Μετάβαση σε περιεχόμενο

Καλώς μας ήρθες Νοέμβρη🍁🍁 μήνα βροχερέ και φθινοπωρινέ🌈.... Όπως οι σπόροι πέφτουν και βλασταίνουν με χαρά.. Όπως τα φύλλα πέφτουν σιγανά.. έτσι να γεμίσουν οολες οι κοιλίτσες με μωρά🍁🧡🍁

evaa__

Recommended Posts

στις πριν 13 λεπτά, ο/η Sia A είπε:

Εννοείται ότι όλες εδώ είμαστε για απλές συμβουλές κ ο καθένας παίρνει τις αποφάσεις μόνος του.

Απλά σε μια εβδομάδα καλώς εχόντων των πραγμάτων ξεκινάει εξωσωματική κ είχαν ένα καυγά με τον σύζυγο. Κ το θεώρησα ότι δεν έχει νόημα να τις βάζουμε σκέψεις για τον γάμο της γιατί κατ'εμέ δεν έχει νόημα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Που απ'ότι φαίνεται ξέρει πολύ καλά κ τα καλά κ τα προβλήματα κ ήθελε κάπου να τα πει για τη χθεσινή δύσκολη μέρα

Να της ευχηθούμε καλή αρχή κ καλή επιτυχία κ όλα τα άλλα θα τα βρει σε δεύτερο χρόνο κατά την ταπεινή μου άποψη 😊🙏🥰

Αυτό ισχύει εννοείται η ίδια ξέρει τι συμβαίνει ακριβώς και μέσα στο σπίτι και στο γάμο της και εκείνη αποφασίζει! Εμείς τώρα απλά λέμε την άποψη μας εφόσον μας το μοιράζεται και εφόσον για αυτό είμαστε εδώ.. 

Εύχομαι να πάνε όλα κατ' ευχήν και όλα μα όλα να στρώσουν ❤️

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 32 λεπτά, ο/η Zelda είπε:

Εννοείται η καθεμία παραθέτει τη γνώμη της βασιζόμενη στις προσλαμβανουσες και τις εμπειρίες της και είπαμε εξ αρχής ότι δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε αλλά για να συμβουλεύσουμε όσο καλύτερα μπορουμε εφόσον το ζήτησε η ίδια. Εγώ προσωπικά τη γνώμη μου δεν τη λέω αν δε ζητηθεί γιατί πράγματι ο καθένας είναι υπεύθυνος για τη ζωή του και τις αποφάσεις του. Αλλά για να γράφει εδώ η κοπέλα τις ενδόμυχες σκέψεις της φαίνεται να ζητάει μια απάντηση. Εννοείται τον άνθρωπο δεν τον ξέρουμε πάρα μόνο μέσα από τα μάτια της αλλά αυτό που φαίνεται μέσα από τα μάτια της είναι για μένα αρκετό για να πω, με όση περισσότερη τρυφερότητα μπορώ, τη γνώμη μου.

στις πριν 21 λεπτά, ο/η Elk είπε:

Τα έχεις σκεφτεί όλα ακόμα και το ενδεχόμενο του χωρισμού πώς θα κινηθείς  κορίτσι μου εύχομαι όμως να είναι μια κακή στιγμή σας ως ζευγάρι και να ηρεμήσουν τα πραγματα με την ερχομό του παιδιού 😊

με το καλο να προσχωρήσετε με την εξωσωματική και να έρθει σύντομα το παιδάκι σσς και να ηρεμήσουν όλα αυτά τα αρνητικά συναισθήματα 

στις πριν 13 λεπτά, ο/η Naty_ είπε:

συμφωνώ κι εγώ με την @Elk

@melitiniღ κορίτσι μου γλυκό, όλες στην ίδια βάρκα είμαστε και είναι πολύ λογικό να μην είναι όλες οι μέρες ίδιες και ατομικά και μεταξύ στο ζευγάρι να υπάρχει τριβή ή στεναχώρια κλπ

Όμως, θεωρώ πως για να έρθει ένα παιδί σε ένα ζευγάρι και να μεγαλώσει όμορφα και να υπάρχει μία λογική ισορροπία, χρειάζεται από πριν το ζευγάρι να επικοινωνεί, να τα βρίσκει και να κοιτάνε στην ίδια κατεύθυνση..Ενα παιδί για κάποιο διάστημα διαταράσσει την ισορροπία καλώς η κακώς, αν από πριν δεν υπάρχει μία σχέση όμορφη και γερά θεμέλια, τι θα γίνει μετά; Αν όπως λες  δεν μπορείς να επικοινωνήσεις με το σύζυγό σου, αξίζει άραγε να μπεις σε όλη αυτή τη διαδικασία για ένα παιδί με αυτόν τον άνθρωπο; Έτσι κι αλλιώς πλέον μπορείς και ελέυθερη να κάνεις ένα παιδί, αν αυτός είναι ο σκοπός σου. Γιατί να το κάνεις με κάποιον που σε εκνευρίζει, σε στεναχωρεί και σε ρίχνει ψυχολογικά; Προφανώς ότι θελεις θα κάνεις, δεν θα σου πω εγώ και καμία μας, αλλά μήπως να έπαιρνες λίγο απόσταση από όλο αυτό, χωρις να δικαιολογείς καταστάσεις και να σκεφτείς πραγματικά αν θέλεις ένα παιδί γενικώς ή αν θέλεις ένα παιδί με τον συγκεκριμένο άντρα με κάθε κόστος ψυχολογικό; 

στις πριν 7 λεπτά, ο/η Sia A είπε:

Εννοείται ότι όλες εδώ είμαστε για απλές συμβουλές κ ο καθένας παίρνει τις αποφάσεις μόνος του.

Απλά σε μια εβδομάδα καλώς εχόντων των πραγμάτων ξεκινάει εξωσωματική κ είχαν ένα καυγά με τον σύζυγο. Κ το θεώρησα ότι δεν έχει νόημα να τις βάζουμε σκέψεις για τον γάμο της γιατί κατ'εμέ δεν έχει νόημα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Που απ'ότι φαίνεται ξέρει πολύ καλά κ τα καλά κ τα προβλήματα κ ήθελε κάπου να τα πει για τη χθεσινή δύσκολη μέρα

Να της ευχηθούμε καλή αρχή κ καλή επιτυχία κ όλα τα άλλα θα τα βρει σε δεύτερο χρόνο κατά την ταπεινή μου άποψη 😊🙏🥰

Σας ευχαριστώ πάαααρα πολύ γλυκά μου κορίτσια, κάθε μία με τον τρόπο της με έκανε να αισθανθώ καλύτερα. Χαίρομαι που η καθε μία ξεχωριστά και με τον τρόπο της με αγκαλιάσατε και ανταποκριθήκατε στην στεναχώρια της ημέρας μου! 
Ετοιμάζομαι για εξωσωματική και αυτό είναι που μετράει περισσότερο αυτή τη στιγμή για μένα.
Θέλω να πάω με τη θετικότερη σκέψη και ελπίζω πως ο ερχομός ενώς παιδιού θα τον καλμάρει, γιατί πιστεύω πως αυτή τη στιγμή η όλη στάση του έχει να κάνει επειδή κατηγορεί τον ευατό του ότι είναι ανίκανος να κάνει παιδιά και κυρίως να ικανοποιήσει τον πόθο μου. 

στις πριν 2 ώρες, ο/η melitiniღ είπε:

χε χε χε κι εμένα μου έχει περάσει πάαααρα πολλές φορές αυτή η σκέψη απο το μυαλό... αλλά λέω ναι.. να σου πω γιατί;; Γιατί είμαι 36 σε ένα μήνα, γιατί σπατάλησα χρόνια μαζί του και πλέον αν χωρίσω δε θέλω να ξαναμπω σε μία τέτοια διαδικασία εύρεσης συντρόφου και γάμου. Θέλω να μείνω μόνη μου. Δεν θέλω μετα συγχωρήσεως άλλο μαλάκα πάνω απ' το κεφάλι μου, τα λάθη μια φορά γίνονται. Εγώ πλέον το μόνο που θέλω είναι ένα παιδάκι, μπορεί να φανεί εγωιστικό αλλά έτσι είναι. Δεν με νοιάζει μετά αν χωρίσω.. και σπίτι έχω και δουλειά έχω και ανθρώπους να με βοηθήσουν στο μεγάλωμα του έχω. Αυτός θα χάσει, που με τέτοιο χαρακτήρα που έχει άλλη γυναίκα να τον κάνει υπομονή δεν θα βρει.

Μου θυμίζεις πολύ την περίπτωση της μαμάς μου. Είχε έναν άντρα τέρμα ακατάλληλο με τον οποίο έκανε 5 παιδιά μαζί του (εγώ το δεύτερο παιδί εδώ 😝). Σε 6 χρόνια 5 παιδιά. Κ σ αυτά τα χρόνια είχαν χωρίσει κιόλας αρκετές φορές αλλά τον δεχόταν πίσω γιατί εμείς ήμασταν πολύ μικρά κ τον ζητούσαμε κτλ. Κ την ρώτησα γιατί συνέχιζε να κάνει παιδιά μαζί του αφού ήταν ακατάλληλος; (Σκέψου στα τελευταία παιδιά δν ήταν καν στις γεννες ήταν χαμενος) Η απάντηση ήταν ότι ήθελε να κάνει παιδιά κ πίστευε ότι τα παιδιά θα τον άλλαζαν , παρότι ήταν μόλις 31 ετών στο 5ο παιδί δεν ήθελε να χωρίσει κ να παντρεύει ξανά κ να κάνει παιδιά και με άλλον άντρα. Την καταλαβαίνω την οπτική της κ εγώ μητέρα είμαι αλλά αλλά η μαμά μου με αυτήν την απόφαση σήκωσε στους ώμους της τις επιλογές της. Μετανάστευσε στο εξωτερικό για να μας σπουδάσει, η οικογένεια κόπηκε στη μέση γιατί 15 χρονών εμείς οι 3 μεγάλες κόρες μείναμε μόνες μας στην Ελλάδα (οι μικρές αδερφές μας έφυγαν στο εξωτερικό με τη μαμά μου για να δουλεύει 2 δουλειές κ να μας συντηρεί). 
Την θαυμάζω την αγαπώ αλλά όλη αυτή η κατάσταση με γέμισε πολλά απωθημένα. Αρχικά μεγάλωσα χωρίς πατέρα (κ όχι γιατί είχε πχ πεθάνει αλλά γιατί ήξερα οτι δεν μας ήθελε κ δεν μας αγαπάει.). Ζήλευα τις φίλες μου τα άλλα παιδιά που είχαν τους γονείς τους πχ στις πανελλήνιες ή σε μεγάλες στιγμές της ζωής τους κ πάει λέγοντας. Και μπορώ να αναφέρω πολλά θέματα εδώ. 

όταν ήρθε η ώρα να αρραβωνιαστώ στα 22 μου (συνδέεται με τα απωθημένα μου, είχα ανάγκη έναν σύντροφο που θα με προστάτευε) μέσα μου έψαξα παρααααα πολύ καλά αν αυτός θα είναι ο σωστός. Σε καμία μα καμία περίπτωση δεν ήθελα να δεσμευτώ έναν ακατάλληλο άνθρωπο. 

Με βάση τη δική μου οπτική κ τα βιώματα, ένα παιδί θέλει τους γονείς του κ παρότι αγαπώ κ θαυμάζω την δύναμη της μητέρας μου εγώ δεν θα έμπαινα ποτέ στη διαδικασία να κρατήσω τον άντρα μου μόνο κ μόνο για τα παιδιά. Όσο δυνατή κ να είναι η μαμά το παιδί θέλει κ τον μπαμπά. 
Ταπεινή μου γνώμη μέσα από τα βιώματά μου. 

εύχομαι να αλλάξει ο άντρας σου, η μαμά μου πίστευε μέχρι τελευταία στιγμή ότι ο πατέρας μου μπορεί ν αλλάξει κ τον ανέχτηκε 12 χρόνια. Όταν χώρισαν κάναμε πάρτι γιατί ήταν ανυπόφορο αυτό που ζούσαμε αλλά τα τραύματα είναι τραύματα ακόμα κ αν διώξεις τον τοξικό παράγοντα από την εξίσωση. 

στις πριν 13 λεπτά, ο/η Xrisa95 είπε:

Μου θυμίζεις πολύ την περίπτωση της μαμάς μου. Είχε έναν άντρα τέρμα ακατάλληλο με τον οποίο έκανε 5 παιδιά μαζί του (εγώ το δεύτερο παιδί εδώ 😝). Σε 6 χρόνια 5 παιδιά. Κ σ αυτά τα χρόνια είχαν χωρίσει κιόλας αρκετές φορές αλλά τον δεχόταν πίσω γιατί εμείς ήμασταν πολύ μικρά κ τον ζητούσαμε κτλ. Κ την ρώτησα γιατί συνέχιζε να κάνει παιδιά μαζί του αφού ήταν ακατάλληλος; (Σκέψου στα τελευταία παιδιά δν ήταν καν στις γεννες ήταν χαμενος) Η απάντηση ήταν ότι ήθελε να κάνει παιδιά κ πίστευε ότι τα παιδιά θα τον άλλαζαν , παρότι ήταν μόλις 31 ετών στο 5ο παιδί δεν ήθελε να χωρίσει κ να παντρεύει ξανά κ να κάνει παιδιά και με άλλον άντρα. Την καταλαβαίνω την οπτική της κ εγώ μητέρα είμαι αλλά αλλά η μαμά μου με αυτήν την απόφαση σήκωσε στους ώμους της τις επιλογές της. Μετανάστευσε στο εξωτερικό για να μας σπουδάσει, η οικογένεια κόπηκε στη μέση γιατί 15 χρονών εμείς οι 3 μεγάλες κόρες μείναμε μόνες μας στην Ελλάδα (οι μικρές αδερφές μας έφυγαν στο εξωτερικό με τη μαμά μου για να δουλεύει 2 δουλειές κ να μας συντηρεί). 
Την θαυμάζω την αγαπώ αλλά όλη αυτή η κατάσταση με γέμισε πολλά απωθημένα. Αρχικά μεγάλωσα χωρίς πατέρα (κ όχι γιατί είχε πχ πεθάνει αλλά γιατί ήξερα οτι δεν μας ήθελε κ δεν μας αγαπάει.). Ζήλευα τις φίλες μου τα άλλα παιδιά που είχαν τους γονείς τους πχ στις πανελλήνιες ή σε μεγάλες στιγμές της ζωής τους κ πάει λέγοντας. Και μπορώ να αναφέρω πολλά θέματα εδώ. 

όταν ήρθε η ώρα να αρραβωνιαστώ στα 22 μου (συνδέεται με τα απωθημένα μου, είχα ανάγκη έναν σύντροφο που θα με προστάτευε) μέσα μου έψαξα παρααααα πολύ καλά αν αυτός θα είναι ο σωστός. Σε καμία μα καμία περίπτωση δεν ήθελα να δεσμευτώ έναν ακατάλληλο άνθρωπο. 

Με βάση τη δική μου οπτική κ τα βιώματα, ένα παιδί θέλει τους γονείς του κ παρότι αγαπώ κ θαυμάζω την δύναμη της μητέρας μου εγώ δεν θα έμπαινα ποτέ στη διαδικασία να κρατήσω τον άντρα μου μόνο κ μόνο για τα παιδιά. Όσο δυνατή κ να είναι η μαμά το παιδί θέλει κ τον μπαμπά. 
Ταπεινή μου γνώμη μέσα από τα βιώματά μου. 

εύχομαι να αλλάξει ο άντρας σου, η μαμά μου πίστευε μέχρι τελευταία στιγμή ότι ο πατέρας μου μπορεί ν αλλάξει κ τον ανέχτηκε 12 χρόνια. Όταν χώρισαν κάναμε πάρτι γιατί ήταν ανυπόφορο αυτό που ζούσαμε αλλά τα τραύματα είναι τραύματα ακόμα κ αν διώξεις τον τοξικό παράγοντα από την εξίσωση. 

Κανείς σε αυτή τη ζωή δεν λγιτώνει απο το σταυρό του, αυτό βλέπω και καταλαβαίνω εγώ.
Πιστευώ πως ο άντρας μου δεν είναι ακατάλληλος για πατέρας, ίσα ίσα τον θεωρώ και πολύ ικανό. Απλά τραύματα παιδικά και τραύματα τωρινά τον έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση. Έχω υπάρξει στη ζωή μου με τοξικό άνθρωπο και πίστεψε με έφτασα στο σημείο να τρέχω σε γιατρούς γιατί μου δημηιούρησε ψυχοσωματικά θέματα με αποτέλεσμα 25 χρονών κοπέλα να κατουράω πάνω μου. Όταν πήγα σε ουρολόγο δεν μπορούσε να το πιστέψει για την ηλικία μου, και όταν πήγα σε ειδικό γιατρό με ειδικές εξετάσεις αυτό που μου είπε ήταν κατά λέξη ότι είμαι υγιέστατη και να αποβάλλω απο τη ζωή μου τους τοξικούς ανθρώπους, κάτι και το οποίο έκανα φυσικά και επανήλθε ο οργανισμός μου στα φυσιολογικά του.
Τώρα δεν είμαι σε αυτή την κατηγορία εννοείται, αν ήμουν πιστέψτε με θα είχα φύγει εχθές, όχι αύριο.
Απλά όπως σου είπα έχω να κάνω με έναν πολύ ανασφαλή, εγωιστή και ενοχικό άνθρωπο που δεν μπορεί να το αντιληφθεί. Το παιδί θεωρώ ότι θα του διώξει κάθε κόμπλεξ και θα του δώσει τόση αγάπη που θα τρομάξει όταν πλέον καταλάβει ότι δεν χρειάζεται να ζητάει και να πάρει αγάπη..!

στις πριν 24 λεπτά, ο/η melitiniღ είπε:

Κανείς σε αυτή τη ζωή δεν λγιτώνει απο το σταυρό του, αυτό βλέπω και καταλαβαίνω εγώ.
Πιστευώ πως ο άντρας μου δεν είναι ακατάλληλος για πατέρας, ίσα ίσα τον θεωρώ και πολύ ικανό. Απλά τραύματα παιδικά και τραύματα τωρινά τον έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση. Έχω υπάρξει στη ζωή μου με τοξικό άνθρωπο και πίστεψε με έφτασα στο σημείο να τρέχω σε γιατρούς γιατί μου δημηιούρησε ψυχοσωματικά θέματα με αποτέλεσμα 25 χρονών κοπέλα να κατουράω πάνω μου. Όταν πήγα σε ουρολόγο δεν μπορούσε να το πιστέψει για την ηλικία μου, και όταν πήγα σε ειδικό γιατρό με ειδικές εξετάσεις αυτό που μου είπε ήταν κατά λέξη ότι είμαι υγιέστατη και να αποβάλλω απο τη ζωή μου τους τοξικούς ανθρώπους, κάτι και το οποίο έκανα φυσικά και επανήλθε ο οργανισμός μου στα φυσιολογικά του.
Τώρα δεν είμαι σε αυτή την κατηγορία εννοείται, αν ήμουν πιστέψτε με θα είχα φύγει εχθές, όχι αύριο.
Απλά όπως σου είπα έχω να κάνω με έναν πολύ ανασφαλή, εγωιστή και ενοχικό άνθρωπο που δεν μπορεί να το αντιληφθεί. Το παιδί θεωρώ ότι θα του διώξει κάθε κόμπλεξ και θα του δώσει τόση αγάπη που θα τρομάξει όταν πλέον καταλάβει ότι δεν χρειάζεται να ζητάει και να πάρει αγάπη..!

Έχεις την εμπειρία λοιπόν κ την ικανότητα να διακρίνεις! Εγώ εύχομαι από καρδιάς κάθε πρόβλημα κ κάθε ανησυχία ν φύγουν όταν έρθει το θαυματακι σας ❤️

στις πριν 1 ώρα, ο/η melitiniღ είπε:

Η αλήθεια είναι ότι όταν κάνεις παιδί έρχεσαι σε απευθείας αντιπαράθεση με τα δικά σου βιώματα, απωθημένα, και κυρίως τραυματα. Και θα εξηγήσω τι εννοώ με ένα απλό παράδειγμα..

Αν εγώ σαν παιδί έχω δεχτεί τεράστια πίεση να είμαι καλή μαθήτρια.. ή μάλλον η καλύτερη μαθήτρια της τάξης μου και έρχεται η ώρα να διαβάσω την κόρη μου, πιθανότατα θα βγει από μέσα μου μια πίεση προς αυτήν. Και αν δεν είναι "αρκετά καλή" ίσως θυμώσω κιολας. Οπως θα θύμωνε μαζί μου η μητέρα μου, ή όπως θα θυμωνα με τον εαυτό μου, γιατί έτσι έμαθα. Ίσως νιώσω δυσφορία και νεύρα αν δεν "τα παίρνει τα γράμματα". Εκτός εάν έχω λύσει μέσα μου (όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται) τα τραύματα μου. Σημαντικό είναι επίσης εκείνη τη στιγμή να συνειδητοποιήσω την οποια λάθος συμπεριφορά μου και έπειτα να κάτσω να σκεφτώ γιατί ένιωσα έτσι. Γιατί φέρθηκα έτσι. Τι λέει το εσωτερικό μου παιδί;

Δεν είμαι η τέλεια μαμά, ούτε καν, και ούτε πάω να το παίξω. Όμως σαν ένα παιδί μεγαλωμένο σε μια πολύ προβληματική οικογένεια, με άπειρα τραυματα, πολλή ψυχοθεραπεία και πολύ διάβασμα βιβλίων, φοβόμουν πολύ πριν έρθει η κόρη μου. Φοβομουν μήπως της μεταφερω τα δικά μου άλυτα θέματα. Όπως είπα και πριν είναι πολύ σημαντικό να δημιουργούμε υγιείς ψυχολογικά και ψυχικά ανθρώπους. Τον άντρα μου τον λατρεύω. Τον επέλεξα έχοντας μια ατάκα μιας καθηγήτριας και φίλης στο μυαλό μου "να επιλέξεις τον άντρα που θα είναι καλός πατέρας για τα παιδιά σου". Και η ατάκα αυτή έχει τόσες πολλές διαστάσεις. Καλός πατέρας είναι μέσα σε όλα αυτός που σέβεται και αγαπάει και την μητέρα γιατί ο μπαμπας μην ξεχνάμε ότι αποτελεί και πρότυπο για το παιδί. Και για την κόρη μου συγκεκριμένα αποτελεί το πρότυπο του άντρα που θα αναζητήσει μελλοντικά. Αν λοιπόν ο άντρας μου για τον Χ,ψ λόγο δεν ήταν αυτό που θα ήθελα να είναι στην οικογένεια μας θα χώριζα για το παιδί μου. Γιατί λέω για το παιδί μου; Γιατί η μητέρα μου έμεινε όλη της τη ζωή με εναν άντρα κακοποιητικο. Την παρακαλούσα να φύγουμε μακριά του. Δεν το έκανε ποτέ. Μακάρι να το είχε κάνει. Θα έσωζε εμένα από την κατάθλιψη ετών, και την αδερφή μου από έναν γάμο ίδιο και ίσως και χειρότερο από αυτόν των γωνιών μου.

Συγγνώμη για το σεντόνι, πήρα αφορμή από αυτά που έγραψε η @Xrisa95

@Elli13 και @Xrisa95 πόσο κοινά βιώματα έχουμε. Το αναβιωνω με αυτά που γράφετε. Δυστυχώς στον γάμο δε χάνεται ο εγωισμός. Θα έπρεπε όμως. Η δική μου μητέρα αφού έφτασε να ζήσει 40 χρόνια με έναν χειριστικο, ανασφαλή και κακοποιητικο σύζυγο πλέον θέλει και να βάλω το όνομα του στον υιό μου. Της είπα πως έχει πάθει θυματοποιηση και μετά θάνατον ακόμα τον φοβάται. Μου είναι εντελώς αδιάφορο.

Το βαρυναμε σήμερα... Ένα πολύ ωραίο βιβλίο προετοιμασίας για τη γονεϊκοτητα που μάλλον το έχεις διαβάσει Έλλη από τον τρόπο που γράφεις είναι "το βιβλίο που θα ήθελες να είχαν διαβάσει οι γονείς σου και τα παιδιά σου θα σε ευγνωμονούν που το έκανες". (Τίτλος κ αυτός!) Γιατί φυσικά θέλουμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καλύτερα ίσως από όσο μεγαλώσαμε εμείς. 

στις πριν 15 λεπτά, ο/η Zelda είπε:

Το βαρυναμε σήμερα... Ένα πολύ ωραίο βιβλίο προετοιμασίας για τη γονεϊκοτητα που μάλλον το έχεις διαβάσει Έλλη από τον τρόπο που γράφεις είναι "το βιβλίο που θα ήθελες να είχαν διαβάσει οι γονείς σου και τα παιδιά σου θα σε ευγνωμονούν που το έκανες". (Τίτλος κ αυτός!) Γιατί φυσικά θέλουμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καλύτερα ίσως από όσο μεγαλώσαμε εμείς. 

Το άκουγα σε audiobook κάθε μέρα όσο οδηγούσα προς και από τη δουλειά και ήμουν έγκυος στην κόρη μου. Τρομερό βιβλίο 👍👍

Κορίτσια είστε υπέροχες όλες και με φοβερές ιστορίες προσωπικά η κάθε μία!

Σε αντίθεση με κάποιες από σας εγώ ζω και ζούσα σε μια υγιή οικογένεια με αγάπη και τρομερό δέσιμο των γονιών μου.  Με αποτέλεσμα το σπίτι που επιλέξαμε με το σύζυγο μου να ζήσουμε σε λίγο καιρό να είναι το πατρικό μου.. πάνω να είμαστε εμείς, κάτω ο αδερφός μου με τη γυναίκα του και στην ίδια αυλή οι γονείς μου. Έχοντας πρότυπο αυτούς τους γονείς με τις όποιες δυσκολίες βρέθηκαν στο δρόμο τους και την όποια οικονομική ανέχεια θέλω να μεταδώσω αυτή την αγάπη, αυτό το δέσιμο και αυτό το σεβασμό στη δική μου οικογένεια. Δεν είναι τυχαίο αλλώστε που ο ίδιος ο άντρας μου θέλησε να πάμε να μείνουμε στο χωριό στο πατρικό μου και να φύγουμε από την πόλη όπου και ζούμε. 

Απλά σας είπα, και όπως είπε και η @Elli13 κάποια παιδικά τραύματα μας κυνηγάνε ακόμη..  και αν δεν έχουμε το γνώθι σε αυτόν δεν υπάρχει περίπτωση να τα αποβάλλουμε πότε.. αυτό ισχύει και με το σύζυγο μου.

Είχε έναν πατέρα στην παιδική του ηλικία, που το μόνο που τον έμοιαζε ήταν ο εαυτούλης του και με μια μαμά να τρέχει για τα πάντα, να δουλεύει άπειρες ώρες και τα παιδιά να μεγαλώνουν κατά βάση με τον παππού και τη γιαγιά. Η αδερφή του από όσο γνωρίζω πρέπει να έκανε χρόνια ψυχοθεραπεία σε αντίθεση με τον άντρα μου που δεν παραδέχτηκε πότε μέσα του το πρόβλημα. Τώρα ήρθε και αυτό με το παιδί που "δεν μπορεί" να κάνει & τον αποτέλειωσε. 

Οπότε υπάρχουν και αυτά του τα ξεσπάσματα που ευτυχώς πλέον δεν είναι συχνά και έχουν ελλατωθεί αρκετά. 

Εχθές ήταν μια από αυτές τις δύσκολες ανασφαλής μέρες.. προσπαθεί να κόψει και το κάπνισμα και η έλλειψη νικοτίνης του έχει τρυπήσει τα νεύρα ακόμη πιο πολύ από ότι ήταν. πφ!

Το μεσημέρι που γύρισα από τη δουλειά άλλος άνθρωπος, σαν να επανήλθε στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις. 

Ήταν ξέσπασμα και πέρασε, αυτό θέλω να πιστεύω όπως επίσης και το γεγονός ότι ο πονηρός τέτοιες μέρες νηστείας και προσπάθειας βάζει τρικλοποδιές. 

& ίσως το γεγονός ότι μπορεί στο ενδεχόμενο του ερχομού  ενώς παιδιού, έχοντας και τέτοια βιώματα.. να θεωρεί τον εαυτό του ανάξιο.. κάτι το οποίο δεν ισχύει προσωπικά για μένα, γιατί όπως προείπα θεωρώ πως θα γίνει ένας πάρα πολύ καλός πατέρας, κάτι που δεν ήταν ο δικός του γι' αυτον. Θα ξετρελαθεί, όπως τον έχω δει πάρα πολλές φορές να κάνει με την ανηψιά μου και τα παιδιά φίλων μας, και θα του φύγουν όλα τα κόμπλεξ και οι όποιες ανασφάλειες. 

Από δω και πέρα ελπίζω να ακούτε μόνο ευχάριστα πράγματα από μένα..!!!!

και για πάμε λίγο να ευθυμήσουμε...Ποιααα κορίτσια αναμένουν σύντομα (ή και όχι) περίοδο; 

Κάνω την αρχή και λέω πως αναμένω λογικά σε καμιά βδομάδα. Εννοείται πώς έχω όλα τα συμπτώματα πριν την περίοδο αλλά με την καθημερινότητα δεν έχω χρόνο να σκεφτώ καν ότι μπορεί να έγινε κάτι αυτή τη φορά. Έτσι κι αλλιώς η ελεύθερη επαφή έγινε στο παρατσάκ πρέπει να είχε τελειώσει η ωορρηξία. 

στις πριν 9 λεπτά, ο/η Naty_ είπε:

και για πάμε λίγο να ευθυμήσουμε...Ποιααα κορίτσια αναμένουν σύντομα (ή και όχι) περίοδο; 

Κάνω την αρχή και λέω πως αναμένω λογικά σε καμιά βδομάδα. Εννοείται πώς έχω όλα τα συμπτώματα πριν την περίοδο αλλά με την καθημερινότητα δεν έχω χρόνο να σκεφτώ καν ότι μπορεί να έγινε κάτι αυτή τη φορά. Έτσι κι αλλιώς η ελεύθερη επαφή έγινε στο παρατσάκ πρέπει να είχε τελειώσει η ωορρηξία. 

Το ωάριο ζει 24 ώρες περιμένοντας το σπερματοζωάριο. Αφήνω απλά αυτό εδώ .... 😁😁🙏🙏

στις πριν 19 λεπτά, ο/η Elli13 είπε:

Το ωάριο ζει 24 ώρες περιμένοντας το σπερματοζωάριο. Αφήνω απλά αυτό εδώ .... 😁😁🙏🙏

χαχαχα τέλεια! ετσι ναι για να αρχίσει η παράνοια..!! Πότε πας για χοριακή εσύ;;; 

στις πριν 25 λεπτά, ο/η Naty_ είπε:

χαχαχα τέλεια! ετσι ναι για να αρχίσει η παράνοια..!! Πότε πας για χοριακή εσύ;;; 

Τώρα που το ανέφερες.... Ήθελα τη γνώμη σας σε αυτό. 

Αρχικά δεν έχω γιατρό να μου την γράψει. Αλλά ας πούμε ότι παίρνω είτε τον παλιό ή αυτόν που σκοπεύω να πάω. Και την κάνω. Και κάνω και μια δεύτερη.. Και;; Θέλω να πω, το προηγούμενο μήνα που έκανα δύο, η πρώτη ήταν 40 και σε δύο μέρες πήγε 199. Την τρίτη την έκανα από μόνη μου γιατί έβλεπα ότι τα τεστ σταμάτησαν να σκουραινουν. Και εκεί φάνηκε ότι δεν ανέβαινε. Πόσες χοριακες δηλαδή να κάνω; Κάθε δύο μέρες για δύο εβδομάδες; Θα αποτρελαθω, δεν υπάρχει περίπτωση. Ο προηγούμενος γιατρός μου επειδή ήξερε το άγχος που μου προκαλούν δεν τον ένοιαζε να κάνω χοριακες. Στην κόρη μου έκανα 2-3 από μόνη μου μέχρι να πάω 6,5 εβδομάδων να με δει.

Καταλαβαίνετε τώρα λίγο πολύ γιατί δεν πάω για χοριακη ;;

στις πριν 28 λεπτά, ο/η Elli13 είπε:

Τώρα που το ανέφερες.... Ήθελα τη γνώμη σας σε αυτό. 

Αρχικά δεν έχω γιατρό να μου την γράψει. Αλλά ας πούμε ότι παίρνω είτε τον παλιό ή αυτόν που σκοπεύω να πάω. Και την κάνω. Και κάνω και μια δεύτερη.. Και;; Θέλω να πω, το προηγούμενο μήνα που έκανα δύο, η πρώτη ήταν 40 και σε δύο μέρες πήγε 199. Την τρίτη την έκανα από μόνη μου γιατί έβλεπα ότι τα τεστ σταμάτησαν να σκουραινουν. Και εκεί φάνηκε ότι δεν ανέβαινε. Πόσες χοριακες δηλαδή να κάνω; Κάθε δύο μέρες για δύο εβδομάδες; Θα αποτρελαθω, δεν υπάρχει περίπτωση. Ο προηγούμενος γιατρός μου επειδή ήξερε το άγχος που μου προκαλούν δεν τον ένοιαζε να κάνω χοριακες. Στην κόρη μου έκανα 2-3 από μόνη μου μέχρι να πάω 6,5 εβδομάδων να με δει.

Καταλαβαίνετε τώρα λίγο πολύ γιατί δεν πάω για χοριακη ;;

Καλησπέρα κορίτσι μου...εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις μια χοριακή (έστω και να την πληρώσεις) μόνο αν εσύ θες να δεις που βρίσκεσαι...το βασικότερο είναι να βρεις γιατρό να τον επισκεφτείς για να του πεις όλο το ιστορικό κτλ κτλ,να σιγουρευτείς ότι σου κάνει και να προχωρήσετε....Τώρα θεωρητικά ας πούμε είσαι στην 4η εβδομάδα??Επίσης πάρε αν θέλεις ένα τεστ που δείχνει και τις εβδομάδες και μείνε εκεί..γνώμη μου φιλικά πάντα 🥰🧿

@Elli13εγω που ξεκινάω με χαμηλές χοριακες κανω μια σήμερα πχ και την επόμενη μετα απο μια βδομάδα για να δω σημαντική αύξηση. Ε την παρεπομενη συνηθως πάω στο γιατρό. 

στις πριν 3 λεπτά, ο/η Demy93 είπε:

Καλησπέρα κορίτσι μου...εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις μια χοριακή (έστω και να την πληρώσεις) μόνο αν εσύ θες να δεις που βρίσκεσαι...το βασικότερο είναι να βρεις γιατρό να τον επισκεφτείς για να του πεις όλο το ιστορικό κτλ κτλ,να σιγουρευτείς ότι σου κάνει και να προχωρήσετε....Τώρα θεωρητικά ας πούμε είσαι στην 4η εβδομάδα??Επίσης πάρε αν θέλεις ένα τεστ που δείχνει και τις εβδομάδες και μείνε εκεί..γνώμη μου φιλικά πάντα 🥰🧿

Είμαι 4+1. Εννοείται θα πάω σε γιατρό και θα τον επισκεφθώ όταν θα μπορεί να δει κάτι. Μια χοριακη από μόνη της δεν λέει απολύτως τίποτα. Είναι τόσο μεγάλο το εύρος που δίνει σε κάθε εβδομάδα που είναι χαμένος κόπος 

στις πριν 13 λεπτά, ο/η Diwni είπε:

@Elli13εγω που ξεκινάω με χαμηλές χοριακες κανω μια σήμερα πχ και την επόμενη μετα απο μια βδομάδα για να δω σημαντική αύξηση. Ε την παρεπομενη συνηθως πάω στο γιατρό. 

Ναι αυτό θα μπορούσε να είναι χρήσιμο. Αλλά είμαι τόσο ήρεμη και χαλαρή αυτή τη φορά  (μάλλον από άμυνα) που αν αρχίσω τις χοριακες θα στρεσσαριστω πάλι. Έχω περάσει απίστευτο άγχος όχι μια όχι δύο αλλά 5 φορές μέσα σε δύο χρόνια. Ειλικρινά δεν το αντέχω ξανά γιατί μετά είμαι δυσλειτουργική σε όλες τις φάσεις της καθημερινότητας μου. Ακόμα και απέναντι στο παιδί. Και επειδή με το παιδί δεν έχω καμία βοήθεια και ο άντρας μου λείπει άπειρες ώρες, προσπαθώ να κάνω ο,τι θα με κρατήσει ήρεμη αυτή τη φορά. Ακόμα και τα τεστ δεν τα κάνω κάθε μέρα (έκανα 2-3 τη μέρα όχι ένα. Τέτοιο άγχος). Ίσως είναι λάθος ο τρόπος μου αλλά είναι ο μονος που αυτή τη στιγμή νιώθω ότι μπορεί να με προφυλάξει από την τρελα

@Elli13τοτε αγαπη μην κανεις κατι παραπανω. Κλεισε ενα ραντεβού ειτε στο γιατρο σου ειτε σε αλλον και πήγαινε απ ευθειας για υπερηχο. Απλα αν είναι να κανεις συνέχεια τεστ τότε προτιμότερο να κάνεις χοριακη. Αν δ κάνεις χοριακη μην κάνεις ούτε τεστ. 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...