Μετάβαση σε περιεχόμενο

Μικρό έμβρυο στον υπέρηχο σε σχέση με την εβδομάδα κύησης

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα σας. Είμαι νέα εν δυνάμει μανούλα κ διανύω την 27η εβδομάδα μας. Είναι το πρώτο μου παιδάκι και έρχεται μετά αρκετά δύσκολο δρόμο. Σήμερα είχα τον καθιερωμένο,τυπικό έλεγχο στην γυναικολόγο μου,κ μου είπε πως το μωρό αναπτυξιακά είναι 2 εβδομάδες περίπου πίσω σε σχέση με τις εβδομάδες της κύησης. Φαίνεται δηλαδή σαν 24 εβδομάδων αντί για την 26η ( σήμερα αλλάζω εβδομάδα παρότι περασμένες 12.) Ραντεβού κάνουμε ανά μήνα πλέον, αλλά τώρα θέλει να με ξαναδεί σε 15 μέρες. Δ μου είπε αν είναι σοβαρό η όχι,μόνο να μην ανησυχώ, αλλά εγώ από εκείνη την ώρα είμαι να με κλαίν κ οι ρέγγες. Έχει συμβεί σε κάποια? Είναι επικίνδυνο για την επιβίωση του μωρού? Δ με νοιάζει αν απλά είναι μικρούλα, απλά αν αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.( Να σημειώσω ότι η β'επιπεδου ήταν πριν 1 μήνα,δ μου είπε κάτι ούτε ο γιατρός που την έκανα κ στις τιμές ήταν ελάχιστα κάτω από τη μεση. Ούτε τότε φαινόταν κ μεγάλο μωρό.Από τότε έχει πάρει 200γρ. όμως)

Δημοσίευση

Καλημέρα κοριτσάκι μου! 

Η γιατρός τι ακριβώς σου είπε; Πόσα γραμμάρια είναι το μωράκι; Είδε κάποιο πρόβλημα με τις μητριαιες; Με το αμνιακό; Σου είπε σε ποια εκατοστιαία θέση ανάπτυξης βρίσκεται; Στην αυχενική σου είχαν δώσει αυξημένες πιθανότητες περιορισμού εμβρυϊκής ανάπτυξης; Καταλαβαίνω το άγχος και την ανησυχία σου όμως για να σου λέει να μην ανησυχείς εγώ δεν θα ανησυχούσα! Οι γιατροί πίστεψε με έχουν δεί τόσες περιπτώσεις και συναισθηματικά δεν επιρρεαζονται για να μασάνε τα λόγια τους.. αν υπήρχε πραγματικά λόγος ανησυχίας θα στο έλεγε! Αν δεν υπάρχει κάποια άλλη ένδειξη από τα παραπάνω που σε ρωτάω ίσως απλά είναι να βγει μικρότερο μωράκι.. για όλα όμως υπάρχει λύση και η ιατρική έχει προχωρήσει πολύ! Ότι και να γίνει τα μωράκια είναι βιώσιμα πλέον σε αυτές τις εβδομάδες και σίγουρα ακόμα και αν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα η γιατρός θα το αφήσει όσο περισσότερο γίνεται στη κοιλίτσα σου για να παίρνει βάρος με στενή παρακολούθηση έως ότου κρίνει ότι θα πρέπει πλέον να το πάρει.. αλλά αυτό μόνο σε σοβαρές περιπτώσεις περιορισμού ανάπτυξης..! Και μη ξεχνάμε ότι οι μετρήσεις των γιατρών από μηχάνημα σε μηχάνημα αλλάζει και ότι πρόκειται απλώς για εκτιμήσεις του βάρους του.. προσπάθησε να μη στεναχωριέσαι περισσότερο από όσο χρειάζεται σε αυτή τη φάση.. άλλωστε τα μωράκια νοιώθουν ότι νοιωθουμε! Να είσαι αισιόδοξη! Ότι είναι να γίνει θα γίνει και θα το αντιμετωπίσετε όταν έρθει..!

Δυστυχώς δεν ξέρω να σου πω περισσότερα.. είμαστε σε παρόμοιες εβδομάδες και εγώ στο πρώτο μου παιδάκι μετά από πολύ αγώνα.. ίσως κάποια άλλη κοπέλα να ξέρει να σου απαντήσει καλύτερα..

Για την ιστορία όμως ξέρω κοπέλα με πραγματικά σοβαρό πρόβλημα περιορισμού ανάπτυξης.. κάποιοι γιατροί της είπαν να κάνει μέχρι και τερματισμό της κύησης.. πήγε μέχρι και στον Νικολαιδη ("πατέρας" της αυχενικής διαφάνειας) παρά τις τρομακτικές προβλέψεις προχώρησε με τη κύηση, δεν θυμάμαι σε ποια εβδομάδα ήταν όταν της πήραν το πλασματακι σε θερμοκοιτίδα 600κατι γραμμάρια ανήμερα της Παναγίας.. ξέρω όμως ότι το μωράκι αυτό σήμερα είναι ένα υγιέστατο θαύμα και πραγματική μαχητρια της ζωής! @Παρασκευαιδου μου θέλεις εσύ να συμπληρώσεις λεπτομέρειες να δώσουμε δύναμη στο κορίτσι; Η μνήμη μου κάνει πουλάκια με την εγκυμοσύνη..😳

Δημοσίευση
στις On 2/10/2024 at 2:59 ΠΜ, ο/η Rania Karagianni είπε:

Καλησπέρα σας. Είμαι νέα εν δυνάμει μανούλα κ διανύω την 27η εβδομάδα μας. Είναι το πρώτο μου παιδάκι και έρχεται μετά αρκετά δύσκολο δρόμο. Σήμερα είχα τον καθιερωμένο,τυπικό έλεγχο στην γυναικολόγο μου,κ μου είπε πως το μωρό αναπτυξιακά είναι 2 εβδομάδες περίπου πίσω σε σχέση με τις εβδομάδες της κύησης. Φαίνεται δηλαδή σαν 24 εβδομάδων αντί για την 26η ( σήμερα αλλάζω εβδομάδα παρότι περασμένες 12.) Ραντεβού κάνουμε ανά μήνα πλέον, αλλά τώρα θέλει να με ξαναδεί σε 15 μέρες. Δ μου είπε αν είναι σοβαρό η όχι,μόνο να μην ανησυχώ, αλλά εγώ από εκείνη την ώρα είμαι να με κλαίν κ οι ρέγγες. Έχει συμβεί σε κάποια? Είναι επικίνδυνο για την επιβίωση του μωρού? Δ με νοιάζει αν απλά είναι μικρούλα, απλά αν αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.( Να σημειώσω ότι η β'επιπεδου ήταν πριν 1 μήνα,δ μου είπε κάτι ούτε ο γιατρός που την έκανα κ στις τιμές ήταν ελάχιστα κάτω από τη μεση. Ούτε τότε φαινόταν κ μεγάλο μωρό.Από τότε έχει πάρει 200γρ. όμως) 

Με το καλό το μωράκι σου καλή μου! Σου γράφω απλά για να πω ότι οι μετρήσεις από γιατρό σε γιατρό διαφέρουν την β επιπέδου την έκανες στον ίδιο;; Αν ήταν κάτι ανησυχητικό ο γιατρός σου θα σε έβλεπε ακόμα πιο γρήγορα από τις δύο βδομάδες που λες..μπορεί απλά να είναι μικρόσωμη η μπέμπα σου μη στεναχωριέσαι άδικα.. Επίσης θα σε συμβουλευα να του κάνεις ένα τηλεφώνημα να του εξηγήσεις πως νιώθεις να σου δώσει πληροφορίες να ηρεμήσεις..ξέρω πόσο ψυχοφθόρο είναι αυτό που νιώθεις από πρώτο χέρι και ότι και να σου πούμε μόνο ο γιατρός σου μπορεί να σε καθησυχάσει πλήρως..

Δημοσίευση
στις πριν 8 ώρες, ο/η Kiddo είπε:

Καλημέρα κοριτσάκι μου! 

Η γιατρός τι ακριβώς σου είπε; Πόσα γραμμάρια είναι το μωράκι; Είδε κάποιο πρόβλημα με τις μητριαιες; Με το αμνιακό; Σου είπε σε ποια εκατοστιαία θέση ανάπτυξης βρίσκεται; Στην αυχενική σου είχαν δώσει αυξημένες πιθανότητες περιορισμού εμβρυϊκής ανάπτυξης; Καταλαβαίνω το άγχος και την ανησυχία σου όμως για να σου λέει να μην ανησυχείς εγώ δεν θα ανησυχούσα! Οι γιατροί πίστεψε με έχουν δεί τόσες περιπτώσεις και συναισθηματικά δεν επιρρεαζονται για να μασάνε τα λόγια τους.. αν υπήρχε πραγματικά λόγος ανησυχίας θα στο έλεγε! Αν δεν υπάρχει κάποια άλλη ένδειξη από τα παραπάνω που σε ρωτάω ίσως απλά είναι να βγει μικρότερο μωράκι.. για όλα όμως υπάρχει λύση και η ιατρική έχει προχωρήσει πολύ! Ότι και να γίνει τα μωράκια είναι βιώσιμα πλέον σε αυτές τις εβδομάδες και σίγουρα ακόμα και αν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα η γιατρός θα το αφήσει όσο περισσότερο γίνεται στη κοιλίτσα σου για να παίρνει βάρος με στενή παρακολούθηση έως ότου κρίνει ότι θα πρέπει πλέον να το πάρει.. αλλά αυτό μόνο σε σοβαρές περιπτώσεις περιορισμού ανάπτυξης..! Και μη ξεχνάμε ότι οι μετρήσεις των γιατρών από μηχάνημα σε μηχάνημα αλλάζει και ότι πρόκειται απλώς για εκτιμήσεις του βάρους του.. προσπάθησε να μη στεναχωριέσαι περισσότερο από όσο χρειάζεται σε αυτή τη φάση.. άλλωστε τα μωράκια νοιώθουν ότι νοιωθουμε! Να είσαι αισιόδοξη! Ότι είναι να γίνει θα γίνει και θα το αντιμετωπίσετε όταν έρθει..!

Δυστυχώς δεν ξέρω να σου πω περισσότερα.. είμαστε σε παρόμοιες εβδομάδες και εγώ στο πρώτο μου παιδάκι μετά από πολύ αγώνα.. ίσως κάποια άλλη κοπέλα να ξέρει να σου απαντήσει καλύτερα..

Για την ιστορία όμως ξέρω κοπέλα με πραγματικά σοβαρό πρόβλημα περιορισμού ανάπτυξης.. κάποιοι γιατροί της είπαν να κάνει μέχρι και τερματισμό της κύησης.. πήγε μέχρι και στον Νικολαιδη ("πατέρας" της αυχενικής διαφάνειας) παρά τις τρομακτικές προβλέψεις προχώρησε με τη κύηση, δεν θυμάμαι σε ποια εβδομάδα ήταν όταν της πήραν το πλασματακι σε θερμοκοιτίδα 600κατι γραμμάρια ανήμερα της Παναγίας.. ξέρω όμως ότι το μωράκι αυτό σήμερα είναι ένα υγιέστατο θαύμα και πραγματική μαχητρια της ζωής! @Παρασκευαιδου μου θέλεις εσύ να συμπληρώσεις λεπτομέρειες να δώσουμε δύναμη στο κορίτσι; Η μνήμη μου κάνει πουλάκια με την εγκυμοσύνη..😳

Είναι η μικρούλα μας ,η μαχητρια μας.. η κορούλα της @twinkletwinlkle  

Δημοσίευση
στις On 2/10/2024 at 1:59 ΠΜ, ο/η Rania Karagianni είπε:

Εγώ. Θέλω να ρωτήσω έχεις κάνει καμπύλη ζαχάρου; Ακριβώς στην εβδομάδα σου μου έβγαζε + 2 εβδ τον δικό μου γτ είχα διαβήτη κύησης. Ο διαβήτης κύησης κάνει είτε μεγαλύτερα είτε μικρότερα τα μωράκια μας. Οπότε θα ήταν χρήσιμο εάν μας έλεγες και αυτο

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλημέρα κορίτσια κι εγώ σε αναμονή περιόδου… @Naty_ @Lilaki93 @Mantarini κορίτσια μου μην απογοητευεστε και μην το βάζετε κάτω..! Εγω προσωπικά ειδικά αυτο το μήνα δεν εχω ασχοληθεί σχεδόν καθόλου να το ψαχνω εχω δώσει βασή στο προγραμμα διατροφής με τον διατροφολογο μου και στος συνεδρίες με την ψτχολόγο μου.. αν δεν φροντίσουμε εμας δεν θα το κάνεις κανείς αλλος και το κυριοτερο πρεπει να μαστε πρωτα καλα εμεις και ψυχικά και σωματικα και αν ειναι θελημα θεου θα ερθει και το παιδάκι που θέλουμε.. Απο θεμα εξετασεων εχετε κανει ορμονικες το τελευταιπ διαστημα οι γυναικολογοι σας σαν εχουν πει οτι ολα πανε ρολοι.; Γιατι αν ειναι ολα καλα δεν βοηθαει το αγχος που μπορει ακομη και υποσεινηδητα να κουβαλατε απο μηνα σε μηνα.. μην νομιζετε στο θεμα αγχος εχω την πρωτια αλλα προσπαθω να του δουλευω γιατι αν ξεφυγει απο το οριο δυακολα μαζευετε ξανα..!  @Lilaki93 εσενα κοριτσι μου ο συζυγος εκανε τις απαραιτητες εξετασεις ή αδικως στεναχωριεσαι καθε μηνα και σπας το κεφαλι σου που δεν τα εχετε καταφερει.; Για να αποκλεισεις ντελως οτι υπαρχει καποιο θεμα που να μπλοκαρει εγκυμοσυνη πρεπει να εξεταστει και ο συζυγος κι εσυ ορμονικες κ σαλπιγγογραφια που ειναι βασικες εξετασεις κι αν ολα αθτα ειναι καλα μετα πρεπει κο εσυ να δουλεψεις το αγχος σου..! εγω πχ δεν εχω κανει σαλπιγγογραφια, αμη και αλλη μια που ειναι για το μακροβιωμα της μητρας για τυχον μικρωβια κτλ που μπορει να εμποδιζουν την συλληψη.. τελος Απριλη που εχω ραντεβου με τον γιατρο θε τος κανω ολες..! Και επαναληψη το σπερμοδιαγγραμα για τον συζυγο.. @Elli13 παναγία μου μια ομορφιά..  Να σας ζήσει κοριτσάκι μου η Λυδία σας και τι όμορφο όνομα.. με το καλό να ερθει και η δεύτερη κορούλα σας.. @annie! αναμένουμε νέα σου από τον υπέρηχο κοριτσι μου 😊  
    • Καλημέρα κορίτσι .μου!  Αχ με τα δόντια που λέτε, εμένα 5,5 μηνών έβγαλε τα 2 πρώτα. Σε κάθε δόντι είχαμε τρομερά δράματα για μέρες. Μονο τώρα που βγάζει κυνόδοντες το περνάει πιο ήρεμα ευτυχώς..  Αχ άντε να μακρύνουν και μας λίγο, ανυπομονώ να αρχίσουμε τα χτενισματα, γιατί κορδέλες δεν θέλει να φοράει από όταν ήταν μικρό μωράκι. Βλέπω φωτογραφίες που την έβγαζα βόλτα με κάτι τεράστιους φιόγκους και λέω αχ τι καλά τότε που κρατούσε και κάτι στο κεφάλι της και δεν μου έλεγαν όλοι στο δρόμο ωραίος ο μπόμπιρας 😂😂 Ούτε εγώ δεν κατάλαβα πότε πέρασε η μισή εγκυμοσύνη όντως... Με ένα μικρό νηπιακι, ούτε που έχεις αίσθηση του χρόνου. 31 του μηνα έχω β επιπέδου και ανυπομονώ για να φύγει και αυτό το άγχος 🙏🙏
    • Κορίτσι μου μια χαρά στα έγραψε η Ελενίτσα ! 🩷    η στάση για ρέψιμο είναι οκ που κάνεις απλά να έχει μια μικρή κλίση προς τα μπροστά όπως θα σου έχουν δείξει για να μην πέφτει όλο το βάρος στην μέση του μωρού.    Οπως ακριβώς στα είπε η Ελενίτσα  είναι γενικά σε όλα τα θέματα! ❤️   εγώ δν φασκιωνα κανένα μωρό μου γιατί στον θηλασμό δεν προτείνεται γενικά. Όσα μωρά θηλάζουν θέλουμε να βλέπουμε τα πρώιμα σημάδια πείνας. Αλλά πολλά μωρά τους αρέσει γιατί νιώθουν το στενό περιβάλλον της μήτρας. Μπορείς να βάλεις όμως υπνόσακο στο μωρό σου αν βλέπεις ότι δν κοιμάται καλά. Όσο είναι μικρά γενικά θέλει προσοχή με τα σκεπάσματα γιατί κάνουν σπασμωδικές κινήσεις κ μπορεί να κουκουλωθούν κατά λάθος άρα ο υπνόσακος είναι η καλύτερη λύση.    Για λόγους ασφαλείας βάζουμε τα μωράκια με την πλάτη για να αποφύγουμε πνιγμονη σε περίπτωση αναρρόφησης. Εγώ θα σου πρότεινα αν βλέπεις ότι το μωρό αρέσκεται να κοιμάται στο πλάι να το βάζεις μόνο όταν είσαι κ εσύ παρούσα πχ σε ημερήσιους ύπνους ώστε να το επιτηρείς.  μην ταλαιπωρείς τον εαυτό σου με σκέψεις τέτοιες! 🩷🩷🩷🩷🩷🩷
    • Μου έδωσες μεγάλη ανακούφιση. Θα ρωτήσω βέβαια και την γιατρό αλλά τουλάχιστον να μην το σκέφτομαι όλη μέρα. Γιατί είμαι, δυστυχώς, αυτός ο άνθρωπος.
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...