Μετάβαση σε περιεχόμενο

Μωράκια Αυγούστου 2024 🌈

Recommended Posts

στις πριν 2 ώρες, ο/η Elk είπε:

Καλημέρα κορίτσια 

του λες να κάνει πράγματα και δεν τα κάνει ; Πχ Του ζητάς να κάνει μπάνιο το μωρό ; Μηπως περιμένει από εσένα να του ζητήσεις να κάνει κάτι ;  Εγώ όταν θέλω να κάνει κάτι το ζητάω από τον άντρα μου αλλά παίρνει και πρωτοβουλίες γενικά είναι πολύ ενεργός με τα παιδεία 

Ζόρικη μέρα είχες μακαρι σήμερα να είναι καλύτερη να μπορείς και εσύ να είσαι πιο ξεκούραστη 

Καλημέρα...σήμερα είμαστε καλά..ευτυχώς..κοιμήθηκα κι εγώ και το μικρό...εγώ τον βλέπω δε θέλει ν ασχοληθεί με το μικρό και ασχολείται συνέχεια με τον μεγάλο που κι αυτός δύσκολος είναι αλλά τελοσπαντων ..και τα κάνω όλα εγώ ...άντε να του τον δώσω καμιά ώρα τ απόγευμα να κάνω καμιά δουλειά κάνα μπάνιο και τέτοια..να φανταστείς είχα πάει σ ένα πάρτυ με τον μεγάλο είχε μείνει σπίτι με το μωρο και τον έπαιρνα τηλ και το άκουγα εσκουζε..τον είχε ταισει κι αυτά όλα κομπλέ αλλά δε μπορουσε να το ηρεμήσει ..ε και του είπα να έρθει να μας πάρει και φύγαμε...ε με το που με είδε και το πήρα αγκαλιά τέλος σταμάτησε..και από τότε δεν τον ξαναφησα ..και ο άντρας μου δηλαδή μου λέει με μένα δεν κάθεται με σένα είναι ήρεμο...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 1 ώρα, ο/η Christi.D. είπε:

Κορίτσια μου καλημέρα! 

Ήθελα τα φώτα σας! 

Την τρίτη θα κάνει το μωρό τα εμβόλια των 2 μηνών..!

Τι να περιμένω μετά,? (Υπνηλία,  κλαματα, υπερένταση)  και για πόσο χρονικό διάστημα; 

και εμένα ενα βράδυ έκλαιγε... και για τα επόμενα 2 πονουσε το ποδαράκι του..

στις πριν 1 ώρα, ο/η Christi.D. είπε:

Κορίτσια μου καλημέρα! 

Ήθελα τα φώτα σας! 

Τι να περιμένω μετά,? (Υπνηλία,  κλαματα, υπερένταση)  και για πόσο χρονικό διάστημα; 

Καλημέρα κορίτσι μου,εμείς είχαμε λίγη γκρίνια την μέρα των εμβολίων..ούτε πυρετό όμως ούτε κάτι άλλο και την επόμενη κιόλας μέρα ήμασταν μια χαρά 🙂

στις πριν 2 ώρες, ο/η Christi.D. είπε:

Κορίτσια μου καλημέρα! 

Ήθελα τα φώτα σας! 

Κ μένα υπνηλία είχε. Εκεινο το βράδυ έκανε τον καλύτερο ύπνο από ποτέ. Αφού είπα μήπως να το κάνουμε αυτό το εμβόλιο κάθε μέρα??🤣🤣

στις πριν 3 ώρες, ο/η Christi.D. είπε:

Κορίτσια μου καλημέρα! 

Ήθελα τα φώτα σας! 

λίγο ανήσυχη ήταν το βράδυ ξύπνησε περισσότερο από ότι συνήθως για να θηλάσει αυτό σε 2 βδομάδες πάμε για το επόμενο 

στις πριν 2 ώρες, ο/η μαμά12345 είπε:

Καλημέρα...σήμερα είμαστε καλά..ευτυχώς..κοιμήθηκα κι εγώ και το μικρό...εγώ τον βλέπω δε θέλει ν ασχοληθεί με το μικρό και ασχολείται συνέχεια με τον μεγάλο που κι αυτός δύσκολος είναι αλλά τελοσπαντων ..και τα κάνω όλα εγώ ...άντε να του τον δώσω καμιά ώρα τ απόγευμα να κάνω καμιά δουλειά κάνα μπάνιο και τέτοια..να φανταστείς είχα πάει σ ένα πάρτυ με τον μεγάλο είχε μείνει σπίτι με το μωρο και τον έπαιρνα τηλ και το άκουγα εσκουζε..τον είχε ταισει κι αυτά όλα κομπλέ αλλά δε μπορουσε να το ηρεμήσει ..ε και του είπα να έρθει να μας πάρει και φύγαμε...ε με το που με είδε και το πήρα αγκαλιά τέλος σταμάτησε..και από τότε δεν τον ξαναφησα ..και ο άντρας μου δηλαδή μου λέει με μένα δεν κάθεται με σένα είναι ήρεμο...

Είναι μικρό το μωράκι μωρέ ακόμα για να είναι χωρις εσένα , εάν δεν έχει και την υπομονή ο αντρας σου να μάθει το μωρό πέρασαν και μερικά χρόνια από τότε που είχατε το πρώτο σας παιδάκι μωρό 😊 θέλει χρόνο να μάθει ο ένας τον άλλον να μπει στην ρουτίνα ξανά μωρό  θα στρώσει πάντως να του λες να κάνει πράγματα γιατί κάπου θα επαναπαυτεί και θα λέει  αφού εσένα θέλει το μωρό εγώ τι να κάνω ; Οπότε να του ζητάς πράγματα να το κάνει μπάνιο εκείνος να το ταΐζει να το αλλάζει μην περιμένεις από μόνος του αν νιώθει ότι το μωρό δεν τον «θέλει» τόσο όσο εσένα θα απομακρυνθεί 

Κορίτσια μου ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!!

Δεν τα άκουσα τραγικά τα πράγματα 

Ελπίζω να είναι οκ...και λίγη υπνηλία Δεν μας χαλάει 😅😅

Κορίτσια με τις γουλιές και την παλινδρόμηση πώς είστε; Εμάς συνεχίζονται.. πλέον χρησιμοποιώ πολύ τον μάρσιπο για να τον κοιμήσω την ημέρα..είμαι με ένα κινητό στο χέρι και κόβω βόλτες..εν τω μεταξύ σκέφτηκα ότι θα έπρεπε να βάλω πετσέτες να δημιουργήσω κλίση στο κρεβάτι..το 'χετε κάνει; Θα ρωτήσω γι'αυτό το σιρόπι το algoral infant την παιδίατρο..

Επίσης τις τελευταίες 2 εβδομάδες παίρνει 100+ γραμ την εβδομάδα αντί 200+..να ναι ότι σιγά σιγά πέφτουν οι ρυθμοί πρόσληψης φυσιολογικά καθώς μεγαλώνει ή να φταίνε οι γουλιές; Δεν ξέρω..εχω λίγο πέσει με αυτή την κατάσταση..

στις πριν 3 ώρες, ο/η nanouko είπε:

Κορίτσια με τις γουλιές και την παλινδρόμηση πώς είστε; Εμάς συνεχίζονται.. πλέον χρησιμοποιώ πολύ τον μάρσιπο για να τον κοιμήσω την ημέρα..είμαι με ένα κινητό στο χέρι και κόβω βόλτες..εν τω μεταξύ σκέφτηκα ότι θα έπρεπε να βάλω πετσέτες να δημιουργήσω κλίση στο κρεβάτι..το 'χετε κάνει; Θα ρωτήσω γι'αυτό το σιρόπι το algoral infant την παιδίατρο..

Επίσης τις τελευταίες 2 εβδομάδες παίρνει 100+ γραμ την εβδομάδα αντί 200+..να ναι ότι σιγά σιγά πέφτουν οι ρυθμοί πρόσληψης φυσιολογικά καθώς μεγαλώνει ή να φταίνε οι γουλιές; Δεν ξέρω..εχω λίγο πέσει με αυτή την κατάσταση..

μην σε αγχώνεσαι το ποσό παίρνει...θα στα πει ο γιατρός σου αυτά!

εμένα αυτο το σιρόπι με βοήθησε πολύ... τελικά μάλλον ο μικρούλης μου που έκλαιγε τόσες μέρες ειναι επειδή του ανέβαινε γάλα και δεν μπορούσε να το βγάλει... άκουγα ένα θόρυβο (που ηταν το γάλα) αλλά εγώ νόμιζα οτι ηταν τα σαλακια που καταπίνει...και χθες που εκανε αυτον τον θόρυβο και μετά εμετό το κατάλαβα οτι τοσες μέρες ηταν το γάλα...και του έδωσα το πρωί αυτο το σιρόπι και σήμερα ειναι άλλο παιδί...ολη την  ωρα γελάει 🤷

Να προσέξεις απλά να μην ξεπερνά η κλίση τις 10 μοιρες. Νομίζω πέφτει ο ρυθμός αύξησης βάρους μετά το τρίμηνο. Δεν θεωρώ ότι οι γουλιες επηρεάζουν τόσο το βάρος γιατι δεν είναι τόση η ποσότητα αναλογικά με το γεύμα τους (εκτός αν εσένα βγάζει ρουκέτες) αλλά ότι επιβαρύνουν και ζορίζουν το μωρό ..

Μίλα και με παιδίατρο να δεις τι θα σου πει 

στις πριν 21 λεπτά, ο/η Barbiee είπε:

εμένα αυτο το σιρόπι με βοήθησε πολύ... τελικά μάλλον ο μικρούλης μου που έκλαιγε τόσες μέρες ειναι επειδή του ανέβαινε γάλα και δεν μπορούσε να το βγάλει... άκουγα ένα θόρυβο (που ηταν το γάλα) αλλά εγώ νόμιζα οτι ηταν τα σαλακια που καταπίνει...και χθες που εκανε αυτον τον θόρυβο και μετά εμετό το κατάλαβα οτι τοσες μέρες ηταν το γάλα...και του έδωσα το πρωί αυτο το σιρόπι και σήμερα ειναι άλλο παιδί...ολη την  ωρα γελάει 🤷

Ελα βρε κορίτσι μου μπράβο αφού τον βοηθάει το σιρόπι να ηρεμήσει μια χαρά να του δίνεις να είναι ήρεμο εκείνο αλλά και εσύ να μην στεναχωριέσαι 

Λογικά είναι το γάλα κορίτσι μου  εμένα πχ τέτοιο θόρυβο εμένα δεν κάνει 

Κορίτσι μου νομίζω δεν τα ξέρω και εγώ καλά αλλά αν σου έκανε ρουκέτες εμετο εκεί θα επηρεαστεί το βάρος του μωρού τώρα οι γουλιές δεν νομίζω 

Μετά το 3 μήνα νομίζω αρχίζουν πέφτουν οι ρυθμοί από το βάρος θα το συζητήσεις με τον γιατρό σου και θα δεις πότες έχεις ραντεβού ;

Εγώ μέσα στο λίκνο έχω την φωλιά (δεν ξέρω αν κάνει που το έχω έτσι) και την έχω μια κλίση 

στις πριν 25 λεπτά, ο/η Elk είπε:

Ελα βρε κορίτσι μου μπράβο αφού τον βοηθάει το σιρόπι να ηρεμήσει μια χαρά να του δίνεις να είναι ήρεμο εκείνο αλλά και εσύ να μην στεναχωριέσαι 

Λογικά είναι το γάλα κορίτσι μου  εμένα πχ τέτοιο θόρυβο εμένα δεν κάνει 

ναι επιτέλους. .θα δείξει...μακαρι να συνεχίσει έτσι κιόλας!

στις πριν 1 ώρα, ο/η Barbiee είπε:

Χαιρομαι που βρήκατε τι έφταιγε! Κρίμα να ταλαιπωρειται και το μωράκι και εσύ!  Ευτυχώς το σιροπακι έκανε τη δουλειά του

Μήπως μπορείς να περιγράψεις τον θόρυβο που έκανε; 

Μπας και τον κάνει κι ο δικός μου και δεν έχω πάρει χαμπάρι 

στις πριν 4 ώρες, ο/η nanouko είπε:

Εμείς άλλες μέρες είναι καλά, άλλες βγάζει γαλατακι. Βέβαια όταν βγάζει το κάνει μετά το πρωινό γαλα, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο που έχει ώρες να φαει πριν από αυτό.

Γενικά όμως είναι καλά την υπόλοιπη μέρα, το μόνο που με αγχώνει είναι να μη της δημιουργήσει καμία οισοφαγιτιδα κ πονάει. Προς το παρόν δεν φαίνεται να πονάει πάντως.

Για το βάρος, θα το συζητήσεις βεβαια κ με τον γιατρό, αλλά κ μένα η μεγάλη μου ενώ από τον 1ο στον 2ο μήνα είχε βάλει 950γρ, από τον 2ο στον 3ο είχε βάλει 550γρ. κ δεν είχε θέμα με παλινδρόμηση. Αλλά δεν θυμάμαι να μας ανησύχησε αυτό. Άλλους μήνες βάζουν περισσότερο, άλλες λιγότερο. 

@Elkακολούθησα τις συμβουλές σου να σου πω την αλήθεια..ήθελα να σου απαντήσω αλλά δεν προλάβαινα..σήμερα είχα κανονίσει σινεμά με το μεγάλο και είχα σκοπό να τον πάει ο άντρας μου..διαβάζω το μήνυμα σου και λέω ώρε έχει δίκιο...και το σκεφτόμουν μετά..και λέω του άντρα μου το μεσημέρι κοίτα να δεις έχω κουραστεί δεν μπορώ άλλο θέλω να βγω να ξεσκασω ..θα τον πάω εγώ σινεμά...εντάξει μου λέει με βαριά καρδιά μεν αλλά μια χαρά ..μην τα πολυλογω κάτσανε και το μωρό ήταν πάρα πολύ ήσυχο και όλα καλά..και από δω και πέρα έτσι θα γίνεται..θα τον βάζω να συμμετέχει ενεργά..σ ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή σου ..με βοήθησες να δω πιο καθαρά❤️

@nanoukoασε κι εμείς ζοριζομαστε πολύ με τις γουλιές ..σχεδόν μετά από κάθε γεύμα θα κάνει..απ' την πρώτη μέρα αυτό...απλά τον τελευταίο μήνα έχουν αυξηθεί..τώρα βλέπω παει να κόψει λίγο δεν κάνει τόσο πολύ..κι εμένα δεν πρέπει να χει πάρει τόσο βάρος και πιστεύω ότι είναι απ' τις γουλιές γιατί κάνει αρκετές...για το σιροπι κι εγώ θα ρωτήσω τον παιδίατρο τη δευτερα αλλά σκεφτόμουν να το πάρω έτσι κι αλλιώς είτε μου πει ναι είτε όχι.Μετά από κάθε τάισμα δεν μπορώ να τον κουνήσω καθόλου και προσπαθώ να μη ζοριζεται γιατί κατευθείαν θα κάνει γουλια..το θετικό μέσα σ όλο αυτό είναι ότι είναι χαρούμενος κι ότι δεν τον ενοχλεί πουθενα

στις πριν 1 ώρα, ο/η Barbiee είπε:

ναι επιτέλους. .θα δείξει...μακαρι να συνεχίσει έτσι κιόλας!

Με το σιρόπι σου σταμάτησαν τελείως οι γουλιές?

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Δεν προλαβαίνω να σας κάνω ταγκ 🥴

Μου είπε η παιδίατρος να κόψω τα γαλακτοκομικά εντελώς για να αποκλείσουμε την αλλεργία στην πρωτεϊνών γάλακτος αγελάδας..και βλέποντας και κάνοντας..μου είπε για όρθιο μετά το φαγητό κτλ και για ελαφρια κλίση στρώματος με μια πετσετούλα..ναι εννοείται ότι θέλει μικρή κλίση γτ είναι επικίνδυνο μετά να πέσει το κεφάλι και να μην αναπνέει καλά..τόσο καιρό φοβόμουν για την κλίση αλλά τώρα έβαλα μια πετσέτα ίσα ίσα τύπου 10 μοίρες κλίση..

Αχ ελπίζω να συνέλθουμε, δεν μπορώ να τον βλέπω να σπαράζει, να θέλει να φάει και να πονάει..

Αν σε τρεις μέρες δεν είμαστε καλύτερα θα μου δώσει ένα χαπάκι είπε, αλλά μήπως και το αποφύγουμε..

Δε μου είπε για το σιρόπι και στον πανικό ξέχασα να ρωτήσω, αλλά σε τρεις μέρες που θα την πάρω θα ρωτήσω!

στις πριν 10 ώρες, ο/η Christi.D. είπε:

Χαιρομαι που βρήκατε τι έφταιγε! Κρίμα να ταλαιπωρειται και το μωράκι και εσύ!  Ευτυχώς το σιροπακι έκανε τη δουλειά του

Μήπως μπορείς να περιγράψεις τον θόρυβο που έκανε; 

Μπας και τον κάνει κι ο δικός μου και δεν έχω πάρει χαμπάρι 

ο θόρυβος ηταν λίγο περίεργος (κάπως σαν να κουνας ένα μπουκάλι που έχει νερό μεσα) δεν μπορώ να το περιγράψω αλλιώς...εγω το είχα συνδιάσει όμως με το οτι δεν μπορεί να καταπιεί τα σαλακια του και δεν είχα δώσει σημασία..

στις πριν 9 ώρες, ο/η μαμά12345 είπε:

Με το σιρόπι σου σταμάτησαν τελείως οι γουλιές?

μετά απο 2-3 μέρες σταματησαν οι γουλιες... επανέρχονται βεβαι παλι σε καμια 20αρια μέρες...αλλα μολις το ξεκινάω σταματάει πάλι!

στις πριν 8 ώρες, ο/η nanouko είπε:

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Δεν προλαβαίνω να σας κάνω ταγκ 🥴

Μου είπε η παιδίατρος να κόψω τα γαλακτοκομικά εντελώς για να αποκλείσουμε την αλλεργία στην πρωτεϊνών γάλακτος αγελάδας..και βλέποντας και κάνοντας..μου είπε για όρθιο μετά το φαγητό κτλ και για ελαφρια κλίση στρώματος με μια πετσετούλα..ναι εννοείται ότι θέλει μικρή κλίση γτ είναι επικίνδυνο μετά να πέσει το κεφάλι και να μην αναπνέει καλά..τόσο καιρό φοβόμουν για την κλίση αλλά τώρα έβαλα μια πετσέτα ίσα ίσα τύπου 10 μοίρες κλίση..

Αχ ελπίζω να συνέλθουμε, δεν μπορώ να τον βλέπω να σπαράζει, να θέλει να φάει και να πονάει..

Αν σε τρεις μέρες δεν είμαστε καλύτερα θα μου δώσει ένα χαπάκι είπε, αλλά μήπως και το αποφύγουμε..

Δε μου είπε για το σιρόπι και στον πανικό ξέχασα να ρωτήσω, αλλά σε τρεις μέρες που θα την πάρω θα ρωτήσω!

εμένα τότε που το ειχε πρωτοπαθει μου ειχε πει η παιδίατρος να δινω πιο μικρά και πιο συχνά γεύματα για να το χωνεύει καλύτερα...και να τον σηκώνω να ρευτει...και να τον βάζω και στο ριλαξ αντι για ξαπλωμένο..

στις πριν 41 λεπτά, ο/η Barbiee είπε:

ο θόρυβος ηταν λίγο περίεργος (κάπως σαν να κουνας ένα μπουκάλι που έχει νερό μεσα) δεν μπορώ να το περιγράψω αλλιώς...εγω το είχα συνδιάσει όμως με το οτι δεν μπορεί να καταπιεί τα σαλακια του και δεν είχα δώσει σημασία..

μετά απο 2-3 μέρες σταματησαν οι γουλιες... επανέρχονται βεβαι παλι σε καμια 20αρια μέρες...αλλα μολις το ξεκινάω σταματάει πάλι!

εμένα τότε που το ειχε πρωτοπαθει μου ειχε πει η παιδίατρος να δινω πιο μικρά και πιο συχνά γεύματα για να το χωνεύει καλύτερα...και να τον σηκώνω να ρευτει...και να τον βάζω και στο ριλαξ αντι για ξαπλωμένο..

Τις τελευταίες μέρες βήχει σαν να πνίγεται στα καλά του καθουμενου και μάλιστα πολλές φορές χωρίς να είναι καν τελείως ξαπλωμένος.. 

Σκεφτόμουν ότι πνίγεται με το σάλιο του γιατί τώρα τελευταία κάνει μπουρμπουληθρες και γενικά έχει αρκετά σαλακια αλλά τώρα με έβαλες σε σκέψεις μήπως και τελικά του ανεβαίνει γάλα και βήχει...

στις πριν 9 ώρες, ο/η nanouko είπε:

Κι εγώ τα έκοψα τα γαλακτοκομικα... δεν είναι εύκολο αλλά ελπίζω να βοηθήσει το μωράκι σου 

Καλημέρα κορίτσια,

Να ρωτήσω εσας που δίνετε ξένο γαλα στα μωρακια σας. Πέρασαν από κάποια φάση που μειωσαν το γαλα? Ως τωρα επινε συνήθως 6 φορές από 120μλ, αλλά έχει εδώ κ κάποιες μέρες που το βράδυ δεν ξυπνάει οπότε τώρα κάνει μόνο 5 γεύματα την μέρα, ακόμα από 120μλ (όσες φορές της έκανα 150μλ δεν ήπιε ούτε καν τα 100) κι αυτά δεν τα πίνει πάντα όλα. Τι πρωί ας πούμε συνήθως πίνει μόνο 80-100μλ.

Μου φαίνεται πολύ λίγο το γάλα που πίνει. Πήρα μόλις κ τον παιδίατρο αλλά δεν απάντησε. Θα με πάρει λογικά αργότερα.

Γενικά πάντως δεν δυσανασχετεί την ώρα που τρώει, τρώει χωρίς δυσκολία αλλά μου φαίνεται θα έπρεπε να τρώει περισσότερο. 

στις πριν 34 λεπτά, ο/η Christi.D. είπε:

Τις τελευταίες μέρες βήχει σαν να πνίγεται στα καλά του καθουμενου και μάλιστα πολλές φορές χωρίς να είναι καν τελείως ξαπλωμένος.. 

Σκεφτόμουν ότι πνίγεται με το σάλιο του γιατί τώρα τελευταία κάνει μπουρμπουληθρες και γενικά έχει αρκετά σαλακια αλλά τώρα με έβαλες σε σκέψεις μήπως και τελικά του ανεβαίνει γάλα και βήχει...

και εμένα βήχει...δεν ξέρω σε τι μπορεί να οφείλεται 🤷

αλλα όλο αυτό γίνεται μόνο το πρωί συνήθως!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...