Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια είμαι νέα στο φόρουμ, θα γίνω για δεύτερη φορά μανούλα ειμαι 2 μηνων περίπου! (Δυστυχώς πέρσι είχα μια αποβολή) και είμαι αρκετά αγχωμένη τώρα! Έχω άλλο ένα παιδάκι 6 ετών. Εύχομαι σε όλες με το καλό! Ήθελα να ρωτήσω αν κάποια από εσάς έπαιρνε καθόλου αντισταμινικα κατά την διάρκεια της κύησης γιατί υποφέρω από αλλεργίες εποχιακές και φοβάμαι να πάρω δεν ξέρω τι να κάνω. Έχει κάποια κοπέλα ανάλογη εμπειρία??

• Απαντήσεις 526
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Καλησπερα Δοξα τω Θεω που ειναι ολα καλα και ετσι να συνεχισουμε ολες. Τωρα θα εισαι και πιο ηρεμη @ΜαρίαΔημήτρης Ωωω μεγαλωνει η μπεμπουλα εχει παρει βαρος τι ωραια. Νιωθετε οτι εχετε βαρυνει η οχι ακομα;; Εγω το νιωθω λιγο οταν γυριζω στο κρεβατι οτι εχει βαρυνει η κοιλια και ειναι και τσιτα. 

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια! Και γω σήμερα 24+5 πηγαμε στο γιατρό. Μεγαλώνει κ η δικιά μ η μπουμπου, έφτασε 760 γραμμάρια. Επαθα σοκ γτ ένα μήνα πριν ήταν μόλις 450. Στη Β επιπέδου. Ολα καλα πάνε! Κλείνουμε κ το 2ο τρίμηνο σιγά σιγα. Κάποιες ίσως έχετε μπει ήδη στο 3ο.

Δημοσίευση

Εγώ μπήκα στο 3ο τριμηνο και επίσημα μου είπε ο γιατρός. 

Νιώθω πως έχω βαρύνει πολύ, έχω πάρει 12.5 κιλά και νιώθω γενικά πίεση χαμηλά γιατί και η κοιλιά μου είναι χαμηλά, έτσι ήμουν και στον γιο μου.

Δημοσίευση

Ειναι φυσιολογικα τα κιλα που αναφερετε δεν ακουω κατι περιεργο. Νομιζω λενε οτι μεχρι 16 - 18 κιλα ειναι απολυτα φυσιολογικο και αναμενομενο και καθε σωμα ειναι διαφορετικο. Σημασια εχει οι εξετασουλες να ειναι καλες και τα μωρακια τα οποια τα πανε περιφημα αποτι ακουω. Με το καλο ετσι και γω περιμενω να παω στο γιατρο πρωτα ο Θεος αυτες τις μερες βλεπω ολες εχετε ραντεβου😁😁

Δημοσίευση
στις πριν 15 ώρες, ο/η Sotiria_94 είπε:

Ειναι φυσιολογικα τα κιλα που αναφερετε δεν ακουω κατι περιεργο. Νομιζω λενε οτι μεχρι 16 - 18 κιλα ειναι απολυτα φυσιολογικο και αναμενομενο και καθε σωμα ειναι διαφορετικο. Σημασια εχει οι εξετασουλες να ειναι καλες και τα μωρακια τα οποια τα πανε περιφημα αποτι ακουω. Με το καλο ετσι και γω περιμενω να παω στο γιατρο πρωτα ο Θεος αυτες τις μερες βλεπω ολες εχετε ραντεβου😁😁

Η αλήθεια είναι πως εγώ ήμουν πάρα πολύ αδύνατη.  46 κιλά αλλά έτρωγα μόνο μια φορά τη μέρα γιατί δεν προλαβαινα.  Στην εγκυμοσυνη τρώω επιτέλους σαν άνθρωπος και για αυτό έβαλα αμέσως κιλά τα οποία τα είχα ανάγκη. Βέβαια έτρωγα και πολλά γλυκά με αποτέλεσμα να αυξηθούν τα αμνιακα. Τώρα έχω φτιάξει πολύ την διατροφή μου. Στον γιο μου είχα πάρει 17-18 κιλά. Γερά να είναι τα μωράκια μας και ας πάρουμε όσα κιλά χρειάζεται. 

Δημοσίευση

Κορίτσια μου πως είστε; κάναμε και μεις το ραντεβού μας εχθές 26+5 βγαίναμε και 890γρ , όλα καλά λέει ο γιατρός, ήταν ήσυχο το μωρό μάλλον κοιμόταν και κάποια στιγμή έβαλε το χεράκι στο πρόσωπο 

Μου είπε για την 3η εξέταση πως μπορούμε να την κάνουμε μαζί και να ακυρώσω το ιδιωτικό 

Του είπα για την μέση και το ηβικο οστο μου λέει αφού σε ανακουφίζει να βρίσκεσαι σε κίνηση αλλά με μετρο 

Κορίτσια παρατήρησα και ραγαδουλες στη κοιλιά,  πως να τις προλάβω; βάζω κρεμα και λαδάκι αλλά πιστεύω πως αν είναι να γίνουν θα γίνουν 

Είχαμε πάει αυτή τη βδομάδα να ρίξουμε μια ματιά και για καρότσι, περιμένουν μέχρι τις 20 του μηνα να τους απαντήσουμε,  λογικά θα τκ πάρουμε από κει 

Δημοσίευση

Γειά σας κορίτσια.  Εγώ από χθες νιώθω την μπέμπα πολύ χαμηλά και με πιέζει πολύ.  Κουνιέταιπαρα πολύ και νιώθω λες και με τρυπανε βελόνες από κάτω και πως θα κάνει κανένα πλαφ και θα κατουρηθω. Άσε που μου έχει καρφωθεί πως θα γεννήσω πρόωρα. 

@Maria98 τέλεια τα νέα σου. Για το doppler σου είπε ο γιατρός να το κάνετε μαζί? Εμένα μου έκλεισε 14/3 στο Ρεα ο γιατρός μου. Σε καρότσι καταλήξατε τελικά?

Δημοσίευση
στις On 10/2/2025 at 6:59 ΜΜ, ο/η κατ35 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια είμαι νέα στο φόρουμ, θα γίνω για δεύτερη φορά μανούλα ειμαι 2 μηνων περίπου! (Δυστυχώς πέρσι είχα μια αποβολή) και είμαι αρκετά αγχωμένη τώρα! Έχω άλλο ένα παιδάκι 6 ετών. Εύχομαι σε όλες με το καλό! Ήθελα να ρωτήσω αν κάποια από εσάς έπαιρνε καθόλου αντισταμινικα κατά την διάρκεια της κύησης γιατί υποφέρω από αλλεργίες εποχιακές και φοβάμαι να πάρω δεν ξέρω τι να κάνω. Έχει κάποια κοπέλα ανάλογη εμπειρία??

Κορίτσι μου καλησπέρα, τώρα είδα το μήνυμα σου. Με το καλό σου εύχομαι.  Για το αντισταμινικο θα πρέπει αν ρωτήσεις τον γιατρό σου.

Δημοσίευση

@Maria98 μια χαρα η μπεμπούλα σου! Οι ραγάδες ειναι στο δέρμα αν θα κάνεις η οχι. Γενικά θελει καλη ενυδάτωση τ δέρμα, δηλ κ μια απλή ενυδατική ειναι καλη, δ χρειάζονταθ ακριβα προϊόντα αλλα ειναι κυριως στην ελαστικοτητα τ δέρματος. Εγω στην προηγ εγκυμοσύνη εκανα 2 μικρες μόνο πάνω από τ αφαλό.

@ΜαρίαΔημήτρης γιατί τ πιστευεις αυτό? Έχεις ενδείξεις? 

@κατ35 με τ καλο το μωράκι σου! Σε ποια βδομάδα εισαο εσύ? Πότε έχεις πητ?? Θα ρωτήσεις τ γυναικολογο σου η καποιο παθολόγο π να ξερει από αλλεργίες.

Δημοσίευση

@ΜαρίαΔημήτρης κοριτσι μου και γω το νιώθω αυτό πολλές φορές, για παράδειγμα μπορεί μόλις να έχω βγει από την τουαλέτα και να ξαναμπώ χωρίς να κάνω τίποτα, μόνο και μόνο επειδή νιώθω την πίεση αυτή αλλά περνάει δεν επιμένει 

Ναι είχαμε κλείσει 17/3 την 3η εξέταση στο ιδιωτικό αλλά μου είπε και ο γιατρός μου θα την κάνουμε μαζί 

Για καρότσι είδαμε της cybex το balios και καθισματακι cloud T i-size ,σε αυτά καταλήγω νομίζω χωρίς την καλαθουνα 

Εσείς από καρότσια τι έχετε;

@Diwni μου όσον αφορά τις ραγάδες, πότε σου είχαν εμφανιστεί; και γω τις βλέπω μικρές, ελπίζω να μην μεγαλώσουν για να δούμε

Δημοσίευση

@Maria98ειλικρινα δ θυμάμαι. Πανε και 6 χρονια πριν. Προς τ παρόν δ εχει εμφανιστει αλλη, σ αυτή την εγκυμοσύνη δηλαδή.

Ααα μ αρέσει πάρα πολύ αυτό τ καροτσάκι! Αν επαιρνα τωρα αυτό θα επαιρνα. Εμεις έχουμε της peg perego. Σκυλι μαύρο δεν τ συζητω. Κι αν εχει κάνει χιλιόμετρα και ταξίδια... αλλα αυτό π σκέφτεστε μ αρέσει πάρα πολύ!

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Diwni είπε:

@Maria98 μια χαρα η μπεμπούλα σου! Οι ραγάδες ειναι στο δέρμα αν θα κάνεις η οχι. Γενικά θελει καλη ενυδάτωση τ δέρμα, δηλ κ μια απλή ενυδατική ειναι καλη, δ χρειάζονταθ ακριβα προϊόντα αλλα ειναι κυριως στην ελαστικοτητα τ δέρματος. Εγω στην προηγ εγκυμοσύνη εκανα 2 μικρες μόνο πάνω από τ αφαλό.

@ΜαρίαΔημήτρης γιατί τ πιστευεις αυτό? Έχεις ενδείξεις? 

@κατ35 με τ καλο το μωράκι σου! Σε ποια βδομάδα εισαο εσύ? Πότε έχεις πητ?? Θα ρωτήσεις τ γυναικολογο σου η καποιο παθολόγο π να ξερει από αλλεργίες.

Δεν ξέρω γιατί μου έχει κολλήσει για πρόωρο τοκετό,ίσως επειδή είχαν βγει τα αποτελέσματα χαμηλά στις πιθανότητες που δίνουν στην αυχενική. Εγω εύχομαι να προλάβω να μπω στον μήνα μου.

Εγώ απο καροτσι πήρα το joie finiti και αυγο πάλι joie I snug 2. Γενικά είμαι ευχαριστημενη από την joie από πράγματα που είχα και στον γιο μου και δεν ήθελα να δώσω μια περιουσία.  Κούνια τελικά δεν θα πάρω,θα μου δώσει ο αδερφός μου. 

Σε αυτή την εγκυμοσύνη είμαι πως να το πω πιο κατασταλαγμενη στο τι θέλω και πιστεύω πως θα χρειαστώ.  

Δημοσίευση

Είναι πανάλαφρο της cybex, υπήρχε επιλογή να μου δώσουν αλλά σκέφτηκα έστω το καρότσι να το επιλέξουμε εμείς, αφού θεωρητικά θα ακολουθήσουν και άλλα παιδάκια πρώτα ο Θεός εννοείται 

@ΜαρίαΔημήτρης να μη το σκέφτεσαι κοριτσι μου όπως το πες είναι πιθανότητες,  εχουμε φτασει εως εδω μια χαρα θα ολοκληρώσουμε τη κύηση 🫶

Δημοσίευση
στις πριν 24 λεπτά, ο/η Maria98 είπε:

Είναι πανάλαφρο της cybex, υπήρχε επιλογή να μου δώσουν αλλά σκέφτηκα έστω το καρότσι να το επιλέξουμε εμείς, αφού θεωρητικά θα ακολουθήσουν και άλλα παιδάκια πρώτα ο Θεός εννοείται 

@ΜαρίαΔημήτρης να μη το σκέφτεσαι κοριτσι μου όπως το πες είναι πιθανότητες,  εχουμε φτασει εως εδω μια χαρα θα ολοκληρώσουμε τη κύηση 🫶

Μην το σκέφτεσαι για το καροτσι και το καθισμα, καλύτερα να πάρεις καινούριο και να το έχεις και για επόμενο παιδί.  Και εμενα είπαν να μου δώσουν αλλά είναι 13 χρονων και δεν ήθελα για λόγους ασφαλείας, δεν ξέρω τι μεταχείριση του έκαναν. Απλά δεν επένδυσα σε κάτι πολύ ακριβό γιατί εγώ μετά δεν θα κάνω άλλο παιδάκι. 

Δημοσίευση

Κορίτσια ρώτησα και στη γενική ομάδα, ρωτάω και εδώ βέβαια

Για πείτε από μπιμπερό τι επιλογές κανετε/θα κανετε; θέλω να προσπαθήσω τον θηλασμό, έχω κατά νου να πάρω πχ 2 μπιμπερό,  αλλά δε ξέρω τι να επιλέξω για να μην υπάρξει κάποια σύγχυση θηλων 

Δημοσίευση

Εγώ στον γιο μου είχα δοκιμάσει διαφορά μπιμπερό και είχα καταλήξει στα Dr brown ,  πάνες έπαιρνα pampers, είχα πάρει και babylino αλλά είχαμε διαρροές.  Βέβαια από το 2016 μέχρι τώρα έχουν βγάλει και πιο εξελιγμένα. Μωρομαντηλα θα σου πρότεινα νερού για αρχή. Εγώ μωρό μωρό έπαιρνα τα πολλά με μωρομαντηλο η με βρεγμένο βαμβακι και μετά τον επλενα ακόμα και από τσίτα. 

Δημοσίευση

@Maria98Μαρια μου οι ραγαδες ειναι αναποφευχτο αναμνηστικο της εγκυμοσυνης μας νομιζω και ειναι αυτοι οι μηνες που εμφανιζονται κυριως ετσι μ πε και ο γιατρος. Και μενα τσιτα η κοιλια μου σιγουρα θα εχω και δε βαζω και κρεμα τακτικα, εχω παρει ομως μια που λεγεται mama’ s της pharmasept την παρηγγειλα απο online φαρμακειο αν θες να τη δοκιμασεις ειναι πολυ ευχαριστη και εχει μεγαλη ποσοτητα και ωρα υφη. @ΜαρίαΔημήτρης και μενα με σκαβει ο μπεμπης καθε βραδυ χαμηλα στην κοιλια και φρικαρω αλλα το χουν πολλες κοπελες μη σε φοβιζει αυτο. Φαντασου καποιες φορες ειμαι στα ορια του πονου μιλαμε για πολυ σκαψιμο σε περιεργο σημειο και παραλληλα παταει πανω στην κυστη μου και σηκωνομαι συνεχεια για τσισα. Μη σκεφτεσαι τιποτα για προωρο εχει προχωρησει πολυ η εγκυμοσυνη θα ειχε δωσει δειγμα απλα σιγα σιγα θα πρεπει να ακους το σωμα σου και να ξεκουραζεσαι πιο πολυ οπως και ολα τα κοριτσια. Θα πανε ολα καλα, θα σκεφτομαστε θετικα και ελπιζουμε να μας βοηθησει ο Θεος να εχουμε γερα και τελειομηνα μωρακια😍. Για doppler ουτε εμενα μου ειπε κατι νομιζω την κανουν περιπου στην 32 εβδομαδα ομως πολλοι γιατροι την παραλειπουν επειδη εχουν καλα εξοπλισμενο μηχανημα και μπορουν να την κανουν οι ιδιοι. Αλλα ας φτασω εκει πρωτα ο Θεος και θα σας πω. 

Δημοσίευση

@Maria98 εμενα μπουκαλι κ οι 2 πήραν της mam. Είχα δοκιμάσει διαφορά. Είναι ξεκαθαρα στο μωρο. Πάνες αρχικά μας είχαν βολεψει η premium care της παμπερς, ηταβ κ μικρα μωρακια κ τους ταίριαξαν πιο καλα, μετά τ γυρισαμε στις babylino. Ειναι πιο ψηλές στο ίδιο νούμερο. Στη μεγαλη π ήταν ανεπτυγμενο μωρο babylino, στη μικρή να σ πω οποίες εβρισκα σε προσφορά. Κ με τ μωρομαντηλα τ ίδιο. Οποίο εται επώνυμο ήταν σε προσφορά.

@ΜαρίαΔημήτρης μην το σκέφτεσαι κορίτσι μου. Η αυχενικη δινει απλα ενα ποσοστό. Αφου δ εχεις ενδείξεις μη σε απασχολει.

Δημοσίευση

Ρε κοριτσια μιας και το αναφερατε εμενα το στηθος μου δεν εχει καταλαβει τιποτα απο εγκυμοσυνη. Εχει μεγαλωσει απειροελαχιστα, με ποναει ελαχιστα αν το πιεσω και μπροστα στις θηλες εχει κατι λευκο αλλα δεν ξερω τι ειναι. Λες και εχουν αφυδατωθει οι θηλες δεν ξερω τι παιζει. 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Αχ αυτό με τα σημάδια πόσο σε καταλαβαίνω! Γερά να ειναι τα παιδάκια μας!  Επίσης εγώ πιστεύω πολυ στην αρνητικη ενέργεια ενός ανθρώπου.  Και μην γελάσετε αλλά το Σάββατο με είδε μια που οπότε την βλέπω όλο κάτι γίνεται και η συγκεκριμένη είχε γυρίσει και είπε όταν έμαθε πως είμαι έγκυος πριν 3 βδομάδες πως γιατί κάνω δεύτερο και αν έχω λεφτά να το συντηρησω και την Κυριακή έπαθα αυτό που έπαθα.  
    • Τώρα έρχεσαι στα λόγια μου, όλα είναι υποκειμενικά ... Γεννώντας ένα παιδί προφανώς και δεν σβήνουν ξαφνικά όλες οι άλλες μας ιδιότητες, ο,τι υπήρξαμε και ότι συνεχίζουμε να είμαστε, οι ανάγκες μας, οι ιδιότητές μας, τα χαρακτηριστικά μας. Δεν είμαστε μόνο μανάδες αλλά και πολλά άλλα ταυτόχρονα. Όμως το πώς αισθάνεται η καθεμία διαφέρει και δεν έχει να κάνει με ενοχική συμπεριφορά. Εφόσον ρωτάς τη γνώμη μας- που για μένα η γνώμη των άλλων, πολλώ δε μάλλον άγνωστων ανθρώπων,  μικρή σημασία έχει σε τέτοια θέματα - εγώ δεν θα άφηνα το μωρό σε ανθρώπους με τους οποίους δεν έχει καθημερινή επαφή. Θα μου έκλεβε μεγάλο κομμάτι από τη χαρά του ταξιδιού. Θα ήθελα να είμαι σίγουρη ότι σε έναν πυρετό, μια αδιαθεσία, σε ανάγκη για μια γνώριμη αγκαλιά πριν τον ύπνο, θα να το διαχειριστούν με τρόπο ασφαλή και με τρόπο που να καλύπτει τις συναισθηματικές ανάγκες όλων. Είναι σε μια ηλικία που αντιλαμβάνεται την απουσία του βασικού φροντιστή του. Και σκοπός είναι να περνάμε όλοι καλά- και εμείς αλλά και το μωρό. Όμως, δεν υπάρχει μόνο ένας δρόμος για να μεγαλώνει ένα παιδί, υπάρχουν πολλοί. Οπότε, αφού το έχεις αποφασίσει, απολαύστε το!
    • @Sotiria_94 λυπαμαι πολυ κορίτσι μου για τ μπαμπα σου. Ποσο ακόμα πιο δύσκολο στη φάση που εισαι... @ΜαρίαΔημήτρηςκαλά ναι αν δ σε έχουν ρωτήσει δ μπορείς να πεις από μονη σου. Εμεις θα την πούμε Χαρά γιατί το έχω ταμμενο στην Παναγία του χαρου που γιορτάζει στις 23 Αύγουστου στα 9μερα της Παναγίας. Το 2023 π ήμουν εγκυος πάλι στις 22 Αύγουστου παραμονή δηλ της γιορτής εκανα διακοπη της κυησης με μεγάλο φόβο να χάσω κ τη μητρα μου. Και είπα ότι αν βγω υγιής από τ χειρουργείο κ μ τ ξανά δώσει θα βάλω τ όνομα χαρά που γιορτάζει τότε. 22 Αύγουστου 2024 ειχα τελευταία φορά περιοδο. Αν αυτό δεν είναι σημάδι... αν κ θα το έβαζα ούτως η άλλως.
    • Τα ονοματα που εχεις σκεφτει ειναι και τα δυο υπεροχα δεν πειραζει που δε βγαινει υποκοριστικο Μαρακι μου. Απο τα αγαπημενα μου ονοματα😁🌹. Λυπαμαι για το μπαμπα σου, ας προσπαθησουμε να μη τα σκεφτομαστε τωρα μεχρι να ολοκληρωσουμε την εγκυμοσυνη. Παντως καποια στιγμη μολις πουμε να ετοιμασουμε πραγματα για το μαιευτηριο θα σας ρωτησω και παλι τι εχετε ετοιμασει για να συγκρινω. Εχω κρατησει μεσες ακρες αυτα που παιρνετε βεβαια αλλα πιστευω με τα μισα θα φτασω. 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...