Μετάβαση σε περιεχόμενο

Εξωσωματική με Δωρεά Ωαρίων 2025

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλή σας ημέρα , ανοίγω ένα θέμα που αφορά και εμένα άμεσα ίσως και κάποιες άλλες κοπέλες που θέλουν και επιθυμούν να μοιραστούν σκέψεις , αγωνίες , αποφάσεις .

Εγώ ξεκίνησα το ταξίδι της εξωσωματικής στα 41 μου μετά από έξι ωοληψίες , 4 εμβρυομεταφορές και οι δύο ιατροί που έχω ο πρώτος από την αρχή της επαφής μας και ο δεύτερος μετά από 3 ωοληψίες  , χρωμοσωμιακό έλεγχο σε όλα τα έμβρυα  και μόνο 1 υγιές έμβρυο από 11 σε σύνολο και στις τρεις ,   το οποίο και μεταφέραμε τον Μάρτιο με αρνητικό για άλλη μια φορά αποτέλεσμα μου είπαν ότι δεν υπάρχει πια ελπίδα να προσπαθήσω μόνη μου και να ταλαιπωρηθώ ψυχικά και οικονομικά άλλο . Είμαι 45 χρονών .

Πως παίρνεις την απόφαση , πόσο εύκολο είναι και πως την στηρίζεις μετά ?

Απλά ανοίγω το θέμα για να μπορεί η κάθε μια από εμάς που επιθυμεί και είναι  σε αυτή τη θέση να μοιραστεί εμπειρίες και να βοηθήσει κι άλλες ή να βοηθηθούμε όλες μαζί . Ξέρω πως ίσως δεν είναι πολύ εύκολο να μιλήσεις για αυτό , αλλά εδώ ανώνυμα μπορούμε όλες να βοηθήσουμε εμάς που προσπαθούμε για το θαύμα με δύναμη ψυχής .

Δημοσίευση

Καλησπερα κοριτσι μου. Εγω δεν ειμαι με δωρεα ωαριων αλλα γνωριζω κοπελες που εχουν καταφυγει σε αυτη τη λυση. Η ηλικια ειναι κακος προγνωστικος δεικτης για την ποιοτητα των ωαριων.Με τη δωρεα μπορει να μην εχει το ιδιο γενετικο υλικο μαζι του παιδι, ωστοσο μεγαλωνει μεσα σου. Εχω διαβασει οτι γινεται καποια ανταλλαγη γενετικου υλικου παιδιου-μητερας. Επομενως εχει ενα μικρο ποσοστο γενετικου υλικου απο τη μητερα. Πλεον οι κλινικες στις δωρεες κανουν και προσομοιωση χαρακτηρικων ετσι ωστε το μωρο να ειναι πιο κοντα στα δικα σου χαρακτηριστικα. Σκεψου αξιζει τωρα να παλευεις για το 2% της επιτυχιας ή να προχωρησεις σε μια μεθοδο που θα σου επιτρεψει να χαρεις το θαυμα της μητροτητας;; Σου ευχομαι απο καρδιας καλη επιτυχια σε οτι επελεξεις!

Δημοσίευση

Καλησπέρα κι από εμένα ! Έχοντας ένα υπέροχο κορίτσι μετά από δωρεά ωαρίων προσωπικά μόνο καλά λόγια έχω να πω ! Βασανιστήκαμε με 7 αποτυχημένες εμβρυομεταφορες και πριν 5 έτη πήραμε την απόφαση πολύ εύκολα να αποκτήσουμε παιδί και όχι άλλες αποτυχημένες προσπάθειες . Θέλαμε πάρα πολύ να αγκαλιάσουμε ένα παιδάκι .. δεν με πείραξε ποτέ ούτε όσο την κυοφορούσα και φυσικά ούτε αργότερα ίσα ίσα είναι κάτι που με τον καιρό το ξεχνάς κιόλας . Νιώθω ευγνώμων για την κοπέλα που μας έδωσε τα ωάρια της και τυχερή που με την πρώτη προσπάθεια με δανεικά απέκτησα υγιές παιδί . 
Απλώς εκ των υστέρων , έμεινα έγκυος και φυσιολογικά ( μάλλον μεγάλο θαύμα ) οπότε σε λίγο καιρό περιμένω το δεύτερο. Είχαμε αποκλείσει το ενδεχόμενο  εξωσωματικής πάλι .
Έχοντας οπότε και τη σύγκριση μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι το μυαλό μου κ οι ανησυχίες μου σαν γονιός  είναι στο ήδη υπάρχον παιδάκι άσχετα με ποιο τρόπο αποκτήθηκε ! 
ελπίζω να βοήθησα με τις σκέψεις μου ! 
επίσης να πω ότι προχώρησα σε δωρεά όταν ήμουν μόλις 33 ετών.. 

Δημοσίευση

Καλημέρα!! εχω γράψει πολλές φορές την ιστορία μου!! Πραγματικά προχώρησε το και δεν θα το μετανιώσεις καθόλου. Και μιας και έχω την εμπειρία και εγώ όπως και η @Margarita87και των δύο δηλαδή και με δικά μου αλλά το πρώτο παιδί αλλά και με δανεικά για 2ο.... (το πρώτο παιδί με φυσιολογική σύλληψη εύκολα στα 38)  και για το δεύτερο ταλαιπωρηθήκαμε πάρα πολύ με πολλές ωοληψίες σε φυσικό κύκλο, αποβολές και αρνητικές χοριακές. Κάπου στα 42,5 είπαμε τέλος και προχωρήσαμε σε δανεικά.. Φυσικά και είχα τις ανησυχίες μου στην αρχή μιας και θα έπαιρνα δανεικά για 2ο παιδί όχι για πρώτο... Είχα κανει και ενα ποστ για το θέμα το καλοκαίρι του 2020.. ΄όπου ρωτούσα τις γνώμες της ομάδας. Μπορείς να το δεις εδώ 

Τελικά προχώρησα σε δανεικά αμέσως μετά την αποτυχία στο ενα τελευταίο δικο μου έμβρυο όπως αναφέρω το ποστ τοτε.. Λόγω κορωνοιου αργησαν να μου βρούνε κοπέλα . Β΄ρεθηκε τον Μαρτιο του 2021 και ωσπου να γινει η διαδικασία της ωοληψίας της κτλ εκανα εμβρυομεταφορά τον Ιούνιο του 2021.. Γεννησα τον φλεβαρη του 2022 και τώρα το αγοράκι μου είναι 3 ετών! Η καλύτερη απόφαση που πήρα ποτέ!!! Δεν τα διαχωρίζω, το ξεχνάω πως είναι με δανεικά! δεν υπάρχει καμία μα καμία διαφορά!! Προχωρησε το αμεσα! θα δεις οτι στο τέλος θα μετανιώσεις για τον χρόνο που έχασες περιμένοντας!! Με τις ευχές μου και οτι και να χρειαστείς εδώ είμαστε!!

Δημοσίευση
στις On 22/5/2025 at 2:16 ΜΜ, ο/η pennaki είπε:

Καλησπερα κοριτσι μου. Εγω δεν ειμαι με δωρεα ωαριων αλλα γνωριζω κοπελες που εχουν καταφυγει σε αυτη τη λυση. Η ηλικια ειναι κακος προγνωστικος δεικτης για την ποιοτητα των ωαριων.Με τη δωρεα μπορει να μην εχει το ιδιο γενετικο υλικο μαζι του παιδι, ωστοσο μεγαλωνει μεσα σου. Εχω διαβασει οτι γινεται καποια ανταλλαγη γενετικου υλικου παιδιου-μητερας. Επομενως εχει ενα μικρο ποσοστο γενετικου υλικου απο τη μητερα. Πλεον οι κλινικες στις δωρεες κανουν και προσομοιωση χαρακτηρικων ετσι ωστε το μωρο να ειναι πιο κοντα στα δικα σου χαρακτηριστικα. Σκεψου αξιζει τωρα να παλευεις για το 2% της επιτυχιας ή να προχωρησεις σε μια μεθοδο που θα σου επιτρεψει να χαρεις το θαυμα της μητροτητας;; Σου ευχομαι απο καρδιας καλη επιτυχια σε οτι επελεξεις!

Καλησπέρα και ευχαριστώ που απάντησες .Κι εμένα ο γιατρός μου είπε ότι ένα ποσοστό γύρω στο 20% παίρνει από το δικό μου αίμα στοιχεία το παιδί  και ότι ψάχνουν δότρια που να έχει την ίδια ομάδα αίματος με εμένα και κάποια κοινά εξωτερικά χαρακτηριστικά .

Όχι δεν αξίζει και ψυχικά και σωματικά πια να παλεύω , απλά φοβάμαι ότι επειδή δεν έχω μείνει ποτέ έγκυος πως ίσως ούτε και με αυτό το τρόπο θα συμβεί γιατί έχω διαβάσει πως και κάποιες άλλες γυναίκες που πήγαν με δωρεά δεν είχαν επιτυχία .

Δημοσίευση
στις On 22/5/2025 at 11:33 ΜΜ, ο/η Margarita87 είπε:

Καλησπέρα κι από εμένα ! Έχοντας ένα υπέροχο κορίτσι μετά από δωρεά ωαρίων προσωπικά μόνο καλά λόγια έχω να πω ! Βασανιστήκαμε με 7 αποτυχημένες εμβρυομεταφορες και πριν 5 έτη πήραμε την απόφαση πολύ εύκολα να αποκτήσουμε παιδί και όχι άλλες αποτυχημένες προσπάθειες . Θέλαμε πάρα πολύ να αγκαλιάσουμε ένα παιδάκι .. δεν με πείραξε ποτέ ούτε όσο την κυοφορούσα και φυσικά ούτε αργότερα ίσα ίσα είναι κάτι που με τον καιρό το ξεχνάς κιόλας . Νιώθω ευγνώμων για την κοπέλα που μας έδωσε τα ωάρια της και τυχερή που με την πρώτη προσπάθεια με δανεικά απέκτησα υγιές παιδί . 
Απλώς εκ των υστέρων , έμεινα έγκυος και φυσιολογικά ( μάλλον μεγάλο θαύμα ) οπότε σε λίγο καιρό περιμένω το δεύτερο. Είχαμε αποκλείσει το ενδεχόμενο  εξωσωματικής πάλι .
Έχοντας οπότε και τη σύγκριση μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι το μυαλό μου κ οι ανησυχίες μου σαν γονιός  είναι στο ήδη υπάρχον παιδάκι άσχετα με ποιο τρόπο αποκτήθηκε ! 
ελπίζω να βοήθησα με τις σκέψεις μου ! 
επίσης να πω ότι προχώρησα σε δωρεά όταν ήμουν μόλις 33 ετών.. 

Καλησπέρα και σε ευχαριστώ πολύ θετικά όλα αυτά που γράφεις. Κι εγώ έτσι σκέφτομαι και ο γιατρός το ίδιο μου είπε από δική του εμπειρία ότι καμιά από τις κοπέλες που έμειναν με αυτό τον τρόπο δεν σκέφτηκαν ποτέ κάτι που να της έκανε να αμφισβητήσουν την απόφαση τους .Κι εγώ έτσι αισθάνομαι γιατί ειλικρινά θέλω αν αποκτήσω ένα παιδάκι .

ήθελα να σε ρωτήσω πρέπει να του το πεις του παιδιού ή όχι ότι είναι με δανεικά ωάρια ?

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Lisaki 80 είπε:

Καλημέρα!! εχω γράψει πολλές φορές την ιστορία μου!! Πραγματικά προχώρησε το και δεν θα το μετανιώσεις καθόλου. Και μιας και έχω την εμπειρία και εγώ όπως και η @Margarita87και των δύο δηλαδή και με δικά μου αλλά το πρώτο παιδί αλλά και με δανεικά για 2ο.... (το πρώτο παιδί με φυσιολογική σύλληψη εύκολα στα 38)  και για το δεύτερο ταλαιπωρηθήκαμε πάρα πολύ με πολλές ωοληψίες σε φυσικό κύκλο, αποβολές και αρνητικές χοριακές. Κάπου στα 42,5 είπαμε τέλος και προχωρήσαμε σε δανεικά.. Φυσικά και είχα τις ανησυχίες μου στην αρχή μιας και θα έπαιρνα δανεικά για 2ο παιδί όχι για πρώτο... Είχα κανει και ενα ποστ για το θέμα το καλοκαίρι του 2020.. ΄όπου ρωτούσα τις γνώμες της ομάδας. Μπορείς να το δεις εδώ 

Τελικά προχώρησα σε δανεικά αμέσως μετά την αποτυχία στο ενα τελευταίο δικο μου έμβρυο όπως αναφέρω το ποστ τοτε.. Λόγω κορωνοιου αργησαν να μου βρούνε κοπέλα . Β΄ρεθηκε τον Μαρτιο του 2021 και ωσπου να γινει η διαδικασία της ωοληψίας της κτλ εκανα εμβρυομεταφορά τον Ιούνιο του 2021.. Γεννησα τον φλεβαρη του 2022 και τώρα το αγοράκι μου είναι 3 ετών! Η καλύτερη απόφαση που πήρα ποτέ!!! Δεν τα διαχωρίζω, το ξεχνάω πως είναι με δανεικά! δεν υπάρχει καμία μα καμία διαφορά!! Προχωρησε το αμεσα! θα δεις οτι στο τέλος θα μετανιώσεις για τον χρόνο που έχασες περιμένοντας!! Με τις ευχές μου και οτι και να χρειαστείς εδώ είμαστε!!

Καλησπέρα και σε ευχαριστώ είναι πολύ σημαντικό να ακούω απόψεις γυναικών που έχουν και δικό τους και με ξένο κι εγώ έτσι αισθάνομαι ότι από τη στιγμή που θα το νιώσω μέσα μου όλα θα φύγουν και οι αμφιβολίες και όλα .

ήδη ο γιατρός έχει βρει μια κοπέλα που πληρεί τα κριτήρια και μένει εγώ να πάρω την απόφαση , αυτό που με κρατάει είναι το λες του παιδιού αργότερα και εάν φύγει και αυτή η τελευταία ελπίδα με τα δανεικά , εα΄ν δεν τα καταφέρω θα μπορε΄σω να το διαχειριστώ ψυχικά . Διότι προέρχομαι ήδη από μια πολύ δύσκολη ψυχικά τριετία .

θα διαβάσω και όλα αυτά που είχατε γράψει τότε

Δημοσίευση
στις πριν 23 ώρες, ο/η nefeli1980 είπε:

Καλησπέρα και σε ευχαριστώ είναι πολύ σημαντικό να ακούω απόψεις γυναικών που έχουν και δικό τους και με ξένο κι εγώ έτσι αισθάνομαι ότι από τη στιγμή που θα το νιώσω μέσα μου όλα θα φύγουν και οι αμφιβολίες και όλα .

ήδη ο γιατρός έχει βρει μια κοπέλα που πληρεί τα κριτήρια και μένει εγώ να πάρω την απόφαση , αυτό που με κρατάει είναι το λες του παιδιού αργότερα και εάν φύγει και αυτή η τελευταία ελπίδα με τα δανεικά , εα΄ν δεν τα καταφέρω θα μπορε΄σω να το διαχειριστώ ψυχικά . Διότι προέρχομαι ήδη από μια πολύ δύσκολη ψυχικά τριετία .

θα διαβάσω και όλα αυτά που είχατε γράψει τότε

Αμα υπάρχει και κοπέλα να μην το σκέφτεσαι καθόλου! Θεωρώ πως τις ίδιες σκέψεις και αμφιβολίες είχαμε όλες αλλά όπως διάβασες το διαχειριστήκαμε γιατί το αποτέλεσμα, ένα γερό παιδί είναι αυτό που μετράει ! 
Κι εγώ είχα πει πως όταν μεγαλώσει πολύ και είναι σε ηλικία να το καταλάβει θα της το έλεγα . Τελικά όμως δεν το βρίσκω σωστό , γιατί δεν έχει κανένα νόημα 25-30 χρόνια μετά να μάθει πως προέρχεται από διαφορετικό ωάριο από τη στιγμή που τη γέννησε η ίδια ( και θα έχω και θέματα με τον αδελφό που θα ναι απ το δικό μου ωαριο ). Οπότε προσωπικά δεν θα πω κάτι .. 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...