Μετάβαση σε περιεχόμενο

Aλλαγή γιατρού λόγω ξαφνικής οικονομικής δυσχέρειας

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα σας. ειμαι στη 12η εβδομαδα, το ξερω πως είναι νωρίς αλλα με προβληματίζει κάτι πολύ. Ο γιατρός μου είναι στο ΜΗΤΕΡΑ δυστυχώς για οικονομικούς λόγους δεν υπάρχει η δυνατότητα να δοθε΄ί το ποσό που απαιτείται για τον τοκετό. Τον γιατρό μου τον αγαπώ και τον εμπιστεύομαι- τον γνωρίζω πολλά χρόνια- όμως δεν έχουμε 4000 ευρώ που θα μας κοστίσει με βάση τα σημερινά δεδομένα, βέβαια. Τι μου προτείνετε να κάνω; Με τον γιατρό μου δεν το έχω συζητήσει γιατί ντρέπομαι!,

Ευχαριστώ πολύ ❤️

Δημοσίευση
στις On 2/2/2024 at 8:38 ΜΜ, ο/η metrelainei είπε:

Καλησπέρα σας. ειμαι στη 12η εβδομαδα, το ξερω πως είναι νωρίς αλλα με προβληματίζει κάτι πολύ. Ο γιατρός μου είναι στο ΜΗΤΕΡΑ δυστυχώς για οικονομικούς λόγους δεν υπάρχει η δυνατότητα να δοθε΄ί το ποσό που απαιτείται για τον τοκετό. Τον γιατρό μου τον αγαπώ και τον εμπιστεύομαι- τον γνωρίζω πολλά χρόνια- όμως δεν έχουμε 4000 ευρώ που θα μας κοστίσει με βάση τα σημερινά δεδομένα, βέβαια. Τι μου προτείνετε να κάνω; Με τον γιατρό μου δεν το έχω συζητήσει γιατί ντρέπομαι!,

Ευχαριστώ πολύ ❤️

Καλησπέρα εγω είμαι εγκυος στο δεύτερο 11&4 νωρίς ακόμα αλλά επειδή και εγω το σκέφτομαι ακόμα δεν έχω καταλήξει τι θα κάνω με το θέμα αυτό 

το πρώτο μου παιδάκι το γέννησα στο Ιασώ οκ ευχαριστημένη έμεινα δεν μπορω να πω αλλά τα έξοδα πολλά και δεν μου περίσσευαν είναι η αλήθεια τουλάχιστον πηρα καποια λεφτά πίσω από το επίδομα γεννάς 

τωρα όμως στο δεύτερο σκέφτομαι να να πάω σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο στην επαρχία που είμαι (δεν μενω Αθήνα)

Δεν έχω μιλήσει με τον γιατρό μου ακόμα γιατί είναι νωρίς αλλά νομίζω κοντά στο 5ο μήνα με 6ο θα επισκεφτώ και το δημόσιο νοσοκομείο και θα καταλήξω 

Δημοσίευση
στις On 2/2/2024 at 8:38 ΜΜ, ο/η metrelainei είπε:

Ευχαριστώ πολύ ❤️

Κοιτά σε καταλαβαίνω απόλυτα, όμως το επίδομα γεννάς αυξήθηκε στα 2.400€ όποτε μιλάμε για 1600€. Εγώ για να είμαι ειλικρινής θεωρώ πως σε αυτά δεν χωράνε ντροπές. Θα συζητούσα με το γιατρό μου το ενδεχόμενο δόσεων ή καλύτερη τιμής. Έχουν τη δυνατότητα εκείνοι και κόβουν από την αμοιβή τους. Και 500€ να σου κάνει έκπτωση πας στο χιλιάρικο.. τα 1000€ έχουν μεγάλη απόκλιση με τα 4000€ 😜

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η Vasoula9 είπε:

Κοιτά σε καταλαβαίνω απόλυτα, όμως το επίδομα γεννάς αυξήθηκε στα 2.400€ όποτε μιλάμε για 1600€. Εγώ για να είμαι ειλικρινής θεωρώ πως σε αυτά δεν χωράνε ντροπές. Θα συζητούσα με το γιατρό μου το ενδεχόμενο δόσεων ή καλύτερη τιμής. Έχουν τη δυνατότητα εκείνοι και κόβουν από την αμοιβή τους. Και 500€ να σου κάνει έκπτωση πας στο χιλιάρικο.. τα 1000€ έχουν μεγάλη απόκλιση με τα 4000€ 😜

Έχω την εντύπωση πως από το επίδομα γεννάς από τα 2400 ευρώ,  τα 1000 ευρώ πλέον τα δίνουν σε δωροεπιταγή για να ψωνίσεις πράγματα για το μωρο ( για εμένα ας πουμε που ειναι το δεύτερο παιδί και τα έχω ολα οπως καταλαβαίνεις ειναι και λίγο άχρηστη η επιταγή αλλά τελος πάντων) και τα 1400 ευρώ ειναι τα μετρητά 

Δημοσίευση
στις πριν 21 λεπτά, ο/η Elk είπε:

Έχω την εντύπωση πως από το επίδομα γεννάς από τα 2400 ευρώ,  τα 1000 ευρώ πλέον τα δίνουν σε δωροεπιταγή για να ψωνίσεις πράγματα για το μωρο ( για εμένα ας πουμε που ειναι το δεύτερο παιδί και τα έχω ολα οπως καταλαβαίνεις ειναι και λίγο άχρηστη η επιταγή αλλά τελος πάντων) και τα 1400 ευρώ ειναι τα μετρητά 

Η αλήθεια αυτό δεν το γνώριζω σίγουρα.. αλλά το έψαξα και δεν βρήκα πουθενά για δώρο επιταγή.. μόνο ότι καταβάλεται σε 2 ισόποσες δόσεις… άρα εννοεί χρηματική κατάθεση όχι επιταγή αγορών… τι να πω.. μπορεί να έχεις και δίκιο … αλλά ας το ψάξει καλύτερα…

Δημοσίευση
στις πριν 12 ώρες, ο/η Vasoula9 είπε:

Η αλήθεια αυτό δεν το γνώριζω σίγουρα.. αλλά το έψαξα και δεν βρήκα πουθενά για δώρο επιταγή.. μόνο ότι καταβάλεται σε 2 ισόποσες δόσεις… άρα εννοεί χρηματική κατάθεση όχι επιταγή αγορών… τι να πω.. μπορεί να έχεις και δίκιο … αλλά ας το ψάξει καλύτερα…

Και εγω δεν το ξέρω σίγουρα αλλά είχα ακούσει ότι θα το κάνει με δώρο επιταγή μακάρι να κάνω λαθος και μην ισχύει κάτι τέτοιο

Το κάνει λέει για να μπορέσει να περιορίσει την φοροδιαφύγει από τα μαγαζιά με τα βρεφικά είδη 🤷‍♀️ 

Δημοσίευση

Πλέον το μισό από το επίδομα τοκετού θα δίνεται σε προπληρωμενη κάρτα την οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακριβώς όπως μια συνηθισμένη χρεωστική. Αυτό ονως προϋποθέτει να μπορεί κανείς να δώσει τα χρήματα και να περιμένει να τα πάρει πίσω μέσω του επιδόματος.

Εγώ θα σας έλεγα να μιλήσετε ανοιχτά στο γιατρό σας χωρίς ντροπή και να είστε σίγουρη ότι δεν το ακούει πρώτη φορά. 

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η AvocadoMama είπε:

Πλέον το μισό από το επίδομα τοκετού θα δίνεται σε προπληρωμενη κάρτα την οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακριβώς όπως μια συνηθισμένη χρεωστική. Αυτό ονως προϋποθέτει να μπορεί κανείς να δώσει τα χρήματα και να περιμένει να τα πάρει πίσω μέσω του επιδόματος.

Εγώ θα σας έλεγα να μιλήσετε ανοιχτά στο γιατρό σας χωρίς ντροπή και να είστε σίγουρη ότι δεν το ακούει πρώτη φορά. 

Αρα καλά το διάβασα ότι τα μισά πλέον δεν δίνονται σε μετρητά αλλά σε επιταγή 

γιατι εγω στην κόρη μου πήρα 2000 ευρώ αλλά τα πήρα όλα μετρητά 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Κοριτσια μου χρονια πολλα και καλα χριστουγεννα. Τι κανετε; Πως περνατε; Εμεις φτασαμε αισιως στις 27+2 και σε δυο εβδομαδες εχουμε ραντεβου με τον γιατρο να δουμε την μπεμπα.
    • Ωωω!! Σ' ευχαριστώ πολύ!! 🥰🥰 Αυτό με το φαγητό το κάνει και εμάς όταν την έχω αγκαλιά πχ ή ελεύθερη και με βλέπει με τσιμπολογαω, το θέλει και αυτή!! 😆 Της δίνω το τρώει.. Και μπορεί το ίδιο ακριβώς εντωμεταξυ τρόφιμο, στο καρεκλακι του φαγητού της, να το πετάει..😂 αυτό με μίσος όπως λες!! 😂 Ότι του φανεί..🤪 Ναι ναι party animal αυτή εδώ.. άσε με! Είναι βασανιστήριο ρε συ.. και ίσα ότι το είχαμε στρώσει, μου κοιμόταν το αργότερο 12-1 το βράδυ και σερί μέχρι 7-8 το πρωί, από το Νοέμβριο και μετά γμθκε ο Δίας πάλι.. τώρα είτε κοιμηθεί γύρω στις 11 το βράδυ θα μου ξυπνήσει περίπου γύρω στις 1-2 τα ξημερώματα και θα μου μείνει ξύπνια μέχρι 7-8 το πρωί είτε που δεν θα κοιμηθεί καθόλου και θα μου το πάει σερί μέχρι τα ξημερώματα γύρω στις 5-6.. προσπαθώ να της το στρώσω τώρα πάλι αλλά μέχρι να το στρώσουμε φοβάμαι θα μας βρει κάτι άλλο πάλι..😅 μέσα στη μέρα κοιμάται μόνο μια φορά γύρω στις 4-5 το μεσημέροαπόγευμα δηλαδή κανά 2ωρο.. αυτό από το πρωί..  Θα ρωτήσω και στο παιδότοπο που έχει κοντά στην παιδίατρο που έχω δει.. θα δείξει! Α όχι στο πάτωμα δεν μου το έχει κάνει.. αλλά δεν μου το κάνει μόνο για πλάκα, μου το κάνει και όταν νευριάζει που δεν της δίνω πχ το κινητό που κρατάω ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να κρατάω και το θέλει ή όταν δεν την αφήνω να κάνει αυτό που θέλει πχ να βάλει το τηλεκοντρόλ στο στόμα, νευριάζει με ένα κλαψο-γκρινιασμα και μου δίνει κουτουλιές ή θα αρχίσει να φωνάζει "εεεεε!!" όλο νεύρα και θα βαράει με τα χέρια τον εαυτό της στη κοιλιά..🤭🤭 (δικό μου παιδί ξεκάθαρα..🤪😅😅) και εγώ ξέχασα να ρωτήσω το Δεκέμβρη που πήγαμε.. αν το θυμηθείς, πες μου τι σας είπε! Καλή δύναμη και εσείς με τον αποθηλασμο..💪💪
    • Γεια σου Elen .... Υπομονή θα πω...πάλι γυρνάνε τα συμπτώματα που είχαμε στην αρχή έχω παρατηρήσει,και εγώ νιώθω αυτό το κάψιμο κάπως και αρκετή δυσκολία στη χώνεψη 🫣 εγώ είμαι στην 33η τώρα... Εύχομαι και εγώ να περάσετε όλες όμορφα και ξεκούραστα!!!❤️
    • Αυτό ακριβώς έκανα στην μεγάλη μου γιατί ήταν (και είναι) ένα παιδί δύσκολο στον ύπνο. Φτάσαμε 2 ετών για να κοιμηθεί σερί.  Σε τέτοια παιδιά (velcro babies), βοηθάει τρομερά η συγκοιμηση. Είναι ο μόνος τρόπος για να κοιμηθεί η μαμά. Ευτυχώς το δεύτερο, βγήκε τελείως διαφορετικό και δεν χρειάστηκε ούτε ένα βράδυ να κοιμηθούμε μαζί. Έπιασαν τόπο τα λεφτά που είχα δώσει κάποτε για το λίκνο 😂 @Naty_ κορίτσι μου υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να μάθει το μωράκι σιγά σιγά να κοιμάται λίγο πιο αυτόνομα, αλλά είναι τόσο μικρουλι ακόμα που έχει ανάγκη την αγκαλιά σας. Ειδικά αν πονάει... Είναι επίσης όπως έγραψα πιο πάνω και θέμα ιδιοσυγκρασίας του κάθε μωρού.  Να βάζεις τον καθένα στη θέση του αν σου λένε βλακείες (γιατί βλακείες λένε ξεκάθαρα). Προσωπικά με βοήθησε πολύ το σεμινάριο βρεφικού ύπνου της m for mamma (έτσι είναι το όνομα της σελίδας στο Instagram). Τσεκαρε το αν θέλεις γιατί με την μεγάλη μου αυτό το "πάνω κάτω στο δωμάτιο" το πλήρωσα κάπως ακριβά μέχρι που πήγε 14 μηνών και μου έπεσαν τα χέρια και η μέση, και το έκοψα αναγκαστικά γιατί ήμουν έγκυος.  Στέλνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς 🩷
    • Να σου ζήσει κορίτσι μου, γέρος και τυχερός να είναι και να έχετε μια υπέροχη ζωή 🧿🩷 Θα σου πω και γω με τη σειρά μου να δώσεις χρόνο. Θα δεις πως σιγά σιγά όλα θα μπουν στη θεση τους και θα τα καταφέρεις άψογα. Η αρχή είναι όντως δύσκολη, όχι μόνο για τα πρώτα μας παιδάκια, αλλά και για εμάς τις ίδιες. Και εγώ έτρεμα τη στιγμή που θα έρθουμε στο νησί και θα μείνω ολομόναχη με τα δύο μωρά. Αλλά βρήκα τα πατήματα μου σιγά σιγά και η μεγάλη συνήθισε και έστρωσε πολύ η συμπεριφορά της.  Θα σου πω μόνο ότι καταφέρνω τα μεσημέρια και τις κοιμιζω και τις δύο ταυτόχρονα  (ναι ταυτόχρονα!) και ξαπλώνω και εγώ. Το θεωρώ προσωπικό μου επίτευγμα αυτό 😂😂 Να περάσετε υπέροχα τις γιορτές, και να χαρεις όσο μπορείς αυτή τη βρεφική μωρουδιλα που ξέρεις πόσο γρήγορα φεύγει 🥹🩷
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...