Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημέρα και από εμένα!

Σας διαβάζω πολύ καιρό, αλλά τώρα τελικά αποφάσισα να γράψω. Πέρσι στο ετήσιο γυναικολογικό έλεγχο μου είπε ο γιατρός να κάνω και μια μέτρηση ΑΜΗ, λόγω ηλικίας (ήμουν 34) και το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό - 0,6 ng/ml. FSH την τρίτη μέρα του κύκλου 16,5 mIU/ml. Ακόμη και ο ίδιος ο γιατρός ήταν απόλυτος ότι θα τα καταφέρουμε μόνο με εξωσωματική. Έχω προσπαθήσει κάποιος κύκλους με ελεύθερες επαφές και δύο με femara-παρακολουθηση και ελεύθερες και σήμερα το πρωί είχα πάλι αρνητικό τεστ (περιμένω περίοδο αύριο). Νομίζω ότι η εξωσωματική είναι μονόδρομος και φοβάμαι ότι πάλι δεν θα τα καταφέρω. Εν τω μεταξύ κάθε μήνα γίνομαι όλο και πιο απόμακρη από τον σύντροφό και έχω συνέχεια ένταση και εκνευρισμό που όλα πάνε λάθος... Δεν έχω πολλά ψυχικά περιθώρια ακόμη... Υπάρχει κάποια άλλη κοπέλα που να τα κατάφερε με αυτές τις τιμές. Μήπως μπορείτε να προτείνετε και γιατρούς (Αθηνά).

Σας ευχαριστώ και συγγνώμη για το σεντόνι, αλλά νιώθω ότι ίσως μόνο εδώ καταλαβαίνετε την κατάσταση.

❤️

Δημοσίευση

Γειά σου κορίτσι μου! Πόσο καιρό προσπαθείτε? Αν είναι πάνω από χρόνο καλύτερα να δείτε κ ένα εξωσωματικο. Δεν αποκλείεται να έχετε κ φυσική σύλληψη κάθε κυκλός δεν είναι ίδιος αλλά δε ξέρω κατά πόσο θες να το αφήσεις στη τύχη του. Έχεις ξανακάνει ορμονικο έλεγχο από τότε? Θα σου πρότεινα να τις κάνεις σερι 3 με 4 μήνες να δεις που κυμαίνεται η fsh σου. 

Μην είσαι αρνητική ακόμα δε ξεκίνησες κ σκέφτεσαι ότι δε θα τα καταφέρεις. Αν αποφασίσεις να μπεις στο δρόμο της εξωσωματικής θα πρέπει να οπλιστεις με υπομονή κ πίστη.  Καταλαβαίνω ότι όταν τίθεται θέμα τεκνοποιησης οι επαφές γίνονται λιγο κατά παραγγελία κ χάνεται η ανεμελιά όμως με το να απομακρυνεσαι από το συντροφο απομακρυνεσαι κ από το στόχο σου. 35 είσαι έχεις χρόνο. Εδώ τα καταφέραμε εμεις 40+. 

Γιατρό έχω να προτείνω αλλά θα σε συμβούλευα να κάνεις 2 με 3 ραντεβού με κάποιους να έχεις κ προσωπική άποψη για το ποιος θα σε εμπνεύσει.

Δημοσίευση

Καλησπέρα κοριτσι μου ! Πόσο καιρό προσπαθείτε για μωρακι; Γιατι αν οι κάποιοι κύκλοι είναι 5-6 μήνες,  σιγουρα ο εξωσωματικος θα σας προτεινει να κλείσετε 1 χρονο προσπαθειών. Καλό είναι όμως να πάτε και κάπου αλλού, να πάρετε και μια άλλη γνώμη, να κάνεις έναν καλό έλεγχο γυναικολογικο, ορμόνες ,θυρεοειδή ή ότι σας προτείνει ο γιατρός σας. Είναι δύσκολο να κυνηγάς τον άντρα κάθε μήνα, έλα ήρθε η ημέρα, η ώρα , η στιγμή..νιώθεις σαν μηχανή και εσύ και αυτός.! Απολαυσε το ,χαλαρωσε , και αν είναι να έρθει ,καλώς να τα δεχτείτε!! 

Δημοσίευση

Ευχαριστώ πολύ @Zenia zγια την άμεση απάντηση :) ! Ήθελα καιρό να γράψω, κυρίως για να πάρω κουράγιο από εσάς.

Προσπαθούμε πάνω από έξι μήνες στοχευμένα και ήδη έχουμε κλείσει ραντεβού για επιτροπή. Αλλά με κάθε μήνα που περνάει, νιώθω ότι μικραίνουν οι πιθανότητες μου.

Δυστυχώς ο ορμονικός έλεγχος επιβεβαιώνει τα αρχικά ευρήματα. Συν ότι απορρυθμιστηκε ο θυρεοειδής μου. 

Ο γυναικολόγος που με παρακολουθούσε μου μίλησε κατευθείαν για εξωσωματική και μάλιστα δωρεά ωαρίων. Ήταν τόσο απόλυτος!

Έφυγα τρομερά απογοητευμένη ψάχνοντας εξωσωματικο. Έχω κάνει κάποια ραντεβού, αλλά θα ήθελα πολύ να ακούσω και τις δικές σας γνώμες για γιατρούς.

Καλως σας βρήκα λοιπόν :)

Δημοσίευση

Κορίτσι μου επειδή κι εγώ για την ηλικία μου είχα χαμηλή αμη και τσιμπημένη fsh θα σου έλεγα να επαναλάβεις τις εξετάσεις σου (αφού έχει περάσει και ένας χρόνος απ ότι λες) και να μιλήσεις με 2-3 γιατρούς γονιμότητας να πάρεις γνώμες!

Ακόμα και εξωσωματική να χρειαστεί θεωρώ ότι ο γυναικολόγος δεν μπορεί να στο πει στα σίγουρα. Οι ειδικοί που βλέπουν καθημερινά πόσες περιπτώσεις και έχουν ειδικευτεί σε τέτοια θέματα θα σου πουν! 

Για τον σύντροφο εγώ θα μιλούσα ξεκάθαρα(αν δεν μπορούσα να μην είμαι απόμακρη)  ότι έχω στεναχώρηθει/αποσυντονιστει/αγχωθεί για το θέμα του παιδιού και γι αυτό έχω ενταση κλπ

Ειδικά αν είναι να μπείτε σε διαδικασία για παιδί καλό είναι να έχετε ανοιχτή επικοινωνία! 

Δημοσίευση
στις On 16/1/2025 at 5:59 ΜΜ, ο/η Α17 είπε:

Ευχαριστώ πολύ @Zenia zγια την άμεση απάντηση :) ! Ήθελα καιρό να γράψω, κυρίως για να πάρω κουράγιο από εσάς.

Προσπαθούμε πάνω από έξι μήνες στοχευμένα και ήδη έχουμε κλείσει ραντεβού για επιτροπή. Αλλά με κάθε μήνα που περνάει, νιώθω ότι μικραίνουν οι πιθανότητες μου.

Δυστυχώς ο ορμονικός έλεγχος επιβεβαιώνει τα αρχικά ευρήματα. Συν ότι απορρυθμιστηκε ο θυρεοειδής μου. 

Ο γυναικολόγος που με παρακολουθούσε μου μίλησε κατευθείαν για εξωσωματική και μάλιστα δωρεά ωαρίων. Ήταν τόσο απόλυτος!

Έφυγα τρομερά απογοητευμένη ψάχνοντας εξωσωματικο. Έχω κάνει κάποια ραντεβού, αλλά θα ήθελα πολύ να ακούσω και τις δικές σας γνώμες για γιατρούς.

Ε όχι και δωρεά επειδή έχεις 16 fsh.  Ακομα δε ξεκινήσαμε φτάσαμε στη δωρεά.  Καραμέλα το έχουν κάνει κ αυτοί. Κοίτα 6 μήνες δεν είναι πολύ πριν υποθέτω ήσασταν πιο χαλαροί. Οπότε για να μην αγχώνεσαι κ αλλο θα πας σε ένα ειδικό που ξέρει τι λέει κ να κάνετε ένα πλάνο. Θα σου στείλω πμ το γιατρό μου αν θες να κάνεις ραντεβού.  Δε ξέρω αν μπορούμε να γράψουμε εδώ.

Δημοσίευση
στις On 16/1/2025 at 7:59 ΜΜ, ο/η Α17 είπε:

Καλημέρα. Μην απογοητευεσαι. Η ηλικία σου είναι με το μέρος σου και σίγουρα θα αποκτήσεις παιδάκι. Αυτό που έχεις ( ΠΩΑ) συμβαίνει σε πολλές γυναίκες σήμερα, όμως με τα κατάλληλα βήματα θα τα καταφέρετε. Για δωρεά να μην το συζητάς. Για εξωσωματικη, ναι, αλλά μην σε τρομάζει. Όλα θα μπουν σε σειρά με υπομονή κ ψυχραιμία. Προσπαθώ να σου στείλω προσωπικό μήνυμα, αλλά δεν τα καταφέρνω, γιατί είσαι δοκιμαστικό μέλος. Αν μπορέσεις εσύ, στείλε μου κάτι σύντομο, ωστε να σου απαντήσω. 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...