Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα! Ειμαι εγκυος εργάζομαι στην ίδια εταιρία 4 έτη, στην εστίαση. Ισως χρειαστεί να βγω επαπειλουμενη αναρρωτική. Τι δικαιούμαι και έπειτα τι αλλο; 

Υ Γ κανένας λογιστής δε με βοηθα 

Ευχαριστώ 

Δημοσίευση
στις πριν 6 ώρες, ο/η Aries είπε:

Καλησπέρα! Ειμαι εγκυος εργάζομαι στην ίδια εταιρία 4 έτη, στην εστίαση. Ισως χρειαστεί να βγω επαπειλουμενη αναρρωτική. Τι δικαιούμαι και έπειτα τι αλλο; 

Υ Γ κανένας λογιστής δε με βοηθα 

Ευχαριστώ 

Καλησπερα.

Η αναρρωτική άδεια έχει διάρκεια 30 ημέρες, τη γνωμάτευση αυτή την καταθέτεις ηλεκτρονικά στο e-efka, κάνοντας ουσιαστικά αίτηση για επίδομα ασθενείας (https://www.efka.gov.gr/el/elektronikes-yperesies/epidoma). Από τη στιγμή που σταματάς, ο εργοδότης σταματά να σε πληρώνει και αναλαμβάνει ο ΕΦΚΑ. Ο υπολογισμός του επιδόματος βρίσκεται σε συνάρτηση με τον μισθό που παίρνεις. Δεν ταυτίζονται ως ποσά (μισθός - επίδομα).

Γενικα οι πληρωμές αργούν. Επιπλέον, κάποια υποκαταστήματα ΕΦΚΑ ζητούν να περάσεις από Επιτροπή όταν οι αναρρωτικές είναι παραπάνω από 15 μέρες καποια αλλα δεν το ζητουν.  Αλλά αυτό έχει να κάνει με τον τοπικό  ΕΦΚΑ αποκλειστικά. Δεν ξέρω καθόλου εάν παίζει ρόλο πόσο καιρό δουλεύεις στον συγκεκριμένο εργοδότη. Πιθανα  να εχει σημασια.

Ψαξε το και εσυ  με το γιατρο σου, το εφκα τι ακριβως ισχυει.

Καλη και τελειομηνη εγκυμοσυνη.

Δημοσίευση
στις πριν 8 ώρες, ο/η Aries είπε:

Καλησπέρα! Ειμαι εγκυος εργάζομαι στην ίδια εταιρία 4 έτη, στην εστίαση. Ισως χρειαστεί να βγω επαπειλουμενη αναρρωτική. Τι δικαιούμαι και έπειτα τι αλλο; 

Υ Γ κανένας λογιστής δε με βοηθα 

Ευχαριστώ 

Καλησπέρα κορίτσι μου και με το καλό το μωράκι! Πέρα από το επίδομα ασθένειας που σου είπε η κοπέλα παραπάνω, 56 μέρες πριν την ΠΗΤ σου μπορείς να κανεις αίτηση για το επίδομα κύησης. Μόλις γεννήσεις, μπορείς σχεδόν άμεσα, να κανεις αίτηση για το λοχείας. Αυτά τα δυο επιδόματα, όπως κ τις αναρρωτικές, πρέπει να στα εγκρίνει ο εργοδότης ή ο λογιστής του, ώστε να προχωρήσει η πληρωμή. Πρέπει δλδ να τσεκάρεις την κατάσταση της αίτησης μέχρι να δεις πως έχει ολοκληρωθεί κ δεν εκκρεμεί κάτι. Εφόσον πληρωθείς τα επιδόματα κύησης και λοχείας, κανεις αίτηση στον ΟΑΕΔ για το συμπληρωματικό επίδομα, που στην ουσία είναι η διαφορά χρημάτων απ τα δυο επιδόματα, σε σχέση με αυτά που θα έπαιρνες αν δούλευες και έχει να κάνει με τον μισθό που έπαιρνες. Μόλις τελειώσει η λοχία σου παίρνεις την άδεια του έτους από τη δουλειά σου και έπειτα κάνεις την αίτηση για το εννιάμηνό του ΟΑΕΔ. Νομίζω πως αυτά είναι συγκεντρωτικά τα επιδόματα που δικαιούσαι μπορείς να ψάξει διάφορες ομάδες στο facebook Για νέες μαμάδες ο που τα γράφουν αναλυτικά.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Κοριτσάκι μου με το καλό αύριο όλα! Έναν εύκολο τοκετό με έναν πόνο θα σου ευχηθώ!θα περιμένουμε νέα!🩵
    • @Ioanna6 οχι δ θα κάνω άλλο. Με τ καλο να γεννηθεί αυτό κ κλεισαμε. Το 3ο μ ειναι. Στα προηγούμενα δεν ειχα παρει. Μας ειχε βολεψει πολυ τ καροτσι. Και για τις ωρες π περναμε καθημερινα εκτός σπιτιού παλι τ καροτσι θα δουλέψουμε κυριως. Αλλα τ σκέφτομαι μήπως μου λυσει τα χέρια σε πρακτικά θέματα. Δεν με νοιάζει τ να είναι ακριβός αλλά το να με βολεψει. Ούτως ή άλλως δηλαδή θέλω να πάρω έναν καλό εργονομικό. Αλλα βα με βολεψει να μην παεο χαμένος.
    • Καλησπέρα, ευχαριστώ πολύ! Σου βάζω λινκ από το μαρσιπο. Είναι ακριβός αλλά είναι εργονομικος και παρά πολύ βολικός. Νομίζω αξίζει τα λεφτά του ειδικά αν έχεις σκοπό να κανεις κιαλλα παιδιά όποτε θα χρησιμοποιηθεί ακόμα παραπάνω!! https://www.babywearing365.com/product/one-organic-baby-carrier-leo/?
    • Καλησπέρα κορίτσια μου.... Εχθές το βράδυ είχα περιπέτεια! Ενώ είχε φάει πολύ καλά η Ισμήνη-Μαρία μέσα στην ημέρα, την πίεσα να θηλάσει πριν τον ύπνο. Λίγο μετά που κοιμήθηκε, έκανε έναν εμετό ΌΛΟ δικό μου... Την άλλαξα, άλλαξα και κλινοσκεπάσματα στην κούνια της και έκανε σχεδόν μια ώρα να κοιμηθεί πάλι. Μετά ξύπνησε στις 2:40 με έντονο κλάμα και κατάφερα να την ξανακοιμήσω στις 3:50!!! Σήμερα έχει γκρίνια και είναι λίγο ανόρεκτη γενικά αλλά είναι και από το άλμα που περνάει πιστεύω! Τουλάχιστον κάτι έφαγε και σήμερα. Αλλά δεν την πίεσα καθόλου για τίποτα σήμερα. Εντωμεταξύ είναι η φάση που τραβάει τα πάντα κι ότι κρατάει, ειδικά όταν είναι στο καρέκλακι της, το πετάει κάτω επιδεικτικά κιόλας! Πλάκα έχει... Απο προχθές στέκεται και όρθια κανονικά μόνη της αλλά ευτυχώς κρατιέται από όπου μπορεί!
    • Την φατσουλα της την είδαμε και την Κυριακή που με είδαν στο Ρεα με την αιμοραγια και την πετύχαμε με το ένα χέρι στο μάτι και να γελάει με ανοιχτό στόμα κιόλας.   Τελικά τα τσιμπήματα μου πέρασαν,ήταν το μωρό από ότι κατάλαβα εκεί και με πιέζε.
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...