Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα σας, προσπαθούμε με τον άντρα μου σχεδόν 7 χρόνια  για παιδί, στην αρχή δεν το επιδιωκαμε απλά δεν προσεχαμε, είμαι 33 και αυτός 35. 

Εχουμε κάνει ότι χρειάζεται από εξετάσεις, πέρυσι λόγω ενδομητριωσης έκανα λαπαροσκόπηση και φέτος έκανα και υστεροσκοπηση για έναν πολυποδα που βρήκαμε. Σκεφτόμαστε την εξωσωματική λοιπόν αφού δεν βλέπουμε φως μετά από όλα αυτά. 

Έχετε ιδέα πως γίνεται η πληρωμή γενικά; Πληρώνουμε τον γιατρό ξεχωριστά από την κλινική και τα φάρμακα; Πρεπει έχουμε όλο το ποσό μαζεμένο άραγε ; 

Δημοσίευση
στις πριν 14 ώρες, ο/η Bee είπε:

Καλησπέρα σας, προσπαθούμε με τον άντρα μου σχεδόν 7 χρόνια  για παιδί, στην αρχή δεν το επιδιωκαμε απλά δεν προσεχαμε, είμαι 33 και αυτός 35. 

Εχουμε κάνει ότι χρειάζεται από εξετάσεις, πέρυσι λόγω ενδομητριωσης έκανα λαπαροσκόπηση και φέτος έκανα και υστεροσκοπηση για έναν πολυποδα που βρήκαμε. Σκεφτόμαστε την εξωσωματική λοιπόν αφού δεν βλέπουμε φως μετά από όλα αυτά. 

Έχετε ιδέα πως γίνεται η πληρωμή γενικά; Πληρώνουμε τον γιατρό ξεχωριστά από την κλινική και τα φάρμακα; Πρεπει έχουμε όλο το ποσό μαζεμένο άραγε ; 

Καλημέρα! Εφόσον προσπαθείτε τόσο καιρό καλό είναι να σκεφτείτε και άλλους τρόπους,ναι.. σπερμοδιαγρματα έχετε κάνει?

Σε ότι αφορά το κόστος,τα βασικά φάρμακα κοστίζουν γύρω στα 900 καί μπορείς να περάσεις επιτροπή για να στα χορηγήσουν δωρεάν. Τα υπόλοιπα κοστίζουν γύρω στα 100. Οι πληρωμές συνήθως ποικίλουν ανάλογα την πόλη και την κλινική. Θεσσαλονίκη πχ που ήμουν εγώ έδωσα 350 προκαταβολή συν όλες τις εξετάσεις που έπρεπε να γίνουν. Στην ωοληψια 1500. Εμβρυομεταφορα δεν έκανα κατευθείαν οπότε τα υπόλοιπα 1100 πήγαν για αργότερα. Σε εμάς ήταν τρεις πληρωμές. Δεν υπήρχε ξεχωριστά του γιατρού.

Δημοσίευση

Εξαρτάται, εμείς στο κέντρο που κ΄΄αναμε την εξωσωματική στη Θεσσαλονίκη ήταν όλα μέσα στην τιμή. Το 2020 το συνολικό κόστος ήταν 2800€. Πέρυσι που ρώτησα είχε πάει στα 3000€ κ ήταν τα 2300€ μέχρι την ωοληψία (60 σε κάθε υπέρηχο και το υπόλοιπο τη μέρα της ωοληψίας) και τα υπόλοιπα 700€ την ημέρα της εμβρυομεταφοράς. Αν γίνει όλη η διαδικασία σ ένα κύκλο θέλει να τα δώσεις μέσα σ ένα μήνα. Αν παέι η εμβρυομεταφορά για αργότερα αντίστοιχα πληρώνεις το υπόλοιπο τότε. Τα φάρμακα εφόσον περάσεις επιτροπή καλύπτονται από το ΕΟΠΥΥ 100% τα πολύ ακριβά και στα υπόλοιπα έχεις συμμετοχή άντε να είναι άλλα 100€ συνολικά. Έχετε βρει κάποιο θέμα και πηγαίνετε για εξωσωματική;

Δημοσίευση
στις πριν 18 ώρες, ο/η Bee είπε:

Καλησπέρα. Λίγο πονεμένη ιστορία... Έχει μεγάλη σημασία το κέντρο που θα επιλέξετε και τι ακριβώς θεραπεία/πρωτόκολλο θα ακολουθήσετε. Σε γενικές γραμμές, υπολόγισε εξετάσεις, ωοληψία, εμβρυομεταφορά, αμοιβές γιατρού, φάρμακα, 4000 περίπου. Αυτά, για να κ΄άνεις πλήρη εξωσωματική με πλήρες πακέτο φαρμάκων (των 900 ευρώ περίπου, όπως λένε τα κορίτσια). Δεν τα δίνεις όλα μαζί, πάντως σε σύντομο χρονικό διάστημα, ανάλογα με τις ιατρικές πράξεις.

Αρχικά κάνεις ό,τι εξετάσεις ζητήσει ο γιατρός. Συνήθως είναι και κάποιες ακριβές που δεν συνταγογραφούνται (δείκτες θρομβοφιλίας, καρυότυπος, κυστική ίνωση...). Εμάς μας είχαν πάει περίπου 700- 800 ευρώ αυτές οι εξετάσεις το 2020 και για τους δύο. Αποκεί και πέρα, αν πάρεις φουλ φάρμακα, καλό είναι να περάσεις από Επιτροπή. Παίρνεις δωρεάν τα πολύ ακριβά και πληρώνεις περίπου 100 ευρώ τα υπόλοιπα και άλλα 100 πες εξετάσεις για την Επιτροπή. Ο γιατρός θα σου πει, ανάλογα με το προφίλ σου και το πρωτόκολλο που θα σε βάλει, αν σε συμφέρει να περάσεις από Επιτροπή ή αν θα πας με πιο ήπια αγωγή. Μόλις ξεκινήσεις, πληρώνεις αμοιβή κέντρου/κλινικής για ωοληψία. Και έξτρα για κατάψυξη εμβρύων, αν κάνεις (+ -300 ευρώ). Η εμβρυομεταφορά μπορεί να γίνει σε επόμενο κύκλο (έναν- δύο μήνες μετά). Στο Ιασώ, μέχρι πρόσφατα που ήξερα, αλλά και σε άλλα κέντρα (Υγεία, Ρέα) ήταν περίπου 1500 ευρώ όλα αυτά μαζί, πολύ χοντρικά. Εξαρτάται πολύ από των αριθμό ωαρίων που θα συλλέξετε. Ταυτόχρονα πληρώνεις αμοιβές γιατρού. Άλλοι ζητούν μια ενιαία αμοιβή για όλες τις υπηρεσίες και την παρακολούθηση, άλλοι πληρώνονται τμηματικά ωοληψία και εμβρυομεταφορά. 

Όλα αυτά θα τα ρωτήσετε αναλυτικά τον γιατρό που θα επιλέξετε. Τα εξηγούν και οι γραμματείες τους, είναι στα "καθήκοντά" τους στο πρώτο ραντεβού να σας τα πουν. Α! Και το πρώτο ραντεβού, που είναι συνήθως μεγάλο σε διάρκεια, κοστίζει μ.ο. 80-150 ευρώ (Αθήνα, ανάλογα με τον γιατρό). Καλή επιτυχία!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...