Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια, είμαι έγκυος στην 14η εβδομάδα και θα ήθελα να ρωτήσω εσάς που περάσατε από αυτό το στάδιο εάν είχατε την ενόχληση που έχω εγώ. Από αυτή την εβδομάδα ξεκίνησε να φουσκώνει η κοιλιά μου κάτι που με έκανε πολύ χαρούμενη. Αλλά έχει φουσκώσει και το επάνω μέρος, στο στομάχι μου πολύ, σαν να πρήστηκε και είναι κάτι που ενοχλεί ειδικά όταν κάθομαι. Πετάγεται προς τα έξω και μου προκαλεί δυσφορία. Είχατε κι εσείς κάτι παρόμοιο;

• Απαντήσεις 277
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση
στις πριν 6 ώρες, ο/η Ioanna6 είπε:

Αχ τι τέλειοοο που άρχισε να γυρνάει. Εμας δεν το κάνει ακόμα αυτό. Ωστοσο έχω προσέξει και εγώ πως ότι έχει θόρυβο την τρελαίνει. Της πήρε η γιαγιά ένα βιβλίο που κάνει χρουτσου χρουτσου(😂) και έχει τρελαθεί!! Όπως επίσης και με το πακέτο από τα μωρομαντηλα😂
Ωστοσο εδώ και μέρες με προβληματίζει κάτι.. όπως σας έχω πει ψάχνω σύμβουλο θηλασμου, διότι το στήθος μου πετάει γάλα σαν πίδακας και την νευριάζει πολύ! Νομίζω ότι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην τρώει καλά ούτε αποδοτικά με αποτέλεσμα να πεινάει συνεχώς. Όχι γιατί δεν έχω γάλα, το αντίθετο. Έχω πολύ και βγαίνει με ορμή και όπως είναι φυσιολογικό τις περισσότερες φορες δεν μπορεί να το διαχειριστεί. Δηλαδή ακούω από άλλες μαμάδες που θηλάζουν αποκλειστικά ότι τα μωράκια τους σε αυτή την ηλικία ζητάνε να φάνε κάθε 2-3 ώρες και η μπεμπουλα μου ζητάει κάθε 5 λεπτά χωρίς υπερβολές. Στεναχωριέμαι παρά πολύ γιατί νιώθω ότι ταλαιπωρείται με το να μην μπορεί να πιει το γαλατάκι της και να παιδεύεται.. 

σκεφτομαι πολύ σοβαρά αυτές τις μέρες, μήπως ξεκινήσουμε να της δίνουμε λίγο ξένο, να τρώει και αυτή καλά και να μπορώ και εγώ να ξεκουράσω λίγο γιατί πραγματικά νιώθω μεγάλη εξάντληση και δεν μπορώ να αποδώσω μέσα στην ημέρα, δεν έχω ενέργεια! 
Ωστοσο πάντα έλεγα ότι δεν θέλω να δώσω ξένο και ακόμα αυτό λέω αλλά ώρες ώρες το σκέφτομαι μήπως της δίναμε κάποια γεύματα😔 αλλά θα βοηθήσει; Ή δεν θα αλλάξει κάτι; 
επισης έχω και ένα ερώτημα.. τα θηλαζοντα βρέφη τρωνε όσο κσι όποτε θέλουν. Τα βρεφακια που πίνουν ξένο πως καταλαβαίνετε ποτε πεινάει….; Εγώ πχ καμία φορά μπερδεύω την γκρίνια με την πείνα και την βάζω στήθος χωρίς να πεινάει. Στο ξένο αν το κανεις αυτό πάει όλο το γάλα χαμένο σωστά; Πως καταλαβαίνεις λοιπόν ότι πεινάει;

Ιωάννα μου καλησπέρα! Θυμήθηκα που η φίλη μου που θηλάζει επειδή τρέχει κι εκείνης το στήθος έτσι, ξαπλώνει προς τα πίσω για να μειωθεί η ροή και να μην τρέχει μόνο του. Είναι μαία και είναι το δεύτερο παιδάκι της! Δοκίμασέ το μήπως σε βοηθήσει! Συζήτησε και τον παιδίατρο να δεις τι θα σου πει για το ξένο. Το ιδανικό θα ήταν να μπει το βράδυ για να αρχίσετε να κοιμαστε κ πιο πολλές ώρες. Στο ξένο γάλα κρατάμε τα 3ωρα, όπου κι έχει πρόγραμμα και ξέρεις ότι θα φάει! Εμένα φαντάσου ότι τρώει τελευταίο γεύμα 9 το βράδυ και κοιμάται μέχρι τις 6:00 το πρωί. Ξυπνάει τρώει και μετά πάει ξανά 9, 12, 3, 6 και 9 το βράδυ. Και η γκρίνια του για το φαγητό είναι πιο δυνατό κλάμα, ενώ αν νυστάζει είναι πιο ήπιο κ τρίβει τα μάτια του. Αν κόψεις κάποιο γεύμα δικό σου θα αρχίσει να μειώνεται και η ροή σιγά σιγά, απλά θα το βγάζεις για να μη σου πονάει το στήθος 

Δημοσίευση
στις πριν 5 ώρες, ο/η Mary_piggy είπε:

Καλημέρα κορίτσια, είμαι έγκυος στην 14η εβδομάδα και θα ήθελα να ρωτήσω εσάς που περάσατε από αυτό το στάδιο εάν είχατε την ενόχληση που έχω εγώ. Από αυτή την εβδομάδα ξεκίνησε να φουσκώνει η κοιλιά μου κάτι που με έκανε πολύ χαρούμενη. Αλλά έχει φουσκώσει και το επάνω μέρος, στο στομάχι μου πολύ, σαν να πρήστηκε και είναι κάτι που ενοχλεί ειδικά όταν κάθομαι. Πετάγεται προς τα έξω και μου προκαλεί δυσφορία. Είχατε κι εσείς κάτι παρόμοιο;

Καλησπέρα κορίτσι μου! Με το καλό να έρθει το μωράκι σας!! Γενικά όσο θα μεγαλώνει η κοιλίτσα σου τόσο όλα θα μετατοπίζονται προς τα πάνω. Αλλά είναι λίγο νωρίς για να σου δημιουργεί δυσφορία. Καλύτερα να ρωτήσεις και τον γιατρό σου να δεις τι θα σου πει! Εμένα η κοιλιά φαινόταν ήδη σε εκείνη τη βδομάδα, γενικά είχα τεράστια κοιλιά. Τη δυσφορία την ένιωσα στο πετσί μου όλο το καλοκαίρι. Κοιμόμουν στην καρέκλα του μπαλκονιού για να μπορώ να πάρω ανάσα, διότι λόγω του Pilates δουλεύω διαφραγματικη αναπνοή κάτι κ γι'αυτό αισθανομουν δυσφορία.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...