Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΑΡΚΕΤΑ:huh: ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2006 . ΣΤΙΣ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΥ 2008 ΟΜΩΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΛΟΓΩ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΜΑΘΑ ΠΩΣ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ...ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ... ΘΑ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ 200 ΕΝΣΗΜΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ???ΟΜΩΣ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΥΟΦΟΡΙΑΣ...

ΑΧ ΔΕΝ ΞΕΡΩ , ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΠΑΡΩ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ... :S:blush:

ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΠΕΛΑ????

Δημοσίευση

Γεια σου κουκλίτσα! Με το καλό το μωράκισου!!

Λοιπον επειδη κι εγω δεν συμπληρωνα τα 200 ενσημα, μου ειχαν πει οτι δε θα παρω κανενα επιδομα αλλα μονο το βοηθημα τοκετου που ειναι γυρω στα 900 ευρω. Για αυτο κι εγω δηλωσα ψευτικη ΠΗΤ και δουλεψα παραπανω για να συμπληρωσω τα ένσημα. Εσυ πόσα συμπληρώνεις μέχρι να βγεις σε άδεια;

(ΣΤος αναρρωτικες δε μετρανε τα ενσημα, μετα το εμαθα κι εγω...)

Δημοσίευση

Γειά σου falassarna,

Μην αγχώνεσαι και τα υπόλοιπα επιδόματα (τεκετού και λοχείας) θα τα πάρεις κανονικά. Διακόσια ένσημα πρέπει να έχεις τα τελευταία 2 χρόνια πριν την ΠΗΤ και εσύ τα έχεις συμπληρωμένα.

Δημοσίευση

ερωτηση που απευθυνεται και στις 2 happyland και falassarna: σας εχουν πει οτι στην αναρρωτικη δεν παιρνετε ένσημα; και αν ναι για ποιο λογο. Εγω που εργαζομαι και εχω αναρρωτικη απο 23 Ιανουαριου δεν μου χουν πει κατι τετοιο και δεν νομιζω ότι ισχυει.

Αλλα διευκρινηστε μου παρακαλω για ποια επιδοματα μιλατε και απο που;

Δημοσίευση

Καλησπέρα baby sm,

Όταν είσε σε άδεια ένσημα παίρνεις μόνο τον 1ο μήνα, μετά δεν σου κολλάνε. Όταν βγαίνεις άδεια στην διάρκεια της εγκθμοσύνης θεωρείται ότι είσαι σε αναρρωτική άδεια. Γιαυτό και έχεις ένσημα μόνο τον 1ο μήνα.

Τα επιδόματα είναι κυοφορίας τοκετού και λοχείας και τα παίρνεις από το ΙΚΑ

Δημοσίευση

Natasoula αν και με εχεις βαλει σε σκεψεις, επειδη εγω δεν σκοπευω να παω για δουλεια λογω προβληματων στη μεση και τα ποδια, μεχρι να γεννησω,θα τους παρω τη Δευτερα τηλεφωνο στη δουλεια να ρωτησω. Διευκρινιζω ότι δεν ειμαι στο ΙΚΑ. Νομιζω όμως ότι αυτο που λετε ότι δηλαδη παιρνεις ένσημα για ενα μηνα και μετα τα χανεις, δεν ισχυει. Θα εξακολουθησω να το ψαχνω όμως και θα ξαναγραψω.

Νομιζω επισης ότι έχει ξανατεθει στο mammyland το θεμα και παλι στο ιδιοα καταληξαμε ότι δηλαδη δεν ισχυει και ότι παίρνεις ένσημα κανονικα.

Δημοσίευση

baby sm έγραψε:

Natasoula αν και με εχεις βαλει σε σκεψεις, επειδη εγω δεν σκοπευω να παω για δουλεια λογω προβληματων στη μεση και τα ποδια, μεχρι να γεννησω,θα τους παρω τη Δευτερα τηλεφωνο στη δουλεια να ρωτησω. Διευκρινιζω ότι δεν ειμαι στο ΙΚΑ. Νομιζω όμως ότι αυτο που λετε ότι δηλαδη παιρνεις ένσημα για ενα μηνα και μετα τα χανεις, δεν ισχυει. Θα εξακολουθησω να το ψαχνω όμως και θα ξαναγραψω.

Νομιζω επισης ότι έχει ξανατεθει στο mammyland το θεμα και παλι στο ιδιοα καταληξαμε ότι δηλαδη δεν ισχυει και ότι παίρνεις ένσημα κανονικα.

Αυτό που γράφω για τα ένσημα ισχύει για το ΙΚΑ. Δεν ξέρω για άλλο ταμείο. Τι ασφάλεια έχεις;

Δημοσίευση

Επισης βρήκα σε ένα φορουμ να αναφερεται το εξης:

O εργοδότης δεν κολλάει ένσημα αλλά οταν πληρώνεσαι επίδομα μητρότητος απο τον ΟΑΕΔ ο ΟΑΕΔ σου σφράγισε την καρτέλα ενσήμων σου και αυτές οι ημερες για τις οποίες επιδοήθηκες απο το ΟΑΕΔ είναι σαν ένσημα μετράνε δηλαδή στο υπολογισμό της σύνταξης αυτό δεν το ξέρουν πολλές εργαζόμενες και νομίζουν οτι τα ένσημα αυτά χάνονται.

Δημοσίευση

Ειμαι στον ΕΔΟΕΑΠ. Καλα για τη δικη μου περιπτωση θα παρω τηλεφωνο απο Δευτερα και θα μαθω, δεν τρεχει. Αλλα το θεμα ειναι αν όντως ισχυει και συνολικα αυτο που λες για το ΙΚΑ. Βρηκα και αυτο σε ενα αλλο φορουμ...τεσπα...θα δουμε. Το θεμα ειναι να βοηθησουμε και την κοπελα; που υπογραφει ως falassarna. Ευχαριστω παντως για την αμεση ανταποκριση.

Επισης, μου χουν πει οτι υπαρχει και ενα επιδομα, τυπου ημερησιας αποζημιωσης που δινει ο ΟΑΕΔ σε ολες τις εργαζομενες, πιθανον και σε ανεργες, δεν το γνωριζω.Γνωριζει καποια λεπτομερειες...;

Δημοσίευση

Baby sm δυστυχώς το ταμείο σου δεν το γνωρίζω και δεν μπορώ να βοηθήσω καλύτερα να πάρεις τηλ.

Αυτό που βρήκες σε άλλο φόρουμ ισχύει. Όντως έτσι είναι. Όι μήνες που κάθεσαι στην εγκυμοσύνη και την λοχεία και τους οποίους δεν έχεις ένσημα από τον εργοδότη μετράνε για τον υπολογισμό της σύνταξης, αλλά μόνο για την σύνταξη δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις πουθενά αλλού (π.χ. σε ένα διαγωνισμό ΑΣΕΠ σαν προϋπηρεσία)

Δημοσίευση

ΝΑΤΑΣΟΥΛΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.

ΒΑΒΥ ΣΜ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΟΝΤΩΣ ΜΟΝΟ ΤΟΝ 1 ΜΗΝΑ ΣΟΥ ΚΟΛΛΑΝΕ ΕΝΣΗΜΑ!!!! ΚΑΙ ΓΩ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΝΣΗΜΑ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΥΟΦΟΡΙΑΣ ΜΟΥ ΞΑΝΑΚΟΛΛΑΝΕ.

HAPPYLAND SE ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩ

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΘΑ ΜΕ ΠΕΙΤΕ ΧΑΖΗ:blush: ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ:silly: :S

Δημοσίευση

ΓΕΝΝΗΣΑ ΠΡΙΝ 9 ΜΗΝΕΣ,ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΑ ΤΑ 200 ΕΝΣΥΜΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΟΚΕΤΟΥ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΗΡΑ

ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΥΟΦΟΡΙΑΣ+ΛΟΧΕΙΑΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΗΤΑΝ 2700,00 ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ.

ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΝΑ ΕΓΚΥΟΣ ΗΜΟΥΝ ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ ΑΝΕΡΓΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ

ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ(ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ).

ΕΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΩΣ ΤΟΝ 8ο

ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΠΟ ΟΑΕΔ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ ΠΟΣΟ ΝΟΜΙΖΩ.

Δημοσίευση

καλησπερα falassarna και εγω δουλευα απο 17 σεπτεμβριου 06 ως 31 Δεκεμβριου 08 και οταν πειγα και ρωτησα στο ικα μου ειπαν οτι περνω ολα τα επιδοματα εκτος το επιδομα μητροτιτας απο τον ΟΑΕΔ, οχι παιδιου. το επιδομα παιδιου το περνεις και ειναι απο τον μηνα που θα γεννεισεις ως το τελος του χρονου. δεν ειναι πολα παντος.Το ιδιο μου ειπαν και στον ΟΑΕΔ.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Κοριτσάκι μου με το καλό αύριο όλα! Έναν εύκολο τοκετό με έναν πόνο θα σου ευχηθώ!θα περιμένουμε νέα!🩵
    • @Ioanna6 οχι δ θα κάνω άλλο. Με τ καλο να γεννηθεί αυτό κ κλεισαμε. Το 3ο μ ειναι. Στα προηγούμενα δεν ειχα παρει. Μας ειχε βολεψει πολυ τ καροτσι. Και για τις ωρες π περναμε καθημερινα εκτός σπιτιού παλι τ καροτσι θα δουλέψουμε κυριως. Αλλα τ σκέφτομαι μήπως μου λυσει τα χέρια σε πρακτικά θέματα. Δεν με νοιάζει τ να είναι ακριβός αλλά το να με βολεψει. Ούτως ή άλλως δηλαδή θέλω να πάρω έναν καλό εργονομικό. Αλλα βα με βολεψει να μην παεο χαμένος.
    • Καλησπέρα, ευχαριστώ πολύ! Σου βάζω λινκ από το μαρσιπο. Είναι ακριβός αλλά είναι εργονομικος και παρά πολύ βολικός. Νομίζω αξίζει τα λεφτά του ειδικά αν έχεις σκοπό να κανεις κιαλλα παιδιά όποτε θα χρησιμοποιηθεί ακόμα παραπάνω!! https://www.babywearing365.com/product/one-organic-baby-carrier-leo/?
    • Καλησπέρα κορίτσια μου.... Εχθές το βράδυ είχα περιπέτεια! Ενώ είχε φάει πολύ καλά η Ισμήνη-Μαρία μέσα στην ημέρα, την πίεσα να θηλάσει πριν τον ύπνο. Λίγο μετά που κοιμήθηκε, έκανε έναν εμετό ΌΛΟ δικό μου... Την άλλαξα, άλλαξα και κλινοσκεπάσματα στην κούνια της και έκανε σχεδόν μια ώρα να κοιμηθεί πάλι. Μετά ξύπνησε στις 2:40 με έντονο κλάμα και κατάφερα να την ξανακοιμήσω στις 3:50!!! Σήμερα έχει γκρίνια και είναι λίγο ανόρεκτη γενικά αλλά είναι και από το άλμα που περνάει πιστεύω! Τουλάχιστον κάτι έφαγε και σήμερα. Αλλά δεν την πίεσα καθόλου για τίποτα σήμερα. Εντωμεταξύ είναι η φάση που τραβάει τα πάντα κι ότι κρατάει, ειδικά όταν είναι στο καρέκλακι της, το πετάει κάτω επιδεικτικά κιόλας! Πλάκα έχει... Απο προχθές στέκεται και όρθια κανονικά μόνη της αλλά ευτυχώς κρατιέται από όπου μπορεί!
    • Την φατσουλα της την είδαμε και την Κυριακή που με είδαν στο Ρεα με την αιμοραγια και την πετύχαμε με το ένα χέρι στο μάτι και να γελάει με ανοιχτό στόμα κιόλας.   Τελικά τα τσιμπήματα μου πέρασαν,ήταν το μωρό από ότι κατάλαβα εκεί και με πιέζε.
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...