Μετάβαση σε περιεχόμενο

Μαγιάτικο στεφάνι πλέκω με λουλούδια χρωματιστά, ευχή μου ένα σποράκι να φυτρώσει και να ανθίσει μέσα μας γερά!!!

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η marinaP είπε:

Καλημέρα κορίτσια πως είστε; Σας παρακολουθω όποτε μπορώ, έχω και τον μικρό μου, και τη νέα εγκυμοσύνη, τις ετοιμασίες του γάμου. Γενικά τρέχω!

Χαίρομαι π βλέπω κοπέλες να τα καταφέρνουν π ξεκινήσαμε μαζι αυτό το ταξίδι αγωνίας! Και για όλα τα κορίτσια! Εύχομαι και οι υπόλοιπες σύντομα 🩷🩷🩷

Ήθελα να ρωτήσω αν καμιά από εσάς είχε πολύ χαμηλό πλακούντα στην εγκυμοσύνη. Είμαι 20+6 και ο πλακούντας μου είναι πολύ χαμηλά, σχεδόν επισκιάζει και  τράχηλο. Σήμερα είχα την β επιπέδου και το επιβεβαιώσαμε. Εννοείται μου είπε να προσέχω από βάρη κ γενικά κούραση. Αλλά έχω αγχωθει... Το έχει περάσει κάποια;

Γεια σου κορίτσι μου...ναι είχα εγώ στην πρώτη μου εγκυμοσύνη...προσοχή καθόλου σεξ !!! Και επίσης προσοχή όχι βάρη... Αν δεν ανέβει θα πας για καισαρική...έτσι είχαν πει και σε εμένα αλλά τελικά ανέβηκε και πήγα φυσιολογικά!😁

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η marinaP είπε:

Σε ευχαριστώ πολύ! 

Αγχώνομαι λίγο γτ έχω τον μικρό που τον κραταω όλη μέρα, δεν εχει περπατήσει ακόμη. Σε δυο βδομάδες είναι και ο γάμος...

Μακάρι να ανέβει και εμένα 🩷

Αφού ανέβηκε σε μένα που την είχα ξεγράψει αυτή την πιθανότητα θα ανέβει κι σε σένα δεν μπορεί! 

Νομίζω στη δεύτερη εγκυμοσύνη πάντα αναγκάζεσαι να παίρνεις αγκαλιά το πρώτο σου παιδάκι! Εμένα ήταν η πρώτη εγκυμοσύνη οπότε δεν έχω κάτι να σε συμβουλεψω από προσωπική εμπειρία! 

Όσο μπορείς προσπάθησε να μην τον σηκώνεις ή τουλάχιστον όχι για πολλή ώρα ή με απότομη κίνηση 

Με το καλό ο γάμος και σε λίγο καιρό και το δεύτερο μωράκι! 😊😊

Δημοσίευση

Κορίτσια όσες έχετε πάρει ασβέστιο στην εγκυμοσύνη ή παίρνετε θέλω τα φωτα σας. Η γιατρός μου είπε να πάρω αναβραζον calcioform, εκτός από το ότι νομίζω είναι βαρύ για το στομάχι μου περιλαμβάνει μεγάλη δόση βιταμίνης D και απ' ότι γράφει στο φύλλο οδηγιων λέει να αποφεύγεται στην εγκυμοσύνη. Γιατί το δίνουν τότε;

Μετά βρήκα κάτι χάπια calciofix με D3 και τώρα που μου ήρθαν είδα τα συστατικά και είναι αρκετά χημικά, εγω στα κανονικά μου και αποφεύγω γενικά parabens κλπ, πόσο μάλλον τώρα στην εγκυμοσύνη δεν θέλω! Κολλημένη ξεκολλημενη δεν ξέρω αλλά δεν νιώθω καλά.. κι ο σίδηρος έχει μέσα διάφορα αλλά οκ τον παίρνω γιατί τον χρειάζομαι οπωσδήποτε αλλά αν μπορώ τα άλλα θελω να τα αποφύγω. Εσείς γενικά τι έχετε πάρει και ήταν οκ; 

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Naty_ είπε:

Κορίτσια όσες έχετε πάρει ασβέστιο στην εγκυμοσύνη ή παίρνετε θέλω τα φωτα σας. Η γιατρός μου είπε να πάρω αναβραζον calcioform, εκτός από το ότι νομίζω είναι βαρύ για το στομάχι μου περιλαμβάνει μεγάλη δόση βιταμίνης D και απ' ότι γράφει στο φύλλο οδηγιων λέει να αποφεύγεται στην εγκυμοσύνη. Γιατί το δίνουν τότε;

Μετά βρήκα κάτι χάπια calciofix με D3 και τώρα που μου ήρθαν είδα τα συστατικά και είναι αρκετά χημικά, εγω στα κανονικά μου και αποφεύγω γενικά parabens κλπ, πόσο μάλλον τώρα στην εγκυμοσύνη δεν θέλω! Κολλημένη ξεκολλημενη δεν ξέρω αλλά δεν νιώθω καλά.. κι ο σίδηρος έχει μέσα διάφορα αλλά οκ τον παίρνω γιατί τον χρειάζομαι οπωσδήποτε αλλά αν μπορώ τα άλλα θελω να τα αποφύγω. Εσείς γενικά τι έχετε πάρει και ήταν οκ; 

Εγώ έπαιρνα calcioral μασωμενα δισκία 1 στο δεύτερο τρίμηνο (500mg) και 2 στο τρίτο τρίμηνο (1000mg). Μου είπε να πάρω τα calcioral τα σκέτα όχι με βιταμίνη d αλλά αυτό ίσως γιατί είχα κάνει εξέταση και είχα πολύ καλή βιταμίνη d. Το μισούσα βέβαια με το ζόρι το έπαιρνα. Πρέπει να απέχει από σίδηρο γιατί εμποδίζει την απορρόφηση του.

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η Naty_ είπε:

Εγώ παίρνω ακόμα Natecal + D3. Όλα τα συμπληρώματα λένε να αποφεύγονται στην εγκυμοσύνη. Μην ανησυχείς. Αλλά μίλα με το γιατρό σου και μην παίρνεις ότι "θέλεις" εσύ από μόνη σου.

Δημοσίευση
στις πριν 8 ώρες, ο/η marinamanoulitsa είπε:

Γεια σου κορίτσι μου...ναι είχα εγώ στην πρώτη μου εγκυμοσύνη...προσοχή καθόλου σεξ !!! Και επίσης προσοχή όχι βάρη... Αν δεν ανέβει θα πας για καισαρική...έτσι είχαν πει και σε εμένα αλλά τελικά ανέβηκε και πήγα φυσιολογικά!😁

Ναι και μένα μου είπε καθόλου επαφές και προσοχή στα βάρη. Και θα το δούμε μέχρι 30η βδομάδα! Μακάρι να ανέβει κορίτσι Μ και σε εμένα.

στις πριν 7 ώρες, ο/η Christi.D. είπε:

Αφού ανέβηκε σε μένα που την είχα ξεγράψει αυτή την πιθανότητα θα ανέβει κι σε σένα δεν μπορεί! 

Νομίζω στη δεύτερη εγκυμοσύνη πάντα αναγκάζεσαι να παίρνεις αγκαλιά το πρώτο σου παιδάκι! Εμένα ήταν η πρώτη εγκυμοσύνη οπότε δεν έχω κάτι να σε συμβουλεψω από προσωπική εμπειρία! 

Όσο μπορείς προσπάθησε να μην τον σηκώνεις ή τουλάχιστον όχι για πολλή ώρα ή με απότομη κίνηση 

Με το καλό ο γάμος και σε λίγο καιρό και το δεύτερο μωράκι! 😊😊

Σε ευχαριστώ κορίτσι μου, αυτό προσπαθώ, προσέχω όσο γίνεται γιατί όλη μέρα είμαι μόνη μαζι του οπότε δεν έχω και πολλές επιλογές.

Σε ευχαριστώ για τις ευχές χχ

Δημοσίευση

@Naty_ εμενα σ αυτή τηβ εγκυμοσύνη με ενοχλούσε πολυ τ ασβεστιο ατο στομαχι. Ο γιατρός μου είπε να τ κοψω αρκει να βάλω 3 μεριδες γαλακτοκομικα τη μερα. Ενα ποτήρι γάλα, ενα γιαούρτι, γύρω στα 30 γραμμ τυρί αν θυμάμαι καλα, όπως επίσης κ τ κίτρινα τυριά έχουν περισσότερο ασβεστιο. Ρώτα τ γιατρό σου όμως. Εμενα με ξετιναζε.

Δημοσίευση
στις On 28/5/2025 at 10:07 ΠΜ, ο/η Rena92 είπε:

Καλημέρα κορίτσια!! Ναι ναι πρωτομαγιά το είχα… αν θέλετε το ανοίγω, εκτός κ αν θέλει κάποια άλλη κοπέλα 😊

@Rena92 νομίζω μόνο εσυ ειχες θετικό αυτόν τον μήνα, άνοιξε το πρώτο καλοκαιρινό θεματάκι και στείλε μας θετικη ενέργεια!

Δημοσίευση
στις πριν 13 ώρες, ο/η marinaP είπε:

Ναι και μένα μου είπε καθόλου επαφές και προσοχή στα βάρη. Και θα το δούμε μέχρι 30η βδομάδα! Μακάρι να ανέβει κορίτσι Μ και σε εμένα.

Σε ευχαριστώ κορίτσι μου, αυτό προσπαθώ, προσέχω όσο γίνεται γιατί όλη μέρα είμαι μόνη μαζι του οπότε δεν έχω και πολλές επιλογές.

Σε ευχαριστώ για τις ευχές χχ

Γεια σου @marinaP ! Να προσεχείς πολύ τον εαυτό σου και όλα με το καλό, να περάσετε ωραία στον γάμο!
Να σε ρωτήσω, διάβαζα σε ένα θεματάκι ότι κι εσυ προσπαθούσες με Φεμαρα…

Ειχαν αποτέλεσμα; Έχω κι εγώ ΣΠΩ και άστατο κύκλο κάποιες φορές… 
Σε βοηθησαν; Έκανες κι ένεση μετά;

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η Nerina είπε:

Γεια σου @marinaP ! Να προσεχείς πολύ τον εαυτό σου και όλα με το καλό, να περάσετε ωραία στον γάμο!
Να σε ρωτήσω, διάβαζα σε ένα θεματάκι ότι κι εσυ προσπαθούσες με Φεμαρα…

Ειχαν αποτέλεσμα; Έχω κι εγώ ΣΠΩ και άστατο κύκλο κάποιες φορές… 
Σε βοηθησαν; Έκανες κι ένεση μετά;

Καλησπέρα κορίτσι μου! Ναι τα πήρα για 3 μήνες αν θυμάμαι καλά αλλά οχι δεν ειχαν αποτέλεσμα σε εμένα. Εγώ βέβαια είχα ενδομητρίωση, ήταν πιο δυσκολη η σύλληψη.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• @Sotiria_94 πολυ γελασα με το σκουρκος. Πολύ καλα εκανες. Στη μεγαλη μου ο άντρας μ δ δικαιούταν άδεια. Πήρε 4 5 μερες απο την κανονική του. Μετά τις 20 μερες π παλι μ είχε πει μεσα ο γιατρός, τηβ εβαζα στο καροτσι κ περπατουσα με τις ώρες. @Elenaki12 φυσιολογικα ολα αυτα π νιωθεις. Δ θα ειναι πάντα βρεφακια ευτυχως. Θα δεις μηνα με τ μηνα θα εχουν μεγάλη διαφορά. Σύντομα θα παρεις τ πανω σου.
    • Καλησπέρα κορίτσια  Εγώ 21 βδομάδα εκανα β επιπέδου. Ο πλακούντας είναι πολύ χαμηλά και μου είπε προσοχή μέχρι να ανέβει αλλιώς παμε καισαρικη... 🥹 Και η αλήθεια είναι οτι θέλω και πάλι φυσική... Και με τον μικρό 10 μηνών δεν είναι εύκολο να προσέχω. Ολη μέρα εγώ τον εχω, τον σηκώνω. Δεν μπορώ να τα αποφύγω αυτά και αγχώνομαι.
    • @Elenaki12 οχι μην φοβασαι εμεις ειμαστε οι καταλληλοτερες να φροντισουμε τα μπεμπακια μας αλλα ειμαστε πρωτομανουλες και ειναι λογικο να εχουμε εξαντληση καμια φορα. Ποσες φορες εχω κοιμηθει ορθια με το μωρο στην αγκαλια στο κρεβατι αλλα το πιανω με τα σεντονια και το ασφαλιζω και Θεος βοηθος. Οι ορμονες ακομα χαλια ειναι δωσε λιγο χρονο μπορει να σαραντισατε αλλα η αλλαγη που βιωνεις ειναι τεραστια δε χωνευεται τοσο συντομα. Οσο για τη δουλεια και τα επιδοματα χεσε μεσα. Εγω δικηγορο μς ειμαι εκτος δουλειας 7 μηνες δεν ξερω αν θα δεχτουν να επιστρεψω στο γραφειο και απο απολαβες 0 τοσο καιρο. Εκανα αιτηση για επιδομα μετα τη γεννα κ μου ειπαν οτι μπορει να παρει και διμηνο. Δεν με νοιαζει για τα χρηματα οσο για το οτι δεν δουλευω, δεν μπορω να το χωνεψω οτι ανατραπηκαν ολα ετσι. Αλλα καλα να ειμαστε. Να πας να συζητησεις με το διευθυντη και μετα να αποφασισεις οτι σου βγαινει αλλωστε ερχεται καλοκαιρι τωρα με αδειες κλπ. @ΜαρίαΔημήτρης μαζεψε δυναμεις για την επομενη εβδομαδα που δε θα ειναι η μανουλα σου γιατι δυο παιδια δεν ειναι απλο πραγμα θελει γερη κραση. Σημερα βουτηξα παιδι καροτσι αμαξι και πηγαμε μονοι μας βολτα για 2 ωριτσες περπατησαμε και πηρα καποια τηλ να μιλησω με κανεναν ανθρωπο. Πολυ το χαρηκα αι στο καλο τοσο καιρο μεχρι και το καροτσι το αγορι μ το ανοιγοκλεινε εγω ουτε αυτο δεν εκανα κ δεν πηγαινα και πουθενα μονη μου. Πολυ καλη παρεα τα μπεμπακια μας αν κ κοιμοταν ο σκουρκος τιποτα δεν καταλαβε🤣
    • Πω πω μεγαλώσατε πολύ εσείς καλέ 🩷❤️❤️ μπραβοοοο!!!!! εμείς αντιθέτως δεν παίρνουμε βάρος εύκολα. Κοντεύει 4 και είναι 5.300. Πήγαμε και για εμβόλιο την προηγούμενη εβδομάδα και δεν μας το έκανε η γιατρός γιατί  είπε να κοιτάξουμε για ουρολοίμωξη, μιας και θεωρείται ύποπτη για ανορεξία. Ωστόσο οι εξετάσει ευτυχώς βγήκαν καθαρές. Τελικά το κάναμε και το δεύτερο εμβόλιο…  Σχετικά με το ύψος όμως είναι σε φυσιολογικά επίπεδα , 62 εκ. 
    • Αχ @ΜαρίαΔημήτρης πόσο σε καταλαβαίνω .. είμαι ακριβώς στην ίδια φάση δεν προλαβαίνω να κάνω τίποτα ούτε καν ένα ντουζ.. πρέπει να μετακινήσουμε τις ρουτίνες τις προσωπικές όταν έρχονται οι μπαμπάδες κ να ρίξουμε τα στάνταρ μας.. κ άπλυτα πιάτα θα έχουμε κ ασυμμάζευτο σπίτι κ όλα ..  σήμερα τώρα το βράδυ αισθάνθηκα μια αίσθηση αδυναμίας, είχα κ το παιδί στα χέρια κ τρόμαξα ότι θα μου πέσει.. με έπιασαν τα κλάματα γιατί σκέφτηκα τι θα γινόταν αν ήμουν μόνη μου, ότι θα μπορούσα να κάνω κακό στο μωρό μου κ πως είμαι υπεύθυνη για αυτό το πλάσμα .. σκέφτομαι ότι υπάρχουν μέρες ου ο άντρας μου λείπει κ ολη τη νύχτα οπότε αρχίζω να αισθάνομαι ανασφάλεια … τι φάση με τις ορμόνες τώρα στις 40 μέρες;;
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...