Μετάβαση σε περιεχόμενο

Χρειάζεται να μιλήσω με αναπτυξιολο?


Recommended Posts

Καλησπέρα! Έχω ένα μωράκι αγοράκι 10 μηνων τον τελευταίο καιρό διαβάζω διαφορά και έχω λίγο αγχωθεί! Ο μικρός ακούει το ονόμα του και γυρίζει οτν τον φωνάζουμε καταλαβαίνει το όχι και το μη αντιγράφει κάποιους ήχους π κάνουμε κάνει γειά αλλά όχι πάντα όταν τπυ δείχνω κάτι πρώτα κοιτάζει το χέρι μου και μετά την κατεύθυνση δεν έχει αγαπημένο παιχνίδι τπυ αρέσει όμως να του κρύβω κάτι και να μ το παίρνει μετά μου το ξανά δίνει να το επαναλάβω...γενικά ειναι ανήσυχο παιδάκι θέλει αγκαλιά από τον 9ατο μηνα σταμάτησε να πηγαίνει σε άγνωστους γελαει θυμώνει ....στον παιχνίδι μπορεί να χτυπήσει στον τοίχο το κεφάλι του και τότε θα το ξανά κάνει προσεχτικά όμως...μήπως πρέπει να δω αναπτυξιολογο?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις On 3/8/2023 at 1:41 ΜΜ, ο/η Ματ90 είπε:

Καλησπέρα! Έχω ένα μωράκι αγοράκι 10 μηνων τον τελευταίο καιρό διαβάζω διαφορά και έχω λίγο αγχωθεί! Ο μικρός ακούει το ονόμα του και γυρίζει οτν τον φωνάζουμε καταλαβαίνει το όχι και το μη αντιγράφει κάποιους ήχους π κάνουμε κάνει γειά αλλά όχι πάντα όταν τπυ δείχνω κάτι πρώτα κοιτάζει το χέρι μου και μετά την κατεύθυνση δεν έχει αγαπημένο παιχνίδι τπυ αρέσει όμως να του κρύβω κάτι και να μ το παίρνει μετά μου το ξανά δίνει να το επαναλάβω...γενικά ειναι ανήσυχο παιδάκι θέλει αγκαλιά από τον 9ατο μηνα σταμάτησε να πηγαίνει σε άγνωστους γελαει θυμώνει ....στον παιχνίδι μπορεί να χτυπήσει στον τοίχο το κεφάλι του και τότε θα το ξανά κάνει προσεχτικά όμως...μήπως πρέπει να δω αναπτυξιολογο?

Βρε συ περίμενα να δω ποστ για κανένα παιδί 2-3 ετών που κάτι δεν κάνει! Όχι μωρό 10 μηνών! Μια χαρά είναι το παιδάκι σου! Κατακτά αυτά που πρέπει (πχ κάθεται, δείχνει, ακούει) κλπ. Αν δεν το έκανε θα στο είχε πει ο παιδίατρος. Αυτό που λες ότι δεν πάει στους ξένους είναι απόλυτα λογικό. Λέγεται φόβος των ξένων κ εμφανίζεται όπως λες κ συ στους 9 μήνες! Αυτό με το κεφάλι μάλλον για παιχνίδι το ακούω κ ειδικά εφόσον αναγνωρίζει ότι πονάει κ σταματάει. Θα σου έλεγα να μην το κάνεις θέμα (μην του λες μη κλπ) γιατί ενδέχεται να το κάνει μετά μόνο κ μόνο για να σου τραβήξει την προσοχή. Να το χαίρεσαι το παιδάκι σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Ναι, έτσι λέμε να είναι μαζί μου.. Του είπε η μαία να κόψει τον ομφάλιο λώρο και τον έπιασε πανικός στη σκέψη 😂😂 @Raf123 έχετε όλες δίκιο τελικά, μου μίλησε μόνος του λέγοντας μου ότι δεν μπορεί να καταλάβει στο 100% πως είμαι τώρα που μπήκα στον μήνα μου και μου ζήτησε συγγνώμη. Είναι και λίγο ψυχαναγκαστικος με την καθαριότητα το πουλάκι μου, αλλά τώρα που θα έρθει το μωρό θα πρέπει να συνηθίσει την ακαταστασία είτε του αρέσει είτε όχι 🤷 
    • Καλησπέρα κορίτσια! Και εμαςμο μπέμπης ρουθουνιζει. Κάποια περίοδο ήταν πολύ έντονο και μας είπε ο παιδίατρος να του καθαρίζουμε την μύτη πριν από κάθε γεύμα. Πλέον μας το έχει κάνει γεύμα παρά γεύμα αλλά.δπειδη ο άντρας μου λείπει το πρωί λόγω δουλειάς και γυρνάει 5 του το έχουμε καθιερώσει το πρωί πριν φύγει ο αντρας μου, το απόγευμα που γυρνάει και βράδυ με το μπάνιο (το κάνουμε μαζί αυτό με τον ορό) Που και που βρίσκουμε καμιά μυξουλα.    Σχετικά με την ποσότητα στο φαί, εμείς είμαστε σχεδόν 1 μήνα και τρώει 120 ml. Αλλά αυτό είναι σχετικό. Ξεκινάω με θηλασμό έως 1 ώρα μου είπε ο παιδίατρος και η μαία. Αν τον πάρει ο ύπνος κάπως. Αν τον δω ανήσυχο, του δίνω ξένο 60 ml. Αν το φαι όλο του φτιάχνω άλλα 60 και όσο φάει. Αυτές τις οδηγίες έχω εγώ. Το βράδυ-ξημερωματα που δεν θηλάζω λόγω κούρασης του φτιάχνω 120 επιτόπου.  Για τους κολικούς πέρα του κιντερτε, μας έδωσε και κάτι σταγόνες τις οποίες τις βάζουμε στο στόμα πριν από κάθε γεύμα. Αλλάξαμε και το ξένο γάλα σε ένα κατά των κολικών.  Όσον αφορά τον ύπνο και εμένα ο μπέμπης κάποιες φορές θέλει αγκαλιά και αν τον αφήσω ξυπνάει και κλαίει. Οπότε κάποιες φορές τον αφήνω να κοιμάται πάνω μου όταν θέλω να χαλαρώσω στον καναπέ. Τώρα αν θέλω να κάνω δουλειές, προσεύχομαι να μην ξυπνήσει όταν τον έχω αφήσει στο κρεβατάκι του. 🤪 @Eir_ma υπομονή. Είναι βρεφακι ακόμα. Καταλαβαίνω βέβαια την θέση σου που είναι δύσκολη γτ έχεις και άλλα 2 μικρά παιδιά αλλά δεν φταις κάπου. Όταν γλαρωσει από το φαί πάλι στο κάνει αυτό? Γτ εμένα αν έχει φάει καλά και τον πιάσει ο ύπνος κάθεται εύκολα ν κοιμηθεί στο κρεβάτι του. Μήπως θέλω να πω είναι ανήσυχος επειδή πεινάει? Εμείς επειδή είμαστε ακόμα ασαραντιστοι δεν έχουμε βγει έξω βόλτα να κατσουμε-περπατησουμε καπου αλλά με το αυτοκίνητο που κάνουμε βόλτες τον έχω με κοντομανικο κάτω -πανω και ενανκουβερτακι. Και σπίτι έτσι είναι. Κοντομανικο και από πάνω σεντονακι και πικέ κουβέρτα. Σε εμάς έχει ζέστη ακόμα. Είναι σαν να είναι καλοκαίρι. Πολλές φορές σκεφτείτε ιδρώνει ενώ τον θηλάζω στο σημείο που ακουμπά το κεφαλάκι του το χέρι μου. 
    • Γειά σας! Νέα μαμά εδώ με μια μπεμπουλα 2,5 μηνών! Αν υπάρχει καμιά μανούλα από Ηράκλειο Αττικής ή εδώ γύρω να κάνουμε παρεούλα ας στείλει ένα μήνυμα! ❤️
    • Γουλίτσες θα κάνει αλλά λίγες φορές. Δεν είναι κάτι δηλαδή που θα με αγχωσει . Κάνει σε φυσιολογικό βαθμό.  Εμείς τώρα χρησιμοποιούμε ένα γάλα κατά τον κολικών και μου είπε ο παιδίατρος ότι είναι ελαφρύ σε σχέση με αυτό που του έδινα πριν , το απλό το γάλα το βρεφικό.  Με κανένα γάλα όμως δεν είχα πρόβλημα. Αύριο έχω ένα σεμινάριο για τον μητρικό θηλασμό και ρωτήσω αυτό το πράγμα. Με οσραξενευει και εμένα.  Εσένα κάνουν αναγωγές? Επίσης πόσα ml τους δίνεις από το ξένο και πόσα κιλά είναι τώρα?
    • Λογικά θα είχε φανεί ναι. Αν και πιο πολύ σημασία έχει πότε έκανες ωορρηξία. Γιατί το σπέρμα μπορεί να ζήσει μέχρι και 5 μέρες μέσα μας! Οπότε από την ωορρηξία (αν ξέρεις ακριβώς πότε είναι) μετράς 14-16 ημέρες.
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...