Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα σας κορίτσια διανύω την 11η εβδομαδα κύησης ...

Χθες κατόπιν υπόδειξης της ενδοκρινολόγου μου έκανα καμπύλη σακχάρου 

Με 75gr γλυκόζη 

Τα αποτελέσματα μου 

0 ωρα 87

1ωρα 94

2η ώρα 45

Έκανα υπογλυκαιμία έχει αντιμετωπίσει κάποια παρόμοιο γεγονός ;και αν ναι πως το διορθώσατε;

Αυτες τις εβδομάδες παίρνω cyclacur προγεστερόνη και ενέσιμη +όλα τα υπόλοιπα 

Δημοσίευση

Με το καλό κορίτσι μου. Και εγώ 45 είχα τη δεύτερη ώρα, βασικά σχεδόν ακριβώς ίδιες τιμές και γλυκοζηλιωμενη αιμοσφαιρίνη 4,8 αλλά εγώ έκανα την καμπύλη αργότερα, μετά τη β επιπέδου. Πήγα σε ενδοκρινολόγο που μου είπε ότι αυτό λέγεται αντίσταση στην ινσουλίνη και δεν είναι τόσο συχνό οσο ο διαβήτης κύησης αλλά συμβαίνει. Μου είπε ότι πρέπει να τρώω μικρά και συχνά γεύματα και τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικο δείκτη, ολικής άλεσης κλπ και όχι πολλά γλυκά γιατί δε θέλουμε να "ζοριζουμε" το πάγκρεας και να το βοηθαμε να κρατάει σταθερά επίπεδα γλυκόζης. Θυμαμαι επίσης μου είχε πει το γεύμα μου να εχει πάντα πρωτεϊνη για να μην επιτρέπει μεγάλες αυξομειωσεις στη γλυκόζη και κάθε βράδυ προ υπνου ένα ποτήρι γάλα για να μη βαράω υπογλυκαιμίες τη νυχτα. Εγώ πριν πάω ήλπιζα να μου δώσει καμια ωραια διαιτουλα με πολλές σοκολάτες αλλά τουναντίον! 😂 Μου είπε επίσης οταν βγαίνω για περπάτημα να τρώω κάτι πριν φύγω πχ μισή μπανάνα με λίγους ξηρούς καρπούς γιατί η άσκηση καιει γλυκόζη και να έχω κάτι να μασουλησω ανά πάσα στιγμή αν ζαλιστω. Τέλος μου είπε ότι σε καμία περίπτωση η υπογλυκαιμία δεν είναι για το έμβρυο επικίνδυνη για συγγενεις ανωμαλίες όπως είναι ο διαβήτης κύησης αλλά πρέπει να προσέχω να μην πέσει τόσο πολύ η γλυκόζη που λιποθυμισω και είναι καλό για το έμβρυο να διατηρούνται σταθερά τα επίπεδα γλυκόζης. Επίσης για το έμβρυο είπε το εξής: όταν το έμβρυο μαθαίνει σε χαμηλές τιμές γλυκόζης στην ενδομήτρια ζωή δεν παράγει πολλή ινσουλίνη το πάγκρεας του γιατί δεν τη χρειάζεται καθώς η γλυκόζη είναι ήδη χαμηλή. Όταν λοιπόν γεννηθεί και έχει "δική του" γλυκόζη, τις πρώτες μέρες μέχρι να πάρει μπρος το πάγκρεας του θα παράγει λιγότερη ινσουλίνη από όσο χρειάζεται γιατί έτσι έχει μάθει και μπορεί να κάνει υπεργλυκαιμίες. Για αυτό είναι σημαντικό να διατηρούμε τα επίπεδα γλυκόζης σταθερά στην κύηση.  Ειπα όσα θυμάμαι, ελπίζω να βοήθησα!

Δημοσίευση

Εγώ έχω αντίσταση στην ινσουλίνη εδώ και πολλά χρόνια, εκτός κύησης. Στην κόρη μου, περιέργως, η καμπύλη είχε βγει πολύ καλή, παρόλο που είχα κόψει την αγωγή. Ισχύουν όσα είπε παραπάνω πολυ σωστά η @Zelda σαν γενικές οδηγίες. 

Δημοσίευση

Καλησπέρα σας κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις .

@Zelda είσαι υπέροχη 

.....όλα τα θυμάσαι σε υπέρ ευχαριστώ έμενα με κατεύθυνε η ενδοκρινολόγος να με δει και διατροφολόγος 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...