Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αναποφασιστικότητα με το όνομα


Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 17 ώρες, ο/η Κλέλια. είπε:

Καλησπέρα! Είμαστε σε δίλλημα με τον άντρα μου για το όνομα της μικρής μας. Μεταξύ του Ιόλη και του Φένια ποιο σας αρέσει περισσότερο εσάς; 

Καλημέρα και να σας ζήσει το αστεράκι σας!! Εγώ ψηφίζω Ιόλη!

Δημοσίευση

Όποιο αγαπάτε, αλλά αφού ρωτάτε τη γνώμη μας καλό είναι τα παιδιά να παίρνουν ονόματα αγίων της εκκλησίας μας.. να έχουν μια γιορτή, έναν άγιο προστάτη και όχι μόνο να γιορτάζουν τα γενέθλια τους. Το Ιόλη απ' όσο γνωρίζω είναι αρχαίο ελληνικό όνομα και δεν υπάρχει σε κάποια αγία η άγιο και το Φένια αν βγαίνει από το Τριανταφυλλιά γιορτάζει στις 8 Αυγούστου του Νεομάρτυρος Τριανταφύλλου από Ζαγοράς. Η επιλογή είναι πάντα δική σας! 🙃

Δημοσίευση
στις πριν 17 ώρες, ο/η Κλέλια. είπε:

Καλησπέρα! Είμαστε σε δίλλημα με τον άντρα μου για το όνομα της μικρής μας. Μεταξύ του Ιόλη και του Φένια ποιο σας αρέσει περισσότερο εσάς; 

Καλημέρα και να χαίρεστε το κοριτσάκι σας! Εγώ ανάμεσα στα δύο, θα ψηφίσω το Ιόλη!!

Δημοσίευση

Το Φένια είναι υποκοριστικό, συνήθως του Θεοφανία και του Γαρυφαλλιά. Το Ιόλη είναι ένα ωραιότατο αρχαιοελληνικό όνομα- ήταν η κόρη του βασιλιά Ευρύτου την οποία ερωτεύτηκε ο Ηρακλής. Το τι αρέσει στον καθένα είναι τελείως υποκειμενικό. Άλλωστε, στο όνομα δίνει ψυχή η προσωπικότητα του ανθρώπου που το φέρει. Τελείως υποκειμενικά λοιπόν, προτιμώ το Ιόλη. Ελπίζω να σε βοηθήσαμε!

Δημοσίευση

Κι εμένα το Ιόλη μ' αρέσει, αφού μας ρωτάς. Το Φένια προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου, όπως και τα περισσότερα υποκοριστικά σε -ένια. Αν βγαίνει απ' το Φωτεινή πάντως, είναι πολύ πιο ωραίο το Φωτεινή απ' το Φένια. Να σας ζήσει!!❤️

Δημοσίευση
στις On 7/1/2025 at 3:35 ΜΜ, ο/η Κλέλια. είπε:

Καλησπέρα! Είμαστε σε δίλλημα με τον άντρα μου για το όνομα της μικρής μας. Μεταξύ του Ιόλη και του Φένια ποιο σας αρέσει περισσότερο εσάς; 

Αν το Φένια είναι από Θεοφανία το προτιμώ ολάκερο! 

Ps καί το δικό σου υποκοριστικό πολύ ωραίο😄

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Προσπάθησε να ενημερωθείς Τώρα όχι μετά ... Με πολύ αγάπη στο λέω έκανα το λάθος στον πρώτο και έπαθα πολλά στον δεύτερο ήμουν φουλ ενημερωμένη συν είχα βγάλει γάλα! Όπως και τώρα θα βγάλω! Βγάζεις γάλα αποθηκεύεις σε σύριγγες στην κατάψυξη παίρνεις μαζί σου και δίνεις στο νεογέννητο ΔΕΝ κάνει υπογλυκαιμία (αν έχεις διαβήτη κύησης) βοηθάει στον ίκτερο συν μάντεψε έχεις γάλα όπως και είσαι χαλαρή γτ λέω έχω.. θέλει από 35 εβδ να ξεκινήσεις μαλακίες ζεστές κομπρεσες εγώ έβγαλα με μηχάνημα αν και λένε πρέπει με το χέρι καλύτερα. Μετά έμαθα πως γίνεται και αυτό. 
    • Πέρα από τα δωμάτια που βάψαμε και αλλάξαμε δεν έχω κάνει τίποτα μα τίποτα είχα αυτή την ενδ να έκανα αλλά να που δεν γίνεται. 
    • Κορίτσια μου σας παρακολουθω μιλά. Και μόνη μου απανταω δλδ αλλά να μπω απ' το καινούριο κινητό ούτε για δείγμα , ακόμα και που ζητάω νέο κωδικό  Πήγα 15.01 στην κλινική που είναι να γεννήσω όλα καλά ο μπέμπης 2333γρ δλδ 41% τελείως το ζάχαρο δεν το επηρέασε. Τα νεφρά του είναι μια χαρά οπότε μείναμε σε αυτή την ημερομηνία 39+0 θα είμαι . Από εκεί και πέρα σε περίπτωση που σπάσουν νερα ή εχω συσπάσεις φεύγω για την κλινική για καισαρική.  Τώρα από νέα έκανα το Rsv εμβόλιο στις 15.01  και σήμερα είμαι γρίπη Α 😕 το έχω κάνει τον Νοέμβριο και το περνάω πιο ελαφρά σε σχέση με τον άντρα μου και τα παιδιά που ανέβασαν 40+ πυρετό.  Ο μεγάλος μας φέρνει πολλά τον Νοέμβριο μας έφερε κορονα τώρα γρίπη του είπα πλέον και λίγο να νιώθει κάπως θα μπαίνει στο δωμάτιο του δεν αντέχω να βήχω πονάω πάρα πολύ συν επηρεάζεται και ο διαβήτης κύησης. Και τώρα αν έρθει και το μωρό το τελευταίο πράγμα να έχει πυρετό είναι. 
    • @Pinacolada 2/2  @Emily91 4/2 @Stavroula24 10/2  @Παρασκευαιδου 18/2 @elen. 23/2  @Princess28 28/2  @melitiniღ 7/3 
    • Κάνε την περιποίηση σου αλλά και να μη φύγουν μη σκας, οι ραγαδες είναι τα παράσημα της μάνας, βέβαια το λέω εκ του ασφαλούς γιατί δεν έκανα ραγαδες παρόλο που δεν έβαλα κρέμα ποτε ήμουν εξαιρετικά αμελής. Επειδή όμως μου έχουν μείνει κιλά και έχει ανοίξει η λεκάνη και οι γοφοι ο άντρας μου λέει ότι είμαι στα καλύτερά μου και να μην αδυνατίσω. Φυσικά σώμα μου επιλογή μου! 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...