Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 16 λεπτά, ο/η ΛΕΥΚΗ είπε:

Φτάσαμε μαζί στο τέλος Χρυσά μου!!!❤️ Λίγο έμεινε να τα κρατήσουμε στην αγκαλιά μας.

Προσπαθώ να είμαι ήρεμη και αισιόδοξη αλλά η κουβέντα μου με τον γιατρό με τάραξε εχθές. Κατάλαβα πως πλησιάζουμε και ψιλό φρίκαρα. Είναι λίγο τρομακτικό το άγνωστο αλλά ελπίζω πως εκείνη την στιγμή θα βρω το θάρρος που χρειάζεται. 
Μου είπε πως γενικά από την άλλη εβδομάδα να εχω τον νου μου για τυχόν σημάδια τοκετού. 

Σίγουρα πάντα το άγνωστο σε τρομάζει κ είναι λογικό όλοι έτσι είμαστε! Αλλά στο λέω με σιγουριά θα τα πας εξαιρετικά ❤️ κ στον τοκετό κ όταν έρθει το μωράκι! ❤️ 

εννοείται να έχεις το νου σου για σημάδια τοκετού αλλά είναι εξαιρετικά σπάνιο ειδικά σε πρωτότοκη να ξεκινήσει ο τοκετός πριν τις 37-38 εβδ! 
μπορεί να συμβεί αλλά είναι σπάνιο. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις αν θα είσαι σ αυτό το μικρό ποσοστό γ αυτό εννοείται να έχεις το νου σου 🙏🏼😍 🤣

• Απαντήσεις 1.7k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση
στις πριν 56 λεπτά, ο/η Xrisa95 είπε:

Σίγουρα πάντα το άγνωστο σε τρομάζει κ είναι λογικό όλοι έτσι είμαστε! Αλλά στο λέω με σιγουριά θα τα πας εξαιρετικά ❤️ κ στον τοκετό κ όταν έρθει το μωράκι! ❤️ 

εννοείται να έχεις το νου σου για σημάδια τοκετού αλλά είναι εξαιρετικά σπάνιο ειδικά σε πρωτότοκη να ξεκινήσει ο τοκετός πριν τις 37-38 εβδ! 
μπορεί να συμβεί αλλά είναι σπάνιο. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις αν θα είσαι σ αυτό το μικρό ποσοστό γ αυτό εννοείται να έχεις το νου σου 🙏🏼😍 🤣

Ναι μου το είπε και ο γιατρός αλλά επειδή είμαστε μακριά νομίζω μου το τόνισε, ώστε να προλάβουμε να πάμε Αθήνα. Σκέψου πως χρειαζόμαστε 4 ώρες για να πάμε, όποτε όσο νωρίτερα το καταλάβω τόσο το καλύτερο. 
Εύχομαι βέβαια να έρθουν όλα στην ώρα τους. 🙏❤️

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η ΛΕΥΚΗ είπε:

Ακριβώς αυτό σκεφτόμουν εχθές!! Ποτε λέγαμε ότι πρέπει να το πιστέψουμε και ότι θα γίνει κάποια στιγμή και πλέον συζητάμε για τους τοκετούς μας!!!! ΦΟΒΕΡΟ!!! Να πάνε όλα καλά 🙏🙏🙏🙏

Τεραστια συγκινηση...🥹🥹🥹

νομιζω τωρα εχω αρχισει κ το πιστευω γ τα καλα!!! Παω κ ανοιγω την ντουλαπα των κοριτσιων κ τρελαινομαι!!! Μυριζω ολη αυτη τη μωρουδιλα των απορρυπαντικων κ ανυπομονω!!!!

Εν τω μεταξυ ο αντρας μου καμια σχεση... κοσμαρα τελειως... θ μου πεις εμας μεγαλωνουν μεσα μας!!!!

Δε λεω, ερχεται τους μιλαει, χαιδευει κοιλιτσα αλλα του λεω ελα να δεις μεσα στ δωματιο πχ τις κουβερτουλες, τα πραγματακια τους κ ερχεται βαριεστημενα...😅

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η ΛΕΥΚΗ είπε:

Ναι μου το είπε και ο γιατρός αλλά επειδή είμαστε μακριά νομίζω μου το τόνισε, ώστε να προλάβουμε να πάμε Αθήνα. Σκέψου πως χρειαζόμαστε 4 ώρες για να πάμε, όποτε όσο νωρίτερα το καταλάβω τόσο το καλύτερο. 
Εύχομαι βέβαια να έρθουν όλα στην ώρα τους. 🙏❤️

Το θεμα ειναι Λευκη μου ν μην αγχωθεις γτ το μυαλο παιζει παιχνιδια καμια φορα... ειδικα σ εμας τις πρωτοτοκες π εχουμε μια εννοια παραπανω κι εσυ ειδικα π εχεις την αποσταση, ειναι ευκολο ισως να παρερμηνευσουμε τα σημαδια...

Εγω κοριτσια δε ρωτησα γ σημαδια καθολου!!!😅😅😅😇

Φανταζομαι θ σπασουν τα νερα κ θ το καταλαβω!!😜

Θελετε ν με βοηθησετε εσεις;;

Δημοσίευση

Κοριτσια μου εγω εβαλα την πητ βασει της πραγματικης "πιθανης" ημερομηνιας τοκετου..

Εννοειται περιμενω τα σχολια σας γ τις δικες σας επικαιροποιημενες ημερομηνιες!!💗

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Antonia2 είπε:

Το θεμα ειναι Λευκη μου ν μην αγχωθεις γτ το μυαλο παιζει παιχνιδια καμια φορα... ειδικα σ εμας τις πρωτοτοκες π εχουμε μια εννοια παραπανω κι εσυ ειδικα π εχεις την αποσταση, ειναι ευκολο ισως να παρερμηνευσουμε τα σημαδια...

Εύχομαι πραγματικά να μην αγχωθώ, δεν θέλω να χαλάσω αυτές τις στιγμές με τις φοβίες μου. 
Εμενα μου έδειξε πως θα είναι η αίσθηση των συσπάσεων (στο περίπου). Επίσης μου είπε για το σπάσιμο των νερών και το τελευταίο σημάδι είναι να εμφανιστεί αιμα με βλέννα. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις πρέπει να τον πάρω τηλ και να ξεκινήσουμε για το μαιευτήριο. Βέβαια θα με βλέπει κάθε εβδομάδα και θα κρίνει. 
Επισης, πολύ σημαντικό για εμένα, μου είπε πως είναι κατά του χεριού (καταλαβατεεε…) πριν τον τοκετό. Μόνο τότε θα γίνει αυτή η εξέταση. 

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η Antonia2 είπε:

Τεραστια συγκινηση...🥹🥹🥹

νομιζω τωρα εχω αρχισει κ το πιστευω γ τα καλα!!! Παω κ ανοιγω την ντουλαπα των κοριτσιων κ τρελαινομαι!!! Μυριζω ολη αυτη τη μωρουδιλα των απορρυπαντικων κ ανυπομονω!!!!

Εν τω μεταξυ ο αντρας μου καμια σχεση... κοσμαρα τελειως... θ μου πεις εμας μεγαλωνουν μεσα μας!!!!

Δε λεω, ερχεται τους μιλαει, χαιδευει κοιλιτσα αλλα του λεω ελα να δεις μεσα στ δωματιο πχ τις κουβερτουλες, τα πραγματακια τους κ ερχεται βαριεστημενα...😅

Εμένα να σου πω την αλήθεια είναι θερμός πολύ και με τα πραγματάκια της μικρής.  
Απλα μου έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα είναι στην γεννά μπροστά, δεν μπορεί να το διαχειριστεί 😂

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η Antonia2 είπε:

Τεραστια συγκινηση...🥹🥹🥹

Κ μένα ο άντρας μου έτσι είναι… καλά ειδικά τώρα στο τρίτο ασεεεε 🤣🤣

βέβαια ανέκαθεν έτσι ήταν! Ξέρεις δεν είναι εκφραστικοί όλοι οι άνθρωποι κ σίγουρα οι άντρες στην πλειοψηφία λειτουργούν πιο πολύ με βάση αυτό που βλέπουν παρά αυτό πχ που εμείς φανταζόμαστε (πχ εσύ κ η κάθε μανούλα βλέπει τα ρούχα κ ονειρεύεται κτλ. Ενώ θα δεις ότι ο άντρας σου θα το συνειδητοποιήσει κ θα εκφραστεί όταν δει τα μωράκια κ πιο μετά μεγαλώνοντας τα παιδάκια σας 🩷). 

Σημασία έχει να είναι δίπλα σου κ δίπλα στα παιδιά του κ ο άντρας σου κ ο κάθε άντρας φυσικά ακόμα κ αν δν τον νοιάζει τόσο πχ τι κουβερτούλα θα διαλέξετε ☺️

τα παιδιά «δοκιμάζουν» το ζευγάρι αυτό  σας το λέω με σιγουριά! 🤭🥂 

Κ σκεφτόμουν σήμερα (επειδή σε λιγες μερες γίνομαι 30 οπότε ξερεις κάθε δεκαετία νιώθω ότι κάνω απολογισμό 😆) ότι είμαι αρραβωνιασμένη από τα 22, παντρεύτηκα στα 23 που έμεινα έγκυος αλλά είμαι με τον άντρα μου ζευγάρι εδώ και 9 χρόνια είμαστε γονείς εδώ και 5μιση χρόνια αλλά εμένα μου φαίνεται ότι χθες παντρευτήκαμε. Νομίζω αυτό βοηθάει στο να αντισταθμιστεί η κούραση κ η όποια αντιξοότητα της γονεϊκοτητας. 

ανυπομονώ να μου πείτε κ εσείς σε λίγο καιρό ή σε λίγα χρόνια πως το παιδί έχει δώσει νέα τροπή στην σχέση σας με τον άντρα/συντροφό σας ❤️❤️❤️

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η Antonia2 είπε:

Είτε θα σπάσουν τα νερά είτε θα αρχίσουν οι συσπάσεις 😊 

Οι συσπάσεις είναι πόνοι που μπορεί να έχεις κ κατά τη διάρκεια που είσαι στο μήνα σου αλλά δεν θα είναι συγχρονισμένες (δλδ με μοτίβο όπως λέμε.) 

όταν γεννάς όμως θα έρθουν συγχρονισμένα (πίστεψέ με θα το καταλάβεις γιατί ο πόνος θα κλιμακώνεται κ δεν θα μπορείς να το αγνοήσεις 😆 το σώμα μας είναι σοφό κ μας ξεκινάει σιγά σιγά πχ ανά 5 ή 7 λεπτά η σύσπαση κ όχι τόσο δυνατή… όμως αυτό εξελίσσεται σιγά σιγά.. στις πρωτότοκες είναι αναμενόμενο κ φυσιολογικό να πάρει πάνω από 12 ώρες ειδικά όταν δεν υπάρχουν παρεμβάσεις!) 

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ 🤣🤣🤣🤣🤣 

τα νερά μπορούν να σπάσουν κ να είναι η αίσθηση όπως όταν ανοίγεις σαμπάνια 🍾 εγώ έτσι το ένιωσα 🤣 αλλά υπάρχει περίπτωση κ να υπάρχει διαρροή υγρών σιγά σιγά αλλά θα το δει ο γιατρός στον υπέρηχο καθώς θα μετράει τα αμνιακα σας υγρά σε κάθε επίσκεψη. Όμως κ ν σπάσουν τα νερά δεν σημαίνει ότι θα αρχίσει ο τοκετός κατευθείαν. Σε αρκετές γυναίκες μπορεί να αρχίσει ο τοκετός κ μετά από μια ή και δυο μέρες. Σε αυτήν την περίπτωση (στην Ελλάδα σε βάζουν εισαγωγή σπάνια να σε αφήσουν) αλλά σε υπόλοιπες χώρες του κόσμου κ σε τοκετούς στο σπίτι στην Ελλάδα/σπάνια με γυναικολόγο θα σε παρακολουθεί ο γιατρός/μαία στενά κ θα χορηγήσουν αντιβίωση για να αποκλείσουν ενδεχόμενο μόλυνσης λόγω του ότι έχει ανοίξει ο σάκος κ σου κάνουν εισαγωγή αν δν έχει ξεκινήσει ο τοκετός Μετά από 48 ώρες. Αυτά τα γράφω ενημερωτικά γιατί αποκλείεται να σας τα πει γιατρός 🤷🏼‍♀️😄

συνήθως οι τοκετοί ξεκινάνε προς το βράδυ κ μετά που το σώμα χαλαρώνει. 

Ο πρώτος τοκετός μου (χωρίς παρεμβάσεις, χωρίς ορό με φάρμακο-τεχνητή ωκυτοκίνη- που βάζουν συνήθως για να πάει πιο γρήγορα ο τοκετός) κράτησε 14 ώρες.  

Ο δεύτερος ήταν φουλ παρεμβατικός κ οξύς λόγω των παρεμβάσεων κ κράτησε 3.5 ώρες.  

Τώρα για σημάδια . Οι διάρροιες είναι ένα σημάδι, το πώμα-τραχηλικό βύσμα που φεύγει είτε σταδιακά είτε με μιας (πάτησε στο ίντερνετ κ θα σου βγάλει φωτό πως είναι) κ το nesting είναι κάποια σημάδια (πέραν των παραπάνω). Όμως αυτά τα σημάδια μπορεί ν έρθουν λίγες μέρες πριν τον τοκετό ή λίγες ώρες. Αλλά κ μόνο που θα τα δείτε θα ξέρετε ότι είστε πολύ πολύ κοντά. 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η ΛΕΥΚΗ είπε:

Εμένα να σου πω την αλήθεια είναι θερμός πολύ και με τα πραγματάκια της μικρής.  
Απλα μου έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα είναι στην γεννά μπροστά, δεν μπορεί να το διαχειριστεί 😂

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Κ οι μαίες εκείνη την ώρα αν δούνε κάποιον να χάνει την ψυχραιμία του θα τον βγάλουν έξω. 

Κ ο άντρας μου το έπαθε, τον έβγαλαν έξω όταν ήρθε στον πρώτο τοκετό γιατί έχει φοβία με αίματα κ είχε ασπρίσει σχεδόν λιποθύμησε. Στον δεύτερο τοκετό δεν τον πήρα καν. Κ τώρα δεν θα τον πάρω. Είναι πως νιώθει η κάθε γυναίκα. Εγώ εκείνη την ώρα θέλω μόνο την μαία μαζί μου να περάσουμε μαζί τα κύματα των συσπάσεων κ να με βοηθάει, οποιοδήποτε άλλος με αγχώνει πως θα αντιδράει κ εκείνη την ώρα θέλω ηρεμία κ συγκέντρωση. 

Είναι όμως πως νιώθει το κάθε ζευγάρι❤️ κ το σωστό είναι να δίνεται η επιλογή στο ζευγάρι κ να κάνουν όπως νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια κ άνεση 🩷

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Εδώ στην Αθήνα κοιμόμαστε αναγκαστικά στο ίδιο κρεβάτι. Τα μαξιλάρια δε νομίζω πως θα τον κρατάνε για πολύ ακόμα... 
    • Όσο για την προετοιμασία δεν είναι τόσο χρονοβόρο. Κι εγώ έβραζα να έχω 2 μέρες φαί. Και στο κρέας, το έκοβα μικρά κυβακια πριν το βάλω κατάψυξη, έτσι όταν ήθελα να το μαγειρέψω το έβγαζα λίγο πιο πριν και ξεπαγωνε αμέσως. Επίσης εμένα με βόλεψε πολύ το ραβδομπλεντερ.  Καλή αρχή!
    • @Rena92 πηγαινε απλά για να έχεις μια ξεκάθαρη εικόνα. Αν μέχρι αύριο σ έρθει αιμα περιοδου μην κανεις τίποτα. Θα περιμένεις να τελειώσει και ξεκινας άμεσα προσπαθειες. Ισως πας για έναν υπερηχο στο γιατρό σου αλλά μέχρι εκεί. Ότι είναι να γίνει να γίνει γρήγορα για να ηρεμησεις κ συ. Η προγεστερονη δ θα βοηθήσει αν είναι να παει στραβα. Θα βοηθούσε αν πχ είχες κανονικές αυξήσεις κ ροζ, καφε κτλ η αν εβλεπε καποια μικρή αποκολληση. Στη φάση αυτή δ έχει νόημα. Μην έχεις τυψεις. @arntaliaβρε κορίτσι μου βλεπεις οτι ο κυκλος σου κάνει νερα, δ έχεις σταθερή περιοδο πάντοτε κ  επεσες κ σε λάθος γιατρό. Οπότε όχι δ ειναι όλα καλά. Καπου κάτι σε κρατάει πισω. Δ ξερεις ποτε και αν κάνεις ωορηξια. Αν δ κάνεις σε κάθε κύκλο πως να έχεις πιθανότητες? Κανε λίγο υπομονή ακόμα κ θα τα στρωσευς τωρα με τ νέο γιατρο. Ακόμα κ με πρόκληση να πας αυτή τη φορά θα γίνει σωστά. Εκανες τοσες φορές και δ ξερεις αν έκανες εν τέλη ωορηξια κ ποτε. Εντελώς στα τύφλα πηγαινες. Πάρε ανασες, θα σ ρθει περιοδος θα ηρεμησεις, γτ τωρα οι ορμόνες βαράνε κοκκινο κ μόλις σ έρθει πες στο γιατρό ότι θες να πάτε πιο δυναμικά. Δοκίμασε μια σπερματεγχυση. Κάτι παραπάνω.
    • Δεν είναι πάντα τόσο εύκολο όσο φαντάζεσαι 😅 Μπορεί ένα μήνα να μην τρώει ούτε το μεσημεριανό 😜 Να τρώει 2 κουταλιές και τέλος. Το στομάχι τους θέλει χρόνο να συνηθίσει.  Εμένα ο παιδίατρος μας είχε ξεκινήσει τον πρώτο μήνα μια εβδομάδα κρέμες και μετά από τη 2η εβδομάδα φρούτα. Ε με το ζόρι έτρωγε 2-3 κουταλιές από το ένα γεύμα. Τον 2ο μήνα ξεκίνησε η δικιά μου να τρώει από το 2ο γεύμα. Τα έφτιαχνα και τα έτρωγα εγώ για να μην τα πετάξω 🤣  Συμφωνώ όμως με τα λαχανικά στην αρχή. Στα λαχανικά ξεκίνησε να τρώει με χαρά. Και φρούτα ξεκίνησε να τρώει με τα καλοκαιρινά. Τα χειμωνιάτικα ίσα που τα έβαζε στο στόμα της. Γενικά θα δεις πως θα πάει και θα δεις αν θα είναι φαγανος ή όχι. Και αν θα αντικαταστήσει όντως γάλα με γεύμα. Εμένα πχ μέχρι τον 10ο μήνα πάντα έπινε και γάλα μετά το φαί. Μετά σιγά σιγά ξεκίνησε να το κόβει.
    • Εμας δεν ηταν ετοιμος στον πεμπτο δεν στηριζοταν καθολου σχεδον και τωρα καθεται μονο με υποστηριξη αλλα και παλι δεν εχει καλη ισορροπια και γερνει απ τη μια και απ την αλλη οποτε δεν μπορουσα να τον ξεκινησω νωριτερα. Το θεμα ειναι οτι αυτη μ ειπε οτι θα πουμε στο επομενο ραντεβου για τα φρουτα οποτε και καλα να παει το μεσημεριανο νιωθω οτι ειναι λιγο καπως να ξεκινησω τα φρουτα απο μονη μου χωρις κατευθυντηριες απο αυτην και την επομενη φορα που θα παμε να της πω απλα τα ξεκινησαμε. Θα ειναι λιγο σαν να την ακυρωνω. Τελος παντων ας ξεκινησω με το καλο το μεσημεριανο και αν δω οτι παει τοσο καλα το πολυ πολυ την παιρνω ενα τηλ. Σ ευχαριστω πολυ! 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...