Μετάβαση σε περιεχόμενο

Μα πως μετραμε σωστα τελικα ?


Recommended Posts

Καλημερα κοριτσια. 

Μα εχω μπερδευτει τελείως με το μετρημα των εβδομαδων κυησης! Ξερει καποια πως μετραμε ? Για παραδειγμα η εφαρμογη στο κινητο θα λεει 14 εβδομαδες. Το υπερηχογραφημα θα λεει 14 εβδομαδες. Η ηλικια κυησης θα λεει 13. Ομως ο γιατρος οταν μου ειπε να κανω πχ την αυχενικη ειχε πει την 13η εβδομαδα η οποια στον υπερηχο αναγραφει 12η! Μα πως τα μετραμε βρε κοριτσια? Δηλαδη βαση εφαρμογης ειμαι 14 εβδομαδες. Βαση υπερηχου 13. Τι στο καλο ισχυει??? 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

1ος μήνας: 1η, 2η, 3η, 4η εβδομάδα
2ος μήνας: 5η, 6η, 7η, 8η εβδομάδα
3ος μήνας: 9η, 10η, 11η, 12η, 13η εβδομάδα (εδώ υπολογίζετε μία παραπάνω)
4ος μήνας: 14η, 15η, 16η, 17η βδομάδα
5ος μήνας: 18η, 19η, 20η, 21η βδομάδα
6ος μήνας: 22η, 23η, 24η, 25η, 26η βδομάδα (υπολογίζετε μία παραπάνω)
7ος μήνας: 27η, 28η, 29η, 30η βδομάδα
8ος μήνας: 31η, 32η, 33η, 34η, 35η βδομάδα (υπολογίζετε μία παραπάνω)
9ος μήνας: 36η, 37η, 38η, 39η, 40η βδομάδα (υπολογίζετε μία παραπάνω)

 
Εγώ είχα βρει αυτό από φωτογραφία και έτσι μόνο το ξεχωρίζω για εβδομάδες. Έχω βάλει και στην εφαρμογή το ημερολόγιο μου την τελευταία ημερομηνία περιόδου αν θυμάμαι καλά που μου είχε δώσει ο γιατρός και έτσι μου βγάζει αναλυτικά εβδομάδες και πόσες μέρες.. 

 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καταρχάς το «Είμαι 14 εβδομάδων και 2 ημερών πχ»  είναι το ίδιο με το  «είμαι στην 15η βδομάδα» Δηλαδή έκλεισα τις 14 εβδομαδες και διανυω την 15η.. 

 

Τώρα, είναι η ηλικία του εμβρύου βάση ημερομηνίας τελευταίας  περιόδου, ετσι βγαίνουν και οι 40 εβδοαμαδες και ειναι και η ημερομηνία εμβρύου βάση υπερηχογραφήματος.. Ανάλογα με τις μετρήσεις του εμβρύου στο υπερηχογράφημα βγαίνει πόσο εβδομάδων ειναι βάση του μεγέθους του.. πολλές φορές αυτά τα 2 δεν συμβαδίζουν απόλυτα. Συνηθως πηγαίνεις με την ηλικία του εμβρύου βάση περιόδου.. 

 

 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κι εγώ δε μπορώ να καταλάβω τι εννοούμε, γιατί πχ όντως όταν είσαι 13+1, είσαι στη 14η εβδομάδα, αλλά όταν ο γιατρός μου μου είχε πει θα έρθεις να με δεις τη 12η εβδομάδα εννοούσε όταν θα είμαι 12+1 , δηλαδή την 13η εβδομάδα... μυστήριο!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμείς μαλώναμε με τον άντρα μου! Εγώ έλεγα 8η ο αντρας μου έλεγε 9η! 

Πως πάει λοιπόν, μετά απο ερώτηση στη γιατρό. 

ΘΑ σου πω με τη δικια μου περιοδο και κάνε τις προσαρμογές 😜

Αδιαθέτησα τελευταια φορά 30/11 ημέρα Τετάρτη.

Μέχρι την Τετάρτη 7/12 είχαμε τρέξει την 1η εβδομάδα.

Μέχρι την Τετάρτη 14/12 την 2η.

Μεχρι Τετάρτη 21/12 την 3η. 

Σήμερα Τετάρτη ξεκίνησε η 11η μας εβδομάδα. 

Ελπίζω να σε βοήθησα κοριτσάκι ❤️ 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 2 ώρες, ο/η Balak455 είπε:

Καλημερα κοριτσια. 

Μα εχω μπερδευτει τελείως με το μετρημα των εβδομαδων κυησης! Ξερει καποια πως μετραμε ? Για παραδειγμα η εφαρμογη στο κινητο θα λεει 14 εβδομαδες. Το υπερηχογραφημα θα λεει 14 εβδομαδες. Η ηλικια κυησης θα λεει 13. Ομως ο γιατρος οταν μου ειπε να κανω πχ την αυχενικη ειχε πει την 13η εβδομαδα η οποια στον υπερηχο αναγραφει 12η! Μα πως τα μετραμε βρε κοριτσια? Δηλαδη βαση εφαρμογης ειμαι 14 εβδομαδες. Βαση υπερηχου 13. Τι στο καλο ισχυει??? 

Όπως είπαν και  τα κορίτσια όταν έχεις κλείσει μια εβδομάδα διανυεις την επόμενη. Λογικά όταν έκανες την αυχενική οι μετρήσεις του εμβρύου θα ήταν πχ για 12εβδομαδες και 2 ημέρες (λέω στην τύχη μέρες).  Άρα αυτό σημαίνει ότι είχες κλείσει τη 12η και διένυες τη 13η εβδομάδα βάσει μετρήσεων. Αν οι μετρήσεις σύμφωνα με την αυχενική δεν ταιριάζουν με τις ημέρες βάσει περιόδου σημαίνει ότι έκανες ή αργότερα ή νωρίτερα ωορρηξια από το μέσο όρο τον γυναικών που έχουν κύκλο 28 ημερών και κάνουν ωορρηξια τη 14η ημέρα του κύκλου. Μέχρι την αυχενική το έμβρυο είναι πολύ μικρό και οι μετρήσεις του εμβρύου δεν είναι ακριβείς, οπότε ακολουθούμε την ηλικία κύησης βάσει περιόδου. Στη φάση της αυχενικής τα έμβρυα ακολουθούν συγκεκριμένο ρυθμό ανάπτυξης και όποτε μετρώντας τα μπορεί ο γιατρός να συμπεράνει την ηλικία της Κύησης από τις μετρήσεις πια με μεγαλύτερη υποτίθεται ακρίβεια. Μετά την αυχενική το έμβρυο αρχίζει να αναπτύσσεται με δικό του ρυθμό και μερικές μετρήσεις θα είναι έτσι μερικές αλλιώς. Στη Β επιπέδου θα προκύψει πάλι αναλυτικά ηλικία κύησης για να δείτε αν ταυτίζεται ή είναι κοντά με την ηλικία της αυχενικής. Αν η ηλικία αυχενικής έχει διαφορά (πάνω από 1-2μερες) με την ηλικία κύησης βάσει περιόδου, οι γιατροί κρατάνε συνήθως την ηλικία της αυχενικής για ηλικία εμβρύου από την οποία προκύπτει η ΠΗΤ. 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Απαντήσεις

  • Καλημέρα κορίτσια....είμαι λίγο αγχωμενη και στεναχωρημένη!  Λοιπόν είπαμε με την γιατρό να παρακολουθήσουμε την ωορρηξία με υπέρηχο πρώτη φορά... Δεν έχω σταθερό κύκλο! Έχω ΣΠΩ , πήγα λοιπόν 14 ημέρα δεν είδαμε τίποτα....πήγα 18 μέρα πάλι δεν είδαμε τίποτα ενώ το προηγούμενο βράδυ είχα βγάλει κάτι υγρά κ όταν της το είπα μου λέει μάλλον κάτι θα δούμε!! Αλλά τίποτα απολύτως!  Μου λέει θα έρθεις κ την άλλη εβδομάδα και αν δεν δούμε τίποτα θα το σταματήσουμε ξ πάμε για τον επόμενο κύκλο!!! Τι να πω τώρα;; Λογικά δεν θα πρέπει να την παρακολουθήσουμε κι άλλο; Να μην κάνω καθόλου ωορρηξία;; Δεν ξέρω τι γίνεται!! 
  • Εμένα π μ έρχεται πάνω από 14 μέρες ΜΤΩ; Στον προηγούμενο κύκλο πήγα  2 μέρες πριν την περίοδο κ μ είπε ο γιατρός πως θ αργήσω ν δω περίοδο αν έρθει γτ το ενδομήτριο είναι παχύ ακόμα   
  • Ευχαριστώ κορίτσι 🙏 Μου έδωσε προγεστερόνη κυρίως στα πλαίσια του πρωτόκολλου αλλά και για να ενισχύσουμε το ενδομήτριο και γενικά τη μήτρα στην προετοιμασία για μια πιθανή εγκυμοσύνη. Εγώ είχα κάνει σ έναν κύκλο (του Οκτωβρίου αν θυμάμαι καλά) αιματολογικές για να δούμε την προγεστερόνη 7η ΜΤΩ και ήταν 14.95 το οποίο μου είναι η γυναικολόγος τότε ότι είναι αρκετό για να επιβεβαιώσει ότι έγινε ωορρηξία αλλά και για να συντηρηθεί μια επικείμενη εγκυμοσύνη. Μπορείς να το συζητήσεις με το γιατρό σου και να κάνεις ένα τσεκ. Τώρα επειδή είχα μικρή ωχρινικη φάση (9-11 μέρες) καταλάβαμε ότι μάλλον δεν παχαινε αρκετά το ενδομήτριο, το οποίο και το διαπιστώσαμε σ έναν έλεγχο το Γενάρη που 12η μέρα ήταν μόλις 3χιλ! Σ αυτόν τον κύκλο βέβαια 14η μέρα ήταν 9.8 που μου είπε είναι πολύ καλά! Οπότε η προγεστερόνη είναι ναι μεν στα πλαίσια του πρωτόκολλου της πρόκλησης αλλά και για προληπτικούς λόγω μιας και έχω ιστορικό 2 αποβολών πλέον και μικρή ωχρινικη φάση στο παρελθόν. Πλέον με τη λήψη μυο-ινοσιτολης έστρωσε αυτό και μου έρχεται περίοδος στις 12 μέρες ΜΤΩ. Συζήτησε το με το γιατρό σου αλλά συνήθως το ποιο τρανταχτό σύμπτωμα χαμηλής προγεστερόνης είναι οτι σου έρχεται περίοδος από 11 ή και λιγότερες μέρες ΜΤΩ.
  • Ναι κι εγώ πιστεύω είναι μάλλον απ' τα φάρμακα, είναι όλες οι ορμόνες σε έξαρση 😅
  • Εγώ προσπαθούσα να τα κάνω εκεί γύρω στη 1 και μισή με το 2ο κατουρημα μου, και όταν αυξανόταν η ορμόνη έκανα και ένα 2ο τεστακι το απόγευμα,  μετά έπινα φουλ νερά χαχα Όσον αφορά τα πονακια θα σου πω για τον κύκλο αυτόν που ξέρω σίγουρα...τα τεστακια μου ήταν θετικα 1 και 2 Απριλίου αλλά όπως μου ήρθε η περιοδος αν πάω πίσω 14 μέρες ήταν 31 Μαρτίου...εγώ έχω σημειώσει πονακια από τις 31 Μαρτίου μέχρι τις 3 Απριλίου αλλά μετά έχω σημειώσει ξανά μέχρι την περίοδο γενικά τσιμπηματακια και διάφορα που έβλεπα
 • Νέες συζητήσεις

×
×
 • Προσθήκη...