Μετάβαση σε περιεχόμενο

Μελλοντικές Μανούλες Εξωσωματικής 2024 <3

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η anna_30 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια! Είπα να μπω σιγά σιγά στο θεματάκι αυτό καθώς σκεφτόμαστε με τον σύντροφο για εξωσωματική μέσα στο 2026..! Προσπαθούμε χοντρικά 1,5 χρόνο και είχαμε δυο βιοχημικές..κάναμε κάποιες εξετάσεις και βρέθηκε ένα θέμα στον καρυότυπο του συντρόφου με αποτέλεσμα να έχουμε δυο επιλογές.. ή φυσική σύλληψη και λήψη τροφοβλάστης στην 10η εβδομάδα ή εξωσωματική με προεμφυτευτικό..θα ήθελα λοιπόν τις εμπειρίες σας σχετικά με τον προεμφυτευτικό.. κόστος, διαδικασία, δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκ και ότι άλλο θα μπορούσε να μας φανεί χρήσιμο! Σας ευχαριστώ!

Γεια σου κορίτσι μου! Καλή αρχή! Δεν έχω κάνει προεμφυτευτικό, αλλά θα σου πω αυτά που ξέρω. Ο προεμφυτευτικός γίνεται σε έμβρυα 5 ημερών ανάπτυξης (βλαστοκύστες), με μια έγκριση από Επιτροπή, απ' όσο θυμάμαι. Για Αθήνα, στο Ιασώ, μου είχε πει ο γιατρός μου ότι κάνει 700 η βιοψία και 200-250 η κάθε βλαστοκύστη. Χονδρικά δλδ για 3 βλαστοκύστες υπολόγισε περίπου 1300 ευρώ, πέραν των όσων πληρώσετε για την διαδικασια της εξωσωματικής. Το αποτέλεσμα βγαίνει σε 20 ημέρες περίπου, δηλαδή μαθαίνεις πόσα υγιή έμβρυα έχεις, χωρίς χρωμοσωμικές ανωμαλίες και με αυξημένο ποσοστό επιτυχίας στην ετ. Στο 100% βέβαια δεν είσαι ποτέ σίγουρη. Υπάρχουν απ' όσο ξέρω δύο ειδών προεμφυτευτικοί έλεγχοι. Ο ένας είναι αυτός που σου είπα και ο άλλος πιο εξειδικευμένος για συγκεκριμένα σύνδρομα και νοσήματα.

Ως διαδικασία, δεν κάνετε κάτι εσείς. Όλα τα αναλαμβάνει το εμβρυολογικό. Μόλις γίνει η ωοληψία και έχετε γονιμοποιήσεις, ο γιατρός αποφασίζει πόσα από αυτά ή και όλα αν γίνεται/ θέλετε, θα σταλούν για έλεγχο. Ποια είναι η ηλικία σου; Γιατρό εξειδικευμένο έχετε βρει; Θα στα εξηγήσει κι αυτός-η. Καλή επιτυχία και όλα να πάνε καλά!!

• Απαντήσεις 3.7k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση
στις On 28/3/2025 at 6:18 ΜΜ, ο/η RAM21 είπε:

Γεια σου κορίτσι μου! Καλή αρχή! Δεν έχω κάνει προεμφυτευτικό, αλλά θα σου πω αυτά που ξέρω. Ο προεμφυτευτικός γίνεται σε έμβρυα 5 ημερών ανάπτυξης (βλαστοκύστες), με μια έγκριση από Επιτροπή, απ' όσο θυμάμαι. Για Αθήνα, στο Ιασώ, μου είχε πει ο γιατρός μου ότι κάνει 700 η βιοψία και 200-250 η κάθε βλαστοκύστη. Χονδρικά δλδ για 3 βλαστοκύστες υπολόγισε περίπου 1300 ευρώ, πέραν των όσων πληρώσετε για την διαδικασια της εξωσωματικής. Το αποτέλεσμα βγαίνει σε 20 ημέρες περίπου, δηλαδή μαθαίνεις πόσα υγιή έμβρυα έχεις, χωρίς χρωμοσωμικές ανωμαλίες και με αυξημένο ποσοστό επιτυχίας στην ετ. Στο 100% βέβαια δεν είσαι ποτέ σίγουρη. Υπάρχουν απ' όσο ξέρω δύο ειδών προεμφυτευτικοί έλεγχοι. Ο ένας είναι αυτός που σου είπα και ο άλλος πιο εξειδικευμένος για συγκεκριμένα σύνδρομα και νοσήματα.

Ως διαδικασία, δεν κάνετε κάτι εσείς. Όλα τα αναλαμβάνει το εμβρυολογικό. Μόλις γίνει η ωοληψία και έχετε γονιμοποιήσεις, ο γιατρός αποφασίζει πόσα από αυτά ή και όλα αν γίνεται/ θέλετε, θα σταλούν για έλεγχο. Ποια είναι η ηλικία σου; Γιατρό εξειδικευμένο έχετε βρει; Θα στα εξηγήσει κι αυτός-η. Καλή επιτυχία και όλα να πάνε καλά!!

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου και τις πληροφορίες που μου έδωσες! Ειμαι 29 χρόνων! Εξειδικευμένο γιατρό δεν έχουμε..δεν έχω ψάξει ακόμη αλλά πρέπει για να μάθω κάποια πράγματα καθώς και το ακριβές κόστος! Από ότι καταλαβα εσυ έχεις να μου προτείνεις κάποιον στο Ιασώ..αν υπάρχει κάποια κοπέλα να μου προτείνει και κάποιον στο δημόσιο θα την ευχαριστούσα πολύ..

επίσης να σε ρωτήσω αν γνωρίζεις..λόγω του ότι καταφεύγουμε στην εξωσωματική εξαιτίας γενετικού θέματος θα πρέπει να κάνω όλες τις εξετάσεις που χρειάζονται για την εξωσωματική; Όπως σαλπιγγογραφια και υστεροσκοπηση ή παραβλέπονται λόγω του συγκεκριμένου θεματος; Να σημειώσω ότι είχαμε δύο συλλήψεις..

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η anna_30 είπε:

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου και τις πληροφορίες που μου έδωσες! Ειμαι 29 χρόνων! Εξειδικευμένο γιατρό δεν έχουμε..δεν έχω ψάξει ακόμη αλλά πρέπει για να μάθω κάποια πράγματα καθώς και το ακριβές κόστος! Από ότι καταλαβα εσυ έχεις να μου προτείνεις κάποιον στο Ιασώ..αν υπάρχει κάποια κοπέλα να μου προτείνει και κάποιον στο δημόσιο θα την ευχαριστούσα πολύ..

επίσης να σε ρωτήσω αν γνωρίζεις..λόγω του ότι καταφεύγουμε στην εξωσωματική εξαιτίας γενετικού θέματος θα πρέπει να κάνω όλες τις εξετάσεις που χρειάζονται για την εξωσωματική; Όπως σαλπιγγογραφια και υστεροσκοπηση ή παραβλέπονται λόγω του συγκεκριμένου θεματος; Να σημειώσω ότι είχαμε δύο συλλήψεις..

Είσαι πολύ μικρή και το πιθανότερο είναι ότι έχεις πολλά υγιή ωάρια! Είναι κρίμα να πας σε εξωσωματική σε τέτοια ηλικία, αλλά αφού υπάρχει θέμα καρυοτυπου ίσως είναι το καλύτερο. Απ' την άλλη πιστεύω ότι αν πας θα πετυχετε εύκολα και θα αυξήσεις και τις πιθανότητες για απόθεμα. Σπερμοδιάγραμμα έχετε κανει; Και γενικά τον αντρικό παράγοντα, σε ανδρολόγο- ουρολόγο, τον έχετε ελέγξει; 

Γιατρό ναι, εννοείται ότι μπορώ να σου προτείνω, κι εγώ και άλλα κορίτσια, για να κάνετε την έρευνά σας. Αθήνα βέβαια, αν ενδιαφέρεσαι. Ο δικός μου ήταν στο Ιασώ, όμως υπάρχουν κι άλλα κέντρα. Δες αν θα κατασταλάξετε στην απόφαση και θα σου πω, ευχαρίστως. Για τις εξετάσεις μόνο ο γιατρός μπορεί να σου πει τι να κάνεις. Συνήθως πριν την εξωσωματική σου κάνουν πολλά, ακόμη κι εξετάσεις που διαφορετικά θα έκανες στην αρχή της εγκυμοσύνης. Μην τρομάζεις, οι περισσότερες είναι αίματος, απλά αρκετές δεν συνταγογραφούνται και κοστίζουν. Η σαλπιγγογραφία δεν είναι απαραίτητη για να κάνεις εξωσωματική, γιατί υποτίθεται ότι παρακάμπτει τις σάλπιγγες. Όμως την χρειάζεσαι αν περάσεις από Επιτροπή για τα ακριβά φάρμακα. Η υστεροσκόπηση γίνεται αν κρίνει ο γιατρός ότι πρέπει να καθαρίσει την μήτρα από πολυποδάκια, κυστούλες, συμφύσεις... ό,τι μπορεί να εμποδίσει την εμφύτευση. Γίνεται με μέθη, το ξέρεις πιστεύω. Εφόσον είχατε δύο συλλήψεις και προσπαθείτε ήδη για παιδάκι, πιστεύω ότι θα το είχε δει ο γιατρός σου, αν υπήρχε κάτι. Ό,τι άλλο θέλεις, ρώτα με.

Δημοσίευση

Κορίτσια γεια σας, έχω πολύ καιρό να γράψω, σας διαβάζω όμως, γιατί ήμουν πολύ απογοητευμένη. Χρειάζομαι όμως την πολύτιμη γνώμη σας. Είμαι στα 42, χωρίς ιδιαίτερα θέματα ούτε εγώ ούτε ο σύζυγος, με το θέμα φυσικά όμως της ηλικίας. Πέρσι τον Μάρτη κάναμε την πρώτη προσπάθεια εξωσωματικης με μηδενική χοριακη, τον Μάη πήγαμε με κατεψυγμένα εμβρυα και πάλι μηδενική χοριακη. Φέτος τον Μάρτη πάλι με ενέσιμα και πάλι μηδενική χοριακη και δυστυχώς δεν έχω κάτι στην κατάψυξη. Ο γιατρός θέλει τώρα να δοκιμάσουμε με φυσικούς κύκλους, κατευθείαν, έκανα ήδη μια ωοληψια αλλά το ωάριο δεν γονιμοποιηθηκε. Θέλω να ρωτήσω, επειδή κάπου το διάβασα, μήπως το ότι είμαι κατευθείαν μετά από πρόκληση μειώνει την ποιότητα ωαρίων και κακώς ξεκινήσαμε αμέσως; Επίσης, έχει νόημα να πηγαίνουμε με φυσικούς, 1 ωάριο κάθε μήνα, που μπορεί να μη γονιμοποιηθει, να μην είναι ποιοτικό κτλ; Και εγώ πόσο να αντέξω αλήθεια να μπαίνω για μεθη κάθε μήνα με αμφίβολα αποτελέσματα; Ο γιατρός θέλει να κάνουμε φυσικούς μέχρι να βγουν 2 εμβρυα. Σας ευχαριστώ πολύ για όποιες απαντήσεις.

Δημοσίευση
στις πριν 28 λεπτά, ο/η Lou418 είπε:

Κορίτσια γεια σας, έχω πολύ καιρό να γράψω, σας διαβάζω όμως, γιατί ήμουν πολύ απογοητευμένη. Χρειάζομαι όμως την πολύτιμη γνώμη σας. Είμαι στα 42, χωρίς ιδιαίτερα θέματα ούτε εγώ ούτε ο σύζυγος, με το θέμα φυσικά όμως της ηλικίας. Πέρσι τον Μάρτη κάναμε την πρώτη προσπάθεια εξωσωματικης με μηδενική χοριακη, τον Μάη πήγαμε με κατεψυγμένα εμβρυα και πάλι μηδενική χοριακη. Φέτος τον Μάρτη πάλι με ενέσιμα και πάλι μηδενική χοριακη και δυστυχώς δεν έχω κάτι στην κατάψυξη. Ο γιατρός θέλει τώρα να δοκιμάσουμε με φυσικούς κύκλους, κατευθείαν, έκανα ήδη μια ωοληψια αλλά το ωάριο δεν γονιμοποιηθηκε. Θέλω να ρωτήσω, επειδή κάπου το διάβασα, μήπως το ότι είμαι κατευθείαν μετά από πρόκληση μειώνει την ποιότητα ωαρίων και κακώς ξεκινήσαμε αμέσως; Επίσης, έχει νόημα να πηγαίνουμε με φυσικούς, 1 ωάριο κάθε μήνα, που μπορεί να μη γονιμοποιηθει, να μην είναι ποιοτικό κτλ; Και εγώ πόσο να αντέξω αλήθεια να μπαίνω για μεθη κάθε μήνα με αμφίβολα αποτελέσματα; Ο γιατρός θέλει να κάνουμε φυσικούς μέχρι να βγουν 2 εμβρυα. Σας ευχαριστώ πολύ για όποιες απαντήσεις.

Καλησπέρα κορίτσι μου, όπως το έγραψες,η ηλικία είναι ένα θέμα. Στη θέση σου αν έκανα βλαστοκύστες στη διέγερση δεν θα πήγαινα σε φυσικούς αλλά αυτό είναι δική σου απόφαση.

Εγώ παρότι δεν είχα καλή ανταπόκριση κι έκανα ένα ή δύο έμβρυα, οι φυσικοί δεν μου ταίριαξαν, ανέβαινε απότομα μία ορμόνη ενώ το ωάριο ήταν ακόμα ανώριμο, κάτι τέτοιο. Οπότε με τις ορμόνες ήταν πιο ελεγχόμενο.

Αν έχεις υπομονή κι αποθέματα δοκίμασε δύο τρεις φυσικούς καθώς ο ένας δεν είναι ενδεικτικός.

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Lou418 είπε:

Καλησπέρα κορίτσι μου. Έχεις κάνει υστεροσκόπηση, μήπως υπάρχει κάτι που εμποδίζει την εμφύτευση? Αν ναι τότε είναι μάλλον η ποιότητα των εμβρύων που εκεί όλες μας πάμε στα τυφλ΄΄α κ ελπίζουμε να είναι υγιή... Για τελείως φυσικό κύκλο κ εγώ το ακούω λίγο ταλαιπωρία κάθε μήνα μέθη κλπ έχει βέβαια κ τα καλό ότι δεν φορτώνεσαι με έξτρα φάρμακα. Έχω δει από άλλα κορίτσια στο forum να κάνουν με λίγα φάρμακα, νομίζω φυσικό τροποποιημένο το λένε για να πάρουν 2-3 αλλά δυστυχώς δεν ξέρω παραπάνω λεπτομέρειες.

Εύχομαι να τα καταφέρετε!!!

Δημοσίευση

@Γιάννα 36@melitiniღΕυχαριστ΄ώ κορίτσια!! Εγώ είχα από παλιά που κάναμε πρόκληση κ τότε μου τα είχε γράψει αλλά μου τελειώνουν κ μου είπε ότι δεν συνταγογραφούνται πλέον... Θα τα πληρώσουμε τι να κάνουμε 😕

Δημοσίευση
στις πριν 1 λεπτό, ο/η Sia A είπε:

@Γιάννα 36@melitiniღΕυχαριστ΄ώ κορίτσια!! Εγώ είχα από παλιά που κάναμε πρόκληση κ τότε μου τα είχε γράψει αλλά μου τελειώνουν κ μου είπε ότι δεν συνταγογραφούνται... Θα τα πληρώσουμε τι να κάνουμε 😕

Μην αγχώνεσαι, δεν είναι ακριβά αυτά. 2 ευρώ και αν κάνει το κουτί.. 1 και κάτι έχουν.. το θέμα είναι να βρεις, γιατί ακούω ότι είναι σε έλλειψη στα φαρμακεία.

Δημοσίευση
στις πριν 1 λεπτό, ο/η Sia A είπε:

@Γιάννα 36@melitiniღΕυχαριστ΄ώ κορίτσια!! Εγώ είχα από παλιά που κάναμε πρόκληση κ τότε μου τα είχε γράψει αλλά μου τελειώνουν κ μου είπε ότι δεν συνταγογραφούνται πλέον... Θα τα πληρώσουμε τι να κάνουμε 😕

Δεν είναι ακριβό φάρμακο, ευτυχώς..

Δημοσίευση
στις πριν 38 λεπτά, ο/η Sia A είπε:

Καλησπέρα κορίτσι μου. Έχεις κάνει υστεροσκόπηση, μήπως υπάρχει κάτι που εμποδίζει την εμφύτευση? Αν ναι τότε είναι μάλλον η ποιότητα των εμβρύων που εκεί όλες μας πάμε στα τυφλ΄΄α κ ελπίζουμε να είναι υγιή... Για τελείως φυσικό κύκλο κ εγώ το ακούω λίγο ταλαιπωρία κάθε μήνα μέθη κλπ έχει βέβαια κ τα καλό ότι δεν φορτώνεσαι με έξτρα φάρμακα. Έχω δει από άλλα κορίτσια στο forum να κάνουν με λίγα φάρμακα, νομίζω φυσικό τροποποιημένο το λένε για να πάρουν 2-3 αλλά δυστυχώς δεν ξέρω παραπάνω λεπτομέρειες.

Εύχομαι να τα καταφέρετε!!!

Έχω κάνει υστεροσκοπηση, ναι. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Ό,τι καλύτερο και σε σένα!

Δημοσίευση
στις πριν 8 λεπτά, ο/η melitiniღ είπε:

Μην αγχώνεσαι, δεν είναι ακριβά αυτά. 2 ευρώ και αν κάνει το κουτί.. 1 και κάτι έχουν.. το θέμα είναι να βρεις, γιατί ακούω ότι είναι σε έλλειψη στα φαρμακεία.

στις πριν 8 λεπτά, ο/η Sofi990 είπε:

Δεν είναι ακριβό φάρμακο, ευτυχώς..

Πάλι καλά που είναι φθηνά, αλλά κ πάλι βρε κορίτσια λίγο από εδώ, λίγο από εκεί απορώ γτ έχουμε κρατήσεις στου μισθούς μας για ιατροφαρμακευτική περίθλαψη 😣 Θα πάω να πάρω από τώρα όσα χρειάζομαι να τα έχω back up

στις Just now, ο/η Lou418 είπε:

Έχω κάνει υστεροσκοπηση, ναι. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Ό,τι καλύτερο και σε σένα!

Μακάρι κορίτσι μου κ σε σένα εύχομαι σύντομα εγκυούλα 😊

Δημοσίευση
στις πριν 7 ώρες, ο/η Lou418 είπε:

Κορίτσι μου λυπάμαι πολύ για τις αποτυχίες. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου η επόμενη να είναι τυχερή και να μην ταλαιπωρηθείτε άλλο!!🙏❤️ Νομίζω ότι ο οργανισμός σου θα σου πει πώς θα συνεχίσετε. Ταπεινή μου γνώμη, αν έχεις πάνω από ένα ωάριο σε κάθε κύκλο, να κάνεις φυσικούς τροποποιημένους. Και 2 και 3 να πάρεις, όφελος είναι. Κι εγώ σε ηλικία λίγο πιο μικρή από σένα, έτσι πήγαινα. Με ήπια πρωτόκολλα. Για φυσικούς τι να πω, όπως νιώθεις...Εγώ δεν άντεχα, δεν μου ταίριαξε κι όλας. Στο τέλος μου είχε προτείνει να τα περνάμε και από έλεγχο, και όποιο υγιές βρίσκουμε να το εμφυτεύουμε. Κι αυτό μπορείς να το κάνεις... Κι αν βρεις ένα υγιές μπορείς και μόνο αυτό να εμφυτεύσεις, με αυξημένες πιθανότητες. 

Δεν ξέρω αν επηρεάζεται η ποιότητα των ωαρίων σε διαδοχικούς κύκλους. Δεν νομίζω. Πολλές κοπέλες το κάνουν. Αλλά ό,τι πει ο γιατρός σου.

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η RAM21 είπε:

Κορίτσι μου λυπάμαι πολύ για τις αποτυχίες. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου η επόμενη να είναι τυχερή και να μην ταλαιπωρηθείτε άλλο!!🙏❤️ Νομίζω ότι ο οργανισμός σου θα σου πει πώς θα συνεχίσετε. Ταπεινή μου γνώμη, αν έχεις πάνω από ένα ωάριο σε κάθε κύκλο, να κάνεις φυσικούς τροποποιημένους. Και 2 και 3 να πάρεις, όφελος είναι. Κι εγώ σε ηλικία λίγο πιο μικρή από σένα, έτσι πήγαινα. Με ήπια πρωτόκολλα. Για φυσικούς τι να πω, όπως νιώθεις...Εγώ δεν άντεχα, δεν μου ταίριαξε κι όλας. Στο τέλος μου είχε προτείνει να τα περνάμε και από έλεγχο, και όποιο υγιές βρίσκουμε να το εμφυτεύουμε. Κι αυτό μπορείς να το κάνεις... Κι αν βρεις ένα υγιές μπορείς και μόνο αυτό να εμφυτεύσεις, με αυξημένες πιθανότητες. 

Δεν ξέρω αν επηρεάζεται η ποιότητα των ωαρίων σε διαδοχικούς κύκλους. Δεν νομίζω. Πολλές κοπέλες το κάνουν. Αλλά ό,τι πει ο γιατρός σου.

Ευχαριστώ πάρα πολύ και για την απάντηση και για την στήριξη! Εύχομαι και σε σένα ό,τι έχεις ονειρευτεί να γίνει! ❤️

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Κορίτσια καλησπέρα! Μανούλα 3 μηνών βρέφους εδώ!!! Θηλάζω αποκλειστικά , όμως ξεκίνησα τη προσπάθεια ν βγάζω Μ θήλαστρο κιόλας έτσι ώστε να κάνω μια μικρή τράπεζα γάλατος ν έχω ν δώσω σε περίπτωση που πρεπει να λείψω σε κάποιο γεύμα! Δυστυχώς δν πάει καλά , κορίτσια μπορεί στο μισάωρο. Ν βγάλω 10 μλ 😞😞😞  στην αρχή ες τη δοκίμασα το swing flex της medela κ τώρα το medela in calma! Με αυτό μπορεί ν βγάλω λίγο παραπάνω τύπου 30 μλ αναρωτιέμαι τι πάει λάθος 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
    • Χρύσα μου πως τα πάτε με το μπεμπακι; Πως είναι η καθημερινότητα με τα παιδάκια σου; Το μωρό πως είναι; Πήγατε στους γιατρούς; ❤️❤️
    • Καλησπέρα κορίτσια μου! Εχω πάρα πολύ καιρό να σας γράψω! Εμείς 7 του μήνα θα γίνουμε 2 μηνών! Το μωράκι μ είναι πολύ καλό φτου φτου από την αρχή τα έχουμε πάει πολύ καλά κάνουμε αποκλειστικό θηλασμό είναι φαγανουλης γεννήθηκε 3.400 και έχει φτάσει ήδη τα 5μιση κιλά. Ευτυχώς κολικούς δεν είχαμε μόνο μερικές μέρες στην αρχή είχε αρκετή ενόχληση μέσα στην ημέρα. Το βράδυ από την πρώτη μέρα κάνει 3ωρα, ακόμα δεν κάνουμε σερί όμως όλη τη νύχτα  ξυπνάει μια φορά για να φάει όμως κοιμάται αμέσως….καναμε και συγκίμιση από την αρχή μέχρι πριν από 2 βδομαδες τώρα είναι στην κούνια του μέσα στο δωμάτιο μου και το πρωί που φεύγει ο άντρας μου τον φέρνω στο κρεβάτι για να κοιμηθούμε άλλο ένα 3 ωρο. Έχουμε αρχίσει να γελάμε, βλέπει πολύ καθαρά γιατί με παρακολουθεί πολύ έντονα ακόμα κ αν είμαι πιο μακριά και αν φύγω σπαραζει θέλει να με βλέπει συνεχώς επίσης τσιριζει αν σταματήσουμε να τον κοιτάμε και να του μιλάμε ενώ είναι ξύπνιος και σε καλή διάθεση 🥲😂  έχω να σας πω όμως ότι όσο ωραία και να είμαστε τώρα και όσο φυσική μ βγαίνει η μητρότητα τις πρώτες 2 εβδομάδες είχα baby blues έκλαιγα για όλα τα είχα βάψει μαύρα δεν έβλεπα φως στο τούνελ! Με το που αρχίσαμε τις βόλτες όλα αυτά σιγά σιγά τελείωσαν! Τώρα πάμε κάθε μέρα μια 3ωρη βόλτα και περνάει όμορφα η μέρα μας. Το μόνο μας θέμα είναι ότι το βράδυ κάποιες μέρες θέλουμε πολύ ώρα να κοιμηθούμε κάθεται κ με κοιτάει όσο θηλάζει δεν κλείνει τα μάτια του με τιποτααααα!!! Αλλά θα το βρούμε που θα πάει! Τις περισσότερες μέρες δεν προλαβαίνω να πιω ούτε νερό αλλά δεν θα το άλλαζα με τίποτα ❤️  γράψτε τα νέα σας και σεις κορίτσια έχουμε πολύ καιρό να τα πούμε στην ομαδούλα μας 
    • Κατ αρχάς να σ ζησει τ μωρακι σου! Εγω εμπειρία δ έχω καθώς θήλαζα αποκλειστικά. Αλλα ακριβώς αυτό θέλω να σχολιάσω. Οτι οοτε δ ηξερα ποσο έπιναν. Με τ θηλασμο δ μετρας μλ. Έτσι ακριβώς κ με τ μπουκαλι. Ακόμα είναι σε φάση π πίνουν γαλατακι οποτε τους κάνει κέφι και όσο... αλλες φορές μπορεί να πίνει επειδή πεινάει, αλλες για να νανούριστει. Εφόσον τ βαρος του είναι οκ κ ο γιατρός σ ειπε ότι αναπτύσσεται μια χαρα μην ασχολείσαι με τ ποσο τρωει. Εσύ θα προσφέρεις οπότε νομίζεις ότι θέλει και όσο πιει.
    • Κορίτσια καλησπέρα ❤️ εχω κι εγω καιρό να γράψω και μπηκα να δω τι κάνετε και να διαβασω τα νεα σας. Εμεις σαραντισαμε πριν λιγες μερες και νομίζω σιγα σιγα στρωνει καπως ο ύπνος. Κανουμε μικτη διατροφή αλλα εχω το αγχος μη μου κοπει το γαλα ..Τα βρήκα λιγο σκουρα και ακόμα ειναι μερες που μου φαίνονται βουνό κι αλλες πιο εύκολες. Η μικρη ειναι πολυ καλή απλα εχει θεματα με τη κοιλιτσα της..Επίσης ενω εχω βοήθεια και θα επρεπε μαλλον να χαιρομαι, εγω εχω γεμίσει τυψεις και νιώθω κακη μαμά και οτι θα έπρεπε να αναλαμβανω εξ ολοκλήρου το παιδί μου μόνη μου.. και μετα σκέφτομαι ότι ειναι νωρις ακόμα.. Πανω κατω αυτα τα νεα μου, ομως ολα καλα και προσπαθώ να σκέφτομαι θετικά   
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...