Μετάβαση σε περιεχόμενο

✨Μωράκια Αυγούστου 2023 ✨

Recommended Posts

στις πριν 13 λεπτά, ο/η Eir_ma είπε:

Ωωωω κι εσύ έχεις σειρά για την καμπύλη ε;;;;άντε καλή επιτυχία περιμένουμε αποτελέσματα 💗💗 θα δεις και τον μπεμπακοοοο, όλα καλά να πάνε ευχομαι κορίτσι μου 

Να 'σαι καλά :)

Έλεγα να πάρω την ενδοκρινολόγο πριν πάω για καμπύλη να μου δώσει οδηγίες εκτός αν με ενημερώσει πλήρως ο γιατρός μου. Θα δω αύριο που θα πάω για το ραντεβού με τον γυναικολόγο :)

ΘΕλω να πιστεύω ότι τις 2 εξετάσεις ντομπλερ θα το λενε μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Δηλαδή αν υπάρχει ένας γερασμένος πλακούντας, αν το μωράκι για κάποιο λόγο είναι πιο μικρό κλπ. 

ελπίζω να μην χρειαστεί να κάνουμε 2. Γιατί ρε κορίτσια πολλά έξοδα. Έχω αγχωθει ήδη με τα χρήματα. Προέκυψε και πρόβλημα με το αυτοκίνητο και είμαι να σκάσω. 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 4.2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

στις πριν 26 λεπτά, ο/η Eir_ma είπε:

Ευτυχώς γτ είχα αγχωθει, λεω δεν μπορεί μου λείπει καμία βιταμίνη. Μιλάμε τρελήηηηη εξάντληση, καλά κορίτσι εσύ έχεις και τον αιματοκρίτη λογικό είναι να νοιώθεις έτσι.. μετά την μετάγγιση νοιώθεις καλύτερα;;;

Nαι είναι αισθητή η διαφορά, αμέσως κιόλας!! Κοκκινιζουν τα μάγουλα μου και έχω περισσότερη ενεργεια και εννοείται εξαφανιζονται και οι ζαλάδες!! Ένα ρεκτιφιέ βρε παιδί μου 😂

Κορίτσια κάτι που θέλω να ρωτήσω.. Οποια πήρε φωλιά πως την έχει πλύνει?? Δεν γράφει οδηγίες πάνω και φοβαμαι να την βάλω πλυντήριο έστω και σε κρύο μήπως παραμορφώθει το σχήμα της,ειναι και μεγάλη. Τι να κάνω? Στεγνό καθάρισμα? 

στις πριν 4 λεπτά, ο/η Watermelon είπε:

Έλεγα να πάρω την ενδοκρινολόγο πριν πάω για καμπύλη να μου δώσει οδηγίες εκτός αν με ενημερώσει πλήρως ο γιατρός μου. Θα δω αύριο που θα πάω για το ραντεβού με τον γυναικολόγο :)

ΘΕλω να πιστεύω ότι τις 2 εξετάσεις ντομπλερ θα το λενε μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Δηλαδή αν υπάρχει ένας γερασμένος πλακούντας, αν το μωράκι για κάποιο λόγο είναι πιο μικρό κλπ. 

ελπίζω να μην χρειαστεί να κάνουμε 2. Γιατί ρε κορίτσια πολλά έξοδα. Έχω αγχωθει ήδη με τα χρήματα. Προέκυψε και πρόβλημα με το αυτοκίνητο και είμαι να σκάσω. 

Εγώ όπως είπα πριν και στην φίλη μας σε καμία εγκυμοσύνη δεν έκανα αυτή την εξέταση. Έβλεπε ο γιατρός τις μετρήσεις κάθε μήνα, όπως και τα αμνιακα και εφόσον τα μωρά μεγάλωναν όπως έπρεπε μου έλεγε περιττό να πάω να την κάνω, ξέρω ότι την κάνουν πολλές κοπέλες όμως. Καλά το δύο φορές μου φαίνεται υπερβολή αν όλα βγουν καλά με την πρώτη φορά.

Τώρα κάθε γιατρός όπως έχουμε δει είναι διαφορετικός , άλλοι είναι πιο ψείρες άλλοι πιο χαλαροί. Εγώ ευτυχώς έπεσα σε χαλαρό γτ και λεφτά δεν έχουμε να περισσεύουν αλλά και έχω τρελοοο άγχος γενικότερα και αυτός με ηρεμεί. Σκέψου στην καμπύλη είχα νηστείας 93 και μου είπε όλα καλά! Φίλη μου που πήγαινε σε αυτόν και είχε περισσότερες μονάδες την έστειλε εννοείται κατευθείαν όμως σε ενδοκρινολόγο. Δεν είναι δηλαδή ότι δεν κάνει καλά τη δουλειά του απλά προσπαθεί και να γλιτώσει χρήματα και άγχος από τον ασθενή.

Μη στεναχωριέσαι όλα φτιάχνονται κορίτσι μου και όλα λύνονται,μην σκας, πάντα κάτι προκύπτει αλλά θα βρείτε τα πατήματα σας. 

στις πριν 7 λεπτά, ο/η Marika31 είπε:

Κορίτσια κάτι που θέλω να ρωτήσω.. Οποια πήρε φωλιά πως την έχει πλύνει?? Δεν γράφει οδηγίες πάνω και φοβαμαι να την βάλω πλυντήριο έστω και σε κρύο μήπως παραμορφώθει το σχήμα της,ειναι και μεγάλη. Τι να κάνω? Στεγνό καθάρισμα? 

Εγώ δεν είχα πάρει αλλά τώρα θα πάρω από την αδερφή μου, μου είπε ότι την έπλυνε στο χέρι σε ζεστό νερό με βρεφικό απορρυπαντικό και μετά στον ήλιο για να στεγνώσει καλά. Κάπως έτσι λέω να το κάνω κι εγώ ....και προσευχή γτ είναι και πανάκριβη...

στις πριν 17 λεπτά, ο/η Eir_ma είπε:

Εγώ όπως είπα πριν και στην φίλη μας σε καμία εγκυμοσύνη δεν έκανα αυτή την εξέταση. Έβλεπε ο γιατρός τις μετρήσεις κάθε μήνα, όπως και τα αμνιακα και εφόσον τα μωρά μεγάλωναν όπως έπρεπε μου έλεγε περιττό να πάω να την κάνω, ξέρω ότι την κάνουν πολλές κοπέλες όμως. Καλά το δύο φορές μου φαίνεται υπερβολή αν όλα βγουν καλά με την πρώτη φορά.

Τώρα κάθε γιατρός όπως έχουμε δει είναι διαφορετικός , άλλοι είναι πιο ψείρες άλλοι πιο χαλαροί. Εγώ ευτυχώς έπεσα σε χαλαρό γτ και λεφτά δεν έχουμε να περισσεύουν αλλά και έχω τρελοοο άγχος γενικότερα και αυτός με ηρεμεί. Σκέψου στην καμπύλη είχα νηστείας 93 και μου είπε όλα καλά! Φίλη μου που πήγαινε σε αυτόν και είχε περισσότερες μονάδες την έστειλε εννοείται κατευθείαν όμως σε ενδοκρινολόγο. Δεν είναι δηλαδή ότι δεν κάνει καλά τη δουλειά του απλά προσπαθεί και να γλιτώσει χρήματα και άγχος από τον ασθενή.

Μη στεναχωριέσαι όλα φτιάχνονται κορίτσι μου και όλα λύνονται,μην σκας, πάντα κάτι προκύπτει αλλά θα βρείτε τα πατήματα σας. 

Δεν είμαι ειδικός και δεν ξέρω περί διαβήτη γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν έχω συζητήσει πολύ για αυτό ακόμα με τον γιατρό μου μιας και το νηστείας 2 φορές που το έχουμε δει ήταν 81 και 76 μετά. Αλλά συμφωνώ με την προσέγγιση του δικού σου γιατρού ως προς το ότι δεν χρειάζεται πανικός και ότι όταν δούμε κάτι ύποπτο να το εξετάσουμε. (Όπως με την προσέγγιση της φίλης σου) 

Στην καμπύλη, με δεδομένο το νηστείας που ήταν 93 , πώς πήγε? 

Όλα καλά θα πάνε, το ξέρω συν ότι τα έξοδα δεν τελειώνουν ποτέ. Αλλά όσο σκέφτομαι πόσα ακόμα λεφτά είναι να δώσουμε μιας και δεν έχουμε ψωνίσει τίποτα απελπίζομαι. 

Και πόσα ακόμα που δεν έχουμε σκεφτεί ότι χρειάζονται. 

Το βράδυ έβλεπα όνειρο ότι γέννησα και δεν ήξερα πως να θηλάσω. Και το μωρό έκλαιγε και έπαιρνα τον γιατρό τηλ και δεν ήξερε ούτε αυτός να μου πει. Χαχα. 

Σήμερα πάντως έχω σεμινάριο για την χρήση θηλαστρου. Δεν ξέρω καν τι είναι και τι κάνει. Ώρα να τα μάθω . :P

Αλήθεια, εσείς που έχετε ήδη παιδάκια, ποιος σας έδειξε πώς να θηλασετε ? Στο νοσοκομείο?

στις πριν 42 λεπτά, ο/η Eir_ma είπε:

Ωωω άντε να την δεις την μπεμπουλα σου💗💗, όχι δεν την γλιτώνεις την καμπύλη αλλά μετά θα σου φύγει ένα βάρος τουλάχιστον αν πάνε όλα καλά...

Σου έχω ξαναπεί ότι θέλω οι γονείς σου να με υιοθετήσουν ε;;; Εμένα η μάνα μου μια φορά που ήρθε την παρακάλεσα να μου βάλει μια σκούπα γτ δεν άντεχα και έκανε ότι δεν με άκουσε. Τυχερες κορίτσια μου που έχετε τις μανουλες σας τις νορμαλ 🤣 γτ η δικιά μου.....

Εγώ ντοπλερ δεν έκανα σε καμία εγκυμοσύνη πάντως γτ ήταν καλά στα κιλά τους τα μωρά όταν έφτανε αυτή η εβδομάδα και ο γιατρός μου έλεγε δεν θα σε στείλω για ντοπλερ με 2 κιλά μωρό, τσάμπα λεφτά. Βέβαια έχω δει πολλές κοπέλες που την κάνουν δεν ξέρω πότε είναι κιόλας σε ποια εβδομαδα; Τώρα θα δω αν θα με στείλει...

Ευτυχώς βρε κορίτσια ακούω και από εσάς τίποτα που έχω κι εγώ και μου φεύγει το άγχος, όσο ναναι καλοί και οι γιατροί αλλά ειδικά αν είναι άντρες δεν έχουν ζήσει εγκυμοσύνη μόνο για γυναίκα που το έχει ζήσει καταλαβαίνει 100%

Με το καλό η εξέταση σήμερα και περιμένουμε νέα💗

Ευχαριστω αγαπημενη μου!!!

Εμενα ο εμβρυολόγος μου το είπε σαν δεδομένο,οτι θα σε δω σε 2 μήνες. Δεν μου είπε για βάρος του μωρου κτλ. Βεβαια ειναι λιγομίλητος, η χαρά του άντρα μου που δεν θελει να λεει πολλά πολλά! Χαχαχα! 

Θα μάθω απο τη δικιά μου σημερα ;)

Οι γονείς μου ναι, ειναι περιπτωσάρες ❤️ Να τους εχει ο Θεος καλά, αλλά ειναι μικροί ακόμα. Η μαμά μου με έκανε στα 21 της. Καταλαβαινεις οτι η μάνα μου τώρα στα 54 της, εχει ακομα όρεξη. Θα μπορουσε να εχει η ίδια ενα μωρό, κακά τα ψέματα.Ή αν οχι μωρό,θα μπορούσε να εχει ενα 5 χρονο άνετα... Οποτε ειναι συχνα εδω και βοηθάει ενεργα. Μονες μας κάναμε τα παντα να σου πω την αληθεια, ποτε δεν πήραμε καποια βοηθό για δουλειές, για χαλιά τιποτα. Ειμαστε περισσοτερο φιλεναδες πλεον. 

Σε αντιθεση με την πεθερουλα που δεν εχει προσφερθει να κανει ουτε ενα φαί! Όχι οτι θα δεχόμουν να το παρω... Προτιμω να παρω delivery παρα να λεει οτι μας φτιαχνει φαγητό. Γιατι τα λεμε κι ολα βλεπεις, δεν κραταμε ΤΙΠΟΤΑ για το σπιτι μας.

Δεν πειραζει ομως... Η μάνα μου δεν σκίζετε τώρα? Η μάνα μου θα χαρει και τη μπέμπα. Να μας φυλάει ο Θεός να μπορει, αλλά τη μάνα μου θα πα΄ρω να έρθει να μου κρατήσει το μωρο οταν θα θέλω να παω σε μια δουλειά. Τη μάνα μου θα παρω το πρωι να της πω έλα να πιούμε καφέ. Ετσι παει... Γιατι τότε θα λέει "Αν θελεις να κρατησω το μωρο φερτο μου να πας να κανεις τη δουλεια σου" αααλλαααα οχι κουκλίτσα μου. Εσυ δεν εχεις προσφερθει τοσο καιρο ούτε να μου πάρεις ενα ψαρι στη λαική αφου ξέρεις οτι δεν παω. Για το μωρο θα εισαι πρωτη? Δεν νομιζω....Αυτα ειναι δανεικά κι εγω ειμαι πολυ σκληρός χαρακτήρας. 

Ελπίζω και γω ότι όταν κάνω την πρώτη να βγει καλή και να γλιτώσω την δεύτερη αλλά δεν ξέρω γιατί λόγω ιστορικού μου είπανε καλό είναι να γίνει!! @Eir_ma και μένα ο γιατρουλης μου έτσι είναι προσπαθεί να σε γλιτώσει από έξοδα σίγουρα γιαυτό και ελπίζω να γλιτώσω την δεύτερη αν κρίνει πως δεν χρειάζεται αλλά είναι και της λεπτομέρειας και θέλει να είναι σίγουρος για όλα. Πάντως και γω το βρίσκω περιττό βρε κορίτσια αλλά σε πατάνε εκεί, σου λέει πρέπει οπότε τι κάνεις??? 300 ευρώ θέλουμε και για τις δύο συν τα έξοδα πήγαινε έλα Αθήνα. Και θεωρούμε κι από τις τυχερές γιατί ούτε πολλά πράγματα για το παιδί έχω να πάρω και ούτε επισκέψεις γιατρού και γέννα εχω αλλά κι όμως μαζεύονται τα έξοδα!! Και μεις κάτι πάθαμε με το αυτοκίνητο, όλο κάτι προκύπτει!! Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό @Watermelon και να μην φύγουν πολλά χρήματα!! 

στις πριν 26 λεπτά, ο/η Watermelon είπε:

στις πριν 39 λεπτά, ο/η Watermelon είπε:

Καρπουζακι και εγώ στο όνομα, καρπουζακι και εσύ αλλά λόγω κοιλίτσας.  Χαχα. 

Άντε να έρθει η εποχή τους να φάμε!! Από τον χειμώνα τα σκέφτομαι τα άτιμα αχαχαχα. 

Αχ κ εμείς ακόμα δεν έχουμε βάλει ασανσέρ. Πολλά λεφτά θέλει γιατί είναι 5 όροφοι, οπότε σε καταλαβαίνω. Άμα κερδίσω τζόκερ αυτό θα φτιάξω πρώτο πάντως. Χαχα. Να σου πω , προς το παρόν επειδή είναι η μόνη μου γυμναστική θέλω να πιστεύω ότι με κρατάει σε φόρμα. Αχαχαχ (κάπως να παρηγορηθω το λέω). 

Είδες πάντως , το κάθε μωράκι έχει το δικό του πρόγραμμα. Το Σ.Κ ξεκίνησα από μόνη μου να καταγράφω τις κινήσεις του μπέμπη. Όχι το πόσες κλωτσιές δίνει γιατί είναι αδύνατον να τις μετρήσω λόγω καθημερινότητας, αλλά τα ωράρια. 

Έχω ένα smartwatch με αυτή την επιλογή οπότε τα καταγράφω. 

Συνήθως 40 ' με 1 ώρα κοιμάται έχω καταλάβει. Αλλά μπορεί να είναι ξύπνιο και απλά να μην κουνιέται πολύ 'η να μην το καταλαβαίνω εγώ. 

Αλλά έτσι χοντρικά να ξέρω θέλω! :P

(Αγχωμενη_μελλουσα_μαμα_εδω)

Εγω πηρα πεπονι! σημερα θα το κοψω! 

Αλλα το καρπουζι το λαχταραω!!!

Μωρε να σου πω κατι... στο σπιτι ειναι υπερβολη το ασανσερ, εγω δεν ζω σε πολυκατοικια. Ειναι μεζονετα που εχει υποδοχη για ασανσερ. Ηταν πολλα τα χρηματα για να μπει 3 οροφους ανανσερ σε μονοκατοικια κυριως οταν το ισογειο εχει μονο 8 σκαλια απο την αυλη....

Κοιμαται τοσο λιγο ο μπεμπης? Διαβασα πως πλεον κοιμουνται λιγοτερο, αλλα μου φαινεται λιγο. Εκτος αν η δικια μου ειναι βαριοκωλα - συγγνωμη - ηθελα να πω τεμπελα :P  και κοιμαται σχεδον ολη μερα. Απο την ωρα που καθισα στο γραφειο μονο 1 φορα καταλαβα κανα δυο κλωτσιες. 

στις πριν 9 λεπτά, ο/η Marika31 είπε:

Ελπίζω και γω ότι όταν κάνω την πρώτη να βγει καλή και να γλιτώσω την δεύτερη αλλά δεν ξέρω γιατί λόγω ιστορικού μου είπανε καλό είναι να γίνει!! @Eir_ma και μένα ο γιατρουλης μου έτσι είναι προσπαθεί να σε γλιτώσει από έξοδα σίγουρα γιαυτό και ελπίζω να γλιτώσω την δεύτερη αν κρίνει πως δεν χρειάζεται αλλά είναι και της λεπτομέρειας και θέλει να είναι σίγουρος για όλα. Πάντως και γω το βρίσκω περιττό βρε κορίτσια αλλά σε πατάνε εκεί, σου λέει πρέπει οπότε τι κάνεις??? 300 ευρώ θέλουμε και για τις δύο συν τα έξοδα πήγαινε έλα Αθήνα. Και θεωρούμε κι από τις τυχερές γιατί ούτε πολλά πράγματα για το παιδί έχω να πάρω και ούτε επισκέψεις γιατρού και γέννα εχω αλλά κι όμως μαζεύονται τα έξοδα!! Και μεις κάτι πάθαμε με το αυτοκίνητο, όλο κάτι προκύπτει!! Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό @Watermelon και να μην φύγουν πολλά χρήματα!! 

@WatermelonΕγω εχω θηλάσει μόνο με θήλαστρο και μου το είχε δείξει μια πολύ καλή μαια στο νοσοκομειο, να ναι καλά!! Οπωες επίσης και το πως να ακουμπάω και να πλένω το στήθος μου, τα πάντα όλα!! 

στις πριν 33 λεπτά, ο/η Marika31 είπε:

Εγω την πηρα τη φωλιά εδω και τοσες μερες αλλα δεν μπορω να σε βοηθησω γτ ο αντρας μου την εβαλε στη ντουλαπα στο πανω πανω ραφι και δεν φτανω να την πιασω να δω τι γραφει στις οδηγιες της! Φανταζομαι ομως οτι θα βγαινει το "αφρολεξ" - δεν ξερω τι υλικο ειναι - και θα πλενεται. 

@Watermelon μολις παρεξηγηθηκε η κορη μου και ξυπνησε! χαχαχαχα! 

Λεει "καλε, γιατι ειπες οτι κοιμαμαι? Παρε τωρα μερικες να δεις ποια κοιμαται!! " χαχαχαχαχα

στις πριν 3 λεπτά, ο/η Mummy2be είπε:

Μωρε να σου πω κατι... στο σπιτι ειναι υπερβολη το ασανσερ, εγω δεν ζω σε πολυκατοικια. Ειναι μεζονετα που εχει υποδοχη για ασανσερ. Ηταν πολλα τα χρηματα για να μπει 3 οροφους ανανσερ σε μονοκατοικια κυριως οταν το ισογειο εχει μονο 8 σκαλια απο την αυλη....

Κοιμαται τοσο λιγο ο μπεμπης? Διαβασα πως πλεον κοιμουνται λιγοτερο, αλλα μου φαινεται λιγο. Εκτος αν η δικια μου ειναι βαριοκωλα - συγγνωμη - ηθελα να πω τεμπελα :P  και κοιμαται σχεδον ολη μερα. Απο την ωρα που καθισα στο γραφειο μονο 1 φορα καταλαβα κανα δυο κλωτσιες. 

Α τι καλά!! Και μένα μου πήρε ο άντρας μου χθες ένα και μου χει σπάσει την μύτη, θα το κόψω σήμερα μη χαλάσει κιόλας! Ε ρε τι θα γιννεειι😀!! Καλύτερα να κοιμάται σου λέω, εμένα με έχει ταράξει δεν σταματάει λεπτό δεν ξέρω πότε κοιμάται ειλικρινά. Δεν μπορω να καταλάβω

στις πριν 12 λεπτά, ο/η Watermelon είπε:

Δεν είμαι ειδικός και δεν ξέρω περί διαβήτη γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν έχω συζητήσει πολύ για αυτό ακόμα με τον γιατρό μου μιας και το νηστείας 2 φορές που το έχουμε δει ήταν 81 και 76 μετά. Αλλά συμφωνώ με την προσέγγιση του δικού σου γιατρού ως προς το ότι δεν χρειάζεται πανικός και ότι όταν δούμε κάτι ύποπτο να το εξετάσουμε. (Όπως με την προσέγγιση της φίλης σου) 

Στην καμπύλη, με δεδομένο το νηστείας που ήταν 93 , πώς πήγε? 

Όλα καλά θα πάνε, το ξέρω συν ότι τα έξοδα δεν τελειώνουν ποτέ. Αλλά όσο σκέφτομαι πόσα ακόμα λεφτά είναι να δώσουμε μιας και δεν έχουμε ψωνίσει τίποτα απελπίζομαι. 

Και πόσα ακόμα που δεν έχουμε σκεφτεί ότι χρειάζονται. 

Το βράδυ έβλεπα όνειρο ότι γέννησα και δεν ήξερα πως να θηλάσω. Και το μωρό έκλαιγε και έπαιρνα τον γιατρό τηλ και δεν ήξερε ούτε αυτός να μου πει. Χαχα. 

Σήμερα πάντως έχω σεμινάριο για την χρήση θηλαστρου. Δεν ξέρω καν τι είναι και τι κάνει. Ώρα να τα μάθω . :P

Αλήθεια, εσείς που έχετε ήδη παιδάκια, ποιος σας έδειξε πώς να θηλασετε ? Στο νοσοκομείο?

Το νηστείας ήταν 93 ,η επόμενη ώρα 108 περίπου νομίζω και η τρίτη ώρα 90. Μπορεί να έπαιξε και αυτό ρόλο που δεν με έστειλε σε ενδοκρινολόγο.

Για το θηλασμό κορίτσια ο,τι θέλετε εδώ ρωτήστε έχω γίνει εξπερ 3.5 χρόνια σερί θήλαζα και ούσα έγκυος τώρα έχω δύο μήνες που το έκοψα γτ με ενοχλούσαν οι θηλές . Ανάλογα το μαιευτήριο δείχνουν συνήθως αλλά δεν τρελαίνονται κιόλας, θηλαστρο μην αγοράσεις το πιο πιθανό είναι να μην το χρειαστείς στις αρχές, αν οπωσδήποτε χρειαστείς μόλις γεννήσεις καλό θα είναι να νοικιάσεις ένα νοσοκομειακό διπλής άντλησης για να γλιτώνεις χρόνο και κάνει πιο αποτελεσματική δουλειά. Μόλις γεννήσεις βάζεις το μωρό στο στήθος και θα φωνάζεις τις μαίες να σου δείχνουν πως να πιανει σωστά, να ακούς να καταπίνει το μωρό για να μην χάσει πολύ βάρος και σε πρηξουν να δώσεις ξένο ότι και καλά δεν του φτάνει το γάλα σου. Δεν σου λέω αλλά γτ τώρα θα σου φανούν κουραστικά ενδεχομένως, όταν με το καλό γεννήσεις εδώ θα είμαστε να συζητάμε ο,τι απορία έχεις. Αν θες κι εσύ πάντα.

στις πριν 22 λεπτά, ο/η Mummy2be είπε:

Ευχαριστω αγαπημενη μου!!!

Εμενα ο εμβρυολόγος μου το είπε σαν δεδομένο,οτι θα σε δω σε 2 μήνες. Δεν μου είπε για βάρος του μωρου κτλ. Βεβαια ειναι λιγομίλητος, η χαρά του άντρα μου που δεν θελει να λεει πολλά πολλά! Χαχαχα! 

Θα μάθω απο τη δικιά μου σημερα ;)

Οι γονείς μου ναι, ειναι περιπτωσάρες ❤️ Να τους εχει ο Θεος καλά, αλλά ειναι μικροί ακόμα. Η μαμά μου με έκανε στα 21 της. Καταλαβαινεις οτι η μάνα μου τώρα στα 54 της, εχει ακομα όρεξη. Θα μπορουσε να εχει η ίδια ενα μωρό, κακά τα ψέματα.Ή αν οχι μωρό,θα μπορούσε να εχει ενα 5 χρονο άνετα... Οποτε ειναι συχνα εδω και βοηθάει ενεργα. Μονες μας κάναμε τα παντα να σου πω την αληθεια, ποτε δεν πήραμε καποια βοηθό για δουλειές, για χαλιά τιποτα. Ειμαστε περισσοτερο φιλεναδες πλεον. 

Σε αντιθεση με την πεθερουλα που δεν εχει προσφερθει να κανει ουτε ενα φαί! Όχι οτι θα δεχόμουν να το παρω... Προτιμω να παρω delivery παρα να λεει οτι μας φτιαχνει φαγητό. Γιατι τα λεμε κι ολα βλεπεις, δεν κραταμε ΤΙΠΟΤΑ για το σπιτι μας.

Δεν πειραζει ομως... Η μάνα μου δεν σκίζετε τώρα? Η μάνα μου θα χαρει και τη μπέμπα. Να μας φυλάει ο Θεός να μπορει, αλλά τη μάνα μου θα πα΄ρω να έρθει να μου κρατήσει το μωρο οταν θα θέλω να παω σε μια δουλειά. Τη μάνα μου θα παρω το πρωι να της πω έλα να πιούμε καφέ. Ετσι παει... Γιατι τότε θα λέει "Αν θελεις να κρατησω το μωρο φερτο μου να πας να κανεις τη δουλεια σου" αααλλαααα οχι κουκλίτσα μου. Εσυ δεν εχεις προσφερθει τοσο καιρο ούτε να μου πάρεις ενα ψαρι στη λαική αφου ξέρεις οτι δεν παω. Για το μωρο θα εισαι πρωτη? Δεν νομιζω....Αυτα ειναι δανεικά κι εγω ειμαι πολυ σκληρός χαρακτήρας. 

Κι εμένα η μάνα μου με έκανε 19 και τώρα είναι 57 αλλά..... Άστα...Από μάνα και από πατερα ειδικά που έχω να τον δω από δέκα χρόνων είμαστε μες την τύχη. 

Ποια πεθερά μωρέ σαν την μάνα δεν έχει, θα έρχεται μόλις γεννήσεις να σου κάνει υποδείξεις όλες έτσι κάνουν. Εμ δεν βοηθάς κυρά μου εμ θες να μου πεις και πως θα μεγαλώσω το παιδί μου. Έχεις να ζήσεις πολλά. Εμένα η δικιά μου στην πρώτη που γέννησα δεν είχε κορόνα ακόμα και ερχόταν οποίος ήθελε στο μαιευτήριο (μόνο γιαυτο σωτηριος ο κορονας) και μου έλεγε πως να θηλάσω(αυτή δεν είχε θηλάσει κανένα μωρό όμως). Ε εκεί με τις ορμόνες να βαρανε κόκκινο να έχω και την άλλη να μου λέει γνώμες ήθελα να τη χτυπήσω. Και πιο μετά που μου είπε ότι από τύχη ζει το μωρό μου, επειδή της είχα δώσει να παίξει ένα λούτρινο όταν ήταν 10 μηνών, ότι και καλά απαγορεύεται γιατί αναπνευει τα χνούδια!!!!!!( Δεν έχει κρατήσει ούτε πέντε λεπτά κανένα εγγονι, μενει στη Θεσσαλονίκη και έχει έρθει να τα δει δύο φορές) ε εκεί ήταν και η τελευταία φορά που την άφησα να έρθει σπίτι μου. Άκουσε της χρονιάς της και Αντιο. Τώρα λέμε ένα τυπικό χρόνια πολλά μια στο τόσο από το φεισμπουκ και ο άντρας μου δεν της μιλάει καν. Άστα για βιβλίο είναι οι ιστορίες μας🤣🤣 Μακριά η πεθερά,όσο καλή και να είναι δεν είναι η μάνα σου ούτε και θα γίνει ποτέ ..

στις πριν 25 λεπτά, ο/η Marika31 είπε:

Να σου πω είναι κοινή γραμμή αυτό με τα ντοπλερ,οι περισσότεροι βάζουν να το κάνεις, σίγουρα δεν θέλει να σε βάζει νά πληρώσεις. Αλλά κι εγώ δε νομίζω να σε πάει και για δεύτερο... Αφού η β επιπέδου σου ήταν σούπερ! Τι να λέμε τώρα, αν δείτε και ότι το μωρό μεγαλώνει σωστά τελείωσε. Κοίτα έτσι κι αλλιώς από την 36 εβδομάδα και μετά κάνεις κάθε εβδομάδα NST που σου βάζουν μια ζωνουλα και μετράνε συσπάσεις, καρδιακό Ρυθμό του μωρού και κινήσεις. Έτσι και δουν ότι το μωρό είναι "στρεσαρισμενο" για οποιαδήποτε λόγο σε πάνε για γέννα. Δε νομίζω εκεί να πας και για ντοπλερ υπερβολή ... Βέβαια δεν ξέρω κιόλας δεν είμαι και γιατρός μια γνώμη λέω .. Εμένα ρε κορίτσια με αγχωνει αυτό το τριχιλιαρο για την γέννα που θα πληρώσουμε, όλο προσπαθώ να το μαζέψω από τώρα και όλο κάτι τυχαίνει και χαλαμε από τα έτοιμα ... Πολύ ακριβά όλα, σούπερ μάρκετ και λογαριασμους πάνε όλα μας τα χρήματα....

στις πριν 56 λεπτά, ο/η Marika31 είπε:

Α τι καλά!! Και μένα μου πήρε ο άντρας μου χθες ένα και μου χει σπάσει την μύτη, θα το κόψω σήμερα μη χαλάσει κιόλας! Ε ρε τι θα γιννεειι😀!! Καλύτερα να κοιμάται σου λέω, εμένα με έχει ταράξει δεν σταματάει λεπτό δεν ξέρω πότε κοιμάται ειλικρινά. Δεν μπορω να καταλάβω

Κι εγω κι εγω! για απογευματινο! να παει ζαχαρη στο μωρο να φανει στον υπερηχο να κανει τουμπες!!

Πιστευω πως θα κοιμαται ολο και λιγοτερο και η δικια μου σιγα σιγα! Δεν πειραζει, ας ειναι ζωηρα, να τα ακουμε να ειμαστε ηρεμες οτι ειναι μια χαρα!! 🙏

στις πριν 44 λεπτά, ο/η Eir_ma είπε:

Κι εμένα η μάνα μου με έκανε 19 και τώρα είναι 57 αλλά..... Άστα...Από μάνα και από πατερα ειδικά που έχω να τον δω από δέκα χρόνων είμαστε μες την τύχη. 

Ποια πεθερά μωρέ σαν την μάνα δεν έχει, θα έρχεται μόλις γεννήσεις να σου κάνει υποδείξεις όλες έτσι κάνουν. Εμ δεν βοηθάς κυρά μου εμ θες να μου πεις και πως θα μεγαλώσω το παιδί μου. Έχεις να ζήσεις πολλά. Εμένα η δικιά μου στην πρώτη που γέννησα δεν είχε κορόνα ακόμα και ερχόταν οποίος ήθελε στο μαιευτήριο (μόνο γιαυτο σωτηριος ο κορονας) και μου έλεγε πως να θηλάσω(αυτή δεν είχε θηλάσει κανένα μωρό όμως). Ε εκεί με τις ορμόνες να βαρανε κόκκινο να έχω και την άλλη να μου λέει γνώμες ήθελα να τη χτυπήσω. Και πιο μετά που μου είπε ότι από τύχη ζει το μωρό μου, επειδή της είχα δώσει να παίξει ένα λούτρινο όταν ήταν 10 μηνών, ότι και καλά απαγορεύεται γιατί αναπνευει τα χνούδια!!!!!!( Δεν έχει κρατήσει ούτε πέντε λεπτά κανένα εγγονι, μενει στη Θεσσαλονίκη και έχει έρθει να τα δει δύο φορές) ε εκεί ήταν και η τελευταία φορά που την άφησα να έρθει σπίτι μου. Άκουσε της χρονιάς της και Αντιο. Τώρα λέμε ένα τυπικό χρόνια πολλά μια στο τόσο από το φεισμπουκ και ο άντρας μου δεν της μιλάει καν. Άστα για βιβλίο είναι οι ιστορίες μας🤣🤣 Μακριά η πεθερά,όσο καλή και να είναι δεν είναι η μάνα σου ούτε και θα γίνει ποτέ ..

Αααα εσένα είναι περιπτωσάρα!!!

Ισχυει αυτό με τον κοβιντ παντως, κι εγω για αυτο χαιρομαι που δεν θα ερθει κανεις στο ΙΑΣΩ. Η γιατρός μου ειπε πως οταν φύγει ο αντρας μου η μάνα μου μπορεί να μπει για λίγο κι αυτο με τεστ. 

Οπότε δεν παραπονιεμαι καθόλου. Οσον αφορα την πεθερά θα την αφησω να ερθει στην αρχη μια φορά να δει το μωρό μου, αλλά μετά θα πέσει μπλόκο. Εχω και καλό πάτημα γιατι ο ανιψιος μου θα αρχίσει παιδικό και θα απαγορεύσω οποιαδήποτε επαφή. Θα τους πω "συγγνώμη αλλά επειδή εσύ βλέπεις το παιδάκι που κουβαλάει απο το σταθμό ένα σωρό ιώσεις, μέχρι να κανει εμβόλια η μπέμπα, δεν δεχόμαστε κανε΄ναν." 

Θα μου πεις η μάνα σου θα έρχεται. Ναι θα έρχεται γιατί η μάνα μου δεν έχει επαφές με άλλο παιδάκι. 

Ενώ η πεθερούλα με είδε την Μ. Παρασκευή που μπήκαμε στην εκκλησία με μάσκα και γύρισε και μας είπε "Γιατί φοράτε μάσκα? Εσύ - στον άντρα μου - αφού μόλις το πέρασες, δεν ξανακολλάς". Και πεταγομαι εγω και της λεω "ναι αλλα εγω ειμαι εγκυος και επισης εγω ειχα κολλησει περσυ, τι πειραζει που βαλαμε 10 λεπτα μια μασκα μεσα σε μια εκκλησια γεματη κοσμο????" Και δεν μιλησε καθολου, το ειδε το ματι μου που γυαλισε ομως...

Ξερεις κατι? Τυχερή εισαι που εισαι μακρια. Καλύτερα. Δεν καταλαβαινουν ρε παιδι μου, δεν χαμπαριαζουν. Εμενα η μανα μου μου ελεγε παντα οτι δεν θα πας νυφη σε ενα σπιτι να φερεις φασαρίες. Ναι δεν λεω, δεν θελω σε καμια περιπτωση να φερω φασαρίες σε κανέναν. Αλλά θέλω να υπάρχει σεβασμός. Κι οταν τραβάς ένα όριο και λες "αφορά το παιδι ΜΟΥ" να τελειωνει εκει. Αυτές λες και δεν θελουν να καταλαβουν...

στις πριν 1 ώρα, ο/η Marika31 είπε:

Εγώ δυστυχώς δεν έχω τίποτα από συγγενείς που θα μπορούσαν να μου δώσουν για το μωρό. Όλα θα είναι καινούργια οπότε καταλαβαίνετε τα έξοδα. 

Το αυτοκίνητο θα πάει συνεργείο την άλλη βδομάδα. Ελπίζω να μην μας πουν πολλά λεφτά. 😕

εσάς ήταν κάτι που λύθηκε ανεμακτα χρηματικά?

στις πριν 1 ώρα, ο/η Mummy2be είπε:

Μπορεί κάποιες κλωτσιές να είναι τυχαίες που τις νιώθω. Δηλαδή απλά να αλλάζει πλευρό στον ύπνο. Δεν ξέρω. 

Αλλά σίγουρα ανά μία ώρα ίσως λίγο παραπάνω κάποιες φορές , θα τον νιώσω! Ηρεμώ κιόλας. Δεν είναι όλες οι μέρες ίδιες να ξέρεις. Στη δουλειά όταν είμαι μπορεί να περάσει και λίγο περισσότερος χρόνος. Το Σ.Κ που αράζω καταλαβαίνω καλύτερα τα πράγματα. 

Εμείς μένουμε σε οικογενειακή πολυκατοικία. 2 οροφοδιαμερίσματα έχει (πρώτο και δεύτερο) 

Αλλά το ασανσέρ έχει να μπει από υπόγειο, ισόγειο, πρώτο, δεύτερο και ταράτσα. Συνολικά το μετράνε ως 5 όροφοι.  

Μακάρι να τα καταφέρουμε κάποια στιγμή να το βάλουμε. Βέβαια δεν μπορώ να πω, τόσα χρόνια που μένουμε στο σπίτι μας κάνω καλή γυμναστική κάθε μέρα. Χαχα. 

Εγώ πάντως βρε κορίτσια ούτε την μαμά μου θέλω να έρθετε να μου καθαρίζει. Έχει και την μέση της, έχει και το πατρικό μου σπίτι που περιποιείται αλλά και την γιαγιά. Αλλά εκτός αυτού επειδή είμαι πολύ ανεξάρτητη σαν χαρακτήρας θέλω να τα κάνω εγώ . Δεν θέλω να επιβαρύνω άλλους. Βοηθάει και ο άντρας μου σε ολα οπότε τα κάνουμε μαζί. ❤️ Αλλά τώρα που θα βγάλουμε χαλιά θα έρθει γυναίκα να μας καθαρίσει. 

στις πριν 1 ώρα, ο/η Eir_ma είπε:

.. Εμένα ρε κορίτσια με αγχωνει αυτό το τριχιλιαρο για την γέννα που θα πληρώσουμε, όλο προσπαθώ να το μαζέψω από τώρα και όλο κάτι τυχαίνει και χαλαμε από τα έτοιμα ... Πολύ ακριβά όλα, σούπερ μάρκετ και λογαριασμους πάνε όλα μας τα χρήματα....

Αυτό να ξέρεις και εγώ το βιώνω!!! Πολλά λεφτά παιδιά. Και οι μισθοί χάλια. Όπως και τα επιδόματα που δίνουν είναι μηδαμινά. 

στις πριν 51 λεπτά, ο/η Mummy2be είπε:

Ισχυει αυτό με τον κοβιντ παντως, κι εγω για αυτο χαιρομαι που δεν θα ερθει κανεις στο ΙΑΣΩ. Η γιατρός μου ειπε πως οταν φύγει ο αντρας μου η μάνα μου μπορεί να μπει για λίγο κι αυτο με τεστ. 

Οπότε δεν παραπονιεμαι καθόλου. Οσον αφορα την πεθερά θα την αφησω να ερθει στην αρχη μια φορά να δει το μωρό μου, αλλά μετά θα πέσει μπλόκο. Εχω και καλό πάτημα γιατι ο ανιψιος μου θα αρχίσει παιδικό και θα απαγορεύσω οποιαδήποτε επαφή. Θα τους πω "συγγνώμη αλλά επειδή εσύ βλέπεις το παιδάκι που κουβαλάει απο το σταθμό ένα σωρό ιώσεις, μέχρι να κανει εμβόλια η μπέμπα, δεν δεχόμαστε κανε΄ναν." 

Θα μου πεις η μάνα σου θα έρχεται. Ναι θα έρχεται γιατί η μάνα μου δεν έχει επαφές με άλλο παιδάκι. 

Ενώ η πεθερούλα με είδε την Μ. Παρασκευή που μπήκαμε στην εκκλησία με μάσκα και γύρισε και μας είπε "Γιατί φοράτε μάσκα? Εσύ - στον άντρα μου - αφού μόλις το πέρασες, δεν ξανακολλάς". Και πεταγομαι εγω και της λεω "ναι αλλα εγω ειμαι εγκυος και επισης εγω ειχα κολλησει περσυ, τι πειραζει που βαλαμε 10 λεπτα μια μασκα μεσα σε μια εκκλησια γεματη κοσμο????" Και δεν μιλησε καθολου, το ειδε το ματι μου που γυαλισε ομως...

Ξερεις κατι? Τυχερή εισαι που εισαι μακρια. Καλύτερα. Δεν καταλαβαινουν ρε παιδι μου, δεν χαμπαριαζουν. Εμενα η μανα μου μου ελεγε παντα οτι δεν θα πας νυφη σε ενα σπιτι να φερεις φασαρίες. Ναι δεν λεω, δεν θελω σε καμια περιπτωση να φερω φασαρίες σε κανέναν. Αλλά θέλω να υπάρχει σεβασμός. Κι οταν τραβάς ένα όριο και λες "αφορά το παιδι ΜΟΥ" να τελειωνει εκει. Αυτές λες και δεν θελουν να καταλαβουν...

Καλά αυτό με την μάσκα μπορεί να με βγάλει από τα ρούχα μου. Λες και θα δώσουμε αναφορά ΓΙΑΤΙ και ΠΟΤΕ θα φοράμε μάσκα. Εκτός αυτού κυκλοφορούν κι άλλες ιώσεις. Πολύ γαστρεντερίτιδα , στρεπτόκοκκο και ίωση την κλασσική. Γιατί να διακινδυνεύσουμε το παραμικρό.που αφορά την εγκυμοσύνη μας?  

Η πιο σωστή απάντηση για όλους αυτούς είναι " κουμάντο στη ζωή σου".

Με την πεθερά σου δεν τρώτε μαζί καμιά μέρα? Ρωτάω επειδή λες ότι δεν σας μαγειρευει. Δεκτό βέβαια. Ούτε εμάς μας στέλνει έξτρα φαι. Μπορεί να φτιάξει κάτι καλό για εκείνους και να το λιγουρευτω και να μου στείλει μερίδα αν της πω. Αλλά εμείς θα φάμε μαζί 1-2 Κυριακές τον μήνα. Ίσως και κάνα Σάββατο. Οπότε μαγειρεύει εκεί . Γενικά το έχουμε ρυθμίσει να τρώμε εναλλάξ στους γονείς μας για να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι. 

στις πριν 50 λεπτά, ο/η Watermelon είπε:

Εγώ δυστυχώς δεν έχω τίποτα από συγγενείς που θα μπορούσαν να μου δώσουν για το μωρό. Όλα θα είναι καινούργια οπότε καταλαβαίνετε τα έξοδα. 

Το αυτοκίνητο θα πάει συνεργείο την άλλη βδομάδα. Ελπίζω να μην μας πουν πολλά λεφτά. 😕

εσάς ήταν κάτι που λύθηκε ανεμακτα χρηματικά?

Μπορεί κάποιες κλωτσιές να είναι τυχαίες που τις νιώθω. Δηλαδή απλά να αλλάζει πλευρό στον ύπνο. Δεν ξέρω. 

Αλλά σίγουρα ανά μία ώρα ίσως λίγο παραπάνω κάποιες φορές , θα τον νιώσω! Ηρεμώ κιόλας. Δεν είναι όλες οι μέρες ίδιες να ξέρεις. Στη δουλειά όταν είμαι μπορεί να περάσει και λίγο περισσότερος χρόνος. Το Σ.Κ που αράζω καταλαβαίνω καλύτερα τα πράγματα. 

Εμείς μένουμε σε οικογενειακή πολυκατοικία. 2 οροφοδιαμερίσματα έχει (πρώτο και δεύτερο) 

Αλλά το ασανσέρ έχει να μπει από υπόγειο, ισόγειο, πρώτο, δεύτερο και ταράτσα. Συνολικά το μετράνε ως 5 όροφοι.  

Μακάρι να τα καταφέρουμε κάποια στιγμή να το βάλουμε. Βέβαια δεν μπορώ να πω, τόσα χρόνια που μένουμε στο σπίτι μας κάνω καλή γυμναστική κάθε μέρα. Χαχα. 

Εγώ πάντως βρε κορίτσια ούτε την μαμά μου θέλω να έρθετε να μου καθαρίζει. Έχει και την μέση της, έχει και το πατρικό μου σπίτι που περιποιείται αλλά και την γιαγιά. Αλλά εκτός αυτού επειδή είμαι πολύ ανεξάρτητη σαν χαρακτήρας θέλω να τα κάνω εγώ . Δεν θέλω να επιβαρύνω άλλους. Βοηθάει και ο άντρας μου σε ολα οπότε τα κάνουμε μαζί. ❤️ Αλλά τώρα που θα βγάλουμε χαλιά θα έρθει γυναίκα να μας καθαρίσει. 

Ναι ευτυχώς δεν δώσαμε πολλά, 2 μηχανισμοι από τα παράθυρα σπασανε!και γω έτσι είμαι, θέλω να τα κάνω μόνη μου και για να μην επιβαρύνω κανέναν αλλά και γιατί είμαι ψυχαναγκαστικη, νιωθω ότι κανένας δεν τα κάνει όπως τα θέλω εγώ. Άσε που και μένα η μαμά μου έχει ένα σωρό προβλήματα υγείας αναπνευστικό, μέση, οστεοπόρωση την έχω και μακρυά οπότε.... Όλα με τον άντρα μου τα πάντα ακόμα και τα χάλια και το διασκεδάζουμε κιόλας!! Τώρα πιο μετά με παιδιά θα είναι πιο δύσκολα φαντάζομαι οπότε δεν είναι κακό να πάρεις κάποιον για βοήθεια 1-2 φορές τον χρόνο!! Επίσης τα πορτο παράθυρα δεν βγάζω πέρα εγώ πλέον, είναι τεραστια τα ανοίγματα κιόλας 3 μέτρα το ένα ύψος και ένα παράθυρο 4 μετρα

στις πριν 52 λεπτά, ο/η Watermelon είπε:

Αυτό να ξέρεις και εγώ το βιώνω!!! Πολλά λεφτά παιδιά. Και οι μισθοί χάλια. Όπως και τα επιδόματα που δίνουν είναι μηδαμινά. 

Καλα αυτό με τα επιδόματα;;;Ξέρεις πόσα θα παίρνουμε τώρα με τρία παιδιά;;;;;100 ευρώ το μήνα (οι πάνες του μωρού και μόνο δηλαδή). Αυτό....τίποτα απολύτως άλλο...

Σου έγραψα και πιο πριν για το θηλασμό δεν ξέρω αν το είδες, μην σε αγχωνει ο,τι θέλεις θα τα λέμε και από εδώ, αν χρειαστείς τότε σου δίνω και το τηλέφωνο μου η το Facebook μου να μου στέλνεις ο,τι θέλεις και να με ρωτάς. 

στις πριν 1 ώρα, ο/η Mummy2be είπε:

Κλειστά τα αυτιά και τα μάτια και πάμε παρακάτω, κάτσε να τη δεις που θα έχει και απαίτηση για το όνομα....🤣🤣🤣

στις πριν 9 λεπτά, ο/η Eir_ma είπε:

Κλειστά τα αυτιά και τα μάτια και πάμε παρακάτω, κάτσε να τη δεις που θα έχει και απαίτηση για το όνομα....🤣🤣🤣

Το όνομα θα της το βάλω η αλήθεια ειναι. Δεν θελω να φερω φασαριες, ο πεθερός μου ειναι 80+ και δεν θελω να στεναχωρησω τον αντρα μου και τον πεθερο μου. Για αυτο και μονο. 

Ασε που το προαισθημα μου λεει οτι και το επομενο κοριτσι θα ειναι! Αχαχαχα! αρα θα βαλω της μαμας μου ❤️ 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...