Μετάβαση σε περιεχόμενο

αποτυχια να θηλασω

Recommended Posts

καλημερα! ειμαι νεα μανουλα και αντιμετωπιζω δυσκολιες με τον θηλασμο...Αρχικα εχω γεννησει με καισαρικη εδω και μιαμιση εβδομαδα. στο νοσοκομειο ειχα δυσκολευτει γιατι δεν ειχα καθοδηγηση και μονο λιγο πρωτογαλα. Τωρα παρατηρω ασπρο υγρο (προφανως γαλατακι) αλλα επειδη ειχαμε θεμα με ικτερο και βαρος που δεν επαιρνε το μωρο επρεπε να ξεκινησω ξενο...το κακο ειναι οτι πλεον το μωρακι μου επαθε συγχυση θηλων και δεν πιανει το στηθος με θηλαστρο που προσπαθω βγαζω ελαχιστο γαλα ειμαι πελαγωμενη γιατι φοβαμαι οτι δεν θα καταφερω να θηλασω πια....Ευχαριστω οσες μπουν στον κοπο να διαβασουν το θεμα μου να ειστε ολες καλα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 9 ώρες, ο/η stel papa είπε:

καλημερα! ειμαι νεα μανουλα και αντιμετωπιζω δυσκολιες με τον θηλασμο...Αρχικα εχω γεννησει με καισαρικη εδω και μιαμιση εβδομαδα. στο νοσοκομειο ειχα δυσκολευτει γιατι δεν ειχα καθοδηγηση και μονο λιγο πρωτογαλα. Τωρα παρατηρω ασπρο υγρο (προφανως γαλατακι) αλλα επειδη ειχαμε θεμα με ικτερο και βαρος που δεν επαιρνε το μωρο επρεπε να ξεκινησω ξενο...το κακο ειναι οτι πλεον το μωρακι μου επαθε συγχυση θηλων και δεν πιανει το στηθος με θηλαστρο που προσπαθω βγαζω ελαχιστο γαλα ειμαι πελαγωμενη γιατι φοβαμαι οτι δεν θα καταφερω να θηλασω πια....Ευχαριστω οσες μπουν στον κοπο να διαβασουν το θεμα μου να ειστε ολες καλα!

Κορίτσι μου να σου ζήσει το μωράκι σου αρχικά! Σε καταλαβαίνω απόλυτα με το θηλασμό γιατί πέρασα κι εγώ πολύ δύσκολα σε αυτό το κομμάτι με ένα μωρό που απ' την πρώτη στιγμή που γεννήθηκε έδειχνε να μη θέλει το στήθος.

Πρώτα απ' όλα μην αγχώνεσαι, αν το θέλεις μπορεί να κουραστείς πολύ αλλά σίγουρα μπορείς να τα καταφέρεις! Κι αν πάλι προτιμήσεις να ακολουθήσεις κάποιον άλλο τρόπο διατροφής, πάλι να είσαι χαρούμενη, το μωράκι σου θα είναι μια χαρά!

Πώς κατάλαβες ότι το μωρό σου έχει πάθει σύγχυση θηλών; Δεν κάθεται καθόλου στο στήθος; Στις αρχές καθόταν; Έπιανε καλά το στήθος; Έχεις χρησιμοποιήσει καθόλου ψευδοθηλες;

Δυστυχώς ο ίκτερος αποτελεί συχνά λανθασμένη αιτία για να ξεκινήσει ένα μωρό ξένο γάλα κ σ αυτήν την ηλικία να πάθει πάρα πολύ εύκολα σύγχυση θηλών. 
Το πρώτο γάλα που είχες ήταν αρκετό δεν ήταν λίγο αλλά υπάρχει η τρομοκρατία στην αρχή στα μαιευτήρια ότι το γάλα που έχουμε δεν φτάνει. Είναι λάθος! 

είναι πολύ σημαντικό να μας ενημερώνουν (απο το μαιευτήριο) από νωρίς να έχουν οι μητέρες την γνώση ότι υπάρχουν αξιόλογοι σύμβουλοι θηλασμού για να μας κατευθύνουν (είναι κ οι ειδικοί άλλωστε). 

Θα σου προτείνω να μπεις στην τοπική  ομαδα θηλασμού της περιοχής σου (στο φβ) κ να ζητήσεις συστάσεις για σύμβουλο θηλασμού. 
(το πανελλήνιο δίκτυο εθελοντικών ομάδων υποστήριξης θηλασμού κ μητρότητας έχουν σελίδα όπου μπορείς να βρεις την ομάδα της περιοχής στην οποία κατοικείς μόνιμα). 

τώρα σ αυτήν την ηλικία μόνο η σύμβουλος μπορεί να σου προτείνει πως να μειώσεις το ξένο αν θέλεις αποκλειστικό θηλασμό (μειώνουμε σταδιακά το ξένο κ όχι μια κ έξω γιατί πρέπει η παραγωγή σου να προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις του αποκλειστικού θηλασμού του μωρού σου). 

ένας πολύ ωφέλιμος κ αποδοτικός τρόπος για να μπαίνει το μωρό στο στήθος κ να δίνει σήμα να παράγεται γάλα αλλά κ να τρέφεται το μωρό ταυτόχρονα χωρίς μπιμπερό (για να περιορίσεις την σύγχυση) είναι το σύστημα SNS. Υπάρχει κ πωλείται από γνωστή εταιρεία της Medela ίσως βρεις κ από άλλες εταιρίες ανάλογα που μένεις αλλά μπορείς κ μόνη σου να το φτιάξεις πιο οικονομικά. 

για το τι είναι κ λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στην ομάδα θηλασμού που σου ειπα, στο ίντερνετ κ σε επικοινωνία σου με σύμβουλο. 

Υπάρχουν κ άλλοι εναλλακτικοί τρόποι σίτισης (κύπελλο σίτισης νεογέννητου, σύριγγα, κουταλάκι κτλ) 

Πολλή επαφή δέρμα με δέρμα κ να ακουμπάει το μωρό στο στήθος για να αναπτυχτεί το bonding. 

Να σου ζήσει το μωράκι! 

Με την σωστή καθοδήγηση μπορείτε να τα καταφέρετε ❤️ 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...