Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η annie! είπε:

Τίποτα δεν πήρες ρε συ… Καλά κ γω στα δίδυμα δεν πήρα κιλά.. 15 συνολικά κ σε μια βδομάδα έχασα 18… Δε μπορούσα να φάω δεν πεινούσα… Τρώω τώρα αναδρομικά ότι δεν έφαγα στα μικρά. Βέβαια μου λένε πως δε μου φαίνονται τα κιλά που πήρα 🤣🤣🤣+15 πριν μια βδομάδα…

Μήπως είναι κορτιζόνη κ όχι του rsv αυτό κοριτσάκι μου ;;

Καλά είσαι !!!

Περνάνε τα αντισώματα στο μωρό κ είναι καλυμμένο… Ο παιδίατρος μου είπε θα κολλήσει από τα μεγάλα οπότε κάνε και το rsv. Κοκκύτη είχα κάνει κ στα δίδυμα.. Απλά του rsv θα το γράψει ο πεθερός μου κ θα το κάνω εγώ να μην πληρώσουμε το 200€ 

Κορτιζόνη είναι ναι δεν έχω κάνει κάτι άλλο..

Δημοσίευση
στις πριν 12 ώρες, ο/η dimsag είπε:

Πολύ καλά νέα  για τα γλυκούλια σου μεγαλώνουν κι έτσι θα είναι μέχρι το τέλος.Με το καλό να έρθουν!

Είχες πρόβλημα με το νηστείας αν θυμάμαι καλά κ  2 ώρες μετά.Πως πας τώρα το έχεις ρυθμισμένο;Έχεις καλές μετρήσεις;Εγώ δεν πολύ εμπιστεύομαι τα μηχανακια.Παω που κ που στο μικροβιολογικό κ κάνω .Μέτρηση πριν του μικροβιολόγου 65 με τον μετρητή στο σπίτι,ο μικροβιολόγος 85..

Όσο για μετρήσεις χοληστερίνης στην εγκυμοσύνη δεν μετράμε διότι λόγω ορμονών πηγαίνουν στο Θεό όπως πολύ καλά ειπες.Εγω που είχα κάνει είχα 320 ο γιατρός μου είπε κ 500 να ήταν δεν θα με πειραζε

Μαζί είμαστε εγώ σήμερα 28,2 βδομ.Εμβρυολογο στις 9/8 έχω κ μετά ότι μου πει.

Nαι, ναι καλά θυμάσαι !!!το νηστείας και το 2 ώρες μετά μου χαν βγει τσιμπημένα στην καμπύλη, είχα πάει αρχικά σε μια ενδοκρινολόγο και μ έδωσε διατροφή οκ είπε οριακά είναι δεν είναι κάτι τραγικό. Έκανα διατροφή γενικά, συν ατασθαλίες μερικές μέρες σε γεύματα όπου εκεί ναι χτυπούσε, οπότε ξέρω ότι πρέπει να προσέχω, κάνω καταγραφές γευμάτων και μετρήσεων με ταινίες κ πήρα και για 2 εβδομάδες το libre plus 2( το βάζεις στο μπράτσο αυτό και μετράει μόνο του όλη μέρα γλυκόζη και έχεις app στο κινητό σου και βλέπεις μετρήσεις χωρίς τρυπήματα κλπ. καλό σα λογική και ευκολία κλπ αλλά σε σχέση με τις ταινίες  έδειχνε 20-30 μονάδες πιο κάτω, οπότε έκανα και τις ταινίες γιατί είναι σημαντικό το νούμερο σε αυτά. 70ευρω κάνει αυτό, οι τιμές που δείχνει είναι πιο χαμηλές είπα μούφα είναι δε θα ξανά πάρω ,ανα 15 μέρες πάει, αλλά τελικά θα το ξανά πάρω γιατί ναι μεν δείχνει άλλες τιμές αλλά βλέπεις πότε ανεβαίνει και πως πάει η καμπύλη όλη τη μέρα, οπότε λέω να το έχω σαν εξτρα και να κάνω και τις μετρήσεις με τις ταινίες..Για λίγο ακόμα είναι άλλωστε). Ε και ο δεύτερος ενδοκρινολόγος που είδε καταγραφές οκ είπε με διατροφή είσαι οκ , εγώ δεν έχω πολυ πειστεί λέει ότι έχεις διαβήτη κύησης αλλά οκ.Εντάξει από την στιγμή που τσιμπάνε οι τιμές αμα φάω κάτι πιο όχι υγιεινό ή γλυκό προφανώς θα προσέχω να το διατηρώ ρυθμισμένο, εκτός α΄πό λίγες φορές που θα μιου τη βιδώσει και θα ενδώσω σε κπ ατασθαλία.

στις πριν 8 ώρες, ο/η Naty_ είπε:

Βρε κορίτσια έφαγα τώρα λίγο για μεσημέρι και κοντεύω να σκάσω! Νομίζω ότι με πιέζει πάρα πολύ το στομάχι και δεν μπορώ να αναπνεύσω καλά. Εσείς με τα δίδυμα πραγματικά αναρωτιέμαι πώς είστε;; Και τι θα γίνει δηλαδή από δω και πέρα στο 3ο τρίμηνο με το φαγητό τι κάνουμε; Τρώω κάτι και μετά υποφέρω. Και φουλ καούρες τις τελευταίες μέρες.

Εγώ μέχρι στιγμής παρότι και με δίδυμα, καούρες ή το στομάχι μου να μην μπορώ να φάω πολύ κλ΄π δε το χω πάθει, δλδ αν με άφηνε κπ θα μπορούσα να φάω πολύύύ΄ και να μη νιώσω ότι βάρυνα αλλά εμ που δε κάνει.Ούτε με αναπνοές έχω κτ ιδιαίτερο, οκ αμα περπατήσω κλπ ναι θα ανέβουν οι παλμοί αλλά αυτό το χα από την αρχή εγκυμοσύνης.Επίσης δεν έχει αρχίσει ακόμα να με ενοχλεί το ανάσκελα, κάθομαι δλδ στον καναπέ άνετα πολύ ανάσκελα και στο κρεβάτι, έχω ακούσει και διαβάσει δε κάνει για την κυκλοφορία του αίματος κλπ, ντάξει είμαι λίγο ανασηκωμένη η πλάτη με μαξιλάρι κτ αλλά νιώθω άνετα και χωρίς, το χα και άγχος και έχω ρωτήσει και την εμβρυομητρικό μου και μου λέει α ακόμα κάθεσαι?ε κ΄άποια στιγμή δε θα μπορείς θα σε ενοχλεί, γενικά πάντως δεν υπάρχει κακή στάση ,το σώμα σου σου μιλάει ,αν κάτι δε σου κάνει καλό θα έχεις ενόχληση, όσο δε σε ενοχλεί κάτι είσαι οκ οπότε να μη το σκέφτομαι.

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η Maria_mtx είπε:

Ναι ναι. Ειναι απο εξωσωματικη, ανεξαρτητα εμβρυακια δηλαδη. 

Με το καλο τα αγορακια σου!!! 🩵💙 Εφοσον ειναι μονοχοριακα υπαρχει συσταση για τοκετο σε συγκεκριμενες βδομαδες ;;; Το εχετε συζητησει;

Εμενα μου εχει πει ο γιατρος οτι θα με παει μαξ 36 και κατι. 

Όπως κ να έχει είναι ένα θαύμα!Εγώ για δεύτερο πηγαινα,έχω ένα κοριτσάκι σε 4 μήνες γίνεται 3 χρ,αλλά αποφάσισε να έχει παρεακι!

Ευχαριστώ πολύ κ σ' εσένα εύχομαι με το καλό να έρθουν να είναι υγιή κ καλότυχα!

Η σύσταση γυναικολόγου -εμβρυολογου είναι οι 36 εβδ. Ελπίζω να τις φτάσω.

Δημοσίευση
στις πριν 13 ώρες, ο/η Maria_mtx είπε:

Καλησπερα! Του RSV το γραφουνε πλεον και οι γυναικολογοι. Αλλαξε τους τελευταιους μηνες. Απλα πρεπει να ξερει ειτε ο ιδιος ειτε η γραμματεας/μαια, εμενα μου ειπαν οι μαιες οτι ειναι καπως περιπλοκο να το βρεις και πρεπει να γνωριζεις. Εμενα παντως μου το εγραψαν κανονικα πριν 1μιση μηνα και δεν ειχα καμια συμμετοχη. Κανονικα κανει 205ευρω οπως λες.

Ρε συ εχασες 18κιλα σε μια βδομαδα ;;; Σ Ο Κ …. δεν ενιωσες μετα τερμα αδυναμη ;;;; Εγω ειμαι 34η σε διδυμα κι εχω παρει 7… 🫣 Ξεκινησα 53 κι ειμαι 60… Βεβαια εχω ακομα δυο βδομαδες μπροστα μου.. αλλα πλεον με τετοια καουρα και πιεση στο στομαχι και τους πνευμονες αμφιβαλλω κι αν θα βαλω αλλα. Εχω που εχω διαβητη, οποτε δεν κανω ατασθαλιες, τωρα και να θελα δεν την παλευω καθολου να φαω. Ιδανικα θα ηθελα να τρωω μονο φρουτακια, αλλα δεν μπορω. Το ιδιο ειχα παθει και στην πρωτη μου εγκυμοσυνη που ειχα ενα παιδακι… 8ο-9ο δεν εβαλα βαρος. 

Εγω θελω να ρωτησω το εξης…. Μετα..ολο αυτο το δερμα της κοιλιας , γιατι κακα τα ψεματα στα διδυμα ειναι τεραστια, σε καθε γυναικα για το σωματοτυπο και τα κυβικα της τελοσπαντων (εμενα ειναι σιγουρα τριπλασια απο οτι στην πρωτη), τι γινεται…;;;; Χανεται ποτε; επανερχεται η κοιλια στα προτερα της ;;; Πες μας εσυ που εχεις την εμπειρια. 

Αααα μάλιστα, θα πάρω Δεύτερα να το δούμε πάλι με τη μαία του γιατρού αν είναι!! Σ ευχαριστώ πολύ !! Οχι δεν ένιωσα κάποια αδυναμία κ συ θα δεις θα χάσεις πολλά.. Μα αφού ότι πήρα ήταν από τα μωρά.. Συνολικά μετά τη γέννα μου έφυγαν 22 κιλά😱😱😱. Η κοιλιά έπεσε με το που αδιαθέτησα (7.5 μηνών ήταν τα δίδυμα τότε) κ επανηλθε τελείως, ούτε περίσσιο δέρμα ούτε τίποτα. Και δεν είναι να πεις ότι είχα κοιλιά πριν πλάκα ήταν κ εκεί επέστρεψε. Για να καταλαβεις στο 2μηνο μου έμπαιναν τα παντελόνια μου κανονικότατα.. Το μόνο που έκανα ήταν 3 ραγάδες άσπρες οι οποίες δεν φαίνονται.

στις πριν 13 ώρες, ο/η Eir_ma είπε:

Ποτέ είναι ιδανικό να το κάνω;;;; Ξέρεις ;θα ρωτήσω και το γιατρό βέβαια αλλά σε περίπτωση που μου πει μην κάνεις τίποτα ρωτάω 

Αχ δε θυμάμαι καθόλου, στα δίδυμα το είχα κάνει γύρω στις 28 εβδομάδες τώρα θα το κάνω στις 30. 

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η annie! είπε:

Αααα μάλιστα, θα πάρω Δεύτερα να το δούμε πάλι με τη μαία του γιατρού αν είναι!! Σ ευχαριστώ πολύ !! Οχι δεν ένιωσα κάποια αδυναμία κ συ θα δεις θα χάσεις πολλά.. Μα αφού ότι πήρα ήταν από τα μωρά.. Συνολικά μετά τη γέννα μου έφυγαν 22 κιλά😱😱😱. Η κοιλιά έπεσε με το που αδιαθέτησα (7.5 μηνών ήταν τα δίδυμα τότε) κ επανηλθε τελείως, ούτε περίσσιο δέρμα ούτε τίποτα. Και δεν είναι να πεις ότι είχα κοιλιά πριν πλάκα ήταν κ εκεί επέστρεψε. Για να καταλαβεις στο 2μηνο μου έμπαιναν τα παντελόνια μου κανονικότατα.. Το μόνο που έκανα ήταν 3 ραγάδες άσπρες οι οποίες δεν φαίνονται.

Αχ δε θυμάμαι καθόλου, στα δίδυμα το είχα κάνει γύρω στις 28 εβδομάδες τώρα θα το κάνω στις 30. 

Αααχ ωραια, μου δινεις κουραγιο, γιατι καθε φορα που βλεπω την κοιλια…λεω αυτο το πραγμα τι θα γινει μετα;; 🤣🤣 Καλα τοσα κιλα αποκλειεται να χασω, γιατι εχω παρει 7 και γενικα ξεκινησα και απο χαμηλη βαση. Δεν με παιρνει 😅 Αλλα πιστευω να χασω τα συγκεκριμενα. Πιο πολυ εγω φοβαμαι το δερμα που βλεπω οτι πολλες φορες μετα απο γεννες ειναι πολυ ζαρωμενο και κρεμαει.. Και για ευνοητους λογους με τρια παιδια πρωτα ο Θεος, το βλεπω εξαιρετικα δυσκολο να εχω χρονο για γυμναστικη… Θα μου πεις μπροστα στο θαυμα της ζωης, αυτο ειναι το λιγοτερο και συμφωνω απολυτα, αλλα κακα τα ψεματα μετα απο καποιο χρονικο διαστημα αρχιζεις και θελεις να επανελθεις στο προτερο σωμα σου, ρουχα σου κλπ. Σου λειπει ρε παιδι μου ο εαυτος σου… οπως και να το κανουμε… Τουλαχιστον προσωπικα ετσι το βιωσα και στην πρωτη γεννα. 

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η Maria_mtx είπε:

Αααχ ωραια, μου δινεις κουραγιο, γιατι καθε φορα που βλεπω την κοιλια…λεω αυτο το πραγμα τι θα γινει μετα;; 🤣🤣 Καλα τοσα κιλα αποκλειεται να χασω, γιατι εχω παρει 7 και γενικα ξεκινησα και απο χαμηλη βαση. Δεν με παιρνει 😅 Αλλα πιστευω να χασω τα συγκεκριμενα. Πιο πολυ εγω φοβαμαι το δερμα που βλεπω οτι πολλες φορες μετα απο γεννες ειναι πολυ ζαρωμενο και κρεμαει.. Και για ευνοητους λογους με τρια παιδια πρωτα ο Θεος, το βλεπω εξαιρετικα δυσκολο να εχω χρονο για γυμναστικη… Θα μου πεις μπροστα στο θαυμα της ζωης, αυτο ειναι το λιγοτερο και συμφωνω απολυτα, αλλα κακα τα ψεματα μετα απο καποιο χρονικο διαστημα αρχιζεις και θελεις να επανελθεις στο προτερο σωμα σου, ρουχα σου κλπ. Σου λειπει ρε παιδι μου ο εαυτος σου… οπως και να το κανουμε… Τουλαχιστον προσωπικα ετσι το βιωσα και στην πρωτη γεννα. 

Κοιτα στα δίδυμα επανήλθα πολύ γρήγορα δεν το περίμενα ούτε εγώ… Τώρα σε αυτό δεν ξέρω θα φανεί… Να σου πω την αλήθεια περιμένω πως κ πως να επανέλθω από την καισαρική κ αφού μου δώσει το οκ ο γιατρός τα μεγάλα σχολείο κ γω με το μωρό στο αυγό και βουρ  γυμναστήριο🤣🤣🤣

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η annie! είπε:

Κοιτα στα δίδυμα επανήλθα πολύ γρήγορα δεν το περίμενα ούτε εγώ… Τώρα σε αυτό δεν ξέρω θα φανεί… Να σου πω την αλήθεια περιμένω πως κ πως να επανέλθω από την καισαρική κ αφού μου δώσει το οκ ο γιατρός τα μεγάλα σχολείο κ γω με το μωρό στο αυγό και βουρ  γυμναστήριο🤣🤣🤣

Μωρε μπραβο !!!! Δυναμικη και σε ετοιμοτητα απο τωρα !!!!! Ποσο ειναι τα μεγαλα σου;;; Το δικο μου 5. Νηπιακι. 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Εγώ ζήτησα γεύση λεμόνι, έπρεπε να το πιω σε πέντε λεπτά και αγχώθηκα και το ήπια γρήγορα. Για ένα 20λεπτο, έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου, ζαλιζομουν και ανέβαιναν οι γουλιες για να ξερασω. Η μικροβιολόγος μου είπε αν τα βγάλω, ακυρώνεται η εξέταση και να πάω άλλη μέρα να την επαναλάβω.. οπότε επιστράτευσα όλο το κουράγιο, έκλεισα μάτια γιατί το δωμάτιο γυρνούσε, τα μωρά χόρευαν σε ρυθμούς έκστασης, και σφιχτηκα και τα κράτησα κάτω... Μια άλλη κυρία αντίστοιχα που την έκανε παράλληλα με εμένα ήταν κομπλέ. Είναι ανάλογα τον άνθρωπο πιστεύω πως σου σκανε τα συμπτώματα...
    • Συγγνώμη που ξαναρωτάω αλλά εννοείς ότι έμπαινε στον έναν ώμο ε? Μετά που βάρυνε το μωρό άλλαξες ή σε βόλευε?
    • Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια..!! Όχι δεν μας είπε τπτ για φύλο, βασικά δεν ξέρω αν είδε κάτι και απλά δεν θέλησε να μας το πει γιατί είναι ακόμη πολύ νωρίς. Εγώ να πω την αλήθεια πιστεύω κοριτσάκι θα είναι.. αν ήταν αγοράκι ίσως έβλεπε κάτι και το ανέφερε, αλλά αυτή δεν είπε τπτ.! Γερό να είναι το μπουμπουκάκι μας και ότι θέλει ας είναι, η μαμά θα το σγαπάει το ίδιο.!!! 🤗
    • Πάντως σήμερα το απόγευμα τα άφησα και τα 2 στον μπαμπά και βγηκα και ήπια 2 μπύρες. Ναι μεν πήγα για δουλειά με τον σύλλογο του σχολειου αλλά τους είπα να συναντηθούμε έξω και ξεσκασα. Όλοι έπιναν καφέ και εγώ μπύρες,γελασανε οι υπόλοιποι!
    • Πω πω κοριτσια αν υπάρχει κανένα νέο να. Ας στείλετε…. Είσαστε τοσο κοντά σε ημέρες!!! Μου φαίνεται απίστευτο ότι επιτέλους μπήκε ο Σεπτέμβρης !!!!
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...