Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κορίτσια η παιδίατρος μας είπε να ξεκινήσουμε χορτόσουπα με πατάτα καρότο και μαϊδανό και μετα να προσθέσω κι άλλα χορταρικά.Θα ήθελα να μου πειτε κι εσείς πως ξεκινήσατε τις σουπιτσες,τι χορταρικο προσθετατε κάθε φορά.Η αλήθεια είναι ότι για μαϊδανο πρωτη φορά το άκουσα οτι το δινουμε στα μωρα από τοσο νωρις.Μετά απο πόσο καιρό προσθεσατε το μοσχαρι και σε τι ποσοτητα?Εχω αγχωθεί λιγακι....

Δημοσίευση

CHRISOULA, EMENA Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟΝ ΜΠΕΜΠΑΚΟ ΜΟΥ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΣΤΟΝ ΠΕΜΠΤΟ ΜΗΝΑ. ΣΤΟΝ ΕΚΤΟ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΣΕΛΙΝΟ ΚΑΙ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ. ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ Κ ΕΓΩ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΑΚΟΥΩ... ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 30 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ Κ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΔΙΝΩ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ .... ΑΥΤΑ.... ΚΙ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΑΓΧΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΛΛΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ "ΣΥΣΤΗΜΑ".

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ!!! :laugh: :laugh: :laugh:

Δημοσίευση

Sweety σε ευχαριστώ πολυ για την απαντηση σου.Μαλλον δεν θα της δωσω μαϊδανο.Θα αρχισω αυριο με πατατα καροτο και βλεπουμε...Κολοκυθακια που δεν ειναι της εποχης δινουμε στα μωρα μας?

Δημοσίευση

ΕΓΩ ΔΙΝΩ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΚΑΝΩ ΚΑΛΑ Η ΟΧΙ... Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ. ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΘΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΩ... ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΝ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΡΥΠΑΚΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ Κ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΠΟΧΗΣ...ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΕ ΑΓΧΩΝΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΩ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΠΕΡΝΩ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΜΠΕΜΠΗ ΜΟΥ. ΠΑΩ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΚΑΘΟΜΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΟΙΤΑΩ ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ!!! ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΤΡΩΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ....?(ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΠΗΓΑΜΕ.....:laugh: )

ΠΑΛΙΟΤΕΡΕΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ !!!!!

Δημοσίευση

ΕΜΕΝΑ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΚΤΟΥ ΝΑ ΤΗΣ ΔΙΝΩ ΠΡΩΤΑ ΚΑΡΟΤΟ ΠΑΤΑΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΜΕΡΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙ.ΑΛΛΑ ΤΗ ΧΟΡΤΟΣΟΥΠΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΤΡΩΓΕ.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΜΗΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΝΩ ΚΑΙ ΜΟΣΧΑΡΙ ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΙΑ ΜΟΣΑΡΙ ΕΠΙΣΗΣ ΒΑΖΩ ΣΕΛΙΝΟ ΚΑΙ ΚΡΕΜΥΔΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΛΕΘΩ.ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΤΗΝ ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ

Δημοσίευση

Γεια σου Χρυσουλα!Η δικη μου παιδιατρος μου αρχισε με πατατα καροτο και μετα βαλαμε κολοκυθι και ρυζι με πολυ λιγο λαδι στο τελος οταν εχει σχεδον βρασει η σουπα.Μετα βαλαμε κρεμμυδι.Καλο ειναι να προσθετεις ενα ενα τα λαχανικα για να δεις μηπως το πειραξει καπιο.Οσο για το κρεας μια μοσχαρι μια κοτοπουλο λιγο λιγο ωσπου να φτασεις τα 200γρ.Μην ανησυχεις παντως για τα γραμμαρια καλυτερα να βαζεις αρκετη ποσοτητα και ας φαει οσο θελει.Πολυ καλο παντως ειναι και το μπροκολο και η αγκιναρα αλλα προσθεσε τα αφου ξεκινησετε το κρεας.Καλη επιτυχια!

Δημοσίευση

Τελικα δεν λενε ολοι οι γιατροι τα ιδια...

Εμενα μου ειπε απο τον εκτο μηνα να βαζω πατατα, καροτο, κολοκυθακι, ντοματα, (λιγο σελινο και λιγο κρεμμυδι τα οποια δεν τα αλεθω) και μια κουταλια ελαιολαδο 10 λεπτα πριν το βγαλω απο τη φωτια... τωρα που ειναι 8 μηνων βαζω 50 γρ μοσχαρι (ποντικι χωρις ινες) μπροκολο, κουνουπιδι και αστερακι 2-3 κουταλιες της σουπας... αλατι και αλλα μπαχαρικα καθολου, δεν επιτρεπεται... κοτοπουλο 1 φορα την εβδομαδα και 1 φορα την εβδομαδα σκετα λαχανικα και τις υπολοιπες μερες μοσχαρακι... στη φρουτοκρεμα προς το παρον βαζω μηλο, αχλαδι, μπανανα και μισο πορτοκαλι στυμμενο. Πριν τη φρουτοκρεμα 3 φορες την εβδομαδα του δινω αυγο, μονο τον κροκο.

Αυτα προς το παρον... φιλακια...:kiss: :kiss: :kiss:

Δημοσίευση

χρυσουλα μου γεια και απο μενα. εχω ενα αγορακι 6 μηνων και σε 10 μερες περιπου θα ξεκινησουμε κι εμεις χορτοσουπα. η δικη μου παιδιατρος μου ειπε τις δτο πρωτες μερες να του δωσω πατατα και καροτο με μια κουταλια λαδακι. την τριτη μερα να προσθεσω κολοκυθι, την επομενη σεληνο, σπανακι, μαιδανο κ.ο.κ. στην αρχη μου ειπε να βαζω ενα πρασινο λαχανικο τη φορα ετσι ωστε αν τον πειραξει κατι να ξερω τι ειναι αυτο. αν πανε ολα καλα και τρωει ολα τα "πρασινα", μετα η χορτοσουπα θα εχει διαφορα. καλη αρχη ευχομαι:)

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια, επιτέλους μετά από τόσο καιρό απουσίας...επέστρεψα, και μου έλειψε πολύ το παρεάκι σας!!!Αρχίσαμε κι εμείς χορτόσουπα τη προηγούμενη εβδομάδα (5 1/2) μηνών, με καρότο,κολοκύθι,σέλινο,κρεμμύδι,πατάτα.Χθες που ήρηε η παιδίατρος για εμβόλιο, δεν μου άλλαξε τίποτα παρά μόνο να προσθέσω φασολάκια και κρέας στο τέλος του 6 μήνα.

Δημοσίευση

KAΛΗΜΕΡΑ ΚΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΜΑΝΟΥΛΕΣ!ΟΝΤΩΣ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΛΕΕΙ.ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΟΡΤΟΣΟΥΠΑ (ΚΑΡΟΤΟ,ΠΑΤΑΤΑ,ΣΕΛΙΝΟ,ΚΟΛΟΚΥΘΙ)ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ 5ο ΜΗΝΑ ΜΕ ΛΙΓΟ ΛΑΔΑΚΙ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΛΑΤΙ.ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΘΕΣΑΜΕ 100gr ΜΟΣΧΑΡΙ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟΝ 7ο ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ (2 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ-ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΜΟΣΧΑΡΙ)ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΡΥΖΑΚΙ.ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙ ΕΝΑΛΛΑΞ ΜΕ ΦΑΡΙΝ ΛΑΚΤΕ.ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ,ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ,ΟΛΑ ΚΑΛΑ - ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΑΚΙ ΤΟΥ ΟΥΤΕ ΜΕ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ.Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΜΥΛΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΕΘΕΙ:lol: :lol: :lol:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλησπέρα κορίτσι μου εμένα φοράει πανα ακόμα δεν την έχουμε κόψει την αλλάζουν εκεί οι δασκάλες της όταν χρειαστεί δεν υπάρχει θέμα εξαρτάται μάλλον και απο το κάθε σχολείο 🤷‍♀️ πριν μερικά χρόνια στον παιδικό που πάμε δεν τα έπαιρναν με την πάνα τώρα το άλλαξαν όμως και ευτυχώς γιατί εμένα δεν είναι έτοιμη ακόμα να την βγάλει έχουμε δρόμο .. 
    • Καλησπέρα κορίτσια τι κάνετε ; εγω είμαι λίγο στο τρέξιμο αυτές τις μέρες άρχισε παιδικό η μεγάλη και είμαστε στην βδομαδα προσαρμογής ευτυχως της άρεσε και θέλει να πηγαίνει λίγο με τους κανόνες τσινάει θέλει να κάνει τα δικά της (αναμενόμενο 😂) αλλά πιστεύω σε λίγες μέρες θα μπορέσει να το καταλάβει.. άρχισα να ετοιμάζω και το δωμάτιο τους σιγά σιγά γιατί δεν είχα φτιάξει το καθυστέρησα αρκετά  @Elli13 μου συγχαρητήρια για το δεύτερο κοριτσάκι σας !! Θυμάμαι ο άντρας σου (όπως και ο δικός μου ) ήθελαν και το δεύτερο κορίτσι  💕 θα είναι οι καλύτερες φίλες θα το δεις !!! εμένα η μεγάλη μου λέει τώρα θέλει και άλλη μπεμπα 😂🫣 λέω μήπως θέλεις μπέμπη ; Όχι… μπεμπουλα λέει … πάμε ; Με ρωτάει.. που της λέω ; Να πάρουμε μου λέει … καλά λέω θα πω τον μπαμπά να πάμε να πάρουμε 😂 με το καλό το μωράκι σας ! Κοιλιτσα έχεις κάνει ;  Εμένα στην δεύτερη φάνηκε νωρίς.. @Eliza Kats μου στεναχωρέθηκα που δεν προχώρησε αλλά τουλάχιστον έγινε νωρίς και από μόνο του και δεν ταλαιπωρήθηκες θα περιμένεις σιγά σιγά να αδιαθετήσεις και θα έρθει σύντομα ξανά!! Να ξεζουμίσεις τον σύζυγό και πάλι 🥰 Εγώ αδιαθέτησα για δεύτερη φορά αλλά άργησε πολύ να μου έρθει η πρώτη περίοδος ήταν 12/1 και η δεύτερη 12/3 άρχισα έχω βαριές περιόδους που γενικά δεν ήμουν έτσι πριν τέλος πάντων ίσως στρώσει μετά που κόψω τον θηλασμό  ΥΓ συγγνώμη για το σεντόνι είχαμε μέρες να σας γράψω 🥰
    • Καλησπέρα να σου ζήσει το μωράκι σου ❤️❤️❤️❤️ ένα χρόνο μετά καταλαβαίνω ότι τα έχετε βάλει όλα σε σειρά!    Κ εμείς αυτό ελπίζω να κάνουμε γιατί έχω άλλα δύο μικρά παιδάκια κ πολύ τρέξιμο να μας περιμένει.    σαφως η επιστήμη έχει προχωρήσει κ αυτό μόνο ελπιδοφόρο μπορεί να είναι!  Απλά στην περίπτωση του μωρού μου είναι πολλά τα προβλήματα μαζεμένα άρα θέλουμε να βρούμε κυρίως την αιτία γιατί σίγουρα δεν είναι τυχαιο! Μας είπαν να ψαχτούμε κ για θρομβοφιλια (εφόσον κάποιο σύνδρομο ή κάτι τέτοιο έχει αποκλειστεί)    Ολα θα μπουνε σε τάξη. Ήδη την τέταρτη θα τρέξουμε για την καρδούλα του κ την ταχύπνοια στο νοσοκομείο να κάνουμε εξετάσεις κτλ.    υγεία να έχουν κ μακάρι τα μόνα θέματα κ προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν τ παιδάκια μας να είναι επιλύσιμα. 💪🏽    Σ ευχαριστώ πολύ που μου έγραψες βοηθάει να διαβάζω εμπειρίες κ άλλων μητέρων κ παιδιών ❤️ μένω στο εξωτερικό αλλιώς θα σου έστελνα για τους γιατρούς που πήγες! Όμως είμαστε πολυυυ μακριά! 
    • @annie! Η εξωσωματική μας έφθειρε πολύ νομίζω.. ενώ τώρα που έχουν λίγο πολύ μπει όλα σε μια σειρά πιστεύω πως θα είναι καλύτερα τα πράγματα.. Από τη στιγμή που έχει φύγει από το μυαλό μου το θέμα μωρό θα πάνε καλά τα πράγματα. Πλέον κάθε επαφή θα είναι για ευχαρίστηση και μόνο.. Τα μωράκια είναι εκεί στη Fivi και μας περιμένουν όποτε μας το επιτρέψει ο γιατρός.. Υπάρχουν ευκαιρίες, αν δώσει ο Θεός καλώς, αν δεν δώσει πάλι έχει καλώς..!  Ο Θεός μου τον έστειλε τον άντρα μου, δώρο δικό του είναι, οπότε μαζί ξεκινήσαμε αυτό το ταξίδι της συζυγίας, μαζί θα το τελειώσουμε.!
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...