Μετάβαση σε περιεχόμενο

✨Μωράκια Αυγούστου 2023 ✨

Recommended Posts

@Watermelon Εγω δεν εχω πονεσει εκει, εχω πονεσει στα κοκκινα. 

Συμφωνώ να μιλησεις με το γιατρός μιας και ειναι η καλύτερη επιλογή, αλλά με βαση οσα μου λέει η δικιά μου πόνος που υποχωρεί δεν ανησυχεί. ;) 

Εφοσον οταν ξαπλώνεις περνάει, θα ειναι μυϊκό, ΄΄ολα εχουν μετακινηθεί. Μπορει και το μωράκι να πατάει κάτι και ειναι σαν αντακλαστικός πόνος. 

Μην ντρέπεσαι να ζητησεις να καθισεις, στα μαγαζιά πχ, ζήτα ενα σκαμπο και κάτσε 2 λεπτά, έγκυος εισαι, οποιος παρεξηγησει ειναι απλά ηλίθιος! :D

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 4.2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

στις πριν 1 ώρα, ο/η Mummy2be είπε:

@Watermelon Εγω δεν εχω πονεσει εκει, εχω πονεσει στα κοκκινα. 

Συμφωνώ να μιλησεις με το γιατρός μιας και ειναι η καλύτερη επιλογή, αλλά με βαση οσα μου λέει η δικιά μου πόνος που υποχωρεί δεν ανησυχεί. ;) 

Εφοσον οταν ξαπλώνεις περνάει, θα ειναι μυϊκό, ΄΄ολα εχουν μετακινηθεί. Μπορει και το μωράκι να πατάει κάτι και ειναι σαν αντακλαστικός πόνος. 

Μην ντρέπεσαι να ζητησεις να καθισεις, στα μαγαζιά πχ, ζήτα ενα σκαμπο και κάτσε 2 λεπτά, έγκυος εισαι, οποιος παρεξηγησει ειναι απλά ηλίθιος! :D

Ναι ναι και εγώ αυτό σκέφτηκα. Ενόχληση που υποχωρεί, ιδίως όταν ξαπλώνεις/κάθεσαι συνήθως θα είναι μυϊκός/σκελετικος. Και αυτό που με καθησύχασε είναι που το έχω ξανά βιώσει πριν 2 εβδομάδες και έχουν μεσολαβήσει σίγουρα 2 ραντεβού με τον γιατρό. 

Την Δευτέρα έχω doppler και τρίτη γυναικολο. Θα δούμε τι θα μας πουν :)

στις πριν 19 ώρες, ο/η Mummy2be είπε:

@Marika31 & @Watermelon κοριτσια μου! 

Ολοι αυτοί που τα λένε αυτά, έχουν κάνει παιδιά και οικογένεια γενικότερα για λάθους λόγους. Για αυτο τα λένε αυτά. Βλέπεις η Watermelon, σου λεει ειμαστε μαζι 14 χρόνια, γουσταρουμε που ειμαστε μαζι και θέλουμε ένα παιδί. 

Ναι τιποτα δνε θα ειναι το ίδιο, κι εγώ έλεγα πρόσφατα στον άντρα μου, επειδη εχουμε και οι δυο την συνηθεια οταν παμε εκδρομες να φτιαχνουμε βαλίτσα πριν πέσουμε για υπνο το προηγουμενο βραδυ. Απο οταν δε μείναμε και μαζι εχει τυχει να σηκωθουμε πρωι να κανουμε βαλίτσα. Και του έλεγα οτι αυτο δενθα το ξανακάνουμε ποτέ! Ή του λεω πως ειναι το τελευταιο καλοκαίρι που πάμε παραλία με μια πετσέτα. Κι άλλα τέτοια πράγματα που κάνουμε για τελευταια φορά. Αλλά ρε κορίτσια, κοιτάζω την κοιλιά μου και λέω πως δεν με νοιαζει εν τελη τίποτα. Βλέπω τους συναδελφους που εχουν αρχισει και οργώνουν τα νησιά και λέω στον άντρα μου πως ζηλευω που πανε εκδρομές, αλλά η ψυχή μου, η καρδια μου δεν νοιαζεται.  Ναι θα ηθελα να ετοιμαζομαι για νησί, αλλά αν τα εβαζα σε μια ζυγαριά, η ζυγαρια θα λύγιζε - μην πω πως θα εσπαγε κιολας - προς τη μερια του παιδιου΄. Κοιτάζω την κοιλιά μου οταν η μπεμπα χορευει και της λεω "σε αγαπω κοριτσάρα μου" και δεν με νοιαζουν οι διακοπές όλου του κόσμου. 

Κι οχι δεν θα κοιμηθούμε στην αρχή και θα ερθουν στιγμές που δεν θα ξέρουμε τι θα κάνουμε. Αλλά μας διάλεξαν, μας διαλεξαν για μαναδες τους και αυτο ειναι το φάρμακο για όλα. Δεν με νοιαζει που οι άλλοι λένε τις γνωστες ηλιθιότητες κοιμήσου τώρα που μπορείς κι άλλα τετοια. Εγω δεν κοιμάμαι μήνες τώρα, φακ οφ, κοίτα τη δουλεια σου που θα μου πεις ποτε θα κοιμηθώ. 

Και οι αντρες μας, δεν θα μας παρατησουν οχι. Αν εχουμε αποφασισει απλα να προσθέσουμε τον ρόλο της μαμάς δίπλα στο ρόλο της συζυγου οχι,δεν θα εχουμε προβλήματα ούτε θα χωρίσουμε. Θα ειμαστε κουρασμένες και ξενυχτησμένες, αλλά εγω πιστευω πως όταν θέλεις χρόνο θα βρεις για να έρθεις κοντά με τον άντρα σου. Εμενα η σκέψη μου είναι η μπέμπα τα Χριστουγεννα να εχει πάει στο δωματιό της. Μας χωρίζει ενας τοιχος, θα πάρω μια ωραια κάμερα και θα παει το μωρό στο δωματιό του. Το ζευγάρι ειναι ζευγάρι. 

Συν του οτι εχω αποφασισει πως κοντά στον Απρίλιο - Μαιο η μαμά θα κρατήσει το μωρό και θα παμε ενα σ/κ για παρτυ μας να κανουμε το σεξακι μας, να πιουμε τα ποτά μας, να βολτάρουμε. Δεν θα με κάνει κακή μάνα αυτό, θα με κάνει ήρεμη μάνα. Τύψεις κι ενοχές δεν θα σας γεμίσει κανείς για καμια αποφαση σας. 

Ξαδερφη μου γεννησε προσφατα και μου λεει δεν γουσταρω να θηλάσω και με εχουν φαει όλοι. Γιατι? Κουμάντο στα βυζιά της? Όχι! Κανείς, καμία κουβέντα. Το παιδί της η καθεμία θα το μεγαλώσει όπως θέλει, κλείστε τα αυτιά σας. Βλέπεις στο facebook γυναικες να κριτικάρουν άλλες γυναίκες και να γράφουν σχόλια του στυλ "μάνα εισαι εσύ?" κι αλλα τέτοια ωραια... Και ναι αυτά τα σκέφτονται και οι γυρω μας κι ας μην εχουν τα κοτσια να τα πουν, αλλά μας κριτικάρουν με τον ίδιο τρόπο. Το κουβεντιάζουν μετά με τη μάνα τους και τον άντρα τους. Κανείς δεν μπαίνει στα παπούτσια του άλλου...

Αλλά έτσι είμαστε. Το κάνουμε όλοι... Εγω το παλεύω πολύ να μην κάνω τέτοιες σκέψεις. Καποιες φορές το συγκρατώ, κάποιες άλλες όχι. Ξέφυγα απο το θέμα ίσως λίγο, αλλά για εμένα ειναι φαύλος κύκλος. Τωρα μας νοιαζει μην δεχτουμε κριτική, αλλά χθες κι αυριο θα κάνουμε εμείς κριτική. 

Nαι ρε παιδιά, τι είναι αυτή η μάστιγα με την κριτική , τις συμβουλές, το mum shaming! Ήμαρτον, αντί να κοιτάει ο καθένας τις δικές τους επιλογές, τρέχει να σχολιάσει, να υποθέσει και να καθοδηγήσει!

Εννοείται θα κάνουμε ό,τι θέλουμε και ό,τι βολεύει καλύτερα τη δική μας οικογένεια, το δικό μας παιδί. Και να έχουμε αποφασίσει κάτι που τελικά δεν μας βγει και κάνουμε το αντίθετο, πχ θηλασμός, μια χαρά. Το σημαντικό είναι να είμαστε λειτουργικοί, χαρούμενοι και δεμένοι. Τα γράφω για να τα ακούω κι εγώ, γιατί καμιά φορά δεν κρατάω την ψυχραιμία μου σε σχόλια.

Όλοι υποθέτουν ότι θα θηλάσεις. Έχω βαρεθεί να με ρωτάνε πώς θα γεννήσω και να ζητάνε και αιτιολόγηση και να κάνουν και αντίλογο. 1ον όπως θέλω, 2ον τίποτα δεν είναι 100% στο ΄χέρι μας, 3ον γιατί σε νοιάζει? Δύο φορές μου έχει τύχει να πίνω μπύρα χωρίς αλκόολ και άτομα ημιγνωστοί να σχολιασούν ''Τι κάνεις? Πίνεις αλκοολ? Απαγορεύεται!! Δεν ξέρεις ότι δεν κάνει να πίνεις μπύρα? '' Ναι φίλε, δεν το ήξερα, ευτυχώς που  ήρθες εσύ που δεν έχεις καν μήτρα να με ενημερώσεις 8 μήνες μετά τη σύλληψη!

Μην πιάσω το φλέγον ζήτημα όνομα. Κόσμος ακομη θεωρεί αυτονόητο πως το αγόρι θα πάρει το όνομα του πεθερού, μη τυχόν και χάσουμε τόσο όμορφη και δίκαιη παράδοση.

Τέλος, ναι, η σχέση με τον σύντροφο μπορεί να χαλάσει, μπορεί όχι, μπορεί να ΄χάλαγε και χωρίς παιδι΄, μπορεί να γίνει 100 φορές καλύτερη. Ποιος το ξέρει? Και ποιος βλέπει με τόση βεβαιότητα τα μελλούμενα και μας προειδοποιεί, λες και δεν έχουμε ήδη χίλιες αγωνίες, τους περιμέναμε να μας ανοίξουν τα μάτια!

στις πριν 1 ώρα, ο/η Aria1985 είπε:

Nαι ρε παιδιά, τι είναι αυτή η μάστιγα με την κριτική , τις συμβουλές, το mum shaming! Ήμαρτον, αντί να κοιτάει ο καθένας τις δικές τους επιλογές, τρέχει να σχολιάσει, να υποθέσει και να καθοδηγήσει!

Εννοείται θα κάνουμε ό,τι θέλουμε και ό,τι βολεύει καλύτερα τη δική μας οικογένεια, το δικό μας παιδί. Και να έχουμε αποφασίσει κάτι που τελικά δεν μας βγει και κάνουμε το αντίθετο, πχ θηλασμός, μια χαρά. Το σημαντικό είναι να είμαστε λειτουργικοί, χαρούμενοι και δεμένοι. Τα γράφω για να τα ακούω κι εγώ, γιατί καμιά φορά δεν κρατάω την ψυχραιμία μου σε σχόλια.

Όλοι υποθέτουν ότι θα θηλάσεις. Έχω βαρεθεί να με ρωτάνε πώς θα γεννήσω και να ζητάνε και αιτιολόγηση και να κάνουν και αντίλογο. 1ον όπως θέλω, 2ον τίποτα δεν είναι 100% στο ΄χέρι μας, 3ον γιατί σε νοιάζει? Δύο φορές μου έχει τύχει να πίνω μπύρα χωρίς αλκόολ και άτομα ημιγνωστοί να σχολιασούν ''Τι κάνεις? Πίνεις αλκοολ? Απαγορεύεται!! Δεν ξέρεις ότι δεν κάνει να πίνεις μπύρα? '' Ναι φίλε, δεν το ήξερα, ευτυχώς που  ήρθες εσύ που δεν έχεις καν μήτρα να με ενημερώσεις 8 μήνες μετά τη σύλληψη!

Μην πιάσω το φλέγον ζήτημα όνομα. Κόσμος ακομη θεωρεί αυτονόητο πως το αγόρι θα πάρει το όνομα του πεθερού, μη τυχόν και χάσουμε τόσο όμορφη και δίκαιη παράδοση.

Τέλος, ναι, η σχέση με τον σύντροφο μπορεί να χαλάσει, μπορεί όχι, μπορεί να ΄χάλαγε και χωρίς παιδι΄, μπορεί να γίνει 100 φορές καλύτερη. Ποιος το ξέρει? Και ποιος βλέπει με τόση βεβαιότητα τα μελλούμενα και μας προειδοποιεί, λες και δεν έχουμε ήδη χίλιες αγωνίες, τους περιμέναμε να μας ανοίξουν τα μάτια!

Καλησπέρα κορίτσι μου!! Όλα καλά με τον γιατρό?? Πηγές?? 

στις πριν 10 λεπτά, ο/η Marika31 είπε:

Καλησπέρα κορίτσι μου!! Όλα καλά με τον γιατρό?? Πηγές?? 

Πήγα ναι. Χθες στον εμβρυολόγο και έχω και γυναικολόγο τη Δευτέρα. Το αμνιακό υγρό το μέτρησε 24 απο 22 που ήταν πριν ένα μηνα και το μωρό 2900 απο 1600! Είμαι 33 συν 2 και μάλλον είναι αρκετά βαρύ..

Δεν μπόρεσε να εντοπίσει κα΄τι αρνητικό πέραν αυτών, οι λοιπές μετρήσεις που έκανε φυσιολογικές ήταν,  αλλά από ό,τι κατάλαβα δεν φαίνονται αρκετά πράγματα, τα πιο πολλά τα διαπιστώνεις μετά τη γέννηση. Πχ θέματα στο κάτω πεπτικό ή την καρδιά ή τρισωμίες.

Αυτό που είχα καταλάβει μάλλον λάθος, είναι ότι για να χαρακτηριστεί αυτό που έχω ως υδράμνιο δεν αρκεί μόνο το αυξημένο αμνιακό υγρό αλλά και άλλα συμπτώματα όπως συχνές συσπάσεις και σχεδόν μόνιμα πετρωμένη κοιλιά και δυσφορία που να εμποδίζει την ομιλία.

Εγώ συσπάσεις με έντονο πόνο δεν νομίζω να έχω νιώσει εκτός αν δεν τις καταλαβαίνω, τι να πω. Τις τελευταιες μερες που η κοιλιά είναι πιο βαριά νιώθω κάτι μουδιάσματα ή σφιξίματα για δευτερόλεπτα αλλά συνήθως στο πάνω μισό ή στο κάτω μισό.

Όσο για τον αν κινδυνεύω για πρόωρο τοκετό, μου είπε θεωρητικά ναι, αν ενταθούν τα συμπτώματα πολύ περισσότερο.

στις πριν 1 ώρα, ο/η Aria1985 είπε:

Πήγα ναι. Χθες στον εμβρυολόγο και έχω και γυναικολόγο τη Δευτέρα. Το αμνιακό υγρό το μέτρησε 24 απο 22 που ήταν πριν ένα μηνα και το μωρό 2900 απο 1600! Είμαι 33 συν 2 και μάλλον είναι αρκετά βαρύ..

Δεν μπόρεσε να εντοπίσει κα΄τι αρνητικό πέραν αυτών, οι λοιπές μετρήσεις που έκανε φυσιολογικές ήταν,  αλλά από ό,τι κατάλαβα δεν φαίνονται αρκετά πράγματα, τα πιο πολλά τα διαπιστώνεις μετά τη γέννηση. Πχ θέματα στο κάτω πεπτικό ή την καρδιά ή τρισωμίες.

Αυτό που είχα καταλάβει μάλλον λάθος, είναι ότι για να χαρακτηριστεί αυτό που έχω ως υδράμνιο δεν αρκεί μόνο το αυξημένο αμνιακό υγρό αλλά και άλλα συμπτώματα όπως συχνές συσπάσεις και σχεδόν μόνιμα πετρωμένη κοιλιά και δυσφορία που να εμποδίζει την ομιλία.

Εγώ συσπάσεις με έντονο πόνο δεν νομίζω να έχω νιώσει εκτός αν δεν τις καταλαβαίνω, τι να πω. Τις τελευταιες μερες που η κοιλιά είναι πιο βαριά νιώθω κάτι μουδιάσματα ή σφιξίματα για δευτερόλεπτα αλλά συνήθως στο πάνω μισό ή στο κάτω μισό.

Όσο για τον αν κινδυνεύω για πρόωρο τοκετό, μου είπε θεωρητικά ναι, αν ενταθούν τα συμπτώματα πολύ περισσότερο.

Συγγνώμη που ρωτάω, αλλά δεν ξέρω και γι'αυτό... 

Γιατί σε φοβίζει τόσο πολύ η πρόωρη γέννα αφού το μωράκι σου έχει πολύ ικανοποιητικά κιλά? Όντως είναι μεγάλο για την ηλικία κύησης αλλά μήπως είστε και εσείς έτσι σαν σουλουπι? 

Σάκχαρο έχεις? Γιατί κάπου διάβασα ότι το αυξημένο υγρό αλλά και τα κιλά του μωρού σχετίζονται με το σάκχαρο αλλά και τη διατροφή γενικά της μαμάς. 

στις πριν 8 ώρες, ο/η Aria1985 είπε:

Τις συσπασεις θα τις καταλάβαινες σίγουρα αν ήταν έντονες, τώρα αν νιώθεις μερικές και όχι συχνα θα είναι οι προπαρασκευαστικες που λεμε!! Όπως και να χει,κρατησε τα θετικά και περιμένε και τον γιατρό σου τι θα  πει, μείνε ήρεμη μέχρι τότε!! Από πρόωρο τοκετό γιατί είπε ο εβρυολογος ότι κινδυνεύεις? Λόγω του αμνιακό υγρού? 

Κορίτσια καλημέρα, επανέρχομαι στην συζήτηση για τον covid.Έκανα ξανά rapid test στις 7 μέρες από τότε που νόσησε η μητέρα μου  όπως μου είπε ο ΕΟΔΥ ,και εξακολουθώ να είμαι αρνητική. Η μητέρα μου ενώ στο rapid τεστ είναι αρνητική, το μοριακό τεστ δείχνει  θετικό,αλλά από οτι φαίνεται από τους κύκλους του ιού , έχει  στα γονίδια E 35 κύκλους, στο Ν2 37 κύκλους και στο RDRP 38 κύκλους, δεν μεταδίδει τον ιό.Από ότι μου είπαν στον ΕΟΔΥ αλλά και ο παθολόγος στους 18-19 κύκλους είναι μεταδοτικός ο ιο΄ς.Παρόλα αυτά μου είπαν αν γυρίσω σπίτι αλλά με προσοχή, δηλαδή μάσκα και όχι αγκαλιές και τέτοια .Κανείς δεν παίρνει την ευθύνη να σου πει τι να κάνεις.Πήρα λοιπόν τον γυναικολόγο και με ρώτησε πόσες μέρες έχουν περάσει από το πρώτο  θετικό τεστ της μητέρας μου και του είπα 9 μέρες .Μου είπε λοιπόν κάθετα , να περιμένω να περάσουν άλλες 3 ημέρες, και μετά να πάω στο σπίτι .Θα μπαίνω δηλαδή κορίτσια τότε στην 37 εβδομάδα. Ελπίζω να προλάβω να πλύνω και να σιδερώσω τα ρουχαλάκια και τα σεντονάκια του μωρού, γιατί η μητέρα μου είναι εξαντλημένη και δεν μπορεί να με βοηθήσει σε τίποτα.(Πόσες μέρες λέτε να χρειαστώ να τα κάνω αυτά)?(θα προλάβω σε 3-4 μέρες)?Ο παθολόγος μου είπε να την δει σε ένα μήνα με εξετάσεις αίματος και triplex,και εγώ του είπα να την δει νωρίτερα γιατί γεννάω προς το τέλος του μήνα, τελικά θα την δει στις 13-14 του μήνα .Έχω στεναχωρηθεί πολύ, γιατί και η μητέρα μου είναι σαν παιδί, δεν τα πάει καλά με την τεχνολογία, δεν παίρνει το γιατρό τηλέφωνο να συνενοηθεί , δεν μετράει την πίεση και την θερμοκρασία της και γενικά απλά παραπονιέται ότι πονάει περιμένοντας να την νταντέψουν. Της μίλησα λίγο αυστηρά λέγοντας της ότι πρέπει να φροντίσει τον εαυτό της για να προστατέψει και εμένα και να  μιλήσει η ίδια με το γιατρό στο τηλέφωνο για οδηγίες. Φαίνεται να κατάλαβε....και κινητοποιήθηκε παίρνοντας το γιατρό η ίδια στο τηλέφωνο.Κάνω υπομονή και προσέυχομαι.Και εδώ που με φιλοξενεί η φίλη μου πάλι φοβάμαι, γιατί κανείς δεν περιορίζει τις κοινωνικές του δραστηριότητες επειδή εσύ είσαι έγκυος....και λογικό είναι....

στις πριν 5 ώρες, ο/η ΙΩΑΝΝΑ1972 είπε:

Κορίτσια καλημέρα, επανέρχομαι στην συζήτηση για τον covid.Έκανα ξανά rapid test στις 7 μέρες από τότε που νόσησε η μητέρα μου  όπως μου είπε ο ΕΟΔΥ ,και εξακολουθώ να είμαι αρνητική. Η μητέρα μου ενώ στο rapid τεστ είναι αρνητική, το μοριακό τεστ δείχνει  θετικό,αλλά από οτι φαίνεται από τους κύκλους του ιού , έχει  στα γονίδια E 35 κύκλους, στο Ν2 37 κύκλους και στο RDRP 38 κύκλους, δεν μεταδίδει τον ιό.Από ότι μου είπαν στον ΕΟΔΥ αλλά και ο παθολόγος στους 18-19 κύκλους είναι μεταδοτικός ο ιο΄ς.Παρόλα αυτά μου είπαν αν γυρίσω σπίτι αλλά με προσοχή, δηλαδή μάσκα και όχι αγκαλιές και τέτοια .Κανείς δεν παίρνει την ευθύνη να σου πει τι να κάνεις.Πήρα λοιπόν τον γυναικολόγο και με ρώτησε πόσες μέρες έχουν περάσει από το πρώτο  θετικό τεστ της μητέρας μου και του είπα 9 μέρες .Μου είπε λοιπόν κάθετα , να περιμένω να περάσουν άλλες 3 ημέρες, και μετά να πάω στο σπίτι .Θα μπαίνω δηλαδή κορίτσια τότε στην 37 εβδομάδα. Ελπίζω να προλάβω να πλύνω και να σιδερώσω τα ρουχαλάκια και τα σεντονάκια του μωρού, γιατί η μητέρα μου είναι εξαντλημένη και δεν μπορεί να με βοηθήσει σε τίποτα.(Πόσες μέρες λέτε να χρειαστώ να τα κάνω αυτά)?(θα προλάβω σε 3-4 μέρες)?Ο παθολόγος μου είπε να την δει σε ένα μήνα με εξετάσεις αίματος και triplex,και εγώ του είπα να την δει νωρίτερα γιατί γεννάω προς το τέλος του μήνα, τελικά θα την δει στις 13-14 του μήνα .Έχω στεναχωρηθεί πολύ, γιατί και η μητέρα μου είναι σαν παιδί, δεν τα πάει καλά με την τεχνολογία, δεν παίρνει το γιατρό τηλέφωνο να συνενοηθεί , δεν μετράει την πίεση και την θερμοκρασία της και γενικά απλά παραπονιέται ότι πονάει περιμένοντας να την νταντέψουν. Της μίλησα λίγο αυστηρά λέγοντας της ότι πρέπει να φροντίσει τον εαυτό της για να προστατέψει και εμένα και να  μιλήσει η ίδια με το γιατρό στο τηλέφωνο για οδηγίες. Φαίνεται να κατάλαβε....και κινητοποιήθηκε παίρνοντας το γιατρό η ίδια στο τηλέφωνο.Κάνω υπομονή και προσέυχομαι.Και εδώ που με φιλοξενεί η φίλη μου πάλι φοβάμαι, γιατί κανείς δεν περιορίζει τις κοινωνικές του δραστηριότητες επειδή εσύ είσαι έγκυος....και λογικό είναι....

Καλημέρα Ιωάννα!! συμμερίζομαι τι αγωνία και άγχος έχεις περάσει αυτές τις μέρες. Εννοείται ακούς τον γυναικολόγο σου, ότι πει αυτός! Κάνε λίγη υπομονή ακόμα, φαντάζομαι θα είναι δύσκολο να είσαι εκεί που είσαι!! Περαστικά γρηγορα στην μαμά σου και να της τρίζεις πιο συχνά τα δόντια, έτσι κάνω και γω στην δικιά μου όταν κάνει τα δικά της και φτου από την αρχή!!Όσο για τα ρούχα μην αγχώνεσε καθόλου γιαυτα, τα προλαβαίνεις άνετα σε 3-μερουλες. Μια μέρα ολόκληρη θα πλένεις, την επόμενη θα σιδερωσεις και την τρίτη θα φτιάξεις την βαλίτσα σου!! Και εγώ αν σε παρηγορεί είμαι 36 εβδομάδες και δεν είμαι έτοιμη 100% όλο κάτι τυχαίνει γιατί και γω από τον άνδρα μου εξαρτώμαι, όλα αυτός τα κάνει εγώ δε μπορώ ούτε μου επιτρέπεται τίποτα! 

στις πριν 18 ώρες, ο/η Watermelon είπε:

Συγγνώμη που ρωτάω, αλλά δεν ξέρω και γι'αυτό... 

Γιατί σε φοβίζει τόσο πολύ η πρόωρη γέννα αφού το μωράκι σου έχει πολύ ικανοποιητικά κιλά? Όντως είναι μεγάλο για την ηλικία κύησης αλλά μήπως είστε και εσείς έτσι σαν σουλουπι? 

Σάκχαρο έχεις? Γιατί κάπου διάβασα ότι το αυξημένο υγρό αλλά και τα κιλά του μωρού σχετίζονται με το σάκχαρο αλλά και τη διατροφή γενικά της μαμάς. 

Καλημέρα! Τώρα δεν με φοβίζει τόσο, δεν ήξερα μέχρι προχθές ότι είναι 2900,  με φόβιζε από τον προηγούμενο μήνα που έμαθα ότι έχω αυξημένο υγρό και τράχηλο 2,6. Τώρα τον βρήκε 2,8 αλλά από υπέρηχο. Από 36η που οι πνεύμονες έχουν αναπτυχθεί πλήρως, δεν είναι τόσο τρομερό, αλίμονο.

Με φόβιζε λοιπόν λόγω εβδομάδας τότε και επειδή αν μου συμβεί όσο είμαι Αίγινα θα είναι πιο επικίνδυνο και δύσκολο. Όχι, γενικά είμαστε αδύνατοι, εγώ όταν έμεινα έγκυος ήμουν 50 kg, συνήθως είμαι κάπου 53, απλώς ΄τότε είχε χάσει λόγω ασθένειας της μαμάς μου.

Το αυξημένο υγρό σημαίνει 2 στις 3 τίποτα και 1 στις 3 κάτι και ελέγχεις διάφορα πράγματα. Εγώ σάκχαρο σε όλη την εγκυμοσύνη έχω άψογο μέχρι και με ταινίες με έβαλε να μετριέμαι, μην τυχόν και η καμπύλη έδειχνε false negative. Τσεκάραμε λοιμώξεις και ιούς και μετά πήγαμε ξανά στον εμβρυολόγο για να δει πεπτικό, καρδιά κλπ. Γενικά μπορεί να είναι ένδειξη για κάτι σοβαρό όπως πχ τρισωμία ή εντελώς ιδιοπαθές.

στις πριν 12 ώρες, ο/η Marika31 είπε:

Τις συσπασεις θα τις καταλάβαινες σίγουρα αν ήταν έντονες, τώρα αν νιώθεις μερικές και όχι συχνα θα είναι οι προπαρασκευαστικες που λεμε!! Όπως και να χει,κρατησε τα θετικά και περιμένε και τον γιατρό σου τι θα  πει, μείνε ήρεμη μέχρι τότε!! Από πρόωρο τοκετό γιατί είπε ο εβρυολογος ότι κινδυνεύεις? Λόγω του αμνιακό υγρού? 

Θεωρητικά είναι μία ένδειξη ναι, δεν είπε ότι κινδυνεύω στην παρούσα φάση ακριβώς, τουλάχιστον πολύ περισσότερο από την οποιαδήποτε στην εβδομάδα που είμαι. Από ότι κατάλαβα εννοούσε αν αυξηθεί κι άλλο το υγρό και συνδυαστεί με πέτρωμα, δυσφορία κλπ.

Εγώ βέβαια χθες βράδυ δυσφορία και πόνο στο στήθος ένιωσα για πρώτη φορά αλ΄λά είμαι κατά 99,99% βέβαιη ότι ήταν πιάσιμο απο το A/C, κυριολεκτικά το έχω πάρει αγκαλιά τον τελευταίο καιρό χαχα

στις πριν 1 λεπτό, ο/η Aria1985 είπε:

Θεωρητικά είναι μία ένδειξη ναι, δεν είπε ότι κινδυνεύω στην παρούσα φάση ακριβώς, τουλάχιστον πολύ περισσότερο από την οποιαδήποτε στην εβδομάδα που είμαι. Από ότι κατάλαβα εννοούσε αν αυξηθεί κι άλλο το υγρό και συνδυαστεί με πέτρωμα, δυσφορία κλπ.

Εγώ βέβαια χθες βράδυ δυσφορία και πόνο στο στήθος ένιωσα για πρώτη φορά αλ΄λά είμαι κατά 99,99% βέβαιη ότι ήταν πιάσιμο απο το A/C, κυριολεκτικά το έχω πάρει αγκαλιά τον τελευταίο καιρό χαχα

Αα κατάλαβα!!! Τότε όλα καλά, πρέπει απλώς να είσαι σε ετοιμότητα μην αισθανθείς κάτι από αυτά όπως όλες μας δλδ!! και μένα χθες στην ΝST ενώ βγήκε μια χαρά η μπέμπα ζωηροτατη από συσπασεις έκανα μόνο μια συσπαση  στα 40 λεπτά είπαν να έχω το νου μου αν αισθανθώ κάτι πιο έντονο η κάτι που δεν περνάει με ξεκούραση για να ειδοποιήσω εγκαίρως! 

στις πριν 42 λεπτά, ο/η Marika31 είπε:

Αα κατάλαβα!!! Τότε όλα καλά, πρέπει απλώς να είσαι σε ετοιμότητα μην αισθανθείς κάτι από αυτά όπως όλες μας δλδ!! και μένα χθες στην ΝST ενώ βγήκε μια χαρά η μπέμπα ζωηροτατη από συσπασεις έκανα μόνο μια συσπαση  στα 40 λεπτά είπαν να έχω το νου μου αν αισθανθώ κάτι πιο έντονο η κάτι που δεν περνάει με ξεκούραση για να ειδοποιήσω εγκαίρως! 

Πηγες κορίτσι μου;;;; Πώς ήταν; Έκατσες ώρα;;;

στις πριν 17 λεπτά, ο/η Eir_ma είπε:

Πηγες κορίτσι μου;;;; Πώς ήταν; Έκατσες ώρα;;;

Πήγα Ειρηνακι, έφαγα και την σοκολάτα μου αλλά μετά μου βγήκε ξινή γιατί με έπιασε μια αδιαθεσία μια ανακατοσουρα μια δυσφορία, δεν μπορούσα να την φάω όλη και πιεστηκα. Ίσως επειδή έχω ξεσυνηθησει τα γλυκά παρατηρώ πως δε μπορώ να φαω ποσότητα ίσα λιγουρευομαι κάτι και θέλω να το δοκιμάζω απλά! Στην εξέταση κανονικά κάθεσε 20 λεπτά, το λέω για τα άλλα κορίτσια που δεν την έχουν κάνει! Εμενα με άφησαν λίγο παραπάνω, 40 λεπτά γιατί έκανα μια συσπαση στα μισά και ήθελαν να δουν αν θα ξανακάνω και δεν ξαναέκανα! Στη συσπαση ένιωσα την κοιλιά μου να πετρωνει για δευτερόλεπτα συνδυαστικα με ένα ήπιο χαλαρό πονακι περιοδου κέντρο χαμηλά!!Αυτά, βγήκε πολύ καλή δλδ και η μπέμπα είναι ζωηρή μου είπαν, τώρα περιμένω την επόμενη φορα που θα δω και τον γιατρό, θα είμαι σχεδον 37η!! 17/7 έκλεισα! Επίσης @Watermelonρώτησα και γω για αυτά τα πονακια αριστερά και δεξιά στα πλάγια κάτω μου είπαν είναι οι στρογγυλόι συνδέσμοι! Και πως από δω και πέρα είναι λογικό να έχουμε κάποιες προπαρασκευαστικες συσπασεις, ετοιμαζόμαστε για τον τοκετό. Αρκεί να μην έχουν διάρκεια μεγάλη και συχνότητα γιατί είναι νωρίς ακομη

στις πριν 5 ώρες, ο/η Marika31 είπε:

Πήγα Ειρηνακι, έφαγα και την σοκολάτα μου αλλά μετά μου βγήκε ξινή γιατί με έπιασε μια αδιαθεσία μια ανακατοσουρα μια δυσφορία, δεν μπορούσα να την φάω όλη και πιεστηκα. Ίσως επειδή έχω ξεσυνηθησει τα γλυκά παρατηρώ πως δε μπορώ να φαω ποσότητα ίσα λιγουρευομαι κάτι και θέλω να το δοκιμάζω απλά! Στην εξέταση κανονικά κάθεσε 20 λεπτά, το λέω για τα άλλα κορίτσια που δεν την έχουν κάνει! Εμενα με άφησαν λίγο παραπάνω, 40 λεπτά γιατί έκανα μια συσπαση στα μισά και ήθελαν να δουν αν θα ξανακάνω και δεν ξαναέκανα! Στη συσπαση ένιωσα την κοιλιά μου να πετρωνει για δευτερόλεπτα συνδυαστικα με ένα ήπιο χαλαρό πονακι περιοδου κέντρο χαμηλά!!Αυτά, βγήκε πολύ καλή δλδ και η μπέμπα είναι ζωηρή μου είπαν, τώρα περιμένω την επόμενη φορα που θα δω και τον γιατρό, θα είμαι σχεδον 37η!! 17/7 έκλεισα! Επίσης @Watermelonρώτησα και γω για αυτά τα πονακια αριστερά και δεξιά στα πλάγια κάτω μου είπαν είναι οι στρογγυλόι συνδέσμοι! Και πως από δω και πέρα είναι λογικό να έχουμε κάποιες προπαρασκευαστικες συσπασεις, ετοιμαζόμαστε για τον τοκετό. Αρκεί να μην έχουν διάρκεια μεγάλη και συχνότητα γιατί είναι νωρίς ακομη

Ευχαριστώ που ρώτησες ❤️

Με ξανά έπιασε σήμερα στο σημείο εκεί που σας είπα. Με το που ξάπλωσα τσουπ έφυγε μέσα σε ένα λεπτό η ενόχληση (ίσως και λιγότερο). Είναι κόκκαλο αυτό που με πονάει. 

Σε ποια εβδομάδα είπαμε έκανες nst? 

Πώς καταλαβαίνουν αν ένα μωρό είναι ζωηρό αφού δεν γίνεται υπέρηχος? Είναι κακό ένα μωρό να μην είναι ζωηρό? Αν το πετύχουμε σε μια στιγμή χαλάρωσης 'η απλά να είναι πιο ήσυχο? 

στις πριν 1 ώρα, ο/η Watermelon είπε:

Ευχαριστώ που ρώτησες ❤️

Με ξανά έπιασε σήμερα στο σημείο εκεί που σας είπα. Με το που ξάπλωσα τσουπ έφυγε μέσα σε ένα λεπτό η ενόχληση (ίσως και λιγότερο). Είναι κόκκαλο αυτό που με πονάει. 

Σε ποια εβδομάδα είπαμε έκανες nst? 

Πώς καταλαβαίνουν αν ένα μωρό είναι ζωηρό αφού δεν γίνεται υπέρηχος? Είναι κακό ένα μωρό να μην είναι ζωηρό? Αν το πετύχουμε σε μια στιγμή χαλάρωσης 'η απλά να είναι πιο ήσυχο? 

❤️ ευχαρίστηση μου!! Εγώ χθες ήμουν 35+3, κανονικά όμως την κάνεις όταν μπεις στον μήνα σου δλδ από 36η και μετα, απλά εγώ τα κάνω όλα νωρίτερα λόγω ιστορικού! Το ποσο ζωηρό είναι φαίνεται από τον καρδιοτοκογραφο που καταγραφει τις κινήσεις του μωρου σε χαρτι και από κατω τις συστολες της μήτρας. Θα σου στείλω τον δικό μου παρακάτω και θα καταλαβεις. Συνήθως είναι πολύ ζωηρά γιατί έχει προηγηθει γλυκακι και έτσι πρέπει, αν είναι ήσυχα σημαίνει η ότι τα πέτυχες σε ύπνο (πράγμα δύσκολο, γιαυτό σου λένε να φας σοκολάτα) η οτι κάτι συμβαίνει πχ βράδυκαρδιά για κάποιο λόγο.Το ψηλότερο σημείο που θα δεις στο κάτω μέρος είναι η συσπαση μου,έτσι απεικονίζονται σαν βουναλάκι απότομο, αυτή την μια και μοναδική έκανα και τα πιο ψηλά βουναλάκια στο πάνω μέρος είναι κλωτσιές και το υπόλοιπο έντονη κίνηση! 

IMG-064bc1374e6deeb628005f997acbacdf-V.jpg

στις πριν 13 ώρες, ο/η Marika31 είπε:

❤️ ευχαρίστηση μου!! Εγώ χθες ήμουν 35+3, κανονικά όμως την κάνεις όταν μπεις στον μήνα σου δλδ από 36η και μετα, απλά εγώ τα κάνω όλα νωρίτερα λόγω ιστορικού! Το ποσο ζωηρό είναι φαίνεται από τον καρδιοτοκογραφο που καταγραφει τις κινήσεις του μωρου σε χαρτι και από κατω τις συστολες της μήτρας. Θα σου στείλω τον δικό μου παρακάτω και θα καταλαβεις. Συνήθως είναι πολύ ζωηρά γιατί έχει προηγηθει γλυκακι και έτσι πρέπει, αν είναι ήσυχα σημαίνει η ότι τα πέτυχες σε ύπνο (πράγμα δύσκολο, γιαυτό σου λένε να φας σοκολάτα) η οτι κάτι συμβαίνει πχ βράδυκαρδιά για κάποιο λόγο.Το ψηλότερο σημείο που θα δεις στο κάτω μέρος είναι η συσπαση μου,έτσι απεικονίζονται σαν βουναλάκι απότομο, αυτή την μια και μοναδική έκανα και τα πιο ψηλά βουναλάκια στο πάνω μέρος είναι κλωτσιές και το υπόλοιπο έντονη κίνηση! 

IMG-064bc1374e6deeb628005f997acbacdf-V.jpg

Σε ευχαριστώ πολύ για την φωτογραφία. Δεν είχα ιδέα τι βλέπουμε στο χαρτί, τι κάνουμε κλπ.  Ελπίζω να πάνε όλα καλά και για εμάς γιατί έχω μια αγωνία μήπως το γλυκάκι δεν πιάσει και ο μπέμπης κοιμάται. Αχαχαχα. 

Προς το παρόν αύριο πάω για doppler 🙏🙏

στις πριν 23 ώρες, ο/η Watermelon είπε:

Σε ευχαριστώ πολύ για την φωτογραφία. Δεν είχα ιδέα τι βλέπουμε στο χαρτί, τι κάνουμε κλπ.  Ελπίζω να πάνε όλα καλά και για εμάς γιατί έχω μια αγωνία μήπως το γλυκάκι δεν πιάσει και ο μπέμπης κοιμάται. Αχαχαχα. 

Προς το παρόν αύριο πάω για doppler 🙏🙏

Πώς πήγε η εξέταση σου κοπέλα μου; 

Καλή εβδομάδα κορίτσια! Άντε ακόμη μία να την φάμε κι εύχομαι καλή υπομονή να τον καύσωνα ! 

Να σας ρωτήσω ... Από υγρά πώς πάτε; Αυξήθηκαν κι άλλο; Καλά γενικά εγώ είχα αυξημένα ειδικά κ με την προγεστερόνη. Αλλά σα να έχει 2-3 μέρες να είναι ακομη πιο αυξημένα. Έκανα εξέταση ούρων δεν έχω κάτι και το διαβάζω βασικά σαν συμπτωμα για την εβδομάδα που διανυω (34η). Απλώς είπα να ρωτήσω μήπως το έχει καμία ακόμη να παρηγορηθω😋

στις πριν 28 λεπτά, ο/η Amp92 είπε:

Καλή εβδομάδα κορίτσια! Άντε ακόμη μία να την φάμε κι εύχομαι καλή υπομονή να τον καύσωνα ! 

Να σας ρωτήσω ... Από υγρά πώς πάτε; Αυξήθηκαν κι άλλο; Καλά γενικά εγώ είχα αυξημένα ειδικά κ με την προγεστερόνη. Αλλά σα να έχει 2-3 μέρες να είναι ακομη πιο αυξημένα. Έκανα εξέταση ούρων δεν έχω κάτι και το διαβάζω βασικά σαν συμπτωμα για την εβδομάδα που διανυω (34η). Απλώς είπα να ρωτήσω μήπως το έχει καμία ακόμη να παρηγορηθω😋

Καλημέρα κορίτσι μου!!! Εγώ έχω πολλά υγρά αλλάζω κάθε μισή ώρα εσώρουχο είναι μούσκεμα και δεν παίρνω προγεστερόνη. Σε κάθε εγκυμοσύνη έχω το ίδιο θέμα, είναι φυσικολογικο μην ανησυχείς. Πώς πας;;; Πώς είναι το μωράκι σου;;;;

Κορίτσια καλημέρα! Να ρωτήσω δίνω στις μικρές μου mollers το μουρουνέλαιο μπας και γλιτώσουμε καμία ίωση. Λέω να ξεκινήσω να παίρνω κι εγώ ένα κουταλάκι. Παίρνει καμία; Ξέρετε αν κάνει; Ο γιατρός μου είπε να μην παίρνω τίποτα δεν είναι απαραίτητο και να τρώω ένα φρούτο την ημέρα ( τρώω αλλά πάλι κάθε εβδομάδα άρρωστη είμαι!). Διάβασα ονλαιν ότι κάνει καλό, τι λέτε;

στις πριν 55 λεπτά, ο/η Eir_ma είπε:

Κορίτσια καλημέρα! Να ρωτήσω δίνω στις μικρές μου mollers το μουρουνέλαιο μπας και γλιτώσουμε καμία ίωση. Λέω να ξεκινήσω να παίρνω κι εγώ ένα κουταλάκι. Παίρνει καμία; Ξέρετε αν κάνει; Ο γιατρός μου είπε να μην παίρνω τίποτα δεν είναι απαραίτητο και να τρώω ένα φρούτο την ημέρα ( τρώω αλλά πάλι κάθε εβδομάδα άρρωστη είμαι!). Διάβασα ονλαιν ότι κάνει καλό, τι λέτε;

Καλημερα!

Εμενα μου εχει δωσει λιγο ωμεγα 3 μεσω του Iofolen. Ειναι για εγκυες, εχει και το σηματακι επανω και το πινω αντι του φολικου γιατι εχει και φολικο μεσα, 3 φορες την εβδομαδα. Ρωτησε τον αν μπορεις να παρεις αυτο, η δικια μου ισχυριζεται οτι ειναι πολυ καλο. 

στις πριν 1 ώρα, ο/η Amp92 είπε:

Καλημέρα!! Στις 17:00 έχω ραντεβού :)

έχω μια μικρή αγωνία! 

είχατε δει το μωρό σε 3D? Επίσης πόσο κοστίζει περίπου βρε κορίτσια? 

υγρά και εγώ νομίζω έχω πιο πολλά. Όχι τρομερή αλλαγή αλλά κάπως αισθητή.. 

στις πριν 49 λεπτά, ο/η Mummy2be είπε:

Καλημερα!

Εμενα μου εχει δωσει λιγο ωμεγα 3 μεσω του Iofolen. Ειναι για εγκυες, εχει και το σηματακι επανω και το πινω αντι του φολικου γιατι εχει και φολικο μεσα, 3 φορες την εβδομαδα. Ρωτησε τον αν μπορεις να παρεις αυτο, η δικια μου ισχυριζεται οτι ειναι πολυ καλο. 

Καλημέρα καλή εβδομάδα!! Πώς είσαι κορίτσι μου; Να σου πω το παίρνεις ακόμα;;;; Μπορώ δηλαδή να το ξεκινήσω τώρα;

Καλά ο δικός μου δεν δίνει ποτέ έξτρα, δεν θα μου πει πάρε σίγουρα. Εδω του έλεγα να πάρω εχινακεια η έστω βιταμίνη c όταν αρρώσταινα και μου έλεγε να φάω ένα φρούτο και είναι εντάξει. Εκεί επιμονή. Χαχαχαχχα γι'αυτό ρώτησα κι εδώ μήπως ξέρει καμία κοπέλα.... Όχι τίποτα άλλο ψάρι δεν μπορώ να φάω γτ με πιάνει αηδία.

στις πριν 2 ώρες, ο/η Eir_ma είπε:

Καλημέρα κορίτσι μου!!! Εγώ έχω πολλά υγρά αλλάζω κάθε μισή ώρα εσώρουχο είναι μούσκεμα και δεν παίρνω προγεστερόνη. Σε κάθε εγκυμοσύνη έχω το ίδιο θέμα, είναι φυσικολογικο μην ανησυχείς. Πώς πας;;; Πώς είναι το μωράκι σου;;;;

Καλά τα πάω .. πέρα από αυτό που ανέφερα που με εκνευρίζει γενικά και μου προκαλει ένα άγχος. Το μωράκι ζωηρευει όσο πάει κ απλώνεται σε όλα τα μήκη κ πλάτη νομίζω 😂εσύ; 

στις πριν 40 λεπτά, ο/η Watermelon είπε:

Καλημέρα!! Στις 17:00 έχω ραντεβού :)

έχω μια μικρή αγωνία! 

είχατε δει το μωρό σε 3D? Επίσης πόσο κοστίζει περίπου βρε κορίτσια? 

υγρά και εγώ νομίζω έχω πιο πολλά. Όχι τρομερή αλλαγή αλλά κάπως αισθητή.. 

Doppler εγώ έδωσα 130 ... Προσπαθήσαμε να το δούμε σε 3D ξανά ( το είχαμε δει στη β επιπέδου με πολύ ζόρι) αλλά δεν καθόταν καθόλου καλά πάλι και επειδή έχει μεγαλώσει μας είπε γίνεται πιο δυσκολη η λήψη 3D . Με το καλό θα περιμένουμε νέα σου :)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Εσύ σε τι στάδιο είσαι;; Έχεις ξεκινήσει διέγερση;
    • Ναι ναι το εχω καταλαβει πως εσυ δεν βαζεις ταμπέλες! Κυριως για τον σύζυγο το ειπα κ πως πρεπει να τογ το περασεις!! Κ εμενα ετσι ειναι συνηθως μιλαμε κ την επομενη μερα η μετα απο λιγες ωρες αφου τα επεξεργαστει ολα ηρεμει!! Εμενα δυστυχως δεν με βοηθησε με τις ενεσεις αλλα να σου πω προτιμω την "ανεξαρτησια" μ! Επειδή επρεπε να γινουν αυστηρα την ιδια ωρα κλπ δεν μπορουσα εντελει να πιεζομαι αν θα ειναι σπιτι κλπ... μ ειχε πει πως θα μ τις κανει εκεινος αλλα μετα οταν ηρθε η ωρα μ ειπε πως δεν μπορεί να με τρυπησει!!! Χαχααχαααχα!! Αλλα εκει πηρα την αποφαση πως θα τις κανω μονη μ κ οπως ειπα κ παραπάνω στη δικη μας περιπτωση εντελει ηταν το ιδανικο..μετα την πρωτη π το σκεφτομουν 5 λεπτα πλεον τρυπιεμαι χωρις σκεψη!!! περασα στο επομενο level!!  Χαχααχχα 🤣 αλλα κ παλι ειναι πολυ γλυκο ν τρυφερο π εστω με αυτο τον τροπο θελει να συμμετεχει στην ολη διαδικασια.. ❤️
    • Μα για αυτό το είπα! Επειδή ακριβώς έχεις πάρει και εσύ εξωτερική μαία.. ειλικρινά νοιωθω ότι θα πήγαινα σα πρόβατο στη σφαγή χωρίς αυτές... Πωπω 38η!!! Εντάξει καλά είσαι και εσύ..!! 🤣🤣🤣🤣 Άρα φεεεεεεέτα...!! Έχω χρόνο ακόμα!!! 😝🤣🤣🤣 Τουλάχιστον πήρες βαλίτσα.. εγώ τώρα πήρα τραπεζαρία και φωτιστικά οροφής για το σαλόνι.. ακολουθεί το στεγνωτηριο και ο αφυγραντήρας εντός της εβδομάδας 🤣🤣🤣 κοσμαρα σου λέω!! Μόνο καρότσι, λίκνο και μερικά ρουχαλακια έχουμε πάρει.. 🙄 εντάξει μας έχουν δώσει και πολλά βέβαια.. το λίκνο που έχεις δε βγαίνει το ύφασμα να μπει πλυντήριο;
    • Κ εμένα η μαία με έχει βοηθήσει! Μου έκαναν τόσο καλό τα μαθήματα...  Εγώ περιμένω τη βαλίτσα τη Δευτέρα να μου έρθει,  οπότε θα αρχίσω να ετοιμάζω 🤣 Ααα καλά... το λίκνο το έχω στη μάνα μου κ πρέπει να το πάρω για καθάρισμα 😂😂😂  Μπαίνω 38η την Τετάρτη εεεε 
    • ❤️❤️❤️❤️❤️ Σ' ευχαριστώ κοριτσάκι μου!! Αμήν να πάνε όλα κατ'ευχήν..!! 🤞🤞🤞 Εδώ θα είμαστε!  Και ευτυχώς που λες ότι δεν έχεις ετοιμάσει ούτε εσύ βαλίτσα γιατί νοιωθω κοσμαρα.... Τίποτα δεν έχω κάνει.. πλησιάζει ο καιρός και δεν λέω να το χωνέψω..😅 τώρα σκέψου πήραμε το λίκνο..😳
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...