Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ενέσεις αντιπηκτικής αγωγής και σαλοσπιρ

Recommended Posts

Δημοσίευση

Όσες κάνετε ενέσεις αντιπηκτικής, κάθε πότε κάνετε εξέταση αντι-χα ? 

Επίσης όσες παίρνετε ταυτόχρονα και σαλοσπιρ, πότε θα το σταματήσετε σας έχουν πει; 

Εμένα μου είπε ίσως μετά την β επιπέδου αναλόγως τις εξετάσεις, αλλά διαβάζω γενικά ότι οι γιατροί συστήνουν μετά την 32η εβδομάδα.

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Emily2 είπε:

Επίσης όσες παίρνετε ταυτόχρονα και σαλοσπιρ, πότε θα το σταματήσετε σας έχουν πει; 

Εμένα μου είπε ίσως μετά την β επιπέδου αναλόγως τις εξετάσεις, αλλά διαβάζω γενικά ότι οι γιατροί συστήνουν μετά την 32η εβδομάδα.

Καλημέρα!! Με το καλό το μωράκι σου!! Εγώ εξεταση αντι-χα έκανα κάθε μήνα.. τώρα για το σαλοσπιρ δεν θυμάμαι πότε ακριβώς το σταμάτησα πάντως σίγουρα μετά την 32η εβδομάδα.. αυτά διαφέρουν σε κάθε κοπέλα ανάλογα και τι πρόβλημα υπάρχει και παίρνεις το κάθε φάρμακο, οπότε κρίνει ο γιατρός..

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Sandyb είπε:

Καλημέρα!! Με το καλό το μωράκι σου!! Εγώ εξεταση αντι-χα έκανα κάθε μήνα.. τώρα για το σαλοσπιρ δεν θυμάμαι πότε ακριβώς το σταμάτησα πάντως σίγουρα μετά την 32η εβδομάδα.. αυτά διαφέρουν σε κάθε κοπέλα ανάλογα και τι πρόβλημα υπάρχει και παίρνεις το κάθε φάρμακο, οπότε κρίνει ο γιατρός..

Κάθε μήνα ;; εγώ ανά 2 μηνο κάνω... 

Συγνώμη που ρωτάω αν φυσικά θέλεις απαντάς, είχες θρομβοφιλια και έκανες ενέσεις και έπαιρνες σαλοσπιρ; 

Δημοσίευση
στις πριν 6 ώρες, ο/η Emily2 είπε:

Καλησπέρα,έχω θρομβοφιλια και κάνω αντιπυκτικες από την αρχή της κύησης , θα τις σταμάτησώ σαράντα ημέρες μετά την γέννα, σαλοσπιρ δεν παίρνω.Στην πρώτη εγκυμοσύνη έκαναν anti-xa στον 8 μήνα,μέχρι τον όγδοο η δόση της ηπαρινης προσαρμοζοτανε ανάλογα τα κιλά που έίχα.Τωρα έχω αλλάξει αιματολογο αλλά και αυτός το ίδιο πράγμα μου είπε anti-xa θα κάνουμε στον όγδοο.

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η Emily2 είπε:

Κάθε μήνα ;; εγώ ανά 2 μηνο κάνω... 

Συγνώμη που ρωτάω αν φυσικά θέλεις απαντάς, είχες θρομβοφιλια και έκανες ενέσεις και έπαιρνες σαλοσπιρ; 

Ναι εμένα μαζί με τις υπόλοιπες εξετάσεις μου έβαζε και την αντι-χα όχι από την αρχή κάπου πριν τη β επιπέδου ξεκίνησε να μου τη γράφει συχνα.. πριν την εγκυμοσύνη που μου χάρισε το αγοράκι μου είχα μια αποβολή και σε έλεγχο που έκανα με αιματολογο βρηκαμε θέμα σε δύο γονίδια της ομοκυστεΐνης , δεν είναι ακριβώς θρομβοφιλια, αν θυμάμαι μου είχαν πει πως για αυτό είναι σημαντικό να λαμβάνω φυλλικό οξύ που έτσι κι αλλιώς έπαιρνα αλλά λόγω εξωσωματικής και λόγω προηγούμενης αποβολής θεώρησαν οι γιατροί που με παρακολουθούσαν ότι καλό θα ήταν να κάνω από την αρχή ενέσεις ηπαρινης. νομίζω δηλαδη πιο πολύ προληπτικά το είπαν.. από την άλλη το σαλοσπιρ το ξεκίνησα αμέσως μετά την αυχενική γιατι είχα αρκετά αυξημένες πιθανότητες προεκλαμψιας γιαυτο και το έκοψα προς το τέλος της εγκυμοσύνης μου και ευτυχώς όλα πήγαν καλα

Δημοσίευση
στις πριν 9 λεπτά, ο/η Sandyb είπε:

Ναι εμένα μαζί με τις υπόλοιπες εξετάσεις μου έβαζε και την αντι-χα όχι από την αρχή κάπου πριν τη β επιπέδου ξεκίνησε να μου τη γράφει συχνα.. πριν την εγκυμοσύνη που μου χάρισε το αγοράκι μου είχα μια αποβολή και σε έλεγχο που έκανα με αιματολογο βρηκαμε θέμα σε δύο γονίδια της ομοκυστεΐνης , δεν είναι ακριβώς θρομβοφιλια, αν θυμάμαι μου είχαν πει πως για αυτό είναι σημαντικό να λαμβάνω φυλλικό οξύ που έτσι κι αλλιώς έπαιρνα αλλά λόγω εξωσωματικής και λόγω προηγούμενης αποβολής θεώρησαν οι γιατροί που με παρακολουθούσαν ότι καλό θα ήταν να κάνω από την αρχή ενέσεις ηπαρινης. νομίζω δηλαδη πιο πολύ προληπτικά το είπαν.. από την άλλη το σαλοσπιρ το ξεκίνησα αμέσως μετά την αυχενική γιατι είχα αρκετά αυξημένες πιθανότητες προεκλαμψιας γιαυτο και το έκοψα προς το τέλος της εγκυμοσύνης μου και ευτυχώς όλα πήγαν καλα

Κι εγώ το ίδιο έχω με την ομοκυστεΐνη. Και από την εξωσωματική κι εγώ κάνω αντιπηκτικες , παίρνω σαλοσπιρ, φυλλικό και β12. Εμπιστεύομαι την αιματολογο μου, αλλά αγχωνομαι παράλληλα μη συμβεί κάτι . 

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου 

Δημοσίευση

Kαλησπέρα σας κορίτσια,

στην αρχη της εγκυμοσύνης ξεκίνησα με σαλοσπιρ 80 επείδη στην αυχενική μου βγήκε χαμηλά η τιμή που ήταν για γρήγορο τοκετό,και αυξήσμε τη δόση στα 100 με το σαλοσπιπ.

δεν έκλεισε εβδομ΄'αδα και στην 13η εβδομ΄λαδα κυησης έπαθα αποκόλληση στον πλακούντα και κρεβατόθηκα για 10 ημέρες.

ο γυναικολόγος μου συνεστησε αντιπηκτικες και ξεκινήσαμε τις inohep 0,45 και κάθε μήνα εξέταση nati-xa  από αιματολόγο που με παρακολουθεί και αυτος.

στις εξετάσεις για θρομβοφιλία  μόνο η c6771 έδειξε ετεροζυγοτία

και η a1298c μη ανιχνευσιμη.

και αναρωτιέμαι εγώ τώρα αν έχτε ακούσει ότι το σαλοσπιρ γενικά μπορεί να δημιουργήσει προβλημα αποκόλλησης????

Δημοσίευση
στις πριν 24 λεπτά, ο/η Emily2 είπε:

Κι εγώ το ίδιο έχω με την ομοκυστεΐνη. Και από την εξωσωματική κι εγώ κάνω αντιπηκτικες , παίρνω σαλοσπιρ, φυλλικό και β12. Εμπιστεύομαι την αιματολογο μου, αλλά αγχωνομαι παράλληλα μη συμβεί κάτι . 

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου 

Ε ναι ένα άγχος πάντα υπάρχει, λογικό είναι.. αυτό δεν φεύγει ποτέ.. κι εγώ έψαχνα, διάβαζα, ρωτούσα και έλεγα άντε να γεννήσω να ηρεμήσω αλλά μπα.. μεγαλύτερο άγχος έχω τώρα για την ψυχούλα μου!! Και είναι ήδη 1 έτους 😆 Ο άντρας μου με κοροϊδεύει και μου λέει άντε να πάει φαντάρος να ηρεμήσεις κάποτε!! Χιχι!! Αφού εμπιστεύεσαι τους γιατρούς σου τίποτα δεν θα συμβει.. έφτασες ως εδώ μια χαρά και θα πάνε όλα καλά και στη συνέχεια!! Με το καλό εύχομαι με το μικρακι σου γερό και δυνατό στην αγκαλίτσα σας!! ❤️

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η Sandyb είπε:

Ε ναι ένα άγχος πάντα υπάρχει, λογικό είναι.. αυτό δεν φεύγει ποτέ.. κι εγώ έψαχνα, διάβαζα, ρωτούσα και έλεγα άντε να γεννήσω να ηρεμήσω αλλά μπα.. μεγαλύτερο άγχος έχω τώρα για την ψυχούλα μου!! Και είναι ήδη 1 έτους 😆 Ο άντρας μου με κοροϊδεύει και μου λέει άντε να πάει φαντάρος να ηρεμήσεις κάποτε!! Χιχι!! Αφού εμπιστεύεσαι τους γιατρούς σου τίποτα δεν θα συμβει.. έφτασες ως εδώ μια χαρά και θα πάνε όλα καλά και στη συνέχεια!! Με το καλό εύχομαι με το μικρακι σου γερό και δυνατό στην αγκαλίτσα σας!! ❤️

Αυτό λέω κι εγώ , να γεννήσω να ηρεμήσω γιατί έχω τρελαθεί..αλλά όπως λες μάλλον μετά χειρότερα θα είμαι χαχαχ 😄 σε ευχαριστώ πολύ πολύ. Ευχομαι και στη δική σου οικογένεια τα καλύτερα ❤️

Δημοσίευση
στις πριν 9 ώρες, ο/η Emily2 είπε:

Αυτό λέω κι εγώ , να γεννήσω να ηρεμήσω γιατί έχω τρελαθεί..αλλά όπως λες μάλλον μετά χειρότερα θα είμαι χαχαχ 😄 σε ευχαριστώ πολύ πολύ. Ευχομαι και στη δική σου οικογένεια τα καλύτερα ❤️

Καλημέρα! Εγώ είχα βρει σε έλεγχο (λόγω κληρονομικότητας) κάποιο θέμα θρομβοφιλιας που σχετίζονταν περισσότερο με αποβολές παρά οτιδήποτε άλλο. Έπαιρνα ηπαρίνη από την αρχή ως κ περίπου μία βδομάδα μετά τον τοκετό. Σαλοαπιρ πήρα το πρώτο τρίμηνο κυρίως λόγω της εξωσωματικής που έκανα όπου το δίνουν γενικά στο πρωτόκολλο (τουλάχιστον ο γιατρός μου). Την εξέταση που λέτε δεν την έκανα ποτέ... Γέννησα χωρίς προβλήματα ως το τέλος. Σου εύχομαι με το καλό! 

Δημοσίευση

Κι εγώ εξέταση anti-xa κάθε μήνα κάνω μαζί με γεν. αίματος (η αιμστολογος θέλει να τις βλέπει μαζί  τις 2 εξετάσεις) . Πέρα από την γενική εικόνα που κοιτάει κάθε φορά, σημειώνει και τα αιμοπετάλια πόσα έχω). 

Δημοσίευση

Καλησπέρα! Κι εγώ κάθε μήνα έκανα εξέταση anti xa και σταμάτησα 3-4 μέρες πριν γεννήσω γιατί δεν κάνει να έχεις πάρει ηπαρίνη και να κάνεις επισκληριδιο. Ήμουν με ραντεβού όμως οπότε ήξερα πότε θα πάω. Δε ξέρω αν κάποια στιγμή το κόβουν όταν πας για φυσιολογικά. 

Επίσης έκανα και αφού γέννησα για καμμία βδομάδα όμως. 

Επειδή κάθε ένεση είναι για συγκεκριμένα κιλά ίσως μας βάζουν με συγκεκριμένη συχνότητα ανάλογα με το βάρος της κάθε από εμάς . Εγώ πχ ξεκίνησα 60 και αν θυμάμαι καλά η 4,5 καλύπτει μέχρι 65 κιλά μαξ. 

Με το καλό το μωράκι σου 

Δημοσίευση

Καλησπέρα. Κι εγώ έπαιρνα σαλοσπίρ 100. Μου το έδωσε μετά τη β επιπέδου λόγω αντιστάσεων στην αιμάτωση του τραχήλου (κάπως έτσι μας το είχαν πει) που φάνηκε τότε. Το σταμάτησα 1 μήνα και κάτι προτού γεννήσω (γέννησα την 38η εβδομάδα).

Να πάνε όλα καλά! Με το καλό να υποδεχτείς το μωράκι σου!!

Δημοσίευση
στις On 2/5/2023 at 9:58 ΠΜ, ο/η Emily2 είπε:

καλησπερα επερνα salospir απο την 12 εβδομαδα μεχρι και την 35η οπου το κοψαμε ωστε αν γεννουσα νωριτερα να μπορέσω να κανω επισκλειριδιο μετα απο μια εβδομαδα γεννησα εκτακτως με καισαρικη επειδη δεν καταλαβαινα το μωρο και ειχα ανεβασει πιεση. με το καλο ευχομαι.

Δημοσίευση
στις On 2/5/2023 at 9:58 ΠΜ, ο/η Emily2 είπε:

Δεν ειχα θρομφοφιλια οι εξετασεις κανονικες ολες αλλα προληπτικα  λογω ηλικιας 42 κ διδυμη κυησης εκανα κλεξαν 0,4 σε ολη τη εγκυμοσυνη .επαιρνα κ σαλοσπιρ το όποιο το εκοψα 30+4 στο ντοπλερ ( το ειχα εστειλα στην αιματοκογο το ντοπλερ κ ειπε ολα οκ κοψτο τωρα) αντιχα την ειχα ρωτησει ποτε θα κανουμε(γιατι διαβαζα οτι αλλες γυναικες κανανε ) και μου ειπε δε θα κανουμε γιατι εχει «καταργηθει» δηλαδη δεν απαιτείται καν τροποποίηση της δόσης μου 0,4 που ειναι προστατευτική κ  μονο σε σπανιες περιπτωσεις κανουν πχ αν ημουν υπέρβαρη ή πχ 40 κιλά  ή ειχα θεμα με νεφρα-0λα πηγανε καλά !

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλημέρα κοριτσάρα εγώ να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία και να φωλιάσουν τα εμβρυακια δυνατά στην κοιλίτσα σου ... Από κει και πέρα κάνε αυτό που σε κάνει να νιώθεις χαλαρή κορίτσι μου δεν θες να το ξέρει κανένας ,δεκτό δικό σας θέμα είναι κανένας δεν μπορεί να πει κάτι ,οκ καλοί οι γονείς καλοί και οι φίλοι αλλά όσο να ναι σ αυτό είναι πραγματικά δίπλα το ζευγάρι .καλή επιτυχία κοριτσάρα 
    • Στη βιοχημική εγώ τελευταία χοριακη Πέμπτη 500+ και Κυριακή μου κατέβηκε το αίμα. Αν πονάς λογικά θα κατεβει σιγά σιγά. Για μένα ήταν σαν μια πολύ άσχημη περίοδος με την πρώτη μέρα να έχω τρομερή αδυναμία. Αυτό τίποτα παραπάνω. Την επόμενη Παρασκευή η χοριακη είχε πέσει στο 10.
    • Καλημέρα στην παρέα την όμορφη.!!! Τι κάνουν τα κορίτσια μου;; Πως είναι το ΣΚ σας;; Εγώ κορίτσια είμαι χαλαρή! και.. δεν βλέπω την ώρα να ρθει η Πέμπτη! 🤣 Καλά χαλαρή δεν με λες, σωματικά τουλάχιστον.. αλλά ψυχικά ναι! είμαι πολύ χαλαρή.. και χαρούμενη! Επιτέλους είμαι τόσο κοντά στο όνειρο μετά από τόσους μήνες!!! Δεν βλέπω την ώρα να πάω. Αυτή τη φορά τα κανόνισα με το σύζυγο να πάμε χωρίς να ξέρει κανείς τπτ.. ούτε φίλοι, ούτε γονείς, ούτε συγγενείς.. κανείς!!!!! Θα πάμε Τετάρτη Θεσσαλονίκη και θα γυρίσουμε Πέμπτη μετά την ετ, κανείς δεν θα καταλάβει τπτ.. ούτε στάση στην Ξάνθη θα κάνουμε στα πεθερικά. Μόνοι μας στο ταξίδι αυτό. Την προηγούμενη φορά το πέρασαν οι γονείς μας και δύο τρεις φίλοι όλο αυτό μαζί μας και τους κόστισε πολύ ψυχολογικά. Αυτή τη φορά θέλω να μην στοιχίσει σε κάνεναν αν κάτι δεν πάει καλά.! Γιατί άλλο να ανακοινώνεις απλά αν κάτι πέτυχε ή δεν πέτυχε κι άλλο να ζεις όλη τι διαδρομή.. γι' αυτό και αυτή τη φορά είπα και τους είπα.. το ξέρουν δηλαδή.. ότι η συνταγή έχει αλλάξει προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Για το δικό τους καλό και μόνο.. γιατί δεν μπορώ να σηκώνω εκτός από μένα και εκείνους ψυχολογικά, δεύτερη φορά δεν νομίζω ότι θα είμαι τόσο δυνατή για να το αντέξω, οπότε καλύτερα να προφυλλάξω και εκείνους και εμένα κυρίως!
    • Κορίτσι μου χθες μίλησα με το κέντρο πάλι έχω ακριβώς τα ίδια συμπτώματα που προαναφερες ,μια έρχονται μια φεύγουν ,η απάντηση τους ήταν για ακόμη μια φορά ότι όλα αυτά είναι φυσιολογικά και να προσπαθήσω να είμαι ήρεμη και ξεκούραστη ,εγώ αύριο 5+2 πάω για πρώτο υπερυχο και έχω χε@@@ πάνω μου χαχαχα
    • Λοιπόν διαβάζω "χαζά" νομίζω... Τι είναι αυτά που διαβάζω;; Αρραβωνιασμένη ήμουν κι εγώ στα 25 με έναν όπως αποδείχτηκε εκ τον υστέρον ψυχάκια τύπο. Ζω σε επαρχιακό χωριό κάτω των 500 κατοίκων που και να κλάσεις ο άλλος τη μυρίζει. Δεν σκέφτηκα ούτε μια στιγμή τι θα πει ο κόσμος αν χωρίσω.. σκέφτηκα μόνο τον εαυτό μου και το δικό μου καλό για το μέλλον που θέλω να έχω. Και προφανώς χώρισα. Κι εμένα ουσιαστικά η πρώτη μου σχέση ήταν, άλλη δεν είχα.. ήμουν 25 και ήθελα πολύ οικογένεια.. δεν στο κρύβω ότι άργησα πολύ να βρω τον άντρα μου, όχι γιατί ήμουν αρραβωνιασμένη και δεν με θέλανε.. απλά γιατί δεν έβρισκα τον κατάλληλο για μένα..  είχα καεί από το χυλό οπότε είχα αρχίσει να φυσάω και το γιαούρτι. Προφανώς και δεν τον γνώρισα σε κοινές παρέες ή στη μικρή κοινωνία που ζω.. ξέρεις πως τον γνώρισα τον άντρα μου;; Μέσα από το badoo.. 🤣🤣 για την ακρίβεια αυτός με είδε εκεί, δεν μου έστειλε μνμ και έψαξε και με βρήκε στο fb και μου έστειλε μνμ από κει.. Εγώ στο χωριό των 400ων κατοίκων και αυτός στην Αλεξανδρούπολη, 170 χιλιόμετρα μακριά. Κι αυτός αρραβωνιασμένος και χωρισμένος στις ίδιες ηλικίες πάνω κάτω με τις δικές μου. Μια χαρά τα βρήκαμε και μια χαρά παντρευτήκαμε και πολύ γρήγορα μάλιστα. 1 Σεπτεμβρίου του 2020 μου έστειλε το πρώτο μνμ.. 28 Αυγούστου 2021 μου έκανε πρόταση γάμου και 24 Σεπτεμβρίου του 2022 με παντρευτήκε.. τόσο απλά, τόσο γρήγορα.  Και για να το πάω λίγο πιο μακριά, φίλη μου πολύ καλή από το ίδιο χωριό.. αυτό το μικρό.. αυτή την κλειστή κοινωνία.. ναι.. αυτή.. παντρευτήκε παιδί το οποίο ήταν ήδη παντρεμένο μια φορά και χωρισμένος, χωριό παιδιά βέβαια. Μια χαρά οικογένεια έκαναν μαζί και έχουν και δύο κοριτσάκια αυτή τη στιγμή.. τι με αυτό δηλαδή;; άνθρωποι που έχουν κάνει κάποιες επιλογές στη ζωή τους και δεν προχώρησαν για τον α-β λόγο είναι καταδικασμένοι στην μοναξιά;; Σε όποιο χωριό αυτής της χώρας και να ζούμε.. Να ξέρεις πως όλα είναι στο κεφάλι μας και πουθενά αλλού!!! Δική σου η ζωή δική σου και η επιλογή για το πως θα τη ζήσεις.!!!  Με αγάπη πάντα και φιλικά ότι σου είπα!! 💕
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...