Μετάβαση σε περιεχόμενο

2 αποβολές και φοβάμαι μη συμβεί και 3η!

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα σε όλους! Είμαι καινούρια εδώ και πραγματικά ψάχνω άτομα που να μπορούν να βοηθήσουν.  Έχω στο ιστορικό μου 2 αποβολές που πραγματικά δεν μπορώ να αποδεκτώ εύκολα..ούτε να κατανοήσω..

Η ιστορία μας ξεκίνησε πέρσι τον Αύγουστο όπου έμεινα πρώτη φορά έγκυος, αλλά απέβαλα στην 7η εβδομάδα. Κάναμε απόξεση αλλά εδώ είναι το πρόβλημα.. λόγω του ότι η αιματολόγος μου βρήκε αντιφωσφολιδικό σύνδρομο και έκανα αντιπηκτική περ΄ίμενα 1 μερα, για να κάνω απόξεση. Ενώ περίμενα 1μιση μήνα, μεσα σε αγωνία και λύπη, μου είπαν οτι το εμβρυικό υλικό δεν ήταν αρκετό ώστε να αντλήσουν αποτέλεσμα.  Τη δεύτερη εγκυμοσύνη την είχα αρχες Ιανουαρίου και μέσα απο αγχη αλλά μεγάλη ελ΄π΄ίδα ότι θα τα καταφέρουμε, δυστυχως ξανα αποβολή τον Μάρτη που μας πέρασε. Εκεί εχασα φυσικά τη γη κατω απο τα ποδια μου, πήγα ξανα σε άλλον αιματολόγο (εφόσον έως τότε πίστευα ότι απέβαλα από το αντιφωσφολιδικό σύνδρομο) εκείνος με ενημέρωσε ότι δεν έχω! και πιστεύω η δική του διάγνωση είναι η σωστή.. Ωστόσο καθ όλη τη 2η εγκυμοσύνη εγώ έπαιρνα salospir και clexane! Στη 2 απόξεση ειπαμε να το στειλουμε το εμβρυο για μοριακο καρυτοτυπο ωστόσο μας καλεί ο γενετιστής και μας λέει οτι το παιδί θα είχε σύνδρομο ντάουν και ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε μοριακό καθώς εδειξε ο συμβατικος καρυοτυπος, είμαι νέα, πιάνω ευκολα και σημειωτέον είχαμε κάνει συμβατικό καρυτότυπο ζεύγους που βγήκε μια χαρά και για τους 2 μας, επίσης ανέφερε ότι κατα πάσα πιθανοτητα δεν θα εδειχνε κατι ο μοριακος..και η αληθεια ειναι οτι τον ακουσαμε καθως είχε καθε λογο να μασ παρει και χρηματα (ακριβη εξεταση). ΘΕΛΩ τη Βοηθεια σασ, πιστευετε οτι επρεπε με 2 αποβολες να καναμε και μοριακο; ή να τα θεωρήσω τυχαία γεγονότα, όπως μας είπαν..Ενω στην αρχη καθησυχαστηκα μετα ανησυχησα μηπως επρεπε..μηπως απο το ιδιο απεβαλα και την πρωτη φορα.. δυσκολευομαι να πιστεψω στο ποσο τυχαια ήταν.. ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ..

Δημοσίευση

@sisi93 Καλώς ήρθες!Είναι απόλυτα φυσιολογικά τα συναισθήματά σου. Είναι δύσκολο να αποδεχτείς ένα τέτοιο γεγονός.Είναι σαν να σ παίρνουν το όνειρο σου μέσα απο τα χέρια σου.Χρειαζεσαι χρόνο να επουλωθει η πληγή αυτή χωρίς να σημαίνει ότι θα το ξεχάσεις ποτέ. 

Κάνε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις που θα σ προτείνουν οι γιατροί να ξέρεις ότι έχεις κάνει ότι περνάει από το χέρι σου να μηδενίσεις τις πιθανότητες να ξανασυμβεί κι όταν νιώσεις έτοιμη ξαναπροσπαθηστε. Η κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική.

Δημοσίευση
στις πριν 17 ώρες, ο/η sisi93 είπε:

Καλησπέρα σε όλους! Είμαι καινούρια εδώ και πραγματικά ψάχνω άτομα που να μπορούν να βοηθήσουν.  Έχω στο ιστορικό μου 2 αποβολές που πραγματικά δεν μπορώ να αποδεκτώ εύκολα..ούτε να κατανοήσω..

Η ιστορία μας ξεκίνησε πέρσι τον Αύγουστο όπου έμεινα πρώτη φορά έγκυος, αλλά απέβαλα στην 7η εβδομάδα. Κάναμε απόξεση αλλά εδώ είναι το πρόβλημα.. λόγω του ότι η αιματολόγος μου βρήκε αντιφωσφολιδικό σύνδρομο και έκανα αντιπηκτική περ΄ίμενα 1 μερα, για να κάνω απόξεση. Ενώ περίμενα 1μιση μήνα, μεσα σε αγωνία και λύπη, μου είπαν οτι το εμβρυικό υλικό δεν ήταν αρκετό ώστε να αντλήσουν αποτέλεσμα.  Τη δεύτερη εγκυμοσύνη την είχα αρχες Ιανουαρίου και μέσα απο αγχη αλλά μεγάλη ελ΄π΄ίδα ότι θα τα καταφέρουμε, δυστυχως ξανα αποβολή τον Μάρτη που μας πέρασε. Εκεί εχασα φυσικά τη γη κατω απο τα ποδια μου, πήγα ξανα σε άλλον αιματολόγο (εφόσον έως τότε πίστευα ότι απέβαλα από το αντιφωσφολιδικό σύνδρομο) εκείνος με ενημέρωσε ότι δεν έχω! και πιστεύω η δική του διάγνωση είναι η σωστή.. Ωστόσο καθ όλη τη 2η εγκυμοσύνη εγώ έπαιρνα salospir και clexane! Στη 2 απόξεση ειπαμε να το στειλουμε το εμβρυο για μοριακο καρυτοτυπο ωστόσο μας καλεί ο γενετιστής και μας λέει οτι το παιδί θα είχε σύνδρομο ντάουν και ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε μοριακό καθώς εδειξε ο συμβατικος καρυοτυπος, είμαι νέα, πιάνω ευκολα και σημειωτέον είχαμε κάνει συμβατικό καρυτότυπο ζεύγους που βγήκε μια χαρά και για τους 2 μας, επίσης ανέφερε ότι κατα πάσα πιθανοτητα δεν θα εδειχνε κατι ο μοριακος..και η αληθεια ειναι οτι τον ακουσαμε καθως είχε καθε λογο να μασ παρει και χρηματα (ακριβη εξεταση). ΘΕΛΩ τη Βοηθεια σασ, πιστευετε οτι επρεπε με 2 αποβολες να καναμε και μοριακο; ή να τα θεωρήσω τυχαία γεγονότα, όπως μας είπαν..Ενω στην αρχη καθησυχαστηκα μετα ανησυχησα μηπως επρεπε..μηπως απο το ιδιο απεβαλα και την πρωτη φορα.. δυσκολευομαι να πιστεψω στο ποσο τυχαια ήταν.. ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ..

Λυπάμαι πολύ για τις απώλειες σου. Σε καταλαβαίνω απόλυτα.. Ειχα και εγώ μια βιοχημική και μετά μια παλινδρομη στην 9η εβδομάδα. Έπειτα απέκτησα ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Ξανά παλινδρομη την 11η εβδομάδα και πάλι βιοχημική. Τώρα είμαι έγκυος 26 εβδομάδων και όλα δείχνουν να κυλούν ομαλά. 

Όπως αντιλαμβάνεσαι έχω κάνει άπειρες εξετασεις και εχω μιλήσει με πολλούς γιατρούς διαφορετικών ειδικοτήτων. Συνοπτικά θα σου πω ότι εμείς κάναμε και μοριακό καρυότυπο ζεύγους και ήταν πεταμένα λεφτά όπως πληροφορήθηκα αργότερα. Αρκούσε ο απλός. Την πιο σφαιρική αντιμετώπιση την έλαβα στο Έλενα στο τμήμα καθεξιν αποβολών. Αν είσαι από Αθήνα θα σου πρότεινα με κλειστά μάτια να κλείσεις ένα ραντεβού, θα σου κανουν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις (και στον σύζυγο το σπέρμα που αποτελεί σημαντικότατο παράγοντα) και δεν θα πληρώσεις και τίποτα. 

Από την άλλη, το σύνδρομο down δυστυχώς είναι πολύ σύνηθες στις παλινδρομες και ναι, ως επί το πλείστον είναι τυχαίο γεγονός. Προσωπικά από τις άπειρες εξετασεις που κάναμε (σε καμία παλινδρομη όμως δεν ελέγξαμε το έμβρυο, εξαιτίας του γιατρού μου) δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα. Ουσιαστικά έχασα 4 μωρά χωρίς να ξέρω το γιατί. Μόνο ένας μέτριος κατακερματισμος στο σπέρμα του συζύγου βρέθηκε, κάτι που δεν είναι από μόνο του ικανη συνθήκη γιατί μιλάμε για ένα αρκετά μέτριο ποσοστό. 

Είναι δύσκολο να βρεις τους σωστούς γιατρούς σε αυτή τη διαδικασία, που δεν θα σε ταλαιπωρήσουν με άσκοπες εξετάσεις απλα για να σου πάρουν χρήματα, για αυτό σου προτείνω το Έλενα. Τελευταία συμβουλή, ως μαμά ενός υπέροχου κοριτσιού 18 μηνών, και ευελπιστώ ενός ακόμα σε 3 μήνες, θα σου πω να μην τα παρατήσεις!! Ξέρω πόσο πονάς, έχω τραυματιστεί βαθιά από τις αποβολές μου, αλλά το πεισμα και η θέληση μου με έφεραν στο όνειρο μου 🌈🩷

Δημοσίευση
στις πριν 19 ώρες, ο/η sisi93 είπε:

Γεια σου κορίτσι μου, λυπάμαι πολύ για τις απώλειές σου. Έχω υπάρξει στη θέση σου 2 φορές καθώς τα μωρά μου παλινδρόμησαν στις 7-8 εβδομάδες. Το 2ο είχε χρωμοσωμική ανωμαλία. Έχω πάει σε αιματολόγο και σε γυναικολόγους και ο σύζυγος σε ειδικό κέντρο θεσ/νικη για εξέταση του σπερματος κάτι που το προτείνω να το κάνετε σίγουρα για κατακερματισμό DNA και γενικά την ποιότητά του. 

Από κει και πέρα ΔΥΣΤΥΧΩΣ είναι τυχαία ναι, εκτός αν παίζει κάτι άλλο που μπορεί να βρει ο αιματολόγος. Στη δική μου περίπτωση δεν έχω θρομβοφιλία ή κάτι άλλο παθολογικό, ήμουν απλά μία από τις πολλές άτυχες. Πολύς θυμός, πολλή πίκρα και απογοήτευση, πολύ κλάμα και αναπάντητα ερωτήματα.

Και τώρα είμαι εδώ, στην 4η εγκυμοσύνη μου (είχα και μία έκτοπη πριν από τις παλίνδρομες), και τη διανύω με αρκετό φόβο αλλά ταυτόχρονα με πίστη. Και αυτό θα κάνεις κι εσύ, μάζεψε τα κομμάτια σου, κάντε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις να πεις έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου κι από κει και πέρα ηρέμησε, χαλάρωσε, συνδέσου με τον σύντροφό σου και θα έρθει ξανά μία εγκυμοσύνη υγιής. Γιατί σίγουρα κάποια στιγμή θα έρθει, θα το δεις!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• @Sotiria_94 αν και δεν μου εχουν σπασει τα νερά, αυτο που λες τωρα σιγουρα δεν ειναι τα αμνιακα. Βγαζω και εγω συνεχεια και ειναι και διαφανες και μαλιστα προχθες που πηγα στο γιατρο τον ρωτησα κιολας και μου ειπε πως θα ηταν πολυ περισσότερα και οχι σταγόνες μόνο.  Εγώ από χθες βγάζω και πιο πηκτα λευκα υγρά εκτός από τα διαφανές τα οποία είχα καιρό να βγάλω. Η @Maria98 λογικά θα είναι αγκαλιά με το νινί της !!! Περιμένουμε να μας πει τα νέα της!!
    • Αααα νορμαλ τιμη, περίμενα να ακούσω κάτι τραγικό… αλλά νομίζω οικονομικό ε..;! Πολυ ωραίο, έχει τέλεια χρώματα κιόλας!! Ο φωτογράφος σας πήρε πολλά; Γιατί έχω ακούσει για φωτογράφους διάφορα. Βέβαια παίζει ρόλο αν θα βγάλει μόνο φωτο ή αν θα βγάλει και βίντεο το μυστήριο! Και αν κάνεις και ο τραπέζι μετά αν θα τικ έχεις εκεί! Εγω η αλήθεια είναι θα ήθελα να υπάρχει βίντεο από το μυστήριο αλλά δεν ξέρω τι τιμές πέσουν και φοβάμαι μην μου πέσουν τα μαλλιά με αυτά που ακούω😂
    • @Sotiria_94θα τ ειχες καταλάβει. Ιδρωσες. Το παθαινω κ γω στο γυμναστήριο. Που είναι τ υπόλοιπα κορίτσια σήμερα? Να γεννησε καμία ακόμα?
    • Ειμαι σχεδον σιγουρη οτι ιδρωσα παρα πολυ γιατι ηθελα να κανω αερα στα μπουτια μου. τωρα μετα το μπανιο ξανακοιταξα και δεν ειναι υγρο το εσωρουχο εχω βγαλει μονο μια σταλια λευκο που βγαζω παντα. Αλλα μου μπηκε η ιδεα και φοβηθηκα γιαυτο ρωτησα και εσας και το γιατρο. Ευχαριστω παρα πολυ που μου απαντησατε. ❤️
    • @Sotiria_94κοριτσι μ εμενα τ νερα δ εσπασαν ποτε. Ξεκίνησαν πόνοι κ πήγα μαιευτήριο. Αλλα ξέρω ότι έχουν ροη, μουσκευει τ παντελόνι πχ κανονικα. Οχι μόνο τ εσωρουχο, στη βδομάδα π είμαστε εμείς δηλαδη. Η αδερφή μ τις εσπασαν τ νερα στον ύπνο της όπως αλλαζε πλευρό. Τ καταλαβε σαν να κατουρηθηκε. Χθες μια φίλη μου μ ελεγε οτι όπως έβαζε ένα ταψί στο φούρνο άκουσε ένα κλατς κ τ ενιωσε να τρέχουν.
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...