Μετάβαση σε περιεχόμενο

Εξωσωματική με προεμφυτευτικό.

Recommended Posts

Δημοσίευση

Γειά σας κορίτσια θα ήθελα να μάθω γενικά ορισμένα πράγματα για την εξωσωματική με προεμφυτευτικό από την εμπειρία σας πριν ξεκινήσω την δική μου προσπάθεια.

Είμαι 40 χρονών κι ο σύζυγος μου πάσχει από ένα κληρονομικό γονιδιακό νόσημα και η μόνη μας επιλογή τελικά είναι αυτό καθώς τα εμβρυάκια μου νοσούσαν και τις 2 φορές.

Δεν ζούμε Αθήνα για αυτό και θέλω τις πληροφορίες μην έρθουμε σα χαζά χωριατάκια.

Αν κάποια κοπέλα έχει υποβληθεί ποτέ σε αυτή την εξωσωματική διαδικασία και γνωρίζει θα ήθελα να μου πει... 

Θα μαζέψω όλες τις εξετάσεις που χρειάζεται και θα κλείσω ραντεβού σε κάποιο κέντρο στην Αθήνα  απλώς δεν γνωρίζω επειδή πρόκειται για γονιδιακό νοσημα αν χρειάζεται να κάνω πχ την σαλπιγγογραφια. Αν γνωρίζετε κάποιο κέντρο που έχει καλές εμπειρίες κλπ.

Ευχαριστώ 

Δημοσίευση
στις On 23/11/2023 at 4:40 ΜΜ, ο/η AnniefromMani είπε:

Γειά σας κορίτσια θα ήθελα να μάθω γενικά ορισμένα πράγματα για την εξωσωματική με προεμφυτευτικό από την εμπειρία σας πριν ξεκινήσω την δική μου προσπάθεια.

Είμαι 40 χρονών κι ο σύζυγος μου πάσχει από ένα κληρονομικό γονιδιακό νόσημα και η μόνη μας επιλογή τελικά είναι αυτό καθώς τα εμβρυάκια μου νοσούσαν και τις 2 φορές.

Δεν ζούμε Αθήνα για αυτό και θέλω τις πληροφορίες μην έρθουμε σα χαζά χωριατάκια.

Αν κάποια κοπέλα έχει υποβληθεί ποτέ σε αυτή την εξωσωματική διαδικασία και γνωρίζει θα ήθελα να μου πει... 

Θα μαζέψω όλες τις εξετάσεις που χρειάζεται και θα κλείσω ραντεβού σε κάποιο κέντρο στην Αθήνα  απλώς δεν γνωρίζω επειδή πρόκειται για γονιδιακό νοσημα αν χρειάζεται να κάνω πχ την σαλπιγγογραφια. Αν γνωρίζετε κάποιο κέντρο που έχει καλές εμπειρίες κλπ.

Ευχαριστώ 

Καλημέρα κοπέλα μου. Αν κατάλαβα από αυτά που γράφεις, έχεις υποβληθεί ξανά σε εξωσωματική, όπου βρήκατε ότι τα εμβρυάκια σας νοσούσαν ή είχες αποβολές και το ανακαλύψατε έτσι;

Αρκετές κοπέλες εδώ έχουν κάνει προεμφυτευτικό έλεγχο. Αν κάνεις μια αναζήτηση, θα βρεις πληροφορίες από την εμπειρία τους. Όπως ξέρω, γίνεται στο στάδιο της βλαστοκύστης, δηλαδή εφόσον γονιμοποιηθούν κάποια ωάρια και μεγαλώσουν έως 5η ημέρα, τους κάνουν μια μορφή βιοψίας. Κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να χαθούν κάποια στην πορεία ή απλά να μην περάσουν τον έλεγχο. Γι' αυτό οι γιατροί δεν τον συστήνουν συχνά, παρά μόνο αν έχεις αρκετές βλαστοκύστες ή σε περιπτώσεις όπως η δική σας. Απ' ότι έχουν πει κι άλλες κοπέλες εδώ, κοστίζει αρκετά, δηλαδή δίνεις ένα ποσό για την διαδικασία και στη συνέχεια πληρώνεις ξεχωριστά για καθεμιά βλαστοκύστη. Συνήθως εντοπίζει χρωμοσωμικές ανωμαλίες που θα δυσκολέψουν την εμφύτευση, για γονιδιακά προβλήματα, ενδεχομένως ναι, αν σας το έχει προτείνει ο γιατρός σας. 

Πιστεύω ότι στα μεγάλα μαιευτήρια της Αθήνας γίνεται σίγουρα η διαδικασία αυτή - εννοώ στα εμβρυολογικά κέντρα που λειτουργούν εντός των μονάδων εξωσωματικής και σίγουρα θέλει κάποιο διάστημα για να βγουν τ' αποτελέσματα, μετά την ωοληψία.

Δημοσίευση
στις πριν 9 ώρες, ο/η RAM21 είπε:

Καλημέρα κοπέλα μου. Αν κατάλαβα από αυτά που γράφεις, έχεις υποβληθεί ξανά σε εξωσωματική, όπου βρήκατε ότι τα εμβρυάκια σας νοσούσαν ή είχες αποβολές και το ανακαλύψατε έτσι;

Αρκετές κοπέλες εδώ έχουν κάνει προεμφυτευτικό έλεγχο. Αν κάνεις μια αναζήτηση, θα βρεις πληροφορίες από την εμπειρία τους. Όπως ξέρω, γίνεται στο στάδιο της βλαστοκύστης, δηλαδή εφόσον γονιμοποιηθούν κάποια ωάρια και μεγαλώσουν έως 5η ημέρα, τους κάνουν μια μορφή βιοψίας. Κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να χαθούν κάποια στην πορεία ή απλά να μην περάσουν τον έλεγχο. Γι' αυτό οι γιατροί δεν τον συστήνουν συχνά, παρά μόνο αν έχεις αρκετές βλαστοκύστες ή σε περιπτώσεις όπως η δική σας. Απ' ότι έχουν πει κι άλλες κοπέλες εδώ, κοστίζει αρκετά, δηλαδή δίνεις ένα ποσό για την διαδικασία και στη συνέχεια πληρώνεις ξεχωριστά για καθεμιά βλαστοκύστη. Συνήθως εντοπίζει χρωμοσωμικές ανωμαλίες που θα δυσκολέψουν την εμφύτευση, για γονιδιακά προβλήματα, ενδεχομένως ναι, αν σας το έχει προτείνει ο γιατρός σας. 

Πιστεύω ότι στα μεγάλα μαιευτήρια της Αθήνας γίνεται σίγουρα η διαδικασία αυτή - εννοώ στα εμβρυολογικά κέντρα που λειτουργούν εντός των μονάδων εξωσωματικής και σίγουρα θέλει κάποιο διάστημα για να βγουν τ' αποτελέσματα, μετά την ωοληψία.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου .

Δεν έχω ξανακάνει εξωσωματική μας είπε ο γενετιστής να προσπαθήσουμε πρώτα μόνοι μας για αρχή αλλά δεν το ξανακάνω είναι πολύ ψυχοφθόρο.

Απλώς δεν έχω ιδέα αν θα χρειαστεί και σαλπιγγογραφίες κτλ αφού μιλάμε για γονιδιακό θέμα. Αν είναι να ξεκινήσω να τις κάνω τις εξετάσεις να είμαι έτοιμη.

Δημοσίευση
στις πριν 19 ώρες, ο/η AnniefromMani είπε:

Δεν έχω ξανακάνει εξωσωματική μας είπε ο γενετιστής να προσπαθήσουμε πρώτα μόνοι μας για αρχή αλλά δεν το ξανακάνω είναι πολύ ψυχοφθόρο.

Απλώς δεν έχω ιδέα αν θα χρειαστεί και σαλπιγγογραφίες κτλ αφού μιλάμε για γονιδιακό θέμα. Αν είναι να ξεκινήσω να τις κάνω τις εξετάσεις να είμαι έτοιμη.

Θεωρώ ότι θα πάρετε την έγκριση αμέσως! Αλλά πρέπει δυστυχώς να μιλήσεις με την επιτροπή για να δεις τι χρειάζεται!

Τώρα στο δια τάυτα... εγώ έκανα προεμφυτευτικό για χρωμοσωμικό έλεγχο κ όχι για νόσημα, αλλά η διαδικασία είναι η ίδια. Προτιμούνται βλαστοκύστες επειδή είναι πιο δυνατές και επιβιώνουν της διαδικασίας, ενώ τα έμβρυα 3 ημερών μπορούν να καταστραφούν. Επίσης χρειάζονται αρκετά κύτταρα οπότε η βλαστοκύστη ειναι η μονη σοβαρη επιλογη. Από εκεί κ περα κάνει 2-3 εβδομάδες για το αποτέλεσμα. Επίσης να ξέρεις ότι δυστυχώς το κόστος είναι σημαντικό... είχαμε δώσει πριν 4 χρόνια κάπου 1000 για 4 βλαστοκύστες.

Αν ψάχνεις γιατρό εγώ έκανα εξωσωματική στον Παρτσινέβελο Γιώργο (Είναι στο Μαρούσι το ιατρείο και συνεργάζεται με το Ιασώ) και πήγαν όλα πολύ καλά. Θα βρεις φυσικά και άλλους εξαιρετικούς γιατρούς από κορίτσια εδώ, απλά γράφω τη δική μου εμπειρία. Να πω ότι βάζοντας ένα υγιές έμβρυο (δεν ήθελα διδυμα) εμεινα έγκυος με την πρώτη. Σου εύχομαι καλή επιτυχία!

Δημοσίευση
στις πριν 22 ώρες, ο/η AnniefromMani είπε:

Πιστεύω ότι αν μπεις σε διαδικασία εξωσωματικής θα σου ζητήσει και σαλπιγγογραφία ούτως ή άλλως. Αν και η εξωσωματική παρακάμπτει τις σάλπιγγες και σίγουρα δεν έχει σχέση με το γονιδιακό. Μπορείς να περιμένεις όταν καταλήξετε σε γιατρό, να σου πει τι εξετάσεις χρειάζονται για την περίπτωσή σας. Εμείς, στην πρώτη επίσκεψη είχαμε πάει απλώς με πρόσφατες εξετάσεις αίματος, ορμονολογικές εξετάσεις από ε΄ναν τυχαίο μήνα που είχα κάνει νωρίτερα, σαλπιγγογραφία και σπερμοδιάγραμμα. Και είχα ρυθμισμένο θυρεοειδή. Τα υπόλοιπα τα κάναμε στην πορεία. Να ξέρεις ότι πριν μπεις σε εξωσωματική, συνήθως όλα ελέγχονται.

Ταπεινή μου γνώμη, εφόσον είσαι 40 και υπάρχει και διαγνωσμένο γονιδιακό, μην καθυστερείτε άλλο με φυσική προσπάθεια, χρειάζεστε πιο δραστική λύση. Καλή επιτυχία!

Δημοσίευση
στις On 28/11/2023 at 9:14 ΠΜ, ο/η AnniefromMani είπε:

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ κορίτσια για τις συμβουλές σας! Ελπίζω να πάνε όλα καλά για όλες μας!

Καλησπέρα επειδή και εγώ είμαι παρόμοια περίπτωση με εσένα από μακριά και με γονιδιακό πρόβλημα στον σύζυγο κάναμε προεμφυτευτικό , σαλπιγγογραφία είχα κάνει όταν ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια μετά δεν μας ξαναζήτησαν . Μας ζήτησαν συγκεκριμένες εξετάσεις αίματος για το συγκεκριμένο νόσημα καθώς και αίμα στο Ιασώ για τον προεμφυτευτικό έλεγχο προκειμένου να δημιουργήσουν το πρωτόκολλο επειδή ήταν σχετικά σπάνιο το νόσημα μας . Μαζέψαμε έμβρυα σε δύο ωοληψίες τα οποία και απέστειλαν στην Ιταλία αφού με αυτούς συνεργάζονταν να τα ελέγξουν και σε δεύτερο χρόνο κάναμε εβρυομεταφορά . Επίσης χρειάζεσαι οπωσδήποτε άδεια από την Ενιαία αρχή για τον προεμφυτευτικό που είναι μια γενικά΄ διαδικασία χρονοβόρα .Τέλος αυτή τη φορά αλλάξαμε κέντρο και θα συνεργαστούμε με το Χωρέμειο για τον προεμφυτευτικό στο προτείνω είναι πολύ καλό εργαστήριο και με πολύ καλές γενετίστριες πολύ ευγενικές και επεξηγηματικές .Εάν θές κάτι άλλο ρώτα με σε καταλαβαίνω απόλυτα

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• @katiu_131 @Evitakious έχουν μεγαλώσει αρκετά τα μπεμπάκια, εκεί που τα μετρούσαμε χιλιοστό χιλιοστό τώρα ειναι ζουμπουρλούδικα 😍   Περιμένω κι εγώ πως και πως την επίσκεψη στο γιατρό σε 2 βδομάδες γιατί έχουμε να τον δούμε τον μπέμπη από τη β' επιπέδου που κάναμε τέλη Ιουλίου. Τα πονάκια από εδώ κι από εκεί έχουν αρχίσει να γίνονται ψιλοκαθημερινότητα, κι εγώ αν μια μέρα δεν το προσέξω είτε να περπατησω λίγο είτε να κάνω καμία διάταση δεν περνάω καλά. Και τα βράδια πια, επειδη πάει καποιος καιρός τώρα που κοιμάμαι στο πλάι είτε από τη μια είτε από την άλλη, ξυπνάω επειδή πονάει ο γοφός μου κι αλλάζω πλευρά. Γίνεται 3-4 φορές αυτό μέσα στη νύχτα.
    • Ναι κορίτσια μου μαζι θα είμαστε 🥰 να γίνει οπότε ειναι καλυτερα για να πετύχει 🥳   
    • Ναι ο καινουργιος γιατρος μου εδωσε το βραχυ πρωτοκολλο με orgalutran. Δεν ρωτησα πολλα! Απλα μου ειπε ειναι καλυτερο για τις πολυκυστικες στην δικη μου περιπτωση. Ειναι ολα πρωτη φορα κι νιωθω λιγο αμηχανα με την ολη φαση! Εσεις το περασατε! 🙃 Αυτος μου εδωσε την επιλογη να κανω κατευθειαν εμβρυομεταφορα σε αυτο τον κυκλο ΑΛΛΑ μου ειπε θα το δουμε γιατι εξαρταται απο την τιμη της Ε2 (αν εχω υψηλη, θα παω τον επομενο κυκλο και το ενδομητριο μπορει να ειναι και καλυτερο). Θα κρινει εκεινος τι θα κανουμε την ημερα της ωοληψιας. Βλεπω να τα καταψυχω σε βλαστοκυστες και τον επομενο μηνα να κανω ΕΤ. @flowerv @Ngsofia αχ τι καλα, μαζι θα ειμαστε σε αυτο το "ταξιδι". Μακαρι να δουμε θετικο αποτελεσμα!!! 🙏
    • Βγήκααα!! Είμαι μια χαρά, παίρνω την αγωγή μου, utrogestan και μια αντιβιωτικη κρεμα κολπικα για 1 εβδομάδα και όλα καλά. Μου είπαν ότι δεν χρειάζεται να είμαι ξαπλωμένη, να συνεχίσω κανονικά την καθημερινότητα απλά όχι υπερβολές. Και να πηγαίνω τακτικά για έλεγχο. Εσυ?? Πως είναι ο τραχηλος μετά την περιδεση?? Είδες καμια διαφορα στις μετρήσεις? Και γενικά τι οδηγιες σου έδωσαν?
    • Πολύ χάρηκα που διάβασα νέα σου!! Μεγαλώνει ο μπέμπης σας, ολόκληρος παίδαρος έγινε!! ☺️☺️ Με τον ύπνο εμάς ακόμα πονεμένη ιστορία είναι, νιώθω ότι δεν θα κοιμηθεί καλά μέχρι να βγάλει όλα του τα δόντια. Ξυπνάει συνέχεια και άντε να κοιμάται σερί το πολύ 4ωρο... Κι εγώ open bar το έχω το βράδυ το στήθος, αλλιώς ξυπνάει και μουρμουραει ψάχνοντας το. Δεν ξέρω πώς θα το καταφέρω να τον ξεκολλήσω, ελπίζω σιγά σιγά να το κάνει μόνος του όταν βγουν τα περισσότερα δόντια.  Σχετικά με τον θηλασμό, το δικό μου πλάνο είναι να κόψω τον πρωινό, έστω δηλαδή όσους έκανα μεταξύ 8 το πρωί και 4 το απόγευμα, επειδή ξεκινάει από Δευτέρα σχολείο. Να δούμε πώς θα πάει κι αυτό... Για την ώρα κάνει έναν μέσα σε αυτές τις ώρες. Θα ήθελα εκεί όταν χρονίσει να τον σταματήσω τελείως ή έστω να κάνω μόνο έναν, επειδή η αλήθεια είναι ότι δεν κοιμάμαι καθόλου το βράδυ έτσι όπως τα έχω κάνει. Ευτυχώς εμάς κοιμάται με την αγκαλιά, με τραγουδάκια και με κούνημα, αλλά όταν είναι στρεσαρισμενος το έχει ακόμα ανάγκη.  Εμένα η περίοδος είναι ακόμα άφαντη, όχι ότι στεναχωριέμαι κιόλας. Ευτυχώς δεν έχω νεύρα, αλλά το έχω ρίξει πολύ στο φαι. Ορμονικά δεν νιώθω ότι έχω κάποια διαφορά, μόνο η σεξουαλική μου επιθυμία είναι στο ναδίρ. 😅 Τα μαλλιά μου εμένα άρχισαν να πέφτουν μεταξύ 7ου-8ου. Έβγαιναν πολλές τούφες μαζεμένες, αλλά το περίμενα επειδή το είχα ξαναζησει. Στην πρώτη εγκυμοσύνη είχα φρικαρει. 😆 Τώρα στον 9ο σταμάτησαν να πέφτουν, αλλά ακόμα νιώθω ότι έχω πιο πολλά μαλλιά απ' όσα είχα πριν. 😁 Κατά τα άλλα, ο μικρός μας μεγαλώνει, στέκεται, θέλει να είναι μόνο στο πάτωμα για να σηκώνεται μόνος του, ψιλοστηρίζεται και χωρίς να πιάνεται και κάνει παλαμάκια όποτε έχει όρεξη. Επίσης είναι πολύ κοινωνικός με τα παιδάκια, τρέχει ξωπισω από τον αδερφό του και του παίρνει τα παιχνίδια, κάτι που εκνευρίζει τον μεγάλο. 😅 Οι διακοπές μας επίσης πήγαν καλύτερα απ' το αναμενόμενο. Κάναμε μεγάλες διαδρομές, γυρίσαμε την Πελοπόννησο, πήγαμε Αθήνα - Θεσσαλονίκη, όλα με αυτοκίνητο και έκλαψε πολύ λιγότερο από όσο περίμενα. Αλλά πόσο να αντέξουν καθισμένα και τα δύο σε ένα κάθισμα...  Αυτά τα νέα μας! Από Δευτέρα τα κεφάλια μέσα!! Αναμένω να δω πώς θα κυλήσει η σχολική χρονιά! 😊
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...