Μετάβαση σε περιεχόμενο

Υπάρχει κάποια ελπίδα;;

Sia.A

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω εδώ και πολύ καιρό..

Είμαι 27 χρονών .παντρεμένη. Θέλουμε πολύ να κάνουμε παιδί αλλά δυστυχώς πέρασα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Το 2021 πέρασα λέμφωμα Hoghking 3o στάδιο το οποίο βρήκα τυχαία . (Εκείνη την περίοδο προσπαθούσαμε με τον σύζυγό μου για παιδί) , είχα καθυστέρηση έκανα εξετάσεις αίματος και Β-χοριακή, από εκεί κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά είχα 18.000 λευκά αιμοσφαίρια και πήγα στον αιματολόγο μου. Έκανα χειρουργείο ΄και η βιοψία έφερε τα κακά νέα. Πριν ξεκινήσουμε τις χημειοθεραπείες μας είπε ο γιατρός ότι καλό είναι να πάμε σε ένα κέντρο εξωσωματικής για να καταψύξουμε τα ενεργά ωάρια ,το έψαξα αλλά συμφωνήσαμε με τον σύζηγο να μην το κάνουμε λόγο οικονομικού. Ο γιατρός όταν τον ρώτησα πότε μπορώ να κάνω παιδί μου είπε ότι πρέπει να περιμένουμε 2 με 3 χρόνια για να είμαστε σίγουροι ότι τα φάρμακα δεν θα περάσουν στο παιδί. Το ερώτημα μου είναι θα μπορέσω ποτέ να κάνω παιδιά ; και αν όχι τι μπορώ να κάνω;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 20 ώρες, ο/η Sia.A είπε:

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω εδώ και πολύ καιρό..

Είμαι 27 χρονών .παντρεμένη. Θέλουμε πολύ να κάνουμε παιδί αλλά δυστυχώς πέρασα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Το 2021 πέρασα λέμφωμα Hoghking 3o στάδιο το οποίο βρήκα τυχαία . (Εκείνη την περίοδο προσπαθούσαμε με τον σύζυγό μου για παιδί) , είχα καθυστέρηση έκανα εξετάσεις αίματος και Β-χοριακή, από εκεί κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά είχα 18.000 λευκά αιμοσφαίρια και πήγα στον αιματολόγο μου. Έκανα χειρουργείο ΄και η βιοψία έφερε τα κακά νέα. Πριν ξεκινήσουμε τις χημειοθεραπείες μας είπε ο γιατρός ότι καλό είναι να πάμε σε ένα κέντρο εξωσωματικής για να καταψύξουμε τα ενεργά ωάρια ,το έψαξα αλλά συμφωνήσαμε με τον σύζηγο να μην το κάνουμε λόγο οικονομικού. Ο γιατρός όταν τον ρώτησα πότε μπορώ να κάνω παιδί μου είπε ότι πρέπει να περιμένουμε 2 με 3 χρόνια για να είμαστε σίγουροι ότι τα φάρμακα δεν θα περάσουν στο παιδί. Το ερώτημα μου είναι θα μπορέσω ποτέ να κάνω παιδιά ; και αν όχι τι μπορώ να κάνω;

Περαστικά να είναι όλα κορίτσι μου σου εύχομαι υγεία πάνω από όλα!! Είσαι μόνο 27 χρονών πέρασε ήδη ένας χρόνος.  Και δύο χρόνια να περιμένετε ακόμα πάλι μικρή είσαι για να αγχώνεσαι κ να απογοητευεσαι.  Καταλαβαίνω βέβαια ότι ιδανικά θα ήθελες να ξεκινήσεις άμεσα αλλά αν υπάρχει κίνδυνος? Αν δεν εμπιστεύεσαι το γιατρο σου μπορείς να πάρεις δευτερη γνώμη. Εφόσον σου είπε να κανεις κατάψυξη ωαριων πριν άρα δεν υπάρχει ως επιλογή αυτή τη στιγμή. Με τι λογική μου υπομονή μπορείς να κάνεις κ να πάρεις μια δεύτερη γνώμη για το πότε μπορείτε να ξεκινήσετε τις προσπάθειες σας. 

Έχω αγχωθεί πολύ για το μωρό που θα έρθει και αν έρθει φυσικά μην περάσουν τα φάρμακα στο οργανισμό του και βγει με πρόβλημα υγείας. Έχω εμπιστοσύνη στον γιατρό μου αλλά δεν είναι και ειδικός για την εγκυμοσύνη. Σκεφτήκαμε με τον σύζυγό μου όταν θα μας δώσει το οκ ο γιατρός να πάμε να κάνουμε τις απαραίτητες εξετάσεις να δούμε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Φοβάμαι μην μου έχουν αφήσει κάποιο κουσούρι οι χημειοθεραπείες και οι ακτινοβολίες που έχω κάνει.

στις On 20/5/2023 at 1:47 ΠΜ, ο/η Sia.A είπε:

Καλησπέρα σας,

Καταρχήν σιδερένια! Να έχεις πάντα υγεία από εδώ κ εμπρός!

Δυστυχώς θα πρέπει να περιμένετε τα χρόνια που σου είπαν... Φίλη μου που δεν ήθελε να περιμένει κ όντως έκανε παιδί ( κ εύκολα γιατί ήταν μικρή σαν εσένα) πριν περάσουν τα χρόνια που τους είπαν, έκανε δυστυχώς ένα παιδί με πολλά προβλήματα. Όταν πέρασαν τα χρόνια κ έκανε δεύτερο όλα πήγαν μια χαρά! Επίσης άλλη φίλη μου που πέρασε κ αυτή κακοήθεια σε παιδική ηλικία έκανε παιδάκια υγιέστατα.

Είσαι πολύ νέα κ δεν νομίζω ότι θα έχετε κάποιο πρόβλημα. Αν θες να έχεις μια εικόνα μπορείς να κάνεις εξετάσεις γονιμότητας ώστε να δεις που βρίσκεσαι κ αν έχεις επηρεαστεί από τα φάρμακα, τα οποία όντως κάποιες φορές έχουν επίπτωση στη γονιμότητα. Όμως κ όσο περνάει ο καιρός θα επανέρχεσαι κ θα είσαι καλύτερα!

Η αλήθεια είναι πως η κατάψυξη ήταν μια καλή λύση ακριβώς επειδή θα ήταν από πριν από τη θεραπεία κ δεν θα είχες την ανησυχία αν έχουν περάσει τα φάρμακα. Μάλιστα εφόσον ήσουν μαζί με τον άντρα σου θα είχες καταψυξει απευθείας έμβρυα που είναι πολύ ισχυρά στην κατάψυξη κ απόψυξη κ έτσι θα είχες απευθείας υγιή "καθαρά από φάρμακα" έμβρυα. Εγώ λόγω υπογονιμότητας έμεινα έγκυος με εξωσωματική κ είχα καταψυξει έμβρυα τα οποία πήρα στη συνέχεια κ έκανα παιδί κ έχω ακόμα στην κατάψυξη αν θέλω να κάνω κ άλλα. Σε κάθε περίπτωση είσαι παρά πολύ νέα κ είμαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά!

Να σου πάνε όλα καλά!

Κορίτσι μου καλημέρα και εύχομαι όλα να είναι καλά με την υγεία σου,δεν μπορώ να σου πω για το ιατρικό κομμάτι γιατί δεν είμαι γιατρός αλλά ακόμη και εάν δεν έχεις δικά σου ωάρια μπορείς να δεις το ενδεχόμενο δανεικων ωαρίων στο μέλλον,η υποβοηθουμενη ιατρική έχει προχωρήσει πολύ και υπάρχουν εναλλακτικές.Εισαι μικρούλα και έχεις δυνατότητα να περιμένεις,μπορείς να απευθυνθείς και σε έναν γυναικολόγο για να σου πει τι εναλλακτικές έχεις. Μην αγχώνεσαι, προέχει η υγεία σου,γιατί και μωράκι να κάνεις αυτό χρειάζεται μια υγιή μαμα.Ευχομαι ότι καλύτερο.

Καλησπέρα σας,

Sia είσαι πολύ νέα.Να κοιτάξεις την υγεία σου πρώτα.Υπάρχουν πολλές μα πολλές επιλογές ποια.

Είμαι 51 ετών τα κλείνω σε ένα μήνα, και είμαι έγκυος με δότρια ωαρίων στον 7 μήνα εγκυμοσύνης .΄΄Όλα πανε καλά, και επειδή είχα κάνει παράλληλα και αίτηση υιοθεσίας με πήραν τηλέφωνο και για αυτό .Απλά επειδή είμαι έγκυος , παγώσαμε την αίτηση για 6 μήνες. Αλλά μπορώ και να υιοθετήσω.

Εδώ πρέπει να σου πω ότι δεν έχω κάποια οικονομική επιφάνεια, όταν ξεκίνησα να κάνω εξωσωματική ήμουν άνεργη , αλλά στην πορεία πέρασα στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ και τώρα περιμένω τον διορισμό μου. Επίσης την εξωσωματική την ξεκίνησα με τον σύζυγο, στην πορεία εκείνος άλλαξε γνώμη ,δεν ήθελε παιδιά και πήραμε διαζύγιο .Εγώ όμως συνέχισα μόνη μου την διαδικασία, (αφού φυσικά πέρασα μεγάλη περίοδο στοχασμού πάνω στο θέμα)Μην το βάζεις κάτω ποτέ, να κυνηγάς τα όνειρά σου, να βρεις γιατρούς που είναι πάνω από όλα άνθρωποι και μπορείς να εμπιστευτείς Την μέρα που έκανα εξωσωματική εγώ, έκανε εξωσωματική στον  γιατρό μου μια κοπέλα που είχε περάσει καρκίνο πριν από λίγα χρόνια. Το όνομα του γιατρού είναι Παναγιώτης Ψαθάς και είναι στο institute of LIFE του Ιασώ .Ψάξε το λίγο  στο ίντερνετ .Είναι Άνθρωπος Πάνω Από Όλα.  Μπορείς να τον συμβουλευτείς απλά, για να ηρεμήσεις και να οργανώσεις την σκέψη σου.

στις πριν 2 ώρες, ο/η ΙΩΑΝΝΑ1972 είπε:

Sia είσαι πολύ νέα.Να κοιτάξεις την υγεία σου πρώτα.Υπάρχουν πολλές μα πολλές επιλογές ποια.

Είμαι 51 ετών τα κλείνω σε ένα μήνα, και είμαι έγκυος με δότρια ωαρίων στον 7 μήνα εγκυμοσύνης .΄΄Όλα πανε καλά, και επειδή είχα κάνει παράλληλα και αίτηση υιοθεσίας με πήραν τηλέφωνο και για αυτό .Απλά επειδή είμαι έγκυος , παγώσαμε την αίτηση για 6 μήνες. Αλλά μπορώ και να υιοθετήσω.

Εδώ πρέπει να σου πω ότι δεν έχω κάποια οικονομική επιφάνεια, όταν ξεκίνησα να κάνω εξωσωματική ήμουν άνεργη , αλλά στην πορεία πέρασα στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ και τώρα περιμένω τον διορισμό μου. Επίσης την εξωσωματική την ξεκίνησα με τον σύζυγο, στην πορεία εκείνος άλλαξε γνώμη ,δεν ήθελε παιδιά και πήραμε διαζύγιο .Εγώ όμως συνέχισα μόνη μου την διαδικασία, (αφού φυσικά πέρασα μεγάλη περίοδο στοχασμού πάνω στο θέμα)Μην το βάζεις κάτω ποτέ, να κυνηγάς τα όνειρά σου, να βρεις γιατρούς που είναι πάνω από όλα άνθρωποι και μπορείς να εμπιστευτείς Την μέρα που έκανα εξωσωματική εγώ, έκανε εξωσωματική στον  γιατρό μου μια κοπέλα που είχε περάσει καρκίνο πριν από λίγα χρόνια. Το όνομα του γιατρού είναι Παναγιώτης Ψαθάς και είναι στο institute of LIFE του Ιασώ .Ψάξε το λίγο  στο ίντερνετ .Είναι Άνθρωπος Πάνω Από Όλα.  Μπορείς να τον συμβουλευτείς απλά, για να ηρεμήσεις και να οργανώσεις την σκέψη σου.

Έχω μείνει λίγο παγωτο με όλη την ιστορία. Ευχαριστώ πολύ που τη μοιραστήκατε θα δώσει σίγουρα κουράγιο σε πολλές γυναίκες! Μπράβο σας, είμαι περήφανη αλήθεια ! Με το καλό το μωράκι σας ❤️🙏🏼

Καλησπερα κι απο εμενα!

Καταρχάς να σου ευχηθώ κι εγω χίλιες φορε΄ς περαστικά και να είσαι σιδερένια. Κορίτσι μου, δεν μπορώ να σου πω αν υπαρχει ελπίδα καθώς δεν είμαι γιατρός. Θα σου πω όμως έχε πίστη και εμπιστοσύνη στο γιατρό σου. Αν εκείνος είπε να περιμένεις Χ χρονο, τόσο να περιμένεις. Εισαι μικρή, δεν υπάρχει πρόβλημα και "περιορισμός". Για να ειμαι ειλικρινής η σκέψη μου είναι ότι καμία ηλικία δεν ειναι απαγορευτική, η επιστήμη έχει κάνει αλματα, οπότε το θεμα της ηλικίας βγάλτο απο το μυαλουδάκι σου. Λύσεις υπάρχουν ένα σωρό. 

Για την ώρα, άσε το χρονο να κυλίσει, χτίσε μια ομορφη σχέση με τον άντρα σου, μείνετε αγαπημένοι και ενωμένοι και οταν ο γιατρός δώσει το πράσινο φως προχωράτε. 

• 2 weeks later...

Καλησπέρα σας,

Καλησπέρα κορίτσι μου. Λυπάμαι πολύ γιαυτό που πέρασες. Να σου πω ότι η αδερφή μου 31 χρονών περνάει το λέμφωμα Hodgkin. Δεν είναι παντρεμένη και δεν έχει παιδάκια αν και έχει σύντροφο. Είναι μια δύσκολη κατάσταση που σε κάνει όμως πιο δυνατό. Εκείνη είναι στο 4ο στάδιο και ήθελε να κάνει κατάψυξη αλλά δεν είχε το χρονικό περιθώριο. Ο φόβος τη κυριεύει και φοβάται ότι δεν θα κάνει παιδιά πότε. Επειδή και εγώ το έψαξα όσο μπόρεσα φυσικά αν η χημειοθεραπεία σου ήταν η ABVD έχεις σίγουρα πιο πολλές πιθανότητες από τη Beacopp η οποία είναι πιο τοξική. Άκουσα από μια κυρία η οποία πέρασε το ίδιο σε ηλικία 35( τώρα είναι 37 και είχε ήδη 2 παιδακια) οτι θέλεις 3 με 4 χρόνια για να είσαι οκ και να μπορέσεις να κάνεις τα παιδάκια σου. Στην αδερφή μου είπαν ότι δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Μην ανησυχείς καθόλου! Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και θα μπορέσεις να έχεις και εσύ ένα μωράκι!

• 2 weeks later...
στις On 4/6/2023 at 4:48 ΜΜ, ο/η Christina.... είπε:

Καλησπέρα κορίτσι μου. Λυπάμαι πολύ γιαυτό που πέρασες. Να σου πω ότι η αδερφή μου 31 χρονών περνάει το λέμφωμα Hodgkin. Δεν είναι παντρεμένη και δεν έχει παιδάκια αν και έχει σύντροφο. Είναι μια δύσκολη κατάσταση που σε κάνει όμως πιο δυνατό. Εκείνη είναι στο 4ο στάδιο και ήθελε να κάνει κατάψυξη αλλά δεν είχε το χρονικό περιθώριο. Ο φόβος τη κυριεύει και φοβάται ότι δεν θα κάνει παιδιά πότε. Επειδή και εγώ το έψαξα όσο μπόρεσα φυσικά αν η χημειοθεραπεία σου ήταν η ABVD έχεις σίγουρα πιο πολλές πιθανότητες από τη Beacopp η οποία είναι πιο τοξική. Άκουσα από μια κυρία η οποία πέρασε το ίδιο σε ηλικία 35( τώρα είναι 37 και είχε ήδη 2 παιδακια) οτι θέλεις 3 με 4 χρόνια για να είσαι οκ και να μπορέσεις να κάνεις τα παιδάκια σου. Στην αδερφή μου είπαν ότι δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Μην ανησυχείς καθόλου! Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και θα μπορέσεις να έχεις και εσύ ένα μωράκι!

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου περαστικά! Να βγει νικήτρια κ να κάνει την οικογένεια κ τη ζωή που επιθυμεί!

στις On 14/6/2023 at 6:29 ΜΜ, ο/η Tokyo είπε:

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου περαστικά! Να βγει νικήτρια κ να κάνει την οικογένεια κ τη ζωή που επιθυμεί!

Ευχαριστώ πολύ! 🥰

• 1 month later...

Το πιο σημαντικό απ' όλα είναι ότι είσαι καλά!

Μπορείς να αξιοποιήσεις αυτά τα 2-3 χρόνια αναμονής για να κάνεις μικρά ταξίδια, να ευχαριστηθείς τη ζωή, να προετοιμαστείς για το μελλοντικό γονεϊκό ρόλο. Ακόμη κι αν μελλοντικά αντιμετωπίσεις υπογονιμότητα (που δεν είναι δεδομένο ότι θα την αντιμετωπίσεις), η επιστήμη έχει κάνει άλματα και μπορεί να σε βοηθήσει πολύ, ιδιαίτερα σ'αυτή την ηλικία. Σε 2-3 χρόνια θα είσαι ακόμη πολύ νέα!

Όλα να πάνε σούπερ! :) 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Γενικά πώς είστε κορίτσια; Από ύπνο, γκρίνια; Εμένα μου δυσκολεύεται λίγο στους ημερήσιους ύπνους τώρα τελευταία, τον βάζω μάρσιπο και κοιμάται! Και το βράδυ ξυπνάει αρκετές φορές μέχρι να κοιμηθεί καλά καλά.. τα μασητικά τα αποστειρωνετε;
    • Καλημέρα σε όλες. Καταρχήν να πω πως λυπάμαι πολύ @Xrisa95 και @Elenaki_. Πραγματικά εύχομαι να πάνε όλα καλά μέχρι το τέλος και να κρατήσετε τα μωράκια σας στην αγκαλιά σας. Ευτυχώς με την δύναμη της επιστήμης μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και να προλάβουμε δύσκολες καταστάσεις. Η ομάδα μας είναι εδώ για να στηρίξει όποια μανούλα το χρειάζεται, πρέπει να το θυμόμαστε αυτό.  Κορίτσια ας έχουμε αισιοδοξία και πίστη στα μωράκια μας, θα τα καταφέρουμε μαζί τους, είμαι σίγουρη🙏Άλλωστε αυτό το μαγικό ταξίδι φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του❤️ Τα δικά μας νέα από το ντόπλερ μας.... Όλα μας τα βρήκε καλά η γιατρός. Μας είπε ότι έχει φυσιολογική ανάπτυξη και σε κιλά μας την έβγαλε 1.941 γρ. Τράχηλος κλειστός. Επίσης παραμένει με το κεφάλι κάτω και μας είπε πως τώρα πια δύσκολα θα αλλάξει θέση, δεν είναι απίθανο βέβαια αλλά δύσκολο. Ελπίζουμε για το καλύτερο. Τώρα πια θα μας δει ο δικός μας γιατρός σε 2 εβδομάδες.,
    • Κορίτσιααα πως σιδερωνετεεεε ?? Εγώ την έχω τη σιδερωστρα στην αποθήκη και δε σιδερωνω τιποτα😅 εν τω μεταξύ όλο χειμωνιάτικα τώρα δε θέλουν σίδερο ευτυχώς..το καλοκαίρι σιδέρωνα ..εκεί δε μπορούσα να το αποφύγω...ήταν σαν πατσαβούρα οι μπλουζες😂
    • Καλημέρα κορίτσια !  Συνέχισε επαφές και τα τεστ να δεις πως πάει η γραμμουλα 🙂 
    • Καλημέρα κορίτσια μ!!!! Να σας ζήσουν τα μωράκια σας σε αυτές που γέννησαν και με το καλό εμείς που αναμένουμε ακόμα!!! Εγώ έχω κάνει δύο non stress ! Στο δεύτερο π έκανα τη πέμπτη είχα συσπάσεις αλλά ήταν ακανόνιστες , οπότε μ είπε η μαία ν πάω πάλι αύριο και βλέπουμε! Εγώ όμως κορίτσια μέσα στο σουκου είχα πολλά πονάκια περιόδου που κάποιες φορές η κοιλιά πέτρωνε και κάποιες άλλες όχι! Δν ξέρω αν πιάνεται γ συσπάσεις ή αν είναι επειδή με βαράει κ η μπέμπα χαμηλά!!! Είδωμεν αύριο!!! 🙏🙏 38 πάρα δύο μέρες θ είμαι!  @kiddo μου όσον αφορά γ τις βαλίτσες μαιευτηρίου εμάς μας έδωσαν μια λίστα! Θα την ανεβάσω εδώ ! Εγώ γεννάω σε δημόσιο νοσοκομείο! Μας είπαν επιπλέον ν έχουμε μαζί μας βολταρεν υπόθετα και αποτέλ! 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...