Μετάβαση σε περιεχόμενο

Μα πως μετραμε σωστα τελικα ?

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημερα κοριτσια. 

Μα εχω μπερδευτει τελείως με το μετρημα των εβδομαδων κυησης! Ξερει καποια πως μετραμε ? Για παραδειγμα η εφαρμογη στο κινητο θα λεει 14 εβδομαδες. Το υπερηχογραφημα θα λεει 14 εβδομαδες. Η ηλικια κυησης θα λεει 13. Ομως ο γιατρος οταν μου ειπε να κανω πχ την αυχενικη ειχε πει την 13η εβδομαδα η οποια στον υπερηχο αναγραφει 12η! Μα πως τα μετραμε βρε κοριτσια? Δηλαδη βαση εφαρμογης ειμαι 14 εβδομαδες. Βαση υπερηχου 13. Τι στο καλο ισχυει??? 

Δημοσίευση

1ος μήνας: 1η, 2η, 3η, 4η εβδομάδα
2ος μήνας: 5η, 6η, 7η, 8η εβδομάδα
3ος μήνας: 9η, 10η, 11η, 12η, 13η εβδομάδα (εδώ υπολογίζετε μία παραπάνω)
4ος μήνας: 14η, 15η, 16η, 17η βδομάδα
5ος μήνας: 18η, 19η, 20η, 21η βδομάδα
6ος μήνας: 22η, 23η, 24η, 25η, 26η βδομάδα (υπολογίζετε μία παραπάνω)
7ος μήνας: 27η, 28η, 29η, 30η βδομάδα
8ος μήνας: 31η, 32η, 33η, 34η, 35η βδομάδα (υπολογίζετε μία παραπάνω)
9ος μήνας: 36η, 37η, 38η, 39η, 40η βδομάδα (υπολογίζετε μία παραπάνω)

Εγώ είχα βρει αυτό από φωτογραφία και έτσι μόνο το ξεχωρίζω για εβδομάδες. Έχω βάλει και στην εφαρμογή το ημερολόγιο μου την τελευταία ημερομηνία περιόδου αν θυμάμαι καλά που μου είχε δώσει ο γιατρός και έτσι μου βγάζει αναλυτικά εβδομάδες και πόσες μέρες.. 

Δημοσίευση

Καταρχάς το «Είμαι 14 εβδομάδων και 2 ημερών πχ»  είναι το ίδιο με το  «είμαι στην 15η βδομάδα» Δηλαδή έκλεισα τις 14 εβδομαδες και διανυω την 15η.. 

Τώρα, είναι η ηλικία του εμβρύου βάση ημερομηνίας τελευταίας  περιόδου, ετσι βγαίνουν και οι 40 εβδοαμαδες και ειναι και η ημερομηνία εμβρύου βάση υπερηχογραφήματος.. Ανάλογα με τις μετρήσεις του εμβρύου στο υπερηχογράφημα βγαίνει πόσο εβδομάδων ειναι βάση του μεγέθους του.. πολλές φορές αυτά τα 2 δεν συμβαδίζουν απόλυτα. Συνηθως πηγαίνεις με την ηλικία του εμβρύου βάση περιόδου.. 

Δημοσίευση

Κι εγώ δε μπορώ να καταλάβω τι εννοούμε, γιατί πχ όντως όταν είσαι 13+1, είσαι στη 14η εβδομάδα, αλλά όταν ο γιατρός μου μου είχε πει θα έρθεις να με δεις τη 12η εβδομάδα εννοούσε όταν θα είμαι 12+1 , δηλαδή την 13η εβδομάδα... μυστήριο!

Δημοσίευση

Εμείς μαλώναμε με τον άντρα μου! Εγώ έλεγα 8η ο αντρας μου έλεγε 9η! 

Πως πάει λοιπόν, μετά απο ερώτηση στη γιατρό. 

ΘΑ σου πω με τη δικια μου περιοδο και κάνε τις προσαρμογές 😜

Αδιαθέτησα τελευταια φορά 30/11 ημέρα Τετάρτη.

Μέχρι την Τετάρτη 7/12 είχαμε τρέξει την 1η εβδομάδα.

Μέχρι την Τετάρτη 14/12 την 2η.

Μεχρι Τετάρτη 21/12 την 3η. 

Σήμερα Τετάρτη ξεκίνησε η 11η μας εβδομάδα. 

Ελπίζω να σε βοήθησα κοριτσάκι ❤️ 

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Balak455 είπε:

Καλημερα κοριτσια. 

Μα εχω μπερδευτει τελείως με το μετρημα των εβδομαδων κυησης! Ξερει καποια πως μετραμε ? Για παραδειγμα η εφαρμογη στο κινητο θα λεει 14 εβδομαδες. Το υπερηχογραφημα θα λεει 14 εβδομαδες. Η ηλικια κυησης θα λεει 13. Ομως ο γιατρος οταν μου ειπε να κανω πχ την αυχενικη ειχε πει την 13η εβδομαδα η οποια στον υπερηχο αναγραφει 12η! Μα πως τα μετραμε βρε κοριτσια? Δηλαδη βαση εφαρμογης ειμαι 14 εβδομαδες. Βαση υπερηχου 13. Τι στο καλο ισχυει??? 

Όπως είπαν και  τα κορίτσια όταν έχεις κλείσει μια εβδομάδα διανυεις την επόμενη. Λογικά όταν έκανες την αυχενική οι μετρήσεις του εμβρύου θα ήταν πχ για 12εβδομαδες και 2 ημέρες (λέω στην τύχη μέρες).  Άρα αυτό σημαίνει ότι είχες κλείσει τη 12η και διένυες τη 13η εβδομάδα βάσει μετρήσεων. Αν οι μετρήσεις σύμφωνα με την αυχενική δεν ταιριάζουν με τις ημέρες βάσει περιόδου σημαίνει ότι έκανες ή αργότερα ή νωρίτερα ωορρηξια από το μέσο όρο τον γυναικών που έχουν κύκλο 28 ημερών και κάνουν ωορρηξια τη 14η ημέρα του κύκλου. Μέχρι την αυχενική το έμβρυο είναι πολύ μικρό και οι μετρήσεις του εμβρύου δεν είναι ακριβείς, οπότε ακολουθούμε την ηλικία κύησης βάσει περιόδου. Στη φάση της αυχενικής τα έμβρυα ακολουθούν συγκεκριμένο ρυθμό ανάπτυξης και όποτε μετρώντας τα μπορεί ο γιατρός να συμπεράνει την ηλικία της Κύησης από τις μετρήσεις πια με μεγαλύτερη υποτίθεται ακρίβεια. Μετά την αυχενική το έμβρυο αρχίζει να αναπτύσσεται με δικό του ρυθμό και μερικές μετρήσεις θα είναι έτσι μερικές αλλιώς. Στη Β επιπέδου θα προκύψει πάλι αναλυτικά ηλικία κύησης για να δείτε αν ταυτίζεται ή είναι κοντά με την ηλικία της αυχενικής. Αν η ηλικία αυχενικής έχει διαφορά (πάνω από 1-2μερες) με την ηλικία κύησης βάσει περιόδου, οι γιατροί κρατάνε συνήθως την ηλικία της αυχενικής για ηλικία εμβρύου από την οποία προκύπτει η ΠΗΤ. 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Και γω με καισαρική θα πάω, για τον ίδιο λόγο @eva96.  @melitiniღ, βάλε προτεραιότητες. Ας πούμε το ριλάξ δεν νομίζω πως θα το χρησιμοποιήσεις άμεσα. Εγώ δηλαδή τον έβαλα τον μικρό μας στο ριλάξ όταν ήταν 3 μηνών περίπου. Όταν δεν ήταν στην κούνια του (ή στην αγκαλιά μας!) ήταν στην καλαθούνα/πορτ μπεμπέ αραχτός και λάιτ! Σωστή σκέψη από νωρίς ο αποστειρωτής. Εγώ η έξυπνη πίστευα πως θα κάνω αποκλειστικό θηλασμό και δεν είχα πάρει αποστειρωτή. Όταν λοιπόν επιστρέψαμε σπίτι έφαγα φρίκη με την κατσαρόλα και την αποστείρωση και μήπως κάνω κάποιο λάθος στην αποστείρωση και πάρει κανένα μικρόβιο το παιδί. Ευτυχώς αυτό κράτησε πολύ λίγο. Τον αγαπημένο μου αποστειρωτή δεν τον έχω αποχωριστεί καθόλου. Παρόλο που ο μικρός πια είναι 2 ετών, που και που του αποστειρώνω τα μπιμπερό του κυρίως για την αποφυγή των οσμών που (νομίζω) πως έχουν τα μπουκάλια. Να κάνετε καλή επιλογή και στα αφρόλουτρα και τις κρέμες (αλλαγής και ενυδατικές). Εγώ είχα γεννήσει ιδιωτικά και μας έδωσαν πολλά δείγματα από διάφορες εταιρείες. Προτίμησα τα φαρμακευτικά και μέχρι στιγμής έχω μείνει ευχαριστημένη.
    • Ναι από την αρχή φαινόταν ότι θα είναι μικρό μωρό οπότε έπαιξε κ αυτό τον ρόλο του. Αχ αυτές τις λίγες μέρες περιμένω κ γω να περάσουν.. Θέλει υπομονή!  Δεν ξέρω να σου πω για τις συσπάσεις γτ από την αρχή είχα 2 στο 10λεπτο δηλαδή 2:00 το μεσημέρι. Στη γιατρό πήγα 6 το απόγευμα κ ήταν ήδη 3λεπτες. Δεν ξέρω πως μετράνε τη διαστολή πάντως η μαία μου έβαλε 3 δάχτυλα. Δεν μου είπε αν έχω διαστολή μ είπε ότι εξαληφθηκε ο τράχηλος. Όταν πήγα ιασω μου βάλανε όρο και ήταν σαν να μην είχα μετά δλδ 7:30 - 8 το απόγευμα λες κ οι συσπάσεις είχαν φύγει. Ή τουλάχιστον εγώ δεν τις μετρούσα! Δεν ξέρω πως έγινε. Έπρεπε να πάει 9 το βράδυ γτ είχα φάει στις 3 και δεν γινόταν νωρίτερα η επισκληριδιος. 
    • Ευχαριστώ πάρα πολύ! Διάβασα και τα δικά σου πως περνάς και πως σκέφτεσαι ώρες ώρες και να ξέρεις ταυτίστηκα με κάποιες σκέψεις σου... Δεν είσαι μόνη! θα σου πω πως όλα γίνονται σιγά σιγά.. Όλοι θέλουμε να έχουμε τη Σειρά μας, να είναι όλα έτοιμα, τακτοποιημενα, ρυθμισμένα, "ιδανικά" με άλλα λόγια και να γεννήσουμε χωρίς σκοτούρες αλλά δεν βγαίνει πάντα και δεν είναι κακό. Είναι απλά διαφορετικό. Εγώ τον πρώτο στο αυτοκίνητο τον έχω από την πρώτη μέρα στη θέση του συνοδηγού με κλειστό αερόσακο όπως προβλέπει ο νόμος. Οπότε ένας ενήλικας με 4 παιδιά χωράνε σε ένα αμάξι έστω κ έτσι αν χρειαστεί να τους πας κάπου.  Μόνο τη χάρη μου έκανε! Ευτυχώς είχε 26 ο μήνας κ είναι όντως ωραία!   
    • Ναι μωρέ λίγο πρόωρο αλλά οριακά! Μια μέρα μετά αν γενναγες θα θεωρούνταν τελειομηνο σκέψου! Οπότε για λίγο θα μείνει θερμοκοιτίδα, όλα καλά θα είναι σε λιγες μέρες θα την έχετε μαζί σας ☺️ Βγήκε και λίγο μικρούλι στα κιλά ε, ίσως παίζει ρόλο κι αυτό! Σε λίγες μέρες θα πάρει τα πάνω της και θα την έχετε σπιτάκι❤️ Εγώ ένα πράγμα αναρωτιέμαι μόνο, από το μεσημέρι που είχαν φτάσει στο 3λεπτο πώς καθυστέρησες τη γέννα μέχρι τις 9 το βράδυ;; Γίνεται αυτό;;
    • Καλησπεραα να σου ζήσει η μικρούλα!!!🩷🩷 Χαίρομαι που τουλάχιστον γέννησες σε ωραία ημερομηνία (26/01/26) επειδή έλεγες ότι είχες κόλλημα με τους αριθμούς 😁😁
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...