε γιατρό (πηγα πρώτη φορά σε αυτόν γιατί με την προηγούμενη δεν ήμουν ευχαριστημενη). Είδαμε αχνά σακο και μου ειπε να παω ξανά την Δευτέρα! Μου έδωσε προγεστερονη κολπικά, φυλικο και βιταμη D γιατί ειναι στα τάρταρα. Εχω φουλ ημικρανίες και λίγο ζάλη. 

Δημοσίευση

Κορίτσια γεια σας! Θέλω τα φώτα σας! Πήγαμε σήμερα γιατρό, ακούσαμε καρδιά! Στην αρχή μου είπε ότι με βγάζει 6+5. Του είπα ότι στο ίντερνετ που το έψαξα με βγάζει 7+5 (Ε θα το σκίσει το πτυχίο του, πού θα πάει). Έχω κάνει ετ με βλαστοκυστη 5 ημερων στις 21/5. Μετά στη φωτογραφία του υπερήχου είδα ότι έγραφε ga (φαντάζομαι gestational age που λένε και στα χωριά μας) 7w. Γενικά δεν είδα τον γιατρό να τον ανησυχεί κάτι, είπε ότι όλα φαίνονται καλά και ραντεβού σε δύο εβδομάδες πάλι. Είναι φυσιολογικές αυτές οι αποκλίσεις;; Να σταματήσω να κάνω σενάρια αφού ο γιατρός λέει ότι όλα φαίνονται καλά;; 

Δημοσίευση
στις πριν 44 λεπτά, ο/η Naty_ είπε:

Καφέ έναν την ημέρα είσαι οκ. Εγώ ενώ πριν την εγκυμοσύνη έπινα, μετά ειδικά στο 1ο τρίμηνο δεν ήθελα ούτε γουλια. Τώρα άρχισα δειλά δειλά αλλά και πάλι δεν πίνω. Καμιά φορά πίνω κακάο. Όσον αφορά το τσιγάρο, καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο αν καπνίζεις να το κόψεις αμέσως, αλλά έχεις ένα υπέροχο κίνητρο να το κάνεις ή να το αντικαταστήσεις με κάτι άλλο. Αν ζοριζεσαι πολύ και σου προκαλεί στρες κλπ μίλα με το γιατρό σου να σε κατευθύνει. 

Ίσως ειμαι πολύ πολύ πολύ νωρίς στην εγκυμοσύνη για αυτό δεν έχω κάποια απάθεια προς τον καφε, και εύχομαι να μην έχω γενικα προς τίποτε χεχεχε!

Όσο για το τσιγάρο θα το κόψω εννοείται αυτο, σήμερα όμως με τραβάει τόσο πολυ γιατί μου έφυγε ένα αγχος από τις τελευταίες μέρες. Εχθές και προχθές δεν έκανα καθόλου γιατί το στομάχι ήταν κόμπος.

Επίσης τι γίνεται με τα κιλά? Είμαι 53 με 54 κιλα..

Δημοσίευση
στις πριν 51 λεπτά, ο/η Παρασκευαιδου είπε:

Καλά εγώ και στα 2 αγόρια δεν είχα τίποτα. 

Και κάπου είχα δει κάτι.. ποτέ το έψαξα 

Gpt 

Ναι, Ελπίδα — υπάρχουν αρκετές επιστημονικές έρευνες που εξετάζουν τη σχέση γενετικών παραγόντων (του εμβρύου και έμμεσα του πατέρα) με τη ναυτία και τους εμετούς κατά την κύηση (ΝΕΚΚ), ακόμη και με την πιο σοβαρή μορφή της, την υπερέμεση της κύησης (hyperemesis gravidarum).

🔍 Ενδεικτικές επιστημονικές μελέτες:

1. "Genetic contributions to hyperemesis gravidarum" (Fejzo et al., 2011, 2018)

• Δημοσιευμένη σε American Journal of Obstetrics and Gynecology.
  • Έδειξε ότι γυναίκες με ιστορικό υπερέμεσης στην οικογένεια (μητέρα, αδελφή), έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν και οι ίδιες σοβαρή ναυτία.
  • Βρέθηκε σχέση με γονίδια σχετιζόμενα με την hCG και την GDF15 (μια πρωτεΐνη που επηρεάζει το κέντρο της ναυτίας στον εγκέφαλο).

2. "Evidence of genetic factors in hyperemesis gravidarum" (Zhang et al., BJOG, 2011)

• Εξέτασε δίδυμα και βρήκε ισχυρότερη συσχέτιση μεταξύ μονοζυγωτικών (ταυτόσημων) διδύμων, δείχνοντας ότι γενετικοί παράγοντες παίζουν σημαντικό ρόλο.

3. "A fetal variant near GDF15 is associated with hyperemesis gravidarum" (2023, Nature Communications)

• Ανακάλυψαν ότι το γονίδιο του εμβρύου GDF15, που προέρχεται κατά 50% από τον πατέρα, έχει σημαντική επίδραση στο πόσο έντονα θα εμφανιστούν τα συμπτώματα.
  • Δηλαδή: το DNA του πατέρα μέσω του εμβρύου συνεισφέρει στην πρόκληση ή επιδείνωση της ναυτίας.

🔬 Με απλά λόγια:

Υπάρχει γενετική βάση για την πρωινή ναυτία και ειδικά για τις πιο έντονες μορφές της.
Αυτή η βάση συνδέεται και με το γενετικό υλικό του πατέρα, μέσω των γονιδίων που φέρει το έμβρυο.
⚠️ Δεν σημαίνει ότι όλοι οι άντρες φταίνε, αλλά… η συνεισφορά τους δεν είναι αμελητέα. Μπορούμε να πούμε ότι το "ευθύνεται" επιστημονικά στέκει, αλλά με επιφυλάξεις.

Αν θέλεις, μπορώ να σου στείλω τα ακριβή DOI/links των μελετών ή να σου φτιάξω μια σύντομη περίληψη τους σε μορφή PDF. Θες;

Επιστήμονες θα μας κάνεις;;; Εγώ ξέρω αν είναι κορίτσι έχεις αναγουλες! Αν είναι αγόρι δεν έχεις!!! 😅😝🤣🤣🤣 Ρώτα κ τη γιαγιά σου να δεις το ίδιο θα σε πει😝🤣🤣

Δημοσίευση
στις πριν 15 λεπτά, ο/η SunnyBunny είπε:

Ίσως ειμαι πολύ πολύ πολύ νωρίς στην εγκυμοσύνη για αυτό δεν έχω κάποια απάθεια προς τον καφε, και εύχομαι να μην έχω γενικα προς τίποτε χεχεχε!

Όσο για το τσιγάρο θα το κόψω εννοείται αυτο, σήμερα όμως με τραβάει τόσο πολυ γιατί μου έφυγε ένα αγχος από τις τελευταίες μέρες. Εχθές και προχθές δεν έκανα καθόλου γιατί το στομάχι ήταν κόμπος.

Είναι νωρίς ακόμα ναι, εκεί κατά την 6η βδομάδα αρχίζει το πάρτι! 😅 Μια χαρά τα κιλά σου μου φαίνονται ανάλογα και το ύψος βέβαια! 

Δημοσίευση
στις πριν 10 λεπτά, ο/η SunnyBunny είπε:

Ο κάθε γιατρός δίνει τις οδηγίες του. Υπάρχουν γιατροί που επιτρέπουν ένα τη μέρα, άλλοι κανένα και άλλοι λένε ντεκαφεινε. Όντως για το τσιγάρο οι περισσότεροι είναι ελαστικοί για 3-5 τη μέρα. 

Το νορμάλ είναι να πάρεις γύρω στα 12 κιλά. Αλλά κ αυτό είναι σχετικό.  Ανάλογα από πόσα ξεκινάς κ σε συνάρτηση με το ύψος. Πόσο ύψος έχεις; 

Δημοσίευση
στις πριν 42 λεπτά, ο/η almira είπε:

Κορίτσια γεια σας! Θέλω τα φώτα σας! Πήγαμε σήμερα γιατρό, ακούσαμε καρδιά! Στην αρχή μου είπε ότι με βγάζει 6+5. Του είπα ότι στο ίντερνετ που το έψαξα με βγάζει 7+5 (Ε θα το σκίσει το πτυχίο του, πού θα πάει). Έχω κάνει ετ με βλαστοκυστη 5 ημερων στις 21/5. Μετά στη φωτογραφία του υπερήχου είδα ότι έγραφε ga (φαντάζομαι gestational age που λένε και στα χωριά μας) 7w. Γενικά δεν είδα τον γιατρό να τον ανησυχεί κάτι, είπε ότι όλα φαίνονται καλά και ραντεβού σε δύο εβδομάδες πάλι. Είναι φυσιολογικές αυτές οι αποκλίσεις;; Να σταματήσω να κάνω σενάρια αφού ο γιατρός λέει ότι όλα φαίνονται καλά;; 

Αγάπη ακούσατε καρδιααααααααααα απολαυσετοοοοο ζηστοοοοοο 

Δημοσίευση

Καλησπέρα Κορίτσια!!!!

@SunnyBunny Συγχαρητήρια κορίτσι μου τα καταφέρατε με την πρωτη να εχεις μια όμορφη και τελειομηνη εγκυμοσυνη.

@almira Τελεια ακούσατε καρδουλα!!! Αφου ο γιατρός σου τα βλέπει όλα καλά μην αγχώνεσαι εμπιστεύσου τον όλα καλά είναι!!!

@Pinacolada Μπράβο όλα πήγαν καλά!!! Με το καλό τώρα και η καρδουλα!!!

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η almira είπε:

Κοριτσάρα μου όλα ακούγονται μια χαρά ,οι παλμοί πως ήταν ? Να ξες ότι μεγάλο ρόλο παίζουν και τα μηχανήματα που διαθέτουν οι γιατροί μας ,τι σ αγχωσε για τις βδομάδες ??? Μπορεί να ήταν αργή η σύλληψη βρε ή πολύ απλά να έχει παλιό μηχάνημα .μην ανησυχείς όλα είναι καλά 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Pinacolada είπε:

Ο κάθε γιατρός δίνει τις οδηγίες του. Υπάρχουν γιατροί που επιτρέπουν ένα τη μέρα, άλλοι κανένα και άλλοι λένε ντεκαφεινε. Όντως για το τσιγάρο οι περισσότεροι είναι ελαστικοί για 3-5 τη μέρα. 

Το νορμάλ είναι να πάρεις γύρω στα 12 κιλά. Αλλά κ αυτό είναι σχετικό.  Ανάλογα από πόσα ξεκινάς κ σε συνάρτηση με το ύψος. Πόσο ύψος έχεις; 

1.65, έχω φυσιολογικά κιλα πιστεύω αν και όλοι γύρω μου λένε ότι ειμαι πολύ αδύνατη. Η μητέρα μου είχε πάρει 30 κιλα σε μένα, βέβαια ήμασταν δίδυμα. 

Συγχαρητήρια κιολας, τι όμορφα νέα!!! Πως νιώθεις?? Τι σκέφτηκες όταν άκουσες την καρδούλα?

Δημοσίευση
στις πριν 8 λεπτά, ο/η SunnyBunny είπε:

1.65, έχω φυσιολογικά κιλα πιστεύω αν και όλοι γύρω μου λένε ότι ειμαι πολύ αδύνατη. Η μητέρα μου είχε πάρει 30 κιλα σε μένα, βέβαια ήμασταν δίδυμα. 

Συγχαρητήρια κιολας, τι όμορφα νέα!!! Πως νιώθεις?? Τι σκέφτηκες όταν άκουσες την καρδούλα?

Εγώ στην πρώτη πήρα 20 κιλά. Ξεκίνησα 41,5 με 160 ύψος κ έφτασα 61. Σε τέτοιες περιπτώσεις και τα 18 κιλά είναι φυσιολογικά δλδ η γιατρός δεν Μ είπε ποτέ τιποτα από θέμα υγείας απλά είχα θέμα με τη μέση κ με τα γόνατα. 

Η @almira άκουσε καρδιά σήμερα! Εγώ μόνο σακο είδα 😁

Δημοσίευση
στις πριν 2 λεπτά, ο/η Pinacolada είπε:

Εγώ στην πρώτη πήρα 20 κιλά. Ξεκίνησα 41,5 με 160 ύψος κ έφτασα 61. Σε τέτοιες περιπτώσεις και τα 18 κιλά είναι φυσιολογικά δλδ η γιατρός δεν Μ είπε ποτέ τιποτα από θέμα υγείας απλά είχα θέμα με τη μέση κ με τα γόνατα. 

Η @almira άκουσε καρδιά σήμερα! Εγώ μόνο σακο είδα 😁

Αχ χίλια συγγνώμη!!! Λάθος καταλαβα, αιντεε χαχαχα συγχαρητήρια πάντως στο κορίτσι μας❤️

41μισο??? Πωπωωω μπράβο σου κορίτσι μου, και μετά λένε εμένα για ταα 54 κιλα ότι είμαι μια σπιθαμη χαχαχα

Δημοσίευση

@Pinacolada δίκιο έχεις βρε κορίτσι, αυτό σκεφτόμουν και εγώ, αντί να χαρώ πάλι με έπιασε ανησυχία. Έγινε η αρχή με τον σάκο, πάμε για καρδιά και εσύ στον επόμενο υπέρηχο!!

@Ngsofia μου σε ευχαριστώ! Πώς πήγε εσένα ο υπερηχος; Όλα καλά;; 

@Kateriniw μου πάντα με ξεαγχωνεις να ξες! Δεν μου είπε πόσοι ήταν οι παλμοί, απλά ότι όλα φαίνονται καλά. Φαντάζομαι αν έβλεπε κάτι περίεργο δεν θα μου το έκρυβε. Άντε περιμένουμε τα δικά σου νέα αύριο!! 

Δημοσίευση
στις πριν 2 λεπτά, ο/η almira είπε:

@Pinacolada δίκιο έχεις βρε κορίτσι, αυτό σκεφτόμουν και εγώ, αντί να χαρώ πάλι με έπιασε ανησυχία. Έγινε η αρχή με τον σάκο, πάμε για καρδιά και εσύ στον επόμενο υπέρηχο!!

@Ngsofia μου σε ευχαριστώ! Πώς πήγε εσένα ο υπερηχος; Όλα καλά;; 

@Kateriniw μου πάντα με ξεαγχωνεις να ξες! Δεν μου είπε πόσοι ήταν οι παλμοί, απλά ότι όλα φαίνονται καλά. Φαντάζομαι αν έβλεπε κάτι περίεργο δεν θα μου το έκρυβε. Άντε περιμένουμε τα δικά σου νέα αύριο!! 

Κορίτσι μου γενικά οι εφαρμογές στο διαδύκτιο δείχνουν λίγο ότι να ναι. Στο ημερολόγιο περιόδου που έχουμε όλες στο κινητό, σε βγάζει μια βδομάδα πάνω. Εγώ δλδ σήμερα είμαι 11 και αυτή με βγάζει 12. Κατέβασε αν θες την pregnancy+ 

Επίσης, πριν 2 βδομάδες πήγα ενώ ήμουν 9+2 και ο υπέρηχος με έδειχνε 9+1, ενώ την περασμένη Παρασκευή ήμουν 10+2 και με έδειχνε 10+6. Αυτά συμβαίνουν στις μετρήσεις πάνω κάτω… 

Απόλαυσε το και χάιδεψε το σποράκι σου 🩷🩷🩷

Δημοσίευση

Ακριβώς! Αυτά συνέχεια αλλάξουν. Στην αυχενική θα είναι ξεκάθαρα τα πράγματα... Τι κατάλαβα εγώ... Όταν ο γιατρός μετράει το μέγεθος σε τόσο μικρή επιφάνεια ένα Τσικ να είναι το ποντίκι πιο κει θα αλλάξει όλη η μέτρηση. Φαντάσου μετράνε ένα σουσάμι. Λίγο να κουνηθούν τα όρια σε αναλογία είναι μια απόκλιση 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλημέρα κορίτσι μου.Κι εγώ έχω βαρύνει και δυσκολεύομαι και στον ύπνο το βράδυ καιρό τώρα.Σηκωνομαι για τουαλέτα πολλές φορές,δεν βολεύομαι στο κρεββάτι,πιανομαι από την μια πλευρά.Το πρωί για να σηκώθω από το κρεββάτι ψάχνω τον τρόπο για να μην κάνω αυτόν τον κοιλιακό 😂😂Δεν έχω άλλο παιδάκι οπότε στην άλλη ερώτηση δεν ξέρω να σου απαντήσω.
    • @το χοντρό μπιζέλι εγώ να δεις φίλη πόσο έχω αρχίσει να φρικάρω αυτό τον καιρό όσο αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι φτάνω στο τέλος! και το θέμα είναι ότι αυτό το τέλος δεν ξέρω πως θα έρθει, φυσιολογικά ή καισαρική... που βδομάδα με τη βδομάδα πετάγεται και από ένα εμπόδιο και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.. 🥴 
    • Εγώ στα δικά μου είχα άλλη μια συνάντηση με το γιατρό του νοσοκομείο που θα με ξεγεννήσει... καλά που δεν παίξαμε ξύλο. Φίλε οι άνθρωποι εκεί μέσα πρέπει να κουβαλάνε πολλά κιλά κόμπλεξ.. γενικά οι γιατροί..  Ακούστε να δείτε τώρα.. την προηγούμενη Τρίτη που πήγα για καρδιοτοκογράφο άρχισε να μου λέει τι σκέφτομαι, και αν το σκέφτομαι καλά τι θέλω να κάνω, καισαρική ή φυσιολογικό τοκετό... του λέω γιατρέ τι να σου πω, δεν ξέρω.. εγώ άγνοια κινδύνου έχω, δεν έχω ξανά γεννήσει για να ξέρω τι θέλω, ότι μου πεις εσύ θα κάνουμε.. αν μπορούμε να το πάμε φυσιολογικά, θα το πάμε φυσιολογικά, αν πάλι όχι για το χ - ψ λόγο το πάμε καισαρική. Μου κάνει τον υπέρηχο μου λέει βλέπω τον λόρο γύρω στο λαιμό του μωρού, σου το είπε αυτό η γυναικολόγος σου; (έχω εξωτερικό γιατρό και συνεργάζονται αυτοί μεταξύ τους).. Λέω όχι, πριν δύο εβδομάδες που με είδε δεν μου είπε κάτι τέτοιο, ίσα ίσα ότι είναι όλα μια χαρά και η μικρή μεγαλώνει φυσιολογικά. Αααα μου λέει εδώ ο λόρος είναι μπερδεμένος.. εντάξει δεν είναι πρόβλημα αλλά σε περίπτωση φυσιολογικού τοκετού θα δούμε πως θα πράξουμε.. του λέω τι εννοείς γιατρέ; Του λέει ο άντρας μου, τι θες να πεις γιατρέ με αυτό; Υπάρχει κίνδυνος για το μωρό; Και λέει αυτός: Δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος αλλά εκείνη την ώρα υπάρχει περίπτωση αν ο λόρος είναι κοντός να δυσκολευτεί στην έξοδο το μωρό αλλά αυτό θα το διαχειριστώ εγώ.. αν είναι μεγάλος ο λόρος είναι οκ! Και του λέει ο άντρας μου, αυτό πως μπορούμε να το γνωρίζουμε; Δεν μπορούμε του λέει ο γιατρός.. Άντε πάνε εσύ και βγάλε άκρη μετά.. Ακούω εγώ αυτά, με έχει αγχώσει καλά καλά και πάω να μου μετρήσει την πίεση η μαία. Μου βγάζει την πίεση 15 τη μεγάλη.. ααα μου λέει αυτός με τέτοια πίεση δεν πάμε με τπτ σε φυσιολογικό τοκετό, υπήρχει θέμα, έχεις χαμηλό ποσοστό για προεκλαμψία, συν ότι είσαι ηλικιακά μεγάλη, είσαι και από εξωσωματική.. Του λέω γιατρέ η πίεση μου καταρχάς δεν είναι αυτή.. η πίεση μου τόσο καιρό είναι στο 12 και τώρα την τελευταία εβδομάδα max 13.. δεν είναι με τπτ στο 15. Ααα μου λέει δεν ξέρεις εσύ.. η πίεση σου είναι αυτή που βλέπω εγώ τώρα.. γιατί όταν θα ρθει η ώρα του τοκετού στα ζόρια τέτοια πίεση θα ανεβάσεις μπορεί και πάρα πάνω.. λέω καλά.. εσύ ξέρεις. Κλείνουμε το επόμενο ραντεβού που ήταν το σημερινό και φεύγουμε.  Εντωμεταξύ με το που φεύγουμε από αυτόν πάμε καρφί στη εξωτερική γυναικολόγο μου γιατί ήθελε σώνει και ντε να βγάλει 3D φωτογραφίες τη μικρή.. τόσο καιρό δεν μπορούσε γιατί το σκατό είχε μονίμως τα χέρια και τα πόδια του μπροστά στα μούτρα της.! 🤣 Πάμε λοιπόν, της λέμε το και το έγινε στο γιατρό, μας είπε αυτά κι αυτά, μας άγχωσε για το λόρο, μιας και ήρθαμε για τις φωτογραφίες δες και για το λόρο ρε Μαρία. Κοιτάει η γυναίκα, όλα καλά, μπόρεσε επιτέλους την έβγαλε και κάνα δυο φωτογραφίες βλέπει και το λόρο, εννοείται μια χαρά, δεν ήταν τυλιγμένος πουθενά απλά ήταν μπροστά στο πρόσωπο και στο λαιμό του μωρού.. μου δίνει να κάνω καλλιέργεια κολπικού υγρού και φεύγουμε. Εντωμεταξύ πριν φύγουμε γυρίζει και μου λέει δεν υπάρχει πρόβλημα για φυσιολογικό τοκετό, η ηλικία σου είναι μια χαρά, εδώ την προηγούμενη εβδομάδα ο ίδιος γιατρός ξεγέννησε φυσιολογικά κοπέλα 45 χρονών.. η εξωσωματική δεν παίζει ρόλο, η πίεση οκ! από τη στιγμή που δεν δείχνει να ανεβαίνει δεν υπάρχει θέμα, το παρακολουθείς αλλά μέχρι εκεί.. το μωρό έχει πάρει ήδη θέση, δεν βρίσκω το λόγο μου λέει γιατί να μη σε πάει φυσιολογικά. 🤓 Βγαίνουν τα αποτελέσματα της καλλιέργειας, στρεπτόκοκκος β θετική.. Μιλάω με τη Μαρία μου λέει θα πάρεις κολπική κρέμα απλά, δεν θα σου δώσω αντιβίωση, δεν είναι κάτι ανησυχητικό που θα πρέπει να πανικοβληθείς, υπάρχει στη χλωρίδα του κόλπου, απλά και αντιβίωση να σου δώσω τώρα μέχρι τη γέννα μπορεί να ξανά εμφανιστεί, να ξέρεις μόνο ότι σε περίπτωση που σπάσουν τα νερά θα πρέπει να πάρεις αμέσως ενδοφλέβια αντιβίωση. Της λέω οκ! και κλείνω το τηλέφωνο.  Πάμε στο σήμερα.. Πάω στο νοσοκομείο, ο γιατρός με "μούτρα" παρεξηγημένος... Μου λέει πως είσαι, εεε λέω γιατρέ καλά, αλλά είναι πρωί ακόμα δεν έχει αρχίσει αυτή να κουνιέται και ανησυχώ.. μου λέει θα βάλουμε τον καρδιοτοκογράφο θα τα δούμε όλα, μην ανησυχείς.. Μου βάζει τον καρδιοτοκογράφο με το που ακούω καρδούλα ησυχάζω, του λέω τώρα που ακούω καρδούλα όλα καλά.. Μου λέει γιατί αγχώνεσαι.. εεε λέω γιατρέ λίγα γίνονται κάθε μέρα, τόσα ακούμε.. μου λέει πότε θα ξεαγχωθείς εσύ.. λέω όταν θα πάρω τη μικρή στα χέρια μου.. Εεε μου λέει πολύ αγχώνεσαι.. λέω γιατρέ εσύ με αγχώνεις, εγώ μου λέει γιατί, γιατί του λέω την προηγούμενη φορά με τις πιέσεις και το λόρο με άγχωσες.. εεε μου λέει μια μπούρδα είπα κι εγώ για το λόρο μην το δένεις κόμπο, άλλο ο 2D υπέρηχος άλλο ο 3D της Μαρίας.. Μου ήρθε να του πω μωρέ μαλάκα, αν είναι έτσι τότε τι την λες την παπαριά και τζάμπα τον άλλο τον αγχώνεις. 🤯 Έρχετε και ο άντρας μου μέσα, τελειώνει με τον υπέρηχο που μου έκανε, μου μετράει και την πίεση και μας λέει πάμε στο γραφείο. Λέει ραντεβού την άλλη Τρίτη τι ώρα;; Λέω γιατρέ ότι ώρα σε βολεύει.. Όλα καλά;;; Και λέει αυτός ναι όλα καλά, ο καρδιοτοκογράφος οκ! η πίεση καλούτσικη, το αμνιακό εντάξει.. Λέω γιατρέ τι θα κάνουμε με το θέμα του τοκετού;; Και αρχίζει αυτός.. πήγες λέει στη Μαρία και την είπες για το λόρο και καλά ότι παίρνω λόγια από αυτόν και τα μεταφέρω στη Μαρία.. Του λέω καταρχάς στη Μαρία δεν πήγα για το λόρο αλλά για τις φωτογραφίες.. και μιας και πήγα είπα να δει και το λόρο.. σου είπε μου λέει η Μαρία ότι με το μικρόβιο που έχεις δεν μπορείς να γεννήσεις φυσιολογικά; Λέω όχι, το μόνο που μου είπε ήταν να πάρω την κολπική κρέμα και αν σπάσουν τα νερά να πάρω ενδοφλέβια αντιβίωση αυτό.. Του λέω γιατρέ δεν θα με ξεγεννήσει η Μαρία, εσύ θα με ξεγεννήσεις, εγώ από σένα περιμένω να μου πεις τι θα κάνουμε, εγώ δεν ξέρω, ούτε αποφασίζω μόνη μου. Μου λέει αυτός δεν σου είπε η Μαρία ότι με τόσους σοβαρούς παράγοντες που έχεις δεν μπορείς να γεννήσεις φυσιολογικά; Του λέω όχι, δεν μου το ανέφερε ποτέ αυτό. Πετάγεται ο άντρας μου και λέει η Μαρία σε τέτοια βγάζει τον κώλο της απ' έξω, δεν είναι αυτή που ξεγεννάει αλλά εσύ. Λέει αυτός εγώ νόμιζα ότι γνώριζες τους κινδύνους, του λέω όχι.. γι' αυτό περιμένω εσένα να μου πεις.. Αρχίζει αυτός να λέει σε αυτό το σημείο, ότι δεν έχει ανάγκη από πελατολόγιο, ότι και καλά αν θέλουμε να πάμε σε άλλο γιατρό μπορούμε, ότι αυτός είναι υπερ του φυσιολογικού τοκετού και τα ποσοστά του είναι υψηλά οπότε δεν τρελένεται να τα χαλάει με καισαρικές, σαν να λέει ότι εμείς υπαινισώμαστε ότι μας πάει για καισαρική καθαρά για χρηματικό σκοπό.. καμία σχέση εμείς εντωμεταξύ.. και κάθομαι και σκέφτομαι εγώ εκείνη την ώρα.. τι λέει ο άνθρωπος;;; 🤯🤯🤯 Του λέω γιατρέ, ούτε εχθρό σε βλέπω, ούτε κόντρα θέλω να σου πάω.. Δυστυχώς εδώ το ξέρεις πολύ καλά ότι δεν υπάρχει γυναικολόγος που θα σε αναλάβει από την αρχή της εγκυμοσύνης μέχρι τη γέννα, αναγκαστικά πας αλλού. Εγώ εσένα διάλεξα και δεν έχω θέμα μαζί σου, ίσα ίσα, απλά περιμένω ξεκάθαρες κουβέντες, να ξέρω εξ αρχής πως θα πορευθούμε, δεν είμαι εγώ γιατρός, εσύ είσαι, εσύ ξέρεις καλύτερα. Κσι μου λέει θα μπορούσα τώρα να σου βάλω προγραμματισμένη καισαρική στις 38 εβδομάδες αλλά δεν σε βάζω ακόμη γιατί θέλω να το δούμε πως θα πάει βδομάδα με τη βδομάδα.. αν δούμε ότι όλα πάνε καλά και φτάσεις 39 εβδομάδες και το κεφάλι έχει αρχίσει και φαίνεται και με ένα σπρώξιμο βγει το μωρό εννοείται δεν σε βάζω στο μαχαίρι.. Εεε λέω πες με έτσι να καταλάβω, εξηγημένες κουβέντες..  Με έσκασε κορίτσια.. όχι τπτ άλλο, τώρα ξέρω ότι περιμένει τουλάχιστον να πάμε 38 εβδομάδες, ότι έχει σκοπό να με πάει με καισαρική, αλλά αυτό θα το δούμε ανάλογα με την υγεία μου και την υγεία του μωρού.. Δηλαδή τόσο δύσκολο τους είναι να μιλήσουν νορμάλ αυτοί οι άνθρωποι;;;
    • @eva96 και γω το ίδιο σας εύχομαι! Όλα να πάνε καλά! Είναι δύσκολο να μην έχεις άγχος και στρες, να το προσπαθήσεις όμως όσο μπορείς! Η αλήθεια είναι ότι και το θέμα "ξεκούραση" μου το σχολίασε και μένα ο γιατρός μου και το συσχέτισε με την ανάπτυξη. Θέλουν την ξάπλα μας τα ζουζουνάκια μας! Για να τσουπώσουνε λιγάκι! Οπότε... άραξε! Και με το καλό να την ξαναδείτε το σουκού!  Εμείς σήμερα θα πάμε για τον τελευταίο υπέρηχο. Ελπίζω να μας κάνει την τιμή να δούμε το μουτράκι της. Εχει μείνει και το καρδιοτοκογράφημα, λογικά σήμερα θα κανονιστεί και αυτό. Μετρώ μέρες κορίτσια... Και φρικάρω.
    • Είμαι 37 ρε κορίτσι, μόλις τα έκλεισα τώρα την Πρωτοχρονιά και ΠΗΤ έχω 7 Μαρτίου. Κοίτα σαν γιατρός έχει όνομα. Είναι ο καλύτερος στον νομό. Απλά είναι ιδιάζουσα περίπτωση.. έχει αρπάξει λίγο το σασί.. Ενώ είναι σχετικά νέος ηλικιακά, δυστυχώς είναι μυστήριος για να μην πω κομπλεξικός. Αντί να είναι νορμάλ και να προσπαθεί να σε καθησυχάσει, αυτός πετάει μπούρδες και σε αγχώνει χωρίς λόγο. Τώρα για το φυσιολογικό τοκετό δεν μπορώ να μην τον εμπιστευτώ εν μέρη γιατί αυτός ξεγεννάει, η άλλη δεν ξεγεννάει οπότε δεν έχει εμπειρία. Την εμπειρία από τοκετούς την έχει αυτός. Εντάξει νομίζω ότι πολλά από αυτά που μου λέει είναι δικαιολογίες.. δηλαδή η ηλικία και η εξωσωματική.. ούτε η πρώτη που θα έχω γεννήσει σε αυτή την ηλικία πιστεύω θα είμαι ούτε η τελευταία.. 🤓 Τώρα για την προεκλαμψία οκ! μπορεί αυτό να είναι ένα καμπανάκι, αλλά μέχρι στιγμής με μία μέτρηση στο 15 δεν βγάζεις και πόρισμα.. εξάλλου μην ξεχνάμε ότι έπαιρνα salospir στην αρχή της εγκυμοσύνης, έπαθα τεράστια αποκόλληση, με δική μου πρωτοβουλία δεν τα ξανά πήρα ενώ η γιατρός μου έλεγε ότι πρέπει να τα παίρνω και δόξα τω Θεώ μέχρι στιγμής δικαιώθηκα.. Δηλαδή δεν σημαίνει ότι επειδή η αυχενική έδειξε μικρό νούμερο για προεκλαμψία σώνει και ντε θα συμβεί.. κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, δεν ταιριάζουν όλα τα πρωτόκολλα σε όλες. Τώρα για το μικρόβιο νομίζω μου λέει μπούρδες αυτός.. έτσι γιατί θέλει να βρει ακόμα ένα λόγο για καισαρική.. γιατί και η γιατρός η Μαρία και στο ChatGTP που το έγραψα μου είπαν ακριβώς τα ίδια, ότι δηλαδή σε περίπτωση φυσιολογικού τοκετού απλά παίρνεις αμέσως ενδοφλέβια αντιβίωση και όλα οκ!! Ίσα ίσα αυτή μου είπε να μην διαβάζω από το ίντερνετ πράγματα γιατί τζάμπα θα αγχώνομαι. Δεν είναι κάτι τραγικό. Αυτός μου το παρουσιάζει διαφορετικά.. άντε τώρα εσύ πήγαινε βρες άκρη.. 🤔🤯
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...