Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα μανούλες!!! Νέα μανούλα εδώ !!! 💗💗Έχω ένα 27 ημερών βρεφακι!!! Κοριτσάκι 💗💗Από τη πρώτη στιγμή στην ανάνηψη έκανα αποκλειστικό θηλασμό , με εξαίρεση 3 4 μέρες που έδινα και συμπλήρωμα ! Το μωρό μου δν δείχνει να δυσανασχετεί στο στήθος , πιάνει καλά ρουφάει καλά και μόλις χορτάσει μου το φτύνει και σφραγίζει το στόμα!!! Θηλάζει περίπου 30 40 λεπτα , κάποιες φορές και μια ώρα σε κάθε γεύμα ! Το πάω στήθος και γεύμα ενώ στις αρχές έδινα σε κάθε γεύμα και από τα δύο στήθη! Την ξυπνάω κάθε 2 μισή 3 ώρες ! Ειδικά το βράδυ δν θέλει ν ξυπνήσει με τίποτα! Κοιμάται πολύ καλά δίπλα μου στο λίκνο! Γεννήθηκε 3280 και 51εκ ύψος ! Φύγαμε απο το νοσοκομείο 3130 (τότε έδινα και συνπληρωμα) 10 ημερών ήταν 3260 και 51εκ ύψος! 24 ημερών πήγε 3500 κιλά και 53 εκ ύψος! 
Η παιδίατρος μου είπε ότι είμαστε πολύ καλά για αποκλειστικό θηλασμό και ότι από εδώ και πέρα να μην την ξυπνάω για να φάει! Εγώ όμως ανησυχώ μη μου μειωθεί το γάλα , έχει άραγε εδραιωθεί ο θηλασμος; Πάνες μου βγάζει κανονικά.

Επισης να πω πως από όταν θήλασα και πάλι αποκλειστικά το στήθος μου δν το ξαναένιωσα βαρύ! Το νιώθω κανονικό!

Δώστε μου τα φώτα σας κορίτσια 😳😳

Δημοσίευση
στις πριν 7 ώρες, ο/η Kate1992 είπε:

Καλησπέρα μανούλες!!! Νέα μανούλα εδώ !!! 💗💗Έχω ένα 27 ημερών βρεφακι!!! Κοριτσάκι 💗💗Από τη πρώτη στιγμή στην ανάνηψη έκανα αποκλειστικό θηλασμό , με εξαίρεση 3 4 μέρες που έδινα και συμπλήρωμα ! Το μωρό μου δν δείχνει να δυσανασχετεί στο στήθος , πιάνει καλά ρουφάει καλά και μόλις χορτάσει μου το φτύνει και σφραγίζει το στόμα!!! Θηλάζει περίπου 30 40 λεπτα , κάποιες φορές και μια ώρα σε κάθε γεύμα ! Το πάω στήθος και γεύμα ενώ στις αρχές έδινα σε κάθε γεύμα και από τα δύο στήθη! Την ξυπνάω κάθε 2 μισή 3 ώρες ! Ειδικά το βράδυ δν θέλει ν ξυπνήσει με τίποτα! Κοιμάται πολύ καλά δίπλα μου στο λίκνο! Γεννήθηκε 3280 και 51εκ ύψος ! Φύγαμε απο το νοσοκομείο 3130 (τότε έδινα και συνπληρωμα) 10 ημερών ήταν 3260 και 51εκ ύψος! 24 ημερών πήγε 3500 κιλά και 53 εκ ύψος! 
Η παιδίατρος μου είπε ότι είμαστε πολύ καλά για αποκλειστικό θηλασμό και ότι από εδώ και πέρα να μην την ξυπνάω για να φάει! Εγώ όμως ανησυχώ μη μου μειωθεί το γάλα , έχει άραγε εδραιωθεί ο θηλασμος; Πάνες μου βγάζει κανονικά.

Επισης να πω πως από όταν θήλασα και πάλι αποκλειστικά το στήθος μου δν το ξαναένιωσα βαρύ! Το νιώθω κανονικό!

Δώστε μου τα φώτα σας κορίτσια 😳😳

Καλύτερα να μπεις στις ομάδες υποστήριξης θηλασμού στο φεισμπουκ, εκεί θα σε κατατοπίσουν πλήρως! Από ότι θυμάμαι ο κανόνας για να πάψεις να το ξυπνάς είναι να ανακτήσει το βάρος γέννησης συν κάτι ακόμα. Πόσο ακριβώς ακόμα δεν θυμάμαι... Αλλά θα σου απαντήσουν αμέσως, ή μπορεί κ να βρεις έτοιμο το ερώτημα σε κάποιο ποστ. Πάντως όπως τα γράφεις τα νούμερα νομίζω καλά είσαι γιατί το μωράκι είναι ήδη πάνω από το βάρος γέννησης!

https://www.facebook.com/groups/Attiki.Thilasmos/?ref=share

Να σου ζήσει!

Δημοσίευση

Καλησπέρα και να σου ζήσει το παιδάκι. Έχω 2 παιδιά ένα κορίτσι 6 ετών ( που την θήλαζα μέχρι τα 4!) και έναν μπέμπη 11 μηνών που συνεχίζει να θηλάζει σε συνδιασμό με τις στερεές τροφές. Και στα δύο παιδιά περίπου στους 2 μήνες εδραιώθηκε ο θηλασμός. Ο μπέμπης από 1μιση- 2 μηνών ξυπνάει μόνος του το βράδυ για να φάει και γενικώς μέσα στην ημέρα με την πρώτη ευκαιρία θέλει να βρεθεί στο στήθος. Το βάρος του αυξάνεται με τους ρυθμούς που πρέπει και αλλάζουμε πολλές πάνες. Για εμένα αυτά ήταν τα σημάδια της εδραίωσης. Πιστεύω ότι είσαι σε καλό δρόμο και σε λίγες εβδομάδες θα εδραιωθεί ο θηλασμός και θα κοιμαστε πιο ξεκούραστα! Μην αγχώνεσαι!

Δημοσίευση

Την αφήνω από προχθές κ ξυπνάει μόνη της , το βράδυ μ κοιμάται 5 ωρο ! Την ημέρα κάποιες φορές την ξυπνάω εγώ στις 3 μισή ώρες περίπου κ κάποιες ξυπνάει μόνη της! Γενικα κοιμάται ! Αυτό σημαίνει ότι είναι χορτάτη ε; Αλλιώς αν πεινούσε θ χε γκρίνια κ δν θ κοιμόταν , έτσι δεν είναι; 

Δημοσίευση
στις πριν 31 λεπτά, ο/η Kate1992 είπε:

Την αφήνω από προχθές κ ξυπνάει μόνη της , το βράδυ μ κοιμάται 5 ωρο ! Την ημέρα κάποιες φορές την ξυπνάω εγώ στις 3 μισή ώρες περίπου κ κάποιες ξυπνάει μόνη της! Γενικα κοιμάται ! Αυτό σημαίνει ότι είναι χορτάτη ε; Αλλιώς αν πεινούσε θ χε γκρίνια κ δν θ κοιμόταν , έτσι δεν είναι; 

Αυτό που γνωρίζω, είναι την ημέρα να ξυπνάμε το μωράκι στις 2,5-3 ώρες αν κοιμάται για να φάει και πως το βράδυ το αφήνουμε να κοιμηθεί όσο θέλει. Εξάλλου βρέχει πάνες, παίρνει βάρος, όλα καλά😀ο ύπνος θρέφει τα μωρά δεν λένε??να σου ζήσει!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Αχχχ βρε κορίτσια συγγνώμη που θα βαρύνω το κλίμα αλλά δεν μπορώ να σταματήσω να κλαίω για το 3 χρόνο αγοράκι που έγινε άγγελος πλέον.... Δεν έχω λόγια να περιγράψω την απέχθεια που νιώθω για το είδος μας.. ο Θεός να αναπαύσει την βασανισμένη του ψυχούλα και εύχομαι μόνο να χαμογελάει πλέον στον παραδεισο μαζί με όλα μας τα παιδάκια 
    • Με το καλό το μωράκι σας! Η αλήθεια είναι ότι το άγχος σας είναι φυσιολογικό διότι είναι ίσως ο πιο σημαντικός υπέρηχος. Όλες οι πιθανότητες είναι με το μέρος σας όμως και όλα θα πάνε καλά! Όπως λένε το πιο σημαντικό είναι πως είδατε την καρδιακή λειτουργία τις πρώτες εβδομάδες. Πέρα από το άγχος όμως θα έχετε την ευκαιρία να δείτε το μωράκι σας σαν ολοκληρωμένο πλασματακι και να έχετε ωραίες φωτογραφικές λήψεις! 
    • Καλησπέρα και με το καλό το μωρό σας. Προσωπικά πιστεύω ότι μεγαλύτερη σημασία έχει να εμπιστεύεστε τον γυναικολόγο και να σας εμπνέει εμπιστοσύνη. Τώρα αφού συνεργάζεται με το Ιασώ πρέπει να δεχτείτε τον τρόπο λειτουργίας του και την πολιτική του. Επίσης μπορείτε να κάνετε μια κουβέντα με τον γιατρό και να του εκφράσετε την επιθυμία σας για φυσιολογικό τοκετό εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις. Εγώ γέννησα στο Αλεξάνδρας και τα 2 παιδιά μου και είμαι πολύ ευχαριστημένη αλλά ο γυναικολόγος μου ανήκει στο ΕΣΥ και είναι στο εν λόγω νοσοκομείο. Να συζητήσετε με την γυναίκα σας τι εκείνη προτιμά.
    • Καλησπέρα και με το καλό να υποδεχτείτε το μωράκι σας! Λυπάμαι πολύ για την άσχημη εμπειρία σας. Ευτυχώς που ξεπεράστηκε. Κοιτάξτε, όταν εξετάζεται μία ασθενής, μπαίνει σε χώρο όπου δεν έχουν προσβαση οι συγγενείς (ίσως αναφέρεστε στον χώρο του υπογείου που κλείνει με πόρτα με κωδικό). Κι εγώ είχα πάει εκεί για κάτι έκτακτο και ο σύζυγος περίμενε έξω αρκετή ώρα, μέχρι να βγω. Δεν ξέρω πόση ώρα περιμένατε, ίσως θα μπορούσε να σας πει κάποιος μια κουβέντα νωρίτερα, ίσως περίμεναν να βγουν κάποιες εξετάσεις. Η αλήθεια είναι ότι για εξετάσεις με ραντεβού που είχε χρειαστεί να κάνω εκεί παλαιότερα, με ταλαιπώρησαν. Και ότι είναι πανάκριβες οι εξετάσεις εκεί, είναι. Το θέμα του τοκετού όμως είναι εντελώς διαφορετικό. Εκεί τον πρώτο λόγο έχει ο γιατρός σας. Καλό είναι να κάνετε από τώρα μια συζήτηση με τον γιατρό σας για ΦΤ, ώστε να ξέρετε τις προθέσεις του και να πάρετε τις αποφάσεις σας. Αν και κανείς δεν μπορεί να σας πει από τώρα σε ποια μέθοδο θα καταλήξετε. Προσωπικά γέννησα στο Ιασώ με προγραμματισμένη καισαρική και είχα μια άψογη εμπειρία από κάθε άποψη. Και ήταν πολύ οργανωμένοι σε όλα. Ξέρω επίσης πολλές κοπέλες που γέννησαν με ΦΤ στο Ιασώ, χωρίς κανένα εμπόδιο. Είναι θέμα γιατρού καθαρά. Και περίπτωσης βέβαια.  Στο άλλο θέμα που αναφέρετε, της έκτακτης κατάστασης και των επιπλοκών, πάλι ο γιατρός σας έχει τον πρώτο λόγο. Δεν φαντάζομαι ότι είναι εφικτό να στείλουν μια επίτοκο στο δημόσιο, την στιγμή που έχει ξεκινήσει ο τοκετός, αλλά δεν το γνωρίζω σίγουρα. Οι γιατροί εκεί είναι πολύ έμπειροι. Φυσικά να τα ρωτήσετε και να τα διασταυρώσετε, αφού σας ανησυχεί. Ό,τι κι αν αποφασίσετε, θα χρειαστεί να έχετε γιατρό που συνεργάζεται με το ένα ή το άλλο μαιευτήριο. Όλα με το καλό, εύχομαι🙏  
    • Κορίτσια γειαα σας !! Τρυπωνω κι εγω στην ωραια σας συζήτηση αν και επειδή ειμαι νεο μελος λογικα θα αργησει να εγκριθεί το ποστ μου. Ισως να χω γεννησει κιόλας χαχα.  Καταρχας να πω σε ολες μ εναν πόνο ❤️ εγω σημερα μπηκα στην 39η εβδομάδα και αυριο εχω ραντεβού στο ιασω για καρδιοτοκογραφο. Το μωρο μου στον υπέρηχο της προηγούμενης Παρασκευής (οχι αυτης που πέρασε) εβγαινε 3.500 κιλα.. και αύριο μου ειπε οτι ισως με εξετάσει κολπικα. Για καισαρική δε μου ανεφερε κατι αλλα εχω προβληματιστει ποσο βαρος θα χει παρει και πως θα γεννήσω 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...