Μετάβαση σε περιεχόμενο

✨Μωράκια Αυγούστου 2023 ✨

Recommended Posts

στις On 1/7/2023 at 3:19 ΜΜ, ο/η Watermelon είπε:

Καλέ μην το σκέφτεσαι καν. Όλα καλά! Έτσι κι αλλιώς δεν είναι ότι περιμένω να μου το θυμίσει κάποιος το θέμα αυτό για να στεναχωρηθω. Ειναι ένα αγκάθι μόνιμο που τώρα περιμένω πως και πως το ουράνιο τόξο μου για να μου το απαλύνει και για να λάβει αυτή την αγάπη που δεν κατάφερα πέρσι να δώσω, εις διπλούν τώρα ❤️

Εξάλλου ότι είναι να σχολιάσω το λέω επειδή θέλω να το πω. Δεν με οδηγούν τα λόγια κάποιου για να πω την εμπειρία μου . Οπότε μην το σκέφτεσαι καν. 

Λοιπόν πήγαμε πήραμε με μια δώροεπιταγή 100€ που είχαμε 2 σετ σεντονακια για την καλαθουνα που θα κοιμάται τους πρώτους μήνες, 1 αδιάβροχο μεγάλο σελτεδακι για την καλαθουνα, 7-8 πετσετακια μικρά, 3-4 μεγάλα( πάνες αγκαλιάς) , ένα μπουρνουζι σαν κάπα για το μπάνιο και με όλα αυτά πάει το εκατοσταρι.  (Λογικά δεν ξέχασα κάτι) 

Από εκεί και πέρα πήραμε 2 φορμακια εξόδου κοντομανικα, 4 εσωρουχακια για νεογέννητο , 1 σκουφάκι με γαντακια και 2 ζευγάρια καλτσακια  , 1 κουνουπιέρα για το καρότσι και  ενα μπανάκι τετράγωνο το οποίο εφαρμόζεται στο πάνω μέρος της μπανιέρας αλλά τελικά έχουμε μεγαλύτερη μπανιέρα και θα πάει για αλλαγή για να πάρουμε μπανάκι με βάση. 

Κοίταξα για μαξιλάρι θηλασμού αλλά μου φάνηκε ακριβό ( σχεδόν 60 ευρώ) και είπα να δω και στο Σκρουτζ που έχουν κριτικές κλπ και πιο οικονομικά. 

Από εκεί και πέρα θα μας δώσει η πεθερά μου και κάποια άλλα πράγματα για την προίκα αλλά πρέπει πρώτα να τα βρεί ( είχε μαγαζί παλιά και της είχαν περισσέψει είπε αλλά το θέμα είναι να τα δούμε κιόλας και να αποφασίσουμε αν τα θέλουμε). 

Μου είπε η κυρία στο μαγαζί να μην πάρω για νεογέννητο με μακρύ μανίκι λόγω καιρού. Καλύτερα να το σκεπάσω αν θέλω με πάνες αγκαλιάς εστω. 

Ακόμα το σκέφτομαι. Θέλω να δω και τι δώρα θα μας κάνουν και το πολύ πολύ επειδή έχω σταμπαρει πολλά ωραία ρουχαλακια στο ίντερνετ, μέσα στον Ιούλιο παίρνω κι άλλα. 

Μαξιλάρι έχετε δει ποιο θα πάρετε?

Καλημερα!! 

Με γεια σας με γεια σας!!! 

Εγω της εχω παρει μπολικα με κοντο μανικάκι, κι εχω παρει και λιγα με μακρυ για παραπερα μην μας έρθει καμια δροσια απο το πουθενα :P

Μαξιλάρι θηλασμου εγω θα της παρω κατι τετοιο https://www.moromou.gr/shop/θηλασμος/maksilaria-thilasmou/μαξιλάρι-θηλασμού-ελαφάκια/. Απο εκει πηρα την φωλια και ειναι πολυ καλη, οποτε μην δωσεις 60 ευρω κατα τη γνώμη μου αδικα. Αν χαλάσει, θα εχεις πεταξει 18 ευρω... 

Και το λεω γτ το μαξιλαρι που πηρα για τον υπνο το πληρωσα 60 ευρω και μου ξεφουσκωσε και πηρα γεμισμα μαξιλαριων και το συμπληρωσα και το εκανα λιγο πιο σφιχτο παλι. Οποτε,επειδη δεν ξερω τι θα μου βγει και του θηλασμου, αποφασισα να παρω ενα οικονομικο οτι γινει! :P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 4.2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

στις On 1/7/2023 at 7:42 ΜΜ, ο/η Marika31 είπε:

Γειά σου Ειρηνη μου!! Είστε όλοι καλά τώρα? Τον είχα και γω αυτόν τον πόνο στο εφηβαιο και τα κόκαλα πριν λίγο καιρό και ο γιατρός μου είπε είναι φυσιολογικό γιατί ανοίγει η λεκάνη συνέχεια, αν δεν το αντέχεις πάρε ένα ντεπον!! 

Καλημερα κοριτσάρα μου!

Θα σου πω για τις καουρες πρωτα. Παρατηρω κι εγω μετα το μεσημεριανο οτι κάποιες μερες με πιανει κι με εμενα καουρα αλλα οχι στο σημειο που με επιαναν μεχρι τον 4ο. Αν φαω ενα φρουτο δλδ αργοτερα με δροσιζει και ηρεμώ. 

Για τους πόνους, εγω ακομα δεν εχω καταλαβει κατι τετοιο, αλλα φανταζομαι πως ειναι λογικο, η λεκανη μας θα ανοιγει μεχρι την τελευταια ωρα οπως μου ειχε πει η δικια μου, αλλα ποσα ντεπον κιολας? Ναι μεν η παρακεταμολη δεν κανει κακο αλλα προσπαθησε να τα μετριασεις. Ξαπλωσε λιγο αν σε ποναει, ή βρες μια θεση σε καποια πολυθρονα που θα σε ανακουφιζει για λιγο για να μην παρεις ντεπον. 

στις πριν 4 λεπτά, ο/η Mummy2be είπε:

Καλημερα!! 

Με γεια σας με γεια σας!!! 

Εγω της εχω παρει μπολικα με κοντο μανικάκι, κι εχω παρει και λιγα με μακρυ για παραπερα μην μας έρθει καμια δροσια απο το πουθενα :P

Μαξιλάρι θηλασμου εγω θα της παρω κατι τετοιο https://www.moromou.gr/shop/θηλασμος/maksilaria-thilasmou/μαξιλάρι-θηλασμού-ελαφάκια/. Απο εκει πηρα την φωλια και ειναι πολυ καλη, οποτε μην δωσεις 60 ευρω κατα τη γνώμη μου αδικα. Αν χαλάσει, θα εχεις πεταξει 18 ευρω... 

Και το λεω γτ το μαξιλαρι που πηρα για τον υπνο το πληρωσα 60 ευρω και μου ξεφουσκωσε και πηρα γεμισμα μαξιλαριων και το συμπληρωσα και το εκανα λιγο πιο σφιχτο παλι. Οποτε,επειδη δεν ξερω τι θα μου βγει και του θηλασμου, αποφασισα να παρω ενα οικονομικο οτι γινει! :P

Η φωλιά είναι καλή από το moromou?? 

στις Just now, ο/η Emily2 είπε:

Η φωλιά είναι καλή από το moromou?? 

Ναι ειναι πολυ ωραια, και μεγαλη σχετικά. Δεν εχω δει καποια αλλη, αλλα με αυτες που ειχε στο prenatal ας πουμε ή στο Λητώ ειναι ίδια ;) 

@Watermelon Ειδα που ρωτας για μαθηματα ανωδυνου τοκετου. 

Εγω δεν εχω κανει κι ουτε θα κανω. Εχω δηλωσει να μπω να δω ενα σεμιναριο του ΙΑΣΩ αλλα με την μαια δεν θα κανω ανωδυνου. Θα κανω μια κουβεντα μαζι της να μου πει πχ πως θα καταλαβω οτι γενναω, γτ αυτο μου εχει καρφωθει τωρα στο νου αλλα ως εκει. Συνηθως θελω να ξερω απο πριν που παω και που βρισκομαι αλλα αυτη τη φορα με τρομαζει λιγο, οποτε κουλ, θα παω εκει κι οτι λεει η γιατρος και η μαια! Κι ο Θεος βοηθο΄ς 😅

στις Just now, ο/η Mummy2be είπε:

Ναι ειναι πολυ ωραια, και μεγαλη σχετικά. Δεν εχω δει καποια αλλη, αλλα με αυτες που ειχε στο prenatal ας πουμε ή στο Λητώ ειναι ίδια ;) 

Τέλεια ! Γιατί και εγώ κοιτούσα  la millou αλλά είναι ακριβες ..και η φωλιά είναι για το πρώτο διάστημα , οπότε αν αξίζουν από το moromou να πάρω από εκεί!

Ευχαριστώ ❤️

στις πριν 4 λεπτά, ο/η Emily2 είπε:

Τέλεια ! Γιατί και εγώ κοιτούσα  la millou αλλά είναι ακριβες ..και η φωλιά είναι για το πρώτο διάστημα , οπότε αν αξίζουν από το moromou να πάρω από εκεί!

Ευχαριστώ ❤️

Ειναι πολυ ωραια τα σχεδια της ειναι η αληθεια, αλλα κι εγω τα θεωρω υπερτιμημένα. Κυριως για κατι που θα το χρησιμοποιησουμε τοσο λιγο. Μολις αρχισουν και παρουν τα πανω τους τα μικρα μας, θα βγαινουν απο τη φωλια :P

Κοριτσια εγω Παρασκευη εκανα τις εξετασεις μου, ολα καλα δοξα το Θεό, αλλα ο αιματοκριτης μου εφτασε στο 30. 

Τωρα γενικα μια κοπωση και μια αδυναμια τη νιωθω αλλα πιστευω οτι ειναι και η ζεστη... 

Μου αλλαξε το ενα legofer, επινα δυο ημερησιως και μου εκανε το ενα ταμπλετα ferrosanol για να βελτιωσουμε την φυσιολογικη μεν, αλλα αναιμια κυησης. 

στις πριν 45 λεπτά, ο/η Mummy2be είπε:

Κοριτσια εγω Παρασκευη εκανα τις εξετασεις μου, ολα καλα δοξα το Θεό, αλλα ο αιματοκριτης μου εφτασε στο 30. 

Τωρα γενικα μια κοπωση και μια αδυναμια τη νιωθω αλλα πιστευω οτι ειναι και η ζεστη... 

Μου αλλαξε το ενα legofer, επινα δυο ημερησιως και μου εκανε το ενα ταμπλετα ferrosanol για να βελτιωσουμε την φυσιολογικη μεν, αλλα αναιμια κυησης. 

Χαίρομαι που όλα είναι καλά!! Πάντα τέτοια!!! :) εμένα τα λευκά είχαν αυξηθεί την τελευταία φορά. Περίπου στο 11. Ευτυχώς αιματοκρίτη κρατάω στο 34 με 1 legofer. Κρέας τρως?

Ξερετε μήπως σε ποια εβδομάδα ξανά κάνουμε καλλιέργεια κολπικού υγρού ? 

σε ευχαριστούμε πολύ!!!! 

η αλήθεια είναι ότι τα φορμακια που έχουμε πάρει προς το παρόν είναι λίγα. Το σκέφτηκα και αναμένω να δω αυτή τη βδομάδα διάφορα και θα παραγγείλω μέχρι το επόμενο Σ/Κ. 

Πάντως όταν μπεις στον χορό του 'baby shopping " εθιζεσαι. Οπότε τώρα σε καταλαβαίνω απόλυτα @Mummy2be :P

Για μαθήματα ανώδυνου τοκετό δεν ενδιαφερομουν εγώ. Μια άλλη κοπέλα αλλά δεν θυμάμαι ποια :P Εγώ πρότεινα μήπως ηλεκτρονικά βρει κάποιες πληροφορίες. Αλλά είμαι και εγώ της άποψης ότι ακολουθείς απλά τις οδηγίες. 

αυτό το σεμινάριο που θα παρακολουθήσεις είναι δωρεάν? Αν είναι ηλεκτρονικά ριξε ενα λινκ να μπούμε και εμείς. :)

στις πριν 42 λεπτά, ο/η Mummy2be είπε:

Αιμοσφαιρίνη πόσο έχεις ; Και αυτή είναι σημαντική! Έχεις στιγμα μεσογειακής αναιμίας μήπως;

Εγω έχω στίγμα και πριν ένα μήνα ο αιματοκρίτης έφτασε 28.5 αιμοσφαιρίνη 9.3.. και η αιματολογος μου έδωσε κάτι βιταμίνες hemaplex λέγονται και μέσα σε 2 εβδομάδες που ξανά έκανα μια γενική για άλλο λόγο πήγε 30.5!! 

Εσύ έχεις χαμηλό σίδηρο για αυτό πέφτει ο αιματοκρίτης σου ;

στις πριν 9 λεπτά, ο/η Watermelon είπε:

Χαίρομαι που όλα είναι καλά!! Πάντα τέτοια!!! :) εμένα τα λευκά είχαν αυξηθεί την τελευταία φορά. Περίπου στο 11. Ευτυχώς αιματοκρίτη κρατάω στο 34 με 1 legofer. Κρέας τρως?

Ξερετε μήπως σε ποια εβδομάδα ξανά κάνουμε καλλιέργεια κολπικού υγρού ? 

σε ευχαριστούμε πολύ!!!! 

η αλήθεια είναι ότι τα φορμακια που έχουμε πάρει προς το παρόν είναι λίγα. Το σκέφτηκα και αναμένω να δω αυτή τη βδομάδα διάφορα και θα παραγγείλω μέχρι το επόμενο Σ/Κ. 

Πάντως όταν μπεις στον χορό του 'baby shopping " εθιζεσαι. Οπότε τώρα σε καταλαβαίνω απόλυτα @Mummy2be :P

Για μαθήματα ανώδυνου τοκετό δεν ενδιαφερομουν εγώ. Μια άλλη κοπέλα αλλά δεν θυμάμαι ποια :P Εγώ πρότεινα μήπως ηλεκτρονικά βρει κάποιες πληροφορίες. Αλλά είμαι και εγώ της άποψης ότι ακολουθείς απλά τις οδηγίες. 

αυτό το σεμινάριο που θα παρακολουθήσεις είναι δωρεάν? Αν είναι ηλεκτρονικά ριξε ενα λινκ να μπούμε και εμείς. :)

Λευκά εχω κι εγω υψηλά και μου κάνει εντυπωση αλλα ειχα διαβασει πως ειναι νορμαλ κατα την κυηση να ανεβουν. Τωρα ειμαι στο 10.3 αν θυμαμαι καλα.

Καλλιεργεια κολπικου υγρου εμενα δεν μου εχει κανει ακομα...Μονο γενικη ουρων κανω καθε φορά. 

Μην μου λες για baby shopping γιατι με εχει πιασει η ζεστη και νευριαζω που δεν μπορώ να πάω για πολλά πολλά! :D Τωρα εγώ πρέπει να κανω mommy shopping για να ειμαι ειλικρινής γιατί δεν έχω πάρει τίποτα ακομα, ούτε σουτιέν ούτε νυχτικό τίποτα. Μονο δειλά δειλά ενα νεσεσέρ εχω αρχισει να φτιάχνω. 

Ισως μπερδευτηκα εγω με το ποιο κοριτσι ρώτησε αλλα δεν πειραζει. Εγω θα παρακουθήσω αυτο https://www.iaso.gr/maieytiki-gynaikologiki-kliniki/seminaria/progennitika αλλά ζητάνε το ονομα του γιατρου, οποτε δεν ξερω αν μπορεί να το παρακολουθήσει οποιοδήποτε κορίτσι αν ο γιατρός του δεν ειναι στο ΙΑΣΩ. Για χρηματα δεν μου εχουν πει να σου πω την αληθεια :D

Γνώμη μου, εγώ δεν θα διαβαζα στο ιντερνετ. Ο κάθε γιατρός θα πει τα δικά του, η κάθε μαία τα δικά της. Οποτε καλύτερα ενα ραντεβου στο γιατρο για 10 απορίες ή στη μαία του γιατρου, παρα στο ιντερνετ. 

στις πριν 17 λεπτά, ο/η Emily2 είπε:

Αιμοσφαιρίνη πόσο έχεις ; Και αυτή είναι σημαντική! Έχεις στιγμα μεσογειακής αναιμίας μήπως;

Εγω έχω στίγμα και πριν ένα μήνα ο αιματοκρίτης έφτασε 28.5 αιμοσφαιρίνη 9.3.. και η αιματολογος μου έδωσε κάτι βιταμίνες hemaplex λέγονται και μέσα σε 2 εβδομάδες που ξανά έκανα μια γενική για άλλο λόγο πήγε 30.5!! 

Δεν έχω στίγμα, είχα κάνει μια σχετική εξέταση στην αρχη της εγκυμοσύνης και την ειχα ακριβοπληρώσει κιολας. 

Αιμοσφαιρίνη βλέπω οτι εχω 10.7 με τιμές αναφοράς απο 11 εως 16. Ήταν 11.4 πριν 1 μήνα οταν ειχα κάνει ξανά. 

Σίδηρο δεν ξερω ποσο εχω, μου ειπε πως απλά εχω αναιμια κυησης που ειναι φυσιολογικο η γιατρός μου, για αυτο και μου εδωσε αυτη την ταμπλετα αντι για legofer. 

Καλημέρα κοριτσαρες!! Και μένα βγήκαν κάποιες από τις εξετάσεις, περιμένω μόνο τόξοπλάσμα και θυροειδη!! Ευτυχώς διατήρησα τον αιματοκρίτη μου κάπως είμαι στο 31,7 με 10,5 αιμοσφαιρινη για τα δεδομένα μου μια χαρά. Αυτό σημαίνει ότι θα κάνω την επόμενη μετάγγιση πριν την γεννα!!! Το σάκχαρο μου στο 97 ☹️. Σήμερα έχω ταξίδι, πάω για την επαναληπτική doppler!! @Watermelonκαλλιέργεια ζητάνε συνήθως την 35η εβδομάδα έμενα τότε θα μου την κάνει, δλδ την Παρασκευή που έχω ραντεβού!! 

στις πριν 31 λεπτά, ο/η Emily2 είπε:

Καλημέρα!!! Και έχω στίγμα,η φεριτινη σου και ο σίδηρος σου πως είναι?? Είχες ποτέ έλλειψη? 

στις πριν 39 λεπτά, ο/η Mummy2be είπε:

Λευκά εχω κι εγω υψηλά και μου κάνει εντυπωση αλλα ειχα διαβασει πως ειναι νορμαλ κατα την κυηση να ανεβουν. Τωρα ειμαι στο 10.3 αν θυμαμαι καλα.

Καλλιεργεια κολπικου υγρου εμενα δεν μου εχει κανει ακομα...Μονο γενικη ουρων κανω καθε φορά. 

Μην μου λες για baby shopping γιατι με εχει πιασει η ζεστη και νευριαζω που δεν μπορώ να πάω για πολλά πολλά! :D Τωρα εγώ πρέπει να κανω mommy shopping για να ειμαι ειλικρινής γιατί δεν έχω πάρει τίποτα ακομα, ούτε σουτιέν ούτε νυχτικό τίποτα. Μονο δειλά δειλά ενα νεσεσέρ εχω αρχισει να φτιάχνω. 

Ισως μπερδευτηκα εγω με το ποιο κοριτσι ρώτησε αλλα δεν πειραζει. Εγω θα παρακουθήσω αυτο https://www.iaso.gr/maieytiki-gynaikologiki-kliniki/seminaria/progennitika αλλά ζητάνε το ονομα του γιατρου, οποτε δεν ξερω αν μπορεί να το παρακολουθήσει οποιοδήποτε κορίτσι αν ο γιατρός του δεν ειναι στο ΙΑΣΩ. Για χρηματα δεν μου εχουν πει να σου πω την αληθεια :D

Γνώμη μου, εγώ δεν θα διαβαζα στο ιντερνετ. Ο κάθε γιατρός θα πει τα δικά του, η κάθε μαία τα δικά της. Οποτε καλύτερα ενα ραντεβου στο γιατρο για 10 απορίες ή στη μαία του γιατρου, παρα στο ιντερνετ. 

Ούτε στο πρώτο τρίμηνο είχες κάνει καλλιέργεια? 

Εγώ είχα κάνει και μου είχε πει ο γιατρός ότι προς το τέλος ξανά κάνουμε. Αλλά δεν ξέρω ποια εβδομάδα. 

Εγώ νυχτικό πήρα ένα πριν μέρες με μια ρόμπα. Μου είχε φέρει και η φίλη μου άλλο ένα και φτάνει. Δεν παίρνω αλλα :P

Συυτιεν είχα πάρει αλλά θέλω να πάρω 1-2 ακόμα σε μπεζ -ασπρο γιατί έχω μόνο μαύρο. (Κάτι φθηνά είχα πάρει )

Αυτές τις μέρες λέω να πλύνω και τα ρουχαλακια που πήραμε όπως και τα δικά μου του νοσοκομείου με το παιδικό απορρυπαντικό. 

ωραίες ετοιμασίες :)

στις πριν 9 λεπτά, ο/η Watermelon είπε:

Ούτε στο πρώτο τρίμηνο είχες κάνει καλλιέργεια? 

Εγώ είχα κάνει και μου είχε πει ο γιατρός ότι προς το τέλος ξανά κάνουμε. Αλλά δεν ξέρω ποια εβδομάδα. 

Εγώ νυχτικό πήρα ένα πριν μέρες με μια ρόμπα. Μου είχε φέρει και η φίλη μου άλλο ένα και φτάνει. Δεν παίρνω αλλα :P

Συυτιεν είχα πάρει αλλά θέλω να πάρω 1-2 ακόμα σε μπεζ -ασπρο γιατί έχω μόνο μαύρο. (Κάτι φθηνά είχα πάρει )

Αυτές τις μέρες λέω να πλύνω και τα ρουχαλακια που πήραμε όπως και τα δικά μου του νοσοκομείου με το παιδικό απορρυπαντικό. 

ωραίες ετοιμασίες :)

Στο πρωτο τρίμηνο ειχα κανει τεστ παπ γιατι Μαρτιο του 2022 ειχα κανει το τελευταιο, οποτε Μαρτιο του 23 επρεπε να επαναλαβω. Καναμε λοιπον το Παπ οπως επρεπε αλλα για καλλιεργεια δεν μου ειπε κατι και με προβλημάτισες τωρα... Γιατι να μην μου έκανε? Τι ακριβώς είδατε σε αυτη την καλλιεργεια? 

Νυχτικο με ρομπα θα παρω κι εγω κι ενα νυχτικο εξτρα. Νομιζω 2 αρκουν για το νοσοκομειο μην τυχον λερωθουμε με κάτι κι οταν γυρισουμε σπιτι μας θα ειμαστε διαφορετικά. 

Σουτιεν προβληματιζομαι πολυ με το νουμερο... Τελευταιο σουτιεν που αγορασα ηταν 90F 😳 Τωρα τι θα παρω δεν ξερω...

Πλυσιμο θα κανω εγω την ερχομενη εβδομαδα που ξεκιναει η αδεια μας ❤️ Πηρα ομως απορρυπαντικο Agnotis και ενα απολυμαντικο για επιφανειες baby planet για να καθαρισω την ντουλάπα, την αλλαξιερα, την κουνια. Μαλιστα ξεχασα να δω αν κανει για υφασματα, μηπως πλυνω πχ το αυγο και το βγαλω στον ηλιο. 

Αλλιως ξυδάκι και νεράκι, κλασσικά κι αγαπημενα μαμαδιστικα κολπα ;)

στις πριν 1 ώρα, ο/η Marika31 είπε:

Καλημέρα!!! Και έχω στίγμα,η φεριτινη σου και ο σίδηρος σου πως είναι?? Είχες ποτέ έλλειψη? 

Σίδηρο είχα πάντα υψηλό, 148 νομίζω τελευταία εξέταση ; Και φερριτινη 22 τελευταία. Αλλά αυτά δεν τα έχω ελέγξει από τότε που πήρα αυτές τις βιταμίνες και μου ανέβασαν τον αιματοκρίτη. Τώρα την Τετάρτη λογικά θα τα ξανά κάνω όλα. Εσύ τι τιμές έχει σε όλα αυτά ; Αιματοκρίτη σίδηρο κτλπ; 

στις πριν 14 λεπτά, ο/η Emily2 είπε:

Σίδηρο είχα πάντα υψηλό, 148 νομίζω τελευταία εξέταση ; Και φερριτινη 22 τελευταία. Αλλά αυτά δεν τα έχω ελέγξει από τότε που πήρα αυτές τις βιταμίνες και μου ανέβασαν τον αιματοκρίτη. Τώρα την Τετάρτη λογικά θα τα ξανά κάνω όλα. Εσύ τι τιμές έχει σε όλα αυτά ; Αιματοκρίτη σίδηρο κτλπ; 

Μόνο φεριτινη είσαι δλδ χαμηλά!! Εγώ πάντα είχα και προ εγκυμοσύνης πολύ ηψηλες τιμές σίδηρου και φεριτινη τόσο που κόντεψα να πάθω ζημιά με τοσο απόθεμα και έκανα μια διατροφή εκτός κρέατος για 3 μήνες για να τις ρίξω! Τώρα στην εγκυμοσύνη από την αρχή δεν μου έδωσε σίδηρο ο γιατρος, παίρνω μόνο βιταμίνες της pregnall!! Δεν είχα ποτέ όμως καλό αιματοκρίτη, ήμουν στο 33-34 πάντα. Με παρακολουθεί από μικρό παιδί αιματολογος και μου έχει εξηγήσει ότι εμείς με στίγμα δεν έχει διαφορά αν θα πάρουμε σίδηρο η όχι γιατί δεν αρκεί να ανέβει ο αιματοκρίτης, αυτό ισχύει μόνο σε όσους έχουν αναιμία, γιαυτό τον λόγο εγώ κάνω και μεταγγίσεις όταν χρειάζεται, ήδη έχω κάνει 2 και ετοιμάζομαι για άλλες 2 μια πριν τον τοκετό και μια μετα!! 

στις πριν 1 λεπτό, ο/η Marika31 είπε:

Μόνο φεριτινη είσαι δλδ χαμηλά!! Εγώ πάντα είχα και προ εγκυμοσύνης πολύ ηψηλες τιμές σίδηρου και φεριτινη τόσο που κόντεψα να πάθω ζημιά με τοσο απόθεμα και έκανα μια διατροφή εκτός κρέατος για 3 μήνες για να τις ρίξω! Τώρα στην εγκυμοσύνη από την αρχή δεν μου έδωσε σίδηρο ο γιατρος, παίρνω μόνο βιταμίνες της pregnall!! Δεν είχα ποτέ όμως καλό αιματοκρίτη, ήμουν στο 33-34 πάντα. Με παρακολουθεί από μικρό παιδί αιματολογος και μου έχει εξηγήσει ότι εμείς με στίγμα δεν έχει διαφορά αν θα πάρουμε σίδηρο η όχι γιατί δεν αρκεί να ανέβει ο αιματοκρίτης, αυτό ισχύει μόνο σε όσους έχουν αναιμία, γιαυτό τον λόγο εγώ κάνω και μεταγγίσεις όταν χρειάζεται, ήδη έχω κάνει 2 και ετοιμάζομαι για άλλες 2 μια πριν τον τοκετό και μια μετα!! 

Φυλλικό οξύ και β12 πως είσαι ;γιατί κ αυτά παίζουν ρόλο σε εμάς. Εμένα αυτό που μου έδωσε έχει μέσα και φυλλικό και β12 οπότε ίσως έτσι κατάφερε να ανέβει ο αιματοκρίτης. 

Το μόνο που μου ανέφερε η γυναικολόγος όταν είχε πέσει αρκετά ο αιματοκρίτης ήταν να έχουμε 2 φιάλες αίμα στη γέννα. Για μεταγγίσεις ευτυχώς τίποτα.. πόσο έφτασες αιματοκριτη και κάνεις μεταγγίσεις ;

στις πριν 35 λεπτά, ο/η Emily2 είπε:

Φυλλικό οξύ και β12 πως είσαι ;γιατί κ αυτά παίζουν ρόλο σε εμάς. Εμένα αυτό που μου έδωσε έχει μέσα και φυλλικό και β12 οπότε ίσως έτσι κατάφερε να ανέβει ο αιματοκρίτης. 

Το μόνο που μου ανέφερε η γυναικολόγος όταν είχε πέσει αρκετά ο αιματοκρίτης ήταν να έχουμε 2 φιάλες αίμα στη γέννα. Για μεταγγίσεις ευτυχώς τίποτα.. πόσο έφτασες αιματοκριτη και κάνεις μεταγγίσεις ;

Περιέχουν και  οι βιταμινες που παίρνω φυλλικο και B12 και για να είμαι ειλικρινής έχω πολύ καιρό να δω τι τιμές έχω, δεν μου γράφει ο γιατρός, μηπως φαίνονται και από κάπου αλλού?? Γενικά δεν πρέπει να εχω έλλειψη σε κατι γιατί με τόσες εξετάσεις που έχω κάνει τόσα χρόνια θα είχε φανει, όταν τρέφομαι σωστα και προσέχω γιατί έχω και ορθοστατικη υπόσταση είμαι μια χαρά! Στις εγκυμοσύνες απλά δεν διατηρώ τον αιματοκρίτη μου, πέφτω σχεδόν αμέσως σκέψου μια φιάλη αίματος με κρατάει για έναν μήνα!! Ο γυναικολόγος όπως και η αιματολογος δεν με αφήνουν να πέσω πότε κάτω από 8 αιμοσφαιρινη, αυτή κοιτάζουν πρώτα. Οπότε όταν πάω στο 9 η 8,5 μου ρίχνουν αίμα και συνήθως έχω  28 αιματοκρίτη! Με μια φιάλη έχω φτάσει στο 32 και το διατηρώ για έναν μήνα περίπου. Ο κανόνας γενικά είναι ότι η τιμή του αιματοκιριτη είναι περίπου ίση με το τριπλάσιο της αιμοσφαιρινης!! 

Είσαι τυχερή που διατηρείς τον αιματοκρίτη σου και γλιτώνεις τις μεταγγίσεις, μετά την γέννα ναι είναι λογικό να χρειαστούμε λίγο αίμα, ειδικά αν πάμε και καισαρική! Οπότε για εμάς ο φυσιολογικός τοκετός είναι ότι καλύτερο, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες φυσικά!! 

στις πριν 2 ώρες, ο/η Mummy2be είπε:

Στο πρωτο τρίμηνο ειχα κανει τεστ παπ γιατι Μαρτιο του 2022 ειχα κανει το τελευταιο, οποτε Μαρτιο του 23 επρεπε να επαναλαβω. Καναμε λοιπον το Παπ οπως επρεπε αλλα για καλλιεργεια δεν μου ειπε κατι και με προβλημάτισες τωρα... Γιατι να μην μου έκανε? Τι ακριβώς είδατε σε αυτη την καλλιεργεια? 

Νυχτικο με ρομπα θα παρω κι εγω κι ενα νυχτικο εξτρα. Νομιζω 2 αρκουν για το νοσοκομειο μην τυχον λερωθουμε με κάτι κι οταν γυρισουμε σπιτι μας θα ειμαστε διαφορετικά. 

Σουτιεν προβληματιζομαι πολυ με το νουμερο... Τελευταιο σουτιεν που αγορασα ηταν 90F 😳 Τωρα τι θα παρω δεν ξερω...

Πλυσιμο θα κανω εγω την ερχομενη εβδομαδα που ξεκιναει η αδεια μας ❤️ Πηρα ομως απορρυπαντικο Agnotis και ενα απολυμαντικο για επιφανειες baby planet για να καθαρισω την ντουλάπα, την αλλαξιερα, την κουνια. Μαλιστα ξεχασα να δω αν κανει για υφασματα, μηπως πλυνω πχ το αυγο και το βγαλω στον ηλιο. 

Αλλιως ξυδάκι και νεράκι, κλασσικά κι αγαπημενα μαμαδιστικα κολπα ;)

Α. Ευχαριστώ για την ιδέα. Καθόμουν χθες και σκεφτόμουν με τι να καθαρίσω την ντουλάπα. Είχα σκεφτεί για πράσινο σαπούνι και νερό. Αλλά δεν ξέρω αν κάνει. 

Στην καλλιέργεια κολπικού υγρού είχαμε.δει για μύκητες/βακτήρια , ουρεοπλασμα,μυκοπλασμα και κάποια ΣΜΝ (χλαμύδια , σιφιλη). Δεν θυμάμαι καλά όμως αναλυτικά γιατί έχει περάσει καιρός και είναι η μόνη εξέταση που δεν την έχω ηλεκτρονικά για να την δω :P

Αν θες μπορώ να σου πω στο σπίτι όταν πάω. 

γενικά, αν υπάρχει κάποια δοαταραχή στην φυσιολογική χλωρίδα του κόλπου φαίνεται από το ΠΑΠ. εκεί που λέει "χλωρίδα" αν γράφει "μικτή" σημαίνει ότι υπάρχει θέμα και πας για καλλιέργεια. Αν λέει "κολποβακτηριδια" (κάπως έτσι) τότε είσαι οκ. 

σίγουρα όμως η καλλιέργεια δείχνει πολλά περισσότερα. 

ρώτα την γιατρό σου για το 3ο τρίμηνο που διανύουμε, να κάνεις μια καλλιέργεια πριν τη γέννα. Το ζητάνε για να μην έχεις κάτι και το μεταδόσεις στο παιδί μέσω του Φ.Τ. 

Μαξιλαρι θηλασμού πήρα τελικά αυτό

https://pourbebe.gr/el/shop/leuka-eidi/maksilaria-thilasmou/maksilari-thilasmoy-sp111

Μου άρεσε που έχει τα κλιπς για να κρατιέται σταθερό . Όπως και το μαξιλάρι στην πλατουλα για να στηρίζει το μωράκι. 

πολύ ωραίο και αυτό που έστειλες. :)

στις πριν 40 λεπτά, ο/η Watermelon είπε:

Α. Ευχαριστώ για την ιδέα. Καθόμουν χθες και σκεφτόμουν με τι να καθαρίσω την ντουλάπα. Είχα σκεφτεί για πράσινο σαπούνι και νερό. Αλλά δεν ξέρω αν κάνει. 

Στην καλλιέργεια κολπικού υγρού είχαμε.δει για μύκητες/βακτήρια , ουρεοπλασμα,μυκοπλασμα και κάποια ΣΜΝ (χλαμύδια , σιφιλη). Δεν θυμάμαι καλά όμως αναλυτικά γιατί έχει περάσει καιρός και είναι η μόνη εξέταση που δεν την έχω ηλεκτρονικά για να την δω :P

Αν θες μπορώ να σου πω στο σπίτι όταν πάω. 

γενικά, αν υπάρχει κάποια δοαταραχή στην φυσιολογική χλωρίδα του κόλπου φαίνεται από το ΠΑΠ. εκεί που λέει "χλωρίδα" αν γράφει "μικτή" σημαίνει ότι υπάρχει θέμα και πας για καλλιέργεια. Αν λέει "κολποβακτηριδια" (κάπως έτσι) τότε είσαι οκ. 

σίγουρα όμως η καλλιέργεια δείχνει πολλά περισσότερα. 

ρώτα την γιατρό σου για το 3ο τρίμηνο που διανύουμε, να κάνεις μια καλλιέργεια πριν τη γέννα. Το ζητάνε για να μην έχεις κάτι και το μεταδόσεις στο παιδί μέσω του Φ.Τ. 

Μαξιλαρι θηλασμού πήρα τελικά αυτό

https://pourbebe.gr/el/shop/leuka-eidi/maksilaria-thilasmou/maksilari-thilasmoy-sp111

Μου άρεσε που έχει τα κλιπς για να κρατιέται σταθερό . Όπως και το μαξιλάρι στην πλατουλα για να στηρίζει το μωράκι. 

πολύ ωραίο και αυτό που έστειλες. :)

Χμμ καταλαβαινω... Θα την ρωτησω την αλλη εβδομαδα που θα παμε, δεν νομίζω να μην με βάλει τώρα να κάνω. Θελω αλλωστε να ρωτήσω κι αλλα, για το καρδιοτοκογράφημα, για το τι θα χρειαστω να παρω μαζι στο ιασω κτλ γιατί δεν έχω ρωτήσει κάποια τέτοια βασικα πράγματα. 

Με γεια το μαξιλαρι ❤️ πρέπει να ακολουθώ αυτο το μαγαζί στο ινστα, θα το τσεκαρω ;) 

στις πριν 1 ώρα, ο/η Marika31 είπε:

Περιέχουν και  οι βιταμινες που παίρνω φυλλικο και B12 και για να είμαι ειλικρινής έχω πολύ καιρό να δω τι τιμές έχω, δεν μου γράφει ο γιατρός, μηπως φαίνονται και από κάπου αλλού?? Γενικά δεν πρέπει να εχω έλλειψη σε κατι γιατί με τόσες εξετάσεις που έχω κάνει τόσα χρόνια θα είχε φανει, όταν τρέφομαι σωστα και προσέχω γιατί έχω και ορθοστατικη υπόσταση είμαι μια χαρά! Στις εγκυμοσύνες απλά δεν διατηρώ τον αιματοκρίτη μου, πέφτω σχεδόν αμέσως σκέψου μια φιάλη αίματος με κρατάει για έναν μήνα!! Ο γυναικολόγος όπως και η αιματολογος δεν με αφήνουν να πέσω πότε κάτω από 8 αιμοσφαιρινη, αυτή κοιτάζουν πρώτα. Οπότε όταν πάω στο 9 η 8,5 μου ρίχνουν αίμα και συνήθως έχω  28 αιματοκρίτη! Με μια φιάλη έχω φτάσει στο 32 και το διατηρώ για έναν μήνα περίπου. Ο κανόνας γενικά είναι ότι η τιμή του αιματοκιριτη είναι περίπου ίση με το τριπλάσιο της αιμοσφαιρινης!! 

Είσαι τυχερή που διατηρείς τον αιματοκρίτη σου και γλιτώνεις τις μεταγγίσεις, μετά την γέννα ναι είναι λογικό να χρειαστούμε λίγο αίμα, ειδικά αν πάμε και καισαρική! Οπότε για εμάς ο φυσιολογικός τοκετός είναι ότι καλύτερο, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες φυσικά!! 

Ναι γενικά λένε ότι δε πρέπει να πέσει κάτω από 8 η αιμοσφαιρίνη και κάτω από 24 ο αιματοκρίτης. 

Άντε να δούμε όλα καλά θα πάνε!!

στις πριν 1 ώρα, ο/η Mummy2be είπε:

Χμμ καταλαβαινω... Θα την ρωτησω την αλλη εβδομαδα που θα παμε, δεν νομίζω να μην με βάλει τώρα να κάνω. Θελω αλλωστε να ρωτήσω κι αλλα, για το καρδιοτοκογράφημα, για το τι θα χρειαστω να παρω μαζι στο ιασω κτλ γιατί δεν έχω ρωτήσει κάποια τέτοια βασικα πράγματα. 

Με γεια το μαξιλαρι ❤️ πρέπει να ακολουθώ αυτο το μαγαζί στο ινστα, θα το τσεκαρω ;) 

Μummy to be θα γεννήσω και εγώ στο Ιασώ τέλος Ιουλίου 26 με 30 θα δουμε,με προγραμματισμένη καισαρική, αλλά δεν μου έχουν αναφέρει καν τον καρδιοτοκογράφο.Επίσης ηθελα να ρωτήσω αν γεννάει στο Ιασώ και άλλη κοπέλα εκείνες τις ημέρες. Ο αιματοκρίτης μου είναι 35,4 μου είπαν είναι εντάξει για έγκυο.Επίσης κορίτσια όταν ειμαι ορθια αρκετή ωρα ,αλλά και καθιστή σε καρέκλα πρίζονται τα  πόδια χαμηλά και οι αστραγάλοι.Αλλά και καθιστή στο κρεββάτι δεν ξέρω αν είναι καλό για το μωρό.Εσείς τι κάνετε , πως βολεύεστε μέσα στην μέρα, ? Θα μπω στην 36 εβδομάδα σε 3 μέρες και  ομπέμπης κουνιέται , τον νιώθω συνέχεια και με μεγαλυτερη ένταση, και εχει και λόξυγγα.Και εσείς έτσι νιώθετε?

στις πριν 2 ώρες, ο/η Emily2 είπε:

Ναι γενικά λένε ότι δε πρέπει να πέσει κάτω από 8 η αιμοσφαιρίνη και κάτω από 24 ο αιματοκρίτης. 

Άντε να δούμε όλα καλά θα πάνε!!

Αυτό ακριβώς! Σε ευχαριστώ πολύ 🙂, να μας έρθουν όλα εύκολα και να είμαστε υγιείς και μεις και τα παιδάκια μας!! 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Εσύ σε τι στάδιο είσαι;; Έχεις ξεκινήσει διέγερση;
    • Ναι ναι το εχω καταλαβει πως εσυ δεν βαζεις ταμπέλες! Κυριως για τον σύζυγο το ειπα κ πως πρεπει να τογ το περασεις!! Κ εμενα ετσι ειναι συνηθως μιλαμε κ την επομενη μερα η μετα απο λιγες ωρες αφου τα επεξεργαστει ολα ηρεμει!! Εμενα δυστυχως δεν με βοηθησε με τις ενεσεις αλλα να σου πω προτιμω την "ανεξαρτησια" μ! Επειδή επρεπε να γινουν αυστηρα την ιδια ωρα κλπ δεν μπορουσα εντελει να πιεζομαι αν θα ειναι σπιτι κλπ... μ ειχε πει πως θα μ τις κανει εκεινος αλλα μετα οταν ηρθε η ωρα μ ειπε πως δεν μπορεί να με τρυπησει!!! Χαχααχαααχα!! Αλλα εκει πηρα την αποφαση πως θα τις κανω μονη μ κ οπως ειπα κ παραπάνω στη δικη μας περιπτωση εντελει ηταν το ιδανικο..μετα την πρωτη π το σκεφτομουν 5 λεπτα πλεον τρυπιεμαι χωρις σκεψη!!! περασα στο επομενο level!!  Χαχααχχα 🤣 αλλα κ παλι ειναι πολυ γλυκο ν τρυφερο π εστω με αυτο τον τροπο θελει να συμμετεχει στην ολη διαδικασια.. ❤️
    • Μα για αυτό το είπα! Επειδή ακριβώς έχεις πάρει και εσύ εξωτερική μαία.. ειλικρινά νοιωθω ότι θα πήγαινα σα πρόβατο στη σφαγή χωρίς αυτές... Πωπω 38η!!! Εντάξει καλά είσαι και εσύ..!! 🤣🤣🤣🤣 Άρα φεεεεεεέτα...!! Έχω χρόνο ακόμα!!! 😝🤣🤣🤣 Τουλάχιστον πήρες βαλίτσα.. εγώ τώρα πήρα τραπεζαρία και φωτιστικά οροφής για το σαλόνι.. ακολουθεί το στεγνωτηριο και ο αφυγραντήρας εντός της εβδομάδας 🤣🤣🤣 κοσμαρα σου λέω!! Μόνο καρότσι, λίκνο και μερικά ρουχαλακια έχουμε πάρει.. 🙄 εντάξει μας έχουν δώσει και πολλά βέβαια.. το λίκνο που έχεις δε βγαίνει το ύφασμα να μπει πλυντήριο;
    • Κ εμένα η μαία με έχει βοηθήσει! Μου έκαναν τόσο καλό τα μαθήματα...  Εγώ περιμένω τη βαλίτσα τη Δευτέρα να μου έρθει,  οπότε θα αρχίσω να ετοιμάζω 🤣 Ααα καλά... το λίκνο το έχω στη μάνα μου κ πρέπει να το πάρω για καθάρισμα 😂😂😂  Μπαίνω 38η την Τετάρτη εεεε 
    • ❤️❤️❤️❤️❤️ Σ' ευχαριστώ κοριτσάκι μου!! Αμήν να πάνε όλα κατ'ευχήν..!! 🤞🤞🤞 Εδώ θα είμαστε!  Και ευτυχώς που λες ότι δεν έχεις ετοιμάσει ούτε εσύ βαλίτσα γιατί νοιωθω κοσμαρα.... Τίποτα δεν έχω κάνει.. πλησιάζει ο καιρός και δεν λέω να το χωνέψω..😅 τώρα σκέψου πήραμε το λίκνο..😳
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...