Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια μου και καλή Κυριακή. 

Εμείς μια χαρά σήμερα. Κοιμήθηκε επιτέλους σερί 11 ώρες στην κούνια της για 1η φορά!!! Ξύπνησε στις 8, θήλασε και μετά πήγαμε εκκλησία. Έφαγε 87γρ. φρουτόκρεμα χωρίς κόπο (μπανάνα, μήλο, αβοκάντο, μανταρίνι) και μετά πήγαμε στο παιδικό καρναβάλι. Τώρα ετοιμαζόμαστε για το μεσημεριανό (κοτόπουλο, λάχανο, γλυκοπατάτα, καρότο, άνηθο).

Δημοσίευση

Αχ βρε κορίτσια μου, πείτε με χαζή ή τρελή... ότι θέλετε... Μάζεψα το αυγό και την καλαθούνα σήμερα και μ' έπιασαν τα κλάματα! Είναι ακόμα και οι ορμόνες που κάνουν πάρτι... είναι και που μόλις τελείωσα από περίοδο... Όλα μαζί αλλά συγκινήθηκα που μεγάλωσε το κοριτσάκι μου!

Δημοσίευση
στις πριν 25 λεπτά, ο/η Katiana1987 είπε:

Αχ βρε κορίτσια μου, πείτε με χαζή ή τρελή... ότι θέλετε... Μάζεψα το αυγό και την καλαθούνα σήμερα και μ' έπιασαν τα κλάματα! Είναι ακόμα και οι ορμόνες που κάνουν πάρτι... είναι και που μόλις τελείωσα από περίοδο... Όλα μαζί αλλά συγκινήθηκα που μεγάλωσε το κοριτσάκι μου!

Κορίτσι μου σε καταλαβαίνουμε απόλυτα γτ παίρναμε το ίδιο! Μεγαλώνουν πολύ γρήγορα 🥺🥺 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Katiana1987 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια μου και καλή Κυριακή. 

Εμείς μια χαρά σήμερα. Κοιμήθηκε επιτέλους σερί 11 ώρες στην κούνια της για 1η φορά!!! Ξύπνησε στις 8, θήλασε και μετά πήγαμε εκκλησία. Έφαγε 87γρ. φρουτόκρεμα χωρίς κόπο (μπανάνα, μήλο, αβοκάντο, μανταρίνι) και μετά πήγαμε στο παιδικό καρναβάλι. Τώρα ετοιμαζόμαστε για το μεσημεριανό (κοτόπουλο, λάχανο, γλυκοπατάτα, καρότο, άνηθο).

Κορίτσια θρίαμβος το μεσημεριανό (για τα δικά μας δεδομένα). 169γρ. χωρίς κόπο!!!

Δημοσίευση
στις πριν 45 λεπτά, ο/η Katiana1987 είπε:

Κορίτσια θρίαμβος το μεσημεριανό (για τα δικά μας δεδομένα). 169γρ. χωρίς κόπο!!!

Μπράβο στο κορίτσι!! 🤗🤗🧿

Να ρωτήσω μήπως κάνω εγώ κάτι λάθος και δεν τρώει το παιδί μου; Εσάς πώς ξεκίνησαν να τρώνε; Γεύτηκε το μωρό ένα κουταλάκι και αφού του άρεσε άνοιγε μετά το στόμα και έτρωγε; Μπορεί η ερώτηση να φαίνεται εντελώς χαζή αλλά έχω αρχίσει να απελπίζομαι..

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η nanouko είπε:

Μπράβο στο κορίτσι!! 🤗🤗🧿

Να ρωτήσω μήπως κάνω εγώ κάτι λάθος και δεν τρώει το παιδί μου; Εσάς πώς ξεκίνησαν να τρώνε; Γεύτηκε το μωρό ένα κουταλάκι και αφού του άρεσε άνοιγε μετά το στόμα και έτρωγε; Μπορεί η ερώτηση να φαίνεται εντελώς χαζή αλλά έχω αρχίσει να απελπίζομαι..

Άντε καλέ!!! Τίποτα δεν κάνεις λάθος! Θέλει πολύ υπομονή κι επιμονή! Εγώ την 1η βδομάδα την πίεζα πολύ! Είχαμε δράματα! Μετά αποφάσισα να της δίνω κι όσο κι άμα φάει! Υπάρχουν ακόμα μέρες που δεν έχει φάει πάνω από 20γρ. όλη μέρα! Μην απελπίζεσαι!!! Θα φάει όταν θα θέλει εκείνος.

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η nanouko είπε:

Μπράβο στο κορίτσι!! 🤗🤗🧿

Στην αρχή την έβαλα το κουταλάκι μέσα στο στόμα μετά αν της αρέσει ανοίγει το στόμα της μια χαρά από μόνη της αν δεν το σφραγίζει 🤷‍♀️

σήμερα έφαγε φρούτα 120 

απόγευμα το κοτόπουλο που ήρθα στην πεθερά μου δεν το έφαγε το περίμενα γιατί δεν είχε καλό ράβδο μπλέντερ και δεν έλιωσα καλά οπότε έφαγε 4 κουταλάκια και το παράτησα 

εγώ γενικά δεν ζορίζω πολύ δεν τα παρατάω και με το πρώτο που αρνείτε βέβαια...

δεν νομίζω ότι κάνεις κάτι λάθος θέλει υπομονή δεν τρωει καθόλου ; 

Δημοσίευση
στις πριν 5 ώρες, ο/η nanouko είπε:

Μπράβο στο κορίτσι!! 🤗🤗🧿

Τι ποσότητες τρώει σε μια μέρα για παράδειγμα? Κ τι γεύματα τρώτε βασικά?

Εμένα τα φρούτα τα τρώει ευχάριστα, δηλαδή ανοίγει το στόμα μόνη της. Τα λαχανικά από την άλλη, δεν τα πολυθελει. Δεν ανοίγει εύκολα το στόμα.  Τρώει ελάχιστη ποσότητα αλλά κ εγώ δεν την ζορίζω. Όταν βλέπω ότι αρχίζει να δυσανασχετει(συνήθως μετά από 5-6 κουταλάκια δηλαδη🤣) δεν την πιέζω αλλά. Της κάνω γαλα.

Δημοσίευση

Κορίτσια μου ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Όχι, δεν τρώει καθόλου! Ότι έχει φάει είναι ελάχιστο και κατά λάθος αλλά δεν τον ζορίζω μην τα κάνω χειρότερα! Δλδ μη δε θέλει μετά ούτε στο καρέκλακι να κάτσει! Ούτε στην αγκαλιά του μπαμπά τρώει.. τι στο καλό, υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει φάει; 😀 Δε νομίζω.. πφφ απορώ να δω πότε! Δίνω το πρωί φρουτόκρεμα και το μεσημέρι λαχανικά είτε σκέτα είτε με κρέας μοσχάρι, θα δοκιμάσω και κοτόπουλο..

Δημοσίευση
στις πριν 10 λεπτά, ο/η nanouko είπε:

Κορίτσια μου ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Όχι, δεν τρώει καθόλου! Ότι έχει φάει είναι ελάχιστο και κατά λάθος αλλά δεν τον ζορίζω μην τα κάνω χειρότερα! Δλδ μη δε θέλει μετά ούτε στο καρέκλακι να κάτσει! Ούτε στην αγκαλιά του μπαμπά τρώει.. τι στο καλό, υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει φάει; 😀 Δε νομίζω.. πφφ απορώ να δω πότε! Δίνω το πρωί φρουτόκρεμα και το μεσημέρι λαχανικά είτε σκέτα είτε με κρέας μοσχάρι, θα δοκιμάσω και κοτόπουλο..

Εμένα το δέχτηκε πιο εύκολα το κοτόπουλο πάντως. Αλλά σιγά σιγά! Όπως λες κι εσύ δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν τρώει. Όλα τα μωράκια θα φάνε κάποια στιγμή!

Δημοσίευση

@nanouko κι εγώ έτσι όπως το λες το κάνω! 

Δίνω κουταλάκι και μετά την πρώτη κουταλιά ανοίγει στοματάκι με λιγότερη ή περισσότερη όρεξη 

Εμένα με βοήθησε που κάποιες φορές του έδινα το κουτάλι με λίγο φαΐ και αυτός το έβαζε στο στόμα. Επειδή είναι πολύ μαλακό το κουταλάκι το μασουλουσε (όπως κανει με ότι βάζει στο στόμα) και έτρωγε ταυτόχρονα! Νομίζω τον βοήθησε να μπει λίγο στο νόημα και δεν του φαινόταν τόσο με το ζόρι 

Επίσης μια μέρα που είχε φάει λίγο άρχισα να του λέω ένα παραμύθι μιλώντας παραστατικά και έφαγε λίγο ακόμα καθώς με άκουγε! 

Τώρα αυτά έτυχε να τα δοκιμάσω και να πιάσουν! Κάθε παιδί είναι διαφορετικό 

Επίσης ενώ η παιδίατρος μού είπε ότι πιστεύει πως είναι καλύτερα να τον ταΐζω λίγο πριν τον μεσημεριανο ύπνο για να κοιμάται μετά το φαΐ πιο εύκολα εγώ τον ταΐζω μετά τον  μεσημεριανό ύπνο γιατί παρατήρησα ότι πριν κοιμηθεί είναι κουρασμένος και δεν έχει υπομονή να κάθεται να τρώει πολλή ώρα 

Συγγνώμη για το σεντόνι

Είπα πολλά (ίσως και περιττά)  μήπως κάτι βοηθήσει! 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...