Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

@Sotiria_94 αχ η ψυχουλα! Πως κύλησε η μερα σας? Είναι εντάξει σήμερα? Ναι μωρέ ευτυχως έχει στρώσει αρκετα..μερα με τη μερα καλύτερα ειναι κ θα ειναι. 14 τ μηνός κλεινεο κ αυτη τους 3 μήνες. Παεο τ πρώτο πιο δύσκολο τρίμηνο.

Δημοσίευση

Αχ @Diwni μου κοιμαται συνεχεια αλλα δεν εχει πυρετο που το βαζω θερμομετρο. Δε μου λετε κοριτσια μ ποσο διαρκουν τα συμπτωματα του εμβολιου συνηθως;; Δεν πηρα συγκεκριμενη απαντηση απο την παιδιατρο και γενικως επειδη τα εχετε ζησει σας εμπιστευομαι. Φερνει και υπνηλια; 

Δημοσίευση
στις On 4/8/2025 at 7:32 ΜΜ, ο/η Elenaki12 είπε:

Κορίτσια μου τι κάνετε ;; Πως πάτε ;;

έχω προσπαθήσει πάρα πολλές φορές αφού διάβαζα όλες τις απαντήσεις σας να γράψω κ εγώ κ όλο κ κάτι γίνεται .. λίγο το μωρό, λίγο οι ετοιμασίες της γαμοβαφτισης..

είμαστε καλά εμείς , μεγαλώνουμε πολύ καλά , τρώμε μόνο θηλασμό έχω ένα πολύ ψηλό αγόρι στους 68 ποντους στις 25 που κάναμε εμβόλιο κ 6400γρ σύμφωνα με τον παιδίατρο κ καλόβολο … νύχτα ακόμη σηκωνόμαστε κάθε 3-4 ώρες αναλόγως μόνο για θηλασμό χωρίς πολλά πολλά κ κοιμάται κατευθείαν .. έχουμε κάνει ήδη 2 ταξιδάκια , ένα Λευκάδα που είμαστε στο 2ωρο πριν 1-1.5μηνα κ ένα στο εξοχικό των δικών μου στο 5ωρο τώρα το πσκ.. οι δικοί μου που ήταν έκπληξη καταχάρηκαν γιατί είχαν καιρό να τον δούνε κ έπαθαν κοκομπλοκο με τον εγγονό !! 
στα δικά μου , εγώ δεν έχω ακόμη περίοδο εσείς όλες σας ήρθε ; Υπάρχει κάποια που θηλάζει αποκλειστικά κ της ήρθε ;; Δεν θέλω να μου έρθει ακόμη έχω γάμο στις 23 κ μετά λέμε να πάμε ταξιδάκι με το μωρό… επίσης να τα κιλά ενώ είναι στα ίδια όπως πριν την εγκυμοσύνη κ μου κάνουν όλα μου τα ρούχα έχω λίγο κοιλιτσα ακόμη κ δεν νιώθω άνετα ακόμη με όλα μου τα ρούχα παρόλο που όλοι μου λένε πως δεν φαίνεται ότι γέννησα … μόνο το στήθος μου είναι μπομπα κ δεν μπορώ να βάλω κααααποι ρούχα μου ή τα μαγιό μου κ την βγάζω με 2 παλιά μπικίνι κ κάτι ολόσωμα που δεν έχω θέμα ..

τώρα για την πρώτη επαφή κ εμείς πρόσφατα την είχαμε, ήταν αρκετά περίεργη η φάση λίγο το αγχος μου αν θα πονέσει κ εκείνος ήταν κάπως κομπλαρισμενος κ με το στήθος μου που θηλάζω , γενικά δύσκολα με το παιδί να βρεις χρόνο κ χώρο (έχουμε το κόλλημα του χώρου όταν είναι το παιδί δίπλα στο κρεβάτι μας)… γενικά ξηρότητα εκεί κάτω , όχι ιδιαίτερη διαφορά από παλιότερα πάρα τον φυσιολογικό τοκετο, τα 3.5 κιλά παιδί κ τόσα ράμματα … 

Καλώς την!!!! Αχ καταλαβαίνω και γω όλο κάτι κάνω και μένουν οι απαντήσεις μισές 

Βρε τι παιδί είναι αυτό,  φτου σας 🫶 θηλάζω κι εγώ αποκλειστικά και μου ρθε περίοδος κοντά στους 3 μήνες,  τώρα δε ξέρω πότε θα ρθει ξανά,  το παρακολουθώ 

Όσον αφορά τα κιλά,  εγώ πήγε διατροφολόγο, έτρωγα δίχως αύριο και σκεφτόμουν τα κιλά αυτά τα λίγα που είχα πάρει στην εγκυμοσυνη τα έχασα,  μη γίνω τώρα διπλάσια 

Είμαι στην 7η εβδομάδα τώρα της διατροφής και είμαι -6 κιλά, φαίνεται το σώμα πως έχει αρχίσει να μαζεύει και χαίρομαι και γω , βέβαια προσπαθώ αρκετά να κάνω οσες πιο λίγες ατασθαλίες μπορώ 

Για την πρώτη επαφή να σας πω τι άλλο φοβόμουν; βασικά για τις επαφές μας, μην κάνει καμιά στραβή το αγόρι μου και δεν ξέρω από που να μου ρθει μετα🫣 πολύ τον φοβάμαι χαχαχα , όλο τον ακουω να κάνουμε τα παιδιά μας κοντά κοντά και κοντά κοντά, χαχα

Δημοσίευση
στις On 4/8/2025 at 9:28 ΜΜ, ο/η Diwni είπε:

@Elenaki12 τι καλα π ειναι καλοβολος ο μπεμπακος σου! Ναι ειναι παιδαρας φτου φτου. Κάνετε κ τιε εξορμήσεις σας μια χαρα! Εγω θηλαζω αποκλειστικά κ μ ήρθε στους 2.5 μήνες περιοδος. Η κοιλίτσα θελει 8 με 9 μήνες για να στρωσει. Μάλλον σε σενα π εχασες τ κιλα ειναι κατακράτηση μόλις αδιαθετησεις θα φύγει. Επαφες με πολύ λιπαντικο και στον καναπε αμα σας κολλαει ο μπέμπης π ειναι δίπλα στο κρεβάτι. Οι 2 3 πρώτες φορες ειναι περίεργες μετα φτιαχνει τ πραγμα. Εμεις ξεκινησαμε απο μεσα Ιουνίου π μας έδωσε ο γιατρος τ οκ κ έχουμε 3 επαφες ρη βδομαδα μέσο όρο. Νιώθω π Νιώθω περιεργα με τ σωμα μ ε ας Νιώθω τουλάχιστον επιθυμητή. Κιλα εχω κολλησει στα +4. Όλοι μ λένε κ μενα οτι δ φαίνονται. Μου λένε πλακα μας κανεις με 3 γέννες κ μάλιστα η μία πριν 2 μήνες? Αλλά εντάξει λιιιγο με ενοχλεί. Απο Σεπτέμβριο θα ξεκινήσω εντατικά καθημερινα περπάτημα και απο Οκτωβρίο γυμναστήριο. Αχ βρε κορίτσια παιζει κουραση ολη τη μερα, ειναι κ λίγο παρηγοριά τ τσιμπολόγημα.

Πωπω βρε συ μπράβο που είσαι σε καλή κατάσταση μετά από 3 παιδάκια 🫡 κοίτα και γω δεν το ζορίσω για περπάτημα κλπ που χρειάζεται σε συνδυασμό με την διατροφή,  λέω θα μπω πιο εντατικά σε αυτά από Σεπτέμβριο γενικά από όταν φύγουν και οι πολλές ζέστες 

Δημοσίευση
στις πριν 12 ώρες, ο/η Sotiria_94 είπε:

Καλημερουδια @Diwni μου τωρα μπαινετε στα καλυτερα σας φτου φτου να χαλαρωσεις και συ λιγο μακαρι να συνεχισει ετσι. Μαρακι μου θα τα προλαβεις τα μπανακια σου καλη συνεχεια στις διακοπες σας, το εισπραττει η μπεμπα και εχει χαλαρωσει.  Εμεις χθες καναμε εμβολιακι το bexero και ηπιαμε και το ποσιμο για το ροταιο για τις γαστρεντεριτιδες και ειχαμε δυσκολο βραδυ. Ανεβασε δυο φορες πυρετο ψηθηκε και τ εσωσα ντεπον στεναχωρηθηκα πολυ. Δεν τον επιανε υπνος με τιποτα αλλα ευτυχως ειχε ορεξη για φαγητο ο ερμος. Σημερα το πρωι επανηλθε στις εργοστασιακες ρυθμισεις ξυπνησε με χαμογελο λετε να ειναι ενταξει!; 

Ααα κορίτσι μου κι εμείς αυτά τα κάναμε μαζί αλλά εμείς δώσαμε προληπτικα 3 φορές ντεπον και δόξα τω θεώ η μπέμπα ήταν μια χαρά, φαντάζομαι την δική σου λαχτάρα τώρα με τον πυρετουλι σας , τουλάχιστον γνωριζες πως ήταν παρενέργεια 

Δημοσίευση
στις On 5/8/2025 at 1:25 ΠΜ, ο/η ΜαρίαΔημήτρης είπε:

Γυρίσαμε πριν κάνα μισάωρο την άλλαξα και ούτε που το κατάλαβε 😁.

16/8 απόγευμα φεύγουμε 17 ξημέρωμα θα φτάσουμε.  Εγώ υπολογίζω μέχρι Παρασκευή αντε Σάββατο να είμαι με περίοδο, δεν μπορώ και τα ταμπον καθόλου για να πεις πως θα κάνω καμιά βουτιά. Αλλά συνηθισμένη είμαι,κάθε χρόνο και μόλις να έχω τελειώσει από περίοδο με το που φτάνω Ικαρία μου ξανάρχεται η περίοδος.

Ααα έχετε μερούλες αρκετές, μπράβο τι όμορφα, να τις ευχαριστηθειτε 🩷

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η Diwni είπε:

@Sotiria_94 φέρνουν ναι κ υπνηλία. Αφού δ εχει ανησυχια μη σε στεναχωρει. Κανα 2 24ωρα τ πολυ κρατάνε. Εμενα οι μεγάλες μ δ ειχαν ποτε τίποτα. Πυρετο καμια φορά. 

Θυμάμαι και μας έτσι μας είχε πει η παιδιατρος ως παρενέργειες μπορεί να ναι πυρετός ή αυτή η ανησυχία με γκρινιτσες του παιδιού ή να ναι λήθαργο να ξυπνάει να τρώει και ύπνο ξανά ή μπορεί τίποτα απολύτως 

Δημοσίευση

Εμάς κορίτσια σε άλλα νέα,  την Τρίτη είχαμε ραντεβού για να τη ζυγίσω ξανά και μαντέψτε έκανε κακά μόνη της Δευτέρα και Τρίτη,  σήμερα κοίταζα ξανακοιτάξω το παμπερ δεν έκανε, λέω ας είναι θα την περιμένω χαχα 

Όσον αφορά το βάρος της ευτυχώς πήρε 200γρ στη μία εβδομάδα αυτή οπότε όλα καλά με το θηλασμο συνεχίζουμε! Η περίοδος μας αναστάτωσε και ευτυχώς που είχα κοντά ραντεβού δεν θα το καταλάβαινα αλλιώς! Μου προτείνει τις μέρες που έχω περίοδο ανα 2 θηλασμούς να τις δίνω και εκεί γύρω στα 50ml γάλα που έχω αντλήσει 

Εντωμεταξύ εμείς πρέπει να είμαστε το πιο μινιόν μωρουλι , 5.800 είναι η κύρια μου και γύρω στους 60 ποντους θα ναι τώρα 

Δημοσίευση

@Maria98 καλως την! Νινιδα λίγο. Θαυματουργό είναι τ λαδάκι της φρεζυντερμ. Ρε συ εμενα η προηγούμενη κυηση ηταν πριν 6 χρόνια. Τα τελευταία τρία πριν μεινω εγκυος γυμναζομουν συστηματικά όπως κ σε σχεδοκ ολη την εγκυμοσύνη. Κιλα δ εχω, ειμαι κ 1.70 που βοηθάει, ε η κοιλια π ειναι ψιλο λαπας καμουφλαρεται χαχα. Οσο για τις επαφές προφυλαξεις κ έχεις τ κεφαλι σοθ ησυχο. Τι πάει να πει τον φοβασαι? Κουμάντο στο σώμα σου κανεις μόνο εσύ. Κ στο γραφω όπως θα τ ελεγα στη μικρή μ αδερφη.

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια,εδώ που είμαι το ίντερνετ είναι λίγο ως πολύ χάλια και δεν μπορώ να γράψω εύκολα. Η μικρή ευτυχώς την έχει πιάσει το Ικαριωτικο κλίμα και όλο τρώει και κοιμάται. Οσο μένει ξύπνια κάθεται και μιλάει στα δέντρα,ειδικά τώρα το απόγευμα που φυσάει κιόλας κουνιοντουσαν τα φύλλα και δεν έβαλε γλώσσα μέσα της. Χθες της έβαλα λίγο τα πατουσακια στην θάλασσα και δεν της άρεσε, άρχισε να κλαίει. Ξαναδοκίμασα και πάλι τα ίδια, της αρέσει όμως να βλέπει εκεί που σκάει το κύμα. Εμεις μάλλον σύντομα θα βγάλουμε δοντάκι,εκτός από τα πολλά σάλια στο ένα κάτω δοντάκι έχει κάνει κάτι σαν μπιμπικακι άσπρο και θυμάμαι και ο γιος μου είχε τέτοια πριν σκάσουν τα δόντια. Εν τω μεταξύ είχε να κάνει κακά από προχθές το μεσημέρι και έκανε σήμερα το πρωί. Περιττό να σας πω ότι μέχρι να την πάω να την πλύνω για να την καθαρίσω χάλασα ένα πακέτο μωρομαντηλα. 

@Sotiria_94 και εμενα με το bexero  την μία μέρα έκανε πυρετό και κοιμόταν όλη μέρα και την επόμενη είχε χορτάσει ύπνο και δεν κοιμόταν καθόλου. 

@Diwni και εμενα με το που εγινε 3 μηνων εχει αλλαξει πολυ,εχει ηρεμησει.

@Maria98 και εγώ με τις επαφές αυτό φοβάμαι, μην γίνει καμια στραβή όσο και να προσέχουμε, επίσης εγώ φοβόμουν μην γίνει τίποτα και ανοίξει η καισαρικη,το είπα στον γιατρό και γέλαγε. 

Δημοσίευση
στις πριν 31 λεπτά, ο/η Diwni είπε:

@Maria98 καλως την! Νινιδα λίγο. Θαυματουργό είναι τ λαδάκι της φρεζυντερμ. Ρε συ εμενα η προηγούμενη κυηση ηταν πριν 6 χρόνια. Τα τελευταία τρία πριν μεινω εγκυος γυμναζομουν συστηματικά όπως κ σε σχεδοκ ολη την εγκυμοσύνη. Κιλα δ εχω, ειμαι κ 1.70 που βοηθάει, ε η κοιλια π ειναι ψιλο λαπας καμουφλαρεται χαχα. Οσο για τις επαφές προφυλαξεις κ έχεις τ κεφαλι σοθ ησυχο. Τι πάει να πει τον φοβασαι? Κουμάντο στο σώμα σου κανεις μόνο εσύ. Κ στο γραφω όπως θα τ ελεγα στη μικρή μ αδερφη.

Χρησιμοποιώ ήδη ένα σαμπουάν της La Roche Posay αλλά τώρα μας πρότεινε το λαδάκι αυτό, επειδή έχει μποοοολικο μαλλάκι φοβάμαι μη τυχόν μαδησει το κεφαλακι μας από τη νινιδα,  το καημένο σαν λέπια είναι 

Μπράβο που έχεις ισορροπία με τα κιλά και γενικά καλό τρόπο ζωής 🫡

Έχουμε σταματήσει την προφύλαξη με το αγόρι μου,  απλά πρέπει να  προσεχουμε αρκετά μην έρθει έτσι στα ξαφνικά , δε ξέρω και αν το καταλάβω με τη περίοδο αν έρχεται και αυτή στην ώρα της 

Δημοσίευση

@Maria98 και συ κανεις πολυ καλη προσπαθεια. Μειον 6 κιλα.ειναι ενα πολυ σημαντικό νούμερο. Δ ρώτησα για τη θάλασσα αλλα συνηθως σ λένε απο τον 4ο μηνα κ μετα, μερικοί κ μευα τον 6ο. Δ βιάζομαι να την βάλω εξάλλου. Του χρόνου μια κ καλή. Εγω δ θα μπορούσα να ζω με αυτό τ αγχος. Παίρνουμε προφυλαξεις κ έχω κατα 98% το κεφάλι μ ησυχο. Το λαδάκι είναι πολύ καλο. Τίποτα δ θα πάθουν τα μαλλάκια της. Μια κούκλα θα ειναι.

@ΜαρίαΔημήτρηςχαχαχα φαντάζομαι χαλια με τ κακά. Δ πειράζει π δ της αρεσει, αστην να χαζευει.

Δημοσίευση

@Maria98 μεγαλη προσοχη στην επαφη τωρα μετα τον τοκετο πιανεις παιδι για πλακα. Οπωσδηποτε προφυλακτικο αν δεν θες αμεσα συμφωνω με την @Diwni σε αυτο. Επισης νινιδα και εμεις καναμε μπολικη και βαζω το λαδακι ανα δευτερο λουσιμο, του κανω μασαζακι και το αφηνω μιση ωριτσα και εχει βελτιωθει κατα πολυ. Δεν μαδανε απο αυτο, ειναι απλως υπερεκκριση σμηγματος, αν τυχον μαδησει θα ειναι τα κοιλομαλλα που φευγουν αλλα δεν ειναι απαραιτητο. Εμεις συνηλθαμε ευτυχως, τα συμπτωματα κρατησαν λιγες ωρες οπως μου τα ειπατε. @ΜαρίαΔημήτρης η δικια σου εχει κατενθουσιαστει με το νησι ευτυχως για να παρεις μια ανασουλα και εσυ. Εμεις στη θαλασσιτσα βουτηξαμε μονο τα ποδαρακια και μας αρεσε αλλα τιποτα περισσοτερο γιατι η παιδιατρος ειπε οτι ειναι νωρις ακομα. Παγωσαν πολυ τα ποδαρακια του κινδυνεψα να τον ζεστανω μετα γιατι δεν μπορει το σωματακι τους να ρυθμισει τη θερμοκρασια τους ακομα, οποτε δεν ξερω αν θα τον ξαναβρεξω. 

Δημοσίευση

@Maria98 τα πηγαινεις σουπερ με τη διατροφη εχεις κανει ρεκορ με ενα κιλο την εβδομαδα και με θηλασμο μπραβο σου. Επισης και με τα κακακια ξεμπλοκαρε η μικρη αποτι καταλαβα. @ΜαρίαΔημήτρης αστα φιλη μου πολυ μωρομαντηλο οποτε καθε φορα που κανει πολλα κακα τον βουταω και τον βαζω κατω απο τη βρυση χωρις σαπουνι και τον ξεπλενω ετσι για να τελειωνουμε. 

Δημοσίευση

Θα κάνω κι εγώ απόπειρα με το λαδάκι και πιστεύω να φύγει και σε μας γρήγορα, να μπορούμε να κάνουμε όμορφα κοτσίδια χαχα 

Με την διατροφή προσπαθω κι εγώ όσο πιο πολύ μπορώ, η αλήθεια είναι πως έχει φύγει η πολλή πείνα οπότε καλά πάει, έχει αρχίσει να φαίνεται και στο σώμα 

Δημοσίευση

Όσον αφορά την θάλασσα δεν έχουμε κάνει καθόλου απόπειρα να πάμε πάρα μόνο για καφεδάκι δίπλα στη θάλασσα,  δε ξέρω και αν κάνουμε θα φανεί χαχα 

Κορίτσια ποια μωρομάντηλα χρησιμοποιείτε; εμείς τα pampers aqua και είμαι πολύ ευχαριστημένη

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια,εμείς είμαστε θάλασσα και η μικρή κοιμάται του καλού καιρού, έχει και αεράκι και εχει λιωσει. Ελπίζω αύριο να μπορέσω να μπω και εγώ. 

Νινιδα εμείς δεν κάναμε, μόνο λίγο στα φρύδια είχε η οποία έφυγε,έβαζα λαδάκι της pharmasept. 

@Maria98 και εγώ τα pampers harmonie aqua παίρνω και μου αρέσουναρέσο.Της κάνω και τα χερακια οταν ειμαστε εξω γιατι τα βαζει στο στομα και εχει αρχισει και πιανει διάφορα πλεον οσο μπορεί. 

Δημοσίευση

@ΜαρίαΔημήτρης μακαρι να μπεις κ συ να κάνεις τ μπανακια σου.

Εμεις πηγαμε πισινες σήμερα. Κλασικα πάτησε τον ύπνο της στο καροτσι. Φτασαμε 12 παρα κ κοιμηθηκε 1 παρα με 4. Ξύπνησε εφαγε, αραξε στο καροτσι χάζεψε κ λίγο πριν να φύγουμε ξανα κοιμήθηκε. Πολυ καλη ήταν. Τωρα περιμένουμε να περασει η ωρα να τ βάλουμε για ύπνο να χαλαρωσουμε κ μεις.

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια ..Έχω γράψει άπειρες φορές και για κάποιο λόγο δεν δημοσιεύονται ποτέ .

θα πάμε Αίγινα εμείς κάπου κοντά αν γίνει τίποτα .

ο μικρός σίγουρα κάνει άλμα τρώει τον αγλέορα .Μαντηλακια εμείς χρησιμοποιούμε τα water wipes κ είμαι ευχαριστημένη .Με το εμβόλιο μια μέρα σε εμάς κράτησε να ναι τέζα και μετά μια χαρά βέβαια ο παιδίατρος μας είχε δώσει προληπτικά ντεπόν .

Εγω τώρα έχω αρχίσει και μαδάω ανελέητα και ξεκίνησα κάτι βιταμίνες μπας και .

Ελπίζω να στε όλες καλά κ να περνάτε πανέμορφα .

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...