Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις On 29/3/2025 at 2:44 ΜΜ, ο/η Niki.08 είπε:

Πω πω δύσκολο για εσένα ειδικά αν αλλάζει κ περιβάλλον και έχει αλλά παιδάκια….βέβαια στο τέλος όλα γίνονται!!! Εμένα τον προηγούμενο μήνα έκλεισε τα 2…. Και πάτησε ελάχιστα στον παιδικό γιατί έχουμε μπλέξει με ωτίτιδες!και του χρόνου θα ξεκινήσει από την μέση της χρονιάς για να αποφύγουμε ότι κυκλοφορεί στον παιδικό να το μεταφέρει στο μωρο…. Θα πέσω κάτω το βλέπω χα χα…. Αλλά όπως είπα στο τέλος όλα θα γίνουν….

Α είναι μικρούλη ακόμα το δικό σου! Η αλήθεια είναι με τις ιώσεις είναι αρκετά δύσκολο ειδικά αν έχεις κ ένα νέο μέλος στο σπιτι.. πως πας από συμπτώματα?? Γενικά νιώθεις κάτι? Λένε στην δεύτερη εγκυμοσυνη ειδικά εσύ π το έχεις κ πιο φρέσκο νιώθεις νωρίτερα το μωρο.. έτσι μ έχουν πει δε ξέρω αλλά εγώ δεν έχω καταλάβει ακόμα κάτι πέρα από κάτι γουργουρισματα αλλά δεν μπορώ να ξεχωρίσω αν είναι το μωρο ή το εντερο.. γενικά σε αυτή τη φάση δε νιώθω τπτ! Σαν να μην είμαι έγκυος κ αγχώνομαι 

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Sofia0294 είπε:

Α είναι μικρούλη ακόμα το δικό σου! Η αλήθεια είναι με τις ιώσεις είναι αρκετά δύσκολο ειδικά αν έχεις κ ένα νέο μέλος στο σπιτι.. πως πας από συμπτώματα?? Γενικά νιώθεις κάτι? Λένε στην δεύτερη εγκυμοσυνη ειδικά εσύ π το έχεις κ πιο φρέσκο νιώθεις νωρίτερα το μωρο.. έτσι μ έχουν πει δε ξέρω αλλά εγώ δεν έχω καταλάβει ακόμα κάτι πέρα από κάτι γουργουρισματα αλλά δεν μπορώ να ξεχωρίσω αν είναι το μωρο ή το εντερο.. γενικά σε αυτή τη φάση δε νιώθω τπτ! Σαν να μην είμαι έγκυος κ αγχώνομαι 

Απόλυτος τίποτα!!! Αν και στην πρώτη εγκυμοσύνη ένιωθα τον λοξιγκα… σπάνια κουνιόταν έντονα! Πιστεύω πως είναι νωρίς ακόμα…. Μετά την 20 εβδομάδα θα ξεκινήσουμε να νιώθουμε κάτι… και εγώ δεν έχω καταλάβει την εγκυμοσύνη και ξεχνιέμαι με την μικρή και την κουβαλάω και κάνουμε διαφορά….το μόνο που νιώθω είναι κούραση και είδαμε ότι έχω έλλειψη D3 και έπεσε κάτω από το όριο η αιμοσφαιρινη και ξεκίνησα σίδηρο. Γιατί αγχώνεσαι? Είχες δύσκολη πρώτη εγκυμοσύνη και έχεις ανάγκη να το νιώθεις τώρα ή απλά είναι θέμα χαρακτήρα?…. Πιστεύω πως πρέπει να κάνουμε υπομονή πάντως για να το νιώσουμε….

Δημοσίευση
στις On 30/3/2025 at 10:19 ΜΜ, ο/η Niki.08 είπε:

Απόλυτος τίποτα!!! Αν και στην πρώτη εγκυμοσύνη ένιωθα τον λοξιγκα… σπάνια κουνιόταν έντονα! Πιστεύω πως είναι νωρίς ακόμα…. Μετά την 20 εβδομάδα θα ξεκινήσουμε να νιώθουμε κάτι… και εγώ δεν έχω καταλάβει την εγκυμοσύνη και ξεχνιέμαι με την μικρή και την κουβαλάω και κάνουμε διαφορά….το μόνο που νιώθω είναι κούραση και είδαμε ότι έχω έλλειψη D3 και έπεσε κάτω από το όριο η αιμοσφαιρινη και ξεκίνησα σίδηρο. Γιατί αγχώνεσαι? Είχες δύσκολη πρώτη εγκυμοσύνη και έχεις ανάγκη να το νιώθεις τώρα ή απλά είναι θέμα χαρακτήρα?…. Πιστεύω πως πρέπει να κάνουμε υπομονή πάντως για να το νιώσουμε….

Καλημέρα! Όχι η πρώτη εγκυμοσυνη ήταν τέλεια! Θυμάμαι την είχα νιώσει γύρω στην 20η εβδομάδα, αυτή η εγκυμοσυνη με έχει ταλαιπωρήσει πιο πολύ μπορώ να πω από αναγούλες κούραση κ τέτοια απλά έχω ακούσει ότι στη δεύτερη εγκυμοσυνη καταλαβαίνεις νωρίτερα το εμβρυο κ δεν μπορώ να ξεχωρίσω αν είναι κάποια κίνηση αυτό π νιωθω ή κάτι άλλο.. τέλος πάντων αισίως έχω φτάσει στην 18η εβδομάδα σχεδόν οπότε πιστεύω σύντομα θα το καταλάβω! Επλα είχα μια παλλινδρομη κύηση πέρυσι κ γι'αυτο αγχώνομαι λίγο αν κ νομίζω αυτός ο κίνδυνος έχει περάσει.. νομίζω όλοι έχουμε έλλειψη D λογικό ειδικά το χειμώνα..

Δημοσίευση
στις On 30/3/2025 at 10:21 ΜΜ, ο/η Niki.08 είπε:

@Katerinapap καλησπερα!!!! Όλα καλά? Σε χάσαμε μετά την αυχενική…. Εύχομαι να έχει να κάνει μόνο με την καθημερινότητα και τίποτα άλλο…

Καλημέρα σας κορίτσια μου!! Δοξα το θεό όλα καλά και με την αυχενική έχουμε ΠΗΤ και εμείς 27/9.. εμένα με ταλαιπωρούν οι ανακατωσούρες ακόμα αλλά το παλεύω!! Νομίζω μαζί έχουμε ΠΗΤ 27/9 που διάβασα…με το καλό σε όλες τις κοπέλες!!! Εγώ σαν πρωτάρα κορίτσια έχω φρικάρει δε το ξανά έζησα είναι το πρώτο μου νινακι και καταλαβαίνετε.. επίσης λόγω αντίστασης της μητριαιας μου έδωσε ο γιατρός σαλοσπιρ!!! Δε πειράζει ότι είναι καλύτερο για το μπεμπε!! Επίσης δεν είδαμε το φυλο γιατί μας κρατούσε μούτρα Χαχαχαχ 

Δημοσίευση
στις πριν 6 ώρες, ο/η Sofia0294 είπε:

Καλημέρα! Όχι η πρώτη εγκυμοσυνη ήταν τέλεια! Θυμάμαι την είχα νιώσει γύρω στην 20η εβδομάδα, αυτή η εγκυμοσυνη με έχει ταλαιπωρήσει πιο πολύ μπορώ να πω από αναγούλες κούραση κ τέτοια απλά έχω ακούσει ότι στη δεύτερη εγκυμοσυνη καταλαβαίνεις νωρίτερα το εμβρυο κ δεν μπορώ να ξεχωρίσω αν είναι κάποια κίνηση αυτό π νιωθω ή κάτι άλλο.. τέλος πάντων αισίως έχω φτάσει στην 18η εβδομάδα σχεδόν οπότε πιστεύω σύντομα θα το καταλάβω! Επλα είχα μια παλλινδρομη κύηση πέρυσι κ γι'αυτο αγχώνομαι λίγο αν κ νομίζω αυτός ο κίνδυνος έχει περάσει.. νομίζω όλοι έχουμε έλλειψη D λογικό ειδικά το χειμώνα..

18???….πω πω κ εγώ πιστεύω πως από μέρα σε μέρα θα το νιώσεις…. Νομίζω πως δεν έχεις λόγω να φοβάσαι,συνήθως μέχρι την 10 εβδομάδα φοβούνται οι γιατροί… η αυχενική σου βγήκε καλή?… εμένα βγήκε πολύ καλύτερη από την πρώτη…. Έμαθες φύλο?

Δημοσίευση

@myni 88 καλωσόρισες στην παρέα μας! Με το καλό το μωράκι σου! ❤️ να έχεις κ εσύ μαζί μας μια καλή και τελειομηνη εγκυμοσυνη!

@Katerinapap πρώτο ή δεύτερο μωράκι λίγο πολύ όλες φρικάρουμε καμμια φορά οποτε σε καταλαβαίνω! 😅 υπομονή τα συμπτώματα λογικά σύντομα θα υποχωρήσουν κ θα ευχαριστηθείς την εγκυμοσύνη σ! 

@Niki.08 ναι λογικά δεν εχω λογο να φοβάμαι αυτο λεω κ εγώ στον εαυτό μ, απλά είναι π έχουν περάσει όλα τα συμπτώματα κ δενεχω νιώσει ακόμα το μωρο κ γι'αυτο το σκέφτομαι.. επίσης είναι η πρώτη φορά π νιωθω ότι οι μέρες δεν περνάνε να πάω γυναικολόγο για υπέρηχο! 😅 τη Δευτέρα έχω ραντεβού κ ανυπομονώ να δω αν όλα είναι καλά.. μετά την αυχενική που βγήκαν όλα πάρα πολύ καλά ευτυχώς, είπαμε να αρχίσουμε να το ανακοινωνουμε σιγά σιγά μιας κ η κοιλιτσα φαινόταν κάπως, οπότε λίγο από εδώ λιγο από εκεί το έχουν μάθει όλοι κ δεν είναι ότι είμαι προληπτικη απλά κάποιοι δεν είναι κ τόσο καλοπροαιρετοι κ ίσως γι'αυτο το σκέφτομαι πιο έντονα.. τέλος πάντων όλα καλά! Στην αυχενική φάνηκε για αγοράκι αλλά περιμένω κ τη Β επιπέδου να σιγουρευτώ! Εσένα φάνηκε στην αυχενική το φύλο δε θυμάμαι αν σε ρώτησα! 😂

Δημοσίευση

@myni 88 το 3?? Μπράβο!!! Να μας δώσεις δύναμη που σκεφτόμαστε πως θα την παλέψουμε με τα 2 χα χα,ποσό είναι τα αλλά σου παιδάκια?με το καλό να έρθει και το νέο μέλος!♥️

@Katerinapap και εγώ στην πρώτη πήρα Σαλοσπίρ ,δεν είναι τίποτα,χαλάρωσε και σε λίγο θα περάσουν όλα μαγικά ,είναι αυτό το πρώτο τρίμηνο…στο 2 θα νιώθεις άλλος άνθρωπος!!ναι ναι μαζί είμαστε 27/9♥️

@Sofia0294 εμάς ο γιατρός μας ,μας είπε από την 10 εβδομάδα 80% αγόρι…κ πέφτει μέσα σε αυτά…κ επειδή στην πρώτη ένιωσα πολύ ηρεμία μετά το νιπτ την έκανα κ σε αυτήν πριν την αυχενική (που τελικά βγήκε πολύ καλή κ δεν θα χρειαζόταν,κ μου το έλεγε ο γιατρός περίμενε να βγεις αυχενική)αλλά εγώ είχα ανάγκη από αυτήν την πρώτη σιγουριά (γιαυτο σε ρώτησα αν ήταν θέμα χαρακτήρα ο φόβος,εγώ είχα ανάγκη μια επιπλέον επιβεβαίωση)… εκεί έχεις κ την επιλογή αν θες να μάθεις το φύλο και είναι 100% αγόρι…και έτσι ότι είχα σε ροζ κ κοριτσίστικα τα χάρισα αφού ξέρω το φύλο . Αχ εχθές το είπα σε μια φίλη μου ότι αυτό το ραντεβού μια φορά το μήνα μου φαίνεται τόσο μακρινό,απίστευτο!!!

Δημοσίευση
στις On 2/4/2025 at 9:50 ΠΜ, ο/η myni 88 είπε:

Καλημέρα κορίτσια!Και καλό μήνα. 

Είμαι και εγώ στην 14η εβδομάδα στο 3ο μας μωράκι. Εύχομαι να έχουμε όλες μια εύκολη και τελειομηνη εγκυμοσύνη. 

Γεια σου κορίτσι μου!!! Και σ εσένα εύχομαι μια τελειομηνη εγκυμοσύνη με το μωράκι σου αγκαλιτσα 

Δημοσίευση

@Niki.08 αγοράκι κ εσύ, τέλεια! Εγώ πάντως περιμένω κ τη Β επιπέδου να σιγουρευτώ ότι είναι αγόρι κ μετά θα τα δώσω κ εγώ όλα τα κοριτσίστικα! Κρίμα π τα κρατούσα τόσο καιρό έπρεπε να τα είχα δώσει κ μετά θα έβρισκα πάλι σε περίπτωση π ήταν κορίτσι! Τώρα αντε να τα ξεδιαλεξω, να τα ξανα πλυνω, να τα σιδερωσω για να τα δώσω! 😅 Κ φτου κ απ'την αρχή με αγοριστικα ρουχαλάκια! Με το δωμάτιο π είναι όλο κοριτσίστικο δε μπορώ να κάνω κάτι! 🤣

Δημοσίευση

@Sofia0294 αυτό μου έλεγε κ ο άντρας μου τι τα κρατάς ,όταν θα κάνουμε 2 θα πάρουμε αλλά…. Αλλά εγώ επειδή θυμάμαι ποσό γρήγορα μεγαλώνουν και ποσό εύκολα τα λερώνουν λέω κρίμα να τα πάρουμε  πάλι όλα αυτά από την αρχή…. Βέβαια μας την έκανε το 2 γιατί και είναι άλλο φύλο και είναι σε αντίθετη εποχη άρα δεν ξέρω ποσά τελικά θα μας κάνουν στο μέγεθος…. Και εμένα είναι 2 τώρα άρα είχα μαζέψει λιγότερα ρούχα από εσένα!!καλη δύναμη χα χα εγώ κάποια μου ξυπνούσαν αναμνήσεις δεν μπόρεσα να τα δώσω…. Όσο για το δωμάτιο εμείς έχουμε κ δεύτερο που θα γίνει παιδικό άρα δεν θα έχω στο μέλλον να σκέφτομαι πως θα βολέψω τα κρεβάτια…

Δημοσίευση

@Niki.08 εντάξει τα ρούχα βρίσκονται αλλά κ εγώ για συναισθηματικους λόγους τα περισσότερα δεν ήθελα να τα δώσω! Συν ότι επειδή ήταν το πρώτο μωρό και κοριτσάκι παίρναμε κ εμείς τα καλύτερα, κ μετά λες είναι κρίμα να τα δώσω λες κ ήμουν σίγουρη ότι θα κάνω πάλι κορίτσι! 😅 το δωμάτιο είναι ένα θέμα, ευτυχώς π έχετε κ δεύτερο δωμάτιο, εμας μάλλον για κουκετα μας βλέπω μελλοντικά! Τωρα πως θα συνυπάρξουν ένα αγόρι με ένα κορίτσι ειδικά στην εφηβεία π θα θέλουν ο καθένας το χώρο τ είναι ένα θέμα! 😂 τέλος πάντων πολύ μακρινό για να το σκέφτομαι από τωρα! Εσύ πως είσαι?? Πως νιώθεις? Τα υπόλοιπα κορίτσια που είστε? Πείτε μας τα νέα σας!

Δημοσίευση

Καλησπέρα σας όλες και με το καλό να έρθουν στον κόσμο τα μωράκια μας.

Νέα στην παρέα με ΠΗΤ 20/09 και εγώ στο πρώτο μου μωράκι.

Ψάχνοντας και διαβάζοντας ανακάλυψα ενα site που είχε δωρεάν σεμινάρια για εγκύους και νέους γονείς. Έχει και κάποια επί πληρωμή αλλά και αρκετά δωρεάν διαδικτυακά που ίσως βοηθήσουν νέες μανούλες που δεν έχουν τη δυνατότητα να δώσουν χρήματα. 

MNM Center λέγεται. Εγώ παρακολούθησα ήδη ένα δωρεάν ήταν αρκετά βοηθητικό και δήλωσα συμμετοχή και για κάποια ακόμα. Ελπίζω να αξίζουν. Θα επανέλθω αν ενδιαφέρει κάποιες με απόψεις.

Δημοσίευση

@Sofia0294 εγώ συνεχίζω χωρίς συμπτώματα και έφυγε κ αυτή η αίσθηση κούρασης με το παραμικρό…. Λίγο το φαγητό με αγχώνει γιατί δεν λέω να σταματήσω να τρώω….έχω πάρει 2-2,5 κιλά χωρίς να υπάρχει λόγος…. Και δεν ξέρω που θα φθάσω μέχρι τέλος του μήνα που έχω ραντεβού κ θα με κράξει ο γιατρός το νιώθω χα χα…. Εσυ πως τα πας με το φαγητό κ τα κιλά?

Δημοσίευση

Καλησπερα κοριτσια τι κανετε?εγω ολα καλα απο συμπτωματα σχεδον τιποτα.. ευτυχως εχουν σταματησει τα καφε κ ροζ υγρα που ειχα κ σηκωνομαι κανονικα τωρα.την Παρασκευη εχω αυχενικη κ αγχονομαι να πανε ολα καλα..

Δημοσίευση

@Giotaki86 καλά αποτέλεσμα!!!!♥️ κ επίσης σου εύχομαι να είναι συνεργάσιμο το μωράκι για να τελειώσεις γρήγορα ! Εγώ στην πρώτη μέσα 30 λεπτά τελείωσα,αυτήν την φορά μας πήρε 2 ώρες…περπάτησα,έφαγα γλυκό,ξανά περπάτησα,έφαγα αλμυρό…κ περνούσε η ώρα… δεν το πίστευα ότι θα κρατούσε τόσο. Αν σου τύχει μην τρομάξεις ότι κάτι κακό συμβαίνει κ το ψάχνουν παραπάνω …. Απλά προσπαθούν να γυρίσει το μωρο για να βρουν καλά το σημείο που ψάχνουν…

Δημοσίευση

@Niki.08 έτσι είναι όταν σταματήσουν τα συμπτώματα επανέρχεται η όρεξη! Πονεμένη ιστορία! Εγώ έχω πάρει 5.5 κιλα σύνολο μέχρι τώρα! Αλλά όπως κ εσύ μ άνοιξε η όρεξη, δεν είναι ότι τρώω πολύ αλλα τρώω βλακειες.. τώρα είπα να μπω λίγο σε πρόγραμμα.. κομμένα γλυκα κ τέτοια.. πήγα κ για τον προγραμματισμένο επανέλεγχο, είδα το μπεμπουλινι κ μ έφυγε το άγχος! Έχω αρχίσει να το νιώθω τωρα κάτι μέρες κ είναι πολύ ωραίο συναισθημα! 

Δημοσίευση
στις On 7/4/2025 at 4:22 ΜΜ, ο/η Giotaki86 είπε:

Καλησπερα κοριτσια τι κανετε?εγω ολα καλα απο συμπτωματα σχεδον τιποτα.. ευτυχως εχουν σταματησει τα καφε κ ροζ υγρα που ειχα κ σηκωνομαι κανονικα τωρα.την Παρασκευη εχω αυχενικη κ αγχονομαι να πανε ολα καλα..

Όλα καλά θα πάνε κορίτσι μου! Να μην αγχώνεσαι! ❤️ θα δεις κ το μωράκι σου να παίρνει τις πόζες τ και θα τρελαθείς! 🥰🥰 να μας πεις πως πήγε! 

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια. Είμαι στην 16η εβδομάδα και παρατηρήσαμε τρελή άνοδο στη χοληστερίνη, χωρίς να κάνω τρομερές ατασθαλίες. Είπε η γιατρός μου  να προσέξουμε παραπάνω τη διατροφή για παρακολούθηση. Συμπάσχει καμία άλλη έγκυούλα;; 

Δημοσίευση

@Sofia0294 αχ να ξέρεις ότι μου έβαλες το μικρόβιο κ από εκεί που δεν το σκεφτόμουν καθόλου κ έλεγα ασε αργεί….τώρα μπαίνω σε πειρασμό κ λέω λες να το νιώσω….κ προσπαθώ τα βραδιά που κοιμάται η μικρή κ ξαπλώνω μπας κ το νιώσω χα χα χα …με κατέστρεψες!!

Δημοσίευση

@Ioanna0030με το καλό κορίτσι μου….εγώ μόνο από διαβήτη κύησης μπορώ να σε βοηθήσω αλλά αργουμε ακόμα για την καμπύλη…. Εγώ πάντως τα κατάφερα με την διατροφή κ στο λέω για να μην τρέχει το μυαλό σου στα χειρότερα σενάρια!

Δημοσίευση
στις πριν 10 ώρες, ο/η Niki.08 είπε:

@Ioanna0030με το καλό κορίτσι μου….εγώ μόνο από διαβήτη κύησης μπορώ να σε βοηθήσω αλλά αργουμε ακόμα για την καμπύλη…. Εγώ πάντως τα κατάφερα με την διατροφή κ στο λέω για να μην τρέχει το μυαλό σου στα χειρότερα σενάρια!

Ευχαριστώ πολύ!!! Ευτυχώς μέχρι στιγμής είναι οκ το σάκχαρό μου αν και αργούμε όπως είπες για την καμπύλη!! ❤️ Μακάρι να πάνε όλα καλά σε όλες μας!!

Δημοσίευση
στις On 10/4/2025 at 11:09 ΜΜ, ο/η Niki.08 είπε:

@Sofia0294 αχ να ξέρεις ότι μου έβαλες το μικρόβιο κ από εκεί που δεν το σκεφτόμουν καθόλου κ έλεγα ασε αργεί….τώρα μπαίνω σε πειρασμό κ λέω λες να το νιώσω….κ προσπαθώ τα βραδιά που κοιμάται η μικρή κ ξαπλώνω μπας κ το νιώσω χα χα χα …με κατέστρεψες!!

Αχαχχα αν σε παρηγορεί είναι κάτι μέρες π το έχω νιώσει οπότε υπομονή όπου να ναι θα το νιώσεις κ εσυ! Κ μετά δε θα σταματάνε! 😅 εν τω μεταξύ τώρα έχω το άλλο, ναι μεν το έχω καταλάβει να κλωτσάει αλλά δεν είναι το ίδιο ενεργητικό όλες τις ώρες κ μέρες οπότε μετά πάλι ανησυχώ! 😂 ένας φαύλος κύκλος! Πάντα κάτι θα μας τρώει! Με τίποτα δεν είμαστε ευχαριστημενες! 😂😂 άσχετο η καμπύλη σακχάρου σε ποια εβδομάδα γίνεται? Έχω ξεχασει

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Τα διάβασα ρε κορίτσι..Πφφ τι να πω. Ετσι όπως τα λες φαίνεται σαν να θέλει να σε βάλει καισαρική στις 38 εβδομάδες. Γιατί να το δεχτείς; Αν υπάρχει κάποιο θέμα οκ, πχ με την πίεση κλπ δε ξέρω τι γίνεται, αλλά αν λέει μια το ένα μια το άλλο δε φαίνονται λίγο σαν δικαιολογίες; Δηλαδή κ η γιατρός σου η άλλη γιατί λέει ότι δεν υπάρχει θέμα να πας φυσιολογικά ; Δεν ξέρει αυτή; Αυτό για την προεκλαμψία νομίζω είναι πιο σοβαρό, αλλά είναι σίγουρο ότι έχεις; Ή το υποθέτει ο γιατρός επειδή έκανες πίεση 15; Επίσης δε γεννάς μόνο αν στις 39 εβδομάδες αρχίσει το κεφάλι να φαίνεται κ βγει με ένα σπρώξιμο. Γιατί μόνο τότε; Για να μη ζοριστείς το λέει κ ανεβάσεις πίεση; Γιατί αλλιώς μπορείς να γεννήσεις κ 41 εβδομάδες κ να κάνεις κ ώρες, να μη βγει με ένα σπρώξιμο. Τώρα αν όντως είναι υπέρ του φυσιολογικού και βλέπει κάτι, εννοείται να μην το ρισκάρεις κ να πας για καισαρική όποτε σου πει!! Δεν παίζουν μ αυτά!! Πάντως κ για το μικρόβιο κι εγώ έχω ακούσει ότι παίρνεις απλά μια αντιβίωση εκείνη την ώρα κ γεννάς κανονικά..τώρα δεν παίρνω κ όρκο, δεν είμαι γιατρός. Γενικά αυτόν σαν γιατρό τον ξέρεις; Είναι καλός; Αν τον εμπιστεύεσαι θα σου έλεγα άκου ό,τι σου πει κ καντο. Αν έχεις αμφιβολίες δε ξέρω, καλά κάνεις κ το ψάχνεις  Εγω δεν αμφισβήτησα ποτέ τον γιατρό μου, έχω καταλάβει όμως με 3 γέννες ότι είναι υπέρ του φυσιολογικού, είναι χαλαρός γενικα, ίσως παραπάνω αποσο θα’θελα, αλλά δε σε αγχώνει κ θα πάει καισαρική μόνο αν υπάρχει σοβαρός λόγος . Ποτε έχεις ΠΗΤ θύμισε μου; Κ πόσο χρονών είσαι αν επιτρέπεται;
    • Κορίτσια τι κάνετε? Πως είστε όσο περνάει ο καιρός? Εγω εχω αρχίσει και βαραίνω και δυσκολεύομαι σιγά σιγά.. Εχω κατι πόνους σαν μυϊκούς θα τους περιεγραφα, χαμηλα στην κοιλιά αριστερά μονο στις κινήσεις. Σκέφτομαι μηπως εχει σχέση με την τομη της προηγούμενης καισαρικής μου. Εαν καποια εχει ξανακάνει καισαρική, ειχε ποτέ τετοια ενόχληση? @Elk μου εσυ που εχεις κανει καισαρικες είχες ποτε κάτι παρόμοιο?
    • Τελεια, εγώ μένω Αιγάλεω και είμαι φιλόλογος χρόνια σε φροντιστήριο και ιδιαίτερα αλλά τώρα με κάλεσαν αναπληρώτρια στην Δ φάση και πηγαινοέρχομαι Θήβα!
    • Σήμερα είχα άλλη μια συνάντηση με το γιατρό του νοσοκομείο που θα με ξεγεννήσει... καλά που δεν παίξαμε ξύλο. Φίλε οι άνθρωποι εκεί μέσα πρέπει να κουβαλάνε πολλά κιλά κόμπλεξ.. γενικά οι γιατροί..    Ακούστε να δείτε τώρα.. την προηγούμενη Τρίτη που πήγα για καρδιοτοκογράφο άρχισε να μου λέει τι σκέφτομαι, και αν το σκέφτομαι καλά τι θέλω να κάνω, καισαρική ή φυσιολογικό τοκετό... του λέω γιατρέ τι να σου πω, δεν ξέρω.. εγώ άγνοια κινδύνου έχω, δεν έχω ξανά γεννήσει για να ξέρω τι θέλω, ότι μου πεις εσύ θα κάνουμε.. αν μπορούμε να το πάμε φυσιολογικά, θα το πάμε φυσιολογικά, αν πάλι όχι για το χ - ψ λόγο το πάμε καισαρική. Μου κάνει τον υπέρηχο μου λέει βλέπω τον λόρο γύρω στο λαιμό του μωρού, σου το είπε αυτό η γυναικολόγος σου; (έχω εξωτερικό γιατρό και συνεργάζονται αυτοί μεταξύ τους).. Λέω όχι, πριν δύο εβδομάδες που με είδε δεν μου είπε κάτι τέτοιο, ίσα ίσα ότι είναι όλα μια χαρά και η μικρή μεγαλώνει φυσιολογικά. Αααα μου λέει εδώ ο λόρος είναι μπερδεμένος.. εντάξει δεν είναι πρόβλημα αλλά σε περίπτωση φυσιολογικού τοκετού θα δούμε πως θα πράξουμε.. του λέω τι εννοείς γιατρέ; Του λέει ο άντρας μου, τι θες να πεις γιατρέ με αυτό; Υπάρχει κίνδυνος για το μωρό; Και λέει αυτός: Δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος αλλά εκείνη την ώρα υπάρχει περίπτωση αν ο λόρος είναι κοντός να δυσκολευτεί στην έξοδο το μωρό αλλά αυτό θα το διαχειριστώ εγώ.. αν είναι μεγάλος ο λόρος είναι οκ! Και του λέει ο άντρας μου, αυτό πως μπορούμε να το γνωρίζουμε; Δεν μπορούμε του λέει ο γιατρός.. Άντε πάνε εσύ και βγάλε άκρη μετά..   Ακούω εγώ αυτά, με έχει αγχώσει καλά καλά και πάω να μου μετρήσει την πίεση η μαία. Μου βγάζει την πίεση 15 τη μεγάλη.. ααα μου λέει αυτός με τέτοια πίεση δεν πάμε με τπτ σε φυσιολογικό τοκετό, υπήρχει θέμα, έχεις χαμηλό ποσοστό για προεκλαμψία, συν ότι είσαι ηλικιακά μεγάλη, είσαι και από εξωσωματική.. Του λέω γιατρέ η πίεση μου καταρχάς δεν είναι αυτή.. η πίεση μου τόσο καιρό είναι στο 12 και τώρα την τελευταία εβδομάδα max 13.. δεν είναι με τπτ στο 15. Ααα μου λέει δεν ξέρεις εσύ.. η πίεση σου είναι αυτή που βλέπω εγώ τώρα.. γιατί όταν θα ρθει η ώρα του τοκετού στα ζόρια τέτοια πίεση θα ανεβάσεις μπορεί και πάρα πάνω.. λέω καλά.. εσύ ξέρεις. Κλείνουμε το επόμενο ραντεβού που ήταν το σημερινό και φεύγουμε.    Εντωμεταξύ με το που φεύγουμε από αυτόν πάμε καρφί στη εξωτερική γυναικολόγο μου γιατί ήθελε σώνει και ντε να βγάλει 3D φωτογραφίες τη μικρή.. τόσο καιρό δεν μπορούσε γιατί το σκατό είχε μονίμως τα χέρια και τα πόδια του μπροστά στα μούτρα της.! 🤣   Πάμε λοιπόν, της λέμε το και το έγινε στο γιατρό, μας είπε αυτά κι αυτά, μας άγχωσε για το λόρο, μιας και ήρθαμε για τις φωτογραφίες δες και για το λόρο ρε Μαρία. Κοιτάει η γυναίκα, όλα καλά, μπόρεσε επιτέλους την έβγαλε και κάνα δυο φωτογραφίες βλέπει και το λόρο, εννοείται μια χαρά, δεν ήταν τυλιγμένος πουθενά απλά ήταν μπροστά στο πρόσωπο και στο λαιμό του μωρού.. μου δίνει να κάνω καλλιέργεια κολπικού υγρού και φεύγουμε. Εντωμεταξύ πριν φύγουμε γυρίζει και μου λέει δεν υπάρχει πρόβλημα για φυσιολογικό τοκετό, η ηλικία σου είναι μια χαρά, εδώ την προηγούμενη εβδομάδα ο ίδιος γιατρός ξεγέννησε φυσιολογικά κοπέλα 45 χρονών.. η εξωσωματική δεν παίζει ρόλο, η πίεση οκ! από τη στιγμή που δεν δείχνει να ανεβαίνει δεν υπάρχει θέμα, το παρακολουθείς αλλά μέχρι εκεί.. το μωρό έχει πάρει ήδη θέση, δεν βρίσκω το λόγο μου λέει γιατί να μη σε πάει φυσιολογικά. 🤓   Βγαίνουν τα αποτελέσματα της καλλιέργειας, στρεπτόκοκκος β θετική.. Μιλάω με τη Μαρία μου λέει θα πάρεις κολπική κρέμα απλά, δεν θα σου δώσω αντιβίωση, δεν είναι κάτι ανησυχητικό που θα πρέπει να πανικοβληθείς, υπάρχει στη χλωρίδα του κόλπου, απλά και αντιβίωση να σου δώσω τώρα μέχρι τη γέννα μπορεί να ξανά εμφανιστεί, να ξέρεις μόνο ότι σε περίπτωση που σπάσουν τα νερά θα πρέπει να πάρεις αμέσως ενδοφλέβια αντιβίωση. Της λέω οκ! και κλείνω το τηλέφωνο.    Πάμε στο σήμερα.. Πάω στο νοσοκομείο, ο γιατρός με "μούτρα" παρεξηγημένος...   Μου λέει πως είσαι, εεε λέω γιατρέ καλά, αλλά είναι πρωί ακόμα δεν έχει αρχίσει αυτή να κουνιέται και ανησυχώ.. μου λέει θα βάλουμε τον καρδιοτοκογράφο θα τα δούμε όλα, μην ανησυχείς.. Μου βάζει τον καρδιοτοκογράφο με το που ακούω καρδούλα ησυχάζω, του λέω τώρα που ακούω καρδούλα όλα καλά.. Μου λέει γιατί αγχώνεσαι.. εεε λέω γιατρέ λίγα γίνονται κάθε μέρα, τόσα ακούμε.. μου λέει πότε θα ξεαγχωθείς εσύ.. λέω όταν θα πάρω τη μικρή στα χέρια μου.. Εεε μου λέει πολύ αγχώνεσαι.. λέω γιατρέ εσύ με αγχώνεις, εγώ μου λέει γιατί, γιατί του λέω την προηγούμενη φορά με τις πιέσεις και το λόρο με άγχωσες.. εεε μου λέει μια μπούρδα είπα κι εγώ για το λόρο μην το δένεις κόμπο, άλλο ο 2D υπέρηχος άλλο ο 3D της Μαρίας.. Μου ήρθε να του πω μωρέ μαλάκα, αν είναι έτσι τότε τι την λες την παπαριά και τζάμπα τον άλλο τον αγχώνεις. 🤯   Έρχετε και ο άντρας μου μέσα, τελειώνει με τον υπέρηχο που μου έκανε, μου μετράει και την πίεση και μας λέει πάμε στο γραφείο. Λέει ραντεβού την άλλη Τρίτη τι ώρα;; Λέω γιατρέ ότι ώρα σε βολεύει.. Όλα καλά;;; Και λέει αυτός ναι όλα καλά, ο καρδιοτοκογράφος οκ! η πίεση καλούτσικη, το αμνιακό εντάξει.. Λέω γιατρέ τι θα κάνουμε με το θέμα του τοκετού;; Και αρχίζει αυτός.. πήγες λέει στη Μαρία και την είπες για το λόρο και καλά ότι παίρνω λόγια από αυτόν και τα μεταφέρω στη Μαρία.. Του λέω καταρχάς στη Μαρία δεν πήγα για το λόρο αλλά για τις φωτογραφίες.. και μιας και πήγα είπα να δει και το λόρο.. σου είπε μου λέει η Μαρία ότι με το μικρόβιο που έχεις δεν μπορείς να γεννήσεις φυσιολογικά; Λέω όχι, το μόνο που μου είπε ήταν να πάρω την κολπική κρέμα και αν σπάσουν τα νερά να πάρω ενδοφλέβια αντιβίωση αυτό.. Του λέω γιατρέ δεν θα με ξεγεννήσει η Μαρία, εσύ θα με ξεγεννήσεις, εγώ από σένα περιμένω να μου πεις τι θα κάνουμε, εγώ δεν ξέρω, ούτε αποφασίζω μόνη μου. Μου λέει αυτός δεν σου είπε η Μαρία ότι με τόσους σοβαρούς παράγοντες που έχεις δεν μπορείς να γεννήσεις φυσιολογικά; Του λέω όχι, δεν μου το ανέφερε ποτέ αυτό. Πετάγεται ο άντρας μου και λέει η Μαρία σε τέτοια βγάζει τον κώλο της απ' έξω, δεν είναι αυτή που ξεγεννάει αλλά εσύ. Λέει αυτός εγώ νόμιζα ότι γνώριζες τους κινδύνους, του λέω όχι.. γι' αυτό περιμένω εσένα να μου πεις.. Αρχίζει αυτός να λέει σε αυτό το σημείο, ότι δεν έχει ανάγκη από πελατολόγιο, ότι και καλά αν θέλουμε να πάμε σε άλλο γιατρό μπορούμε, ότι αυτός είναι υπερ του φυσιολογικού τοκετού και τα ποσοστά του είναι υψηλά οπότε δεν τρελένεται να τα χαλάει με καισαρικές, σαν να λέει ότι εμείς υπαινισώμαστε ότι μας πάει για καισαρική καθαρά για χρηματικό σκοπό.. καμία σχέση εμείς εντωμεταξύ.. και κάθομαι και σκέφτομαι εγώ εκείνη την ώρα.. τι λέει ο άνθρωπος;;; 🤯🤯🤯   Του λέω γιατρέ, ούτε εχθρό σε βλέπω, ούτε κόντρα θέλω να σου πάω.. Δυστυχώς εδώ το ξέρεις πολύ καλά ότι δεν υπάρχει γυναικολόγος που θα σε αναλάβει από την αρχή της εγκυμοσύνης μέχρι τη γέννα, αναγκαστικά πας αλλού. Εγώ εσένα διάλεξα και δεν έχω θέμα μαζί σου, ίσα ίσα, απλά περιμένω ξεκάθαρες κουβέντες, να ξέρω εξ αρχής πως θα πορευθούμε, δεν είμαι εγώ γιατρός, εσύ είσαι, εσύ ξέρεις καλύτερα. Κσι μου λέει θα μπορούσα τώρα να σου βάλω προγραμματισμένη καισαρική στις 38 εβδομάδες αλλά δεν σε βάζω ακόμη γιατί θέλω να το δούμε πως θα πάει βδομάδα με τη βδομάδα.. αν δούμε ότι όλα πάνε καλά και φτάσεις 39 εβδομάδες και το κεφάλι έχει αρχίσει και φαίνεται και με ένα σπρώξιμο βγει το μωρό εννοείται δεν σε βάζω στο μαχαίρι.. Εεε λέω πες με έτσι να καταλάβω, εξηγημένες κουβέντες..    Με έσκασε κορίτσια.. όχι τπτ άλλο, τώρα ξέρω ότι περιμένει τουλάχιστον να πάμε 38 εβδομάδες, ότι έχει σκοπό να με πάει με καισαρική, αλλά αυτό θα το δούμε ανάλογα με την υγεία μου και την υγεία του μωρού.. Δηλαδή τόσο δύσκολο τους είναι να μιλήσουν νορμάλ αυτοί οι άνθρωποι;;;   Sorry για το σεντόνι.. 😅
    • Ναι ρε γαμώτο! Εδώ στο τέρμα Θεού, αρχές Αλάχ που ζω.. δεν υπάρχει γυναικολόγος που ταυτόχρονα να είναι και μαιευτήρας. Οπότε έχεις άλλον έξω που σε παρακολουθεί και τον πληρώνεις αδρά.. ιδιώτη.... και πας σε άλλον προς το τέλος της εγκυμοσύνης στο νοσοκομείο για να σε ξεγεννήσει.  Εγώ αυτή η γιατρός που έχω γενικά, η γυναικολόγος μου, ασχολείται κυρίως με εγκυμοσύνες και ότι αφορά τους μεγάλους υπερήχους, αυτόν τον γιατρό που είναι στο νοσοκομείο τον ξέρει γιατί ήταν συμφοιτητές στην ιατρική. Οπότε την αρχή της εγκυμοσύνης την αναλαμβάνει αυτή και το τέλος, τη γέννα δηλαδή την αναλαμβάνει αυτός. Εννοείται ότι στο νοσοκομείο υπάρχουν και άλλοι γιατροί, απλά αυτός είναι το όνομα και ο καλύτερος εκεί μέσα. Αυτός είναι ο μόνος που είναι υπέρ του φυσιολογικού τοκετού, αλλά είναι δυστυχώς λίγο παρμένος από ότι καταλάβατε.. δηλαδή θέλεις διερμηνέα για να καταλάβεις τι θέλει να πει ο ποιητής κάθε φορά. Δεν μιλάει ξεκάθαρα. Είναι πολύ παρεξηγήσημος, δεν είμαι η μόνη δηλαδή που έχω θέματα μαζί του, οι περισσότερες κοπέλες είναι.. και δεν είναι λίγες οι φορές που έχω ακούσει είτε άντρες είτε γυναίκες να είναι στα πρόθυρα τσακωμού μαζί του. Ναι! η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε εξ αρχής να μου πει σε πάω σε καισαρική, κάτι το οποίο δεν κάνει.. θέλει να δει πως θα ανταποκριθεί το σώμα μου στις εβδομάδες που έρχονται και ανάλογα θα πράξει. Εντάξει σε αυτό του βγάζω το καπέλο, απλά το θέμα είναι ότι πρέπει όπως είπα να μυρίζεις τα νύχια σου για να καταλάβεις τι θέλει να πει ο ποιητής. Την απόξεση που χρειάστηκε να κάνω στην πρώτη εγκυμοσύνη αυτός μου την έκανε, και έκανε πολύ καλή δουλειά, γι' αυτό και τον εμπιστεύομαι, γι' αυτό και τον επέλεξα, αλλά ξέρω ότι είναι ιδιάζουσα περίπτωση.. 😅
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...