Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημέρα,

Πρόκειται με το καλό να γεννήσω σε λίγους μήνες το δεύτερο παιδάκι μου.Το τελευταίο διάστημα εργάζομαι με μερική απασχόληση αορίστου χρόνου. Ωστόσο είχα να εργαστώ 3χρονια καθώς ήμουν σπίτι με το πρώτο μου παιδί.

Ήθελα να ρωτήσω αν κάποια κοπέλα ξέρει αν δικαιούμαι κάποιο από τα επιδόματα που δίνουν λοχείας-κυοφοριας κλπ...λόγω του ότι δεν έχω ένσημα τα προηγούμενα δύο χρόνια κ επειδή όταν γεννήσω δεν θα έχω κλείσει ακόμα ένα έτος εργασίας στον τωρινό εργοδότη.

Η αλήθεια είναι πως δεν σκέφτομαι να επιστρέψω στην δουλειά μετά τη γέννα αλλά πάλι να καθήσω σπίτι με το μωρό. Ωστόσο, δεν ξέρω αν πρέπει αυτό να το δηλώσω εξ αρχής ή να "εκμεταλλευτώ" την άδεια λοχείας κ το εξάμηνο που ακούω ότι δίνουν (αν τα δικαιούμαι) 

Όταν γέννησα το πρώτο παιδί μου δεν έψαξα τίποτα απολύτως παρόλο που τοτε είχα ένσημα γιατί δούλευα κ τα προηγούμενα χρόνια κ μέχρι τον 7ο μηνα....κ σε όσους το έχω πει μου λένε ότι κακώς κ σίγουρα κάποιο επίδομα θα μπορούσα να πάρω. Κ επειδή σίγουρα χρειαζόμαστε την οποία οικονομική στήριξη δικαιούμαστε θα ήθελα να μάθω για να μην κάνω πάλι λάθη.

Αν κάποια κοπέλα έχει παρόμοια εμπειρία θα ήμουν υπόχρεη να με καθοδηγήσει γιατί λίγο που έψαξα στο ίντερνετ .... χάθηκα 🙄

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η Maritina89 είπε:

Καλημέρα,

Πρόκειται με το καλό να γεννήσω σε λίγους μήνες το δεύτερο παιδάκι μου.Το τελευταίο διάστημα εργάζομαι με μερική απασχόληση αορίστου χρόνου. Ωστόσο είχα να εργαστώ 3χρονια καθώς ήμουν σπίτι με το πρώτο μου παιδί.

Ήθελα να ρωτήσω αν κάποια κοπέλα ξέρει αν δικαιούμαι κάποιο από τα επιδόματα που δίνουν λοχείας-κυοφοριας κλπ...λόγω του ότι δεν έχω ένσημα τα προηγούμενα δύο χρόνια κ επειδή όταν γεννήσω δεν θα έχω κλείσει ακόμα ένα έτος εργασίας στον τωρινό εργοδότη.

Η αλήθεια είναι πως δεν σκέφτομαι να επιστρέψω στην δουλειά μετά τη γέννα αλλά πάλι να καθήσω σπίτι με το μωρό. Ωστόσο, δεν ξέρω αν πρέπει αυτό να το δηλώσω εξ αρχής ή να "εκμεταλλευτώ" την άδεια λοχείας κ το εξάμηνο που ακούω ότι δίνουν (αν τα δικαιούμαι) 

Όταν γέννησα το πρώτο παιδί μου δεν έψαξα τίποτα απολύτως παρόλο που τοτε είχα ένσημα γιατί δούλευα κ τα προηγούμενα χρόνια κ μέχρι τον 7ο μηνα....κ σε όσους το έχω πει μου λένε ότι κακώς κ σίγουρα κάποιο επίδομα θα μπορούσα να πάρω. Κ επειδή σίγουρα χρειαζόμαστε την οποία οικονομική στήριξη δικαιούμαστε θα ήθελα να μάθω για να μην κάνω πάλι λάθη.

Αν κάποια κοπέλα έχει παρόμοια εμπειρία θα ήμουν υπόχρεη να με καθοδηγήσει γιατί λίγο που έψαξα στο ίντερνετ .... χάθηκα 🙄

Καλησπερα  κοπέλα μου και με το καλό το μωράκι σου!Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι πρέπει να έχεις 200 ένσημα τα τελευταία δύο χρόνια πριν την Πητ για να πάρεις το επίδομα κύησης και λοχείας!Αν παίρνεις αυτά τα δύο επιδόματα δικαιουσαι και το 6μηνο από τον ΟΑΕΔ!Ρωτά στον εφκα  μήπως ισχύει κάτι άλλο για αυτή την περίπτωση!🙂

Δημοσίευση
στις On 8/2/2022 at 10:04 ΠΜ, ο/η Maritina89 είπε:

Καλημέρα,

Καλησπέρα,θα σου πρότεινα να μην αναφερθείςσε παραίτηση και να εκμεταλλευτείς ο,τι δικαιούσαι....επισης καλό είναι να ξέρεις πως ο εργοδότης σου δεν μπορεί για 18 μήνες από το επίδομα κύησης να σου κάνει καταγγελία σύμβασης.αλλα ούτε και τώρα όσο διανύεις την εγκυμοσύνη να σε απολύσει.οποτε γιατί να μην κάτσεις να εκμεταλλευτεις ο,τι δικαιουσαι;;;

Οπως είπε η άλλη κοπέλα πρέπει να έχεις 200 ένσημα τα τελευταία δύο χρόνια! Οπότε εάν έχεις τόσα ένσημα τότε μπορείς να πάρεις και το επίδομα κυησης τοκετού και λοχείας και το 6μηνο του ΟΑΕΔ. Με το καλό το μωράκι σου!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλησπερα! Του RSV το γραφουνε πλεον και οι γυναικολογοι. Αλλαξε τους τελευταιους μηνες. Απλα πρεπει να ξερει ειτε ο ιδιος ειτε η γραμματεας/μαια, εμενα μου ειπαν οι μαιες οτι ειναι καπως περιπλοκο να το βρεις και πρεπει να γνωριζεις. Εμενα παντως μου το εγραψαν κανονικα πριν 1μιση μηνα και δεν ειχα καμια συμμετοχη. Κανονικα κανει 205ευρω οπως λες. Ρε συ εχασες 18κιλα σε μια βδομαδα ;;; Σ Ο Κ …. δεν ενιωσες μετα τερμα αδυναμη ;;;; Εγω ειμαι 34η σε διδυμα κι εχω παρει 7… 🫣 Ξεκινησα 53 κι ειμαι 60… Βεβαια εχω ακομα δυο βδομαδες μπροστα μου.. αλλα πλεον με τετοια καουρα και πιεση στο στομαχι και τους πνευμονες αμφιβαλλω κι αν θα βαλω αλλα. Εχω που εχω διαβητη, οποτε δεν κανω ατασθαλιες, τωρα και να θελα δεν την παλευω καθολου να φαω. Ιδανικα θα ηθελα να τρωω μονο φρουτακια, αλλα δεν μπορω. Το ιδιο ειχα παθει και στην πρωτη μου εγκυμοσυνη που ειχα ενα παιδακι… 8ο-9ο δεν εβαλα βαρος.  Εγω θελω να ρωτησω το εξης…. Μετα..ολο αυτο το δερμα της κοιλιας , γιατι κακα τα ψεματα στα διδυμα ειναι τεραστια, σε καθε γυναικα για το σωματοτυπο και τα κυβικα της τελοσπαντων (εμενα ειναι σιγουρα τριπλασια απο οτι στην πρωτη), τι γινεται…;;;; Χανεται ποτε; επανερχεται η κοιλια στα προτερα της ;;; Πες μας εσυ που εχεις την εμπειρια. 
    • Τίποτα δεν πήρες ρε συ… Καλά κ γω στα δίδυμα δεν πήρα κιλά.. 15 συνολικά κ σε μια βδομάδα έχασα 18… Δε μπορούσα να φάω δεν πεινούσα… Τρώω τώρα αναδρομικά ότι δεν έφαγα στα μικρά. Βέβαια μου λένε πως δε μου φαίνονται τα κιλά που πήρα 🤣🤣🤣+15 πριν μια βδομάδα… Μήπως είναι κορτιζόνη κ όχι του rsv αυτό κοριτσάκι μου ;; Καλά είσαι !!! Περνάνε τα αντισώματα στο μωρό κ είναι καλυμμένο… Ο παιδίατρος μου είπε θα κολλήσει από τα μεγάλα οπότε κάνε και το rsv. Κοκκύτη είχα κάνει κ στα δίδυμα.. Απλά του rsv θα το γράψει ο πεθερός μου κ θα το κάνω εγώ να μην πληρώσουμε το 200€   
    • Καλησπέρα κορίτσια τι κάνετε? Εμάς από χθες η μικρή μας έχει τεντωσει. Πολύ γκρίνια και δεν ξέρει τι θέλει. Τρώει ανά 3 ωρο και το βράδυ πάλι τα ίδια. Σαν νεογέννητο. Δεν ξέρω αν είμαστε ακόμα σε αλμα και της τα σκάει ολα μαζί τώρα. Σήμερα είναι 7 εβδομάδων και 5 ημερών. Πραγματικά νομίζω θα κλάψω σήμερα. 
    • Καλησπέρα κορίτσια..!! Τι κάνετε;; Εμείς πολύ καλά! Την Πέμπτη κάναμε την αυχενική μας διαφάνεια και τα αποτελέσματα ήταν πάρα πολύ καλά δόξα τω Θεώ..!!! Τώρα έχουμε ξανά υπέρηχο σε ένα μήνα περίπου.  Ένα μεγάλο άγχος έφυγε και για πρώτη φορά μετά από τρεις μήνες πήρα μια βαθιά ανάσα ανακούφισης.  Επιστρέφω στη δουλειά στο τέλος της επόμενης εβδομάδας και ευτυχώς 5 Σεπτεμβρίου βγήκε η απόφαση από τον ΕΦΚΑ και θα μου βάλουν κανονικά τα χρήματα της αναρρωτικής. 
    • Κορίτσι μου πως είσαι?? 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...