Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα μανούλες!!! Νέα μανούλα εδώ !!! 💗💗Έχω ένα 27 ημερών βρεφακι!!! Κοριτσάκι 💗💗Από τη πρώτη στιγμή στην ανάνηψη έκανα αποκλειστικό θηλασμό , με εξαίρεση 3 4 μέρες που έδινα και συμπλήρωμα ! Το μωρό μου δν δείχνει να δυσανασχετεί στο στήθος , πιάνει καλά ρουφάει καλά και μόλις χορτάσει μου το φτύνει και σφραγίζει το στόμα!!! Θηλάζει περίπου 30 40 λεπτα , κάποιες φορές και μια ώρα σε κάθε γεύμα ! Το πάω στήθος και γεύμα ενώ στις αρχές έδινα σε κάθε γεύμα και από τα δύο στήθη! Την ξυπνάω κάθε 2 μισή 3 ώρες ! Ειδικά το βράδυ δν θέλει ν ξυπνήσει με τίποτα! Κοιμάται πολύ καλά δίπλα μου στο λίκνο! Γεννήθηκε 3280 και 51εκ ύψος ! Φύγαμε απο το νοσοκομείο 3130 (τότε έδινα και συνπληρωμα) 10 ημερών ήταν 3260 και 51εκ ύψος! 24 ημερών πήγε 3500 κιλά και 53 εκ ύψος! 
Η παιδίατρος μου είπε ότι είμαστε πολύ καλά για αποκλειστικό θηλασμό και ότι από εδώ και πέρα να μην την ξυπνάω για να φάει! Εγώ όμως ανησυχώ μη μου μειωθεί το γάλα , έχει άραγε εδραιωθεί ο θηλασμος; Πάνες μου βγάζει κανονικά.

Επισης να πω πως από όταν θήλασα και πάλι αποκλειστικά το στήθος μου δν το ξαναένιωσα βαρύ! Το νιώθω κανονικό!

Δώστε μου τα φώτα σας κορίτσια 😳😳

Δημοσίευση
στις πριν 7 ώρες, ο/η Kate1992 είπε:

Καλησπέρα μανούλες!!! Νέα μανούλα εδώ !!! 💗💗Έχω ένα 27 ημερών βρεφακι!!! Κοριτσάκι 💗💗Από τη πρώτη στιγμή στην ανάνηψη έκανα αποκλειστικό θηλασμό , με εξαίρεση 3 4 μέρες που έδινα και συμπλήρωμα ! Το μωρό μου δν δείχνει να δυσανασχετεί στο στήθος , πιάνει καλά ρουφάει καλά και μόλις χορτάσει μου το φτύνει και σφραγίζει το στόμα!!! Θηλάζει περίπου 30 40 λεπτα , κάποιες φορές και μια ώρα σε κάθε γεύμα ! Το πάω στήθος και γεύμα ενώ στις αρχές έδινα σε κάθε γεύμα και από τα δύο στήθη! Την ξυπνάω κάθε 2 μισή 3 ώρες ! Ειδικά το βράδυ δν θέλει ν ξυπνήσει με τίποτα! Κοιμάται πολύ καλά δίπλα μου στο λίκνο! Γεννήθηκε 3280 και 51εκ ύψος ! Φύγαμε απο το νοσοκομείο 3130 (τότε έδινα και συνπληρωμα) 10 ημερών ήταν 3260 και 51εκ ύψος! 24 ημερών πήγε 3500 κιλά και 53 εκ ύψος! 
Η παιδίατρος μου είπε ότι είμαστε πολύ καλά για αποκλειστικό θηλασμό και ότι από εδώ και πέρα να μην την ξυπνάω για να φάει! Εγώ όμως ανησυχώ μη μου μειωθεί το γάλα , έχει άραγε εδραιωθεί ο θηλασμος; Πάνες μου βγάζει κανονικά.

Επισης να πω πως από όταν θήλασα και πάλι αποκλειστικά το στήθος μου δν το ξαναένιωσα βαρύ! Το νιώθω κανονικό!

Δώστε μου τα φώτα σας κορίτσια 😳😳

Καλύτερα να μπεις στις ομάδες υποστήριξης θηλασμού στο φεισμπουκ, εκεί θα σε κατατοπίσουν πλήρως! Από ότι θυμάμαι ο κανόνας για να πάψεις να το ξυπνάς είναι να ανακτήσει το βάρος γέννησης συν κάτι ακόμα. Πόσο ακριβώς ακόμα δεν θυμάμαι... Αλλά θα σου απαντήσουν αμέσως, ή μπορεί κ να βρεις έτοιμο το ερώτημα σε κάποιο ποστ. Πάντως όπως τα γράφεις τα νούμερα νομίζω καλά είσαι γιατί το μωράκι είναι ήδη πάνω από το βάρος γέννησης!

https://www.facebook.com/groups/Attiki.Thilasmos/?ref=share

Να σου ζήσει!

Δημοσίευση

Καλησπέρα και να σου ζήσει το παιδάκι. Έχω 2 παιδιά ένα κορίτσι 6 ετών ( που την θήλαζα μέχρι τα 4!) και έναν μπέμπη 11 μηνών που συνεχίζει να θηλάζει σε συνδιασμό με τις στερεές τροφές. Και στα δύο παιδιά περίπου στους 2 μήνες εδραιώθηκε ο θηλασμός. Ο μπέμπης από 1μιση- 2 μηνών ξυπνάει μόνος του το βράδυ για να φάει και γενικώς μέσα στην ημέρα με την πρώτη ευκαιρία θέλει να βρεθεί στο στήθος. Το βάρος του αυξάνεται με τους ρυθμούς που πρέπει και αλλάζουμε πολλές πάνες. Για εμένα αυτά ήταν τα σημάδια της εδραίωσης. Πιστεύω ότι είσαι σε καλό δρόμο και σε λίγες εβδομάδες θα εδραιωθεί ο θηλασμός και θα κοιμαστε πιο ξεκούραστα! Μην αγχώνεσαι!

Δημοσίευση

Την αφήνω από προχθές κ ξυπνάει μόνη της , το βράδυ μ κοιμάται 5 ωρο ! Την ημέρα κάποιες φορές την ξυπνάω εγώ στις 3 μισή ώρες περίπου κ κάποιες ξυπνάει μόνη της! Γενικα κοιμάται ! Αυτό σημαίνει ότι είναι χορτάτη ε; Αλλιώς αν πεινούσε θ χε γκρίνια κ δν θ κοιμόταν , έτσι δεν είναι; 

Δημοσίευση
στις πριν 31 λεπτά, ο/η Kate1992 είπε:

Την αφήνω από προχθές κ ξυπνάει μόνη της , το βράδυ μ κοιμάται 5 ωρο ! Την ημέρα κάποιες φορές την ξυπνάω εγώ στις 3 μισή ώρες περίπου κ κάποιες ξυπνάει μόνη της! Γενικα κοιμάται ! Αυτό σημαίνει ότι είναι χορτάτη ε; Αλλιώς αν πεινούσε θ χε γκρίνια κ δν θ κοιμόταν , έτσι δεν είναι; 

Αυτό που γνωρίζω, είναι την ημέρα να ξυπνάμε το μωράκι στις 2,5-3 ώρες αν κοιμάται για να φάει και πως το βράδυ το αφήνουμε να κοιμηθεί όσο θέλει. Εξάλλου βρέχει πάνες, παίρνει βάρος, όλα καλά😀ο ύπνος θρέφει τα μωρά δεν λένε??να σου ζήσει!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Ναι ο καινουργιος γιατρος μου εδωσε το βραχυ πρωτοκολλο με orgalutran. Δεν ρωτησα πολλα! Απλα μου ειπε ειναι καλυτερο για τις πολυκυστικες στην δικη μου περιπτωση. Ειναι ολα πρωτη φορα κι νιωθω λιγο αμηχανα με την ολη φαση! Εσεις το περασατε! 🙃 Αυτος μου εδωσε την επιλογη να κανω κατευθειαν εμβρυομεταφορα σε αυτο τον κυκλο ΑΛΛΑ μου ειπε θα το δουμε γιατι εξαρταται απο την τιμη της Ε2 (αν εχω υψηλη, θα παω τον επομενο κυκλο και το ενδομητριο μπορει να ειναι και καλυτερο). Θα κρινει εκεινος τι θα κανουμε την ημερα της ωοληψιας. Βλεπω να τα καταψυχω σε βλαστοκυστες και τον επομενο μηνα να κανω ΕΤ. @flowerv @Ngsofia αχ τι καλα, μαζι θα ειμαστε σε αυτο το "ταξιδι". Μακαρι να δουμε θετικο αποτελεσμα!!! 🙏
    • Βγήκααα!! Είμαι μια χαρά, παίρνω την αγωγή μου, utrogestan και μια αντιβιωτικη κρεμα κολπικα για 1 εβδομάδα και όλα καλά. Μου είπαν ότι δεν χρειάζεται να είμαι ξαπλωμένη, να συνεχίσω κανονικά την καθημερινότητα απλά όχι υπερβολές. Και να πηγαίνω τακτικά για έλεγχο. Εσυ?? Πως είναι ο τραχηλος μετά την περιδεση?? Είδες καμια διαφορα στις μετρήσεις? Και γενικά τι οδηγιες σου έδωσαν?
    • Πολύ χάρηκα που διάβασα νέα σου!! Μεγαλώνει ο μπέμπης σας, ολόκληρος παίδαρος έγινε!! ☺️☺️ Με τον ύπνο εμάς ακόμα πονεμένη ιστορία είναι, νιώθω ότι δεν θα κοιμηθεί καλά μέχρι να βγάλει όλα του τα δόντια. Ξυπνάει συνέχεια και άντε να κοιμάται σερί το πολύ 4ωρο... Κι εγώ open bar το έχω το βράδυ το στήθος, αλλιώς ξυπνάει και μουρμουραει ψάχνοντας το. Δεν ξέρω πώς θα το καταφέρω να τον ξεκολλήσω, ελπίζω σιγά σιγά να το κάνει μόνος του όταν βγουν τα περισσότερα δόντια.  Σχετικά με τον θηλασμό, το δικό μου πλάνο είναι να κόψω τον πρωινό, έστω δηλαδή όσους έκανα μεταξύ 8 το πρωί και 4 το απόγευμα, επειδή ξεκινάει από Δευτέρα σχολείο. Να δούμε πώς θα πάει κι αυτό... Για την ώρα κάνει έναν μέσα σε αυτές τις ώρες. Θα ήθελα εκεί όταν χρονίσει να τον σταματήσω τελείως ή έστω να κάνω μόνο έναν, επειδή η αλήθεια είναι ότι δεν κοιμάμαι καθόλου το βράδυ έτσι όπως τα έχω κάνει. Ευτυχώς εμάς κοιμάται με την αγκαλιά, με τραγουδάκια και με κούνημα, αλλά όταν είναι στρεσαρισμενος το έχει ακόμα ανάγκη.  Εμένα η περίοδος είναι ακόμα άφαντη, όχι ότι στεναχωριέμαι κιόλας. Ευτυχώς δεν έχω νεύρα, αλλά το έχω ρίξει πολύ στο φαι. Ορμονικά δεν νιώθω ότι έχω κάποια διαφορά, μόνο η σεξουαλική μου επιθυμία είναι στο ναδίρ. 😅 Τα μαλλιά μου εμένα άρχισαν να πέφτουν μεταξύ 7ου-8ου. Έβγαιναν πολλές τούφες μαζεμένες, αλλά το περίμενα επειδή το είχα ξαναζησει. Στην πρώτη εγκυμοσύνη είχα φρικαρει. 😆 Τώρα στον 9ο σταμάτησαν να πέφτουν, αλλά ακόμα νιώθω ότι έχω πιο πολλά μαλλιά απ' όσα είχα πριν. 😁 Κατά τα άλλα, ο μικρός μας μεγαλώνει, στέκεται, θέλει να είναι μόνο στο πάτωμα για να σηκώνεται μόνος του, ψιλοστηρίζεται και χωρίς να πιάνεται και κάνει παλαμάκια όποτε έχει όρεξη. Επίσης είναι πολύ κοινωνικός με τα παιδάκια, τρέχει ξωπισω από τον αδερφό του και του παίρνει τα παιχνίδια, κάτι που εκνευρίζει τον μεγάλο. 😅 Οι διακοπές μας επίσης πήγαν καλύτερα απ' το αναμενόμενο. Κάναμε μεγάλες διαδρομές, γυρίσαμε την Πελοπόννησο, πήγαμε Αθήνα - Θεσσαλονίκη, όλα με αυτοκίνητο και έκλαψε πολύ λιγότερο από όσο περίμενα. Αλλά πόσο να αντέξουν καθισμένα και τα δύο σε ένα κάθισμα...  Αυτά τα νέα μας! Από Δευτέρα τα κεφάλια μέσα!! Αναμένω να δω πώς θα κυλήσει η σχολική χρονιά! 😊
    • Εγώ έχω σήμερα ραντεβού να δω τη ζουζουνιτσα μου. Δεν την έχω νιώσει δύο μέρες αλλά τρέχω και πολύ με πλυντήρια στεγνωτηρια, καθάρισμα σπιτιού και μπέμπη φυσικά οπότε το αποδίδω εκεί. Ανυπομονώ και έχω λίγη αγωνία. Εγώ σήμερα μπήκα στην 20η εβδομάδα, είμαι 19 ακριβώς αλλά στην αυχενικη το είχαμε βγάλει 5 μέρες μεγαλύτερο οπότε ίσως πρέπει να μετράω 19+5 υποθέτω. Αν επιβεβαιώσουμε και σήμερα ότι είναι μεγαλύτερη θα την μετράω έτσι κ εγώ. Εμείς δεν έχουμε κάνει καμία προσπάθεια για διακοπή πάνας ακόμα, μόλις έγινε 16 μηνών ο δικός μου είναι μικρούλης θεωρώ δεν είναι έτοιμος αλλά έχει πλάκα γιατί όταν κάνει κακα πηγαίνει σε μια συγκεκριμένη γωνίτσα, κάθεται squat και πατάει και το κουμπί για τη μουσική από ένα παιχνίδι που έχουμε εκεί 😂 είναι μερακλής. Τόσο που σκέφτομαι μήπως του βάλω ένα γιογιό και το βάλω εκεί στη γωνίτσα του να συνηθίζει την ιδέα σιγά σιγά. Όσο για τα μαθήματα εγώ έκανα ένα σεμινάριο δωρεάν μια εβδομάδα που περιλαμβάνει ανώδυνο τοκετό, θηλασμό, περιποίηση βρέφους, ψυχοκοινωνική υποστήριξη από τις μαίες της Αγίας Παρασκευής και έμεινα απίστευτα ικανοποιημένη. Είναι όλες τους καταρτισμένες, υπομονετικες, ευγενικές και καθώς δεν είχα δική μου μαια στον τοκετό νομίζω πως τα μαθήματα με βοήθησαν πραγματικά πολύ, ήξερα τι να περιμένω, τι να κάνω και πήγα χωρίς φόβο και με αυτοπεποίθηση ότι θα γεννήσω φυσιολογικά και θα θηλάσω και όλα θα πάνε καλά. Με τις κοπέλες που κάναμε μαζί το σεμινάριο γίναμε και φίλες και μιλάμε κάθε μέρα σε τσατ στο βαιμπερ και πολύ συχνά συναντιομαστε να παίξουν τα παιδιά μας που έχουν ακριβώς την ίδια ηλικία. Και ξέρετε πόσο σημαντική είναι η υποστήριξη από μανούλες που είναι στην ίδια ακριβώς φάση με σένα τον πρώτο καιρό που οι ορμόνες χτυπάνε κόκκινο και νιώθεις πελαγωμενη. Αν ενδιαφέρεστε μπορείτε να βρείτε το τηλ από το ίντερνετ στο κέντρο υγείας Αγίας Παρασκευής και να ζητήσετε να μιλήσετε με τις μαίες να σας κατευθύνουν. Γρήγορα όμως γιατί είναι δωρεάν και είναι τρομερά αξιόλογο και συνήθως οι θέσεις εξαντλούνται γρήγορα.
    • Ναι μωρέ και εμένα έτσι κάνουν οι δικές μου μια αγκαλίτσα και φιλάκια και την άλλη γκρινιάζουν για τα πράγματα της άλλης 😂 Μπράβο στο κορίτσι σου που δεν έκλαψε !  Το χάρηκε και ο νονός και εσείς ! Να σας ζήσει ! (Μεγάλη επιτυχία ο νονός 3 βαφτιστήρια 🥰) σου έπεσαν όλα μαζεμένα μωρέ και το θέμα με την δουλειά και η βάφτιση τουλάχιστον τώρα είναι όλα καλά ☺️  
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...