Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αναφορά

• Απαντήσεις

• Καλημερα κοπελα μου να χαιρεσαι το παιδακι σου! Δυστυχως ζουμε σε μια χωρα που δεν υπαρχει καμια κρατικη μεριμνα για τους νεους γονεις κι ολες οι βαθμιδες του συστηματος παιδειας ερχονται σε πληρη ρηξη με τα ωραρια εργασιας στον ιδιωτικο τομεα. Γιατι σκεψου οτι ακομα και ολοημερα σχολεια μετεπειτα, τελειωνουν στις 4. Εγω κοπελα μου ξερω οτι αν δεν εχεις βοηθεια απο παππουδογιαγιαδες η την οικονομικη ανεση για γυναικα να παιρνει το παιδι απο το σταθμο (προνηπιο, νηπιο) και να σε περιμενει ως τις 6 που θα γυρνας, δεν υπαρχει καποια αλλη λυση. Επισης, υπολογιζε τις μερες που το παιδι θα αρρωστησει. Πρεπει να εχεις μπακ απ πλανο ποιος θα σου το κραταει. Θα εχεις γυναικα; Αυτο τα πρωτα χρονια μπορει να γινεται καθε δυο βδομαδες και να χρειαζεται να λειψει μια μερα η και μια βδομαδα.  Ειναι πολυ δυσκολο το εγχειρημα να μεγαλωνεις παιδι χωρις βοηθεια. Μονη λυση αν μπορει καποιος απο εσας να φευγει απο τη δουλεια νωριτερα να παιρνει το παιδι και να συνεχιζει δουλεια απο το σπιτι. Αλλα μεταξυ μας , ποσο θα μπορεις να δουλεψεις μετα με ενα μωρο ενος - εναμιση ετους που θα του λειπεις ολη μερα και θα σε εχει σπιτι ;; Και το ιδιο ισχυει κι οταν θα το κρατας οταν ειναι αρρωστο. Θα μπορεις και να το φροντιζεις και να δουλευεις παραλληλα ; 
    • Εγώ στέλνω πολλές καρδιές σε σένα 🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷 και να ξέρεις ότι μπορείς να μου στείλεις (κ στα σοσιαλ) όποτε μα όποτε μα όποτε επιθυμείς αν θέλεις να μιλήσεις 🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷🩷    plus περιμένω την εμπειρία σου γιατί θέλω κ εγώ τέταρτο κ πάντα σε θαυμάζω και το ξέρεις κ είμαι σίγουρη ότι έχεις πολλή δύναμη μέσα σου κ θα τα καταφέρεις! 🩷🩷🩷🩷🩷 είσαι πολυ άξια μητέρα και το εννοώ!    ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ 💪🏽🙏🏼   
    • Κ εγώ το είχα τώρα στην τρίτη εγκυμοσύνη αλλά ήταν κυρίως η έλλειψη ενυδάτωσης  επειδή θήλαζα 2 παιδιά κ ήμουν κ έγκυος (συν ότι δεν πίνω νερό πολύ εύκολα) είχα συνέχεια πονοκεφάλους    Δοκίμασε να αυξήσεις λίγο τα υγρά βοηθάει ούτως ή άλλως αυτό στον πονοκέφαλο (όπως μου είχε πει ο γυναικολόγος όταν ψάχναμε να βρούμε λύσεις).    με το καλό 💙
    • Γειά σας κορίτσια. Δεν έχω δει πουθενά αντίστοιχο θέμα και είπα να το συζητήσω εγώ. Έχουμε ένα αγοράκι 9 μηνών και σε λίγους μήνες που θα επιστρέψω στην δουλειά θα είναι 13,5. Αναρωτιέμαι να τον πάω σε βρεφονηπιακό, αλλά επειδή εργάζομαι, ως τις 6 μπορεί και λίγο αργότερα (αλλά οκ θα παίρνω την δουλειά στο σπίτι) , πώς θα τον παίρνω όταν σχολάει? Οι γονείς μου μένουν εκτός Αθηνών και αντίστοιχα τα πεθερικά μου στα νότια (εμείς βόρεια) αλλά δεν οδηγούν καν και είναι μεγάλοι σε ηλικία (οπότε δεν τους εμπιστεύομαι). Μετά, η λύση νταντά είναι κάπως απαγορευτική, καθώς οικονομικά είμαστε πολύ σφιχτά.  Τι κάνετε βρε κορίτσια οι υπόλοιπες εργαζόμενες? Όλες έχετε κοντά σας συγγενείς? Έχω πελαγώσει και δεν ξέρω τι να κάνω. Πείτε μου σας παρακαλώ κάτι..
    • Εγώ θα την κάνω 13+4 επειδή θα φύγω μεθαύριο και θα γυρίσω μια μέρα πριν. Και έλεγα μήπως είναι αργά και κανονίσω να φύγω νωρίτερα μόνο εγω. Αλλά μου είπαν τα κορίτσι ότι είναι οκ. 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...