Μετάβαση σε περιεχόμενο

Θρομβοφιλια

Recommended Posts

Καλημέρα!είμαι μανούλα 2 μικρών 13 και 10 στα οποία δεν είχα κανένα θέμα στην εγκυμοσύνη και πριν λίγο καιρό αποφασίσαμε με τον σύζυγο να πάμε για τον τρίτο. Είμαι 38 ετών δεν με πήραν τα χρόνια και μετά από 2 αποβολές μία 2 μηνών με απόξεση και μία μόλις έκανα τεστ 3 ημερών ο γιατρός αποφασίζει να μου κάνει για θρομβοφιλια. Έκανα την εξέταση και μου αναφέρει ότι έχω κατά την διάρκεια κύησης και να μην αγχώνομαι γιατί ήμουν τυχερή στις προηγούμενες 2 και το μόνο που χρειάζεται είναι ενέσεις αντιπηκτικες. Τελικά μετά από 2 μήνες είμαι έγκυος στην μπουμπου μου και με τις αντιπηκτικες πάω πολύ καλά. Είμαι τώρα 7 μηνών λόγω δουλειάς θα χρειαζόταν να με αναλάβει άλλος γιατρός σε άλλη πόλη τον οποίο γνώρισα πριν 1 μήνα. Είναι αρκετά καλός απλά στο θέμα θρομβοφιλιας μου αναφέρει ότι ο αιματολογος θα είναι ο κύριος άνθρωπος που θα ασχολείται και πήγα σε έναν αιματολογο. Εκεί τρελάθηκα μου είπε ότι δεν έχω θρομβοφιλια βάση των εξετάσεων κατά την κύηση και ότι αν είχα πάει από την αρχή δεν θα μου έδινε ενέσεις και θα βρίσκαμε για ποιο λόγο είχα αποβολές. Μου μειώνει την δόση της αντιπηκτικής γιατί την είχαμε ανεβάσει επειδή είχε βγει χαμηλή η anti xa και μου σταματάει το salospir. Μου είπε αφού έχω ξεκινήσει δεν μπορώ να σταματήσω τώρα τις αντιπηκτικες. Έφυγα από τον αιματολογο και λέω τι έγινε;;; ποιός κάνει λάθος;;; Πήγα και σε άλλον αιματολογο για δεύτερη γνώμη και μου είπε ακριβώς τα ίδια! Χθες έκανα πάλι anti xa και είναι 0.1 πάλι έπεσε πήρα τηλέφωνο τον γυναικολόγο και αυτός τον αιματολογο και είπε να μην ανησυχώ αυτές γίνονται καθαρά προληπτικά και να να συνεχίσω την ίδια δόση αντιπηκτικής. Βοήθεια συμβουλές δεν ξέρω τι να ακολουθήσω;;; Φοβάμαι για το μωρό αλλά μου λένε ότι δεν έχει καμία σχέση το μωρό... Δεν ξέρω τι να κάνω

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κλασική περίπτωση...Καλό είναι από την αρχή της εγκυμοσύνης είτε να επισκεπτόμαστε προληπτικά αιματολόγο ή τις εξετάσεις θρομβοφιλίας που μας γράφει ο γυναικολόγος να τις αξιολογεί στη συνέχεια αιματολόγος. Κακώς οι γυναικολόγοι μπλέκονται στα χωράφια άλλων ειδικοτήτων, αν και είναι συχνό φαινόμενο δυστυχώς.

στις πριν 6 ώρες, ο/η Vasia83 είπε:

Καλημέρα!είμαι μανούλα 2 μικρών 13 και 10 στα οποία δεν είχα κανένα θέμα στην εγκυμοσύνη και πριν λίγο καιρό αποφασίσαμε με τον σύζυγο να πάμε για τον τρίτο. Είμαι 38 ετών δεν με πήραν τα χρόνια και μετά από 2 αποβολές μία 2 μηνών με απόξεση και μία μόλις έκανα τεστ 3 ημερών ο γιατρός αποφασίζει να μου κάνει για θρομβοφιλια. Έκανα την εξέταση και μου αναφέρει ότι έχω κατά την διάρκεια κύησης και να μην αγχώνομαι γιατί ήμουν τυχερή στις προηγούμενες 2 και το μόνο που χρειάζεται είναι ενέσεις αντιπηκτικες. Τελικά μετά από 2 μήνες είμαι έγκυος στην μπουμπου μου και με τις αντιπηκτικες πάω πολύ καλά. Είμαι τώρα 7 μηνών λόγω δουλειάς θα χρειαζόταν να με αναλάβει άλλος γιατρός σε άλλη πόλη τον οποίο γνώρισα πριν 1 μήνα. Είναι αρκετά καλός απλά στο θέμα θρομβοφιλιας μου αναφέρει ότι ο αιματολογος θα είναι ο κύριος άνθρωπος που θα ασχολείται και πήγα σε έναν αιματολογο. Εκεί τρελάθηκα μου είπε ότι δεν έχω θρομβοφιλια βάση των εξετάσεων κατά την κύηση και ότι αν είχα πάει από την αρχή δεν θα μου έδινε ενέσεις και θα βρίσκαμε για ποιο λόγο είχα αποβολές. Μου μειώνει την δόση της αντιπηκτικής γιατί την είχαμε ανεβάσει επειδή είχε βγει χαμηλή η anti xa και μου σταματάει το salospir. Μου είπε αφού έχω ξεκινήσει δεν μπορώ να σταματήσω τώρα τις αντιπηκτικες. Έφυγα από τον αιματολογο και λέω τι έγινε;;; ποιός κάνει λάθος;;; Πήγα και σε άλλον αιματολογο για δεύτερη γνώμη και μου είπε ακριβώς τα ίδια! Χθες έκανα πάλι anti xa και είναι 0.1 πάλι έπεσε πήρα τηλέφωνο τον γυναικολόγο και αυτός τον αιματολογο και είπε να μην ανησυχώ αυτές γίνονται καθαρά προληπτικά και να να συνεχίσω την ίδια δόση αντιπηκτικής. Βοήθεια συμβουλές δεν ξέρω τι να ακολουθήσω;;; Φοβάμαι για το μωρό αλλά μου λένε ότι δεν έχει καμία σχέση το μωρό... Δεν ξέρω τι να κάνω

Κορίτσι μου εγώ μετά από βιοχημική κύηση έκανα την εξέταση για τις θρομβοφιλίες κ μου βρήκαν υψηλή την ομοκυστείνη. Ο γιατρός κ ο αιματολόγος μου είπαν πως δεν πιστεύουν πως οφείλεται σε αυτό η βιοχημική, αλλά για να είμαστε σίγουροι προληπτικά να κάνω αντιπηκτικές, όπως κ κάνω. Κακός που έγινε λάθος διάγνωση, αλλά μην ανησυχείς για το μωράκι σου, δεν θα πάθει κάτι από τις ενέσεις. Όλα θα πάνε καλά!!

στις πριν 6 ώρες, ο/η Vasia83 είπε:

Θα συνεχισεις τις αντιπηκτικες κανονικα και ολα θα ειναι μια χαρα ! Εγω εκανα σε ολη τη κυηση και αλλες 2 βδομαδες μετα τη γεννα..

στις πριν 2 ώρες, ο/η Zeta. είπε:

Κορίτσι μου εγώ μετά από βιοχημική κύηση έκανα την εξέταση για τις θρομβοφιλίες κ μου βρήκαν υψηλή την ομοκυστείνη. Ο γιατρός κ ο αιματολόγος μου είπαν πως δεν πιστεύουν πως οφείλεται σε αυτό η βιοχημική, αλλά για να είμαστε σίγουροι προληπτικά να κάνω αντιπηκτικές, όπως κ κάνω. Κακός που έγινε λάθος διάγνωση, αλλά μην ανησυχείς για το μωράκι σου, δεν θα πάθει κάτι από τις ενέσεις. Όλα θα πάνε καλά!

Σε ευχαριστώ πολύ!!δεν το συζητώ εννοείται ότι θα συνεχίσω τις ενέσεις απλά αγχώνομαι μήπως χρειάζεται μεγαλύτερη δόση αφού η anti xa βγήκε χαμηλή αλλά ο αιματολογος μου λέει δεν χρειάζεται...

στις πριν 3 ώρες, ο/η Zeta. είπε:

Κορίτσι μου εγώ μετά από βιοχημική κύηση έκανα την εξέταση για τις θρομβοφιλίες κ μου βρήκαν υψηλή την ομοκυστείνη. Ο γιατρός κ ο αιματολόγος μου είπαν πως δεν πιστεύουν πως οφείλεται σε αυτό η βιοχημική, αλλά για να είμαστε σίγουροι προληπτικά να κάνω αντιπηκτικές, όπως κ κάνω. Κακός που έγινε λάθος διάγνωση, αλλά μην ανησυχείς για το μωράκι σου, δεν θα πάθει κάτι από τις ενέσεις. Όλα θα πάνε καλά!!

Εγώ πάλι ξέρω (επειδή έχω μετάλλαξη ομοκυστείνης η ίδια) ότι για την υψηλή ομοκυστείνη, εκτός από τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, παίρνεις filicine. Για την ακρίβεια σου ρυθμίζει τη δόση filicine o αιματολόγος. Δεν ξέρω να δίνουν αντιπηκτικές για υψηλή ομοκυστείνη, τώρα αν αλλάζει κάτι στην εγκυμοσύνη, δεν το ξέρω...

στις πριν 10 ώρες, ο/η Vasia83 είπε:

Μπορείς να μου στείλεις με ένα μύνημα τις εξετάσεις που είχες κάνεις για την θρομβοφιλια;;

στις πριν 1 ώρα, ο/η Penny89 είπε:

Μπορείς να μου στείλεις με ένα μύνημα τις εξετάσεις που είχες κάνεις για την θρομβοφιλια;;

Είναι η εξέταση 13 μεταλλάξεων...

στις πριν 2 ώρες, ο/η troia είπε:

Εγώ πάλι ξέρω (επειδή έχω μετάλλαξη ομοκυστείνης η ίδια) ότι για την υψηλή ομοκυστείνη, εκτός από τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, παίρνεις filicine. Για την ακρίβεια σου ρυθμίζει τη δόση filicine o αιματολόγος. Δεν ξέρω να δίνουν αντιπηκτικές για υψηλή ομοκυστείνη, τώρα αν αλλάζει κάτι στην εγκυμοσύνη, δεν το ξέρω...

troia μου να σε ρωτήσω κάτι?για τι είδους μετάλλαξη σου το είπαν αυτο?γιατί εγώ είμαι ετεροζυγωτης και στις 2 της ομοκυστεΐνης, βέβαια με τιμή ομοκυστεΐνης εντός φυσιολογικών ορίων σχεδόν στο άνω όριο βασικά και μου είπε η αιματολογος να συνεχίσω filicine και β12 οπωσδήποτε για να μην ανέβει..δηλαδή ούτε σε διπλή ετεροζυγωτια χρειάζονται οι αντιπηκτικες? Ξέρεις? Γιατί εμένα μαλλον θα μου δωσουν..Ζητώ συγνώμη από τη θεματοθετρια γιατί καταχράστηκα λίγο το θέμα της..

στις πριν 13 ώρες, ο/η Sandyb είπε:

troia μου να σε ρωτήσω κάτι?για τι είδους μετάλλαξη σου το είπαν αυτο?γιατί εγώ είμαι ετεροζυγωτης και στις 2 της ομοκυστεΐνης, βέβαια με τιμή ομοκυστεΐνης εντός φυσιολογικών ορίων σχεδόν στο άνω όριο βασικά και μου είπε η αιματολογος να συνεχίσω filicine και β12 οπωσδήποτε για να μην ανέβει..δηλαδή ούτε σε διπλή ετεροζυγωτια χρειάζονται οι αντιπηκτικες? Ξέρεις? Γιατί εμένα μαλλον θα μου δωσουν..Ζητώ συγνώμη από τη θεματοθετρια γιατί καταχράστηκα λίγο το θέμα της..

Είμαι ετεροζυγώτης στη μετάλλαξη C677T. Δηλαδή έχω κληρονομήσει το γονίδιο από τον ένα από τους 2 γονείς μου. Έχω αιματολόγο την κα. Τσεκούρα από το Έλενα, η οποία είναι φειδωλή με τα φάρμακα, το ίδιο και ο γυναικολόγος μου. Η Τσεκούρα μου έχει πει ότι απλώς πρεπει να μετράω συχνά την ομοκυστείνη μου και πάντα βγαίνει χαμηλή, οπότε προ εγκυμοσύνης μου έδινε 1 filicine την εβδομάδα, σε αντίθεση με όλους τους προηγούμενους γυναικολόγους που μου έδιναν 1 την ημέρα όταν ήμουν σε φάση προσπάθειας και καποιοι χωρίς καν να δουν τις εξετάσεις μου...Τώρα στην εγκυμοσύνη έπαιρνα 1 filicine την ημέρα σε όλο το α᾽τρίμηνο και μετά μέτρησα πάλι την ομοκυστείνη μου, βγήκε χαμηλή και ο γυναικολόγος μου έκοψε το filicine και το αντικατἐστησε με πολυβιταμίνες που έχουν μέσα και φυλλικό οξύ. 

Τώρα για το αν χρειάζονται οι αντιπηκτικές σε διπλή ετεροζυγωτία, δεν το γνωρίζω...Γνωρίζω πάντως γυναίκα που της έδωσαν, αλλά και πάλι εξαρτάται από τον αιματολόγο, γιατί μιλώντας με άλλες εγκύους εδώ και στο parents cafe καταλαβαίνω ότι άλλοι προτιμάνε γενικά και φάρμακα ακόμα και προληπτικά και άλλοι όχι. Αν δεν είσαι πολύ θετική με το να παίρνεις φάρμακα, μπορείς να πάρεις απόψεις από 2 για να συγκρίνεις. 

Κορίτσια και εγώ έχω το γονίδιο και για τις δύο ομοκυστεινες. Ο αιματολογος γι αυτό μου είχε πει μόνο φιλισιν. Απλά επειδή είχα αποβολές έκανα στο 1ο 3μηνο ενεσακια και μετά έως και 35η εβδομάδα σαλοσπιρ. Κάθε 3μηνο περίπου πήγαινα στον αιματολογο και μου έκανε θρομβοελαστογραφία για να δει αν χρειάζομαι κάτι παραπάνω. Επίσης το φιλισιν πριν και μετά την εγκυμοσυνη δεν το παίρνουμε μόνο για την ομοκυστεινη αλλά για το μωρό για την σωστή ανάπτυξη του νευρικού συστήματος 

στις πριν 46 λεπτά, ο/η Clairy. είπε:

Κορίτσια και εγώ έχω το γονίδιο και για τις δύο ομοκυστεινες. Ο αιματολογος γι αυτό μου είχε πει μόνο φιλισιν. Απλά επειδή είχα αποβολές έκανα στο 1ο 3μηνο ενεσακια και μετά έως και 35η εβδομάδα σαλοσπιρ. Κάθε 3μηνο περίπου πήγαινα στον αιματολογο και μου έκανε θρομβοελαστογραφία για να δει αν χρειάζομαι κάτι παραπάνω. Επίσης το φιλισιν πριν και μετά την εγκυμοσυνη δεν το παίρνουμε μόνο για την ομοκυστεινη αλλά για το μωρό για την σωστή ανάπτυξη του νευρικού συστήματος 

Και πάλι όμως, το filicine έχει πολύ μεγάλη δόση. Νομίζω ότι το καλύτερο είναι τη δόση του να μας τη ρυθμίζει αιματολόγος.

Επίσης μπορούμε να μετράμε και τη συγκέντρωση του φυλικού οξέος στο αίμα μας.

στις πριν 5 λεπτά, ο/η troia είπε:

Και πάλι όμως, το filicine έχει πολύ μεγάλη δόση. Νομίζω ότι το καλύτερο είναι τη δόση του να μας τη ρυθμίζει αιματολόγος.

Επίσης μπορούμε να μετράμε και τη συγκέντρωση του φυλικού οξέος στο αίμα μας.

Θέλει συγκεκριμένη ημερήσια δόση. Μάλιστα όταν είχα πάει στον εμβρυολογο για την αυχενική διαφάνεια με είχε ρωτήσει αν έπαιρνα πριν την εγκυμοσύνη φυλλικο και μου είπε μπράβο. Αν δεις και τις πολύ βιταμίνες που σου δίνουν οι γυναικολόγοι και αιματολογοι πριν την σύλληψη είναι η συγκέντρωση του φυλλικου είναι ίδια με αυτή που ξεκινάς στην εγκυμοσύνη 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• να σ πω την αλήθεια πλεον δεν χρειάζομαι τη βοήθεια κανενός...τις πρώτες 20 μέρες χρειαζομουν που δεν μπορούσα να σηκωθώ απο το κρεβάτι...αλλα δεν πειράζει... ευτυχώς ειχε πάρει αδεια ο άντρας μου... πλέον δεν περιμένω κάτι.. όλο λένε να ερθω να σ βοηθήσω να καθαρίσεις το σπίτι και ακόμα έρχονται., εγώ καθάρισα εστρωσα και χαλια και μια χαρά 🤷 προλαβαίνω για 5 παιδιά αλλα δεν ξέρω αν έχω το κουράγιο για 5😂 εγω θα τον έπαιρνα μαζι μου εκει που εφτιαχνα τα νύχια...αλλα φοβηθηκα απο τη σκόνη και απο τα υλικά λ που μυρίζουν όσο να ναι και τον αφησα σπίτι ...καλα ο άντρας μου δεν πρόκειται να τον ξανά κρατήσει και να φύγω 😂😂
    • Καλά και εγώ έτσι στα 26 άλλου πατούσα αλλού βρισκόμουν άσε που δεν είχα γνωρίσει καν τον άντρα μου τότε 😂
    • Ωχ κατάλαβα είναι δύσκολο να έχεις τους γονείς σου μακριά και εγώ έτσι 650χιλ μακριά τους έχω αστα να πάνε  Μάλλον για μαζί σου το κόβω αν έχεις την δυνατότητα γιατί και ο πεθερός σου πόσο να κρατήσει ένα τόσο μωράκι εμένα ο μπαμπάς μου δεν θα μπορούσε να κρατήσει το μωρό ποτέ ώρα μόνος του 😅
    • Είναι δύσκολο στην αρχή να αφήσουμε τα μωρά μας ειδικά εμείς που θηλάζουμε  εγώ μια φορά την έχω αφήσει την μπέμπα στην πεθερά μου να πάω σούπερ-μάρκετ η αλήθεια είναι πως κάθησε δεν είχα κάποιο θέμα αλλά πραγματικά έχει να κάνει και με το παιδί γιατί η μεγάλη στην ηλικία αυτήν όχι σούπερ μάρκετ δεν με άφηνε να πάω ούτε μέχρι την εξώπορτα την αυλης δεν προλάβαινα να πάω κλάμα ! παντως έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου προλαβαίνεις να κάνεις 5 παιδάκια άνετα και στο εύχομαι εγω αν πάω για τρίτο  θα πρέπει σε ενα χρόνο αντε βαριά δυο να το βάλω μπροστά αλλιώς θα μείνω με τις δυο κορούλες μου 🥰 Εχεις πει ότι θέλεις βοήθεια ; Μήπως νομίζουν ότι δεν της θέλεις μέσα στα πόδια σου και για αυτό δεν έρχονται να βοηθήσουν ;
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...