Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 12 ώρες, ο/η Kallia.Geo είπε:

@Kiddoμου , αρχικά πως είσαι?? 

Τι κάνει το μωράκι?? 

Εγώ έκανα αίτηση για το επίδομα κυοφοριας στις 17/10 και ήταν υπό επεξεργασία μέχρι 8/1 !!!!!! Μάλλον η επιτροπή δεν πίστευε ότι είμαι έγκυος 🤣 τελικά,  έγινε δεκτό και την ίδια μέρα έκανα και το λοχειας και πληρώθηκα αυτή τη βδομάδα και για τα δύο! Δεν έχουν το θεό τους !! 

Η τραυματική εμπειρία της γέννας επουλωνεται με τον καιρό,  αλλά δεν ξεχνιέται θεωρώ!! Εγώ το ξέχασα με τη δεύτερη γέννα... 

Ζώνη λοχειας εγώ δεν έχω,  αλλά η κοιλίτσα είναι πεσμένη αρκετά. Δν σκέφτηκα να δοκιμάσω. Σε κιλά εγώ έχασα ήδη τα 12 σε ένα μήνα , αλλά το σώμα είναι ακόμα αδύναμο καθώς δεν περπατάω πολύ. 

Εμένα βρε κορίτσια, τα πήραν κατευθείαν τα της λοχείας, πληρώθηκα πολύ γρήγορα, και αυτή τη φορά πληρώθηκα αμέσως και από τον ΟΑΕΔ. Τον Δεκέμβριο τα είχα όλα τα χρήματα, και δώρα και όλα. Ενώ στην πρώτη εγκυμοσύνη, ο ΟΑΕΔ έκανε ένα χρόνο(!!) να με πληρώσει!! 

Κι εγώ τα έχασα όλα τα κιλά σε 2 μήνες, αλλά η κοιλιά, το πρήξιμο αυτό και το φούσκωμα, για να μπει στη θέση της θέλει χρόνο. Το δέρμα εμένα είναι κρεμασμένο και είναι σα να έχει πολύ λίπος ακόμα. 😭😭 Βάζω κρέμες για σύσφιξη (χωρίς να περιμένω να κάνουν κάτι 😆) και τώρα, πριν 2 μέρες, ξεκίνησα να κάνω πιλάτες σπίτι, μπας και βοηθήσει με το μάζεμα.

Κι εγώ ακόμα πολύ αδύναμη νιώθω. Σίγουρα φτιάξει που δεν κινουμουν καθόλου αυτό το διάστημα. Ζώνη δεν έχω ούτε κι εγώ... 

Δημοσίευση
στις πριν 16 ώρες, ο/η Kiddo είπε:

Αυτός είναι ο γιατρός του δημοσίου που είχα βρει midterm της κύησης γιατί οικονομικά ήμασταν δύσκολα.. ενώ είναι μικρός ηλικιακά με είχε στη τρομοκρατία.. ενώ στην αρχή φαινόταν καλός και "θα γεννησουμε φυσιολογικά" ... ο ιδιώτης και εξωσωματικος μου (που ανάθεμα την ώρα και τη στιγμή της φτώχειας μου, να μπορούσα να γεννήσω μαζί του!!) ήταν πολύ ήρεμος, χαλαρός και σίγουρος ότι θα γεννησουμε φυσιολογικά.. ακόμα και όταν γύρισε το μωράκι ισχιακό 38η εβδομάδα μου είπε ότι μπορεί να ξαναγυρίσει και να δώσω χρόνο.. σε ερώτηση μου, είπε, ο θεός και η κόρη σου ξέρουν πότε θα γεννηθεί.. και ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος ανησυχίας να την αφήσουμε μέχρι να είναι έτοιμη η ίδια η μπέμπα εφόσον όλα εξελίσσονται φυσιολογικά.. αλλά που να τα βρω τόσα λεφτά για το ιδιωτικό.....;!😢

Ισχύει.. ειδικά μέσα στο μαιευτήριο ήταν περισσότερο έντονο αυτό.. οι μαίες ήταν μόνο για να φέρνουν τα χάπια... Δεν επιτρεπόταν ούτε την άποψη τους να εκφέρουν παρά "να ρωτήσω το γιατρό όταν περάσει"... Ντροπή... Το ρώτησα δηλαδή και μου το είπε ευθέως μια μαία εκεί μέσα, ότι δεν τους επιτρέπεται να πουν κάτι..

Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ κοριτσάκι μου... Και όλες σας βασικά για την υποστήριξη σας και τα καλά σας λόγια... ❤️❤️❤️❤️❤️ Βοηθάνε πολύ να τα ακούς γιατί αν αφεθείς στις σκέψεις μαυριζεις... Λέω να πάμε και μια βόλτα στη παραλία σήμερα να πάρουμε μια ανάσα..

Α ρε συ, δεν είχα καταλάβει ότι είχες αλλάξει γιατρό. Νόμιζα ότι ήσουν με τον ιδιώτη. Τι καλός ο ιδιώτης, σε στήριξε κιόλας στο τέλος. Πολύ χαίρομαι που υπάρχουν γιατροί που σπάνε τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις που έχω πλέον στο μυαλό μου για διάφορες τέτοιες καταστάσεις!! ❤️❤️

Δημοσίευση
στις πριν 2 λεπτά, ο/η MarMar90 είπε:

«Κορίτσια, η μπέμπα!» 🌸

»Μπέμπα, τα κορίτσια!» 🌺

IMG_2166.jpeg.c2fc74502866fda6a2f43bf42f2ef95d.jpeg

Το πλασματάκι μας γεννήθηκε το Σάββατο το πρωί (25/1) 3.220 κιλά και 51 εκ. ύψος. Δε με παίδεψε καθόλου,. Η πρόκληση πήγε πάρα πολύ καλά και εξελίχθηκε και τρομερά γρήγορα για πρωτότοκο από ότι μου είπαν. Στη 1 το ξημέρωμα ξεκινήσαμε τη διαδικασία σπάζοντας μου τα νερά και στις 10 είχα γεννήσει. 
Αν και είμαι σίγουρη ότι το ξέρετε, κορίτσιαααααααα, είμαι ερωτευμένη!!!! Δεν παίζει να έχω κοιμηθεί πάνω από 2ωρο συνεχόμενο, αλλά δε με νοιάζει καθόλου. Είναι υπέροχη!!!!! 💕❤️💕❤️💕❤️

Να σου ζήσει το κουκλακι!! Τι ωραία που δεν ταλαιπωρήθηκατε! 

Ψηλή η μπεμπούλα! 🥰🥰🥰

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η MarMar90 είπε:

«Κορίτσια, η μπέμπα!» 🌸

»Μπέμπα, τα κορίτσια!» 🌺

Το πλασματάκι μας γεννήθηκε το Σάββατο το πρωί (25/1) 3.220 κιλά και 51 εκ. ύψος. Δε με παίδεψε καθόλου,. Η πρόκληση πήγε πάρα πολύ καλά και εξελίχθηκε και τρομερά γρήγορα για πρωτότοκο από ότι μου είπαν. Στη 1 το ξημέρωμα ξεκινήσαμε τη διαδικασία σπάζοντας μου τα νερά και στις 10 είχα γεννήσει. 
Αν και είμαι σίγουρη ότι το ξέρετε, κορίτσιαααααααα, είμαι ερωτευμένη!!!! Δεν παίζει να έχω κοιμηθεί πάνω από 2ωρο συνεχόμενο, αλλά δε με νοιάζει καθόλου. Είναι υπέροχη!!!!! 💕❤️💕❤️💕❤️

Καλημέρα!!

Είναι μια κούκλα η μπέμπα σας!! 🧿❤️ Να σας ζήσει! Να είναι τυχερή κι ευτυχισμένη στη ζωή της!! Καλή ανάρρωση εύχομαι και σε σένα! Πολύ χαίρομαι που όλα πήγαν καλά με τη γέννα!! 

Δημοσίευση
στις πριν 8 ώρες, ο/η MarMar90 είπε:

«Κορίτσια, η μπέμπα!» 🌸

»Μπέμπα, τα κορίτσια!» 🌺

Χειλαρες μου όμορφες!!!! Μαγουλακι για φίλημα!!!!! 😍😍😍😍😍😍😍😍

Να τη χαίρεστε κοριτσάκι μου!!!!!! Υγιέστατη πάντα στη ζωή της και καλότυχη να τη καμαρώνετε!!!! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Καλή ανάρρωση και σε εσένα γλυκιά μανούλα!!!! Χαίρομαι που πήγαν όλα κατ'ευχήν!!! Με το καλό οικογενειακώς σπιτάκι σας!!

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια μου, πως τα πατε; 

Θα ήθελα να ρωτήσω όσες έχετε μωράκι γύρω στο μήνα και μετα που έχουν αρχίσει να ξυπνάνε λίγο, πως τα απασχολείτε μέσα στη μερα; 

Παίζετε καθόλου; κι αν ναι πόση ωρα; 

Εμείς έχουμε αυτή τη στοιχειώδη ρουτίνα (ανάθεμα κι αν τηρείται ποτέ βέβαια):

Ξυπνάει, της κάνω ποδαράκια για τα αερια, αλλάζουμε πανα, τρώει, ρευεται, μετά λίγο παιχνίδι και μετά προσπαθώ να την κοιμισω.

Προφανώς αυτό δεν συμβαίνει πάντα, ανάλογα τα κέφια της μικρής.

Επίσης έχω τα εξής θεματα:

1. Λόγω παλινδρομησης μετα το φαγητό δεν κάνει να είναι ξάπλα οπότε πρέπει να βρω τρόπο να την απασχολήσω όρθια.

2. Είχα συνηθίσει να την κοιμιζω πάνω στο στήθος και τώρα είναι πιο δύσκολο με τραγουδάκια, βόλτες κτλ 

Οποία γνώμη, συμβουλή, εμπειρία κτλ δεκτή 🙂🙂

Δημοσίευση

Κορίτσια μου πως είστε;!! Τα νέα σας;!!! Τα μπεμπακια σας;!! Πως περνάνε οι μέρες;

Εμείς πολύ ξενύχτι... Κόψαμε το θηλασμό από το Σάββατο μέχρι τη Τρίτη καθώς μου έκοψε κομμάτι από τη ρογα.. έκανα αντλήσεις και της έδινα μητρικό με ποτηράκι.. ωωωρε γκρίνια και αέρια όσο την είχαμε με ποτηράκι...!! Εντωμεταξυ από τη πολύ παραγωγή είχα αναπτύξει και μύκητες που δεν είχα πάρει χαμπάρι καθώς ήταν μόνιμα στο στήθος οπότε μόλις σταματήσαμε φάνηκαν.. υποχώρησαν με κρέμα κατάλληλη και για θηλασμό και βάλαμε ψευδοθηλες μέχρι να βρούμε λύση για τα δαγκώματα της.. πήγαμε χθες κάναμε κρανιοιερη θεραπεία (έτσι λεγόταν η θεραπεία που μας είχαν προτείνει.) για να "λυθεί" η κάτω γνάθος της μήπως βελτιωθεί ο θηλασμός.. αν δεν δούμε βελτίωση σε λίγες μέρες, έχω μιλήσει με παιδοχειρουργο να έρθει σπίτι για να της αφαιρέσουμε το χαλινο με λέιζερ.. 

Ερώτηση.. πότε προλαβαίνετε να φάτε;;; 🤣🤣 Εντωμεταξυ τι δίψα είναι αυτή ρε κορίτσια;; Και τι πείνα;!!! Και πείνα για junk & γλυκό έτσι;!! Βασικά έτοιμο να είναι και ας είναι ότι θέλει!! 😅

Δημοσίευση
στις πριν 27 λεπτά, ο/η Kiddo είπε:

Κορίτσια μου πως είστε;!! Τα νέα σας;!!! Τα μπεμπακια σας;!! Πως περνάνε οι μέρες;

Εμείς πολύ ξενύχτι... Κόψαμε το θηλασμό από το Σάββατο μέχρι τη Τρίτη καθώς μου έκοψε κομμάτι από τη ρογα.. έκανα αντλήσεις και της έδινα μητρικό με ποτηράκι.. ωωωρε γκρίνια και αέρια όσο την είχαμε με ποτηράκι...!! Εντωμεταξυ από τη πολύ παραγωγή είχα αναπτύξει και μύκητες που δεν είχα πάρει χαμπάρι καθώς ήταν μόνιμα στο στήθος οπότε μόλις σταματήσαμε φάνηκαν.. υποχώρησαν με κρέμα κατάλληλη και για θηλασμό και βάλαμε ψευδοθηλες μέχρι να βρούμε λύση για τα δαγκώματα της.. πήγαμε χθες κάναμε κρανιοιερη θεραπεία (έτσι λεγόταν η θεραπεία που μας είχαν προτείνει.) για να "λυθεί" η κάτω γνάθος της μήπως βελτιωθεί ο θηλασμός.. αν δεν δούμε βελτίωση σε λίγες μέρες, έχω μιλήσει με παιδοχειρουργο να έρθει σπίτι για να της αφαιρέσουμε το χαλινο με λέιζερ.. 

Ερώτηση.. πότε προλαβαίνετε να φάτε;;; 🤣🤣 Εντωμεταξυ τι δίψα είναι αυτή ρε κορίτσια;; Και τι πείνα;!!! Και πείνα για junk & γλυκό έτσι;!! Βασικά έτοιμο να είναι και ας είναι ότι θέλει!! 😅

Πωωω ρε κορίτσι πολύ επίπονο μου ακούγεται όλο αυτό που πέρασες! Ειδικά μαζί με την εξάντληση του τοκετού 

Πραγματικά οι πρώτες μέρες του θηλασμου είναι ο,τι πιο δύσκολο, δυσκολότερο απ όλα κατά τη γνώμη μου. 

Ελπίζω η θεραπεία που κανατε να πιάσει και σιγά σιγά να το βρείτε με τη μπέμπα! 

Αν σε κάνει να νιώθεις καλύτερα κι εμείς είχαμε θέματα με πληγωμενες θηλες, ψευδοθηλες, θηλαστρο, μαστιτιδα, υπερπαραγωγη, πόνο και τώρα υπάρχει αρκετή βελτίωση. Δεν είμαι στο 100% φυσικά αλλά πλέον θηλάζω χωρίς πόνο και η μικρή παίρνει πολύ καλό βάρος. Δεν έχει χρειαστεί να χρησιμοποιήσω θηλαστρο η ψευδοθηλες εδώ και αρκετές εβδομάδες. 

Εχω θελησει πολλές φορές να τα παρατήσω αλλά καθε φορά λεω μια μέρα ακόμα, κάθε θηλασμος είναι δώρο για τη μικρή. Και συνεχίζω να πορευόμαι έτσι και όσο μας βγάλει. Αν και εσένα σε κόβω φουλ αποφασισμένη 💪

Τους μύκητες πως τους κατάλαβες αν επιτρεπεται; είχες κάποιο εκκριμα; είχε και το μωρό στο στόμα; 

Εγώ τις δύο πρώτες εβδομάδες δεν είχα πάρει χαμπάρι ποσο έπρεπε να τρώω με αποτέλεσμα να χάνω και να χάνω συνέχεια βαρος και φυσικά να επηρεάζεται και το γάλα μου και τα επίπεδα ενέργειας μου. Σε συνδυασμό με το στρες, τις ορμόνες κτλ. δεν ένιωθα καθόλου καλά

Μόλις το πήρα χαμπάρι αποφάσισα ότι θα τρώω ο,τι μπορω όπως μπορώ. Αν είναι μια από τις τυχερές στιγμές που η μικρή κοιμάται στο κρεβατάκι τότε τρώω μόνη μου, διαφορετικά η την κρατάει ο μπαμπάς της/ η γιαγιά της και τρώω η με ταιζει κάποιος ενώ θηλάζω. 

Πήρα και πολυβιταμινες, συνήθισα να κοιμάμαι μέσα στη μερα την ίδια ώρα με τη μικρή κι έτσι ψιλοδυναμωσα 

Junk ενώ θέλω να φάω γενικα είμαι πολύ φοβισμένη λόγω κολικων και προσέχω πολύ τι τρώω. Κυρίως σουπες που μου φτιάχνει η πεθερά μου, βρώμη, κάνα φρούτο. Έχω κόψει και τα γαλακτοκομικα

Δημοσίευση
στις πριν 2 λεπτά, ο/η Maya_ είπε:

Καλησπέρα κορίτσια μου, πως τα πατε; 

Θα ήθελα να ρωτήσω όσες έχετε μωράκι γύρω στο μήνα και μετα που έχουν αρχίσει να ξυπνάνε λίγο, πως τα απασχολείτε μέσα στη μερα; 

Παίζετε καθόλου; κι αν ναι πόση ωρα; 

Εμείς έχουμε αυτή τη στοιχειώδη ρουτίνα (ανάθεμα κι αν τηρείται ποτέ βέβαια):

Ξυπνάει, της κάνω ποδαράκια για τα αερια, αλλάζουμε πανα, τρώει, ρευεται, μετά λίγο παιχνίδι και μετά προσπαθώ να την κοιμισω.

Προφανώς αυτό δεν συμβαίνει πάντα, ανάλογα τα κέφια της μικρής.

Επίσης έχω τα εξής θεματα:

1. Λόγω παλινδρομησης μετα το φαγητό δεν κάνει να είναι ξάπλα οπότε πρέπει να βρω τρόπο να την απασχολήσω όρθια.

2. Είχα συνηθίσει να την κοιμιζω πάνω στο στήθος και τώρα είναι πιο δύσκολο με τραγουδάκια, βόλτες κτλ 

Οποία γνώμη, συμβουλή, εμπειρία κτλ δεκτή 🙂🙂

Αν και δεν είμαστε τόσο ημερών ακόμα, έχει αρχίσει και η δικιά μου και δεν κοιμάται μετά το φαγητό, κάθεται παρατηρεί ήσυχη βέβαια δε κλαίει κτλ.. εγώ έχω μόνιμα μουσικουλα στο σπίτι να παίζει οπότε όταν μένει ξύπνια ή θέλω να τη ξυπνήσω για να φάει, της τραγουδάω, μη φανταστείς "χαροπα τα δύο μου χέρια να χτυπώ" αλλά ξένα techno, rock, 80's-90's-00's, γενικά ότι μου αρέσει εμένα να ακούω.. ενώ ταυτόχρονα τη "χαϊδεύω" αλλά μασάζ σε αυτακια μαγουλακια κοιλίτσα χεράκια.. αν είναι πιο ζωηρή, χορεύουμε παρέα.. βέβαια έχει μείνει και το χριστουγεννιάτικο στόλισμα (που χρόνος;!!) οπότε μπορεί να κάθεται και να χαζεύει τα φωτάκια.. γενικά λατρεύω να τη χαζεύω που με χαζεύει.. έχει και κάτι ματαρες.. είναι μια κούκλα... 😍😍😍 Οπότε άλλο που δε θέλω να μένει ξύπνια..🫠 🤭 τώρα πόση ώρα.. όση ώρα θέλει μέχρι να κουραστεί, να θέλει πάλι να φάει και εκεί ή να πέσει για ύπνο ή ξανά από την αρχή.. 😅 δεν έχω δοκιμάσει ούτε έχω σκοπό να βάλω κάποιου είδους "ρουτίνα" πάω όπως με πάει το παιδί..

Δημοσίευση
στις πριν 5 λεπτά, ο/η Maya_ είπε:

Πωωω ρε κορίτσι πολύ επίπονο μου ακούγεται όλο αυτό που πέρασες! Ειδικά μαζί με την εξάντληση του τοκετού 

Πραγματικά οι πρώτες μέρες του θηλασμου είναι ο,τι πιο δύσκολο, δυσκολότερο απ όλα κατά τη γνώμη μου. 

Ελπίζω η θεραπεία που κανατε να πιάσει και σιγά σιγά να το βρείτε με τη μπέμπα! 

Αν σε κάνει να νιώθεις καλύτερα κι εμείς είχαμε θέματα με πληγωμενες θηλες, ψευδοθηλες, θηλαστρο, μαστιτιδα, υπερπαραγωγη, πόνο και τώρα υπάρχει αρκετή βελτίωση. Δεν είμαι στο 100% φυσικά αλλά πλέον θηλάζω χωρίς πόνο και η μικρή παίρνει πολύ καλό βάρος. Δεν έχει χρειαστεί να χρησιμοποιήσω θηλαστρο η ψευδοθηλες εδώ και αρκετές εβδομάδες. 

Εχω θελησει πολλές φορές να τα παρατήσω αλλά καθε φορά λεω μια μέρα ακόμα, κάθε θηλασμος είναι δώρο για τη μικρή. Και συνεχίζω να πορευόμαι έτσι και όσο μας βγάλει. Αν και εσένα σε κόβω φουλ αποφασισμένη 💪

Τους μύκητες πως τους κατάλαβες αν επιτρεπεται; είχες κάποιο εκκριμα; είχε και το μωρό στο στόμα; 

Εγώ τις δύο πρώτες εβδομάδες δεν είχα πάρει χαμπάρι ποσο έπρεπε να τρώω με αποτέλεσμα να χάνω και να χάνω συνέχεια βαρος και φυσικά να επηρεάζεται και το γάλα μου και τα επίπεδα ενέργειας μου. Σε συνδυασμό με το στρες, τις ορμόνες κτλ. δεν ένιωθα καθόλου καλά

Μόλις το πήρα χαμπάρι αποφάσισα ότι θα τρώω ο,τι μπορω όπως μπορώ. Αν είναι μια από τις τυχερές στιγμές που η μικρή κοιμάται στο κρεβατάκι τότε τρώω μόνη μου, διαφορετικά η την κρατάει ο μπαμπάς της/ η γιαγιά της και τρώω η με ταιζει κάποιος ενώ θηλάζω. 

Πήρα και πολυβιταμινες, συνήθισα να κοιμάμαι μέσα στη μερα την ίδια ώρα με τη μικρή κι έτσι ψιλοδυναμωσα 

Junk ενώ θέλω να φάω γενικα είμαι πολύ φοβισμένη λόγω κολικων και προσέχω πολύ τι τρώω. Κυρίως σουπες που μου φτιάχνει η πεθερά μου, βρώμη, κάνα φρούτο. Έχω κόψει και τα γαλακτοκομικα

Έρχεται σπίτι η μαία μου - σύμβουλος θηλασμού μου και μας βλέπει.. είχα τρομερή ευαισθησία και ήταν κόκκινη όλη η περιοχή της θηλαίας άλω..  αφήσαμε free τα κορίτσια να στεγνώσουν γιατί με τα σουτιέν και τα επιθέματα ήταν μόνιμα μούσκεμα και μόλις στέγνωσαν φάνηκε.. τώρα πως να το περιγράψω.. αν κάνεις μια αναζήτηση στο διαδίκτυο έχει αρκετές φωτογραφίες.. μην ανεβάζω τώρα.. δεν είναι και όμορφες..🤢 όχι εκκριμα δεν είχα ούτε το στοματακι της μικρής είχε κάτι εμφανώς.. ίσως ήταν στην αρχή του σχετικά καθώς η μαία μου το πρόσεξε αμέσως.. μου έδωσε μια φτιαχτή συνταγή αλοιφή που μας έφτιαξαν στο φαρμακείο και έβαζα.. είναι φιλική στο θηλασμό και δε πρέπει να ξεβγαζεται για να περνάει και στο στοματακι του παιδιού.. η κρέμα θαυματουργή! Μόλις άρχισαν να συνέρχονται έβαλα το μωρό πάλι στο στήθος έστω και με ψευδοθηλες.. δεν έχουν φύγει τελείως αλλά η διαφορά είναι αισθητή και στην αίσθηση και στην όψη.. πριν και με ψευδοθηλες χοροπηδαγα από το πόνο..! Βέβαια έπαιρνα και αντιβίωση μέχρι χθες λόγο κτ.. οπότε ίσως και αυτό να βοήθησε στην εμφάνιση τους..

Τα γαλακτοκομικά γιατί τα έκοψες; Έχει κάποια αλλεργία το παιδί; junk δεν έχω προλάβει να φάω.. ευτυχώς μαγειρεύει ο άντρας μου αλλά ρε φίλε χθες που τρέχαμε Άγιο Δημήτριο για τη θεραπεία της μικρής, περνούσαμε μπροστά από διάφορες γνωστές αλυσίδες.... Πόσο ήθελα να σταματήσουμε να χλαπακιασω τίποτα... 🤤🤤🤤 Βέβαια ήμουν με ένα τοστ που μου έφτιαξε ο συζυξ όταν γύρισε από τη δουλειά σκέψου στις 3 γιατί όλη μέρα με τη μικρή δε προλάβαινα ούτε αυτό να κάνω!! 😅 Σούπα δε θέλω να ξαναδώ στη ζωή μου..🤢🤢 μόνο αυτό μου έφερναν στο μαιευτήριο άγευστο και παραβρασμενο!! Ευτυχώς έφερνε ο σύζυγος από έξω γιατί αυτοί είχαν βάλει σκοπό να φύγω από εκεί μέσα μονδελο!!! 🤣🤣

Πολυβιταμινες πρέπει να πάρω και εγώ ρε γμτ... 😕

Δημοσίευση
στις πριν 46 λεπτά, ο/η Kiddo είπε:

Αν και δεν είμαστε τόσο ημερών ακόμα, έχει αρχίσει και η δικιά μου και δεν κοιμάται μετά το φαγητό, κάθεται παρατηρεί ήσυχη βέβαια δε κλαίει κτλ.. εγώ έχω μόνιμα μουσικουλα στο σπίτι να παίζει οπότε όταν μένει ξύπνια ή θέλω να τη ξυπνήσω για να φάει, της τραγουδάω, μη φανταστείς "χαροπα τα δύο μου χέρια να χτυπώ" αλλά ξένα techno, rock, 80's-90's-00's, γενικά ότι μου αρέσει εμένα να ακούω.. ενώ ταυτόχρονα τη "χαϊδεύω" αλλά μασάζ σε αυτακια μαγουλακια κοιλίτσα χεράκια.. αν είναι πιο ζωηρή, χορεύουμε παρέα.. βέβαια έχει μείνει και το χριστουγεννιάτικο στόλισμα (που χρόνος;!!) οπότε μπορεί να κάθεται και να χαζεύει τα φωτάκια.. γενικά λατρεύω να τη χαζεύω που με χαζεύει.. έχει και κάτι ματαρες.. είναι μια κούκλα... 😍😍😍 Οπότε άλλο που δε θέλω να μένει ξύπνια..🫠 🤭 τώρα πόση ώρα.. όση ώρα θέλει μέχρι να κουραστεί, να θέλει πάλι να φάει και εκεί ή να πέσει για ύπνο ή ξανά από την αρχή.. 😅 δεν έχω δοκιμάσει ούτε έχω σκοπό να βάλω κάποιου είδους "ρουτίνα" πάω όπως με πάει το παιδί..

Βγάζει νόημα πάντως που η μικρή σου είναι ξύπνια γιατί τα άλματα ανάπτυξης πανε με την ΠΗΤ κι όχι με την ημερομηνία γέννησης!  

Καλά κι εγώ με τα τραγούδια το ίδιο, ο τι μου έρθει εκείνη την ώρα τραγουδάμε 😅 έχουμε πει από deep purple μέχρι Χατζηγιάννη 

Πάντως όσο είναι ξύπνια το πιθανότερο είναι να κλαίει 🫠 δεν έχουμε και πολλές στιγμές ηρεμίας 

Δημοσίευση
στις πριν 19 λεπτά, ο/η Kiddo είπε:

Έρχεται σπίτι η μαία μου - σύμβουλος θηλασμού μου και μας βλέπει.. είχα τρομερή ευαισθησία και ήταν κόκκινη όλη η περιοχή της θηλαίας άλω..  αφήσαμε free τα κορίτσια να στεγνώσουν γιατί με τα σουτιέν και τα επιθέματα ήταν μόνιμα μούσκεμα και μόλις στέγνωσαν φάνηκε.. τώρα πως να το περιγράψω.. αν κάνεις μια αναζήτηση στο διαδίκτυο έχει αρκετές φωτογραφίες.. μην ανεβάζω τώρα.. δεν είναι και όμορφες..🤢 όχι εκκριμα δεν είχα ούτε το στοματακι της μικρής είχε κάτι εμφανώς.. ίσως ήταν στην αρχή του σχετικά καθώς η μαία μου το πρόσεξε αμέσως.. μου έδωσε μια φτιαχτή συνταγή αλοιφή που μας έφτιαξαν στο φαρμακείο και έβαζα.. είναι φιλική στο θηλασμό και δε πρέπει να ξεβγαζεται για να περνάει και στο στοματακι του παιδιού.. η κρέμα θαυματουργή! Μόλις άρχισαν να συνέρχονται έβαλα το μωρό πάλι στο στήθος έστω και με ψευδοθηλες.. δεν έχουν φύγει τελείως αλλά η διαφορά είναι αισθητή και στην αίσθηση και στην όψη.. πριν και με ψευδοθηλες χοροπηδαγα από το πόνο..! Βέβαια έπαιρνα και αντιβίωση μέχρι χθες λόγο κτ.. οπότε ίσως και αυτό να βοήθησε στην εμφάνιση τους..

Τα γαλακτοκομικά γιατί τα έκοψες; Έχει κάποια αλλεργία το παιδί; junk δεν έχω προλάβει να φάω.. ευτυχώς μαγειρεύει ο άντρας μου αλλά ρε φίλε χθες που τρέχαμε Άγιο Δημήτριο για τη θεραπεία της μικρής, περνούσαμε μπροστά από διάφορες γνωστές αλυσίδες.... Πόσο ήθελα να σταματήσουμε να χλαπακιασω τίποτα... 🤤🤤🤤 Βέβαια ήμουν με ένα τοστ που μου έφτιαξε ο συζυξ όταν γύρισε από τη δουλειά σκέψου στις 3 γιατί όλη μέρα με τη μικρή δε προλάβαινα ούτε αυτό να κάνω!! 😅 Σούπα δε θέλω να ξαναδώ στη ζωή μου..🤢🤢 μόνο αυτό μου έφερναν στο μαιευτήριο άγευστο και παραβρασμενο!! Ευτυχώς έφερνε ο σύζυγος από έξω γιατί αυτοί είχαν βάλει σκοπό να φύγω από εκεί μέσα μονδελο!!! 🤣🤣

Πολυβιταμινες πρέπει να πάρω και εγώ ρε γμτ... 😕

Μήπως εννοείς την apno; τη χρησιμοποίησα κι εγώ

Δημοσίευση

Γαλακτοκομικα έκοψα γιατί είχε κάνει πράσινα κακά η μικρή σε κάποια φάση με πολλή βλεννα. Είπε ο παιδιατρος να τα κόψω και δεν ξαναείδα είναι η αλήθεια (αν και ακόμα μπορεί να φάω λίγο που κ που) 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Maya_ είπε:

Γαλακτοκομικα έκοψα γιατί είχε κάνει πράσινα κακά η μικρή σε κάποια φάση με πολλή βλεννα. Είπε ο παιδιατρος να τα κόψω και δεν ξαναείδα είναι η αλήθεια (αν και ακόμα μπορεί να φάω λίγο που κ που) 

Ωωωωωωω... Μάλιστα.. δεν είχα ιδέα ότι μπορεί να βγάλουν και άλλα "χρώματα".. 😅 σας είπε γιατί μπορεί να έγινε αυτό; Πως δηλαδή τα γαλακτοκομικά επιρρεασαν τα κακά της; 

Μήπως εννοείς την apno; τη χρησιμοποίησα κι εγώ

Όχι μου έδωσε συνταγή με συστατικά την οποία έφτιαξαν στο φαρμακείο, δεν ήταν έτοιμη αλοιφή 

Βγάζει νόημα πάντως που η μικρή σου είναι ξύπνια γιατί τα άλματα ανάπτυξης πανε με την ΠΗΤ κι όχι με την ημερομηνία γέννησης!  

Καλά κι εγώ με τα τραγούδια το ίδιο, ο τι μου έρθει εκείνη την ώρα τραγουδάμε 😅 έχουμε πει από deep purple μέχρι Χατζηγιάννη 

Πάντως όσο είναι ξύπνια το πιθανότερο είναι να κλαίει 🫠 δεν έχουμε και πολλές στιγμές ηρεμίας 

Αυτό δε το γνωρίζω να σου πω.. η μαία μου πάντως μου είπε ότι το πρώτο άλμα ανάπτυξης είναι στις 7 με 10 μέρες από τη γέννηση..🤷 αυτό το το "σοκ" με το κλάμα το είχαμε τις μέρες που δίναμε γάλα με το ποτηράκι.. είχε αέρια το παιδί και παιδευοταν μωρέ.. οπότε ίσως γιατί έχει κολικούς να σας κλαίει και εσάς.. υπομονή μανούλα... ❤️❤️❤️

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Kiddo είπε:

Ωωωωωωω... Μάλιστα.. δεν είχα ιδέα ότι μπορεί να βγάλουν και άλλα "χρώματα".. 😅 σας είπε γιατί μπορεί να έγινε αυτό; Πως δηλαδή τα γαλακτοκομικά επιρρεασαν τα κακά της; 

Όχι μου έδωσε συνταγή με συστατικά την οποία έφτιαξαν στο φαρμακείο, δεν ήταν έτοιμη αλοιφή 

Αυτό δε το γνωρίζω να σου πω.. η μαία μου πάντως μου είπε ότι το πρώτο άλμα ανάπτυξης είναι στις 7 με 10 μέρες από τη γέννηση..🤷 αυτό το το "σοκ" με το κλάμα το είχαμε τις μέρες που δίναμε γάλα με το ποτηράκι.. είχε αέρια το παιδί και παιδευοταν μωρέ.. οπότε ίσως γιατί έχει κολικούς να σας κλαίει και εσάς.. υπομονή μανούλα... ❤️❤️❤️

Για τα γαλακτοκομικα δεν είμαι σίγουρη, υποθέτω πως ίσως έχει κάποια αλλεργια η μικρή και την ενοχλουν; είναι γενικά το πρώτο που κόβουν στο θηλασμό όταν ζορίζεται το μωρό 

Ναι ναι έτσι είναι η apno, κι εμάς με συνταγή μας την ετοίμασαν στο φαρμακείο και την πήραμε την επόμενη μέρα. Είναι αποτελεσματική αλλά είναι και δυνατή πολύ, εγώ την παραχρησιμοποιησα μάλλον 

Λογικό να ζοριστει το παιδί με το ποτηρακι, υποθέτω δεν θέλατε μπιπμερο για να αποφύγετε τη σύγχυση θηλων ε; 

Ε φαντάζομαι η δική μας κλαιει λίγο λόγω κολικων, παλινδρομηση, αλμα, όλα μαζί 😅 θέλει όντως πολλή υπομονή, στεναχωριεμαι που τη βλέπω να ζοριζεται κιολας

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Σιγά καλέ και τι έγινε να χεις το λάπτοπ? Εμένα πάντως δεν θα μου φαινόταν περίεργο! Αλλά ρώτα και για μονοκλινο, λογικά σε όλα υπάρχει έστω ένα!
    • Ναι ρε συ, 10/2 θα μαι 36 ακριβώς😱 Ναι νομίζω είμαι έτοιμη! Βαλίτσα θέλω μόνο να τελειώσω  και τον υπόλοιπο καιρό να περάσω χρόνο με το παιδάκι μου, γιατί σκέφτομαι ότι τίποτα πια δεν θα ναι ίδιο μετά και με πιάνει μια μελαγχολία! Αλλά δεν ξέρω τι να πρωτοβαλω και σε αυτή τη βαλίτσα, με το καλοκαιρινό μωρό όλα ήταν πιο απλά, τώρα προβληματίζομαι 😂
    • Καλύτερα να μπεις στις ομάδες υποστήριξης θηλασμού στο φεισμπουκ, εκεί θα σε κατατοπίσουν πλήρως! Από ότι θυμάμαι ο κανόνας για να πάψεις να το ξυπνάς είναι να ανακτήσει το βάρος γέννησης συν κάτι ακόμα. Πόσο ακριβώς ακόμα δεν θυμάμαι... Αλλά θα σου απαντήσουν αμέσως, ή μπορεί κ να βρεις έτοιμο το ερώτημα σε κάποιο ποστ. Πάντως όπως τα γράφεις τα νούμερα νομίζω καλά είσαι γιατί το μωράκι είναι ήδη πάνω από το βάρος γέννησης! https://www.facebook.com/groups/Attiki.Thilasmos/?ref=share Να σου ζήσει!
    • Εγώ τα ξεκίνησα πάλι τα γαλακτοκομικά και βλέπουμε! Μέχρι στιγμής δε βλέπω κάτι περίεργο, όμως τρώω λίγο πχ ένα ποτήρι γάλα και σταδιακά θα τα αυξήσω.. μακάρι Παναγία μου να πάει καλά γτ είχα βαρεθεί δεν είχα τι να φάω και τώρα που περιμένω και περίοδο - δεν ήρθε ακόμη - έχω τρελαθεί στις λιγούρες! Αχ μακάρι να τα ξεκινήσεις κι εσύ σιγά σιγά!! Εγώ βέβαια δε ρώτησα παιδίατρο, το έκανα από μόνη μου και θα της το πω τώρα που θα πάω..
    • Για τα γαλακτοκομικα δεν είμαι σίγουρη, υποθέτω πως ίσως έχει κάποια αλλεργια η μικρή και την ενοχλουν; είναι γενικά το πρώτο που κόβουν στο θηλασμό όταν ζορίζεται το μωρό    Ναι ναι έτσι είναι η apno, κι εμάς με συνταγή μας την ετοίμασαν στο φαρμακείο και την πήραμε την επόμενη μέρα. Είναι αποτελεσματική αλλά είναι και δυνατή πολύ, εγώ την παραχρησιμοποιησα μάλλον    Λογικό να ζοριστει το παιδί με το ποτηρακι, υποθέτω δεν θέλατε μπιπμερο για να αποφύγετε τη σύγχυση θηλων ε;  Ε φαντάζομαι η δική μας κλαιει λίγο λόγω κολικων, παλινδρομηση, αλμα, όλα μαζί 😅 θέλει όντως πολλή υπομονή, στεναχωριεμαι που τη βλέπω να ζοριζεται κιολας
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...