Μετάβαση σε περιεχόμενο

Τοξοπλασμα

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια και χρόνια πολλά. Ειμαι στον μηνα μου και περιμένω απο μερα σε μερα να γεννησω. Εχθες αγορασαμε 5 κιλα μηλα και 5 κιλα πορτοκαλια. Τ αφησαμε για πρωτη φορά στη σκαλα. Ειναι κτιριο με 2 οροφους ειμαστε συγγενεις 2 οικογένειες μενουμε. Σημερα βρηκα ενα μισοφαγωμενο μηλο και φυσικα το πεταξα. Καποιος εχθες ξεχασε ανοιχτη την πορτα της αποθήκης και μπηκε γατα. Τα σαπουνισα ολα τα μηλα ενα ενα. Ήθελα να ρωτησω τ πιθανοτητες υπάρχει να κολλησουμε τοξοπλασμα αν ξαναπλυθουν και καθαριστουν; εχω πανικοβληθει. Να τα πεταξουμε; απο τη μια ειναι μεγαλη ποσότητα αλλα για υγεια δν το συζητώ. Πειτε μου τς γνωμες σας σας παρακαλώ. 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

https://www.facebook.com/100023348092101/posts/952565718865022/?app=fbl

Η πιο πλήρης απάντηση. 

Στο λέω ως παθουσα. 

Δεν θα πάθεις τίποτα, πλυντα καλά με νερό και ξύδι και δεν υπάρχει πρόβλημα. 

Με το καλό το μωρό σας! 

στις πριν 11 λεπτά, ο/η EleftheriaF είπε:

Καλησπέρα κορίτσια και χρόνια πολλά. Ειμαι στον μηνα μου και περιμένω απο μερα σε μερα να γεννησω. Εχθες αγορασαμε 5 κιλα μηλα και 5 κιλα πορτοκαλια. Τ αφησαμε για πρωτη φορά στη σκαλα. Ειναι κτιριο με 2 οροφους ειμαστε συγγενεις 2 οικογένειες μενουμε. Σημερα βρηκα ενα μισοφαγωμενο μηλο και φυσικα το πεταξα. Καποιος εχθες ξεχασε ανοιχτη την πορτα της αποθήκης και μπηκε γατα. Τα σαπουνισα ολα τα μηλα ενα ενα. Ήθελα να ρωτησω τ πιθανοτητες υπάρχει να κολλησουμε τοξοπλασμα αν ξαναπλυθουν και καθαριστουν; εχω πανικοβληθει. Να τα πεταξουμε; απο τη μια ειναι μεγαλη ποσότητα αλλα για υγεια δν το συζητώ. Πειτε μου τς γνωμες σας σας παρακαλώ. 

Καλησπέρα κορίτσι εγώ παντως δεν θα τα έτρωγα για να είμαι σίγουρη! Βεβαια εγώ φοβάμαι γενικά πολύ όλα αυτά αλλά επειδή έχω και γατα ξέρω ότι μπορεί να έχει ξαπλώσει και επάνω η γρατζουνισει κάποιο που να μην φαίνεται!

Δεν θα πάθεις τίποτα , συμφωνώ με @misofeggaro

@EleftheriaF Σκέψου ότι αυτά μήλα και τα πορτοκάλια πριν τα αγοράσετε εσείς μπορεί να ήταν οπουδήποτε και να έχει ακουμπήσει το οτιδήποτε πάνω τους . 

επίσης δεν έχουν όλες οι γάτες τοξόπλασμα. 

απλά προσέχουμε δίπλα στην περίοδο της εγκυμοσύνης! 

όλα καλά πάντως δεν θα πάθετε κάτι ! Με το καλό το μωράκι σου ! Πητ 18/1 δεν έχεις ;

στις πριν 40 λεπτά, ο/η Christine_ είπε:

Δεν θα πάθεις τίποτα , συμφωνώ με @misofeggaro

@EleftheriaF Σκέψου ότι αυτά μήλα και τα πορτοκάλια πριν τα αγοράσετε εσείς μπορεί να ήταν οπουδήποτε και να έχει ακουμπήσει το οτιδήποτε πάνω τους . 

επίσης δεν έχουν όλες οι γάτες τοξόπλασμα. 

απλά προσέχουμε δίπλα στην περίοδο της εγκυμοσύνης! 

όλα καλά πάντως δεν θα πάθετε κάτι ! Με το καλό το μωράκι σου ! Πητ 18/1 δεν έχεις ;

Σας ευχαριστώ παρα πολυ κορίτσια γτ εχω παθει πανικό. Λεω τωρα λιγες μερες εμειναν να πάθουμε ξαφνικά κατι. 24/1 ειναι η πητ αλλα εχω αγχωθει μήπως  ερθει πιο νωρις ο μπεμπης μ κ ολο παρατηρώ μήπως εχω καποιο σημαδι γ εναρξη τοκετου χαχα. Που θα γεννησεις; 

στις πριν 34 λεπτά, ο/η EleftheriaF είπε:

Σας ευχαριστώ παρα πολυ κορίτσια γτ εχω παθει πανικό. Λεω τωρα λιγες μερες εμειναν να πάθουμε ξαφνικά κατι. 24/1 ειναι η πητ αλλα εχω αγχωθει μήπως  ερθει πιο νωρις ο μπεμπης μ κ ολο παρατηρώ μήπως εχω καποιο σημαδι γ εναρξη τοκετου χαχα. Που θα γεννησεις; 

Μητέρα εγώ αλλά όλα δείχνουν ότι θα γεννήσω κατά το τέλος του Γενάρη, ακριβώς δε ξέρω πάω για vback

στις πριν 18 λεπτά, ο/η Christine_ είπε:

Μητέρα εγώ αλλά όλα δείχνουν ότι θα γεννήσω κατά το τέλος του Γενάρη, ακριβώς δε ξέρω πάω για vback

Με το καλο εύχομαι. Ολα να πανε καλα. Κ εγω ετσι φαντάζομαι οτι θ τον φαμε τον μηνα. Απλα ειναι το πρωτο μου και ψαχνω για συμπτωματα χαχαχ. Εμεις ειμαστε βόρεια Ελλάδα. Στ διαβαλκανικο 

στις πριν 2 ώρες, ο/η EleftheriaF είπε:

Με το καλο εύχομαι. Ολα να πανε καλα. Κ εγω ετσι φαντάζομαι οτι θ τον φαμε τον μηνα. Απλα ειναι το πρωτο μου και ψαχνω για συμπτωματα χαχαχ. Εμεις ειμαστε βόρεια Ελλάδα. Στ διαβαλκανικο 

Με το καλό κορίτσι μου κι εσύ εύχομαι! Όλα να πάνε καλά !! ❤️❤️❤️

στις πριν 15 ώρες, ο/η EleftheriaF είπε:

Με το καλο το μωρακι σου!!

Να μην αγχωνεσαι(οσο γινεται αυτο) γιατι για να μολυνθεις απο τοξοπλασμα πρεπει να συμβει μια αλυσιδα πραγματων,να ειναι αρρωστο το ζωο,να μεταφερει τον ιο ,να μην πλυθει το προιον καλα,κτλ κτλ κτλ...Σκεψου οτι ολα τα φρουτα που τρωμε δεν εχουμε ιδεα που βρισκονταν πριν!Γι'αυτο τους αλλαζουμε χρωμα απο το πλυσιμο!!

Αχ κορίτσι μου εμένα η πεθερά μου χαϊδεύει όλα τα αδέσποτα καλοαναθρεμενα γατάκια και κάνα δυο φορές ήρθε και καθάρισε λάχανο καρότο να μας κόψει σαλάτα. Τίποτα δεν έπαθα ευτυχώς είμαι στον τρίτο μήνα. Όταν την είδα τι έκανε πάτησα κάτι φωνές στον άντρα μου που δε λέγεται αλλά είμαι σίγουρη ότι κρυφά τις ίδιες χαζομάρες κάνει. Δεν πρέπει να είναι εύκολο να κολλήσεις. Σίγουρα θέλει προσοχή. 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• δεν πειράζει...ας το παιρνεις μαζι σου ..δεν ειναι κακό... είναι λιγο πιο κουραστικό βέβαια...αλλα και τι να κάνεις 🤷 και εγω που έχω τις γιαγιάδες στα 20λεπτα δεν έχω βοήθεια μην νομίζεις...η μόνη βοήθεια που έχω ειναι ότι μου μαγειρεύει η πεθερά και πάω και παίρνω φαγητό κάθε μέρα 🤷 απο την αρχή δεν με βοήθησαν.. μόνο την πρώτη εβδομάδα ερχόταν συνέχεια.. και η αλήθεια ειναι οτι το εχω παράπονο 🫣 @Elkναι ναι μικρή είμαι! η αλήθεια είναι ήθελα πολύ να γίνω μανούλα! και τα κατάφερα δόξα το Θεό! βεβαια ηθελα πέντε παιδιά...(οσα ειμαστε και εμεις) αλλά μετά απο αυτα που βλέπω με τον μπέμπη..δυσκολα να κάνω 5😂
    • Δυστυχώς οι γονείς μου είναι μακριά από εδώ που μένω...Ο μόνος που μπορεί να μας βοηθήσει είναι ο πεθερός μου ή να παίρνω το μωρό μαζί μου 🫤
    • Μμμ δύσκολο. Κ εγώ στο πρώτο παιδί που ήμουν αναπληρώτρια επέστρεψα στις 63 μέρες, αλλά μου την κρατούσαν οι γιαγιάδες. Επίσης μέχρι τις 1,30 το πολύ ακούν σπίτι. Τώρα που έγινα μόνιμη θα γυρίσω τον Σεπτέμβριο στη δουλειά. Είμαι δασκαλα όπως κατάλαβες. Εσύ δεν έχεις κάποιον να σε βοηθήσει?
    • Όχι,όχι. Από τις 20 μέρες πίνει ξένο. Κ μένα καλά μου είπε ο γιατρός ότι είναι οπότε δεν αγχώνομαι. 
    • Γίνεται αυτό; Το να το κάνεις σπίτι δεν προυποθέτει ότι ξέρεις και πότε θα πας μαιευτήριο; Ή είναι κάτι τόσο γρήγορο που με το που αρχίσουν οι συσπάσεις, κάνεις κατευθείαν τη διαδικασία; 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...