Μετάβαση σε περιεχόμενο

​☘️​💖​ Μωράκια Σεπτεμβρίου 2023 ​💖​☘️ ​

Recommended Posts

στις πριν 3 ώρες, ο/η Emily2 είπε:

Χρόνια πολλά!!! 

Και σε σένα το είπε αυτό ; Δηλαδή μόνο σε μένα πάλι τα κάνουν όλα τόσο υπερβολικά ; Και πάλι τη βγάζω όλη μέρα στον καναπέ με χάπια και φόβο;  Αν σε όλες σας είπαν ότι τα καφέ υγρά δεν μας ανησυχούν...σε μένα γιατί την ανησυχούν; Αφού όλα ήταν καλά, έκανα και χθες καρδιοτοκογραφημα και ήμουν μια χαρά δεν έκανα συσπάσεις...δε μπορώ να καταλάβω  😔 

Μπήκες στον μήνα σου ;;; Άντε σιγά σιγά να ετοιμάζεσαι κι εσύ!! 😍❤️

Φαντάζομαι ότι λόγω του ιστορικού σου με τις συσπάσεις είναι πιο αυστηρή και θέλει να είναι πιο σίγουρη. Εσύ κρατά ότι δεν κάνεις καθόλου συσπάσεις όπως έδειξε και το καρδιοτοκογραφημα και αν δεν έχεις πλέον και καθόλου καφέ υγρά ότι όλα πάνε πολύ καλά και το μωράκι σου δεν βιάζεται να βγει. Επειδή πέρασα αιμορραγίες στον 4ο και μόλις έπαιρνα το οκ να σηκωθώ πάλι συνεχίζονταν και ξανά ακινησία καταλαβαίνω την απογοήτευση σου και τον φοβο σου. Όμως όλα θα πάνε καλά! Κάνε λίγο υπομονή ακόμη! 

Ναι μπήκα πλέον και επίσημα! Την άλλη εβδομάδα έχω ραντεβού στον γιατρό και θα κανονίσω να κάνω και το πρώτο καρδιοτογραφημα. Συσπάσεις προς το παρόν δεν κάνω καθόλου και αγχώνομαι λίγο γιατί στο τελευταίο ραντεβού είδαμε μια περιτυλιξη με τον λώρο αλλά ο γιατρός είπε ότι δεν μας αγχωνει 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 14 λεπτά, ο/η whatever είπε:

Φαντάζομαι ότι λόγω του ιστορικού σου με τις συσπάσεις είναι πιο αυστηρή και θέλει να είναι πιο σίγουρη. Εσύ κρατά ότι δεν κάνεις καθόλου συσπάσεις όπως έδειξε και το καρδιοτοκογραφημα και αν δεν έχεις πλέον και καθόλου καφέ υγρά ότι όλα πάνε πολύ καλά και το μωράκι σου δεν βιάζεται να βγει. Επειδή πέρασα αιμορραγίες στον 4ο και μόλις έπαιρνα το οκ να σηκωθώ πάλι συνεχίζονταν και ξανά ακινησία καταλαβαίνω την απογοήτευση σου και τον φοβο σου. Όμως όλα θα πάνε καλά! Κάνε λίγο υπομονή ακόμη! 

Ναι μπήκα πλέον και επίσημα! Την άλλη εβδομάδα έχω ραντεβού στον γιατρό και θα κανονίσω να κάνω και το πρώτο καρδιοτογραφημα. Συσπάσεις προς το παρόν δεν κάνω καθόλου και αγχώνομαι λίγο γιατί στο τελευταίο ραντεβού είδαμε μια περιτυλιξη με τον λώρο αλλά ο γιατρός είπε ότι δεν μας αγχωνει 

Περιτυλιξη στο λαιμό ;

Μη σ ανησυχεί και εμένα είχε στη ντοπλερ και μου εξήγησε και ο εμβρυολογος αλλά και η γιατρός μου ότι τα περισσότερα μωρά τυλίγονται. Δεν είναι κάτι ούτε μας αγχωνει! Εξάλλου δε μπορείς να κάνεις και τίποτα αυτή τη στιγμή.. και η @Watermelon είχα μια υπόνοια ότι είχε τυλιχθεί και είχε ρωτήσει αν θυμάμαι καλά και της είχαν πει ότι δεν υπάρχει θεμα. Αυτά τυλίγονται, ξετυλίγονται όλη την ώρα 

στις πριν 1 ώρα, ο/η Emily2 είπε:

Περιτυλιξη στο λαιμό ;

Μη σ ανησυχεί και εμένα είχε στη ντοπλερ και μου εξήγησε και ο εμβρυολογος αλλά και η γιατρός μου ότι τα περισσότερα μωρά τυλίγονται. Δεν είναι κάτι ούτε μας αγχωνει! Εξάλλου δε μπορείς να κάνεις και τίποτα αυτή τη στιγμή.. και η @Watermelon είχα μια υπόνοια ότι είχε τυλιχθεί και είχε ρωτήσει αν θυμάμαι καλά και της είχαν πει ότι δεν υπάρχει θεμα. Αυτά τυλίγονται, ξετυλίγονται όλη την ώρα 

Ακριβώς αυτό. Και πολλοί γιατροί μπορεί να δουν στους υπερήχους ότι υπάρχει περιτυλιξη αλλά δεν λένε κάτι στο ζευγάρι για να μην αγχωθουν. Είναι πολύ σύνηθες πραγματικά. Εξάλλου στο καρδιοτογραφημα θα βλέπαμε οι γιατροί αν ένα μωρό είναι στρεσσαρισμενο 'η δεν οξυγονωνεται καλά (πάλι με τους παλμούς το βλέπουν. 

Εγώ κορίτσια την Παρασκευή έχω ραντεβού με τον γιατρό και θα πάω αποφασισμένη. Θα του πω την άλλη βδομάδα πάμε για γέννα. Τέλος ! Δεν αντέχω άλλο ψυχολογικά. Αγχώνομαι με το πότε κλωτσαει, πώς κλωτσαει, αν είναι καλά κλπ. Δεν μπορώ άλλο. Με πιάνουν κλάματα χωρίς προφανή λόγο . (Από πίσω ίσως είναι αυτή η αγανάκτηση που θέλω να κρατήσω το ουράνιο τόξο μου, γιατί φοβάμαι μην στραβωσει κατι στο τέλος. :()

την Παρασκευή θα είμαι 37+5. 

στις 35 εβδομάδες το μωρό ήταν 2636. Τώρα σίγουρα θα είναι 3 κιλά. 

έχω ξεκινήσει περπάτημα. 3 φορές έχω πάει από μισή ώρα την κάθε φορά. Θα ψάξω να βρω και ασκήσεις (καμιά εύκολη :P )  για να εμπεδωθεί ο μπέμπης. 

στις πριν 22 λεπτά, ο/η Watermelon είπε:

Ακριβώς αυτό. Και πολλοί γιατροί μπορεί να δουν στους υπερήχους ότι υπάρχει περιτυλιξη αλλά δεν λένε κάτι στο ζευγάρι για να μην αγχωθουν. Είναι πολύ σύνηθες πραγματικά. Εξάλλου στο καρδιοτογραφημα θα βλέπαμε οι γιατροί αν ένα μωρό είναι στρεσσαρισμενο 'η δεν οξυγονωνεται καλά (πάλι με τους παλμούς το βλέπουν. 

Εγώ κορίτσια την Παρασκευή έχω ραντεβού με τον γιατρό και θα πάω αποφασισμένη. Θα του πω την άλλη βδομάδα πάμε για γέννα. Τέλος ! Δεν αντέχω άλλο ψυχολογικά. Αγχώνομαι με το πότε κλωτσαει, πώς κλωτσαει, αν είναι καλά κλπ. Δεν μπορώ άλλο. Με πιάνουν κλάματα χωρίς προφανή λόγο . (Από πίσω ίσως είναι αυτή η αγανάκτηση που θέλω να κρατήσω το ουράνιο τόξο μου, γιατί φοβάμαι μην στραβωσει κατι στο τέλος. :()

την Παρασκευή θα είμαι 37+5. 

στις 35 εβδομάδες το μωρό ήταν 2636. Τώρα σίγουρα θα είναι 3 κιλά. 

έχω ξεκινήσει περπάτημα. 3 φορές έχω πάει από μισή ώρα την κάθε φορά. Θα ψάξω να βρω και ασκήσεις (καμιά εύκολη :P )  για να εμπεδωθεί ο μπέμπης. 

Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Είναι αυτή η προσμονή να έρθει και ο φόβος μη συμβεί κάτι στο τέλος. Είναι η κούραση όλων αυτών των μηνών. Την εχω και εγώ. 

Δε ξέρω πόσο εφικτό είναι αυτό που λες, αλλά αν ο γιατρός σου δώσει το οκ τότε μια χαρά. Αλλά άσε να κλείσεις και την 38η. Να είναι σίγουρα εντάξει το μωράκι σου! 

Έχει πάρει θέση ; 

@Watermelonεγώ σε καταλαβαίνω απολύτως…έχω ακριβώς  τον ίδιο φόβο αλλά σκέφτομαι να κλείσω την 38η κ να του πω πάμε…να μην περιμένω 39+1 σίγουρα…εσύ έτσι που τα λες θα την έχεις κλείσει την επόμενη εβδομάδα?αν ναι,βουρ…αλλά όποτε θες εσύ ι νιώθεις άνετα..εμένα ο γιατρός μ είχε πει 39+1 αλλά αν θες κ νωρίτερα,πάμε…

Ναι η περιτυλιξη είναι στον λαιμό.

Το ξέρω μωρέ μου το είπε και ο γιατρός ότι δεν είναι κάτι που μας ανησυχεί και συμβαινει πολύ συχνά αλλά έχω και γω το άγχος μην πάει κάτι στραβά στο τελος όπως λέτε και σεις. Και ο μεγάλος μου με διπλή περιτυλιξη στο λαιμό γεννήθηκε αλλά την ώρα του τοκετού το παρακολουθούσαμε συνέχεια και δεν στρεσαριστηκε ούτε μια στιγμή. Λίγες μέρες στο ραντεβού πριν θυμάμαι τον γιατρό να λέει χαρακτηριστικά ότι όλα είναι τέλεια και δεν έχουμε και καμμία περιτυλιξη και όμως τελευταία στιγμή μπλέχτηκε. Οπότε είχα άγνοια τότε! Αφήστε που ο μεγάλος ήρθε μετά από δύο βιοχημικές οπότε πίστευα ότι θα πάνε όλα καλά στην εγκυμοσύνη γιατί μου το χρωστούσε η τύχη λόγω των προηγούμενων απωλειών.

Είμαι πιο αγχωμενη σε αυτή την εγκυμοσύνη γιατί ήταν ολα πρωτόγνωρα στην πρώτη και υπήρχε και μεγαλύτερη άγνοια απλά τώρα έχοντας ήδη ένα παιδί δεν έχεις τον χρόνο να τα ψειριζεις όλα!

Εγώ να σας πω την αλήθεια αν μου έλεγε ο γιατρός με το που κλείσω την 37 οπότε και επίσημα δεν θεωρείται το μωρό πρόωρο να παμε με πρόκληση θα πήγαινα με πολύ χαρά! Τώρα είπαμε να κλείσουμε την 38 και ανάλογα τα καρδιοτοκογραφηματα ίσως το αφήσουμε και για τις 39

Πάντως στην κλινική όταν γέννησα ήμουν μαζί με μια κοπέλα στο δωμάτιο που είχε μπει από το προηγούμενο βράδυ για να την παρακολουθήσουν γιατί κάτι δεν άρεσε στη γιατρό της, νομίζω έπεφταν οι παλμοί του μωρού κάτι τέτοιο, και το πρωί να γεννήσει με καισαρική. 36 εβδομάδων γεννήθηκε το μωράκι της και είχε σχεδόν το ίδιο βάρος με τον δικό μου που ήταν 38+3. Και τελικά δεν είχε κανένα πρόβλημα το μωρό και ούτε οξυγόνο χρειάστηκε ούτε τίποτα 

στις πριν 50 λεπτά, ο/η whatever είπε:

Εγώ να σας πω την αλήθεια αν μου έλεγε ο γιατρός με το που κλείσω την 37 οπότε και επίσημα δεν θεωρείται το μωρό πρόωρο να παμε με πρόκληση θα πήγαινα με πολύ χαρά! Τώρα είπαμε να κλείσουμε την 38 και ανάλογα τα καρδιοτοκογραφηματα ίσως το αφήσουμε και για τις 39

Πάντως στην κλινική όταν γέννησα ήμουν μαζί με μια κοπέλα στο δωμάτιο που είχε μπει από το προηγούμενο βράδυ για να την παρακολουθήσουν γιατί κάτι δεν άρεσε στη γιατρό της, νομίζω έπεφταν οι παλμοί του μωρού κάτι τέτοιο, και το πρωί να γεννήσει με καισαρική. 36 εβδομάδων γεννήθηκε το μωράκι της και είχε σχεδόν το ίδιο βάρος με τον δικό μου που ήταν 38+3. Και τελικά δεν είχε κανένα πρόβλημα το μωρό και ούτε οξυγόνο χρειάστηκε ούτε τίποτα 

Αχ αυτά θέλω να διαβάζω να χαίρομαι. 

Γενικά διαβάζω ότι μέχρι 38η εβδομάδα υπάρχει πιθανότητα να χρειαστεί υποστήριξη. Και σκέφτομαι, άρα δεν αρκεί να μπούμε στο μήνα μας αλλά να φτάσουμε και την 38η. 

Μετράω τις μέρες ειλικρινά, να φτάσουμε να μπούμε στο μήνα μας και ξέρω ότι και πάλι δε θα ηρεμήσω. 

Πιστεύω εξαρτάται από πολλά. Το βάρος του μωρού, την μέχρι τώρα εξέλιξη του κτλπ. Αλλά ποτέ θα ηρεμήσουμε δε ξέρω 

Την άλλη Δευτέρα, στις 21/8 δηλαδή θα είμαιι 38η εβδομάδα. Άρα μια χαρά είναι θεωρώ για τοκετό. Την 35η εβδομάδα που είδαμε το μωρό τελευταία φορά σε υπέρηχο ήταν κανονικά με το κεφάλι προς τα κάτω αλλά ήταν ακόμα ψηλά. Την 36η εβδομάδα πήγα μόνο για καρδιοτογραφημα και τώρα την 37η εβδομάδα θα πάω την Παρασκευή για υπέρηχο. 

Νομίζω πάντως πως αν θα χρειαστεί υποστήριξη το μωρό στην αρχή έχει να κάνει και με το ίδιο το παιδί. Μου έλεγε μία κοπέλα ότι γέννησε στις 36 εβδομάδες με καισαρική γιατί και εκείνη δεν άντεχε άλλο ψυχολογικά (είχε χάσει το πρώτο μωρό στον 8ο μήνα.  ) τελικά όντως το παιδάκι της χρειάστηκε υποστήριξη για λίγο. Μια φίλη μου γέννησε τον Μάιο στις 36 εβδομάδες και το μωρό ήταν μια χαρά. Από την άλλη διάβαζα και στο θέμα Αυγούστου για μια κοπέλα που είπε ότι γέννησε 38η εβδομάδα και το παιδάκι της ήθελε επίσης υποστήριξη για την αναπνοή γτ εμφάνιζε ταχύπνοια. 

Δεν πειράζει όμως. Σημασία έχει να γεννηθούν καλά και το να μείνει 1-2 ημέρες δεν είναι κάτι.

Το κακό είναι ρε κορίτσια ότι έπεσα σε ένα θέμα σε μια ομάδα στο φβ που έλεγε μία μαμά ότι έχασε το μωρό της στις 38 εβδομάδες και το έχουν στείλει για νεκροψία να δουν τι έφταιξε. Τι ήθελα και το διάβασα. Με επηρέασε πολυυυ ψυχολογικά σε συνδιασμό με τα δικά μου βιώματα και άγχη, ήρθε και έδεσε :(

άντε να περάσουν οι μέρες να πάω στον γιατρό να δούμε τι θα πει. Οι ορμόνες έχουν βαρεσουν κόκκινο ειλικρινά!!!!!

στις πριν 2 ώρες, ο/η Tinasardin8689 είπε:

@Watermelonεγώ σε καταλαβαίνω απολύτως…έχω ακριβώς  τον ίδιο φόβο αλλά σκέφτομαι να κλείσω την 38η κ να του πω πάμε…να μην περιμένω 39+1 σίγουρα…εσύ έτσι που τα λες θα την έχεις κλείσει την επόμενη εβδομάδα?αν ναι,βουρ…αλλά όποτε θες εσύ ι νιώθεις άνετα..εμένα ο γιατρός μ είχε πει 39+1 αλλά αν θες κ νωρίτερα,πάμε…

Και εμένα για 39η εβδομάδα ήθελε αλλά ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ!!!!!

@Watermelon όλα θα πάνε καλά! Δυστυχώς συμβαίνουν πολλά άλλα όλα είναι πιθανότητες..εσύ να σκέφτεσαι ότι όλα είναι καλά, έχεις ένα μωράκι στη κοιλίτσα σου που έχεις ελέγξει τα πάντα και το περιμένεις να έρθει!!

Εμένα  προχθές που πήγα εκτάκτως στο νοσοκομείο με τα καφέ υγρά, το μωρό είχε πάρει θέση και ήταν μέσα στη λεκάνη. Στον υπέρηχο από την κοιλιά το μισό κεφάλι το έψαχνε κάτω από το κόκκαλο μπροστά χαμηλά. Δε ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακο που είναι εκεί τόσο νωρίς... Δε ρώτησα αλλά δε μου το σχολίασαν κιόλας. Δε νιώθω βάρος ούτε να με σπρώχνει από κάτω που λένε. Αλλά μου έκανε εντύπωση που είναι τόσο χαμηλά 

Σχετικά με την υποστήριξη δε ξέρω γιατί με τρομάζει τόσο. Αρχικά είναι ο μεγαλύτερος μου φόβος να γεννηθεί πρόωρο και να μπει στην εντατική. Φέτος το καλοκαίρι γνώρισα μια κοπέλα που γέννησε 30η εβδ και τωρα που το παιδάκι της ήταν 1.5-2 χρόνων διαγνώστηκε με αυτισμό. Και αυτό οφείλεται στην προωρότητα. Κ αυτό εξαρτάται από το μωρό σίγουρα. Το βάρος, τη δυναμικότητα του κτλπ. Αλλά το έχω πάρει τόσο από φόβο! 

Το καλό είναι ότι έχω κάνει 2 ενέσεις κορτιζόνης την 24η εβδ οπότε θέλω να πιστεύω  έχουν ωριμάσει τα πνευμόνια. Αλλά αν δεν φτάσω 38η δε θα ηρεμήσω... Προχθές που είδα τα καφέ υγρά με έπιασε κρίση έκλαιγα μέχρι να φτάσουμε στο νοσοκομείο και έλεγα στον άντρα μου εγώ φταίω που βγήκα έξω έπρεπε να κατσω σπίτι μέχρι το τέλος.. ήμουν σίγουρη ότι γενναμε.. και το τι σκέψεις περνούσαν από το μυαλό μου ας μη σας πω!!!! με είχε πιάσει κρίση.. 

Ουφφφφ άντε κορίτσια .. λίγο έμεινε!!!

Καλημέρα!

Εγώ σήμερα είμαι έτσι κι έτσι... Έχω κάποια ψιλό συμπτώματα γαστρεντερίτιδας ή ετοιμάζεται κάτι να ξεκινήσει! Ελπίζω το πρώτο γιατί το σπίτι είναι άνω κάτω ακόμη! 

Γενικά ένα προωρακι είναι πιθανό να έχει νευροαναπτυξιακες διαταραχές γιατί ακόμη τα κύτταρα του εγκεφάλου αναπτύσσονται αλλά αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι μιλάμε για το φάσμα του αυτισμού. Για να είμαι ειλικρινής δεν ήξερα καν ότι συνδέονται και το έψαξα λίγο. Βρήκα και μια σχετική έρευνα. Γενικά διάβασα ότι ισχύει για πολύ πρόωρα μωράκια. Από τις 33 έως τις 37 εβδομάδες που θεωρούνται όψιμα πρόωρα οι πιθανότητες είναι 1,3 - 1,5% παραπάνω από ένα τελειομηνο μωρό. Το θεωρώ πολύ μικρό το ποσοστό

Συνήθως η υποστήριξη που χρειάζονται στις εβδομάδες που είμαστε είναι οξυγόνο και μπορεί να είναι απλά και για λίγες ώρες. Ταχύπνοια ας πούμε μπορεί να εμφανίσει και ένα τελειομηνο μωρό και να χρειαστεί λίγο υποστήριξη αλλά δεν είναι κάτι από το οποίο κινδυνεύει

Εγώ κάποια στιγμή είχα δει τυχαία ένα βίντεο στο youtube που παρουσίαζε μια μαμα τα πρώτα σημάδια αυτισμού που είχε το μωράκι τους από την αρχή της ζωής του και ότι αν τα παρατηρούσαν τότε θα το είχαν αντιληφθεί νωρίτερα. Πρώτο σύμπτωμα λοιπόν ήταν οι πραγματικά λίγες ώρες ύπνου και ότι δεν ήταν ένα ήρεμο μωρό. Αυτά ακριβώς είχε και ο δικός μου στην αντίστοιχη ηλικία. Περιττό να σου πω τον πανικό που ένιωσα εκείνη τη στιγμή! Έκλεισα το βιντεάκι και δεν το άνοιξα ξανά! Στο επόμενο ραντεβού με τον παιδίατρο το συζήτησα μαζί του. Πριν τα δύο μου είπε δεν μπορούμε να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο και το παιδί μου είχε ήδη κατακτήσει πολλά ορόσημα που δεν συμβάδιζαν με το φάσμα. Έχει κάποια κουλά κολλήματα αλλά και στο σχολείο που το συζήτησα μου είπαν ότι είναι φυσιολογικό και είναι της ηλικίας. Το άγχος όμως δεν θα μας φύγει ποτέ από τη στιγμή θα φέρουμε στον κόσμο το παιδάκι μας! Πάντα κάτι θα μας αγχωνει! Από το πιο απλό μέχρι το πιο σοβαρό 

@Watermelonμην το σκέφτεσαι αυτό. Σκέψου ότι ταυτόχρονα υπάρχουν πολλές περισσότερες περιπτώσεις που πήγαν όλα καλά αλλά για αυτές δεν θα διαβάσουμε ποτέ. Συνήθως κάποιος θα γράψει όταν θα περάσει μια δύσκολη στιγμή

στις πριν 58 λεπτά, ο/η whatever είπε:

Καλημέρα!

Εγώ σήμερα είμαι έτσι κι έτσι... Έχω κάποια ψιλό συμπτώματα γαστρεντερίτιδας ή ετοιμάζεται κάτι να ξεκινήσει! Ελπίζω το πρώτο γιατί το σπίτι είναι άνω κάτω ακόμη! 

Γενικά ένα προωρακι είναι πιθανό να έχει νευροαναπτυξιακες διαταραχές γιατί ακόμη τα κύτταρα του εγκεφάλου αναπτύσσονται αλλά αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι μιλάμε για το φάσμα του αυτισμού. Για να είμαι ειλικρινής δεν ήξερα καν ότι συνδέονται και το έψαξα λίγο. Βρήκα και μια σχετική έρευνα. Γενικά διάβασα ότι ισχύει για πολύ πρόωρα μωράκια. Από τις 33 έως τις 37 εβδομάδες που θεωρούνται όψιμα πρόωρα οι πιθανότητες είναι 1,3 - 1,5% παραπάνω από ένα τελειομηνο μωρό. Το θεωρώ πολύ μικρό το ποσοστό

Συνήθως η υποστήριξη που χρειάζονται στις εβδομάδες που είμαστε είναι οξυγόνο και μπορεί να είναι απλά και για λίγες ώρες. Ταχύπνοια ας πούμε μπορεί να εμφανίσει και ένα τελειομηνο μωρό και να χρειαστεί λίγο υποστήριξη αλλά δεν είναι κάτι από το οποίο κινδυνεύει

Εγώ κάποια στιγμή είχα δει τυχαία ένα βίντεο στο youtube που παρουσίαζε μια μαμα τα πρώτα σημάδια αυτισμού που είχε το μωράκι τους από την αρχή της ζωής του και ότι αν τα παρατηρούσαν τότε θα το είχαν αντιληφθεί νωρίτερα. Πρώτο σύμπτωμα λοιπόν ήταν οι πραγματικά λίγες ώρες ύπνου και ότι δεν ήταν ένα ήρεμο μωρό. Αυτά ακριβώς είχε και ο δικός μου στην αντίστοιχη ηλικία. Περιττό να σου πω τον πανικό που ένιωσα εκείνη τη στιγμή! Έκλεισα το βιντεάκι και δεν το άνοιξα ξανά! Στο επόμενο ραντεβού με τον παιδίατρο το συζήτησα μαζί του. Πριν τα δύο μου είπε δεν μπορούμε να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο και το παιδί μου είχε ήδη κατακτήσει πολλά ορόσημα που δεν συμβάδιζαν με το φάσμα. Έχει κάποια κουλά κολλήματα αλλά και στο σχολείο που το συζήτησα μου είπαν ότι είναι φυσιολογικό και είναι της ηλικίας. Το άγχος όμως δεν θα μας φύγει ποτέ από τη στιγμή θα φέρουμε στον κόσμο το παιδάκι μας! Πάντα κάτι θα μας αγχωνει! Από το πιο απλό μέχρι το πιο σοβαρό 

@Watermelonμην το σκέφτεσαι αυτό. Σκέψου ότι ταυτόχρονα υπάρχουν πολλές περισσότερες περιπτώσεις που πήγαν όλα καλά αλλά για αυτές δεν θα διαβάσουμε ποτέ. Συνήθως κάποιος θα γράψει όταν θα περάσει μια δύσκολη στιγμή

Να αυτά σκέφτομαι εγώ συνέχεια. Όντως δε μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος! Αλλά τουλάχιστον αν έρθει στην ώρα του λες ότι αποκλείονται κάποιες πιθανότητες να εμφανίσει προβλήματα. Εγώ από τότε που νοσηλεύτηκα για τις συσπάσεις είναι ο φόβος και τρόμος μου. Ειλικρινά κάθε βδομάδα που περνάω κάνω ένα ουφ και κάνω το σταυρό μου. 

Πάντως μη συγκρίνεις συμπτώματα ειδικά κάτι τέτοιο, γιατί πολλά μωρα είναι ανήσυχα και δε κοιμούνται πολύ . Δε σημαίνει πως όλα έχουν αυτισμό! 

Να αυτά σκέφτομαι εγώ συνέχεια. Όντως δε μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος! Αλλά τουλάχιστον αν έρθει στην ώρα του λες ότι αποκλείονται κάποιες πιθανότητες να εμφανίσει προβλήματα. Εγώ από τότε που νοσηλεύτηκα για τις συσπάσεις είναι ο φόβος και τρόμος μου. Ειλικρινά κάθε βδομάδα που περνάω κάνω ένα ουφ και κάνω το σταυρό μου. 

Πάντως μη συγκρίνεις συμπτώματα ειδικά κάτι τέτοιο, γιατί πολλά μωρα είναι ανήσυχα και δε κοιμούνται πολύ . Δε σημαίνει πως όλα έχουν αυτισμό! 

Σε καταλαβαίνω. Και γω πέρασα τέτοιο στάδιο με αιμορραγίες και κάθε μέρα έλεγα τα καταφέραμε και σήμερα!

Κάνε ηλεκτρονικές αγορές αν σου λείπει κάτι! Πες τη μαμά σου να ξεκινήσετε σιγά σιγά να ετοιμάζετε και τα ρούχα του μωρού και ότι άλλο χρειάζεται και θα περάσουν οι μέρες νεράκι! Πάντως ένα παιδάκι 36 εβδομάδων που θα διαγνωστεί στην πορεία της ζωής του με κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανότερο να ευθύνεται ένας γονιδιακός παράγοντας πάρα μια προωρότητα 4 εβδομάδων που στην ουσία είναι 1-2 εβδομάδες πρόωρο 

Σε τι φάση είσαι; Ακινησία ή απλά να μην κάνεις δουλειές και κουράζεσαι;

Εννοείται πως δεν είναι σύμπτωμα. Άσε που μέχρι τότε δεν φανταζομουν μια ενδεχόμενη σύνδεση! Βλέπεις όμως τι κάνει το μυαλό? Τότε αγχώθηκα και με έπιασε πανικός! Το παιδάκι μου δόξα τω Θεώ είναι μια χαρά και είναι ένας υπέροχος μπόμπιρας!

Αυτό προσπάθησε και συ να αποβάλλεις από το μυαλό σου. Μην φορτώνεις περισσότερο τον εαυτό σου. Είσαι ήδη πολύ πιεσμένη από την κατάσταση πάλι! Όλα θα πάνε μια χαρά! ❤️

@whatever άσε, οι διαγνώσεις μας μέσα ίντερνετ για κάτι, θα μας τρελάνουν. Δεν είχα εγώ στο πόδι ένα σημάδι που το θυμήθηκα να το ψάξω τι είναι , ένα ωραίο βράδυ " (το είχα 1-2 χρόνια) και έμοιαζε με   σημάδι καρκίνου σε φωτογραφίες? Πήγα να τρελαθώ εκείνο το βράδυ. Έκλαιγα, ένιωθα ότι τελείωσε η ζωή μου. Άσε. Κρίση πανικού. Τελικά πήγα στον γιατρό την επόμενη μέρα και τελικά ήταν κάτι πολυυυ απλό. 

Το ίντερνετ πέρα από τα πολλά καλά που κάνει, κάνει και ΠΟΛΛΑΑΑ κακά δυστυχώς. 

Τι συμπτώματα έχεις που τα μπερδεύεις με γαστρεντερίτιδα?

Εγώ σήμερα πήγα για το 8ο μου μπάνιο. Το απόγευμα θα πάμε για περπάτημα. Για να δούμε. Θα εμπεδωθεί ο μπέμπης?

@Emily2 εγώ στη θέση σου θα χαιρομουν αν είχε εμπεδωθεί το μωρό. Θύμισε μου ποτέ μπαίνεις στον μήνα σου? Εγώ πάντως αυτό έλεγα με τον άντρα μου και γελαγαμε. Ότι ήταν που φοβόμουν για τις συσπάσεις που ένιωθα από νωρίς και είχα τον φόβο μην γεννήσω πρόωρα κι εγώ. Και τελικά έχω φτάσει 37+2 και τώρα παρακαλάμε να έρθει . Εντάξει, κανονικά έχω λιγο χρόνο μπροστά μου. Αλλά μας έχει φάει η ανυπομονησία. 

Όλα καλά θα πάνε. Τελικά οι φόβοι μας, μας χαλάνε το τώρα. Έχω 1 ρητο που μου αρέσει πολύ. 

" είσαι τόσο χαρούμενος όσο σου επιτρέπει το μυαλό σου. "

στις πριν 34 λεπτά, ο/η Watermelon είπε:

@whatever άσε, οι διαγνώσεις σας μέσα ίντερνετ για κάτι, θα μας τρελάνουν. Δεν είχα εγώ στο πόδι ένα σημάδι που το θυμήθηκα να το ψάξω τι είναι , ένα ωραίο βράδυ " (το είχα 1-2 χρόνια) και έμοιαζε με πολύ με. Σημάδι καρκίνου σε φωτογραφίες? Πήγα να τρελαθώ εκείνο το βράδυ. Έκλαιγα, ένιωθα ότι τελείωσε η ζωή μου. Άσε. Κρίση πανικού. Τελικά πήγα στον γιατρό την επόμενη μέρα και τελικά ήταν κάτι πολυυυ απλό. 

Το ίντερνετ πέρα από τα πολλά καλά που κάνει, και ΠΟΛΛΑΑΑ κακά δυστυχώς. 

Εγώ σήμερα πήγα για το 8ο μου μπάνιο. Το απόγευμα θα πάμε για περπάτημα. Για να δούμε. Θα εμπεδωθεί ο μπέμπης?

@Emily2 εγώ στη θέση σου θα χαιρομουν αν είχε εμπεδωθεί το μωρό. Θύμισε μου ποτέ μπαίνεις στον μήνα σου? Εγώ πάντως αυτό έλεγα με τον άντρα μου και γελαγαμε. Ότι ήταν που φοβόμουν για τις συσπάσεις που ένιωθα από νωρίς και είχα τον φόβο μην γεννήσω πρόωρα κι εγώ. Και τελικά έχω φτάσει 37+2 και τώρα παρακαλάμε να έρθει . Εντάξει, κανονικά έχω.λιγο χρόνο μπροστά μου. Αλλά μας έχει φάει η ανυπομονησία. 

Όλα καλά θα πάνε. Τελικά οι φόβοι μας, μας χαλάνε το τώρα. Έχω 1 ρητο που μου αρέσει πολύ. 

Δηλαδή το ότι βρίσκεται εκεί σημαίνει ότι έχει εμπεδωθεί ; Στις 25 Σεπτεμβρίου έχω ΠΗΤ οπότε 25 Αυγούστου μπαίνω στο μήνα μου! Είμαι 34+2.

Αχ αυτές οι συσπάσεις. Ευτυχώς όμως εσύ τις αντιμετωπισες φυσικά και όλα είναι σούπερ! Όποια στιγμή και να έρθει το μωράκι σου πλέον θα είναι σούπερ!!! 

Αυτό το ρητό νομίζω μου ταιριάζει απόλυτα. 😂 

Επίσης αύριο η @Nassi αν θυμάμαι καλά θα κάνει την αρχή με τα διδυμακια της!! Η σκέψη μας είναι μαζί σου !! Όλα να πανε καλά ❤️

στις πριν 24 λεπτά, ο/η Emily2 είπε:

Δηλαδή το ότι βρίσκεται εκεί σημαίνει ότι έχει εμπεδωθεί ; Στις 25 Σεπτεμβρίου έχω ΠΗΤ οπότε 25 Αυγούστου μπαίνω στο μήνα μου! Είμαι 34+2.

Αχ αυτές οι συσπάσεις. Ευτυχώς όμως εσύ τις αντιμετωπισες φυσικά και όλα είναι σούπερ! Όποια στιγμή και να έρθει το μωράκι σου πλέον θα είναι σούπερ!!! 

Αυτό το ρητό νομίζω μου ταιριάζει απόλυτα. 😂 

Επίσης αύριο η @Nassi αν θυμάμαι καλά θα κάνει την αρχή με τα διδυμακια της!! Η σκέψη μας είναι μαζί σου !! Όλα να πανε καλά ❤️

Η εμπέδωση είναι όταν το μωρό έχει μπει με το κεφάλι προς τα κάτω μέσα στην λεκάνη.  Εμένα πριν 2 εβδομάδες ήταν ακόμα ψηλά. Θα δούμε αυτή τη βδομάδα μήπως άλλαξε κάτι. 

Μια χαρά θα τα πας και εσύ. Απλά είναι ο φόβος που δεν αφήνει να το δεις. Απόλυτα κατανοητό γτ και εγώ τα πέρασα. 

image_6.png

στις πριν 1 ώρα, ο/η Watermelon είπε:

@whatever άσε, οι διαγνώσεις μας μέσα ίντερνετ για κάτι, θα μας τρελάνουν. Δεν είχα εγώ στο πόδι ένα σημάδι που το θυμήθηκα να το ψάξω τι είναι , ένα ωραίο βράδυ " (το είχα 1-2 χρόνια) και έμοιαζε με   σημάδι καρκίνου σε φωτογραφίες? Πήγα να τρελαθώ εκείνο το βράδυ. Έκλαιγα, ένιωθα ότι τελείωσε η ζωή μου. Άσε. Κρίση πανικού. Τελικά πήγα στον γιατρό την επόμενη μέρα και τελικά ήταν κάτι πολυυυ απλό. 

Το ίντερνετ πέρα από τα πολλά καλά που κάνει, κάνει και ΠΟΛΛΑΑΑ κακά δυστυχώς. 

@Emily2 εγώ στη θέση σου θα χαιρομουν αν είχε εμπεδωθεί το μωρό. Θύμισε μου ποτέ μπαίνεις στον μήνα σου? Εγώ πάντως αυτό έλεγα με τον άντρα μου και γελαγαμε. Ότι ήταν που φοβόμουν για τις συσπάσεις που ένιωθα από νωρίς και είχα τον φόβο μην γεννήσω πρόωρα κι εγώ. Και τελικά έχω φτάσει 37+2 και τώρα παρακαλάμε να έρθει . Εντάξει, κανονικά έχω λιγο χρόνο μπροστά μου. Αλλά μας έχει φάει η ανυπομονησία. 

Ολοι έχουμε μπει κάποια στιγμή στο τριπακι αυτό. Φαντάζομαι πόσο πρέπει να τρελάθηκες με αυτά που διάβασες....

Ισχύει πάντως αυτό για τις πληροφορίες. Είναι τόσες πολλές του ενώ μας βοηθούν τόσο πολύ ταυτόχρονα μας πανικοβάλλουν και δημιουργούν ατόλες ανησυχίες και προβλήματα..... Αυτό θα το βρίσκουμε συνέχεια μπροστά μας πλέον 

Με πονούσε το στομάχι μου και ένιωθα ναυτία και με έπιασε και διάρροια (sorry κορίτσια 🫣 ). Απλά επειδή η διάρροια αναφέρεται και σαν ένδειξη έναρξης τοκετού λίγο αγχώθηκα το πρωί και σχεδόν τελείωσα και τη βαλίτσα! Βασικά μετρούσα πόσες ώρες πρέπει να περάσουν για να κάνω επισκληριδιο! 

Τώρα είμαι κάπως καλύτερα αλλά όχι εντελώς. Συνεχίζει να με ενοχλεί το στομάχι μου και έχω και τρομερή καούρα

Πριν μια εβδομάδα με είδε ο γιατρός και ήταν και ο δικός μου ακόμη ψηλά. Τώρα ραντεβού σε μια εβδομάδα πάλι. Αν και κάποια στιγμή βλέποντας τον καθρέφτη μου φάνηκε πιο χαμηλά η κοιλιά τελικά τον νιώθω ακόμη ακριβώς κάτω από το στήθος και με πονάει κιόλας που σπρώχνει. Συσπάσεις ακόμη ούτε για δείγμα. Ίσως να έκανα 1-2 σήμερα όταν με έπιασε ο πόνος στο στομάχι το πρωί αλλά από τότε τίποτα ξανά. Κυριακή σταματάω και το μαγνήσιο. Άντε να δούμε.....

Πόσο δίκιο έχεις. Οι σκέψεις μας είναι που μας κρατάνε πίσω

Πάντως σε πολλές περιπτώσεις το μωρό θα εμπεδωθεί τη στιγμή του τοκετού οπότε υπάρχει ακόμη χρόνος!

Καλησπέρα κορίτσια! 

Σε εμάς εδώ στο εξωτερικό πάντως, 37+1 θεωρείται κανονικό το μωρακι. Εμένα θα μου τα πάρουν 37+4 κ εφόσον πάνε όλα καλά στην γέννα, ούτε υποστήριξη δίνουν ούτε τπτ. Τα μωρά τα είδαμε σήμερα κ καναμε κ τις τελευταίες εξετάσεις, κ ζυγίζουν από 2590γρ περίπου κ μ είπαν πως είναι πάρα πολύ καλά. Εσείς με ένα μπεμπινι που έχει περάσει κ τα 2500γρ γτ αγχώνεστε τόσο πολύ?? Μια φίλη της μητέρας μου είχε γεννήσει δίδυμα στον 7ο μηνα, 1600γρ... Κ τώρα είναι κ οι δύο 16 χρόνων, 1.80 κοπελαρες. Μην αγχώνεστε κ σκέφτεστε τα χειρότερα! Μια χαρά θα πάνε όλα! Άδικα χαλάτε κ την ψυχολογία σας, όχι τπτ άλλο! 

@Emily2 Κ εγώ το ίδιο θέμα είχα, γτ η μικρή εδώ κ 1,5 μήνα περίπου είναι πάρα πολύ χαμηλά.. σήμερα σκέψου δεν μπορέσαμε να μετρήσουμε το κεφαλάκι της καλά καλά γτ είναι πάρα πολύ χαμηλά.. οποτε μην σε αγχώνει καθόλου αυτό. 

στις πριν 13 λεπτά, ο/η Nassi είπε:

Καλησπέρα κορίτσια! 

Σε εμάς εδώ στο εξωτερικό πάντως, 37+1 θεωρείται κανονικό το μωρακι. Εμένα θα μου τα πάρουν 37+4 κ εφόσον πάνε όλα καλά στην γέννα, ούτε υποστήριξη δίνουν ούτε τπτ. Τα μωρά τα είδαμε σήμερα κ καναμε κ τις τελευταίες εξετάσεις, κ ζυγίζουν από 2590γρ περίπου κ μ είπαν πως είναι πάρα πολύ καλά. Εσείς με ένα μπεμπινι που έχει περάσει κ τα 2500γρ γτ αγχώνεστε τόσο πολύ?? Μια φίλη της μητέρας μου είχε γεννήσει δίδυμα στον 7ο μηνα, 1600γρ... Κ τώρα είναι κ οι δύο 16 χρόνων, 1.80 κοπελαρες. Μην αγχώνεστε κ σκέφτεστε τα χειρότερα! Μια χαρά θα πάνε όλα! Άδικα χαλάτε κ την ψυχολογία σας, όχι τπτ άλλο! 

@Emily2 Κ εγώ το ίδιο θέμα είχα, γτ η μικρή εδώ κ 1,5 μήνα περίπου είναι πάρα πολύ χαμηλά.. σήμερα σκέψου δεν μπορέσαμε να μετρήσουμε το κεφαλάκι της καλά καλά γτ είναι πάρα πολύ χαμηλά.. οποτε μην σε αγχώνει καθόλου αυτό. 

Νομίζω πάντως στο εξωτερικό είναι πιο χαλαρά τα πράγματα. Εδώ μας τρελαίνουν λίγο. Με ησύχασε λίγο αυτό που είπες τώρα και όντως έχεις δίκιο ίσως το παρακάνουμε και εμείς από το φόβο και το άγχος. Και το ότι είναι κάτι άγνωστο !! 

@Watermelonπες μου λίγο, εσύ τι συσπάσεις έκανες; Εννοώ ένιωθες να σκληραίνει και να μαζεύει η κοιλιά προς το κέντρο χωρίς πόνο ; Και πόσες φορές μέσα στη μέρα ;

@Watermelonπες μου λίγο, εσύ τις συσπάσεις έκανες; Εννοώ ένιωθες να σκληραίνει και να μαζεύει η κοιλιά προς το κέντρο χωρίς πόνο ; Και πόσες φορές μέσα στη μέρα ;

Κοίτα, παλιά είχα έως και 12 φορές την ημέρα αυτό το αίσθημα ότι σκληραίνει η κοιλιά. Χωρίς πόνο πάντα! Μετά την β επιπέδου δια μαγείας κάπως κάπως μειωνόταν αυτή η συχνότητα. Δεν ξέρω αν απλά χαλάρωσα λόγω το ότι ο τράχηλος πήγαινε καλά και δεν έδινα σημασία. Αλλά ένιωθα ότι λιγόστεψε η συχνότητα. Τώρα πλέον το νιώθω μέσα στη μέρα , αλλά επειδή είμαι ζεν και δεν με.νοιαζει δεν έχω μετρήσει ποτέ πόσες φορες. Πλέον όμως έχει αλλάξει λίγο το αίσθημα. Ίσως επειδή η κοιλίτσα είναι γεμάτη πλέον. Νιώθω την σύσπαση να φτάνει μέχρι τον κόλπο. Και κάπως με ενοχλεί περισσότερο αλλά επίσης δεν έχω πόνο! 

Παλιά επίσης ένιωθα το αίσθημα της συοασεις να ξεκινά από χαμηλά προς ψηλά. Τώρα πλέον νομίζω ότι επικεντρώνεται λίγο πιο πολύ στον κεντρο. Δεν έχω καταλάβει όμως με ποια φορά . 

στις πριν 3 ώρες, ο/η Nassi είπε:

Καλησπέρα κορίτσια! 

Με το καλό κορίτσι μου να γεννηθούν τα μωράκια σας γερά και δυνατά! 

Και δω από 37+1 θεωρούνται τελειομηνα αλλά συνήθως προγραμματισμένα πάνε αφού συμπληρώσουν και τις 38. Στις δίδυμες κυήσεις δεν ξέρω τι συνηθίζεται.

Εγώ γέννησα 38+3 τοκετός που ξεκίνησε μόνος του το αγόρι μου 2640 και 2530 βγήκαμε από την κλινική. Δεν χρειάστηκε τίποτα και μεγάλωνε πραγματικά τόσο γρήγορα! Και αυτόν ψιλολιγνο μου τον βγάζουν αλλα δεν με αγχωνει αυτό. Με αγχωνει αν ξεκινήσει ο τοκετός πριν περάσει το 12 ωρο από την αντιπηκτική 

στις πριν 4 ώρες, ο/η whatever είπε:

Ολοι έχουμε μπει κάποια στιγμή στο τριπακι αυτό. Φαντάζομαι πόσο πρέπει να τρελάθηκες με αυτά που διάβασες....

Ισχύει πάντως αυτό για τις πληροφορίες. Είναι τόσες πολλές του ενώ μας βοηθούν τόσο πολύ ταυτόχρονα μας πανικοβάλλουν και δημιουργούν ατόλες ανησυχίες και προβλήματα..... Αυτό θα το βρίσκουμε συνέχεια μπροστά μας πλέον 

Με πονούσε το στομάχι μου και ένιωθα ναυτία και με έπιασε και διάρροια (sorry κορίτσια 🫣 ). Απλά επειδή η διάρροια αναφέρεται και σαν ένδειξη έναρξης τοκετού λίγο αγχώθηκα το πρωί και σχεδόν τελείωσα και τη βαλίτσα! Βασικά μετρούσα πόσες ώρες πρέπει να περάσουν για να κάνω επισκληριδιο! 

Τώρα είμαι κάπως καλύτερα αλλά όχι εντελώς. Συνεχίζει να με ενοχλεί το στομάχι μου και έχω και τρομερή καούρα

Πριν μια εβδομάδα με είδε ο γιατρός και ήταν και ο δικός μου ακόμη ψηλά. Τώρα ραντεβού σε μια εβδομάδα πάλι. Αν και κάποια στιγμή βλέποντας τον καθρέφτη μου φάνηκε πιο χαμηλά η κοιλιά τελικά τον νιώθω ακόμη ακριβώς κάτω από το στήθος και με πονάει κιόλας που σπρώχνει. Συσπάσεις ακόμη ούτε για δείγμα. Ίσως να έκανα 1-2 σήμερα όταν με έπιασε ο πόνος στο στομάχι το πρωί αλλά από τότε τίποτα ξανά. Κυριακή σταματάω και το μαγνήσιο. Άντε να δούμε.....

Πόσο δίκιο έχεις. Οι σκέψεις μας είναι που μας κρατάνε πίσω

Πάντως σε πολλές περιπτώσεις το μωρό θα εμπεδωθεί τη στιγμή του τοκετού οπότε υπάρχει ακόμη χρόνος!

Ίσως όντως να είναι γαστρεντερίτιδα. Κυκλοφορεί πάντως.  Φάε ελαφριά φαγητά, στεγνά και μικρέ ποσότητες. Εγώ απ'οτι μπήκα στον 9ο υποφέρω ώρες ώρες με το στομάχι. Έχω παλλινδρομηση σχεδόν κάθε μέρα, καούρες που και που και δυσκολεύομαι να χωνέψω. 

Κάθε βράδυ την βγάζω πολύ light. Απορώ που λένε ότι στο τέλος παίρνεις πολλά κιλά. Εμένα το στομάχι μου είναι χάλια. 🤣

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...