Μετάβαση σε περιεχόμενο

Σολομός και τόνος κατά την εγκυμοσύνη

Recommended Posts

Δημοσίευση

Τελικά μπορούμε να φάμε σολομό ψητό στο φούρνο μια φορά το μήνα; Τόνο σε κονσέρβα μια στο τόσο;

Τι ισχύει βρε κορίτσια;

Μένω στο εξωτερικό κι εδώ μου λένε ότι μπορώ μια φορά το μήνα να τα τρώω. Αλλά ο γυναικολόγος απ' την Ελλάδα είπε όχι. Για πείτε 🥲

Δημοσίευση

Γεια σου κορίτσι μου! Κι εμένα μου είπε ως μία φορά τον μήνα τα μεγάλα ψάρια! Ελλάδα είμαι.. Εγώ έφαγα είναι η αλήθεια σολομό ψητό..νομίζω και τόνο μία φορά αν θυμάμαι καλά σε σάλατα..🤷 για να δούμε αν θα απαντήσει και καμιά άλλη κοπέλα..

Δημοσίευση
στις πριν 5 λεπτά, ο/η nanouko είπε:

Γεια σου κορίτσι μου! Κι εμένα μου είπε ως μία φορά τον μήνα τα μεγάλα ψάρια! Ελλάδα είμαι.. Εγώ έφαγα είναι η αλήθεια σολομό ψητό..νομίζω και τόνο μία φορά αν θυμάμαι καλά σε σάλατα..🤷 για να δούμε αν θα απαντήσει και καμιά άλλη κοπέλα..

Ναι μωρέ κι εγώ έτσι μια φορά το μήνα δε θα γίνει και κάτι.. άντε τον τόνο να το καταλάβω γιατί είναι και κονσέρβα, αλλά ένα μικρό σολομό στο φούρνο μια φορά το μήνα; 🤤 Ίσως περιμένω το 1ο τρίμηνο να περάσει και βλέπουμε... Για να δούμε τι θα πουν κι άλλες κοπέλες, σ ευχαριστώ για την απάντηση σου 🙏

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Θέτις Κ. είπε:

Τελικά μπορούμε να φάμε σολομό ψητό στο φούρνο μια φορά το μήνα; Τόνο σε κονσέρβα μια στο τόσο;

Τι ισχύει βρε κορίτσια;

Μένω στο εξωτερικό κι εδώ μου λένε ότι μπορώ μια φορά το μήνα να τα τρώω. Αλλά ο γυναικολόγος απ' την Ελλάδα είπε όχι. Για πείτε 🥲

Καλησπέρα!! Εμένα ο γιατρός μου είχε πει να τα αποφεύγω όσο πιο πολύ μπορώ. Κι αν μου έρθει πια η επιθυμία να φάω μια φορά σε όλη την εγκυμοσύνη. Την κονσέρβα μου την απαγόρευσε! Γενικά με το τι να μην τρώω ήταν λίγο αυστηρός αλλά τον άκουσα κατά γράμμα!

Δημοσίευση
στις πριν 18 ώρες, ο/η Tonakiv είπε:

Καλησπέρα!! Εμένα ο γιατρός μου είχε πει να τα αποφεύγω όσο πιο πολύ μπορώ. Κι αν μου έρθει πια η επιθυμία να φάω μια φορά σε όλη την εγκυμοσύνη. Την κονσέρβα μου την απαγόρευσε! Γενικά με το τι να μην τρώω ήταν λίγο αυστηρός αλλά τον άκουσα κατά γράμμα!

@Θέτις Κ. μου.. μια από τα ίδια και εμένα.. είναι πλούσια σε βαρέα μέταλλα τα οποία βλάπτουν το έμβρυο.. γενικότερα τα ψάρια ωκεανού μου τα απαγόρευσε.. μόνο μικρά ψάρια που έχουμε στις ελληνικές θάλασσες αλλά και που δεν τα συναντάμε σε μεγάλα βάθη.. πχ σαρδέλες, γαβρο κτλ 

Δημοσίευση

Ευχαριστώ κορίτσια για τις απαντήσεις σας! Σήμερα έτυχε να πάω για υπέρηχο και καθώς η μαία με εξέταζε πριν την γιατρό μου, είπα να τη ρωτήσω κι αυτή. Η κοπέλα είπε ότι όντως κάποιοι το επιτρέπουν αραιά και πού αλλά η ίδια με βάση την εμπειρία της το απαγορεύει διότι όλα αυτά τα ψάρια του ωκεανού τρώνε και πολλά παράσιτα που δυστυχώς ελλοχεύουν κινδύνους λιστεριωσης. Μου το εξήγησε πολύ ωραία και κάπως μ έπεισε, οπότε αντίο σολωμε, αντίο τονοσαλατα 🥲👋

Δημοσίευση
στις On 5/6/2024 at 8:38 ΜΜ, ο/η Θέτις Κ. είπε:

Τι ισχύει βρε κορίτσια;

Εγώ κ στην πρώτη εγκυμοσύνη αλλά κ σε αυτή η μόνη πρωτεΐνη ζωική π έτρωγα π ανεχόμουν ήταν ο τόνος όποτε η γυναικολόγος μιυ είπε 1-2φ τον μήνα να τρώω τόνο, εγώ προσωπικά έτρωγα μια φορά την εβδομάδα κ αυτό κάνω κ τώρα! Σολομό στην πρώτη εγκυμοσύνη έτρωγα που ν που σε αυτήν πολύ σπάνια έως καθόλου 

Δημοσίευση
στις On 5/6/2024 at 10:03 ΜΜ, ο/η Θέτις Κ. είπε:

Ναι μωρέ κι εγώ έτσι μια φορά το μήνα δε θα γίνει και κάτι.. άντε τον τόνο να το καταλάβω γιατί είναι και κονσέρβα, αλλά ένα μικρό σολομό στο φούρνο μια φορά το μήνα; 🤤 Ίσως περιμένω το 1ο τρίμηνο να περάσει και βλέπουμε... Για να δούμε τι θα πουν κι άλλες κοπέλες, σ ευχαριστώ για την απάντηση σου 🙏

Τόνο έφαγα μετά το πρώτο τρίμηνο, αλλά 1φ την εβδομάδα όχι 1φ τον μήνα 😂

Δημοσίευση
στις On 6/6/2024 at 9:26 ΜΜ, ο/η Θέτις Κ. είπε:

Ευχαριστώ κορίτσια για τις απαντήσεις σας! Σήμερα έτυχε να πάω για υπέρηχο και καθώς η μαία με εξέταζε πριν την γιατρό μου, είπα να τη ρωτήσω κι αυτή. Η κοπέλα είπε ότι όντως κάποιοι το επιτρέπουν αραιά και πού αλλά η ίδια με βάση την εμπειρία της το απαγορεύει διότι όλα αυτά τα ψάρια του ωκεανού τρώνε και πολλά παράσιτα που δυστυχώς ελλοχεύουν κινδύνους λιστεριωσης. Μου το εξήγησε πολύ ωραία και κάπως μ έπεισε, οπότε αντίο σολωμε, αντίο τονοσαλατα 🥲👋

Η λιστεριωση είναι πολύ σπάνια να πάθεις αλλά επίσης στην κονσερβα με την τόση θερμοκρασία π γίνεται για να γίνει η κονσερβοποιηση πεθαίνει…πιο εύκολα να πάθεις λιστεριωση από τυριά μη παστεριωμένα, αλλαντικα, από σαλάτες π είναι έτοιμες σε σακούλια παρά από την κονσερβα τόνου! 

• 5 months later...
Δημοσίευση

Επαναφέρω το θέμα αλλά ρε κορίτσια μου λείπει ο τοοονοοοςςς!!! Έβαζα πολύ συχνά στη σαλατουλα μου και την έτρωγα το βράδυ, ήταν η εύκολη λύση και τώρα κάθε βράδυ λεω τι θα φάω πάλι απόψε.. ππφφφ 

Δημοσίευση
στις πριν 16 λεπτά, ο/η Mantarini είπε:

Επαναφέρω το θέμα αλλά ρε κορίτσια μου λείπει ο τοοονοοοςςς!!! Έβαζα πολύ συχνά στη σαλατουλα μου και την έτρωγα το βράδυ, ήταν η εύκολη λύση και τώρα κάθε βράδυ λεω τι θα φάω πάλι απόψε.. ππφφφ 

Μία φορά στο τόσο δυστυχώς, όχι συχνά τον τόνο.. δοκίμασε ντάκο, τορτίγιες σαν πιτσακι, ομελέτα, πίτα με σουβλάκι, κάτι τέτοιο

Δημοσίευση

κοριτσια δεν ειναι μονο η λιστεριωση με το τονο... ειναι τα βαρεα μεταλλα που ειναι νευροτοξικα και μπορει να δημιουργήσουν σοβαρα προβλήματα στο εμβρυο αλλα και την αναπτυξη του ως παιδι μεθαυριο...

αποφευγετε τον οσο μπορειτε, ειτε φρεσκο ειτε κονσερβα... το ιδιο ισχυει για τα μεγαλα ψαρια. εως τσιπουριτσα φαγκρι κλπ κ αυτο με μετρο. Ιδανικα αρκετη σαρδελα, φουλ στα Ω3 και καθαρο ψαρακι

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Κορίτσι εσύ να ξεκουραστείς τώρα, ειδικά τον πρώτο καιρό! Προφανώς και δεν θα είσαι όλη μέρα με το κινητό αλλά δεν θα πάθεις και κάτι αν περνάς κάποιο χρόνο με αυτό. Όλες το κάνουμε. Από κει και πέρα, μπορείς να βλέπεις ταινίες, να διαβάσεις κάποιο βιβλίο, να κοιμάσαι όσο μπορείς να έρθει κανενας στενός άνθρωπος για καφέ, θα περάσει! Επίσης ο σύζυγος στο σπίτι τώρα δεν βοηθάει καθόλου; Δε λέω να μαγειρέψει, αλλά μια σκούπα ένα πλύσιμο πιάτων, τα απλά για να χαλαρώσεις λίγο.  
    • Έτσι είναι κορίτσι μου όπως τα λες.. κι εγώ πολλές φορές το βαριέμαι το κινητό αλλά μέσα στο διαμέρισμα δεν έχω και κάτι καλύτερο να κάνω.. δεν θέλω και να πολύ βγαίνω γιατί θα πρέπει κάθε τρις και λίγο να ανέβω κατεβαίνω σκαλιά οπότε και το αποφεύγω.. Θέλω λίγο να προσέξω όσο γίνεται περισσότερο τις πρώτες κρίσιμες εβδομάδες μέχρι να δέσει που λένε το μωράκι και πιστεύω μετά από φθινόπωρο θα είμαι πιο χαλαρή. Απλά έχω μια αιμορραγία στην πλάτη και μια παλίνδρομη, οπότε δεν θέλω να ξαναπεράσω τα ίδια. Ο σύζυγος μπορεί να κάνει ότι θέλει, έχει και φίλους.. εξάλλου στο σπίτι που κάθετε δεν κάνει και τπτ.. από το κρεβάτι στον καναπέ είναι, και από τον καναπέ στο κρεβάτι με το κινητό στο χέρι. 😅
    • @Sotiria_94 γιατί να μην μπεις καλε? Εμεις σήμερα ηρθαμε πισινες. Εκανα τ πρώτο μ μπάνιο χαχα. Τηβ τεταρτη θα παμε θαλασσα. Τ μωρο ειναι εξαιρετικο τ πρωινα. Μονο κοιμαται. Τ απογεύματα τ πιανει λιγο αλλα οκ. Στο γιατρό ολα καλα. Θάλασσα πισινα κανονικα. Επισης μ ειπε οτι θα αδιαθετησω συντομα. Πράγμα που 1ον περιμενα καθώς παρόλο π θηλαζω αποκλειστικά στο 1ο μας.ηρθε στους 5 μηνες κ στο 2ο στο δίμηνο ακριβώς κ 2ον πιστευω θα ξεπρηστω κι αλλο, θα ισορροπήσουν κ οι ορμόνες θα επανέλθει κ η κατάσταση στον κόλπο. Έχουμε μεν συχνες επαφες αλλα ακομα μια ενόχληση την νιώθω. @ΜαρίαΔημήτρης μέχρι τότε θα εχει ξεπεταχτει κι αλλο τ μωρο. Λιγο υπομονβ κ θα περάσουν. Εγω σκεφτομαι όταν πάμε διακοπες θα εχει μπει ήδη στον 4ο.
    • Μακάρι! Ναι, σκέψου έχουν περάσει τόσες μέρες.. ένας μήνας από τη διακοπή της αντιβίωσης και ακόμα έχω υπολειπόμενα συμπτώματα 😪 Ουρολόγος σου πρότεινε το εμβόλιο; Εμένα δε μου έχει πει κάτι.. αλλά έχω μια φίλη με 10+ χρόνια ουρολοιμώξεις στην πλάτη της, την οποία δε την έπιασε, το έχει κάνει. Δεν ήξερα και καθόλου γι αυτό το τζελ. Θα το ψάξω! Ευχαριστώ πολύ! 
    • Δεν χρειάζονται υπερβολές έχετε δρόμο 8 μήνες μπροστα σας ακόμα δεν θα βγει έτσι με γκρίνια .. να κάνει λίγο πίσω εκείνος κάνε λίγο πίσω και εσύ και όλα θα πάνε καλά.. 🥰 αφού θέλει ο αντρας σου να βρεις να ασχοληθείς και με κάτι άλλο προσπαθήστε να κάνετε κάτι παρέα να περάσετε χρόνο μαζί ώστε να μην είστε με τα κινητά στο χέρι ή στο αυτί .. καλώς ή κακώς τα κινητά είναι μέσα στην ζωή μας αλλα εγώ προσπαθώ όσο μπορώ να το περιορίζω γιατί το θεωρώ λίγο χάσιμο χρόνου αν και με ξεκουράζει κάπως το μεσημέρι αλλά τώρα με δύο παιδεία ο χρόνος είναι λίγος και προσπαθώ να τον αξιοποιήσω κάπως καλύτερα ☺️ οπότε γνώμη μου είναι όλα με μέτρο και χωρίς υπερβολές.. με το καλό να έρθει το μωράκι σας 🥰
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...