Μετάβαση σε περιεχόμενο

Στην καρδιά της Άνοιξης ήρθε ο Απρίλης! Με διπλή μπεμπεδόσκονη Ανάσταση θα φέρει στην ψυχή και θα γεμίσει τις κοιλίτσες με μωράκια υγιή! ❤️🌼✨🌿💕

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κορίτσια ξέρετε αν όντως το άγχος επηρεάζει στην σύλληψη?οκ ξέρουμε δεν κάνει καλό αλλά με τόσο άγχος που έχω στην δουλειά τελευταία νομίζω ότι το σώμα μ θα ξεχάσει να κάνει όλες τις άλλες λειτουργίες. 🤣🫣

• Απαντήσεις 206
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση
στις Just now, ο/η Iris9 είπε:

Κορίτσια ξέρετε αν όντως το άγχος επηρεάζει στην σύλληψη?οκ ξέρουμε δεν κάνει καλό αλλά με τόσο άγχος που έχω στην δουλειά τελευταία νομίζω ότι το σώμα μ θα ξεχάσει να κάνει όλες τις άλλες λειτουργίες. 🤣🫣

Δεν ξέρω αλλά τα επίπεδα άγχους και στον δικό μου οργανισμό χτυπάνε κόκκινο...

"Επηρεάζει το άγχος τη σύλληψη σε νέες κοπέλες;

Το ChatGPT είπε:
Ναι, το άγχος μπορεί να επηρεάσει τη σύλληψη σε νέες κοπέλες, αν και δεν είναι ο μόνος παράγοντας που παίζει ρόλο. Το άγχος μπορεί να επηρεάσει την αναπαραγωγική υγεία με διάφορους τρόπους:

Ρύθμιση του εμμηνορροϊκού κύκλου: Το άγχος μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στον εμμηνορροϊκό κύκλο, καθυστερώντας ή διαταράσσοντας την ωορρηξία, η οποία είναι απαραίτητη για τη σύλληψη.

Ορμονικές αλλαγές: Το χρόνιο άγχος μπορεί να επηρεάσει την έκκριση ορμονών όπως η κορτιζόλη, η οποία ενδέχεται να επηρεάσει τις ορμόνες που ρυθμίζουν τον κύκλο της γονιμότητας.

Μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας: Το άγχος μπορεί να μειώσει την ερωτική διάθεση και την συχνότητα της σεξουαλικής επαφής, γεγονός που μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες σύλληψης.

Διαταραχές στον ύπνο και τη διατροφή: Όταν κάποιος είναι αγχωμένος, μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στον ύπνο και στη διατροφή, οι οποίες με τη σειρά τους επηρεάζουν την υγεία και τη γονιμότητα.

Φυσιολογικές επιπτώσεις: Το άγχος μπορεί να προκαλέσει φυσιολογικές αντιδράσεις, όπως αυξημένη πίεση, η οποία μπορεί να επηρεάσει τη γενική υγεία, και κατά συνέπεια τη γονιμότητα.

"

Δημοσίευση

Καλά και τόσο νέα κοπέλα δε με λες 😂

Ωραία καλά πάμε, ξυπναω απο αγχος τι εχω να κάνω στην δουλειά, τρωω ελαχιστα εως καθολου στην δουλειά μπας και προλαβω κατι παραπάνω...και όντως όταν είμαι πολύ αγχωμένη έχω καθυστέρηση. 

Δημοσίευση
στις πριν 10 λεπτά, ο/η Iris9 είπε:

Καλά και τόσο νέα κοπέλα δε με λες 😂

Ωραία καλά πάμε, ξυπναω απο αγχος τι εχω να κάνω στην δουλειά, τρωω ελαχιστα εως καθολου στην δουλειά μπας και προλαβω κατι παραπάνω...και όντως όταν είμαι πολύ αγχωμένη έχω καθυστέρηση. 

Ό,τι δουλειά κι αν κάνεις, είτε δουλευεις για σένα είτε για άλλους... πρέπει να κοιτάμε τον εαυτό μας σε κάποιες περιόδους της ζωής μας. Είναι φυσιολογικό να νιώθεις έτσι όταν υπάρχουν τόσα πράγματα να κάνεις και να τρως ελάχιστα αλλά μην το ξεχνάς πρέπει να βάζουμε πάνω από όλα εμάς. Η δουλειά είναι σημαντική, αλλά η προσωπική μας ζωή και η ψυχική μας ηρεμία είναι εξίσου σημαντικά...

Δημοσίευση

Γενικά κορίτσια @Iris9 και @Nerina μήπως πρέπει να βρούμε τεχνικές για να διώξουμε επιτέλους αυτό το άγχος; 

Βέβαια να πω την αλήθεια μια φίλη μου που προσπαθεί κι αυτή για μωρό μου λέει "βρε όλος ο κόσμος έχει άγχος, έχεις δει να μη κάνουν παιδιά; Μόνο σ' εμάς συμβαίνει αυτό;" 

@Iris9κι εγώ με τη δουλειά δε ξέρω τι θα κάνω, πολλές ώρες, κούραση, δε πίνω νερό τι άλλο θέλω ... 

@Nerinaκαλός βοηθός το chat GPT, αλλά δε μας λέει και κάτι για να μας βοηθήσει ουσιαστικά. Τα λες σωστά πρώτα πρέπει να βάλουμε τον εαυτό μας, το έχω πάρει απόφαση. Θα προσπαθήσω και που ξέρεις μπορεί να τα καταφέρω και να μου δώσω προτεραιότητα. 

Δημοσίευση
στις πριν 32 λεπτά, ο/η Iris9 είπε:

Η δεύτερη σύλληψη που είχα τον Δεκέμβριο, με πέτυχε στην πιο αγχωτική φάση της ζωής μου ίσως…σε σημείο να μουδιαζω και να χάνω τα λόγια μου με αυτά που είχα να διαχειριστώ τότε. Κι όμως είχα σύλληψη και πιστεύω πως έπαιξε ρόλο πως το άγχος μου είχε «μετατοπιστεί» από το θέμα παιδιού, σε άλλα θέματα. Δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η θεωρία και πάντα νευριαζα όταν μου έλεγαν «μόλις το βγάλεις από το μυαλό σου θα έρθει» αλλά και στις δύο μου εγκυμοσύνες αυτό συνέβη. Τώρα προσπαθώ να βρω τρόπο να το βγάλω πάλι 😂😂

Δημοσίευση

@marinamanoulitsa βγάλε τα κυάλια σου!!!

Είπα να μην κάνω τεστ το πρωί, αλλά ένιωθα μια αδυναμία από το μεσημέρι και μετά και λέω δεν κάνω ένα; Και βουαλα! Θα πάω αύριο για χοριακή λογικά (θα κάνω κι ένα τεστ το πρωί να το σιγουρεψω)

IMG_20250407_192517.jpg

Δημοσίευση

@Eirin εγώ προσπαθώ να πάω γυμναστήριο 3-4 φ. την εβδομάδα ακόμη και για μισή ώρα όταν δεν προλαβαίνω. Μόνο εκεί κάπως ξεφεύγω...

Επίσης κάνω σπίτι πού και πού γιόγκα (βρήκα αυτό το κανάλι δείτε το εάν θέλετε) https://www.youtube.com/user/yogawithadriene 

Με τη διατροφή δεν το έχω κι εγώ καθόλου, στη δουλειά όπως τα λες ούτε νερό κι εγώ και στο σπίτι δεν τρώω και σωστά...

Δε ξέρω εάν όλα αυτά κάπως επηρεάζουν και αποβάλλουν το στρες αλλά σίγουρα χρειάζεται να ακολουθούμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής γενικά... Κι έπειτα όλα θα ρυθμιστούν και θα βρούνε τον δρόμο τους...

Δημοσίευση
στις πριν 3 λεπτά, ο/η Eliza Kats είπε:

Είπα να μην κάνω τεστ το πρωί, αλλά ένιωθα μια αδυναμία από το μεσημέρι και μετά και λέω δεν κάνω ένα; Και βουαλα! Θα πάω αύριο για χοριακή λογικά (θα κάνω κι ένα τεστ το πρωί να το σιγουρεψω)

IMG_20250407_192517.jpg

ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩΩΩΩΩΩΩ @Eliza Kats

Δημοσίευση
στις πριν 8 λεπτά, ο/η Eliza Kats είπε:

IMG_20250407_192517.jpg

Ποια κυάλια καλέ;;!!!! Θετικότατο!!! 🥰🎉🎉🎉

Δημοσίευση
στις πριν 9 λεπτά, ο/η Eliza Kats είπε:

IMG_20250407_192517.jpg

Φαίνεται κορίτσι μου γ δεύτερη γραμμή 🙏🙏🙏

Σίγουρα είναι νωρίς ακόμα, γι αυτό ειναι τόσο αχνή, αλλά εύχομαι ολόψυχα να πάνε όλα τέλεια, 🎉 😍 

Δημοσίευση
στις πριν 16 λεπτά, ο/η Eliza Kats είπε:

IMG_20250407_192517.jpg

Καλε αυτο βγαζει ματι!! Μπραβο κορίτσι μου, με το καλο να πανε ολα, με ενα υγιες μωρακι στην αγκαλιά σου σε εννια μηνες!!

Δημοσίευση
στις πριν 19 λεπτά, ο/η Eliza Kats είπε:

IMG_20250407_192517.jpg

Καλέ ποια κυάλια!;; Θετικοοοο 🥳🥳🥳🥳 πάμε για το τοξοτακι 🥰

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Nerina είπε:

Γεια σας κορίτσια. 

Να ρωτήσω, η ΑΜΗ συνταγογραφείται; Έκανα πριν λίγο καιρό αλλά την είχα πληρώσει κανονικά. Σήμερα μια συνάδελφος μου είπε ότι άκουσε πως συνταγογραφείται...  Γνωρίζετε σχετικά; 

Κάπου διάβασα ότι πλέον συνταγογραφειται... Και εγώ που την έκανα τον Οκτώβριο την πλήρωσα 50€ 

Δημοσίευση

@Eliza KatsΚαλέ ναι αμέσως φαίνεται πριν καν κάνω ζουμ για επιβεβαίωση. 

Για άλλους δουλεύω και πάλι είμαι τόσο χαζή, από την μία χαίρομαι και για αυτό γιατί σκέφτομαι έντονα την δουλειά και κάπως λίγο φεύγει το μυαλό μ όλη την ημέρα αλλά φυσικά προσπαθώ να με ηρεμήσω χωρίς μεγάλη επιτυχία βέβαια και μετά νιώθω ενοχές αν θα προσφέρω κατάλληλο περιβάλλον έτσι αν μου έρθει το σποράκι...ενημερωτικά δίπλα στη λέξη άγχος το δικό μ όνομα πρέπει να είναι από τα πρώτα. 

Δημοσίευση
στις πριν 26 λεπτά, ο/η Eliza Kats είπε:

IMG_20250407_192517.jpg

Καλεεεε αυτό είναι θετικό!!! Έλα ρε κορίτσι!! Μπράβο!! Επιτέλους!! Ενα θετικό τεστακι!! 

Εγώ έκανα ένα πρωί πρωί αλλά ήταν αρνητικό αλλά επειδή έχω προαίσθημα έκανα και το μεσημέρι αλλά πάλι αρνητικό! Αχ αυτή η σιγουριά θα με φάει! 

Βουρ για χοριακη το πρωί!! Καλά αποτελέσματα!!

Δημοσίευση

Καλησπέρα στην παρεαααα! Καλο μήνα να έχουμε με υγεία και πολλά σπορακια! Να δούμε πως θα πάει ο Απρίλιος!

@annie! @Naty_ @Elli13 διάβασα τα νέα για τους υπέρηχους σας! Χάρηκα πολύ ! Με το καλό να τα κρατήσετε στην αγκαλιά σας γερά ❤️ 

@Eliza Kats κορίτσι μου όπως είπαν και τα κορίτσια δεν χρειάστηκε καν να ανοίξω την φωτογραφία! Με το καλό η χοριακη σου 🥰🥹 μπήκε καλά ο Απρίλιος!

Δημοσίευση
στις πριν 2 λεπτά, ο/η Iris9 είπε:

@Eliza KatsΚαλέ ναι αμέσως φαίνεται πριν καν κάνω ζουμ για επιβεβαίωση. 

Για άλλους δουλεύω και πάλι είμαι τόσο χαζή, από την μία χαίρομαι και για αυτό γιατί σκέφτομαι έντονα την δουλειά και κάπως λίγο φεύγει το μυαλό μ όλη την ημέρα αλλά φυσικά προσπαθώ να με ηρεμήσω χωρίς μεγάλη επιτυχία βέβαια και μετά νιώθω ενοχές αν θα προσφέρω κατάλληλο περιβάλλον έτσι αν μου έρθει το σποράκι...ενημερωτικά δίπλα στη λέξη άγχος το δικό μ όνομα πρέπει να είναι από τα πρώτα. 

Γενικά κορίτσι μου ναι το άγχος όσο σωματοποιειται ειδικά, επηρεάζει διάφορες λειτουργίες του οργανισμού. Από τα πιο απλά σκέψου, την λειτουργία του εντέρου, τον ύπνο, το βάρος, την ψυχολογία. Σίγουρα μπορεί να φτάσει και στην αναπαραγωγικη υγεία, αλλά και πάλι δεν λειτουργεί για όλους το ίδιο δεν είναι δηλαδή κανονας. Εγώ αυτό που κατάλαβα από προσωπική εμπειρία ήταν να αποβαλω το στρες από διάφορους τομείς της ζωής μου, λίγο περισσότερο λίγο λιγότερο και κυρίως να σταματήσω να σκέφτομαι πότε θα ρθει η εγκυμοσύνη εμμονικά. Να σκεφτώ εμένα, την ηρεμία μου, και όσο μπορώ να ζω τη στιγμή, πάντα με την ελπίδα για μια εγκυμοσύνη καινούργια. Εννοείται δεν είναι όλες οι μέρες το ίδιο, αλλά όσο σου υπενθυμίζεις να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν, να σε φροντίζεις και να απολαμβάνεις στιγμές με τον σύντροφό σου, θα ηρεμήσει το νευρικό σύστημα, δεν μπορεί! 

Δημοσίευση
στις πριν 33 λεπτά, ο/η Eliza Kats είπε:

IMG_20250407_192517.jpg

Ποια κυάλια καλέ;;; Θετικό ξεκάθαρα κ χωρίς ζουμ!!!! Συγχαρητήρια κοριτσάκι μου γλυκό!!! Με το καλοοοοοο❤️❤️❤️❤️❤️ Αντε έγινε η αρχή του μήνα!!!! Πάμε να γεμίσουμε θετικά τεστακια!!

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Iris9 είπε:

Εγώ θα σου πω από προσωπική εμπειρία, 2 φυσικές συλλήψεις είχαμε η μια το μήνα που πήρα τις ενέσεις για την 2η εξωσωματική, δεν προχώρησε κ η 2η τώρα ένα χρόνο μετά τη βιοχημική 3 μηνες μετά την αλλαγή δουλειάς του συζύγου… Σε μας θεωρητικά το θέμα ήταν ένα μέτριο σπερμα από θέμα κινητικότητας  με κακή μορφολογία.. Η προηγούμενη του δουλειά τον άγχωνε υπερβολικά επι μονίμου Βάσεως.. Πλέον έχω άλλον άνθρωπο στο σπίτι…

Δημοσίευση
στις πριν 17 λεπτά, ο/η Mantarini είπε:

Καλεεεε αυτό είναι θετικό!!! Έλα ρε κορίτσι!! Μπράβο!! Επιτέλους!! Ενα θετικό τεστακι!! 

Εγώ έκανα ένα πρωί πρωί αλλά ήταν αρνητικό αλλά επειδή έχω προαίσθημα έκανα και το μεσημέρι αλλά πάλι αρνητικό! Αχ αυτή η σιγουριά θα με φάει! 

Βουρ για χοριακη το πρωί!! Καλά αποτελέσματα!!

Χαχα γελάω το σχόλιο σου για την σιγουριά. Κι εγώ ήμουν σίγουρη ότι δεν θα είμαι αυτόν τον μήνα 😅 

Ελπίζω να μας κάνεις την έκπληξη και να έχεις κι εσύ θετικό αύριο! 

Δημοσίευση

Σας ευχαριστώ κορίτσια! Μακάρι να ήρθε για να μένει! 

Τελικά μάλλον πιο αργά έκανα ωορρηξία 😅 Όπως βλέπω τη γραμμή και δεδομένου ότι χθες ήταν κατάλευκο, μάλλον Τετάρτη Πέμπτη περιμένω περίοδο. Θα πάω φυσικά για χοριακή αύριο να δούμε τι ψάρια θα πιάσουμε 😅

Εντωμεταξυ είμαι στα πρόθυρα μυκητιασης 😫 Παίρνω τα προβιοτικα μου , πλύσεις με χαμομήλι και τα σχετικά. Ελπίζω να την γλιτώσω.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Ναι δεν είναι εύκολο να τα τηρούμε όλα αυτά θέλουν κ χρόνο κ προσπάθεια. Εγώ προσπαθώ να τρώω καλύτερα και περισσότερο και αποφεύγω τα πολλά γλυκά που μου αρέσουν κιόλας τα έχω όμως μειώσει. Επίσης κάνω κάθε μέρα μιση ώρα πιλατες στο σπίτι κ όσο μπορώ περπάτημα.  Βιταμινες παίρνω πολυβιταμινες pregnacare conception και εγώ κ ο σύζυγος και εγώ παίρνω κ Ω3. Τώρα έκανα κάποιες εξετάσεις κ ανάλογα τα αποτελέσματα που θα έχω αν χρειαστεί μου πρότεινε κ βιταμίνη D συμπλήρωμα κ συνενζυμο Qo10 για τα ωαρια βοηθάει στην ποιότητα. Αχ ο οργανισμός πρέπει να είναι στα καλύτερα του για να μπορέσει να υπάρξει εγκυμοσυνη.. Αν δεν κάνεις κάθε μήνα ωορηξια λογικό να χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο για να μείνεις ... Ακολούθησε τον γιατρό σου να προσπαθήσετε να βάλετε τον κύκλο σε σειρά. Και μακάρι να μην χρειαστεί να κάνετε άλλες εξετάσεις να σας προλάβει το θετικό τεστ.
    • Ακριβώς τα ίδια!! Προσπαθώ πολύ να ακολουθώ τις συμβουλές, ωστόσο χρειάζεται πολύ χρόνο όλο αυτό… Και οργάνωση/προγραμματισμο, χρόνο για τον εαυτό μας… Δεν είναι αυτονόητο ότι μπορούμε έτσι απλά να τα ρυθμίσουμε δυστυχώς. Κι αυτό είναι φυσιολογικό.  Πρέπει να πάρω 2-3 κιλά κι εγώ ίσα ίσα για να πάρω τα πάνω μου μου είπε.. Συμπληρώματα τι παίρνεις; Εγώ Ινοσιτόλη & Φυλλικό. Από εξετάσεις έχω κάνει αρκετές, σε μένα το πρόβλημα είναι η αυξημένη LH σε σχέση με την FSH και το ότι δε κάνω ωορρηξία.  Ο φίλος μου δεν έχει κάνει κάποια σοβαρή εξέταση, θα προχωρήσουμε σε αυτό προς το καλοκαίρι εάν ως τότε δεν… Πράγματι αυτό μου άρεσε τόσο πολύ σε αυτή την κυρία. Το ότι είναι τόσο αισιόδοξη και μιλάει ανοιχτά, δεν το παίζει γιατρός! Απλα εγώ θεώρησα ότι δεν έχει να προτείνει κάτι παραπάνω από τον γιατρό… Γι αυτό σκέφτηκα να μη δώσω άλλα 100€ για να ακούσω τα ίδια σχεδόν…  
    • @Σοφία21 πραγματικά σε καταλαβαίνω. Κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στον οργανισμό μας αυτή η κατάσταση…  Η ψυχική υγεία προέχει 🩷
    • Εμένα και ο γυναικολόγος γονιμοτητας μου έδωσε συμβουλές για διατροφή άσκηση εγώ πρέπει να παρω και κιλά. Και όχι ποτό όχι κάπνισμα. Και μου πρότεινε και συμπληρώματα.
    • Ναι αυτήν παρακολούθω και εγώ για αυτήν σου έγραψα.  Φαίνεται πολύ θετικός άνθρωπος και με γνώσεις και δεν το παίζει η ίδια γιατρός.  Ναι τέτοιες σύμβουλες δίνει και για διατροφή βιταμίνες.  Σε γιατρό γονιμότητας έχεις πάει; Από εξετάσεις τι έχετε κάνει;  Από την πλευρά του άντρα κάνατε σπερμοδιαγραμμα; 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...