Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ζωηρό παιδί 2.5 χρονών

Recommended Posts

Καλησπέρα σας, 

η κόρη μου 2.5 ετών είναι ένα παιδί που ενώ καταλαβαίνει τα περισσότερα που της λέω, όταν πάμε βόλτα μου βγάζει το λάδι. Σταματάει στις βιτρίνες απαιτώντας να της πάρω ότι χαζομάρα δει και αν της πάρω κάτι μετά από λίγα δευτερόλεπτα μου το δίνει γιατί βαριέται. Δε με ακούει, σπανίως μου δίνει το χέρι της και πεισμώνει. Συχνά πέφτει στο δρόμο αν πάω να την κρατήσω με το ζόρι και τσιρίζει. Πρόσφατα γεννήθηκε ο αδερφός της και όλο αυτό επιδεινώθηκε. Μας κάνει τη βόλτα κόλαση. Εγώ έπαψα να περπατάω και βάζω κιλά. Ο παιδίατρος λέει πως όταν τη στείλω σχολείο τον Μάιο για να μην αρρωστήσει και ο μικρός πολύ, θα ισιώσει. Μια νταντά που είχαμε τα παράτησε η γυναίκα. Σας έχει συμβεί κάτι παρόμοιο; 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να σου ζήσει το νέο μέλος ❤️ 

Γενικά η έλευση ενός παιδιού αλλάζει τις ισορροπίες κ μπορεί να βγάλει έντονες αντιδράσεις. 

το βασικό είναι να παρατηρήσετε το παιδί σας οικογενειακώς για να καταλάβετε από πού προκύπτει αυτή η συμπεριφορά. 

Τα αίτια μπορεί να είναι πολλά όχι μόνο ένα πχ η οριοθέτηση, η έλευση ενός νέου μωρού, η μη κάλυψη όλων των αναγκών του παιδιού κτλ κτλ. 

το σχολείο δεν λύνει το πρόβλημα δεν θα παιδαγωγήσει το παιδί για εσάς ούτε θα καλύψει τις ανάγκες του. 

έχετε σκεφτεί αν το παιδί καλύπτει καθημερινά την ανάγκη του για κινηση, πνευματική άσκηση, συγκέντρωση, αλληλεπίδραση κτλ κτλ; Είναι ρητορικό το ερώτημα. 

επίσης τα όρια είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν γιατί τα ίδια τα παιδιά τα έχουν ανάγκη και τα αποζητούν με την συμπεριφορά τους (τα όρια έχουν αποκτήσει κακή σημασία αλλά κάθε άλλο βοηθούν). Με την λέξη όρια δεν εννοώ απλά να κουνάμε το δάχτυλο κ να μαλώνουμε τα παιδιά. Εννοώ να υπάρχει ένα πλαίσιο ξεκάθαρο (κάτι σαν οδηγίες χρήσης που λέμε λαϊκά) ώστε να νιώθουν τα παιδιά ότι καθοδηγούνται κ μπορούν να ενεργουν ελεύθερα μέσα σ αυτό το πλαίσιο. 
Για παράδειγμα μπορείτε από πριν να συζητατε τι θα κάνετε στη βόλτα (που θα πάτε, πόση ώρα, τι θα αγοράσετε κτλ) τις πρώτες φορές μπορεί να υπάρχει η ίδια αντίδραση αλλά σιγά σιγά στο παιδί θα γίνει ξεκάθαρο το όριο κ θα προσαρμοστεί. 

για ένα διάστημα εγώ θα απέφευγα μέρη κ καταστάσεις που οδηγούν το παιδί στο να αναστατώνεται μέχρι να βρει την ισορροπία που χρειάζεται. 

Θα εκπλαγείς αλλά πολλές αντιδράσεις των παιδιών δείχνουν το ίδιο πράγμα κ κάποιες είναι αναμενόμενες. 

Καλησπέρα,

Έχω κι εγώ ένα αγοράκι 2,5 ετών και μπορώ να γράψω βιβλίο για το πώς μας βγάζει το λάδι...

Ακριβώς κι εμάς καταλαβαίνει πολύ καλά τι του λες, τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει, και τα αγνοεί επίτηδες. Δαγκώνει, χτυπάει, κάνει πράγματα που ξέρει ότι είναι "τζιζ", τσιριζει στις ώρες κοινής ησυχίας σαν τη Μαρία Κάλλας και σε κοιτάει για να κόψει αντίδραση και γελάει όταν του λες ότι δεν πρέπει. Για το χεράκι στη βόλτα, εμένα δεν μου δίνει χέρι (ευτυχώς δίνει του πατέρα του). Άμα αρχίσει τα "θέλω αγκαλιά" επειδή βαρέθηκε να περπατάει, πέφτει κι αυτός και τσιριζει... Για να μην πω για το τι έχει σπάσει και τι βάζει στο στόμα του. Επίσης, άμα του γυαλίσει κανένα παιχνίδι, θέλει να το αγοράσουμε κι όταν δεν το κάνουμε, τσιριζει. Και με το φαγητό το ίδιο. Λέει ότι θέλει να φάει τοστ, του το κάνεις και μετά λέει "μπλιαχ" και δεν το τρώει. Με τα άλλα παιδάκια, άμα δει ότι έχουν παιχνίδι που του αρέσει, πάει και τους το παίρνει. Με το που το άλλο παιδάκι πάρει κάτι άλλο, αφήνει το παιχνίδι που έκλεψε και πάει να του πάρει το νέο... 100 φορές τα επαναλαμβάνουμε, λέμε να το αφήσει, να ζητήσει συγγνώμη, τα κάνει όλα αυτά, και σε μισό λεπτό, λες και είναι χρυσόψαρο, κάνει τα ίδια πάλι. Και όταν νυστάζει, η κατάσταση γίνεται επί 200 φορές χειρότερη! 

Γεννήθηκε κι ο αδερφός του πριν 3 βδομάδες, και όντως χειροτέρεψε η κατάσταση. 

Εμάς πάει σχολείο. Είναι η δεύτερη χρονιά τώρα και τα πάει πολύ καλά και του αρέσει πολύ. Εμάς όμως δεν ισιωσε από θέμα συμπεριφοράς, έχουμε δει αλλού πρόοδο. Στο σχολείο, επειδή έχουν δει συμπεριφορές τέτοιες (κυρίως αυτό με την διεκδίκηση παιχνιδιών), μας είπαν να τον πάμε σε θεατρική ομάδα για να μπορέσει να διαχειριστεί τα συναισθήματα του μέσω του παιχνιδιού... Δεν τον έχουμε πάει ακόμα, οπότε δεν ξέρω αν δουλεύει. 

Εμείς έχουμε καταλάβει ότι τα κάνει για να κερδίσει προσοχή, και προσπαθούμε με πολλή υπομονή να επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια, αλλά έχουμε κουραστεί πολύ ψυχολογικά... 100 βιβλία και συμβουλές που έχουμε διαβάσει, δεν ξέρω σε τι παιδιά δουλεύουν, ελπίζω να δω αποτέλεσμα όταν μεγαλώσει που θα ωριμάσει μόνος του... 🙄

στις πριν 15 λεπτά, ο/η _piripiri_ είπε:

Καλησπέρα,

Έχω κι εγώ ένα αγοράκι 2,5 ετών και μπορώ να γράψω βιβλίο για το πώς μας βγάζει το λάδι...

Ακριβώς κι εμάς καταλαβαίνει πολύ καλά τι του λες, τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει, και τα αγνοεί επίτηδες. Δαγκώνει, χτυπάει, κάνει πράγματα που ξέρει ότι είναι "τζιζ", τσιριζει στις ώρες κοινής ησυχίας σαν τη Μαρία Κάλλας και σε κοιτάει για να κόψει αντίδραση και γελάει όταν του λες ότι δεν πρέπει. Για το χεράκι στη βόλτα, εμένα δεν μου δίνει χέρι (ευτυχώς δίνει του πατέρα του). Άμα αρχίσει τα "θέλω αγκαλιά" επειδή βαρέθηκε να περπατάει, πέφτει κι αυτός και τσιριζει... Για να μην πω για το τι έχει σπάσει και τι βάζει στο στόμα του. Επίσης, άμα του γυαλίσει κανένα παιχνίδι, θέλει να το αγοράσουμε κι όταν δεν το κάνουμε, τσιριζει. Και με το φαγητό το ίδιο. Λέει ότι θέλει να φάει τοστ, του το κάνεις και μετά λέει "μπλιαχ" και δεν το τρώει. Με τα άλλα παιδάκια, άμα δει ότι έχουν παιχνίδι που του αρέσει, πάει και τους το παίρνει. Με το που το άλλο παιδάκι πάρει κάτι άλλο, αφήνει το παιχνίδι που έκλεψε και πάει να του πάρει το νέο... 100 φορές τα επαναλαμβάνουμε, λέμε να το αφήσει, να ζητήσει συγγνώμη, τα κάνει όλα αυτά, και σε μισό λεπτό, λες και είναι χρυσόψαρο, κάνει τα ίδια πάλι. Και όταν νυστάζει, η κατάσταση γίνεται επί 200 φορές χειρότερη! 

Γεννήθηκε κι ο αδερφός του πριν 3 βδομάδες, και όντως χειροτέρεψε η κατάσταση. 

Εμάς πάει σχολείο. Είναι η δεύτερη χρονιά τώρα και τα πάει πολύ καλά και του αρέσει πολύ. Εμάς όμως δεν ισιωσε από θέμα συμπεριφοράς, έχουμε δει αλλού πρόοδο. Στο σχολείο, επειδή έχουν δει συμπεριφορές τέτοιες (κυρίως αυτό με την διεκδίκηση παιχνιδιών), μας είπαν να τον πάμε σε θεατρική ομάδα για να μπορέσει να διαχειριστεί τα συναισθήματα του μέσω του παιχνιδιού... Δεν τον έχουμε πάει ακόμα, οπότε δεν ξέρω αν δουλεύει. 

Εμείς έχουμε καταλάβει ότι τα κάνει για να κερδίσει προσοχή, και προσπαθούμε με πολλή υπομονή να επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια, αλλά έχουμε κουραστεί πολύ ψυχολογικά... 100 βιβλία και συμβουλές που έχουμε διαβάσει, δεν ξέρω σε τι παιδιά δουλεύουν, ελπίζω να δω αποτέλεσμα όταν μεγαλώσει που θα ωριμάσει μόνος του... 🙄

Τα δικά μας να τα γνωρίσουμε, ίδια είναι! Ευχαριστώ κορίτσια. 

στις πριν 41 λεπτά, ο/η evaioan είπε:

Τα δικά μας να τα γνωρίσουμε, ίδια είναι! Ευχαριστώ κορίτσια. 

Kαλησπερα..εγώ δεν έχω παρόμοια εμπειρία...ο μεγάλος είναι ήσυχος και το μωρό (για μωρό) είναι ήσυχο δεν ακούγεται...θα σου πρότεινα όμως το εξής...αφού δε θες να την πας σταθμό μήπως να κοιτάξεις για κάποια δραστηριότητα? Να εκτονώνεται? Χορό κολυμβητήριο θεατρικό παιχνίδι ..υπάρχουν διάφορα για αυτές τις ηλικίες...

Ο παιδίατρος μου ανέφερε το σύνδρομο της πριγκίπισσας 

"Στο σύνδρομο της πριγκίπισσας, τα περιμένει όλα έτοιμα, όλα να έχουν γίνει πρωτίστως από τους  γονείς, πάντα να γίνεται αυτό που θέλει και να περνάει το δικό, πάντα να διατηρεί τη βεβαιότητα ότι η οικογένειά του θα του τα έχει όλα λυμένα και τακτοποιημένα. "

Θεωρεί ότι λείπουν τα όρια και στο σχολείο θα μάθει πειθαρχία. 

Θα εφαρμόσω σε πρώτη φάση το να συζητάω μαζί της πριν πάμε κάπου. Ουσιαστικά κολλάει στα καταστήματα με παιχνίδια και με γλυκά στο δρόμο. Λογικό για παιδί αλλά δεν είμαι διατεθειμένη να το συντηρήσω αυτό ως συνήθεια. 

στις πριν 45 λεπτά, ο/η evaioan είπε:

Ο παιδίατρος μου ανέφερε το σύνδρομο της πριγκίπισσας 

"Στο σύνδρομο της πριγκίπισσας, τα περιμένει όλα έτοιμα, όλα να έχουν γίνει πρωτίστως από τους  γονείς, πάντα να γίνεται αυτό που θέλει και να περνάει το δικό, πάντα να διατηρεί τη βεβαιότητα ότι η οικογένειά του θα του τα έχει όλα λυμένα και τακτοποιημένα. "

Θεωρεί ότι λείπουν τα όρια και στο σχολείο θα μάθει πειθαρχία. 

Θα εφαρμόσω σε πρώτη φάση το να συζητάω μαζί της πριν πάμε κάπου. Ουσιαστικά κολλάει στα καταστήματα με παιχνίδια και με γλυκά στο δρόμο. Λογικό για παιδί αλλά δεν είμαι διατεθειμένη να το συντηρήσω αυτό ως συνήθεια. 

Στο σχολείο θα μπουνε τα όρια του σχολείου. 

Στο σπίτι ή έξω είναι διαφορετικά τα πράγματα. 

Στο λέω ως εκπαιδευτικός που έχω κάνει αυτήν την κουβέντα με πολλούς γονείς. 

Μπορεί όντως στο σχολείο να έχει τη συμπεριφορά που αναμένεται αλλά δεν σημαίνει ότι το σχολείο θα οριοθετήσει αυτά που συμβαίνουν στο σπίτι. Σαν οικογένεια πρέπει να το κάνετε εσείς. 
Σε κάθε περιβάλλον ισχύουν άλλα όρια κ το παιδί προσαρμόζεται αναλόγως. 
Τα όρια δεν είναι το «μη», το «δεν πρέπει» ή μόνο οι κανόνες αλλά είναι και το «τι μπορώ». Ουσιαστικά είναι το πώς λειτουργούμε σε κάθε συνθήκη, μέχρι πού μπορεί μια πράξη μας να είναι ανεκτή, μέχρι πού φτάνει η ελευθερία μας χωρίς να καταπατά κάποιον άλλον. Η αρχή θα είναι δύσκολη αλλά πολύ γρήγορα ένα παιδί προσαρμόζεται. (Ένα παράδειγμα: ένα παιδί μπορεί να χτυπάει τη μαμά το μπαμπά τον αδερφό την αδερφή αλλά στο σχολείο να μην χτυπάει τη δασκάλα ή τους συμμαθητές. Στο σχολείο έχει μπει το όριο αλλά δεν σημαίνει ότι και στο σπίτι το παιδί θα γνωρίζει ότι δεν χτυπάμε αν δεν το ξεκαθαρίσουν οι γονείς). 

Είναι πολύ σημαντική η οριοθέτηση γιατί αργότερα το παιδί θα μάθει να θέτει τα όριά του και στη συναναστροφή του με άλλους (πχ στο σχολείο θα αποτρέπει να του συμβαίνουν πράγματα που δεν θέλει). Είναι ένας τρόπο να θωρακίσουμε τα παιδιά. 

Καλή δύναμη εύχομαι 💪🏽 επιμονή κ υπομονή κ θα φτάσετε εκεί που πρέπει. 

Καλησπέρα κορίτσι μου! Κι η δική μου είναι 2.5(νομίζω μιλούσαμε και στις μανούλες Ιουλίου 22)! Μέχρι και πριν λίγο καιρό ήταν ακριβώς όπως τα περιγράφεις. Φοβόμουν να πάω μόνη μου μαζί της σουπερμάρκετ γιατί έκανε ότι βλακεία υπήρχε κι αν δεν έπαιρνε τα πάντα έπεφτε κάτω και χτυπιόταν. Ξεκίνησα σταδιακά να της μιλάω για το που θα πάμε και τι θα κάνουμε ακριβώς, όπως τα λέει η @Xrisa95. Ξεκινούσαμε να πάμε σουπερμάρκετ? Όσο την ετοίμαζα και στη διαδρομή της έλεγα θα πάμε εκεί, θα ψωνίσουμε αυτά και πηγαίναμε...δεν λειτούργησε αμέσως, αλλά μετά από ένα διάστημα είδα διαφορά.

Επίσης αυτό που βοήθησε εμάς ήταν η έννοια της συμφωνίας. Όταν πχ πηγαίνουμε σε κατάστημα παιχνιδιών κάνουμε συμφωνία από το σπίτι ότι θα πάρει μόνο ένα πράγμα που θέλει και τίποτα άλλο. Δίνουμε χέρια και συμφωνούμε και ποτέ δεν κάνω πίσω όσο κι αν επιμένει και της υπενθυμίζω τη συμφωνία.

Κάτι άλλο που μας βοηθαει είναι και η απόσπαση προσοχής. Όταν θέλει κάτι έντονα στη βόλτα ή την πιάνει η τρελή γκρίνια ξεκινάω το παιχνίδι, πχ κανόε το λυκε λύκε είσαι εδώ και ψάχνουμε να βρούμε τον λύκο στις βιτρίνες. Σε 2 λεπτά κόβονται και κλάματα και τα πάντα.

Σχολείο κι εμένα ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη, αλλά είχε ήδη βελτιωθεί, άρα δεν ξέρω τι την βοήθησε πραγματικά. Το μόνο σίγουρο για το σχολείο είναι ότι την βοήθησε στον ύπνο και στο να χει πρόγραμμα!

Συγγνώμη για το σεντόνι!😂

στις πριν 1 ώρα, ο/η Katerina1990 είπε:

Καλησπέρα κορίτσι μου! Κι η δική μου είναι 2.5(νομίζω μιλούσαμε και στις μανούλες Ιουλίου 22)! Μέχρι και πριν λίγο καιρό ήταν ακριβώς όπως τα περιγράφεις. Φοβόμουν να πάω μόνη μου μαζί της σουπερμάρκετ γιατί έκανε ότι βλακεία υπήρχε κι αν δεν έπαιρνε τα πάντα έπεφτε κάτω και χτυπιόταν. Ξεκίνησα σταδιακά να της μιλάω για το που θα πάμε και τι θα κάνουμε ακριβώς, όπως τα λέει η @Xrisa95. Ξεκινούσαμε να πάμε σουπερμάρκετ? Όσο την ετοίμαζα και στη διαδρομή της έλεγα θα πάμε εκεί, θα ψωνίσουμε αυτά και πηγαίναμε...δεν λειτούργησε αμέσως, αλλά μετά από ένα διάστημα είδα διαφορά.

Επίσης αυτό που βοήθησε εμάς ήταν η έννοια της συμφωνίας. Όταν πχ πηγαίνουμε σε κατάστημα παιχνιδιών κάνουμε συμφωνία από το σπίτι ότι θα πάρει μόνο ένα πράγμα που θέλει και τίποτα άλλο. Δίνουμε χέρια και συμφωνούμε και ποτέ δεν κάνω πίσω όσο κι αν επιμένει και της υπενθυμίζω τη συμφωνία.

Κάτι άλλο που μας βοηθαει είναι και η απόσπαση προσοχής. Όταν θέλει κάτι έντονα στη βόλτα ή την πιάνει η τρελή γκρίνια ξεκινάω το παιχνίδι, πχ κανόε το λυκε λύκε είσαι εδώ και ψάχνουμε να βρούμε τον λύκο στις βιτρίνες. Σε 2 λεπτά κόβονται και κλάματα και τα πάντα.

Σχολείο κι εμένα ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη, αλλά είχε ήδη βελτιωθεί, άρα δεν ξέρω τι την βοήθησε πραγματικά. Το μόνο σίγουρο για το σχολείο είναι ότι την βοήθησε στον ύπνο και στο να χει πρόγραμμα!

Συγγνώμη για το σεντόνι!😂

Δράττομαι της ευκαιρίας ν πω το εξής: για το σούπερ μάρκετ ή για αγορές σε κατάστημα μια πολύ ωραία ιδέα είναι η λίστα ❤️

κάνετε μια λίστα κ δίπλα ζωγραφίζετε τα αντικείμενα (για τα παιδιά που δν ξέρουν για διαβάζουν) κ συμφωνείτε από πριν ότι θα πάρετε μόνο ότι λέει η λίστα. Τα παιδιά λατρεύουν να συμμετέχουν στις δραστηριότητες καθημερινής ζωής (ειδικά στο στάδιο 1-6 ετών). 

εμείς έχουμε λίστα (που έχω πλαστικοποιήσει) κ για τις ρουτίνες. Εχω κολλήσει στο δωμάτιο τι κάνουμε για παράδειγμα το πρωί (είναι μια σελίδα πλαστικοποιημένη που δείχνει με σειρά τα βήματα για να ετοιμαστούμε το πρωί. Το παιδάκι ξυπνάει, πάει πλένεται, βουρτσίζει δόντια, κάνει τσίσα, τρώει, ντύνεται κτλ κτλ). 
Τέτοιες τακτικές βοηθούν τα παιδιά να νιώθουν ότι ενεργούν χωρίς να τους λέμε συνέχεια κάνε αυτό και κάνε το άλλο. 
Κάτι αντίστοιχο μπορεί να γίνει κ για τις ρουτίνες του ύπνου ή των εξωσχολικών δραστήριων , για τις δουλειές του σπιτιού κτλ κτλ  

στις πριν 5 ώρες, ο/η evaioan είπε:

Καλησπέρα σας, 

η κόρη μου 2.5 ετών είναι ένα παιδί που ενώ καταλαβαίνει τα περισσότερα που της λέω, όταν πάμε βόλτα μου βγάζει το λάδι. Σταματάει στις βιτρίνες απαιτώντας να της πάρω ότι χαζομάρα δει και αν της πάρω κάτι μετά από λίγα δευτερόλεπτα μου το δίνει γιατί βαριέται. Δε με ακούει, σπανίως μου δίνει το χέρι της και πεισμώνει. Συχνά πέφτει στο δρόμο αν πάω να την κρατήσω με το ζόρι και τσιρίζει. Πρόσφατα γεννήθηκε ο αδερφός της και όλο αυτό επιδεινώθηκε. Μας κάνει τη βόλτα κόλαση. Εγώ έπαψα να περπατάω και βάζω κιλά. Ο παιδίατρος λέει πως όταν τη στείλω σχολείο τον Μάιο για να μην αρρωστήσει και ο μικρός πολύ, θα ισιώσει. Μια νταντά που είχαμε τα παράτησε η γυναίκα. Σας έχει συμβεί κάτι παρόμοιο; 

Καλησπέρα. Να σου ζήσουν τα παιδάκια σου! Νομίζω ότι είναι αυτό που λένε tantrums και είναι ανεξάρτητα από την έλευση ή όχι δεύτερου παιδιού. Είναι η ψυχολογία της ηλικίας 2-4.

Εκεί που λες ότι η κόρη σου πέφτει κάτω κ χτυπιεται όταν δεν γίνει αυτό που θέλει και ότι σταματάει κάθε τόσο κ ζητάει, ταυτίστηκα τόσο πολύ! Η δικιά μου μόλις έκλεισε τα τρία, αλλά η ιστορία αυτή έχει περίπου έναν χρόνο που επαναλαμβανεται. Μην μπω σε λεπτομέρειες, το κανει συνεχως και όχι μόνο σε υλικά πράγματα, αλλά με καθετί που θέλει ( παιδική χαρά, να βγει έξω απ το σπίτι, να σηκωθεί απ το καθισματακι της στο αυτοκίνητο, να δει πεππα...). Παντού κλάματα και δράματα. 

Αυτό που κάνω εγώ είναι να κατεβαίνω στο ύψος της και να την κουβεντιαζω, να της εξηγω χωρις φωνες, να την αφήνω να ηρεμεί όταν χτυπιεται προσέχοντας για την ασφάλεια της πάντα. Κι επίσης στις βόλτες σε μαγαζιά, φίλη, έχουμε ξαναβάλει το καρότσι. Όταν ξεκίνησε να περπατάει δεν ανέβαινε, ήθελε να περπατάει. Τώρα τελευταία το θέλει ξανά το καρότσι ( χαζή είναι να κουράζεται;! Χαχα!) κι έτσι την πάμε εμείς κ αποφεύγουμε τις πολλές στάσεις σε μαγαζάκια κ επικίνδυνα περάσματα από παιδικες χαρές σε ώρες που δεν θέλουμε.

Κάτι άλλο που εχω προσέξει εγώ είναι ότι κάνει τέτοια σκηνικά όταν είναι πολύ κουρασμένη. Εκεί θέλει ή γάλα ή αγκαλίτσα πανω μας. Και ηρεμεί. Γενικώς η αγκαλιά κάνει θαύματα σε εμάς.

Παιδικό πάει 2 χρόνια τώρα, αλλά τα ξεσπάσματα επιμενουν και φυσικά όχι στον παιδικό, αλλά σε εμάς, που την παίρνει και προσπαθεί να μας χειρίζεται. 

Θα σου πω επίσης ότι έχετε δρόμο ακόμη μέχρι τα 4 περίπου. Κι εμείς το ίδιο. Ολα αυτα συνεχιζονται με παραλλαγες. Τώρα  εμεις περναμε μια φαση συνεχούς άρνησης σε ο,τι της πούμε. Νυστάζει κ λέει όχι στον ύπνο, της δίνω καινούριο παιχνιδι, παπουτσια κλπ, μου τα πετάει λέει όχι, θα πάμε βόλτα λέει ο πατέρας της, δεν θα πάμε λέει εκείνη. Δεν την βρίσκουμε πουθενά. Φωνάζει, γκρινιάζει. Ένα τρελοκομείο! 

Κουράγιο και αγωνιστικούς χαιρετισμούς!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Αχ μίλησες στην ψυχή μου με όλα αυτά τα ερωτήματα..κουράστηκα να ακούω ότι ίσως δεν ήταν ώρα τώρα και αλλα τέτοια..μα αλήθεια ποιος τα ορίζει αυτά;  πέσαμε αλλα θα σηκωθούμε σύντομα γιατί έχουμε έναν σκοπο! Πάμε κοπέλα μου δυνατά ❤️
    • Έτσι ακριβώς..όλη την ώρα σκέφτομαι τι θα φάω σε λίγο...τα φρούτα και τα λαχανικά δεν μου τα έκοψε αλλά να τα τρώω οσό πιο άγουρα γινεται μου είπε. Υπομονή κορίτσι μου...λίγους μήνες ακόμα για το καλό του μωρού σου. Οι μετρήσεις στο νηστείας είναι καλές (88,92,94) ,μια ώρα μετά είτε μετά το μεσημεριανο είτε μετά το πρωινό είναι κάτω του 100 ( πάλι καλές γτ το όριο είναι 140)... Για αυτό λέω μάλλον θα σταματήσω να μετριεμαι και απλώς θα προσέχω τα γλυκά ( μέσα στα γλυκά συμπεριλαμβανονται και τσουρέκια,κέικ, μπισκότα κτλ) και θα ελαττωθεί το ψωμί. Καλή υπομονή εύχομαι σε ολες μας και σύντομα θα ανταμειφθούμε!! Πώς θα αντισταθώ αύριο που θα φτιάξω μελομακάρονα απορώ...😋
    • Όχι μην ανησυχείς δε θα είναι κάτι ..εμένα δεν έκανε πυρετο...βήχα και μυξα είχε..άστο τρομερό άγχος..αν κι έχω προετοιμαστεί ψυχολογικά 😅είμαι σίγουρη ότι θα κολλάει απ' το μεγάλο αλλά και πάλι.......σήμερα σου έκανε καθόλου πυρετό? Σου τρώει ?μου είχε πει ο γιατρός ν ανησυχείς όταν δεν τρώει κι όταν βαριανασαινει κι έχει δυσκολία να πάρει ανασα Αα κι εσείς καλά περνάτε...είπαμε εμείς πάμε μαζί😂😂😂 πάλι καλά που το πήρε απόφαση να λες και κοιμάται μόνη της ...εμείς τώρα σιγά σιγά το προσπαθούμε....
    • Καλησπέρα. Να σου ζήσουν τα παιδάκια σου! Νομίζω ότι είναι αυτό που λένε tantrums και είναι ανεξάρτητα από την έλευση ή όχι δεύτερου παιδιού. Είναι η ψυχολογία της ηλικίας 2-4. Εκεί που λες ότι η κόρη σου πέφτει κάτω κ χτυπιεται όταν δεν γίνει αυτό που θέλει και ότι σταματάει κάθε τόσο κ ζητάει, ταυτίστηκα τόσο πολύ! Η δικιά μου μόλις έκλεισε τα τρία, αλλά η ιστορία αυτή έχει περίπου έναν χρόνο που επαναλαμβανεται. Μην μπω σε λεπτομέρειες, το κανει συνεχως και όχι μόνο σε υλικά πράγματα, αλλά με καθετί που θέλει ( παιδική χαρά, να βγει έξω απ το σπίτι, να σηκωθεί απ το καθισματακι της στο αυτοκίνητο, να δει πεππα...). Παντού κλάματα και δράματα.  Αυτό που κάνω εγώ είναι να κατεβαίνω στο ύψος της και να την κουβεντιαζω, να της εξηγω χωρις φωνες, να την αφήνω να ηρεμεί όταν χτυπιεται προσέχοντας για την ασφάλεια της πάντα. Κι επίσης στις βόλτες σε μαγαζιά, φίλη, έχουμε ξαναβάλει το καρότσι. Όταν ξεκίνησε να περπατάει δεν ανέβαινε, ήθελε να περπατάει. Τώρα τελευταία το θέλει ξανά το καρότσι ( χαζή είναι να κουράζεται;! Χαχα!) κι έτσι την πάμε εμείς κ αποφεύγουμε τις πολλές στάσεις σε μαγαζάκια κ επικίνδυνα περάσματα από παιδικες χαρές σε ώρες που δεν θέλουμε. Κάτι άλλο που εχω προσέξει εγώ είναι ότι κάνει τέτοια σκηνικά όταν είναι πολύ κουρασμένη. Εκεί θέλει ή γάλα ή αγκαλίτσα πανω μας. Και ηρεμεί. Γενικώς η αγκαλιά κάνει θαύματα σε εμάς. Παιδικό πάει 2 χρόνια τώρα, αλλά τα ξεσπάσματα επιμενουν και φυσικά όχι στον παιδικό, αλλά σε εμάς, που την παίρνει και προσπαθεί να μας χειρίζεται.  Θα σου πω επίσης ότι έχετε δρόμο ακόμη μέχρι τα 4 περίπου. Κι εμείς το ίδιο. Ολα αυτα συνεχιζονται με παραλλαγες. Τώρα  εμεις περναμε μια φαση συνεχούς άρνησης σε ο,τι της πούμε. Νυστάζει κ λέει όχι στον ύπνο, της δίνω καινούριο παιχνιδι, παπουτσια κλπ, μου τα πετάει λέει όχι, θα πάμε βόλτα λέει ο πατέρας της, δεν θα πάμε λέει εκείνη. Δεν την βρίσκουμε πουθενά. Φωνάζει, γκρινιάζει. Ένα τρελοκομείο!  Κουράγιο και αγωνιστικούς χαιρετισμούς!
    • Καλησπέρα κορίτσια,σήμερα είχα κουραστική μέρα και έχω τώρα τον άντρα μου άρρωστο και εγώ με τρελό πονοκέφαλο. Το επόμενο ραντεβού μου είμαι τώρα στις 17 εμένα για να μου ανανεώσει την αναρρωτική κιόλας και μου έκλεισε και 30/12 β επιπέδου να κάνω.
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...