Μετάβαση σε περιεχόμενο

✨Μωράκια Αυγούστου 2023 ✨

Recommended Posts

στις πριν 2 ώρες, ο/η ΙΩΑΝΝΑ1972 είπε:

Κορίτσια καλημέρα, αναγκάστηκα την 35 εβδομάδα να πάω να μείνω σε μια φίλη μου,γιατί στο σπίτι, μένω με την μητέρα μου ή οποία κόλλησε κορονοιό και έχει πυρετό υψηλό και έντονα συμπτώματα.Εγώ ειμαι προς το παρόν αρνητική , θα κάνω πάλι σήμερα Τεστ covid,καθώς θα έχουν περάσει 48 ώρες.Ανυσηχώ πολύ,και έχω στεναχωρηθεί, καθως δεν ξέρω τι να κάνω αν έχω κορονοιό και εγώ.Με φιλοξενεί μια φίλη μου τώρα, μου έρχεται να βάλω τα κλάματα, και νιώθω μεγάλη ανασφάλεια., έχω θυμώσει και λίγο με την μητέρα μου  γιατί δεν προσέχει, ξέρετε φοράει την μάδκα και λότάν πέφτει δεν την ανεβάζει και αφήνει να φαίνεται η μύτη έξω.ξέρω ότι δεν φταίει αλλά φοβάμαι για το μπεμπάκι μου.και για την ίδια την μητέρα μου.Επίσης νιώθω ενοχέσ που έφυγα και την άφησσ.Φυσικά πριν φύγω κανόνισα να πάρει τα φσρμακά της με τον καρδιολόγο της,και να της ψωνίσω, επίσης θα πηγαίνει και η αδερφή μου, αν χρειαστεί κάτι.ΤΙ με συμβουλευετε? Εχει κανείς, παρόμοια εμπειρία.?Τι να κάνω αν είμαι θετική και εγώ? Δεν νιώθω όμως συμπτώματα πλην της εγκυμοδύνης.Να ξαναπαω στην μητέρα μου ή να παω σε ξενοδοχείο αν είμαι θετική σήμερα?Δεν θα δεχτεί να με φιλοξενήσει κανένας...., ίσως ένα Airbnb.

Κορίτσι μου μπορώ να καταλάβω την αγωνία σου και για τη μαμά σου και για όλους. Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις τώρα είναι να την κακολογησεις. Είναι άτιμος ιός και μπορεί να κολλήσει οπουδήποτε ακόμη κι αν προσεχει. Να κάνεις τεστ όπως είπες και αν είναι θετικό ίσως για αρχή να πας κάπου μόνη για να δεις πώς θα εξελιχθείς κ εσύ και η μαμά σου κι αν η μαμά συνερχεται σιγά σιγά αφού είναι πιο μπροστά στις μέρες να πας να σε φροντίσει. Επίσης το ίδιο να κάνεις κ αν εσύ δυσκολεύεσαι μόνη σου. Αν και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά για όλους σας και δεν θα χρειαστεί όλο αυτό. Έχεις ξαναπεράσει κοβιντ; εγώ πέρασα 3η φορά πριν το Πάσχα που ήμασταν και πιο αρχή της εγκυμοσύνης και ήταν σα να μην είχα. Μόνο ένα μπούκωμα. Και το μωράκι όλα καλά. Το μωράκι είναι το τελευταίο που θα επηρεαστεί , προστατεύεται πολύ καλά και ειδικά τώρα είναι και πολύ προχωρημένη εγκυμοσύνη για να συμβεί κάτι άσχημο. Σε κάθε περίπτωση εννοείται ότι θα μιλήσεις με τον γιατρό σου αν τυχόν βγεις θετική. Περιμένουμε νέα σου.  Προσπάθησε να παραμείνεις ήρεμη και ψύχραιμη , σε κάθε περίπτωση αυτά  αντιμετωπίζονται 💙

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 4.2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κορίτσια καλή μέρα! !! 🌞🌞🌞 Αυτό τον μήνα οι περισσότερες μπαίνουμε στον μήνα μας σιγά σιγα!!! Εύχομαι ολόψυχα να ζήσουμε αυτή την μοναδική εμπειρία του τοκετού με χαρά και χαμόγελο, να θυμόμαστε  κάθε στιγμή εύκολη και δύσκολη, να συνηδειτοποιησουμε την δύναμη και την ομορφιά που  εχούμε μέσα μας και να γνωρίζουμε ότι μάλλον είναι η στιγμή που θα καταφέρουμε το μεγαλύτερο επιτευγμα και είμαστε ηρωίδες γιαυτό!!! Από καρδιάς.... ηρεμο, χαρούμενο, αισιόδοξο και φωτεινό μήνα λοιπόν!!!! ❤️

@ΙΩΑΝΝΑ1972 γρήγορα περαστικά για την μαμά σου αρχικα! Είναι απόλυτως φυσιολογικό να έχεις ανυσηχησει, μην χάνεις όμως το κουράγιο σου! Η μαμά σου εσύ και το παιδάκι σου θα είστε μια χαρά, πλέον είναι ακίνδυνος ο κορονοιος! Μείνε όσο μπορείς περισσότερο στην φίλη σου για να μην είσαι και εσυ μόνη σου, κι αν βγεις θετική θα δούμε. Αν χρειαστεί και κυρίως αν αυτό εσένα σε κάνει πιο ήρεμη θα πας και σέ ενα ξενοδοχείο για 1-2 μερες. Αν και πιστεύω ότι αν μπορείς να απόμονώσεις την μαμά σου σε ένα δωματιο και συ είσαι προσεκτική με μάσκα στους χώρους που είστε και οι δύο δεν υπάρχει πρόβλημα!! Δεν βοηθάνε οι ενοχές τώρα στην κατάσταση σου, η μανούλα σου καταλαβαίνει ότι πρέπει να προστατευτείς και συ κάπως, αφού μπορεί να πηγαίνει η αδερφή σου θα είναι ενταξει!!Μια δοκιμασία λιγων ημερών είναι, δεν θα διαρκέσει πολύ και θα γυρίσεις γρήγορα στο σπίτι σου, λίγη υπομονή και ψυχραιμία χρειάζεται!!

Τελικά το επαναληπτικό τεστ των 48 ωρων έδειξε οτι είμαι αρνητική στον covid, ευτυχώς.Φυσικά φοράω μάσκα οταν ειμαιμε την φίλη μου στο ιδιο δωμάτιο, και για εμένα και για εκείνη. Ετσι θα κάνω μέχρι να φύγω. Ευτυχως που φορουσα μάσκα και με την μητέρα μου γιατ

στις πριν 20 ώρες, ο/η Mummy2be είπε:

Η περιπτωση της @Watermelon είναι ιδιαίτερη, δεν πήγε για πρόκληση για να γεννηθει το μωράκι επειδή είχε ολοκληρωθεί η εγκυμοσύνη, ήταν διακοπή. Για αυτό κι ισως να ηταν διαφορετικοί πόνοι και το βιωσε τόσο άσχημα. Δοξα το θεό, ο μπέμπης της τωρα μεγαλώνει και ειναι υγιεστατος και με τη βοηθεια της Παναγιας αν τυχόν χρειαστει προκληση στις 40+, επειδη η μαμά του έχει φτιάξει τοσο ωραιο περιβάλλον και θα εχει βολευτεί, θα ειναι τελείως διαφορετικό. 

Φρικτά ακούγονται όλα, αλλά πιστευω πως όταν φτάσουμε εκεί και θα περιμένουμε τα πλασματάκια να τα δουμε στην αγκαλια μας δεν θα σκεφτουμε απολύτως τίποτα. Πρόκληση? Πρόκληση. Καισαρική? Καισαρική. Ό,τι θα ειναι καλύτερο για την διασφαλιση της υγείας και των 2. 

Μια φίλη της μαμάς μου όταν έμαθε οτι είμαι έγκυος, της ευχήθηκε για εμένα, να γεννήσω τόσο εύκολά όσο κάνει η κότα το αυγό! αυτό εύχομαι κι εγω για όλες μας κορίτσια ❤️ Να γεννήσουμε τόσο εύκολα όσο οι κοτούλες! 

Xααχαχαχ καλα τα λέει η φίλη της μητέρας! Σίγουρα εκείνη την ώρα ούτε τα σχέδια ακολουθούνται πάντα, ούτε τα σκέφτεσαι όπως ΄τώρα. Πάνω απ' όλα η ασφάλεια και η υγεία, δεν το συζητάμε.

Δεν ήξερα την περίπτωση της watermelon, ζητώ συγνώμη αν την έκανα να νιώσει άβολα ή ξύπνησα άσχημες μνήμες. Ειλικρινά δεν είχα πρόθεση, δεν το σκέφτηκα πριν γράψω και χαίρομαι που τώρα όλα πάνε καλά και σύντομα θα ξεκινήσει μία νέα φάση, ανεπανάληπτη!!

Κι εγώ εύχομαι να γεννήσουμε όλες εύκολα, γρήγορα και να μας μείνει στο μυαλό σαν μια όμορφη εμπειρία χωρίς τραύμα.

Δεν το πιστεύω πως πέρασε ο καιρός, μου φαίνεται σαν ψέμα, η μέρα που είδα το θετικό τεστ σαν χθες! Ώρες ώρες νομίζω ότι συμβαίνει σε κάποια άλλη..

Γιατί η μητέρα μου φταρνιζόταν συνέχεια και της έλεγα να παει στο γιατρό, εκείνη επέμενε ότι είναι αλλεργία.Δυστυχώςδεν μπορώ να την αναγκάσω να μεινει σε ένα δωμάτιο για να μείνω και εγώ. Έτσι είναι ο χαρακτήρας της, νομίζει οτι της δίνουμε εντολές αν της υποδείξουμε κάτι.Πριν φύγω κι όλας μου είπε , εκεί που θα πας πως ξέρεις ότι δεν θα κολλήσεις? Φυσικά μετά το πήρε πίσω , αλλά δεν παύει να στεναχωριέμαι.Δεν μπορεί  να καταλάβει ότι ανυσηχώ για το μωρό μου.Οι μεγάλοι άνθρωποι παραξενέυουν, φανταστήτε ότι της αγόρασα σεντόνια και παπούτσια για να μην ζηλέυει που πάιρνω για το μπεμπάκι.Κατάλαβα ότι την έχει πιάσει κάτι σαν ανασφάλεια που μεγαλώνει, γιατί όταν πηγάιναμε να αγοράσουμε ρουχα εγκυμοσύνης, φορούσε και εκείνη και δοκίμαζε τα ρούχα εγκυμοσύνης, λέγοντας ότι θέλει και εκείνη ρούχα και είναι πολύ νεα ακόμα για να παρατήσει τον εαυτό της ,ειναι 77 χρονών. Δεν ξέρω προσπαθώ να την καταλάβω αλλά δυσκολευομαι.Ευχαριστώ γιατην συμπαράσταση κορίτσια....Ξέχασα να σας πω ότι μου έλεγε να μην κάνω παιδιά γιατί τα παιδιά είναι παίδεμα και ποτέ δεν μου είπε ότι θέλει να γίνει γιαγια

στις πριν 17 ώρες, ο/η Watermelon είπε:

Εμένα οι πόνοι ήρθαν μετά από χάπι που προκαλούσε συσπάσεις. Στην πρόκληση απ'οσο ξέρω σου βάζουν ενδοφλέβια κάτι. Επίσης η επισκληριδειος κάνει θαύματα. Εγώ αυτούς τους πόνους τους ένιωθα πριν μου κάνουν επισκληριδειο. 

Ο μπεμπουλης εύχομαι να πάρει θέση την κατάλληλη στιγμή και να γεννήσω φυσιολογικά στην ώρα μου. Ο γιατρός μου είπε ότι λόγω της ήδη μίας φυσιολογικής γέννας, θεωρεί ότι θα γεννήσω εύκολα. 

@Mummy2beσε ευχαριστώ<3

Έχει δίκιο ο γιατρός, αυτό είναι το πιθανότερο.

Στο σεμινάριο μας είπαν ότι στην πρόκληση συνήθως πρώτα λαμβάνεις υπόθετο με προσταγλανδίνες (ναι ναι σαν αυτές που έχει το σπέρμα), περιμένεις 6 ώρες, αν δεν συμβεί κάτι λαμβάνεις δεύτερο υπόθετο. Μετά από ακόμη έξι ώρες ελέγχουν αν μπορούν να σπάσουν τα νερά και έπειτα βάζουν ενδοφλέβια 10 μονάδες ωκυτοκίνης. Υποθέτω όμως ότι κάθε κλινική ακολουθεί λίγο διαφορετικό πρωτόκολλο σε συνεννόηση με το γιατρό και φυσικά την κάθε περίπτωση.

Εγώ έχει χρειαστεί να λάβω δύο φορές τέτοιο υπόθετο, την 1η δεν συνέβη τίποτα, τη 2η σταδιακά ο πόνος ήταν πάρα πολύ έντονος, νόμιζα ότι θα λιποθυμήσω και ήταν εξαντλητικό γιατί ήταν συνεχές και κλιμακούμενο , όχι όπως οι συστολές που πονάς μόνο κατά τη διάρκεια τους.

στις πριν 36 λεπτά, ο/η ΙΩΑΝΝΑ1972 είπε:

Γιατί η μητέρα μου φταρνιζόταν συνέχεια και της έλεγα να παει στο γιατρό, εκείνη επέμενε ότι είναι αλλεργία.Δυστυχώςδεν μπορώ να την αναγκάσω να μεινει σε ένα δωμάτιο για να μείνω και εγώ. Έτσι είναι ο χαρακτήρας της, νομίζει οτι της δίνουμε εντολές αν της υποδείξουμε κάτι.Πριν φύγω κι όλας μου είπε , εκεί που θα πας πως ξέρεις ότι δεν θα κολλήσεις? Φυσικά μετά το πήρε πίσω , αλλά δεν παύει να στεναχωριέμαι.Δεν μπορεί  να καταλάβει ότι ανυσηχώ για το μωρό μου.Οι μεγάλοι άνθρωποι παραξενέυουν, φανταστήτε ότι της αγόρασα σεντόνια και παπούτσια για να μην ζηλέυει που πάιρνω για το μπεμπάκι.Κατάλαβα ότι την έχει πιάσει κάτι σαν ανασφάλεια που μεγαλώνει, γιατί όταν πηγάιναμε να αγοράσουμε ρουχα εγκυμοσύνης, φορούσε και εκείνη και δοκίμαζε τα ρούχα εγκυμοσύνης, λέγοντας ότι θέλει και εκείνη ρούχα και είναι πολύ νεα ακόμα για να παρατήσει τον εαυτό της ,ειναι 77 χρονών. Δεν ξέρω προσπαθώ να την καταλάβω αλλά δυσκολευομαι.Ευχαριστώ γιατην συμπαράσταση κορίτσια....Ξέχασα να σας πω ότι μου έλεγε να μην κάνω παιδιά γιατί τα παιδιά είναι παίδεμα και ποτέ δεν μου είπε ότι θέλει να γίνει γιαγια

Καταλαβαίνω, το βλέπω και από τους δικούς μου γονείς πόσο έχουν αλλάξει και παραξενεψει!! Μπράβο σου που αγαπάς τόσο πολύ τη μαμα σου, υπομονή κορίτσι μου κι όλα θα γίνονται καλυτερα!! Τουλάχιστον δεν κόλλησες 🙂

στις πριν 2 ώρες, ο/η ΙΩΑΝΝΑ1972 είπε:

Ιωάννα μου, έκανες αυτό που ήταν σωστό για το μωρό. Εφυγες απο έναν άρρωστο άνθρωπο, είτε αυτός ειναι η μαμά είτε ο οποιοσδήποτε. Μην νιωθεις ενοχικά. Για να σου ειμαι ειλικρινής και έγκυος να μην ήσουν, άν ελεγες οτι έφυγα για να μην κολλήσω, εγώ πάλι μαζί σου θα ήμουν. 

Στην προκειμένη περίπτωση προφυλάσεις και το μωρό, οπότε ένας λόγος παραπάνω. 

Αυτό που διακρίνω εγώ σε εσένα ειναι οτι νιώθεις πολλές ενοχές για την μητέρα σου και την συμπεριφορά της. Όσο ψυχρό κι αν ακουγεται, εμένα η ψυχανάλυση με έμαθε να τα διαχωρίζω αυτά και θα σου πω πως πλέον είσαι εσύ η μαμά ενός μωρού. Δεν εισαι υποχρεωμένη να κανεις τη μαμά και στη μητέρα σου. Μπορει να ακούγομαι αυστηρή, αλλά αυτή ειναι η εξέλιξη. Δεν σου λεω να παρατησεις τη γυναικα στο έλεος του Θεου... αλίμονο. Αλλά κάπου υπάρχει κι ενα οριο. Εσυ νοιάζεσαι μην κολλήσεις εσυ και κανεις κανα πυρετό, γιατι να πρέπει να απολογηθείς που φοβάσαι ? Σκέψου, χτύπα ξύλο, να σε ειχε κολλήσει και να έκανες 38 και να ψηνεσαι απο τη ζεστη και τον πυρετό με την κοιλίτσα που έχουμε? Εσυ εισαι μια μανουλα τωρα, γιατι να νιώθεις α΄σχημα που ψωνίζεις για το μωρό και να πρέπει να της ψωνίσεις κι εκείνης? Δεν καταλαβαινω... Ακουγομαι απόλυτη το ξέρω, αλλά κατ'εμέ είναι μετρημένα αυτά. Ήρθε η στιγμή σου να μεγαλώσεις ένα θαυματάκι και η προσοχή σου θα πρέπει να ειναι εκεί. 

Να την καταλάβεις γιατί λοιπόν? Μια γυναικα στα 77 δεν μπορεί να "μπεμπεκίζει" και να περιμένει προσοχή απο εσένα, γιατι εσύ προσθέτεις στον εαυτό σου έναν ακόμα ρόλο, αυτόν της μαμάς, αλλά για το μωρό σου. Οχι για τη μαμά σου. Κι η μαμά σου γίνεται γιαγιά, δεν μπορέι να ζητά τέτοια προσοχή. Ειναι μάταιο να της εξηγήσεις κάτι, δεν θα καταλάβει. Εγω στα λεω για να μην έχεις τύψεις και να μην βαραίνεις τη συνειδησή σου. Οπότε κοριτσάκι μου, μείνει στη φίλη σου κι αν νιώθεις οτι πρεπει να μεινεις καπου προσωρινά και μπορείς κάντο. Κανείς δεν θα σου πει τίποτα. Το ενστικτο σου ακου, αυτο θα σου πει τι ειναι καλύτερο να κανεις. 

Το ότι σου λεει ότι τα παιδια ειναι παίδεμα, δεν θα το σχολιάσω καθολου γτ θυμαμαι πως εχεις μια ανιψιά απο την αδερφή σου και νιώθω θυμό αυτη τη στιγμή και δεν θέλω να το σχολιάσω. Θα σου πω μονο πως τα παιδια ειναι ευλογία. Και πρεπει να ειμαστε ευγνώμονες που το βιώνουμε όλο αυτό. ❤️ 

@Watermelon Καλά ψώνια κοριτσάρα!! Να μας πεις τι πήρες για τον αγορίνο σου ❤️  Κι εγω νιωθω τη μπεμπα να κόβει βόλτες ακόμα, τη νυχτα οσες φορες ξυπνησα για τουαλέτα αυτη σκάλιζε κοιλίτσα! Δεν κοιμάται αυτό το παιδι 😁Δαχτυλάκια δεν ειδα, έιχα ξαπλώσει κι εβλεπα τηλεόραση και το επιασε το μάτι μου την τελευταια στιγμή!! Δεν το ξαναέκανε η ζουζουνα ομως ρε γαμωτο... 

Απο ρουχα εχω παρει 0-3 καμια δεκαρια φορμακια κοντομανικα.΄Επειτα εχω 2 σετ στο νουμερο 3-6 μπλουζακια με κολανδάκι. Εχω παρει 3-6 επισης με κοντο μανικι και σκεφτομαι να παρω και μερικά με μακρύ μανίκι. Φορμουλες φορεματακια κτλ τα εχω παρει 6-9, 9-12, διαφορα νουμερα. Λέω να μην παρω τιποτα ακομα αλλο. Δεν μπορω να εκτιμησω σε τι μέγεθος μου έρχεται η ζουζου και λέω να περιμενω. Αν μου βγει ψηλή και δεν της κάνουν? Αν μου βγει φουσκιτσα? Και λεω ασε οτι εχουμε, κι οταν γεννηθει πρωτα ο Θεος και η Παναγια, ο,τι χρειαστώ το αγοράζω. Τόσα μαγαζιά με παιδικά εχουμε κοντά μας, η μάνα μου εχει μαγαζι με παιδικά 2 λεπτα μακρια απο το σπιτι. 

@Amp92ισχυει αυτο... το σπερμα προκαλεί συσπάσεις, για αυτο μας λενε όχι στην αρχή ή με προφυλακτικό. Οπότε τώρα το θέλουμε για να χαλαρώσει η περιοχή και να προκληθεί ο τοκετός! Κι εγω βρε παιδι μου δεν ξερω πως θα γίνει! Χαχαχαχα! Οτι θέλω κι ανυπομονώ θέλω! Εχουμε τοσο καιρό να έρθουμε σε επαφη και μου λείπει τόσο πολυ ο αντρούλης μου, αλλά φοβομουν. Η γιατρός δεν ε΄λεγε όχι, αλλά δεν ενιωθα οτι μπορουσα σωματικά να κανω σεξ. Πλέον θέλω αλλα λέω να περιμενω 1 μηνα ακομα να μπω στον 9ο και μετα θα του δωσουμε να καταλαβει 😜

στις πριν 1 ώρα, ο/η Mummy2be είπε:

Ιωάννα μου, έκανες αυτό που ήταν σωστό για το μωρό. Εφυγες απο έναν άρρωστο άνθρωπο, είτε αυτός ειναι η μαμά είτε ο οποιοσδήποτε. Μην νιωθεις ενοχικά. Για να σου ειμαι ειλικρινής και έγκυος να μην ήσουν, άν ελεγες οτι έφυγα για να μην κολλήσω, εγώ πάλι μαζί σου θα ήμουν. 

Στην προκειμένη περίπτωση προφυλάσεις και το μωρό, οπότε ένας λόγος παραπάνω. 

Αυτό που διακρίνω εγώ σε εσένα ειναι οτι νιώθεις πολλές ενοχές για την μητέρα σου και την συμπεριφορά της. Όσο ψυχρό κι αν ακουγεται, εμένα η ψυχανάλυση με έμαθε να τα διαχωρίζω αυτά και θα σου πω πως πλέον είσαι εσύ η μαμά ενός μωρού. Δεν εισαι υποχρεωμένη να κανεις τη μαμά και στη μητέρα σου. Μπορει να ακούγομαι αυστηρή, αλλά αυτή ειναι η εξέλιξη. Δεν σου λεω να παρατησεις τη γυναικα στο έλεος του Θεου... αλίμονο. Αλλά κάπου υπάρχει κι ενα οριο. Εσυ νοιάζεσαι μην κολλήσεις εσυ και κανεις κανα πυρετό, γιατι να πρέπει να απολογηθείς που φοβάσαι ? Σκέψου, χτύπα ξύλο, να σε ειχε κολλήσει και να έκανες 38 και να ψηνεσαι απο τη ζεστη και τον πυρετό με την κοιλίτσα που έχουμε? Εσυ εισαι μια μανουλα τωρα, γιατι να νιώθεις α΄σχημα που ψωνίζεις για το μωρό και να πρέπει να της ψωνίσεις κι εκείνης? Δεν καταλαβαινω... Ακουγομαι απόλυτη το ξέρω, αλλά κατ'εμέ είναι μετρημένα αυτά. Ήρθε η στιγμή σου να μεγαλώσεις ένα θαυματάκι και η προσοχή σου θα πρέπει να ειναι εκεί. 

Να την καταλάβεις γιατί λοιπόν? Μια γυναικα στα 77 δεν μπορεί να "μπεμπεκίζει" και να περιμένει προσοχή απο εσένα, γιατι εσύ προσθέτεις στον εαυτό σου έναν ακόμα ρόλο, αυτόν της μαμάς, αλλά για το μωρό σου. Οχι για τη μαμά σου. Κι η μαμά σου γίνεται γιαγιά, δεν μπορέι να ζητά τέτοια προσοχή. Ειναι μάταιο να της εξηγήσεις κάτι, δεν θα καταλάβει. Εγω στα λεω για να μην έχεις τύψεις και να μην βαραίνεις τη συνειδησή σου. Οπότε κοριτσάκι μου, μείνει στη φίλη σου κι αν νιώθεις οτι πρεπει να μεινεις καπου προσωρινά και μπορείς κάντο. Κανείς δεν θα σου πει τίποτα. Το ενστικτο σου ακου, αυτο θα σου πει τι ειναι καλύτερο να κανεις. 

Το ότι σου λεει ότι τα παιδια ειναι παίδεμα, δεν θα το σχολιάσω καθολου γτ θυμαμαι πως εχεις μια ανιψιά απο την αδερφή σου και νιώθω θυμό αυτη τη στιγμή και δεν θέλω να το σχολιάσω. Θα σου πω μονο πως τα παιδια ειναι ευλογία. Και πρεπει να ειμαστε ευγνώμονες που το βιώνουμε όλο αυτό. ❤️ 

Σε ευχαριστώ πολύ και εγώ έτσι το βλέπω , απλά οι γονεις της μητέρας μου επειδή είχαν 10 παιδιά έστειλαν τα μεγαλύτερα παραδουλευτες από τα 11 ετη τους σε ξένα σπίτια και θεωρώ ότι η μητέρα μου ,έχει αποθημένα που δεν τολμά να τα πει,για τους γονεις της, και έχει εγκλωβιστεί σε αυτήν την ηλικία, καθώς δεν έχει πάρει την απαραίτητη αγάπη.Και φυσικά δεν έχει πάει σε ψυχολόγο για να το λύσει, αλλά βγάζει μια στέρηση που δεν είναι φυσιολογική για την ηλικία της.Φανταστήτε κάποια στιγμή της έκανε δώρο το αγόρι της αδερφής μου ένα φυτό μπονζαι για τα γενεθλιά της πριν από 20 χρόνια και τους εψαλλε γιατί λεει της έκαναν δωρο ένα κουτσουρο για να της πουν ότι έίναι σαν το κούτσουρο και  εκείνη.Ιστορίες τρέλλας. Χαίρομαι λοιπόν που κάνω παιδί συνειδητά σε μια ηλικία που δεν νιώθω καμμία στέρηση,και ουτε έχω απωθημένα από σχέσεις, και απλά θέλω να προσφέρω στο παιδί μου...

στις πριν 4 ώρες, ο/η Aria1985 είπε:

Xααχαχαχ καλα τα λέει η φίλη της μητέρας! Σίγουρα εκείνη την ώρα ούτε τα σχέδια ακολουθούνται πάντα, ούτε τα σκέφτεσαι όπως ΄τώρα. Πάνω απ' όλα η ασφάλεια και η υγεία, δεν το συζητάμε.

Δεν ήξερα την περίπτωση της watermelon, ζητώ συγνώμη αν την έκανα να νιώσει άβολα ή ξύπνησα άσχημες μνήμες. Ειλικρινά δεν είχα πρόθεση, δεν το σκέφτηκα πριν γράψω και χαίρομαι που τώρα όλα πάνε καλά και σύντομα θα ξεκινήσει μία νέα φάση, ανεπανάληπτη!!

Κι εγώ εύχομαι να γεννήσουμε όλες εύκολα, γρήγορα και να μας μείνει στο μυαλό σαν μια όμορφη εμπειρία χωρίς τραύμα.

Δεν το πιστεύω πως πέρασε ο καιρός, μου φαίνεται σαν ψέμα, η μέρα που είδα το θετικό τεστ σαν χθες! Ώρες ώρες νομίζω ότι συμβαίνει σε κάποια άλλη..

Καλέ μην το σκέφτεσαι καν. Όλα καλά! Έτσι κι αλλιώς δεν είναι ότι περιμένω να μου το θυμίσει κάποιος το θέμα αυτό για να στεναχωρηθω. Ειναι ένα αγκάθι μόνιμο που τώρα περιμένω πως και πως το ουράνιο τόξο μου για να μου το απαλύνει και για να λάβει αυτή την αγάπη που δεν κατάφερα πέρσι να δώσω, εις διπλούν τώρα ❤️

Εξάλλου ότι είναι να σχολιάσω το λέω επειδή θέλω να το πω. Δεν με οδηγούν τα λόγια κάποιου για να πω την εμπειρία μου . Οπότε μην το σκέφτεσαι καν. 

Λοιπόν πήγαμε πήραμε με μια δώροεπιταγή 100€ που είχαμε 2 σετ σεντονακια για την καλαθουνα που θα κοιμάται τους πρώτους μήνες, 1 αδιάβροχο μεγάλο σελτεδακι για την καλαθουνα, 7-8 πετσετακια μικρά, 3-4 μεγάλα( πάνες αγκαλιάς) , ένα μπουρνουζι σαν κάπα για το μπάνιο και με όλα αυτά πάει το εκατοσταρι.  (Λογικά δεν ξέχασα κάτι) 

Από εκεί και πέρα πήραμε 2 φορμακια εξόδου κοντομανικα, 4 εσωρουχακια για νεογέννητο , 1 σκουφάκι με γαντακια και 2 ζευγάρια καλτσακια  , 1 κουνουπιέρα για το καρότσι και  ενα μπανάκι τετράγωνο το οποίο εφαρμόζεται στο πάνω μέρος της μπανιέρας αλλά τελικά έχουμε μεγαλύτερη μπανιέρα και θα πάει για αλλαγή για να πάρουμε μπανάκι με βάση. 

Κοίταξα για μαξιλάρι θηλασμού αλλά μου φάνηκε ακριβό ( σχεδόν 60 ευρώ) και είπα να δω και στο Σκρουτζ που έχουν κριτικές κλπ και πιο οικονομικά. 

Από εκεί και πέρα θα μας δώσει η πεθερά μου και κάποια άλλα πράγματα για την προίκα αλλά πρέπει πρώτα να τα βρεί ( είχε μαγαζί παλιά και της είχαν περισσέψει είπε αλλά το θέμα είναι να τα δούμε κιόλας και να αποφασίσουμε αν τα θέλουμε). 

Μου είπε η κυρία στο μαγαζί να μην πάρω για νεογέννητο με μακρύ μανίκι λόγω καιρού. Καλύτερα να το σκεπάσω αν θέλω με πάνες αγκαλιάς εστω. 

Ακόμα το σκέφτομαι. Θέλω να δω και τι δώρα θα μας κάνουν και το πολύ πολύ επειδή έχω σταμπαρει πολλά ωραία ρουχαλακια στο ίντερνετ, μέσα στον Ιούλιο παίρνω κι άλλα. 

Μαξιλάρι έχετε δει ποιο θα πάρετε?

στις πριν 13 λεπτά, ο/η ΙΩΑΝΝΑ1972 είπε:

Σε ευχαριστώ πολύ και εγώ έτσι το βλέπω , απλά οι γονεις της μητέρας μου επειδή είχαν 10 παιδιά έστειλαν τα μεγαλύτερα παραδουλευτες από τα 11 ετη τους σε ξένα σπίτια και θεωρώ ότι η μητέρα μου ,έχει αποθημένα που δεν τολμά να τα πει,για τους γονεις της, και έχει εγκλωβιστεί σε αυτήν την ηλικία, καθώς δεν έχει πάρει την απαραίτητη αγάπη.Και φυσικά δεν έχει πάει σε ψυχολόγο για να το λύσει, αλλά βγάζει μια στέρηση που δεν είναι φυσιολογική για την ηλικία της.Φανταστήτε κάποια στιγμή της έκανε δώρο το αγόρι της αδερφής μου ένα φυτό μπονζαι για τα γενεθλιά της πριν από 20 χρόνια και τους εψαλλε γιατί λεει της έκαναν δωρο ένα κουτσουρο για να της πουν ότι έίναι σαν το κούτσουρο και  εκείνη.Ιστορίες τρέλλας. Χαίρομαι λοιπόν που κάνω παιδί συνειδητά σε μια ηλικία που δεν νιώθω καμμία στέρηση,και ουτε έχω απωθημένα από σχέσεις, και απλά θέλω να προσφέρω στο παιδί μου...

Πολύ καλά έκανες και απομακρύνθηκε για λίγο από το σπίτι σου. Μην νιώθεις τύψεις. Εσύ θα είσαι η μάνα και θα φροντίσεις ΕΣΥ το παιδί σου και την υγεία σου. Μην περιμένεις να σε σκεφτούν οι άλλοι. Όχι γιατί δεν σε αγαπούν και δεν σε σκέφτονται, απλά μπορεί να τα βλέπουν αλλιώς τα πράγματα. 

Χαίρομαι που είσαι αρνητική! Είμαστε στις τελευταίες εβδομάδες και δεν θέλουμε απρόοπτα. Η μαμά σου ενήλικη είναι, αν χρειαστεί κάτι μπορεί να εξυπηρετηθεί και να την βοηθήσει και η αδερφή σου και αν δεν αισθανθεί καλά να πάει στον γιατρό. 

Πλέον όμως έχει εξασθενίσει ο ιός και λογικά θα το περάσει ήπια. Αλήθεια, πώς το περνάει? Έχει πυρετό?

στις πριν 45 λεπτά, ο/η Watermelon είπε:

Πολύ καλά έκανες και απομακρύνθηκε για λίγο από το σπίτι σου. Μην νιώθεις τύψεις. Εσύ θα είσαι η μάνα και θα φροντίσεις ΕΣΥ το παιδί σου και την υγεία σου. Μην περιμένεις να σε σκεφτούν οι άλλοι. Όχι γιατί δεν σε αγαπούν και δεν σε σκέφτονται, απλά μπορεί να τα βλέπουν αλλιώς τα πράγματα. 

Χαίρομαι που είσαι αρνητική! Είμαστε στις τελευταίες εβδομάδες και δεν θέλουμε απρόοπτα. Η μαμά σου ενήλικη είναι, αν χρειαστεί κάτι μπορεί να εξυπηρετηθεί και να την βοηθήσει και η αδερφή σου και αν δεν αισθανθεί καλά να πάει στον γιατρό. 

Πλέον όμως έχει εξασθενίσει ο ιός και λογικά θα το περάσει ήπια. Αλήθεια, πώς το περνάει? Έχει πυρετό?

Ειχε 39 την πρωτη και δευτερη μέρα, και τώρα δεν βάζει θερμόμετρο γιατι δεν νιώθει ρίγη λεει, οπότε δεν ξέρουμε...Την παρακάλεσα νά βάλει ξανά  για να ξέρουμε, τουλάχιστον μια φορά την ημέρα.Έχει κάψιμο στο στήθος και βήχα,και για 2 μέρες δεν ειχε όρεξη. Σήμερα μου είπε οτι της άνοιξε η όρεξη.θα δούμε εύχομαι να είναι καλύτερα αύριο.Επειδή έφυγα από το σπίτι έχοντας προλάβει οριακά να αγοράσω τα πάντα και να βάλω το καθισματάκι στο αυτοκίνητο,ψάχνω μια γυναίκα να με βοηθήσει στις δουλειες εδώ και καιρό και η μητέρα μου αρνείται, λέγοντάς μου ότι μπορεί εκείνη.Τώρα που της ζήτησα ένα τηλέφωνο γειτόνισας για να βρω γυναικα, θύμωσε και μου είπε, δεν πέθανα ακόμα, θα γίνω καλά και θασε βοηθήσω εγώ,ενώ εγώ ξέρω ότι δεν μπορώ να βσδιστώ πάνω τηΣ ΑΠΛΆ γιατί θα εναι αδύναμη και θα χρειάζεται ξεκούραση.Αχ κορίτσια με δυσκολευει πολύ η συμπεριφορά της, και με καθυστερεί πολύ, συν το ότι με αγχώνει, επειδήμου φωνάζει συνέχεια , απαντά με ένταση φωνής σε ότι θέλω να συζητήσω μαζί της από το πιο απλό πράγμα.Νομίζω ότι είναι αρχή άννοιας αυτό τελικά.Φανταστήτε της ζητάω ένα μπουκάλι για να βάλω νερό στο ψυγείο γιατί τηςβρύσης είναι ζεστό, γιατί τοέχει βάλει κάπου που δεν μπορώ να το φτάσω και μου λεει ,να περιμένω να τελειώσει το τσιγάρο της...θυμωμένη.Πως να βασιστώ πάνω τηςλοιπόν για το μπεμπάκι μου.Να γεννήσω και να διοριστώ το Σεπτέμβριο να φύγω από το σπίτι μόλις μπορέσω για να έιμαιήρεμη. Απλά περιμένω κάποια χρήματα από τη δουλειά μου και έλεγα να αγοράσω μια και καλή ένα σπίτι μικρό σε 1 με 2 χρόνια να μην κάνω έξοδα και μετακομίσεις συνέχεια.στα πράγματάμου , και ήθελα ένανδικό μουανθρωπο τον πρώτο καιρό.Δεν ξέρωαν θααντέξω όμως...θα δούμε κορίτσια , ευχαριστώ για την συμπαράσταση πάρα πολύ.

στις πριν 7 ώρες, ο/η Aria1985 είπε:

Το ίδιο ακριβώς συναίσθημα εγώ κ εγώ.. σαν χθες θυμάμαι την μέρα εκείνη του Δεκέμβρη 😍πολλη συγκίνηση , χαρά κι αγωνία μαζί.! Νομίζω κ εγώ πως δεν το ζω 🙈

Καλησπέρα κορίτσια μου πως είστε; Εμείς περάσαμε δύο εβδομάδες κόλαση πάλι εγώ με 39αρια και αντιβίωση, τα μικρά μου το ίδιο, ο ένας μετά τον άλλον έπεφτε. @ΙΩΑΝΝΑ1972κοριτσάκι μου μην ανησυχείς δεν θα έχεις κολλήσει, αλλά και να κολλήσεις δεν ήρθε το τέλος του κόσμου, θα το ξεπεράσεις εύκολα πιστεύω, και πυρετό να κάνεις θα το προλαβαίνεις με ντεπον και όλα καλά. Εγώ σκέψου έχω αρρωστήσει με πυρετούς πόσες φορές σε αυτή την εγκυμοσύνη και προς το παρόν το μπεμπακι αντέχει. Όπως και να έχει περαστικά στη μαμά σου. Δυστυχώς επειδή είχα παππούδες με άνοια έτσι ξεκινάει. Με αδικαιολόγητα νεύρα και φωνές. Για εμένα καλύτερα να φύγεις και να μείνεις στο σπίτι σου με το παιδάκι σου μόνη σου και θα τα καταφέρεις. Είσαι δυνατή.

Ρε κορίτσια πονάω από κάτω στα κόκκαλα της ευαίσθητης περιοχής σα να με κλωτσανε. Πονάει καμία άλλη έτσι;;;; Ο γιατρός μου επειδή είναι τρίτη εγκυμοσύνη με ξεπεταει έτσι και με εκνευρίζει καμία φορά. Τώρα μου λέει έλα μωρέ φυσιολογικό είναι λες και δεν το έχεις ξαναπεράσει. Παίρνε ντεπον! Η απάντηση για όλα. Καμία απο τα κορίτσια που είμαστε κοντά νοιώθει έτσι;

στις πριν 34 λεπτά, ο/η Eir_ma είπε:

Καλησπέρα κορίτσια μου πως είστε; Εμείς περάσαμε δύο εβδομάδες κόλαση πάλι εγώ με 39αρια και αντιβίωση, τα μικρά μου το ίδιο, ο ένας μετά τον άλλον έπεφτε. @ΙΩΑΝΝΑ1972κοριτσάκι μου μην ανησυχείς δεν θα έχεις κολλήσει, αλλά και να κολλήσεις δεν ήρθε το τέλος του κόσμου, θα το ξεπεράσεις εύκολα πιστεύω, και πυρετό να κάνεις θα το προλαβαίνεις με ντεπον και όλα καλά. Εγώ σκέψου έχω αρρωστήσει με πυρετούς πόσες φορές σε αυτή την εγκυμοσύνη και προς το παρόν το μπεμπακι αντέχει. Όπως και να έχει περαστικά στη μαμά σου. Δυστυχώς επειδή είχα παππούδες με άνοια έτσι ξεκινάει. Με αδικαιολόγητα νεύρα και φωνές. Για εμένα καλύτερα να φύγεις και να μείνεις στο σπίτι σου με το παιδάκι σου μόνη σου και θα τα καταφέρεις. Είσαι δυνατή.

Ρε κορίτσια πονάω από κάτω στα κόκκαλα της ευαίσθητης περιοχής σα να με κλωτσανε. Πονάει καμία άλλη έτσι;;;; Ο γιατρός μου επειδή είναι τρίτη εγκυμοσύνη με ξεπεταει έτσι και με εκνευρίζει καμία φορά. Τώρα μου λέει έλα μωρέ φυσιολογικό είναι λες και δεν το έχεις ξαναπεράσει. Παίρνε ντεπον! Η απάντηση για όλα. Καμία απο τα κορίτσια που είμαστε κοντά νοιώθει έτσι;

Γειά σου Ειρηνη μου!! Είστε όλοι καλά τώρα? Τον είχα και γω αυτόν τον πόνο στο εφηβαιο και τα κόκαλα πριν λίγο καιρό και ο γιατρός μου είπε είναι φυσιολογικό γιατί ανοίγει η λεκάνη συνέχεια, αν δεν το αντέχεις πάρε ένα ντεπον!! 

στις πριν 32 λεπτά, ο/η Marika31 είπε:

Γειά σου Ειρηνη μου!! Είστε όλοι καλά τώρα? Τον είχα και γω αυτόν τον πόνο στο εφηβαιο και τα κόκαλα πριν λίγο καιρό και ο γιατρός μου είπε είναι φυσιολογικό γιατί ανοίγει η λεκάνη συνέχεια, αν δεν το αντέχεις πάρε ένα ντεπον!! 

Καλησπέρα Μαρίκα μου ναι όλα καλά μέχρι την επόμενη περιπέτεια 🤣🤣 εσύ με το μπεμπακι σου;;;

Σου πέρασε εσένα;;;εμένα όσο πάει χειροτερευει,μόνο όταν ξαπλώνω ηρεμεί. Πόσο ντεπον να πάρω πια;κάθε μέρα;

Επίσης παίρνει καμία τίποτα για τις καούρες; Εγώ παίρνω κάθε βράδυ ένα μαλοξ μου έχει πει οκ μέχρι δύο ο γιατρός. Αλλά δεν μπορώ να κοιμηθώ αλλιώς αν δεν πάρω και το παίρνω καθημερινά, λέτε να πειράζει; Εσείς έχετε καούρες;

στις πριν 29 λεπτά, ο/η Eir_ma είπε:

Καλησπέρα Μαρίκα μου ναι όλα καλά μέχρι την επόμενη περιπέτεια 🤣🤣 εσύ με το μπεμπακι σου;;;

Σου πέρασε εσένα;;;εμένα όσο πάει χειροτερευει,μόνο όταν ξαπλώνω ηρεμεί. Πόσο ντεπον να πάρω πια;κάθε μέρα;

Επίσης παίρνει καμία τίποτα για τις καούρες; Εγώ παίρνω κάθε βράδυ ένα μαλοξ μου έχει πει οκ μέχρι δύο ο γιατρός. Αλλά δεν μπορώ να κοιμηθώ αλλιώς αν δεν πάρω και το παίρνω καθημερινά, λέτε να πειράζει; Εσείς έχετε καούρες;

Ας ήταν η τελευταία σου περιπετεια αυτή, από δω και πέρα πρόσεχε όσο μπορείς!!! Εγώ είχα δύο μέρες δεν ήμουν καθόλου καλά, είχα πόνους στην κοιλιά σαν συσπασεις κάθε 5 λεπτά, μίλησα όμως με την μαια και μου είπε ίσως παίρνει θέση το μωρό και με πονάει κέντρο χαμηλά! Σήμερα είμαι μια χαρά!! Αυτός ο πόνος στα κόκκαλα μου είχε κρατήσει 2 μέρες και σταμάτησε μόνος του. Για τις καούρες δεν ξέρω να σου πω Ειρηνακι, έχω που και που και γω! 

στις πριν 11 ώρες, ο/η Marika31 είπε:

Ας ήταν η τελευταία σου περιπετεια αυτή, από δω και πέρα πρόσεχε όσο μπορείς!!! Εγώ είχα δύο μέρες δεν ήμουν καθόλου καλά, είχα πόνους στην κοιλιά σαν συσπασεις κάθε 5 λεπτά, μίλησα όμως με την μαια και μου είπε ίσως παίρνει θέση το μωρό και με πονάει κέντρο χαμηλά! Σήμερα είμαι μια χαρά!! Αυτός ο πόνος στα κόκκαλα μου είχε κρατήσει 2 μέρες και σταμάτησε μόνος του. Για τις καούρες δεν ξέρω να σου πω Ειρηνακι, έχω που και που και γω! 

Καλημέρα Μαρίκα μου σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις.❤️ Τι να προσέχω έχω τα μικρά λυσσανε μέσα στο σπίτι έτσι και δεν τα πάω πουθενά το γκρεμίζουν στην κυριολεξία,τραβάνε καρέκλες ανοίγουν μάτια δεν μπορώ κι εγώ να είμαι όρθια από πίσω τους όλη μέρα να τα μαλώνω και αναγκαστικά τα πάω έστω κούνιες, η μεγάλη πάει και παιδικό μέχρι τέλος Ιουλίου, είμαι και μόνη μου χάλια δεν μπορώ να κουνηθώ που να τα έχω και τα δύο όλη μέρα εδώ . Οπότε την πάω σταθμό αλλά κάθε τρεις και λίγο κάτι κολλάμε. Τώρα πάλι με πονάει ο λαιμός μου δηλαδή ημαρτον!!!! Σκέφτομαι να την σταματήσω εκεί μέσα Ιουλίου (πως θα αντέξω με την κοιλιά τούρλα βέβαια είναι άλλο θέμα) τουλάχιστον όταν πάω να γεννήσω να μην είμαι και άρρωστη.

Καλά με τους πονους τι να σου πω ακόμα και οι κλωτσιές με πονάνε, έχω κάθε μέρα συσπάσεις ευτυχώς όχι πάνω από 6-7. Όταν σου λέω νοιωθω το μωρό να σφηνώνει το κεφάλι του στον τράχηλο άστο🤣🤣 . Και έχουμε ακόμα καύσωνα να φάμε κορίτσι μουυυυ. Τελοσπαντων γερά να είναι και θα το αντέξουμε και αυτό 

στις πριν 1 ώρα, ο/η Eir_ma είπε:

Καλημέρα Μαρίκα μου σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις.❤️ Τι να προσέχω έχω τα μικρά λυσσανε μέσα στο σπίτι έτσι και δεν τα πάω πουθενά το γκρεμίζουν στην κυριολεξία,τραβάνε καρέκλες ανοίγουν μάτια δεν μπορώ κι εγώ να είμαι όρθια από πίσω τους όλη μέρα να τα μαλώνω και αναγκαστικά τα πάω έστω κούνιες, η μεγάλη πάει και παιδικό μέχρι τέλος Ιουλίου, είμαι και μόνη μου χάλια δεν μπορώ να κουνηθώ που να τα έχω και τα δύο όλη μέρα εδώ . Οπότε την πάω σταθμό αλλά κάθε τρεις και λίγο κάτι κολλάμε. Τώρα πάλι με πονάει ο λαιμός μου δηλαδή ημαρτον!!!! Σκέφτομαι να την σταματήσω εκεί μέσα Ιουλίου (πως θα αντέξω με την κοιλιά τούρλα βέβαια είναι άλλο θέμα) τουλάχιστον όταν πάω να γεννήσω να μην είμαι και άρρωστη.

Καλά με τους πονους τι να σου πω ακόμα και οι κλωτσιές με πονάνε, έχω κάθε μέρα συσπάσεις ευτυχώς όχι πάνω από 6-7. Όταν σου λέω νοιωθω το μωρό να σφηνώνει το κεφάλι του στον τράχηλο άστο🤣🤣 . Και έχουμε ακόμα καύσωνα να φάμε κορίτσι μουυυυ. Τελοσπαντων γερά να είναι και θα το αντέξουμε και αυτό 

Καλημερααα 🙂🙂🙂!!! Πιστεύω αυτό θα ήταν το καλύτερο, να την σταματήσεις νωρίτερα από τον σταθμό! Έχεις που έχεις την κούραση σου μην έχεις και τις αρρώστιες βρε παιδί μου, πάρε κάτι για το λαιμό σου να το προλάβεις!! Νιώθεις και συ διαφορα δηλαδή στην κοιλιά, εγώ νιώθω την μήτρα μου να με πονάει και εκεί στο ύψος του τραχηλου όπως λες!!μπορεί να μην είναι επώδυνο αλλά είναι εξουθενωτικο

στις πριν 19 ώρες, ο/η Watermelon είπε:

Καλέ μην το σκέφτεσαι καν. Όλα καλά! Έτσι κι αλλιώς δεν είναι ότι περιμένω να μου το θυμίσει κάποιος το θέμα αυτό για να στεναχωρηθω. Ειναι ένα αγκάθι μόνιμο που τώρα περιμένω πως και πως το ουράνιο τόξο μου για να μου το απαλύνει και για να λάβει αυτή την αγάπη που δεν κατάφερα πέρσι να δώσω, εις διπλούν τώρα ❤️

Εξάλλου ότι είναι να σχολιάσω το λέω επειδή θέλω να το πω. Δεν με οδηγούν τα λόγια κάποιου για να πω την εμπειρία μου . Οπότε μην το σκέφτεσαι καν. 

Λοιπόν πήγαμε πήραμε με μια δώροεπιταγή 100€ που είχαμε 2 σετ σεντονακια για την καλαθουνα που θα κοιμάται τους πρώτους μήνες, 1 αδιάβροχο μεγάλο σελτεδακι για την καλαθουνα, 7-8 πετσετακια μικρά, 3-4 μεγάλα( πάνες αγκαλιάς) , ένα μπουρνουζι σαν κάπα για το μπάνιο και με όλα αυτά πάει το εκατοσταρι.  (Λογικά δεν ξέχασα κάτι) 

Από εκεί και πέρα πήραμε 2 φορμακια εξόδου κοντομανικα, 4 εσωρουχακια για νεογέννητο , 1 σκουφάκι με γαντακια και 2 ζευγάρια καλτσακια  , 1 κουνουπιέρα για το καρότσι και  ενα μπανάκι τετράγωνο το οποίο εφαρμόζεται στο πάνω μέρος της μπανιέρας αλλά τελικά έχουμε μεγαλύτερη μπανιέρα και θα πάει για αλλαγή για να πάρουμε μπανάκι με βάση. 

Κοίταξα για μαξιλάρι θηλασμού αλλά μου φάνηκε ακριβό ( σχεδόν 60 ευρώ) και είπα να δω και στο Σκρουτζ που έχουν κριτικές κλπ και πιο οικονομικά. 

Από εκεί και πέρα θα μας δώσει η πεθερά μου και κάποια άλλα πράγματα για την προίκα αλλά πρέπει πρώτα να τα βρεί ( είχε μαγαζί παλιά και της είχαν περισσέψει είπε αλλά το θέμα είναι να τα δούμε κιόλας και να αποφασίσουμε αν τα θέλουμε). 

Μου είπε η κυρία στο μαγαζί να μην πάρω για νεογέννητο με μακρύ μανίκι λόγω καιρού. Καλύτερα να το σκεπάσω αν θέλω με πάνες αγκαλιάς εστω. 

Ακόμα το σκέφτομαι. Θέλω να δω και τι δώρα θα μας κάνουν και το πολύ πολύ επειδή έχω σταμπαρει πολλά ωραία ρουχαλακια στο ίντερνετ, μέσα στον Ιούλιο παίρνω κι άλλα. 

Μαξιλάρι έχετε δει ποιο θα πάρετε?

Με γεια και καλοφόρετα!

Εγώ το χω ΄χάσει με τις αγορές και τα μπεμπεδοπράγματα χαχα. Είχα πάρει κάποια ρουχαλάκια μόνη μου μετά μου δώσανε ολόκληρες τσάντες κάτι φίλες, τα έχω όλα και σε δύο διαφορετικά σπίτια, δεν θα θυμάμαι που είναι τι στο τέλος, οπότε λέω να πατήσω pause για τώρα και να παραγγέλνω στην πορεία.

Μαξιλάρι θηλασμού θέλω κι εγώ, δεν έχω βρει ποιο, αλλά όλες με έχουν συμβουλέψει ότι βολεύουν τα κάπως σκληρά μικρά που είναι στο σχήμα σαν αυτά που βάζεις στον αυχένα στο αεροπλάνο και όχι τα πολύ μαλακά.

Μακρυμάνικα είχα πάρει κι εγώ 2-3, αλλά σε αυτά τα σεμινάρια που παρακολουθώ είπε η μαία ότι λόγω καιρού δεν βάζουμε ούτε καλτσάκια ούτε γαντάκια ούτε μακρυμάνικα. Προτείνει μόνο αυτά τα κοντομάνικα η τιραντακια ή μονο σκέτη την πάνα. Και να μην μας απασχολεί αν έχουν κρύα ποδαράκια γιατί αυτό δεν σημαίνει ότι ζεσταίνονται, εμείς θα τσεκάρουμε από άλλα σημεία του σώματος.

Τα εσώρουχα για νεογέννητα τι είναι? Κάτι μικρά σορτσάκια που μπαίνουν πάνω από την πάνα?

Επίσης, έχετε κάνει μαθήματα ανώδυνου τοκετού? Εγώ όχι...

στις πριν 18 ώρες, ο/η ΙΩΑΝΝΑ1972 είπε:

Ειχε 39 την πρωτη και δευτερη μέρα, και τώρα δεν βάζει θερμόμετρο γιατι δεν νιώθει ρίγη λεει, οπότε δεν ξέρουμε...Την παρακάλεσα νά βάλει ξανά  για να ξέρουμε, τουλάχιστον μια φορά την ημέρα.Έχει κάψιμο στο στήθος και βήχα,και για 2 μέρες δεν ειχε όρεξη. Σήμερα μου είπε οτι της άνοιξε η όρεξη.θα δούμε εύχομαι να είναι καλύτερα αύριο.Επειδή έφυγα από το σπίτι έχοντας προλάβει οριακά να αγοράσω τα πάντα και να βάλω το καθισματάκι στο αυτοκίνητο,ψάχνω μια γυναίκα να με βοηθήσει στις δουλειες εδώ και καιρό και η μητέρα μου αρνείται, λέγοντάς μου ότι μπορεί εκείνη.Τώρα που της ζήτησα ένα τηλέφωνο γειτόνισας για να βρω γυναικα, θύμωσε και μου είπε, δεν πέθανα ακόμα, θα γίνω καλά και θασε βοηθήσω εγώ,ενώ εγώ ξέρω ότι δεν μπορώ να βσδιστώ πάνω τηΣ ΑΠΛΆ γιατί θα εναι αδύναμη και θα χρειάζεται ξεκούραση.Αχ κορίτσια με δυσκολευει πολύ η συμπεριφορά της, και με καθυστερεί πολύ, συν το ότι με αγχώνει, επειδήμου φωνάζει συνέχεια , απαντά με ένταση φωνής σε ότι θέλω να συζητήσω μαζί της από το πιο απλό πράγμα.Νομίζω ότι είναι αρχή άννοιας αυτό τελικά.Φανταστήτε της ζητάω ένα μπουκάλι για να βάλω νερό στο ψυγείο γιατί τηςβρύσης είναι ζεστό, γιατί τοέχει βάλει κάπου που δεν μπορώ να το φτάσω και μου λεει ,να περιμένω να τελειώσει το τσιγάρο της...θυμωμένη.Πως να βασιστώ πάνω τηςλοιπόν για το μπεμπάκι μου.Να γεννήσω και να διοριστώ το Σεπτέμβριο να φύγω από το σπίτι μόλις μπορέσω για να έιμαιήρεμη. Απλά περιμένω κάποια χρήματα από τη δουλειά μου και έλεγα να αγοράσω μια και καλή ένα σπίτι μικρό σε 1 με 2 χρόνια να μην κάνω έξοδα και μετακομίσεις συνέχεια.στα πράγματάμου , και ήθελα ένανδικό μουανθρωπο τον πρώτο καιρό.Δεν ξέρωαν θααντέξω όμως...θα δούμε κορίτσια , ευχαριστώ για την συμπαράσταση πάρα πολύ.

Ιωάννα, καλή δύναμη και περαστικά στη μαμά. Οι μεγάλοι ναι όντως παραξενεύουν και ξεροκεφαλιάζουν, καταλαβαίνω εν μέρει πως νιώθεις γιατί είχα κάτι παρόμοιο αντιμετωπίσει με τη θεία μου και προτείνω αν η μαμά συμφωνήσει να επισκεφθείτε έναν νευρολόγο να σας κατευθύνει γιατί αν δεν ήταν πάντα έτσι, μπορεί όντως να δυσκολεύεται στη συμπεριφορά της, λόγω διαταραχών που προκύπτουν με την ηλικία. Όχι άνοια απαραίτητα, μπορεί να εχει κατάθλιψη ή δυσθυμία για παράδειγμα και η ζωή σας να βελτιωθεί πολύ με την κατάλληλη αγωγή.

Αν είσαι Αθήνα μπορώ να σου προτείνω κάποιον, που επισκέπτεται η μαμά μου εξαιτίας ενός χειρουργείου που είχε κάνει πριν 7 μήνες για υποσκληρίδιο αιμάτωμα στο κεφάλι.

στις πριν 40 λεπτά, ο/η Aria1985 είπε:

Με γεια και καλοφόρετα!

Εγώ το χω ΄χάσει με τις αγορές και τα μπεμπεδοπράγματα χαχα. Είχα πάρει κάποια ρουχαλάκια μόνη μου μετά μου δώσανε ολόκληρες τσάντες κάτι φίλες, τα έχω όλα και σε δύο διαφορετικά σπίτια, δεν θα θυμάμαι που είναι τι στο τέλος, οπότε λέω να πατήσω pause για τώρα και να παραγγέλνω στην πορεία.

Μαξιλάρι θηλασμού θέλω κι εγώ, δεν έχω βρει ποιο, αλλά όλες με έχουν συμβουλέψει ότι βολεύουν τα κάπως σκληρά μικρά που είναι στο σχήμα σαν αυτά που βάζεις στον αυχένα στο αεροπλάνο και όχι τα πολύ μαλακά.

Μακρυμάνικα είχα πάρει κι εγώ 2-3, αλλά σε αυτά τα σεμινάρια που παρακολουθώ είπε η μαία ότι λόγω καιρού δεν βάζουμε ούτε καλτσάκια ούτε γαντάκια ούτε μακρυμάνικα. Προτείνει μόνο αυτά τα κοντομάνικα η τιραντακια ή μονο σκέτη την πάνα. Και να μην μας απασχολεί αν έχουν κρύα ποδαράκια γιατί αυτό δεν σημαίνει ότι ζεσταίνονται, εμείς θα τσεκάρουμε από άλλα σημεία του σώματος.

Τα εσώρουχα για νεογέννητα τι είναι? Κάτι μικρά σορτσάκια που μπαίνουν πάνω από την πάνα?

Εσώρουχα εγώ νομίζω ότι είναι τα κορμάκια τα κοντομανικα/ αμανικα. Τα ολόσωμα. Αυτά τα κλασικά τα φορμακια δλδ που λέμε .. 

Ούτε εγώ έχω κάνει. Νομίζω θα με αγχώσουν. Καλύτερα να πάω και να ακούω εκεί οδηγίες του γιατρού κ της μαίας παρά να έχω δει νου μου τι πρέπει να κάνω από πριν κι αν δεν γίνεται να αγχώνομαι κτλ . Αλλά αυτό είναι προσωπικο θέμα. Άλλες τις βοηθάει. 

στις πριν 1 ώρα, ο/η Amp92 είπε:

Εσώρουχα εγώ νομίζω ότι είναι τα κορμάκια τα κοντομανικα/ αμανικα. Τα ολόσωμα. Αυτά τα κλασικά τα φορμακια δλδ που λέμε .. 

Ούτε εγώ έχω κάνει. Νομίζω θα με αγχώσουν. Καλύτερα να πάω και να ακούω εκεί οδηγίες του γιατρού κ της μαίας παρά να έχω δει νου μου τι πρέπει να κάνω από πριν κι αν δεν γίνεται να αγχώνομαι κτλ . Αλλά αυτό είναι προσωπικο θέμα. Άλλες τις βοηθάει. 

Ναι ναι αυτά είναι τα εσώρουχα. Εγώ νόμιζα ότι με αυτά μπορούν να βγουν έξω κιόλας. Αχαχαχα. Πόσο άσχετη :P

Ούτε εγώ έχω κάνει. Με την επισκληριδειο που δεν πονάς, από εκεί και πέρα ακολουθείς τις οδηγίες του γιατρού. Αλλά ίσως και στο YouTube να υπάρχουν βιντεάκια. Εγώ εκεί βρήκα 2 πολύ ωραία βίντεο για θηλασμό που δείχνει και το στήθος της γυναίκας κανονικά το ένα, οπότε μπορώ να καταλάβω καλύτερα τις οδηγίες. 

στις πριν 1 ώρα, ο/η Aria1985 είπε:

Με γεια και καλοφόρετα!

Είσαι υπερπλήρης όπως τα ακούω τα πράγματα για τα ρουχαλακια. Εγώ λέω να πάρω κι άλλα γιατί παρά είναι λίγα. Κάνω μια έρευνα αγοράς και βλέπουμε. Λεφτά να έχουμε να δίνουμε. Αχαχαχα

στις On 1/7/2023 at 3:07 ΜΜ, ο/η ΙΩΑΝΝΑ1972 είπε:

Καλημερα Ιωάννα μου! 

Τωρα εξηγουνται πολλά... Φαινεται ξεκαθαρα πως μπαινει σε μια διαδικασια να συγκρινει την ανετη ζωη που ζησατε εσεις, σε συγκριση με το πως ειχε μεγαλωσει εκεινη. Βλέπεις, απο κα΄ποιο σημειο και μετα, με τις μαμαδες μας, έρχεται η ώρα που "ανταγωνιζομαστε" ως γυναικα προς γυναικα. Η σχεση κορης-μάνας περνάει σε 2η μοιρα και αλλάζουν λίγο οι ισορροπίες.

Αγάπη μπορεις; να της προσφέρεις, αλλά στο μέτρο που μπορείς και που η λογική ορίζει. Την απολυτη αγαπη σου θα την παρει το μωράκι, την εχει ήδη δηλαδή, αλλά θα την εχει σε αποκλειστικότητα μολις ακουσεις το πρωτο κλάμα του. Είμαι σίγουρη οτι η αποφαση σου ειναι οχι απλά συνειδητή, αλλά αυτό που σε ολοκληρώσει σαν ανθρωπο και προσωπικότητα καθως θα εχεις στην αγκαλια σου αυτο που ανετρεψες ολη σου την ζωη για να αποκτησεις ❤️ Κι ειναι σπουδαιο αυτο!! 🥰

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Εσύ σε τι στάδιο είσαι;; Έχεις ξεκινήσει διέγερση;
    • Ναι ναι το εχω καταλαβει πως εσυ δεν βαζεις ταμπέλες! Κυριως για τον σύζυγο το ειπα κ πως πρεπει να τογ το περασεις!! Κ εμενα ετσι ειναι συνηθως μιλαμε κ την επομενη μερα η μετα απο λιγες ωρες αφου τα επεξεργαστει ολα ηρεμει!! Εμενα δυστυχως δεν με βοηθησε με τις ενεσεις αλλα να σου πω προτιμω την "ανεξαρτησια" μ! Επειδή επρεπε να γινουν αυστηρα την ιδια ωρα κλπ δεν μπορουσα εντελει να πιεζομαι αν θα ειναι σπιτι κλπ... μ ειχε πει πως θα μ τις κανει εκεινος αλλα μετα οταν ηρθε η ωρα μ ειπε πως δεν μπορεί να με τρυπησει!!! Χαχααχαααχα!! Αλλα εκει πηρα την αποφαση πως θα τις κανω μονη μ κ οπως ειπα κ παραπάνω στη δικη μας περιπτωση εντελει ηταν το ιδανικο..μετα την πρωτη π το σκεφτομουν 5 λεπτα πλεον τρυπιεμαι χωρις σκεψη!!! περασα στο επομενο level!!  Χαχααχχα 🤣 αλλα κ παλι ειναι πολυ γλυκο ν τρυφερο π εστω με αυτο τον τροπο θελει να συμμετεχει στην ολη διαδικασια.. ❤️
    • Μα για αυτό το είπα! Επειδή ακριβώς έχεις πάρει και εσύ εξωτερική μαία.. ειλικρινά νοιωθω ότι θα πήγαινα σα πρόβατο στη σφαγή χωρίς αυτές... Πωπω 38η!!! Εντάξει καλά είσαι και εσύ..!! 🤣🤣🤣🤣 Άρα φεεεεεεέτα...!! Έχω χρόνο ακόμα!!! 😝🤣🤣🤣 Τουλάχιστον πήρες βαλίτσα.. εγώ τώρα πήρα τραπεζαρία και φωτιστικά οροφής για το σαλόνι.. ακολουθεί το στεγνωτηριο και ο αφυγραντήρας εντός της εβδομάδας 🤣🤣🤣 κοσμαρα σου λέω!! Μόνο καρότσι, λίκνο και μερικά ρουχαλακια έχουμε πάρει.. 🙄 εντάξει μας έχουν δώσει και πολλά βέβαια.. το λίκνο που έχεις δε βγαίνει το ύφασμα να μπει πλυντήριο;
    • Κ εμένα η μαία με έχει βοηθήσει! Μου έκαναν τόσο καλό τα μαθήματα...  Εγώ περιμένω τη βαλίτσα τη Δευτέρα να μου έρθει,  οπότε θα αρχίσω να ετοιμάζω 🤣 Ααα καλά... το λίκνο το έχω στη μάνα μου κ πρέπει να το πάρω για καθάρισμα 😂😂😂  Μπαίνω 38η την Τετάρτη εεεε 
    • ❤️❤️❤️❤️❤️ Σ' ευχαριστώ κοριτσάκι μου!! Αμήν να πάνε όλα κατ'ευχήν..!! 🤞🤞🤞 Εδώ θα είμαστε!  Και ευτυχώς που λες ότι δεν έχεις ετοιμάσει ούτε εσύ βαλίτσα γιατί νοιωθω κοσμαρα.... Τίποτα δεν έχω κάνει.. πλησιάζει ο καιρός και δεν λέω να το χωνέψω..😅 τώρα σκέψου πήραμε το λίκνο..😳
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...