Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

κοριτσια, σημερα ελαβα αυτο το mail και πραγματικα στεναχωρηθηκα, γιατι ειμαι κι εγω ενας απ' τους πολλους fun του ΙΚΕΑ!!!:(

(οχι πως δε το φανταζομασταν κι οχι πως ειναι η εξαιρεση, μαλλον ο κανονας...):angry:

> Κατά την διάρκεια του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου η Σουηδια άφησε τα

> στρατεύματα των ναζί να προελάσουν ανενόχλητα μέσα από την χώρα.Με αυτή

> την επιλογή φαίνεται να συμφωνούσε και ο κύριος Invgar Kamprad ιδρυτής

> και ιδιοκτήτης του ΙΚΕΑ καθώς αποτελούσε ενεργό μέλος του ναζιστικού

> κόμματος της Σουηδίας. Ωστόσο κάπου στο 1950 παραιτήθηκε από μέλος του

> κόμματος προφανώς επειδή η ιδιότητά του αυτή θα έβλαπτε την εικόνα και

> την κερδοφορία τις επιχείρησής του.Ο ρόλος του από κει και πέρα

> περιορίστηκε σε αυτόν του χρηματοδότη του per engdahl προσωπικού του

> φίλου και ηγέτη του ναζιστικού κόμματος της Σουηδίας..

>

> Ντοκιμαντέρ της Σουηδικής τηλεόρασης προσφέρει ανατριχιαστικά στοιχεία

> για τη δράση της συγκεκριμένης πολυεθνικής. Το ΙΚΕΑ για να

> τροφοδοτήσει 150 καταστήματα του σε 22 χώρες και να καταφέρει να έχει

> κέρδη μέχρι και 10,4 δις ευρώ το 2001 εκμεταλλεύεται τη φτηνή εργασία

> παιδιών στην Ινδία,το Πακιστάν,το Βιετνάμ και την Ινδονησία. Ποιο

> συγκεκριμένα το ΙΚΕΑ συνεργάζεται με προμηθευτές σε όλο το κόσμο που

> διαθετουν στις προαναφερθείσες χώρες μικρά εργοστάσια στα οποία

> δουλεύουν ακόμα και 14 ώρες τη μέρα, 7 μέρες την εβδομάδα παιδιά ηλικίας

> 6,7,8 χρονών.... Τα παιδιά αυτα που κατασκευάζουν τα πάμφθηνα χαλιά του

> ΙΚΕΑ αποτελουν ουσιαστικά σκλάβους των προμηθευτών καθώς έχουν δοθεί σε

> αυτούς ως ενέχυρο για δάνεια που ζητούν οι οικογένειες τους. Τα παιδιά

> δεν επιστρέφονται αν δεν αποπληρωθούν τα δάνεια αυτά ύψους

> 35 δολαρίων (με τους τόκους). Σε περίπτωση που δεν συμμορφώνονται η δεν

> είναι όσο παραγωγικά πρέπει τα παιδιά αυτά κακοποιούνται, καίγονται με

> τσιγάρα, κρεμιούνται ανάποδα από δέντρα. Επιπλέον πληροφορίες αντλήθηκαν

> από το διαδίκτυο. Σύμφωνα με αυτές το ΙΚΕΑ χρησιμοποιει φτηνή

> καταναγκαστική εργασία πολιτικών κρατουμένων. Στη Μπούρμα της Ινδίας

> χρησιμοποιούνται από προμηθευτές του ΙΚΕΑ οι πολιτικοί κρατούμενοι της

> επαρχίας αυτής, όσοι δηλαδή αντιστέκονται στην ανελέητη εκμετάλλευση,

> στα σχέδια ντόπιων αφεντικών, καθώς και στα προγράμματα του ΔΝΤ και της

> ΠΤ. Πέρα όμως από τους φυλακισμένους εργάτες το ΙΚΕΑ διατηρει εργοστάσια

> στη Βουλγαρία, τη Ρωσία, τη Ταϊλάνδη και άλλες φτωχές χώρες ώστε με τα

> ψίχουλα που δίνει στους εργάτες του να εκτοξεύει τα κέρδη του πουλώντας

> βέβαια φτηνά για τους βολεμένους καταναλωτές του δυτικού κόσμου αλλά με

> τεράστιο περιθώριο κέρδους για το ίδιο..

> Μια άλλη ειδικότητα του IKEA είναι να κατασκευάζει την εικόνα μιας

> ευαίσθητης κοινωνικά και οικολογικά επιχείρησης. Έτσι ενώ μπορεί να κάνει

> όλα τα παραπάνω και πολλα περισσότερα που μας είναι απλώς άγνωστα και

> δυσεύρετα, χρηματοδοτεί μαζί με την Unicef προγράμματα ενάντια στην

> παιδική εργασία(!!!) Η υποκρισία και το ψέμα στο μεγαλείο της.. με

> διαμεσολαβητή τη Unicef, σπόνσορα το ΙΚΕΑ και στόχο την εξιλέωση των

> συνειδήσεών μας. Όσα αναφέρθηκαν, με ελάχιστες διαφοροποιήσεις ισως,

> χαρακτηρίζουν τη δράση κάθε πολυεθνικής και απλά επαναλαμβάνουν κάποιες

> από τις συνήθεις τακτικές τους. Το παράδειγμα του ΙΚΕΑ είναι μόνο

> ενδεικτικό και το όνομα της εταιρίας θα μπορούσε να υποκατασταθεί από

> αμέτρητα άλλα γνώριμα ονόματα, κρίκους στην αλυσίδα του συστήματος

> εκμετάλλευσης. Ενός συστήματος που υπάρχει όσο το συντηρεί η παθητική

> συνενοχή...........

Δημοσίευση

Ενδιαφερον αν και σε καποια σημεια αναμενομενο οπως κι εσυ λες

Το ιδιο συμβαινει ακομα και με γνωστες μαρκες τσιγαρων

Ο καπιταλισμος ειναι η απαξιωση της ανθρωπινης ζωης και αξιοπρεπειας

Επειδη απ οπου και να το ψαξεις το πραμα βρωμαει το μονο που μπορουμε και ισως επιβαλλεται να κανουμε ειναι να καταναλωνουμε λιγοτερο απ ολα

Πχ Μια μεριδα κρεας αντιστοιχει σε 7 μεριδες ψωμι

Δημοσίευση

Πως να μην εισαι fun με τοσο φτηνα πραγματα που εχει...Φοβερο!!!Απιστευτο το τι μπορει να κρυβεται πισω απο καθε μεγαλη επιχειρηση...και επισης πως εμφανιζεται σε εμας....μα τοσο φτηνα!!!!τι να πεις...και δυστηχως δεν ειναι οι μονοι που εκμεταλευονται τα παιδια για φτηνα εργατικα χερια!

Δημοσίευση

Αν οντως συμβαινουν ολα αυτα ειναι λυπηρο...

Το ικεα παντως εχει δεχθει πολλες επιθεσεις απο τοτε που ανοιξε στην Ελλαδα... και συνηθως βγαζωντας καποια "βρωμα" για την επιχειρηση... εχουν ζημειωθει πολλοι καταστηματαρχες... ποιος μπορει να μας αποδειξει οτι ολα αυτα συμβαινουν;

Δημοσίευση

Και ποιος επισης μπορει να μας πεισει πως κατι αναλογο δε συμβαινει και με αλλα μεγαλα καταστηματα ;;; Και γιατι να πειστουμε;;

Ο μονος που μπορει καποιος να εμπιστευτει ειναι ενας επιπλοποιος της γειτονιας του αν και παλι τιθεται θεμα πρωτης υλης

Γι αυτο ξαναλεω καλο ειναι απλα να καταναλωνουμε λιγοτερο

Κανουμε και καλο στο περιβαλλον

Δημοσίευση

Μπράβο σου mitsakii που μας το ανέφερες, όμως όταν υπάρχουν τέτοια στοιχεία για μία τόσο γνωστή εταιρεία, και προκειμένου να μην κάνουμε δυσφήμιση σε περίπτωση που όλα αυτά δεν ισχύουν, θα πρέπει ο αποστολέας του e-mail που έλαβες, να αναφέρει και την πηγή όπου τα βρήκε... Διαφορετικά, θα μπορούσε κάλλιστα να υποθέσει κανείς (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποκλείεται να συμβαίνουν αυτά...) ότι το εν λόγω άρθρο είναι μία κακόβουλη προσπάθεια σπίλωσης του ονόματος της εταιρείας ΙΚΕΑ, τη στιγμή μάλιστα που πολλές φίρμες και πολλές επιχειρήσεις έχουν δει τους τζίρους τους να κατακερματίζονται λόγω της εμφάνισης της εταιρείας στην Ελλάδα... Γι΄ αυτό, θεωρώ ότι όταν αναπαράγουμε τέτοιες ειδήσεις, καλό είναι (αν δεν μπορούμε να τσεκάρουμε την εγκυρότητά τους) να παραθέτουμε τουλάχιστον την πηγή της πληροφόρησης...

Κι αυτό Mitsakii δεν απευθύνεται σε σένα που έχεις ως κίνητρο να προστατέψεις με τον τρόπο σου (όπως όλοι οι καταναλωτές μπορούμε!!!) τα δύστυχα αυτά παιδάκια που πέφτουν θύματα βάναυασης συμπεριφοράς και εκμετάλλευσης, αλλά όσους ξεκινούν την ενημέρωση για τέτοια ευαίσθητα θέματα... Σ' ευχαριστούμε πάντως που μας ανέφερες αυτό το θέμα... Ελπίζω, να μην έχει όμως καμία μα καμία δόση αλήθειας... :(:(:(:(

Δημοσίευση

Apis πιστευω πως εχεις δικιο αλλα ποιος να σ'ακουσει...:dry:

Σε μια περιοδο οικονομικης κρισης ομως κανεις δεν θα νοιαστει για τα παιδακια, αλλα για το ποσο θα μπορει να ανταπεξελθει οικονομικα στο στησιμο του σπιτικου του.:dry:

Αυτο που λες για μειωμενο καταναλωτισμο ειναι σωστο αλλα δεν συναδει με τον τροπο ζωης της σημερινης κοινωνιας...:huh: κι'εγω ειμαι υπερ της απλοτητας και οχι της υπερβολης... ειναι και θεμα νοοτροπιας...:)

:kiss: :kiss: :kiss:

Δημοσίευση

Θα συμφωνησω με την Sandy..

To χω λαβει και εγω αυτο το μαιλ μαζι με πολλα αλλα παρομοια κατα καιρους..Να δετε σε τι συνθηκες εργαζονται παιδακια για μια επωνυμη πανακριβη φιρμα παπουτσιων..εκει ειδα και φωτο και σοκαριστικα..

..Τι να πεις..

Οσο για το ikea δεν ξερω αν συμβαινει κατι τετοιο...

Δημοσίευση

koritsia na sas po kati mias k breiskomai sthn souidia

o KEMPRAD einai ebreos,boithise tous ebreous sto B pagosmio polemo oso kanenans allos,,,,ta pragmata pou ftiaxnontai sto eksoteriko elnxontai se megalo bathmo,,,den mporei na balei paidakia kapoias mikrhs hlikias na douleuoun giati yparxoun elenxtes ths ikeas pou zoune se ayta ta krath k elenxoun ta panta..

den mporei na kanei kati tetoio mia terastia epixirish opos h ikea giati an matheyth tha kleisoun ola ta katasthmata,,

k ayto den tous symferei,,,,

ayta apo mena..

Δημοσίευση

μακάρι κοριτσια μου, μακαρι να ειναι ετσι τα πραγματα, γιατι προσωπικα ειμαι μεγαλος fun της ΙΚΕΑ, το σπιτι μου ειναι σχεδον ολο γεματο ΙΚΕΑ!

συμφωνω απολυτα Sandy μου οτι μπορει καλλιστα να ειναι παραπληροφορηση ανταγωνιστων, μονο για δυσφημηση, αλλα δινω τις ιδιες πιθανοτητες με το να ειναι αληθεια!! κανεις δεν εγγυαται οτι ειναι αληθεια, οπως κανεις δεν εγγυαται οτι ειναι και ψεμα!:( ουτε αποτελει κατι πρωτοφανες, μιας και η εγκληματικη εκμεταλλευση ανηλικων παιδιων, απο διαφορες πολυεθνικες (ενδεχομενως οχι απ' την ΙΚΕΑ!) ΔΥΣΤΥΧΩΣ ειναι μια ζοφερη πραγματικοτητα!!!:angry:

πηγη δεν ειχε το mail προφανως, αλλιως θα την παρεθετα! αυτο φυσικα, συμφωνω οτι το κανει αναξιοπιστο, αλλα εκρινα σκοπιμο να το παραθεσω, μονο και μονο για προβληματισμο...;)

Δημοσίευση

δεν ξερω τι ισχυει για το ικεα,κοριτσια, και μπορει το αρθρο να εχει μεγαλη δοση αληθειας, αλλα να ξερετε οτι την ιδια τακτικη ακολουθουν πληθος επιχειρησεων:Νike, Levis, Adidas, Puma, BP, Shell για να μη μιλησω για εταιρειες καλλυντικων και παει λεγοντας.Αν λοιπον δε θελαμε να ενισχυουμε τετοιες τακτικες θα επρεπε να μην αγοραζουμε σχεδον τιποτα.Ειναι το συστημα τετοιο.Ο καπιταλισμος δεν αφηνει περιθωρια, τρωει τις σαρκες μας, αλλα οπως φαινεται και απο την οικονομικη κριση και τις δικες του. Εξαλλου, οσο σκληρο κι αν σας φαινεται αυτο, σε ντοκιμαντερ σχετικο που παρακαολουθησα πριν καιρο, οι ιδιοι οι αθλια εργαζομενοι προτιμουσαν αυτο, παρα το τιποτα, προτιμουσαν τα παιδια τους να εργαζονται σε ενα τετοιο εργοστασια παρα να εκπορνευονται και να γινονται θυματα των ανα κοσμο ανωμαλων παιδεραστων...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Κορίτσια τι κάνετε? Πως είστε όσο περνάει ο καιρός? Εγω εχω αρχίσει και βαραίνω και δυσκολεύομαι σιγά σιγά.. Εχω κατι πόνους σαν μυϊκούς θα τους περιεγραφα, χαμηλα στην κοιλιά αριστερά μονο στις κινήσεις. Σκέφτομαι μηπως εχει σχέση με την τομη της προηγούμενης καισαρικής μου. Εαν καποια εχει ξανακάνει καισαρική, ειχε ποτέ τετοια ενόχληση? @Elk μου εσυ που εχεις κανει καισαρικες είχες ποτε κάτι παρόμοιο?
    • Τελεια, εγώ μένω Αιγάλεω και είμαι φιλόλογος χρόνια σε φροντιστήριο και ιδιαίτερα αλλά τώρα με κάλεσαν αναπληρώτρια στην Δ φάση και πηγαινοέρχομαι Θήβα!
    • Σήμερα είχα άλλη μια συνάντηση με το γιατρό του νοσοκομείο που θα με ξεγεννήσει... καλά που δεν παίξαμε ξύλο. Φίλε οι άνθρωποι εκεί μέσα πρέπει να κουβαλάνε πολλά κιλά κόμπλεξ.. γενικά οι γιατροί..    Ακούστε να δείτε τώρα.. την προηγούμενη Τρίτη που πήγα για καρδιοτοκογράφο άρχισε να μου λέει τι σκέφτομαι, και αν το σκέφτομαι καλά τι θέλω να κάνω, καισαρική ή φυσιολογικό τοκετό... του λέω γιατρέ τι να σου πω, δεν ξέρω.. εγώ άγνοια κινδύνου έχω, δεν έχω ξανά γεννήσει για να ξέρω τι θέλω, ότι μου πεις εσύ θα κάνουμε.. αν μπορούμε να το πάμε φυσιολογικά, θα το πάμε φυσιολογικά, αν πάλι όχι για το χ - ψ λόγο το πάμε καισαρική. Μου κάνει τον υπέρηχο μου λέει βλέπω τον λόρο γύρω στο λαιμό του μωρού, σου το είπε αυτό η γυναικολόγος σου; (έχω εξωτερικό γιατρό και συνεργάζονται αυτοί μεταξύ τους).. Λέω όχι, πριν δύο εβδομάδες που με είδε δεν μου είπε κάτι τέτοιο, ίσα ίσα ότι είναι όλα μια χαρά και η μικρή μεγαλώνει φυσιολογικά. Αααα μου λέει εδώ ο λόρος είναι μπερδεμένος.. εντάξει δεν είναι πρόβλημα αλλά σε περίπτωση φυσιολογικού τοκετού θα δούμε πως θα πράξουμε.. του λέω τι εννοείς γιατρέ; Του λέει ο άντρας μου, τι θες να πεις γιατρέ με αυτό; Υπάρχει κίνδυνος για το μωρό; Και λέει αυτός: Δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος αλλά εκείνη την ώρα υπάρχει περίπτωση αν ο λόρος είναι κοντός να δυσκολευτεί στην έξοδο το μωρό αλλά αυτό θα το διαχειριστώ εγώ.. αν είναι μεγάλος ο λόρος είναι οκ! Και του λέει ο άντρας μου, αυτό πως μπορούμε να το γνωρίζουμε; Δεν μπορούμε του λέει ο γιατρός.. Άντε πάνε εσύ και βγάλε άκρη μετά..   Ακούω εγώ αυτά, με έχει αγχώσει καλά καλά και πάω να μου μετρήσει την πίεση η μαία. Μου βγάζει την πίεση 15 τη μεγάλη.. ααα μου λέει αυτός με τέτοια πίεση δεν πάμε με τπτ σε φυσιολογικό τοκετό, υπήρχει θέμα, έχεις χαμηλό ποσοστό για προεκλαμψία, συν ότι είσαι ηλικιακά μεγάλη, είσαι και από εξωσωματική.. Του λέω γιατρέ η πίεση μου καταρχάς δεν είναι αυτή.. η πίεση μου τόσο καιρό είναι στο 12 και τώρα την τελευταία εβδομάδα max 13.. δεν είναι με τπτ στο 15. Ααα μου λέει δεν ξέρεις εσύ.. η πίεση σου είναι αυτή που βλέπω εγώ τώρα.. γιατί όταν θα ρθει η ώρα του τοκετού στα ζόρια τέτοια πίεση θα ανεβάσεις μπορεί και πάρα πάνω.. λέω καλά.. εσύ ξέρεις. Κλείνουμε το επόμενο ραντεβού που ήταν το σημερινό και φεύγουμε.    Εντωμεταξύ με το που φεύγουμε από αυτόν πάμε καρφί στη εξωτερική γυναικολόγο μου γιατί ήθελε σώνει και ντε να βγάλει 3D φωτογραφίες τη μικρή.. τόσο καιρό δεν μπορούσε γιατί το σκατό είχε μονίμως τα χέρια και τα πόδια του μπροστά στα μούτρα της.! 🤣   Πάμε λοιπόν, της λέμε το και το έγινε στο γιατρό, μας είπε αυτά κι αυτά, μας άγχωσε για το λόρο, μιας και ήρθαμε για τις φωτογραφίες δες και για το λόρο ρε Μαρία. Κοιτάει η γυναίκα, όλα καλά, μπόρεσε επιτέλους την έβγαλε και κάνα δυο φωτογραφίες βλέπει και το λόρο, εννοείται μια χαρά, δεν ήταν τυλιγμένος πουθενά απλά ήταν μπροστά στο πρόσωπο και στο λαιμό του μωρού.. μου δίνει να κάνω καλλιέργεια κολπικού υγρού και φεύγουμε. Εντωμεταξύ πριν φύγουμε γυρίζει και μου λέει δεν υπάρχει πρόβλημα για φυσιολογικό τοκετό, η ηλικία σου είναι μια χαρά, εδώ την προηγούμενη εβδομάδα ο ίδιος γιατρός ξεγέννησε φυσιολογικά κοπέλα 45 χρονών.. η εξωσωματική δεν παίζει ρόλο, η πίεση οκ! από τη στιγμή που δεν δείχνει να ανεβαίνει δεν υπάρχει θέμα, το παρακολουθείς αλλά μέχρι εκεί.. το μωρό έχει πάρει ήδη θέση, δεν βρίσκω το λόγο μου λέει γιατί να μη σε πάει φυσιολογικά. 🤓   Βγαίνουν τα αποτελέσματα της καλλιέργειας, στρεπτόκοκκος β θετική.. Μιλάω με τη Μαρία μου λέει θα πάρεις κολπική κρέμα απλά, δεν θα σου δώσω αντιβίωση, δεν είναι κάτι ανησυχητικό που θα πρέπει να πανικοβληθείς, υπάρχει στη χλωρίδα του κόλπου, απλά και αντιβίωση να σου δώσω τώρα μέχρι τη γέννα μπορεί να ξανά εμφανιστεί, να ξέρεις μόνο ότι σε περίπτωση που σπάσουν τα νερά θα πρέπει να πάρεις αμέσως ενδοφλέβια αντιβίωση. Της λέω οκ! και κλείνω το τηλέφωνο.    Πάμε στο σήμερα.. Πάω στο νοσοκομείο, ο γιατρός με "μούτρα" παρεξηγημένος...   Μου λέει πως είσαι, εεε λέω γιατρέ καλά, αλλά είναι πρωί ακόμα δεν έχει αρχίσει αυτή να κουνιέται και ανησυχώ.. μου λέει θα βάλουμε τον καρδιοτοκογράφο θα τα δούμε όλα, μην ανησυχείς.. Μου βάζει τον καρδιοτοκογράφο με το που ακούω καρδούλα ησυχάζω, του λέω τώρα που ακούω καρδούλα όλα καλά.. Μου λέει γιατί αγχώνεσαι.. εεε λέω γιατρέ λίγα γίνονται κάθε μέρα, τόσα ακούμε.. μου λέει πότε θα ξεαγχωθείς εσύ.. λέω όταν θα πάρω τη μικρή στα χέρια μου.. Εεε μου λέει πολύ αγχώνεσαι.. λέω γιατρέ εσύ με αγχώνεις, εγώ μου λέει γιατί, γιατί του λέω την προηγούμενη φορά με τις πιέσεις και το λόρο με άγχωσες.. εεε μου λέει μια μπούρδα είπα κι εγώ για το λόρο μην το δένεις κόμπο, άλλο ο 2D υπέρηχος άλλο ο 3D της Μαρίας.. Μου ήρθε να του πω μωρέ μαλάκα, αν είναι έτσι τότε τι την λες την παπαριά και τζάμπα τον άλλο τον αγχώνεις. 🤯   Έρχετε και ο άντρας μου μέσα, τελειώνει με τον υπέρηχο που μου έκανε, μου μετράει και την πίεση και μας λέει πάμε στο γραφείο. Λέει ραντεβού την άλλη Τρίτη τι ώρα;; Λέω γιατρέ ότι ώρα σε βολεύει.. Όλα καλά;;; Και λέει αυτός ναι όλα καλά, ο καρδιοτοκογράφος οκ! η πίεση καλούτσικη, το αμνιακό εντάξει.. Λέω γιατρέ τι θα κάνουμε με το θέμα του τοκετού;; Και αρχίζει αυτός.. πήγες λέει στη Μαρία και την είπες για το λόρο και καλά ότι παίρνω λόγια από αυτόν και τα μεταφέρω στη Μαρία.. Του λέω καταρχάς στη Μαρία δεν πήγα για το λόρο αλλά για τις φωτογραφίες.. και μιας και πήγα είπα να δει και το λόρο.. σου είπε μου λέει η Μαρία ότι με το μικρόβιο που έχεις δεν μπορείς να γεννήσεις φυσιολογικά; Λέω όχι, το μόνο που μου είπε ήταν να πάρω την κολπική κρέμα και αν σπάσουν τα νερά να πάρω ενδοφλέβια αντιβίωση αυτό.. Του λέω γιατρέ δεν θα με ξεγεννήσει η Μαρία, εσύ θα με ξεγεννήσεις, εγώ από σένα περιμένω να μου πεις τι θα κάνουμε, εγώ δεν ξέρω, ούτε αποφασίζω μόνη μου. Μου λέει αυτός δεν σου είπε η Μαρία ότι με τόσους σοβαρούς παράγοντες που έχεις δεν μπορείς να γεννήσεις φυσιολογικά; Του λέω όχι, δεν μου το ανέφερε ποτέ αυτό. Πετάγεται ο άντρας μου και λέει η Μαρία σε τέτοια βγάζει τον κώλο της απ' έξω, δεν είναι αυτή που ξεγεννάει αλλά εσύ. Λέει αυτός εγώ νόμιζα ότι γνώριζες τους κινδύνους, του λέω όχι.. γι' αυτό περιμένω εσένα να μου πεις.. Αρχίζει αυτός να λέει σε αυτό το σημείο, ότι δεν έχει ανάγκη από πελατολόγιο, ότι και καλά αν θέλουμε να πάμε σε άλλο γιατρό μπορούμε, ότι αυτός είναι υπερ του φυσιολογικού τοκετού και τα ποσοστά του είναι υψηλά οπότε δεν τρελένεται να τα χαλάει με καισαρικές, σαν να λέει ότι εμείς υπαινισώμαστε ότι μας πάει για καισαρική καθαρά για χρηματικό σκοπό.. καμία σχέση εμείς εντωμεταξύ.. και κάθομαι και σκέφτομαι εγώ εκείνη την ώρα.. τι λέει ο άνθρωπος;;; 🤯🤯🤯   Του λέω γιατρέ, ούτε εχθρό σε βλέπω, ούτε κόντρα θέλω να σου πάω.. Δυστυχώς εδώ το ξέρεις πολύ καλά ότι δεν υπάρχει γυναικολόγος που θα σε αναλάβει από την αρχή της εγκυμοσύνης μέχρι τη γέννα, αναγκαστικά πας αλλού. Εγώ εσένα διάλεξα και δεν έχω θέμα μαζί σου, ίσα ίσα, απλά περιμένω ξεκάθαρες κουβέντες, να ξέρω εξ αρχής πως θα πορευθούμε, δεν είμαι εγώ γιατρός, εσύ είσαι, εσύ ξέρεις καλύτερα. Κσι μου λέει θα μπορούσα τώρα να σου βάλω προγραμματισμένη καισαρική στις 38 εβδομάδες αλλά δεν σε βάζω ακόμη γιατί θέλω να το δούμε πως θα πάει βδομάδα με τη βδομάδα.. αν δούμε ότι όλα πάνε καλά και φτάσεις 39 εβδομάδες και το κεφάλι έχει αρχίσει και φαίνεται και με ένα σπρώξιμο βγει το μωρό εννοείται δεν σε βάζω στο μαχαίρι.. Εεε λέω πες με έτσι να καταλάβω, εξηγημένες κουβέντες..    Με έσκασε κορίτσια.. όχι τπτ άλλο, τώρα ξέρω ότι περιμένει τουλάχιστον να πάμε 38 εβδομάδες, ότι έχει σκοπό να με πάει με καισαρική, αλλά αυτό θα το δούμε ανάλογα με την υγεία μου και την υγεία του μωρού.. Δηλαδή τόσο δύσκολο τους είναι να μιλήσουν νορμάλ αυτοί οι άνθρωποι;;;   Sorry για το σεντόνι.. 😅
    • Ναι ρε γαμώτο! Εδώ στο τέρμα Θεού, αρχές Αλάχ που ζω.. δεν υπάρχει γυναικολόγος που ταυτόχρονα να είναι και μαιευτήρας. Οπότε έχεις άλλον έξω που σε παρακολουθεί και τον πληρώνεις αδρά.. ιδιώτη.... και πας σε άλλον προς το τέλος της εγκυμοσύνης στο νοσοκομείο για να σε ξεγεννήσει.  Εγώ αυτή η γιατρός που έχω γενικά, η γυναικολόγος μου, ασχολείται κυρίως με εγκυμοσύνες και ότι αφορά τους μεγάλους υπερήχους, αυτόν τον γιατρό που είναι στο νοσοκομείο τον ξέρει γιατί ήταν συμφοιτητές στην ιατρική. Οπότε την αρχή της εγκυμοσύνης την αναλαμβάνει αυτή και το τέλος, τη γέννα δηλαδή την αναλαμβάνει αυτός. Εννοείται ότι στο νοσοκομείο υπάρχουν και άλλοι γιατροί, απλά αυτός είναι το όνομα και ο καλύτερος εκεί μέσα. Αυτός είναι ο μόνος που είναι υπέρ του φυσιολογικού τοκετού, αλλά είναι δυστυχώς λίγο παρμένος από ότι καταλάβατε.. δηλαδή θέλεις διερμηνέα για να καταλάβεις τι θέλει να πει ο ποιητής κάθε φορά. Δεν μιλάει ξεκάθαρα. Είναι πολύ παρεξηγήσημος, δεν είμαι η μόνη δηλαδή που έχω θέματα μαζί του, οι περισσότερες κοπέλες είναι.. και δεν είναι λίγες οι φορές που έχω ακούσει είτε άντρες είτε γυναίκες να είναι στα πρόθυρα τσακωμού μαζί του. Ναι! η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε εξ αρχής να μου πει σε πάω σε καισαρική, κάτι το οποίο δεν κάνει.. θέλει να δει πως θα ανταποκριθεί το σώμα μου στις εβδομάδες που έρχονται και ανάλογα θα πράξει. Εντάξει σε αυτό του βγάζω το καπέλο, απλά το θέμα είναι ότι πρέπει όπως είπα να μυρίζεις τα νύχια σου για να καταλάβεις τι θέλει να πει ο ποιητής. Την απόξεση που χρειάστηκε να κάνω στην πρώτη εγκυμοσύνη αυτός μου την έκανε, και έκανε πολύ καλή δουλειά, γι' αυτό και τον εμπιστεύομαι, γι' αυτό και τον επέλεξα, αλλά ξέρω ότι είναι ιδιάζουσα περίπτωση.. 😅
    • @melitiniღ είχατε σόου δηλαδή 😅 εγώ δεν κατάλαβα, με συγχωρείς αν το έχεις γράψει ξανά δεν έχω δει κάτι, γιατί ενώ σε παρακολουθεί άλλη γιατρός θα γεννήσεις με άλλον γιατρό; Γενικά για μένα έχει σημασία να εμπιστεύεσαι αυτόν που θα έχεις στη γέννα, αν δηλαδή σε πάει για καισαρική να υπάρχει οντως λόγος, όχι επειδή είσαι 38 εβδομάδες. Που απ' ότι κατάλαβα βέβαια κι αυτός είπε να περιμένετε. 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...