Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα σε όλες! 

Βρίσκομαι στην 13η εβδομάδα κύησης και έχω πρόβλημα. Παλιά είχα αγχωδεις διαταραχές όμως πρόλαβα και διέκοψα τα αντικαταθλιπτικά πριν μείνω έγκυος. Ο άντρας μου εργάζεται σε πλοιο και όπως ήταν αναμενόμενο έφυγε πριν λίγες μέρες για 6μηνο ταξίδι όπου θα γυρίσει πριν με το καλό γεννήσω. Για να μην μείνω μόνη λοιπόν στο σπίτι και μαραζωσω και για να μην αισθάνομαι ανασφάλεια ήρθα στο πατρικο μου το οποίο βρίσκεται μια ώρα μακριά από την Αθήνα. Είμαι εδώ μια εβδομάδα και έπεσα σε κατάθλιψη. Ο αποχωρισμός μου από τον άντρα μου και το να συμβιώνω παλι με γονείς με κανουν να αισθάνομαι ασφυκτικά. Τα βλέπω όλα μαύρα, σταμάτησα να χαίρομαι την εγκυμοσύνη μου, πνιγομαι, δεν τους αντέχω. Κλαιω σαν μωρό συνέχεια κάτι το οποίο δεν το ειχα. Νομίζω οι ορμόνες της εγκυμοσυνης και οι δεδομένες συνθήκες έχουν εντείνει το άγχος και τις καταθλιπτικές τάσεις. Φυσικά κάνω ψυχοθεραπεία όμως πρέπει να προσπαθήσω πολύ και αυτή τη στιγμή μου είναι δύσκολο. Είμαι χάλια. Βρίσκομαι σε αδιέξοδο, από τη μια λέω να γυρίσω σπίτι μου με κίνδυνο να φοβάμαι ή να νιώθω μόνη κι από την άλλη εδώ νιώθω πως βουλιάζω. 

Αποφάσισα να τα γράψω γιατί ξέρω πως δεν είμαι μόνη και για να τα βγάλω από μέσα μου. 

Δημοσίευση
στις πριν 22 ώρες, ο/η miou90 είπε:

Καλησπέρα σε όλες! 

Βρίσκομαι στην 13η εβδομάδα κύησης και έχω πρόβλημα. Παλιά είχα αγχωδεις διαταραχές όμως πρόλαβα και διέκοψα τα αντικαταθλιπτικά πριν μείνω έγκυος. Ο άντρας μου εργάζεται σε πλοιο και όπως ήταν αναμενόμενο έφυγε πριν λίγες μέρες για 6μηνο ταξίδι όπου θα γυρίσει πριν με το καλό γεννήσω. Για να μην μείνω μόνη λοιπόν στο σπίτι και μαραζωσω και για να μην αισθάνομαι ανασφάλεια ήρθα στο πατρικο μου το οποίο βρίσκεται μια ώρα μακριά από την Αθήνα. Είμαι εδώ μια εβδομάδα και έπεσα σε κατάθλιψη. Ο αποχωρισμός μου από τον άντρα μου και το να συμβιώνω παλι με γονείς με κανουν να αισθάνομαι ασφυκτικά. Τα βλέπω όλα μαύρα, σταμάτησα να χαίρομαι την εγκυμοσύνη μου, πνιγομαι, δεν τους αντέχω. Κλαιω σαν μωρό συνέχεια κάτι το οποίο δεν το ειχα. Νομίζω οι ορμόνες της εγκυμοσυνης και οι δεδομένες συνθήκες έχουν εντείνει το άγχος και τις καταθλιπτικές τάσεις. Φυσικά κάνω ψυχοθεραπεία όμως πρέπει να προσπαθήσω πολύ και αυτή τη στιγμή μου είναι δύσκολο. Είμαι χάλια. Βρίσκομαι σε αδιέξοδο, από τη μια λέω να γυρίσω σπίτι μου με κίνδυνο να φοβάμαι ή να νιώθω μόνη κι από την άλλη εδώ νιώθω πως βουλιάζω. 

Αποφάσισα να τα γράψω γιατί ξέρω πως δεν είμαι μόνη και για να τα βγάλω από μέσα μου. 

Δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου να  προσαρμοστείς.  Σκέψου ότι είναι για λίγο χρονικό διάστημα. Είναι η αλλαγή ή απουσία του άντρα σου.  Αν δεις ότι στο μήνα είσαι στην ίδια κατάσταση δοκίμασε να επιστρέψεις στο σπίτι σου κ να δεις που είναι καλύτερα για σένα.❤ 

Δημοσίευση
στις On 19/4/2023 at 10:09 ΜΜ, ο/η miou90 είπε:

Καλησπέρα σε όλες! 

Επειδή προέρχομαι από οικογένεια ναυτικου (ο μπαμπάς μου) κ νησί που έχει πάρα πολλούς ναυτικούς επίσης, έχω μια εικόνα του τι ζεις. Νομίζω ότι καλύτερα να πας σπίτι σου... Αν η σχέση με τους γονείς σου είναι τέτοια που τελικά σε πιέζει καλύτερα μόνη. Στο κάτω κάτω καλύτερα κοντά στο γιατρό σου στην Αθήνα. Το αρχίσεις σε λίγο να ετοιμάζεις το σπίτι κ τα πράγματα του μωρου θα σου δώσει ανάσα κ αυτό θα γίνει σπίτι σου. Εκτός φυσικά κ αν η εγκυμοσύνη σου έχει κάποιο πρόβλημα που απαιτεί να είσαι με κάποιον στο σπίτι. Αν όμως η κατάσταση είναι ομαλή καλύτερα σπίτι νομίζω... Με το καλό!

Δημοσίευση

Κορίτσια ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις. Η αλήθεια είναι πως μια χαρά είναι η εγκυμοσύνη μου, απλώς ξέρω πως όταν φουσκώσω δεν θα μπορώ να είμαι τελείως μόνη. Ωστόσο θα κάνω υπομονή λίγο καιρό να δω πως θα είμαι και αν δεν αλλάξουν τα πράγματα θα επιστρέψω έστω για κάποιο καιρό σπίτι μου. 

Ευχαριστώ και πάλι... 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• @katiu_131 @Evitakious έχουν μεγαλώσει αρκετά τα μπεμπάκια, εκεί που τα μετρούσαμε χιλιοστό χιλιοστό τώρα ειναι ζουμπουρλούδικα 😍   Περιμένω κι εγώ πως και πως την επίσκεψη στο γιατρό σε 2 βδομάδες γιατί έχουμε να τον δούμε τον μπέμπη από τη β' επιπέδου που κάναμε τέλη Ιουλίου. Τα πονάκια από εδώ κι από εκεί έχουν αρχίσει να γίνονται ψιλοκαθημερινότητα, κι εγώ αν μια μέρα δεν το προσέξω είτε να περπατησω λίγο είτε να κάνω καμία διάταση δεν περνάω καλά. Και τα βράδια πια, επειδη πάει καποιος καιρός τώρα που κοιμάμαι στο πλάι είτε από τη μια είτε από την άλλη, ξυπνάω επειδή πονάει ο γοφός μου κι αλλάζω πλευρά. Γίνεται 3-4 φορές αυτό μέσα στη νύχτα.
    • Ναι κορίτσια μου μαζι θα είμαστε 🥰 να γίνει οπότε ειναι καλυτερα για να πετύχει 🥳   
    • Ναι ο καινουργιος γιατρος μου εδωσε το βραχυ πρωτοκολλο με orgalutran. Δεν ρωτησα πολλα! Απλα μου ειπε ειναι καλυτερο για τις πολυκυστικες στην δικη μου περιπτωση. Ειναι ολα πρωτη φορα κι νιωθω λιγο αμηχανα με την ολη φαση! Εσεις το περασατε! 🙃 Αυτος μου εδωσε την επιλογη να κανω κατευθειαν εμβρυομεταφορα σε αυτο τον κυκλο ΑΛΛΑ μου ειπε θα το δουμε γιατι εξαρταται απο την τιμη της Ε2 (αν εχω υψηλη, θα παω τον επομενο κυκλο και το ενδομητριο μπορει να ειναι και καλυτερο). Θα κρινει εκεινος τι θα κανουμε την ημερα της ωοληψιας. Βλεπω να τα καταψυχω σε βλαστοκυστες και τον επομενο μηνα να κανω ΕΤ. @flowerv @Ngsofia αχ τι καλα, μαζι θα ειμαστε σε αυτο το "ταξιδι". Μακαρι να δουμε θετικο αποτελεσμα!!! 🙏
    • Βγήκααα!! Είμαι μια χαρά, παίρνω την αγωγή μου, utrogestan και μια αντιβιωτικη κρεμα κολπικα για 1 εβδομάδα και όλα καλά. Μου είπαν ότι δεν χρειάζεται να είμαι ξαπλωμένη, να συνεχίσω κανονικά την καθημερινότητα απλά όχι υπερβολές. Και να πηγαίνω τακτικά για έλεγχο. Εσυ?? Πως είναι ο τραχηλος μετά την περιδεση?? Είδες καμια διαφορα στις μετρήσεις? Και γενικά τι οδηγιες σου έδωσαν?
    • Πολύ χάρηκα που διάβασα νέα σου!! Μεγαλώνει ο μπέμπης σας, ολόκληρος παίδαρος έγινε!! ☺️☺️ Με τον ύπνο εμάς ακόμα πονεμένη ιστορία είναι, νιώθω ότι δεν θα κοιμηθεί καλά μέχρι να βγάλει όλα του τα δόντια. Ξυπνάει συνέχεια και άντε να κοιμάται σερί το πολύ 4ωρο... Κι εγώ open bar το έχω το βράδυ το στήθος, αλλιώς ξυπνάει και μουρμουραει ψάχνοντας το. Δεν ξέρω πώς θα το καταφέρω να τον ξεκολλήσω, ελπίζω σιγά σιγά να το κάνει μόνος του όταν βγουν τα περισσότερα δόντια.  Σχετικά με τον θηλασμό, το δικό μου πλάνο είναι να κόψω τον πρωινό, έστω δηλαδή όσους έκανα μεταξύ 8 το πρωί και 4 το απόγευμα, επειδή ξεκινάει από Δευτέρα σχολείο. Να δούμε πώς θα πάει κι αυτό... Για την ώρα κάνει έναν μέσα σε αυτές τις ώρες. Θα ήθελα εκεί όταν χρονίσει να τον σταματήσω τελείως ή έστω να κάνω μόνο έναν, επειδή η αλήθεια είναι ότι δεν κοιμάμαι καθόλου το βράδυ έτσι όπως τα έχω κάνει. Ευτυχώς εμάς κοιμάται με την αγκαλιά, με τραγουδάκια και με κούνημα, αλλά όταν είναι στρεσαρισμενος το έχει ακόμα ανάγκη.  Εμένα η περίοδος είναι ακόμα άφαντη, όχι ότι στεναχωριέμαι κιόλας. Ευτυχώς δεν έχω νεύρα, αλλά το έχω ρίξει πολύ στο φαι. Ορμονικά δεν νιώθω ότι έχω κάποια διαφορά, μόνο η σεξουαλική μου επιθυμία είναι στο ναδίρ. 😅 Τα μαλλιά μου εμένα άρχισαν να πέφτουν μεταξύ 7ου-8ου. Έβγαιναν πολλές τούφες μαζεμένες, αλλά το περίμενα επειδή το είχα ξαναζησει. Στην πρώτη εγκυμοσύνη είχα φρικαρει. 😆 Τώρα στον 9ο σταμάτησαν να πέφτουν, αλλά ακόμα νιώθω ότι έχω πιο πολλά μαλλιά απ' όσα είχα πριν. 😁 Κατά τα άλλα, ο μικρός μας μεγαλώνει, στέκεται, θέλει να είναι μόνο στο πάτωμα για να σηκώνεται μόνος του, ψιλοστηρίζεται και χωρίς να πιάνεται και κάνει παλαμάκια όποτε έχει όρεξη. Επίσης είναι πολύ κοινωνικός με τα παιδάκια, τρέχει ξωπισω από τον αδερφό του και του παίρνει τα παιχνίδια, κάτι που εκνευρίζει τον μεγάλο. 😅 Οι διακοπές μας επίσης πήγαν καλύτερα απ' το αναμενόμενο. Κάναμε μεγάλες διαδρομές, γυρίσαμε την Πελοπόννησο, πήγαμε Αθήνα - Θεσσαλονίκη, όλα με αυτοκίνητο και έκλαψε πολύ λιγότερο από όσο περίμενα. Αλλά πόσο να αντέξουν καθισμένα και τα δύο σε ένα κάθισμα...  Αυτά τα νέα μας! Από Δευτέρα τα κεφάλια μέσα!! Αναμένω να δω πώς θα κυλήσει η σχολική χρονιά! 😊
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...