Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κορίτσια κι εγώ άλματα δεν καταλαβαίνω..μου φαίνεται ίδια είναι η συμπεριφορά του.. τώρα βγήκαμε μια βόλτα με τον μάρσιπο..έχει πολύ ωραία βραδιά.. Κρίστι η παλινδρόμηση σου σταμάτησε; Εν τω μεταξύ ευτυχώς που τα μελομακάρονα δεν έχουν βούτυρο! 😀😀 Βέβαια μήπως δεν κάνει και ξηρούς καρπούς; 🤔

Δημοσίευση
στις πριν 5 ώρες, ο/η μαμά12345 είπε:

Εγώ τ αφήνω στον αποστείρωτη🤷 οπότε πάνω κάτω όλες έτσι το κάνουμε...

Εν τω μεταξύ του άλλαξα θηλή στο μπιμπερο πριν καμιά βδομάδα και ξεκίνησε πίνει περισσότερο γάλα πίνει 150-180 ανά 4 ώρες περιπου...έπαθα σοκ ήταν η αλήθεια δεν το περίμενα ...οπότε φάνηκε οτι τον κούραζε η προηγουμενη ..έπρεπε να την είχα αλλάξει νωριτερα

Α λες? Δεν το είχα σκεφτεί. Βασικά το είχα σκεφτεί αλλά επειδή στην μεγάλη μου όποτε άλλαζα της θηλες τις πρώτες μέρες μου έκανε ρουκέτες ώσπου να τις συνηθίσει είχα πει σε αυτήν δεν θα τις αλλάξω από νωρίς. Αλλά ίσως έχεις δίκιο κ φταίει αυτό. Γιατί εμένα ακόμα 120 πίνει κ σε τίποτα τσακίρ κέφια, αντε να φτάσει 140🤣🤣

Θα δοκιμάσω να τις αλλάξω αν κ θα το κάνω με τρομο🤣🤣

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η nanouko είπε:

Κορίτσια κι εγώ άλματα δεν καταλαβαίνω..μου φαίνεται ίδια είναι η συμπεριφορά του.. τώρα βγήκαμε μια βόλτα με τον μάρσιπο..έχει πολύ ωραία βραδιά.. Κρίστι η παλινδρόμηση σου σταμάτησε; Εν τω μεταξύ ευτυχώς που τα μελομακάρονα δεν έχουν βούτυρο! 😀😀 Βέβαια μήπως δεν κάνει και ξηρούς καρπούς; 🤔

E όχι κι έτσι

Η παιδιατρος σκέψου μου είπε ότι θα μπορούσα να σε βάλω να κόψεις κι άλλα αλλεργιογόνα αλλά μετά δεν θα μπορείς να τρως τίποτα μόνο πατάτες κοτόπουλο και κάποια λαχανικά και τότε και το γάλα σου δεν ξέρω πόσο θρεπτικό θα είναι.

παλινδρόμηση πιστεύω έχει ακόμα. σπάνια θα βγάλει σαλάκια με λίγο κομμενο γάλα αλλά τον ακούω κάποιες φορές που κάτι κάνει με το στόμα του σαν να του ανεβαίνει γουλίτσα. τώρα τι να σου πω.. τον κρατάω όσο μπορώ βέβαια σε κλίση μέσα στη μέρα και τη νύχτα κανένα 10λεπτο αγκαλια πριν τον αφήσω στο κρεβάτι.

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η katerinayia είπε:

Α λες? Δεν το είχα σκεφτεί. Βασικά το είχα σκεφτεί αλλά επειδή στην μεγάλη μου όποτε άλλαζα της θηλες τις πρώτες μέρες μου έκανε ρουκέτες ώσπου να τις συνηθίσει είχα πει σε αυτήν δεν θα τις αλλάξω από νωρίς. Αλλά ίσως έχεις δίκιο κ φταίει αυτό. Γιατί εμένα ακόμα 120 πίνει κ σε τίποτα τσακίρ κέφια, αντε να φτάσει 140🤣🤣

Θα δοκιμάσω να τις αλλάξω αν κ θα το κάνω με τρομο🤣🤣

Έχε το νου σου αναλογα και το μπιμπερο πάντα ..εγώ έχω philips αυτά με τη θηλή που μοιάζει με στήθος και αν δε ρουφήξει δεν πέφτει γάλα και θέλει λίγο πιο ζόρι κιόλας ..αν το πίνει όλο όμως 120 θέλει κι άλλο...εμένα το έπινε όλο κι έτσι ξεκίνησα του έφτιαχνα παραπάνω αλλά έβλεπα ζοριζοταν κάτι τον δυσκόλευε ε και πήγα του πήρα θηλές 3μηνων+

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η μαμά12345 είπε:

Έχε το νου σου αναλογα και το μπιμπερο πάντα ..εγώ έχω philips αυτά με τη θηλή που μοιάζει με στήθος και αν δε ρουφήξει δεν πέφτει γάλα και θέλει λίγο πιο ζόρι κιόλας ..αν το πίνει όλο όμως 120 θέλει κι άλλο...εμένα το έπινε όλο κι έτσι ξεκίνησα του έφτιαχνα παραπάνω αλλά έβλεπα ζοριζοταν κάτι τον δυσκόλευε ε και πήγα του πήρα θηλές 3μηνων+

Και εγώ τα ίδια έχω και μια εβδομάδα τώρα πήρα τις ίδιες θηλές με ροή 4 όπως λέει...μας έχουν βολεψει πολύ αυτά τα μπιμπερο...

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η Christi.D. είπε:

E όχι κι έτσι

Η παιδιατρος σκέψου μου είπε ότι θα μπορούσα να σε βάλω να κόψεις κι άλλα αλλεργιογόνα αλλά μετά δεν θα μπορείς να τρως τίποτα μόνο πατάτες κοτόπουλο και κάποια λαχανικά και τότε και το γάλα σου δεν ξέρω πόσο θρεπτικό θα είναι.

παλινδρόμηση πιστεύω έχει ακόμα. σπάνια θα βγάλει σαλάκια με λίγο κομμενο γάλα αλλά τον ακούω κάποιες φορές που κάτι κάνει με το στόμα του σαν να του ανεβαίνει γουλίτσα. τώρα τι να σου πω.. τον κρατάω όσο μπορώ βέβαια σε κλίση μέσα στη μέρα και τη νύχτα κανένα 10λεπτο αγκαλια πριν τον αφήσω στο κρεβάτι.

Ακριβώς το ίδιο κάνει κι εμένα και ακριβώς έτσι κι εγώ, όσο μπορώ με κλίση.. βέβαια στον βραδινό ύπνο που μπορεί να θέλει να φάει κοιμισμένος δεν τον σηκώνω 😐 φοβάμαι μην του χαλάσω τον ύπνο..έχω βάλει απλώς μια πετσετούλα από κάτω, δημιούργησα δλδ μια πολύ μικρή κλίση, τύπου 10 μοίρες, όπως είχες αναφέρει κι εσύ..

Πάντως, παρατήρησα ότι και σε μένα δεν κάνει καλό το αγελαδινό γάλα.. πλέον δε φουσκώνω, δεν πρήζεται η κοιλιά μου.. βέβαια δε νομίζω να το κόψω εντελώς στο μέλλον γτ θα περιοριστώ πολύ και γενικά μου αρέσει πολύ το γάλα..επίνα πρωί με δημητριακά και φρούτα και το βράδυ ένα ποτήρι να χαλαρώσω πριν τον ύπνο συν τις σοκολάτες κτλ

Δημοσίευση

Καλημέρα!!! Κι εγώ άλμα δεν χω καταλάβει μέχρι στιγμής..

@Demy93όντως είναι φοβερά το χρησιμοποιουσα κι όσο θήλαζα και δεν παθαίνε συγχυση..εν τω μεταξύ σε ένα πακέτο με διαφημιστικά και δείγματα μου το έδωσαν τυχαία και από τότε μείναμε μ αυτό 

Δημοσίευση
στις πριν 11 ώρες, ο/η μαμά12345 είπε:

Εγώ έχω τα Dr brown, είχα αυτά κ στην μεγάλη μου κ τώρα αυτά ξαναπήρα. 

Εδώ κ καιρό της κάνω 150μλ αλλά ως συνήθως πίνει μόνο 120-125. Πολύ σπάνια θα πιει παραπάνω. Αλλά δεν καταλαβαίνω αν κουράζεται κ σταματάει εκεί η απλά τόσο θέλει. Όμως αγχώνομαι γιατί πίνει μόνο 5 φορές από 120 περίπου, πολύ λίγο δηλαδή νομίζω. Αλλά πως να την κάνω να φαει περισσότερο?

Την Πέμπτη θα πάμε στον γιατρό, για να δούμε αν θα έχει πάρει βάρος.

Δημοσίευση
στις πριν 15 ώρες, ο/η Elk είπε:

Κορίτσι μου δεν είναι εύκολο να μην επηρεάζεσαι από αυτούς τους δύο ανθρώπους λογικό είναι αλλά ο καθένας κάνει τις επιλογές του και προχωράει με αυτές.. εσύ κοιτα να είστε καλά με τη κορούλα σου και οι άλλοι ας πάρουν τον δρόμο τους ..

στις πριν 17 ώρες, ο/η Christi.D. είπε:

Κορίτσι μου όπως πολύ σωστά είπες δεν αξίζει να στεναχωριέσαι για ανθρώπους που δεν έχουν τη διάθεση να είναι στη ζωή σου. Και πολύ κρίμα για τους ίδιους 

Αυτοί χάνουν!  Κράτα σφιχτά το μωράκι σου και προχώρα !! Γι αυτήν είσαι όλος ο κόσμος!😍😍

Καλά εκανες και το μοιράστηκες γι αυτό είμαστε εδώ 

Όντως όλοι έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας και το δρόμο μας!!! Αυτοί χάνουν τις πιο μαγικές στιγμές! 

Εγώ κι η κόρη μου είμαστε μια χαρά και χωρίς εκείνους στη ζωή μας!!! Αχ Christi μου πόσο δίκιο έχεις! Αυτήν την στιγμή εγώ είμαι για εκείνη κι εκείνη για μένα ο κόσμος όλος!!!

Δημοσίευση

Κορίτσια καλημέρα!

Εμένα πάντως βρε κορίτσια, ούτε μπιμπερό, ούτε πιπίλα παίρνει! ΜΕ ΤΊΠΟΤΑ! Τα έχω δοκιμάσει όλα! Βέβαια,  μου είπε μια μαία, πως θα πρέπει να της δώσει κάποιος άλλος με μπιμπερό κι εγώ να μην είμαι κοντά για να το πάρει, επειδή θηλάζει αποκλειστικά! Δεν ξέρω... Όταν ξεκινήσει τροφές το Φλεβάρη... το βλέπουμε!

Δημοσίευση
στις πριν 41 λεπτά, ο/η Katiana1987 είπε:

Κορίτσια καλημέρα!

Εμένα πάντως βρε κορίτσια, ούτε μπιμπερό, ούτε πιπίλα παίρνει! ΜΕ ΤΊΠΟΤΑ! Τα έχω δοκιμάσει όλα! Βέβαια,  μου είπε μια μαία, πως θα πρέπει να της δώσει κάποιος άλλος με μπιμπερό κι εγώ να μην είμαι κοντά για να το πάρει, επειδή θηλάζει αποκλειστικά! Δεν ξέρω... Όταν ξεκινήσει τροφές το Φλεβάρη... το βλέπουμε!

θελει λίγη υπομονή με το μπουκάλι για να το πιάσει...εγω δυσκολεύτηκα πολυ στην αρχή...ειχα και το άγχος που δεν ετρωγε..για να πιάσει καλά και να τρώει έκανε 3 μέρες 🤷 εμενα επιασε της nuk με θηλή καουτσούκ...ειναι πιο μαλακή και ισως ειναι πιο κοντά στο στήθος ❤️

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Katiana1987 είπε:

Κορίτσια καλημέρα!

Εμένα με το μπιμπερό δεν δυσκολεύτηκε στην αρχή που κάναμε μεικτή διατροφή έπινε και από μένα με μπιμπερό, πιπίλα δεν πήρε όμως δεν ήθελε 

τώρα δίνω μόνο στήθος δεν ξέρω αν πιάνει μπιμπερό αλλά τώρα δεν το χρειάζεται κιόλας οπότε δεν έχω δοκιμάσει να την ξανά δώσω μπουκάλι 

Απλά νομίζω όσο πιο μικρά είναι τα μωράκια τόσο πιο εύκολα το παίρνουν το μπουκάλι 

Εμένα η μεγάλη που την έδωσα μπιμπερό για πρώτη φορά όταν ήταν  12 μηνών δεν το πήρε εύκολα 

Δημοσίευση
στις πριν 7 λεπτά, ο/η Elk είπε:

Εγώ κορίτσια έχω παιδίατρο να πάμε να κάνουμε το εμβόλιο στην μπέμπα 

Θα ρωτήσω και για το bexero γιατί δεν το έχω κάνει στην μεγάλη μήπως πάω να το κάνω και αυτό 

Να ρωτήσεις ναι και να μας πεις τα νέα...απλά για τη μεγάλη θα το πληρώσεις μου φαίνεται..δε σε πιάνει...μέχρι 18 μηνών καλυπτεται...για το μικρό είναι δωρεάν...

Εγώ κορίτσια τη φοβάμαι πολύ τη μηνιγγίτιδα ..έτυχε και σε μια γνωστή μου και δεν είχε καλή κατάληξη και από τότε έπαθα λαχτάρα..

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η katerinayia είπε:

Εγώ έχω τα Dr brown, είχα αυτά κ στην μεγάλη μου κ τώρα αυτά ξαναπήρα. 

Εδώ κ καιρό της κάνω 150μλ αλλά ως συνήθως πίνει μόνο 120-125. Πολύ σπάνια θα πιει παραπάνω. Αλλά δεν καταλαβαίνω αν κουράζεται κ σταματάει εκεί η απλά τόσο θέλει. Όμως αγχώνομαι γιατί πίνει μόνο 5 φορές από 120 περίπου, πολύ λίγο δηλαδή νομίζω. Αλλά πως να την κάνω να φαει περισσότερο?

Την Πέμπτη θα πάμε στον γιατρό, για να δούμε αν θα έχει πάρει βάρος.

Κι αυτά πολύ καλά μπιμπερο ναι..μου φαίνεται είναι και κατά των κολικών ..?που βασανίζεσαι να τα πλύνεις??

Δοκίμασε να αλλάξεις θηλή κι αν δεις ότι την δυσκολεύει χειρότερα βάλε την παλιά..αν παίρνει κανονικά βάρος ας τρώει όσο θέλει μη σε νοιάζει..κι εμένα ο δικός μου μέχρι πριν ν αλλάξω θηλη τοσο επινε

Δημοσίευση
στις πριν 30 λεπτά, ο/η μαμά12345 είπε:

Να ρωτήσεις ναι και να μας πεις τα νέα...απλά για τη μεγάλη θα το πληρώσεις μου φαίνεται..δε σε πιάνει...μέχρι 18 μηνών καλυπτεται...για το μικρό είναι δωρεάν...

Εγώ κορίτσια τη φοβάμαι πολύ τη μηνιγγίτιδα ..έτυχε και σε μια γνωστή μου και δεν είχε καλή κατάληξη και από τότε έπαθα λαχτάρα..

Ναι θα σας πω ! 
Στην μεγάλη θα το πληρώσω 100 ευρώ αλλά είναι δύο δώσεις

Αυτό το εμβόλιο έχει τα τελευταία 15 χρόνια που κυκλοφορεί από όσο το έχω κοιτάξει 

η μηνιγγίτιδα c είναι η χειρότερη που ήταν παλιά  εκείνη είχε θερίσει πολύ κόσμο ! Αυτό το έχω κάνει 

Δημοσίευση
στις πριν 13 ώρες, ο/η nanouko είπε:

Ακριβώς το ίδιο κάνει κι εμένα και ακριβώς έτσι κι εγώ, όσο μπορώ με κλίση.. βέβαια στον βραδινό ύπνο που μπορεί να θέλει να φάει κοιμισμένος δεν τον σηκώνω 😐 φοβάμαι μην του χαλάσω τον ύπνο..έχω βάλει απλώς μια πετσετούλα από κάτω, δημιούργησα δλδ μια πολύ μικρή κλίση, τύπου 10 μοίρες, όπως είχες αναφέρει κι εσύ..

Πάντως, παρατήρησα ότι και σε μένα δεν κάνει καλό το αγελαδινό γάλα.. πλέον δε φουσκώνω, δεν πρήζεται η κοιλιά μου.. βέβαια δε νομίζω να το κόψω εντελώς στο μέλλον γτ θα περιοριστώ πολύ και γενικά μου αρέσει πολύ το γάλα..επίνα πρωί με δημητριακά και φρούτα και το βράδυ ένα ποτήρι να χαλαρώσω πριν τον ύπνο συν τις σοκολάτες κτλ

Εννοείται τα γαλακτοκομικα είναι δυσπεπτα! Και μένα με φουσκωνουν!  Αλλά να τα κόψω τελείως αποκλείεται!  Δοκίμασα τώρα μια βδομάδα να τρώω μια μερίδα γαλακτοκομικα τη μέρα αλλά νομίζω τον πείραξε. Σίγουρα το σουσάμι πάντως τον πειράζει πολύ! 

Εντάξει έβαλες και την πετσετουλα και να σου πω την αλήθεια μου είπε η παιδίατρος ότι τώρα που μεγαλώνουν βελτιωνεται από μόνη της η παλινδρομηση γιατί σφίγγει ένας σφιχτήρας που κρατάει το φαγητό στο στομάχι (κάτι τέτοιο).

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η Katiana1987 είπε:

Κορίτσια καλημέρα!

στις πριν 2 ώρες, ο/η Elk είπε:

Εμένα με το μπιμπερό δεν δυσκολεύτηκε στην αρχή που κάναμε μεικτή διατροφή έπινε και από μένα με μπιμπερό, πιπίλα δεν πήρε όμως δεν ήθελε 

τώρα δίνω μόνο στήθος δεν ξέρω αν πιάνει μπιμπερό αλλά τώρα δεν το χρειάζεται κιόλας οπότε δεν έχω δοκιμάσει να την ξανά δώσω μπουκάλι 

Απλά νομίζω όσο πιο μικρά είναι τα μωράκια τόσο πιο εύκολα το παίρνουν το μπουκάλι 

Εμένα η μεγάλη που την έδωσα μπιμπερό για πρώτη φορά όταν ήταν  12 μηνών δεν το πήρε εύκολα 

Αυτό για το μπιμπερό και εγώ το σκέφτομαι σε περίπτωση ποτ αρχίζω να τον αφήνω να μπορεί να τον ταισει κάποιος. Λες αν μεγαλώσει αρκετά να μην το δεχτεί;

@Katiana1987 εσύ σκέφτεσαι να δώσεις και σε μπουκάλι;  έχεις θήλαστρο;

Δημοσίευση
στις πριν 27 λεπτά, ο/η Christi.D. είπε:

Αυτό για το μπιμπερό και εγώ το σκέφτομαι σε περίπτωση ποτ αρχίζω να τον αφήνω να μπορεί να τον ταισει κάποιος. Λες αν μεγαλώσει αρκετά να μην το δεχτεί;

Πιστεύω έχει να κάνει και με το παιδί αλλά εμένα η μεγάλη που δεν είχε πάρει ποτέ μπουκάλι δυσκολεύτηκε ίσως επειδή κάναμε αποθηλασμο και κατάλαβε πως ήταν η αντικατάσταση του στήθους το μπιμπερό οπότε να υπήρχε μια μικρή άρνηση  μας πήρε 10-15 μέρες να το πάρει αλλά την έδινα κάθε μέρα γάλα φρέσκο έλεγα δεν μπορεί κάποια στιγμή θα το πάρει… εεε το πήρε 😂

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η Elk είπε:

Ναι θα σας πω ! 
Στην μεγάλη θα το πληρώσω 100 ευρώ αλλά είναι δύο δώσεις

Αυτό το εμβόλιο έχει τα τελευταία 15 χρόνια που κυκλοφορεί από όσο το έχω κοιτάξει 

η μηνιγγίτιδα c είναι η χειρότερη που ήταν παλιά  εκείνη είχε θερίσει πολύ κόσμο ! Αυτό το έχω κάνει 

Αλήθεια? Δεν το ξερα..αυτή καλύπτεται με το bexero? Η είναι άλλο εμβόλιο για αυτή?

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Christi.D. είπε:

Πιστεύω ότι όσο μεγαλώνουν τόσο πιο δύσκολα να πάρουν μπουκάλι ..όσο είναι μικρούλια είναι πιο εύκολο..

Δημοσίευση

Εννοείται τα γαλακτοκομικα είναι δυσπεπτα! Και μένα με φουσκωνουν!  Αλλά να τα κόψω τελείως αποκλείεται!  Δοκίμασα τώρα μια βδομάδα να τρώω μια μερίδα γαλακτοκομικα τη μέρα αλλά νομίζω τον πείραξε. Σίγουρα το σουσάμι πάντως τον πειράζει πολύ! 

Εντάξει έβαλες και την πετσετουλα και να σου πω την αλήθεια μου είπε η παιδίατρος ότι τώρα που μεγαλώνουν βελτιωνεται από μόνη της η παλινδρομηση γιατί σφίγγει ένας σφιχτήρας που κρατάει το φαγητό στο στομάχι (κάτι τέτοιο).

Οπότε θα τα ξανακόψεις; Ναι, θα βελτιωθεί και από μόνη της η παλινδρόμηση και θα βοηθήσει και η εισαγωγή των στερεών!

Δημοσίευση
στις πριν 24 λεπτά, ο/η μαμά12345 είπε:

Αλήθεια? Δεν το ξερα..αυτή καλύπτεται με το bexero? Η είναι άλλο εμβόλιο για αυτή?

Αν δεις στο βιβλιάριο υπάρχει άλλο εμβόλιο για τη c! Δεν τολμώ να ρωτήσω τι συνέβη στη γνωστή σου, καλύτερα μη μου πεις θα σοκαριστώ.. υγεία σε όλο τον κόσμο εύχομαι..

Δημοσίευση

Κορίτσια, τώρα που πάνω κάτω όλες έχουμε μωρά 3 μηνών ή και περισσότερο, έχετε κανονικά κοινωνικές επαφές; Δλδ να έρθει κόσμος σπίτι, να πάτε ή να καθίσετε σε κάποιο μαγαζί, εστιατόριο, καφέ σε εσωτερικό χώρο; Επίσης όποιος έρχεται του δίνετε να κρατήσει το μωρό;

Δημοσίευση

Ναι έχω και θήλαστρο κι από όλα! Όταν ξεκινήσω πάλι τη δουλειά, θα πίνει δικό μου μεν αλλά από μπουκάλι δε! Αλλά φαντάζομαι ότι αφού θα ξεκινήσει να παίρνει κουτάλι δε θα είναι λίγο πιο εύκολο άμα δεν είμαι κι εγώ παρούσα;

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...