Μετάβαση σε περιεχόμενο

Θηλασμός και περίοδος

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα,

Θηλάζω αποκλειστικά τον αγοράκι μου που τώρα είναι 6,5 μηνών!

Μου ήρθε περίοδος τώρα πρώτη φορά από τότε που γέννησα, παρόλο που θηλάζουμε πολύ συχνά, ίσως έπαιξε ρόλο ότι κάναμε εισαγωγή στερεών τροφών εδώ και 1 μήνα.

Αυτό που με προβλημάτισε είναι ότι η περίοδος κράτησε μόλις 2 μερες από 4-5 που κρατούσε πριν μείνω έγκυος. 

Έχει καμία κοπέλα παρόμοια εμπειρία; 

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Nantinaki είπε:

Καλησπέρα,

Μου ήρθε περίοδος τώρα πρώτη φορά από τότε που γέννησα, παρόλο που θηλάζουμε πολύ συχνά, ίσως έπαιξε ρόλο ότι κάναμε εισαγωγή στερεών τροφών εδώ και 1 μήνα.

Αυτό που με προβλημάτισε είναι ότι η περίοδος κράτησε μόλις 2 μερες από 4-5 που κρατούσε πριν μείνω έγκυος. 

Καλησπέρα! Να σου ζήσει το μωράκι σου ! 

Το κεφάλαιο περίοδος μετά την γέννα και κατά τη διάρκεια του θηλασμού είναι πολύ μπερδεμένο! Και θα σου φέρω εμένα παράδειγμα που έχω γεννήσει 2 αγοράκια και στις 2 περιπτώσεις θήλασα αποκλειστικά αλλά η περίοδος δεν είχε τίποτα κοινό! 

Την πρώτη φορά είχα τα λοχια για 40 κάτι μέρες και στις 50 και κάτι αδιαθετησα. Από τότε και για κοντά 7-8 μήνες ήταν 40 μέρες. Και ενώ πριν ερχόταν Δευτέρα και τελείωνε Δευτέρα, μετά τελείωνε μια μέρα νωρίτερα! 

Την δεύτερη φορά η περίοδος μου ήρθε κανονικά τον 4 μήνα . Που άρχισε ο κύκλος μου να είναι 28-29 μέρες μέχρι και τώρα. 

Πριν έρθει είχα σταγόνες και ροζ τους προηγούμενους μήνες για μια με δύο μέρες.  

Μια φίλη μου που έχει 3 παιδάκια πάλι σε κάθε περίπτωση είχε διαφορετική συμπεριφορά η περίοδος της ! 

Όπως καταλαβαίνεις όλα αυτά είναι φυσιολογικά! 

Ακόμα είναι νωρίς για να είναι σταθερός ο κύκλος σου ! Μην αγχώνεσαι θα επιστρέψει στα φυσιολογικά του κάποια στιγμή! 

Υ.Γ. έχω ακούσει και για περιπτώσεις που δεν ήρθε καθόλου μέσα σε ένα χρόνο και για άλλες που ερχόταν ανά κάποιους μήνες και είχε μικρή διάρκεια! 

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Nantinaki είπε:

Καλησπέρα,

Εμένα ήρθε στους 8 μήνες,όταν δλδ κ μένα πια το παιδάκι μου έτρωγε αρκετά στέρεες. Η πρώτη περίοδος ήταν κ μένα παράξενη! Είχα για 3 με 4 μέρες κάτι καφέ υγρά. Αφού νόμιζα ότι κάτι έπαθα κ τελικά ήταν η περίοδος! Από την επόμενη φορά όλα οκ. Φαντάσου είχα στείλει στο γιατρό κ μου είχε πει μην ανησυχείς μάλλον ήρθε περίοδος. Ε μετά είχα μια 26 μέρες μια 30 μια ακόμα κ 35 ?μέρες κύκλο. Άλλωτε με πολύ άλλωτε με λίγο αίμα. Μετά το χρόνο οπότε κ οι θηλασμοι μειώθηκαν δραματικά έστρωσαν όλα. Λίγο πολύ είμαι όπως πριν μείνω έγκυος. Γενικά μη ανησυχείς οι διακυμάνσεις είναι φυσιολογικές!

Δημοσίευση

@Christine_ και @Tokyo ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Το αφήνω να δω πως θα εξελιχθεί! Όσα έχω διαβάσει συμφωνούν με τις εμπειρίες σας👍.

Αυτό που με ηρεμεί είναι ότι έχω κάνει τον γυναικολογικο έλεγχο μετά την γέννα και όλα ήταν οκ. 

και πάλι ευχαριστώ ♥️

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...