Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Christi.D. είπε:

Έφτιαξε μετά από 10 μέρες! 

Τώρα βέβαια πάλι σαν να μειώθηκε (λόγω ωορρηξιας) 

Απίστευτο πράγμα οι ορμόνες...φαντάζομαι βέβαια δεν τις επηρεάζει όλες το ιδιο

Το αστείο είναι ότι αυτός αφρατεψε μέσα σε όλα αυτά γιατί από το άγχος μου μην δεν έχει χορτάσει τον ταΐζω σε κάθε ευκαιρία..

Μήπως έρχεται η περιοδος και σε σενα και γι αυτό μαλάκωσε; 

Δεν ξέρω γτ κι εγώ πριν δυο τρεις μέρες είχα πάλι υγρά ωορρηξίας! Αν μειώνεται και σε ωορρηξία και σε περίοδο πρέπει να αρχίσει να τρώει τροφές μου φαίνεται! Εσύ το συνεχίζεις το ξένο; Θα πάρω αύριο την παιδίατρο να μου πει ποιο μπορώ να πάρω να έχω stand by και βλέπουμε! Η αλήθεια είναι ότι αν έχω τώρα να ετοιμάζω και γάλα μου φαίνεται πολύ διαδικασία φφ..με αποστειρωσεις κτλ..ή μήπως πια δεν χρειάζεται αποστείρωση το μπιμπερό;

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η nanouko είπε:

Δεν ξέρω γτ κι εγώ πριν δυο τρεις μέρες είχα πάλι υγρά ωορρηξίας! Αν μειώνεται και σε ωορρηξία και σε περίοδο πρέπει να αρχίσει να τρώει τροφές μου φαίνεται! Εσύ το συνεχίζεις το ξένο; Θα πάρω αύριο την παιδίατρο να μου πει ποιο μπορώ να πάρω να έχω stand by και βλέπουμε! Η αλήθεια είναι ότι αν έχω τώρα να ετοιμάζω και γάλα μου φαίνεται πολύ διαδικασία φφ..με αποστειρωσεις κτλ..ή μήπως πια δεν χρειάζεται αποστείρωση το μπιμπερό;

Μόνο το θήλαστρο χρειάζεται αποστείρωση απ' ότι έχω καταλάβει. Για μπουκάλι δεν έχω ιδέα αφού δεν έχω χρησιμοποιήσει ουσιαστικά. Δε νομίζω να χρειάζεται να αγοράσεις τώρα ξένο γάλα. Τροφές θα έπρεπε να ξεκινήσετε όταν κλείσατε 6 μήνες. Ακόμα δεν έχετε αρχίσει τίποτα; Καθόλου;

Δημοσίευση
στις πριν 10 λεπτά, ο/η Katiana1987 είπε:

Μόνο το θήλαστρο χρειάζεται αποστείρωση απ' ότι έχω καταλάβει. Για μπουκάλι δεν έχω ιδέα αφού δεν έχω χρησιμοποιήσει ουσιαστικά. Δε νομίζω να χρειάζεται να αγοράσεις τώρα ξένο γάλα. Τροφές θα έπρεπε να ξεκινήσετε όταν κλείσατε 6 μήνες. Ακόμα δεν έχετε αρχίσει τίποτα; Καθόλου;

Σήμερα είμαστε 6 μηνών! 🤗🤗 Εδώ και μια βδομάδα του δίνω το πρωί φρουτόκρεμα αλλά κάνει μπλιαχ και τη φτύνει..ζήτημα αν έχει φάει 2 κουταλάκια στο σύνολο.. από αύριο λέω να του δώσω να δοκιμάσει και λαχανικά..δλδ να δώσω τη φρουτόκρεμα το πρωί και το μεσημέρι πατάτα.. και την τρίτη μέρα καρότο κολοκυθάκι κτλ.. απ' ότι έχω καταλάβει δεν περιμένουμε να αποδεχτεί μια τροφή αλλά συνεχίζουμε και σε υπόλοιπες; Γτ αν περιμένω αυτός μπορεί να κάνει ένα μήνα να δεχτεί τη φρουτόκρεμα! ?? Αλλά έχω στενοχωρεθεί πολύ με το γάλα.. ελπίζω να επανέλθει..

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η nanouko είπε:

μη σου φαίνεται βουνό. .ειναι πολύ εύκολο...και εγώ έτσι έλεγα...πλεον δε χρειάζεται αποστείρωση!

τα πλένεις απλά με ξεχωριστό σφουγγάρι και παιδικό απορρυπαντικό!

εγώ θα σου πω τι κάνω: μόλις βράζω το νερό βάζω στο μπουκάλι το μισό νερό απο το γάλα που θέλω να κάνω και το άλλο το βάζω σε θερμό...οταν έρθει η ωρα για να φάει αυτο έχει παγώσει και ρίχνω το ζεστό από τον θερμό και γίνεται κατευθείαν σε θερμοκρασία που μπορεί να το πιεί....ουτε να παγώνω ούτε τίποτα!

Δημοσίευση
στις πριν 4 λεπτά, ο/η nanouko είπε:

Σήμερα είμαστε 6 μηνών! 🤗🤗 Εδώ και μια βδομάδα του δίνω το πρωί φρουτόκρεμα αλλά κάνει μπλιαχ και τη φτύνει..ζήτημα αν έχει φάει 2 κουταλάκια στο σύνολο.. από αύριο λέω να του δώσω να δοκιμάσει και λαχανικά..δλδ να δώσω τη φρουτόκρεμα το πρωί και το μεσημέρι πατάτα.. και την τρίτη μέρα καρότο κολοκυθάκι κτλ.. απ' ότι έχω καταλάβει δεν περιμένουμε να αποδεχτεί μια τροφή αλλά συνεχίζουμε και σε υπόλοιπες; Γτ αν περιμένω αυτός μπορεί να κάνει ένα μήνα να δεχτεί τη φρουτόκρεμα! ?? Αλλά έχω στενοχωρεθεί πολύ με το γάλα.. ελπίζω να επανέλθει..

Σε καταλαβαίνω απόλυτα..κι εγώ είχα στεναχωρεθει πολύ..

Η μαία μου είπε ότι και στην ωορρηξια θα βλέπω διαφορά στο γάλα μου 

Δεν είχες πει ότι έχεις στην κατάψυξη; 

Εγώ @Katiana1987 αναγκάστηκα να δώσω γιατί πραγματικά δεν έφτανε και το μωρό ήταν ανήσυχο..μια μέρα είχε πιει γύρω στα 60-80μλ και σήμερα ήπιε άλλα 60. Πιστεύω αν του άρεσε παραπάνω η γεύση θα έτρωγε περισσότερο. 

Ευτυχώς από Τρίτη ξεκινάμε στερεές και θα μπούμε σε μια σειρά σιγά σιγά! 

Εγώ τα μπουκάλια δεν τα αποστειρωνω. Μόνο την πρώτη φορά πριν τα χρησιμοποιήσω! 

Δημοσίευση
στις πριν 41 λεπτά, ο/η Barbiee είπε:

μη σου φαίνεται βουνό. .ειναι πολύ εύκολο...και εγώ έτσι έλεγα...πλεον δε χρειάζεται αποστείρωση!

τα πλένεις απλά με ξεχωριστό σφουγγάρι και παιδικό απορρυπαντικό!

εγώ θα σου πω τι κάνω: μόλις βράζω το νερό βάζω στο μπουκάλι το μισό νερό απο το γάλα που θέλω να κάνω και το άλλο το βάζω σε θερμό...οταν έρθει η ωρα για να φάει αυτο έχει παγώσει και ρίχνω το ζεστό από τον θερμό και γίνεται κατευθείαν σε θερμοκρασία που μπορεί να το πιεί....ουτε να παγώνω ούτε τίποτα!

στις πριν 37 λεπτά, ο/η Christi.D. είπε:

Εγώ @Katiana1987 αναγκάστηκα να δώσω γιατί πραγματικά δεν έφτανε και το μωρό ήταν ανήσυχο..μια μέρα είχε πιει γύρω στα 60-80μλ και σήμερα ήπιε άλλα 60. Πιστεύω αν του άρεσε παραπάνω η γεύση θα έτρωγε περισσότερο. 

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Όπως και την @Katiana1987

Ναι, όντως έψαξα κι εγώ και είδα ότι πλέον δε χρειάζεται αποστείρωση το μπουκάλι! Θα το κάνω βέβαια την πρώτη φορά..έχω μερικά σακουλάκια στην κατάψυξη αλλά θα χρησιμοποιήσω μόνο του τριμήνου..θα προμηθευτώ γάλα για να μην τρέχω αν χρειαστεί.. Μπάρμπι καλή σκέψη αυτή με το θερμός! Κρίστι άντε με το καλό να ξεκινήσετε κι εσείς τροφές! 

Δημοσίευση

Ναι το κατάλαβα. Δεν είπα τίποτα.

Δημοσίευση
στις πριν 6 ώρες, ο/η nanouko είπε:

Κορίτσι μου αρχικά να σου πω ότι πλέον αποστείρωση δε χρειάζεται,απλά πλύσιμο με σαπούνι βρεφικό και νεράκι της βρύσης...Δεν είναι κάτι σαν διαδικασία απλά επειδή για σένα είναι καινούργιο ίσως σου φαίνεται κάπως!!!Αν νιώθεις ότι "κάτι πάει λάθος" με τον θηλασμό εννοείται να πάρεις την παιδίατρο να σε συμβουλεύσει για γάλα το οποίο μπορείς να δίνεις και επικουρικά..Σε ότι αφορά τώρα την εισαγωγή,εγώ κάθε 2 μέρες προσθέτω κάτι καινούργιο!!Δεν περιμένω να του αρέσει κάτι για να προσθέσω μετά γιατί ειδικά με τα φρούτα θα πάει φαντάρος μέχρι να τα φάει...Μην απογοητεύεται όμως,τα μικρακια θέλουν κάποιες επαφές με το νέο φρούτο για να συνηθίσουν..το μόνο σίγουρο είναι ότι συνηθίζουν και μετά θα παλεύουμε για να μη φάνε και το κουτάλι 😂🤣..

Συγγνώμη για το σεντόνι!!!

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η Demy93 είπε:

Κορίτσι μου αρχικά να σου πω ότι πλέον αποστείρωση δε χρειάζεται,απλά πλύσιμο με σαπούνι βρεφικό και νεράκι της βρύσης...Δεν είναι κάτι σαν διαδικασία απλά επειδή για σένα είναι καινούργιο ίσως σου φαίνεται κάπως!!!Αν νιώθεις ότι "κάτι πάει λάθος" με τον θηλασμό εννοείται να πάρεις την παιδίατρο να σε συμβουλεύσει για γάλα το οποίο μπορείς να δίνεις και επικουρικά..Σε ότι αφορά τώρα την εισαγωγή,εγώ κάθε 2 μέρες προσθέτω κάτι καινούργιο!!Δεν περιμένω να του αρέσει κάτι για να προσθέσω μετά γιατί ειδικά με τα φρούτα θα πάει φαντάρος μέχρι να τα φάει...Μην απογοητεύεται όμως,τα μικρακια θέλουν κάποιες επαφές με το νέο φρούτο για να συνηθίσουν..το μόνο σίγουρο είναι ότι συνηθίζουν και μετά θα παλεύουμε για να μη φάνε και το κουτάλι 😂🤣..

Συγγνώμη για το σεντόνι!!!

Καλέ τι συγνώμη, εγώ ευχαριστώ για την αναλυτική απάντηση!! Σίγουρα έτσι θα είναι όπως με κάθε τι καινούργιο!! 🥴😊Εσύ λαχανικό ποιο έδωσες πρώτο; 

Δημοσίευση
στις πριν 8 ώρες, ο/η Katiana1987 είπε:

Ναι το κατάλαβα. Δεν είπα τίποτα.

Ναι δεν παρεξηγήθηκα ή τπτ τέτοιο! Και εννοείται αυτό που είπες πρότεινα κι εγώ στην παιδίατρο: να ξεκινήσει στερεές μήπως και δεν χρειαστεί να δώσω ξένο (άσχετα που μου έριξε άκυρο)

Επειδή είπες ότι δεν νομίζεις να χρειάζεται να πάρει ξένο γάλα η @nanouko γιατί τώρα κανονικά στερεές είναι να ξεκινήσουν κι εγώ ήμουν στην ίδια φάση αλλά το χρειάστηκα το ξένο έστω και σε μικρή ποσότητα, το διευκρινισα(και είπα λίγοκαιτονπόνομου😅😅)! 

Βέβαια η @nanouko έχει ξεκινήσει στερεές οποτε κι εγώ δεν πιστεύω να χρειαστεί γάλα! Πιο πολύ για να μην αγχώνεται αν το πάρει! 

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Christi.D. είπε:

Ναι δεν παρεξηγήθηκα ή τπτ τέτοιο! Και εννοείται αυτό που είπες πρότεινα κι εγώ στην παιδίατρο: να ξεκινήσει στερεές μήπως και δεν χρειαστεί να δώσω ξένο (άσχετα που μου έριξε άκυρο)

Επειδή είπες ότι δεν νομίζεις να χρειάζεται να πάρει ξένο γάλα η @nanouko γιατί τώρα κανονικά στερεές είναι να ξεκινήσουν κι εγώ ήμουν στην ίδια φάση αλλά το χρειάστηκα το ξένο έστω και σε μικρή ποσότητα, το διευκρινισα(και είπα λίγοκαιτονπόνομου😅😅)! 

Βέβαια η @nanouko έχει ξεκινήσει στερεές οποτε κι εγώ δεν πιστεύω να χρειαστεί γάλα! Πιο πολύ για να μην αγχώνεται αν το πάρει! 

Ναι, έτσι πιο πολύ για να μην έχω άγχος!! Εξάλλου σήμερα θα τον ξεκινήσω και λαχανικά!

Δημοσίευση
στις πριν 8 ώρες, ο/η nanouko είπε:

Καλέ τι συγνώμη, εγώ ευχαριστώ για την αναλυτική απάντηση!! Σίγουρα έτσι θα είναι όπως με κάθε τι καινούργιο!! 🥴😊Εσύ λαχανικό ποιο έδωσες πρώτο; 

Εγώ έδωσα μαζί πατάτα,καρότο..Να πάρεις και γάλα κορίτσι μου γιατί θα χρειαστεί...στην αρχή με όλα τα καινούργια μπορεί να μπερδευτεί και να μη ξέρει τι θέλει!!!

Δημοσίευση

Κορίτσια ήθελα να σας ρωτήσω 

1. Μετά από ποσό καιρό βάλατε και δεύτερο γεύμα στερεών; 

2.χρησιμοποιειτε πιατάκια από μπαμπού ή καουτσούκ 

3.με τη σαλιαρα από καουτσούκ θα είναι οκ ή λέτε χρειάζεται αυτές τις σαλιαρες που είναι σαν μπλουζάκια; 

4.νερο δίνετε σε μπουκάλι ή σε εκπαιδευτικό ποτήρι 

Θα πρέπει να εφοδιαστω κι εγώ και δεν ξέρω τι να προτιμήσω 

Δημοσίευση
στις πριν 31 λεπτά, ο/η Christi.D. είπε:

3.με τη σαλιαρα από καουτσούκ θα είναι οκ ή λέτε χρειάζεται αυτές τις σαλιαρες που είναι σαν μπλουζάκια; 

Καλημέρα κορίτσι μου...θα σου πω τι έχει βολεψει εμάς 🎀😍

1.εγω την πρώτη εβδομάδα έδινα μόνο φρούτα,την δεύτερη πρόσθεσα κρέας λαχανικά (συμβουλές παιδιάτρου καθαρά!) και θα συνεχίσω και για όλον τον Φεβρουάριο με αυτά..

2.πιατακια χρησιμοποιώ από καουτσούκ

3.εχω και τα δύο είδη σε σαλιάρες αλλά για την ώρα χρησιμοποιώ τις απλές γιατί έτσι και αλλιώς είναι προσεκτικός,δε θέλει να λερώνεται 😂

4.Νερο προσπάθησα στο μπιμπερο αλλά δεν ήθελε οπότε πήρα εκπαιδευτικό ποτήρι και τα πάει πολύ καλά 

Δημοσίευση

Την δεύτερη βδομάδα αρχίσαμε 2 γεύματα 

καουτσούκ και εγώ όπως η bemy 

σαλιαρες εγώ καουτσούκ δεν με βολεύουν και πάρα πολύ αλλά αυτές δεν μπορεί να τις βγάλει αλλά βάζω και τις απλές τις κλασικές με ύφασμα από πάνω και πίσω πλαστικό 

το νερό το δίνω με μπιμπερό το πάει έτσι και έτσι με το νεράκι άλλες φορές πίνει άλλες όχι 

Δημοσίευση

1. εγώ μετά απο 2 εβδομάδες έβαλα 2ο γεύμα.

2. χρησιμοποιώ πλαστικά μπωλάκια

3. χρησιμοποιώ σαλιαρα που απο πάνω είναι υφασμα και από κάτω ναιλον κάπως.

4. νερό δίνω σε μπουκάλι αλλα δεν πίνει καθόλου...θα ξεκινήσω σε εκπαιδευτικό ποτηράκι τώρα!

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η Demy93 είπε:

Εγώ έδωσα μαζί πατάτα,καρότο..Να πάρεις και γάλα κορίτσι μου γιατί θα χρειαστεί...στην αρχή με όλα τα καινούργια μπορεί να μπερδευτεί και να μη ξέρει τι θέλει!!!

Ναι, αυτό θα δώσω κι εγώ! Για να δούμε!! 😀

Αλήθεια, μεσημεριανό τι ώρα δίνετε; Σκέφτομαι μήπως είναι αργά να του δώσω τώρα στις 3? Έδωσα φρουτόκρεμα στις 12. 

Δημοσίευση

Κορίτσια κυκλοφορούν καουτσούκ εννοείτε σιλικόνης έτσι; 

Επίσης εκπαιδευτικό ποτηράκι πήρα ένα σιλικόνης με στόμιο για να ρουφάει της liewo.d αλλά νομίζω ότι έχει μια πολύ ελαφριά μυρωδιά το υλικό..και σκέφτομαι μήπως πάρω ένα διάφανο πλαστικό να βλέπω και τα ml ακριβώς.. ποιο ποτηράκι πήρατε;

Μπωλάκι και κουταλάκι σιλικόνης από αυτά που έχουν σαν στοπ για όταν αρχίσει μόνος του να μην το βάλει βαθιά στο στόμα.. και που βεντουζάρει το μπωλ..σφαλιάρα σιλικόνης και πήρα και μια με μανίκια αλλά για πιο μετά μάλλον θα χρειαστεί.. επίσης πήρα και μπωλακια αποθήκευσης..

Ίσως για όταν τρώμε έξω να χρειαστεί παγούρι για νερό και θερμός.

Δημοσίευση
στις πριν 3 λεπτά, ο/η nanouko είπε:

Αλήθεια, μεσημεριανό τι ώρα δίνετε; Σκέφτομαι μήπως είναι αργά να του δώσω τώρα στις 3? Έδωσα φρουτόκρεμα στις 12. 

εγω  δίνω φρουτοκρεμα στις 9 με 9.30 και λαχανικά 12 με 12.30

Δημοσίευση
στις Just now, ο/η nanouko είπε:

Κορίτσια κυκλοφορούν καουτσούκ εννοείτε σιλικόνης έτσι; 

Επίσης εκπαιδευτικό ποτηράκι πήρα ένα σιλικόνης με στόμιο για να ρουφάει της liewo.d αλλά νομίζω ότι έχει μια πολύ ελαφριά μυρωδιά το υλικό..και σκέφτομαι μήπως πάρω ένα διάφανο πλαστικό να βλέπω και τα ml ακριβώς.. ποιο ποτηράκι πήρατε;

εγω δεν πήρα ακόμα...θα τι ψαξω λίγο για να δω 🤷

Δημοσίευση
στις πριν 54 λεπτά, ο/η nanouko είπε:

Τι ώρα ξυπνάτε; Δίνεις αμέσως μετά το γάλα; Εμείς ξυπνάμε γύρω στις 7:30 συνήθως 

απο 7 μεχρι 8 παρά ξυπνάμε... μόλις ξυπνάει πίνει γάλα...και μετά απο ενα 2ωρο τρώει την φρουτοκρεμα και μετά απο 3 ωρες το φαγητό του... όσο τρώει που δεν τρώει 😂

σήμερα εβαλα και μπρόκολο και έφαγε 85 γρ. ...θα φανεί αύριο αν του άρεσε ή όχι 😂

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η nanouko είπε:

Εμένα ξυπνάει 6.00 6.30 πίνει γάλα και ξανακοιμαται....συνήθως ξυπνάμε 9.00 9.30 και μισή ώρα μετά τρώμε φρούτα..12.30 13.00 τρώμε το μεσημεριανό 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...